Tre matcher i div 2....

Östergötland spelas idag och det ser väl ut som om det finns ganska klara favoriter i samtliga. Risken att Mjölby inte ska vinna över Finspång på hemmaplan finns inte. Laget vann sist i Linköping mot IBF och är klassen bättre än Finspång. KFUM Norrköping möter Boxholm och jag ser i min "spåkula" en hemmavinst även i den matchen. Ett rutinerat KFUM ska kunna manövrera ut Boxholm. Den intressantaste matchen är givetvis serieledarnas match mot ett formstarkt Linköping Ungdom. Med sju poäng ner till närmaste laget så ligger Solfjäderstaden på en säkert serieledning, men med tre-poängsmatcher kan det förstås gå snabbt. Tror dock att de vinner i hammahallen om även knappt.

Tips:
Mjölby - Finspång  10-3
KFUM - Boxholm   7-4
Solfjäderstaden - Linköping   6-5

Två härliga vinster.....

blev det idag för Telge. Div 1 laget vann sin match mot Hagfors med 9-2 efter bra spel i de två sista perioderna. Man kunde förstås stängt matchen redan i första perioden men skotten i bra lägen sköts utanför eller över. Man kan lät få uppfattningen att Hagfors "hade" första perioden om man läser skottastatistiken (7-11) men så var absolut inte fallet. Det var bara det att bortalagets skott träffade målet. I andra och tredje perioden "ägde" vi matchen och rullade ut Hagfors som fick jaga boll. Hagfors hade ju "hotat" med ett mycket fysiskt spel men av det såg man inget. Det är förstås lättare att få tag i motståndarna i en mindre och trängre hall. Hagfors har ett ungt lag som är under utveckling och de kommer att bli väldigt duktiga när lite mer rutin kommer in i laget, nu var man ibland lite för "heta på gröten" och sprang bort sig.

Så här skriver LT i sin nätupplaga  och så  här ser det ut på Telges hemsida

Hagfors tycker så här om matchen.

Även vårt D2 lag vann sin match ikväll mot Kvarnen. Laget blir bättre och bättre för varje match och idag så såg det stundtals väldigt bra ut. Vet inte om att skjuta utanför och över är ett Telge syndrom, men man kan ju undra. Vi skapade massor av lägen och att resultatet bara blev 7-4 till oss ska Kvarnen vara glada över. 

I morgon åker jag med D3 laget till Katrineholm för att möta Katrineholmsom har sin klart lysande "stjärna" i Johanna Stenberg. Hoppas vi då kan följa upp D1 och D2 lagens vinster, men det blir inte lätt.

Kanske skulle haft rubriken "Tre härliga vinster", då Linköping tvåla till Hässelby med 5-2 och hjälpte upp oss till serieledning i div 1. Bra gjort av laget men nu gäller det bara att vi inte går på samma mina för vi har ju kvar Linköping på bortais. Men den dagen den sorgen! 

Elitserien har några...

väldigt intressanta/spännande matcher denna helg.

Idag möter Karlstad Örnsköldsvik på hemmaplan och det är förstås en väldigt viktig match när det gäller kvalstrecket. Ett poäng skiljer till Ö-viks fördel och vinst för dem så blir det jobbigt för Karlstad. Det känns som om tjejerna från Karlstad varit lite hetare än Ö-vik i de senaste omgångarna så jag tror på hemmavinst med uddamålet, 5-4. Övriga matcher idag är Djurgården mot Endre, där det blir vinst för DIF med 6-4 och att IKSU på hemmaplan ska ha några som helst problem med Lockerud är det väl ingen som tvivlar på. Storseger för IKSU med 9-2.

I söndagens matcher så möter Örebro Örnsköldsvik i en match som om den förloras av hemmalaget gör att de ramlar in i kvalstriden. En väldigt oviss match men jag tror att Örebro spelar sig "fri" från kvalstrecks dramatiken med en 4-3 vinst. Pixbo tar emot Rönnby och jag tror de vinner med 6-4.

Derby i Stockholm mellan Huddinge och Täby, en match jag skulle vilja se men jag har fått ett uppdrag som "materialare" för D3 laget som matchar i Katrineholm. Såklart en väldigt viktig match i striden kring slutspelsstrecket. Huddinge har två förluster och Täby två vinster med sig in från de två senaste omgångarna. Det har förstås varit skillnad på motståndet i de matcherna men att vinna ger alltid positiva känslor. Tror att Täby drar längsta strået och vinner matchen med 4-3.

Hinner jag med mer...

än en match imorgon? Klart är ju iaf att man måste vara i Wasa Sporthall och se:



Det ska bli kul att stifta bekanskap med Hagfors. Missade bortmatchen då jag var sjuk. Laget har gått bra och vann över Täby i förra omgången. Det blir väl att bjuda Johan på en Södertäljekringla (läs kanelbulle) när han kommer, sen får vi se om det också är en segerbulle.

Vårat D2 lag spelar match mot Kvarnen senare på kvällen och det är väl mycket möjligt att man tar sig en sväng ut till Björkestahallen också. Är lite knapert med poäng för det laget så det skulle sitta fint med tre imorgon.

I den "riktiga" D2 serien, den som ger vinnaren en kvalplats till div 1 så är det full omgång imorgon.  Följande matcher spelas:

Trosa/Edanö - Nykvarn   3-8
Trosa får tydligen ingen ordning på sitt spel och det kan förstås bero på att det kommit många nya till denna säsong. De vann visserligen "prestigematchen" mot Gnesta med 4-2, men jag tror inte de kan rubba "Wasells" Nykvarn. Det är förstås jobbigt att varje match är en måste match för "Nyken" man får ju inte tappa till Södertälje och deras match ligger tidsmässigt före Rockets match.

Gnesta - Södertälje   4-10
Gnesta har något överraskande förlorat stort i sina hemmamatcher mot Torshälla och Nykvarn och jag tror de åker på ytterligare en. Rockets har en bättre och bredare trupp som kommer att "mala ner" Gnesta. Det känns fortfarande som hemmalaget är nöjda med att få spela i D2 A.

Torshälla - Onyx   7-4
Torshälla kan tydligen matcha två femmor i denna match och det bör räcka för att slå Onyx. Jag var och såg deras match mot Södertälje (iaf en period) och där kunde man konstatera att är man "bara" sju utespelare så blir det "pannkaka". Onyx har mött båda topplagen så det kanske är dax att vinna nu, men jag tror att de i så fall får vänta tills nästa omgång (minst).


Börjar vi närma oss...

avgörandet i de olika div 1 serierna? Det är 6-7 matcher kvar och man kan kanske efter helgen se vilka lag som ska vinna respektive försvinna.

I norra så spelas det hela 10 matcher i helgen och vissa är förstås mer intressanta än andra. Både Sala och jagande Sten Sture har två bortamatcher och bör förstås vinna dessa om man vill vinna serien. Den på pappret tuffaste matchen har Sten Sture som ska möta RIG. RIG orkade inte med att hota Sala i förra omgången och frågan är om man kan spela bort Sten Sture från en eventuell serieseger. Jag tror inte det då nyförvärven i Sten Sture har spetsat till anfallet betydligt, så det blir vinst och fortsatt hopp för Uppsalalaget. Men man är fortfarande fyra poäng efter Sala då jag tror de vinner sina matcher mot Skellefteå och Boden. I botten kan Boden tighta till det ordentligt genom att vinna över Alunda, vilket jag tror man gör.

I södra så är det ju klart att Jönköping går till kvalserien men sen är det väldigt ovisst. Det är väl egentligen bara Pixbo och Olofström som kan känna sig helt klara för div 1 spel även nästa säsong. Det spelas sex matcher och två är väl inte lika "heta" som övriga fyra.

Ingelstad - Pixbo   3-6
Pixbo bör vinna matchen ganska komfortabelt.

Jönköping - Engelholm   7-3
Samma här jag tror inte att bortlaget får med sig några poäng eller är ens nära att få det.

Älvstranden - CL98   4-5
Jag tror att Kalmartjejerna tar sista chansen att haka på runt nedflyttningsstrecket.

Östra - Södra Dal   6-4
Södra Dal har varit lite upp och ner i slutet, Östra kämpar för att få spela kvar i ettan. Tror på hemmaseger på grund av favör av hemmaplan.

Olofström - Göteborg   7-5
Göteborg är en liten besvikelse denna säsong de har material för att ligga högre upp i serien. Nu har det släppt Tikkanen till Pixbo och det gör ju inte situationen bättre.

Warberg - Vänersborg   4-3
Warberg är väl den stora missräkningen för många. Lysande spel på försäsongen men sen har det tagit stopp. Jag tror dock att de tar sig samman och slår Vänersborg.

Skulle mitt tips slå in i matcherna så blir det en väldigt spännande avslutning på södra serien.

Sen till "min" serie och tipstävlingen. Några nyckelmatcher finns det väl, det kan vara tight eller inte tight efter helgens matcher.

Telge möter Hagfors i Wasa Sporthall och det är lite annorlunda än att möta Hagfors på hemmaplan. Johan har skrivit i sin blogg att de fysat ner både Köping och Telge (han menade Täby) så det blir alltså ett fysiskt spelande Hagfors vi får möta. Jag pratade lite med Göran (Täby) om matchen och han tyckte visst att det var fysiskt spel, snudd på brutalt i vissa moment och var väl inte helt nöjd med domarnas insats. Jag tippar inte den matchen men må bästa lag (Telge?) vinna.

Hässelby - Linköping   6-5
Jag såg Linköpings match mot Köping och då var man inte alls med i första perioden. Jag tror att man kan få det besvärligt med hemmalagets spelvändningar. Fast visst vore det kul med en bortaseger.

Fröjered - Köping   5-5
Fröjered var nära att knipa poäng på bortplan mot Köping och är vassare hemma. Kan man få stopp på kontringarna och Köpings långa bollar så kan man vinna matchen. Men Fröjered måste vara medvetna om att Köping inte bara består av tvillingarna. En liten chansning från min sida.

Farsta - Råsunda   6-4
Ett derby som kan gå lite hur som helst. Känns som om båda lagen är ute ur serien redan.

Täby - Skattkärr   7-3
Täbys kreativa forwards löser upp bortalagets "igelkottsförsvar" utan större problem. Parkettgolvet gör sitt till för att det blir en klar hemmaseger.

Rönnby Ungdom - Hammarby   4-3
Sista chansen för Rönnby att skriva ner spelare till Ungdom. De har själva match samma dag så jag tror inte det blir mycket hjälp "ovan ifrån" för Ungdom. Trots det så tror jag på en hemmaseger och fortfarande lite hopp för laget. Förlorar Hammarby så känns det som om det är kört för det Stockholmslaget också.


Sala Silverstaden eller....

Sten Sture, vem vinner div 1 norra?

Sten Stures "värvningar" av Anna Torstensson, Maria Schoeps och Evelina Sparf visade sig lyckosam redan från första matchen. Fyra mål av nyförvärven i segermatchen, vinst med 6-4, mot IKSU Ungdom. Men man är fortfarande fyra poäng efter Sala som vann sin match mot Rig-tjejerna med 14-7. I den matchen gjorde Helena Lundqvist


foto Hans Godén

hela 11 mål, vilket är nytt målrekord för div 1, helt otroligt!

Annars var det inga sensationer resultatmässigt i den serien.

I södra hade CL98 chansen att närma sig Vänersborg men laget räckte inte riktigt till utan de fick vända åter till Kalmar med en 8-6 förlust i bagaget, tungt värre. Däremot tog Östra vara på sin chans att haka på runt strecket med sin vinst över  Warberg med 3-2.

I den haltande tabellen är det väl bara Pixbo och Olofström som kan känna sig helt säkra på att få spela div 1 innebandy även nästa år. Givetvis också Jönköping men de kanske vill spela högre upp nästa säsong.

I min serie så vann vi (Telge) över Hammarby med 4-2. Jag var förstås och såg matchen och kunde konstatera att målskyttet för tillfället är iskallt. Vi vinner skottstatistiken i första med 13-1 och ska förstås stänga matchen redan då. Men vi vinner och har häng på Hässelby.


bilden från Telges hemsida.

"Jossan" Forsmark (bilden) och Nadja Nielikäinen gjorde två mål var. Ett längre ref finns att läsa på våran hemsida.

Jag hann även med en sväng till Linköping för att se deras match mot Köping. Den vann Köping med 6-2 och det var väl lite för stora siffror om man ska se till matchbilden. Men Köping är väldigt giftiga i sina spelvändningar för då går det fort. Även om systrarna Lindgren dominerar i laget så tyckte jag att det fanns några andra spelare som var bra i laget. Speciellt förtjust blev jag i Josefine Zakrisson född 95, där har Köping ett väldigt framtidslöfte. Julia "Jullan" Nilsson var också mycket bra.

I Linköping saknades Emelie Rosén i försvaret vilket märktes tydligt. Linnéa Almlöf bra back i matchen och lagets bäste i denna match tycker jag var Cecilia "Cissi"  Eriksson som flyttades ner till en backplats och gjorde det "jobbet" väldigt bra.

Hagfors tog en för mig mycket överraskande seger mot Täby när man vann hemma med 8-5. Måste kolla upp med Göran Hagberg vad som hände.

Jag hann även med att se sista perioden mellan IBF Linköping och Mjölby (div 2 Östergötland) som spelade före min "huvudmatch" i Folkungahallen. Seger för Mjölbytjejerna med 6-3 vilket med stor sannolikhet gör att Solfjäderstaden vinner serien och får kvala. Matchen som sådan är det förstås svårt att ha en bra uppfattning om då jag missade två perioder. Men den sista går väl inte till historien som någon "höjdar" period, tvärtom så var det ganska dåligt spel i den tycker jag.

Jag satt kvar på lördagen efter våran match för jag var nyfiken på se mötet mellan Södertälje och Torshälla i tvåan. Hade trott på en relativt jämn match men när Torshälla kom till spel med 7 utespelare så försvann intresset. Orkade med första perioden och då ledde Rockets med 5-1, det blev tillslut 13-4.

Det roligaste jag bär med mig från helgens alla matcher (hann med några till) var Telges flickor 97-98 match mot Strängnäs. Det blev vinst med 11-2 men det var inte resultatet (även om det var kul) som gladde mest utan det spel man presterar. Jätteduktiga på att "rulla boll" till varandra och inte alls mycket slå och springa spel. Elogé till Telge tränarna för det.


Matcher i helgen som...

kan vara intressanta. I elitserien så är det många "klara" matcher även denna helg och några som kan kallas "sex poängs matcher".

I går blev det storstryk för Lockerud mot Pixbo. Pisk med hela 15-1 och det verkar lite som om tjejerna från Mariestad har gett upp tanken på fortsatt elitseriespel. Kanske tankarna redan är i Göteborg för en del av dem och det stundande regionsslutspelet för DJ-18. Där har de iaf stora chanser till avancemang och slutspel.

I övrigt i omgång 21 så finns det lite nerv i vissa matcher:

Täby - Örnsköldsvik   7-4
Täby bara "måste" vinna för att vara med kring slutspelsstrecket. Samtidigt slåss Örnsköldsvik om att slippa kvala för att hålls sig kvar i serien. Jag tror att Täby vinner för att de är bättre samt har en fördel av parketten i Tibblehallen.

Falun - Örebro   6-5
Liksom Täby ska bara Falun vinna en sådan här match om de vill vara med. Örebro börjar ligga lite farligt nära kvalstrecket och har ju inte direkt odlad någon vinnarkultur i sina matcher.

Huddinge - IKSU   3-8
Huddinge har visserligen gått bra men mot IKSU ska man inte ha någon chans. IKSU spelar för en topp fyra plats och därmed favörer i slutspelet. En match som jag tror både Täby och Falun hoppas jag tippar rätt.

KAIS - Karlstad   9-2
Det kan lika gärna rinna iväg och bli två-siffrigt, så mycket bättre är hemmalaget.

Endre - Dalen   6-4
Endre vinner på hemmaplan i en match som inte har så mycket "streck-nerver".

På söndagen spelas omgång 22 och jag får se om det blir ett tips i morgon, kan ju vara bra att avvakta dagens matcher.

I norra div 1 serien är det fyra matcher i helgen där det ska bli intressant att se hur FBC Uppsala klarar sig utan tjejerna som flyttas över till Sten Sture. Samtidigt verkar det som om dessa tre inte är spelklara i helgens match  som Sten Sture har mot IKSU Ungdom. Sala känner förstås flåset från Uppsalalaget och har en tuff fight mot RIG idag.

FBC Uppsala - Umeå City   4-5
Sten Sture - IKSU Ungdom   4-3
Sala - RIG   6-4
Alunda - Dalen   3-6

I södra så spelas det några spännande matcher denna helg:

Östra - Warberg   6-5
Kan motivation slå klass? Jag tror att Östra har så mycket mer att spela för då de vid en seger verkligen har häng i streckstriden.

Södra Dal - Älvstranden   5-4
Ytterligare en väldigt viktig och oviss match. Både lagen bör vinna för att komma lite ifrån strecket. Mycket nerv alltså så jag tror favören av hemmaplan avgör.

Ingelstad - Engelholm   5-5
En match mellan två "körda" lag. Både åker med stor sannolikhet ur ettan och delar därför broderligt på poängen.

Göteborg - Jönköping   3-5
Det har varit nära att nollan i förlustkolumnen ska försvinna för Jönköping i några matcher. Kan bli så även i denna match. Givetvis så är saknaden av Sara Anteryd stor.

Pixbo - Olofström   6-3
Match om "andra plats" i serien efter Jönköping. Pixbo elitlag har inga matcher i helgen så det finns nog chans/risk för att en del av dem återfinns i laget.

Vänersborg - CL98   4-5
En väldigt viktig match som har stor betydelse för streckstriden. Jag tror att Kalmartjejerna drar det längsta strået. Varför jag tror det? Kanske för att man är smålänning till 50%. 

I div 2 serierna i Södermanland och Östergötland är det också full fart.
Intressant match i Wasa Sporthall mellan Södertälje "Rockets" och Torshälla. I Östergötland så är IBF Linköping mot Mjölby den intressantaste.

Södertälje - Torshälla   6-4
Torshälla saknar (som vanligt) några duktiga spelare, denna gång Vartiainen och Flink. De nya tjejerna från Skälby finns inte heller med än så det blir tungt att möta Södertälje. Södertälje kan "mala på" med tre jämna femmor och det blir tufft för bortalaget i en 3X20 match effektiv tid.

Trosa - Gnesta   7-3
Trosa fick oväntat mycket pisk av Torshälla förra helgen och måsta vara väldigt revanchsugna. Gnesta i sin tur har fått två stortorskar i sina första matcher i denna serie. Givetvis en prestigematch då många Gnestabor (både tränare och spelare) numera återfinns i Trosas lag.

Nykvarn - Onyx   8-3
Liksom Torshälla har ju Nykvarn en tunn trupp så det behövs inte många återbud för att det ska se illa ut. Ännu ingen laguppställning så det är ju lite ovisst vad laget har att tillgå. Men Onyx ska man bara klara av om man vill vara med och spela om seriesegern.

Östergötlands div 2 matcher spelas enligt följande:

Boxholm - Solfjäderstaden   3-8
Inga problem för Motala-tjejerna.

IBF Linköping - Mjölby   4-5
Kan Mjölby spela bort IBF från chansen till serieseger. Jag tror faktiskt det, så Fjädern kan ladda för kval efter helgens matcher.

Linköping Ungdom - Åby   5-4
Jag tror Ungdom vinner denna match då de har utvecklats och fått några spelare från D1 laget.

Finspång - KFUM Norrköping   3-6
En "debymatch" som jag tror KFUM vinner på sin rutin.

Kollade lite på hur det ser ut i serierna som ska bidra med kvallag till seriesegrarna i Södermanland och Östergötland. I Stockholmsserien så har Tyresö/Trollbäcken gått loss och de kvalar alltså mot Gotland. Tvåan i serien tar sig an Södermanland och vilket lag det blir är helt öppet. Fem lag finns inom en poäng så det är bara att avvakta, men jag tror att inget lag rår på Södermanlands seriesegrare.

Seriesegraren i Östergötland möter tvåan i Småland om jag minns rätt och den platsen har för tillfället Färjestaden. Färjestaden är ett ungt gäng som ramalde ut ettan förra säsongen och alltså är på väg att få kvala upp igen. Det kan nog bli en tuffare nöt än kvalmatchen för Södermanlandslaget.








Tipset till tipstävlingen...

är det väl bäst att skicka så jag inte glömmer det. Jonny gick ju om efter min lilla chans omgång så nu gäller det att skärpa till sig.

Det blir "bara" det ikväll, så alla andra matcher/serier får vänta tills i morgon bitti.

Farsta - Hässelby   3-8
Hur mycket jag än vill att Farsta ska kunna rubba Hässelby så är det bara en önskan. Hässelby är så mycket bättre som lag än Farsta. Trots att det är ett derby och i sådana ska ju allt kunna hända, men inte denna gången.

Råsunda - Fröjered   4-6
Jag tror på en bortaseger nu när man slipper spela på perkettgolvet i Solnahallen. Väldigt viktig match för båda lagen så nerverna kan förstås spela in i matchen. Förlorar Råsunda så tror jag det är kört i ettan för dem.

Skattkärr - Rönnby Ungdom   3-4
Halling, By och Högberg förstärker Rönnby och det räcker för en knapp bortaseger.

Linköping - Köping   5-5
Tuff match som jag tror kan sluta hur som helst. Tippar därför oavgjort men som sagt en väldigt svårtippad match. Jag tänker vara på plats och se denna spännande match.

Hagfors - Täby   3-7
Täby är verkligen på gång och jag tror att de vinner matchen ganska lätt. Hagfors har visserligen favör av en hemmaplan som sägs vara trång och svårspelad men Täbys anfallsspel funkar även på små planer.

Sten Sture satsar...

inför serie avslutningen. Att Sten Sture och FBC Uppsala ska slå ihop efter denna säsong är klart, så "värvningen" av tre Uppsala tjejer och ju bara lite tidigare lagd. Nu är det inte vilka som helst som skrivits över till Sten Sture utan lagets mest framträdande spelare. Anna Torstensson, Maria Schoeps och Evelina Sparf heter tjejerna där man väl kan säga att "underbarnet" Anna Torstensson är den mest framstående.

Nu gäller det "bara" att komma ikapp Sala så man får kvala till elitserien. Man är fyra poäng efter har kvar att möta Sala så även om man vinner den matchen måste man hoppas på hjälp från något annat lag. Varför inte från RIG som Sala möter i nästa omgång.

Torshälla som har en tunn trupp får två nya spelare från Skälby (Västerås). Skälby leder Västmanlands DJ-18 serie och från det laget hämtar man Gabriella Melin och Jessica Machacny. Två unga tjejer som det ska bli intressant att följa i serien. Det ryktas om att fler spelare är på väg in i laget, samarbete med Skällby står på agendan. Vi får se om det ros i hamn. Känns i alla fall som en bra lösning på spelarproblemet i Torshälla.

På idrottsgalan så nämnde en kommentator (ishockey) att det bara var sängvätare som spelade innebandy. Det får mig att tänka tillbaka när jag startade upp innebandyn på skolan. Man kännde sig som en katt bland hermelinerna (basket, fotboll och ishockey) och jag togs inte direkt på alvar. När sen man konstaterade att innebandyn hade mest sökande av alla idrotter så började man tänka om. Jag blev mer och mer accepterad och var tillslut "en i gänget".

Synd bara att SIBF förstörde lite av "glansen" jag jobbat upp genom att certifiera Nyköping som NIU-skola istället för Igelstaviken. De andra tre blev givetvis certifierade av sina förbund då vi har en väldigt bra verksamhet och samarbete på skolan.

I morgon kommer besked om vi blir NIU-skolan från ht 2012, spännande.

I Södermanlands och Östergötlands....

div 2 serier var det full rulle i helgen. Inte så värst överraskande resultat egentligen, kanske lite stora/små siffror i vissa matcher.

Södertälje slog Onyx med 3-1 och där hade jag väntat mig större vinstsiffror för "Rockets".  Man vann skotten enligt resultatrapporteringen med 37-16 så någon fara på taket att man skulle förlora matchen verkade det inte vara i alla fall. Det var kanske lite svårt också att "ladda om" efter segern mot Nykvarn i premiären.

Men komma laddade till matchen mot Torshälla i helgen som kommer måste man nog göra. Torshälla har gått som en slåttermaskin i sina två första matcher och vunnit med klara siffror. Först mot Gnesta med 17-3 och i helgen mot Trosa med imponerande 9-3, vilket var något överraskande för mig. Torshälla har svårt att få ihop två femmor till matcherna och med effektiv tid som det är nu så blir det ju ganska långa matcher.

Jag vet att Torshälla har något intressant på gång men har lovat att hålla tyst tills jag får klartecken, vilket antagligen sker inom den närmsta veckan.

Vad har hänt med Gnesta som har 5-30 och noll poäng på två matcher. Dessutom har de haft favören av hemmaplan i båda. Jag hade inte räknat med några poäng man att man skulle släppa in 30 mål känns lite konstigt. Sist blev det alltså stryk mot Nykvarn med 13-2 en väntad förlust men för mig med lite stora siffror. Nykvarn har liksom Torshälla en ganska tunn trupp just nu, Johanna Ottosson och Lena Hellsten skadade, Annika Thorén och Szilvia Schmidt (MV) slutat. Jag har hört rykten om att Sandra Ahtiainen varit och provat på annat håll men som sagt det är bara rykten.

Trosa har bara spelat en match så statusen på laget väntar jag med. Onyx får kriga i botten av serien misstänker jag fast även de har bara en match spelad.

I Östergötland vann Solfjäderstaden över Finspång som jag hade tippat, alltså med 13-2. Fjädern håller sitt fyra poängs avstånd i toppen på tabellen till IBF Linköping som också vann sin match. Lite jämnare var det mot Linköping Ungdom, resultatet 4-2.

Även Mjölby och Åby vann i denna omgång så det var verkligen segrar för "topplagen" mot "bottenlagen". Men både Mjölby och Åby är alldeles för långt efter Solfjäderstedn för att vara något rejält hot om seriesegern. Det är bara IBF som kan peta ner laget från "tronen" och det tror jag inte de klarar. Jag tror också att Linköping är ganska nöjda med att spela i tvåan.

Norra div 1 serien börjar...

tighta till sig ordentligt. Efter att jag hade bedömt serien som nästan avgjord så öppnar det sig en hel del möjligheter om resultaten fortsätter överraska som i helgen. Dalen slåt tillbaka Sala med 4-3 och öppnar för Sten Sure att knappa in tre poäng. Men då går Umeå City och SD-vinner över laget efter det att Uppsalatjejerna haft en "betryggande" 4-1 ledning efter två perioder. Först missar Umeå en straff i SD genom att skjuta den i ribban men bara 36 sek senare lyckas men göra 5-4 målet. När sedan RIG vinner sin match så har man häng, om än lite, på de två topplagen. Även FBC Uppsala närmar sig.

I botten skulle både Skellefteå och Boden möta "räddningsplankan" Ankarsvik som innan helgen hade noll poäng. Men vad händer? Jo, Ankarsvik slår Boden med 7-6 på lördagen och följer upp det med en 5-4 vinst i SD mot Skellefteå på söndagen. Både Boden och Skellefteå mötte också Sundsvall i helgen och där gick det bättre Skellefteå SD-vann och Boden tog tre poäng. Det är fortfarande ovisst i botten också med lite fördel Skellefteå.

I södra serien vägrar Jönköping att förlora och fick med sig två poäng i helgen match mot Pixbo, genom en SD vinst med 3-2. Så att David och jag ska behöva vara sargvakter i kvalet är det förstås ingen risk för.

Runt nedflyttningsstrcket är det dessto mer ovisst. Det är lite svårt att se tendens när lagen spalat olika antal matcher men Östra och CL98 tog upp striden genom segrar i sina matcher. Det dröjer ända tills den 20 feb innan alla uppskjutna matcher spelats och alla lag har lika många matcher.


Toppmatch i "min" serie div 1 mellersta mellan Täby och Telge. En match som Täby tillslut lyckades vinna med 7-5 efter det att man gjort två mål alldeles i slutet (19,53 och 19,59). Egentligen blev ju det sista målet aldrig "riktigt" godkännt då domarna glömde att man skulle teka efter detta.

Jag måste erkänna att förlusten kändes inte riktigt helt OK, då jag (kanske enögd?) tyckte Telge var snäppet bättre rent spelmässigt. Men gör man inte mål på sina chanser och samtidigt släpper in 7 mål bakåt så vinner man inga matcher.

Jag bytte några ord med Samuel, Hässelbys tränare, som var nöjd efter matchen då de tack vare Täby-vinsten gick upp i serieledning. Givetvis spelade det in att man kunde vinna över Fröjered på lördagen. Starkt att vända ett 5-3 underläge under de sista fem minuterna och vinna med uddamålet 6-5. Jag tror det var Hässelbys 6 uddamålsseger så det är ju inte en tillfällighet att man vinner, laget kör som sagt ända in i kaklet i varje match.

Sen kan man förstås fundera på om det är bättre att bli jagad än att jagas. Jag tror att det kommer att avgöras i näst sista omgången då vi (Telge) tar emot Hässelby i Wasa Sporthall.

I bottenstriden tog både Rönnby Ungdom (vinst över Hagfors) och Hammarby (vinst över Skattkärr) viktiga poäng och det börjar brännans för Fröjered som såg ut att ligga på säkert avstånd för några omgångar sedan. Fröjered har en nyckelmatch mot Råsunda kommande helg.

I tipstävlingen gick det inte så bra för mig den här helgen så det blev nog tappad ledning även där, men resulatet i den får David hålla koll på.

Om vi blir en NIU-skola får vi vänta på denna veckan också då SIBF har skjutit upp beslutet till den 21 jan.

I morgon kommer det lite om hur och vad som hänt i Södermanland och Östergötland.


Då var det dax att....

titta lite på helgens matcher i de olika serierna.

I elit så dras intresset till kampen vid de två strecken. Det finns visserligen tre, men kampen om vilket lag som ska hamna under nedflyttningsstrecket känns just nu ganska klar. Lockerud på noll poäng måste börja vinna om de ska kunna hota Karlstad och Örnsköldsvik. Däremot är kampen om vilket lag som ska hamna under kvalstrecket väldigt oviss. Det andra strecket är det som skiljer slutspelslagen från de lag som efter seriens slut spelat färdigt och får ett långt (efterlängtat?) uppehåll.

Karlstad och Örnsköldvik är de två lag som just nu för en kamp vid kvalstrecket. Örebro som inledde serien stark har inte vunnit en match på de 11 sista matcherna och kan förstås hamna i ett läge där de blir inblandade i striden.

Runt det andra strecket (slutspelsstrecket) förs en kamp om åttonde platsen mellan Huddinge, Falun och Täby där striden är vilket av de tre lagen som ska hamna över strecket.

Matcher i helgen då som har stor betydelse för de olika strecken är:

Karlstad - Huddinge   3-5
Karlstad tog tre viktiga (och väldigt oväntade) poäng mot Rönnby i förra helgen. Det var "bonus poäng" då det inte är topplagen som man förväntas slå utan kollegor i de nedre regionerna. Huddinge som skrevs ner av Vaara innan säsongen har gjort oväntat bra ifrån sig där jag tror Jocke Borgqvist har en stor del i det.

Örnsköldsvik - KAIS Mora   2-8
Örsköldvik är i större poängbehov än serieledarna. Men KAIS är numret större och de vinner matchen klart.

Lockerud - Täby   4-5 
Jag tror på en tät match där Lockerud är nära sina första poäng men Täby är som lag bättre än hemmalaget och det avgör matchen. Men som sagt väldigt nära kommer Lockerud att vara.

Örebro - Huddinge   4-6
Stärkta av segern i Karlstad kommer Huddinge till Örebro med positiva känslor. Örebro börjar känna flåset från de andra lagen  och spelar spänt. Att man fick ordentligt med stryk av Djurgården dagen innan gör också sitt till. Örebros nedgång i serien beror inte på kroppen utan knoppen.

Örnsköldvik - Falun   3-7
Falun är på gång de har återfått många spelare som är stora tillgångar för laget. Då Huddinge vann på lördagen så är deras match väldigt viktig för att hänga på.

Lockerud - Endre   3-6
Endre har visserligen en tuff match mot Pixbo i benen men de vinner för att de helt enkelt är det bättre laget.

I norra div 1 serien så känns det som om Sala vinner serien. Det är förstås många matcher kvar och Sten Sture är ju "bara" 5 poäng efter så de kan fortfarande komma ikapp. Större under har skett och lagen möts i näst sista omgången. Poängtappet för Sala måste ha kommit innan dess för i sista omgången tappar inget av lagen poäng.
Däremot är det tuffare i striden om vilka fyra lag som ska få lämna div 1. Att Ankarsvik för göra det är klart men sen står striden mellan fyra lag, Skellefteå, Boden, Sundsvall och Alunda, om vilka tre som ska följa Ankarsvik ner i tvåan.
Deras matcher är förstås intressanta denna omgång:

Sundsvall - Skellefteå   4-5
Skellefteå som åkte ur elit förra säsongen är farligt nära att "ramla" rakt igenom ettan också. En väldigt viktig match mot Sundsvall är det alltså. Skellefteå har 13 poäng och Sundsvall 12 medans de andra två lagen har 9 vardera. Det lag som vinner denna matchen får lite men bara lite andrum. Rutinen ger bortalaget en favör och det fäller avgörande.

Ankarsvik - Boden   3-7
Detta är en match som Boden bara måste vinna. Förlorar man mot Ankarsvik så hamnar man verkligen i ett "risigt" läge med i sämsta fall 7 poäng till laget ovanför strecket.

RIG - Alunda   6-2
RIG-tjejerna har haft ett skönt lov och förhoppningsvis skött träningen under detta. Med fart och fläkt vinner de ganska lätt över Alunda då de är det bättre laget.

Ankarsvik - Skellefteå   2-6
Dax för Skellefteå att möta "räddningsplankan" Ankarsvik. Ett måste att vinna den matchen och det gör laget.

Sundsvall - Boden   4-3
Jag tror att Sundsvall vinner denna viktiga match med uddamålet. Men det kan lika gärna sluta med en uddamålsvinst för Boden.

Summa sumarum så kan man efter helgens matcher kanske se lite mera klart viket lag som ska klara sig kvar, då det är många "sexpoängs matcher".

I södra div 1 serien är det fem matcher som står på programmet, den sjätte spelades redan på fredagskvällen. Den vanns av Olofström som slog Ingelstad/Växjö med 13-6. Ingelstad var så nära som 6-7 två minuter (2,22 min) in sista perioden. Olofström tog i samband med det målet en time-out och den hade verkligen effekt då laget avslutade med 6 mål efter den.

Jönköping är förstås klara seriesegrare och jag läste på Davids blogg följande om Jönköping:
"de lär ju inte missa seriesegern nu, i så fall ska jag åka och sitta sargvakt hos laget som vinner serien i deras första kvalmatch".
Jag kan väl säga att jag ställer upp och hjälper David i så fall.

Även vid nedflyttningsstrecket så skiljer det en hel del mellan laget ovanför och lagen under. men med tre-poängs matcher kan det förstås gå fort. Östra från Jönköping har också en match mindre spelad än de övriga lagen.

Följande matcher spelas i serien denna helg:

Jönköping - Pixbo    4-5
Jag tror att JIK åker på sin första förlust i serien i denna match. Mest därför att Anteryd inte finns med. I Pixbo förstärker Ellinor Nilsson från elitlaget deras försvar. Erkänner att tipset är en "råchansning".

Engelholm - Göteborg   4-6
Engelholm är för långt efter för att ha någon chans att få spela kvar i ettan, men laget är nog bättre än vad tabellplaceringen visar. Men jag tror att Göteborg drar det längsta strået i denna match och gör sjätte målet i öppen kasse.

Vänersborg - Östra   4-5
Det känns lite som sista chansen för Östra att få häng på lagen ovanför strecket. Förlust idag och jag tror att de får tillbringa nästa säsong i div 2. Laget bör i alla fall vara supertaggat inför denna match, sen får vi se om man även har kontroll över sina nerver.

Älvstranden - Warberg   4-7
Nu när chansen till seriesegern (den jag tippat) är borta för Warberg kan man spela utan press och då är man bra.

CL98 - Södra Dal   5-4
Samma senario som Östra har i sin match, en vinst annars är nog div 1 sagan förbi. Motivation slår klass, tror jag i denna match.

Summa sumarum om Älvstranden, Vänersborg och Göteborg vinner sina matcher i helgen så är nog södra serien avgjord både när det gäller seriesegern som nedflyttning.

För övrigt har Södertälje kommun kallat till ett möte där bland annat vi (Telge SIBK) är inbjudna, där kommun ska förklara/försvara sitt lapptäcke till golv i Hovsjöhallen.

I går slog Solfjäderstaden Finspång med 13-2 helt enligt mitt tips!

Tipstävlingen....

går in på andra omgången. Jag tog ledningen efter första och ska väl försöka behålla den. Först till 21 poäng är det som gäller.

Rönnby Ungdom - Hagfors   4-6
Rönnby ligger illa till under strecket och skulle behöva en vinst i denna match men tyvärr. Hagfors har kommit igång och med segrarna kommer också självförtroendet. Vinst för Hagfors och de kan räkna sig som div 1 lag även nästa säsong.

Fröjered - Hässelby   5-4
Jag tror (hoppas) på en liten skräll i denna match. Fröjered var väldigt nära att knipa poäng mot Hässelby på bortplan och nu har de ju hemmaplan. Hässelby är viserligen väldigt duktiga på att vinna jämna matcher men som sagt någon gång ska väl det ta slut också.

Köping - Råsunda   7-3
Köping är nog borta från seriesegern men att laget för den skull skulle dippa och förlora mot Råsunda tror jag inte. Farten finns och i hemmahallen är de svårslagna.

Linköping - Farsta   6-2
Det blir en klar seger för hemmalaget. Farsta vill ha tid på sig i uppspelen och det tillåter inte Linköping.

Hammarby - Skattkärr   3-5
Ett möte mellan två lag som hellre försvarar än anfaller. Skattkärr kontrar och Hammarby hinner inte med.

Östergötlands D2 serie...

startar upp efter juluppehållet denna helg. Redan ikväll spelas det en match i Motala, där Solfjäderstaden möter Finspång. Det är alltså toppen mot botten och det kan förstås bara sluta på ett sätt. Visserligen slog Karlstad Rönnby med 5-3 i en elitseriematch förra helgen men sannolikheten att Solfjäderstaden ska gå på samma mina som Rönnby finns inte. Det blir en storseger för Motalatjejerna som vinner med 13-2.

Övriga matcher är:
KFUM Norrköping - Mjölby   3-5
Mjölby måste helt enkelt vinna denna match om de ska ha någon möjlighet att komma ikapp lagen ovanför. Jag tror inte KFUM:s "gamla" garde kört stenhårt under julupphållet så det tar nog några matcher innan de är igång igen.

IBF Linköping - Linköping Ungdom   6-4
IBF jagar Solfjäderstaden och är liksom Mjölby borta från seriesegern om de tappar poäng i denna match. Ungdom kommer till matchen med tre raka segrar så IBF får jobba för segern. Yngvesson står inte med i laguppställningen för IBF och det är givetvis ett avbräck. Om Ungdom får några förstärkningar från LIBK vet jag inte men det är kanske inte så troligt då man närmar sig den 31:a januari.

Åby - Boxholm   4-3
Åby vinner i sin lilla hemmahall. Laget har inte spelat så bra som jag trodde innan säsongen och ligger nu i "Ingenmansland" så hur det är med motivationen vet man inte. Men Camilla Pettersson är ju med och hon kan nog "gasa på småtjejerna".

I Södermanlands D2 A (vår) är det också full omgång i helgen.

Gnesta - Nykvarn   2-8
Storförlusten för Gnesta i matchen mot Torshälla förbryllar. Man brukar vara giftiga hemma i Frejahallen och inte släppa till så mycket. Nykvarn är nu det jagande laget i och med förlusten mot Rockets och har givetvis inte råd att tappa poäng i denna  match. Enligt rykten är Ottosson borta för resten av säsongen och det är ett stort avbräck. Men det finns tillräckligt med kompetens  i laget för att vinna klart över Gnesta.

Onyx - Södertälje   3-9
Hammalaget är jobbigt att spela emot i sin hall men Södertälje kan gå på mycket folk och det avgör. Jag tror inte Onyx orkar att hålla emot i tre perioder effektiv tid.

Torshälla - Trosa   4-5
Torshälla tog en storseger i förra mötet och vann med hela 10-1, dessutom seger över Gnesta med 17-5 i senaste matchen så mål kan man göra. Man presenterar en väldigt tunn trupp till matchen men de som finns med kan spela innebandy. Jag tror dock att den effektiva tiden kommer att fälla avgörande i den här matchen också, samt att Trosa måste väl vara väldigt revanchsugna.

I hallbristens Södertälje...

lägger kommunen in ett färgglatt golv i Hovsjöhallen.



Tyvärr tror kommun (läs Telge tokar) att man ska kunna bedriva bollspel på detta golv. Golvet är ju som gjort för att få epileptiska anfall när man tränar/spelar match i hallen.

Den som tydligen bär ansvaret för detta missfoster till golv är Telge Hovsjös vd Patrik Derk. Man undrar om den mannen någonsin har utövat någon sport och då menar jag inte bara innebandy utan också basket, handboll, fotboll eller någon annan bollsport.

Här kommer några citat gjorde av Patrik Derk från dagens Länstidning (lokaltidning i Södertälje med omnejd):

"Golvet är ett av leverantörens bästa golv för just gymnastik- och idrottshallar"

Jag undrar vilken leverantör? Konstfack? Tom Tits experiment?

Derk anser också att golvet är en kompromiss. "I första hand ska Hovsjöskolan använda hallen som gymnastiksal, i andra hand är det idrottsföreningar som ska ha verksamhet där".

Derk tror tydligen att man i en skola inte bedriver bollsporter på sina idrottslektioner. Vad i består kompromissen?

"Dessutom är golvet väldigt bra ur pedagogisk synpunkt" säger Derk och fortsätter "de olika fälten är väldigt användbara för framförallt yngre barn och det hjälper också till med rumsuppfattningen"

Derk tror tydligen att Hovsjös 1-9 skola består av yngre barn och man kan ju fundera på vad han menar med "yngre barn".

Han avslutar i artikeln med "när vi väl målat dit linjerna för de olika idrottsplanerna är jag övertygad om att det blir bra".

Jag antar att han menar linjer för basket, handboll, volleyboll, badminton, tennis och innebandy. Vilka färger ska dessa linjer ha? Vilken färg ska man ha på innebandybollen i detta lapptäcke?

Fanns det ingen vettig person inom kommunen med idrottsbakgrund som hade kunnat stoppa detta vansinne!

Segrar för "Rockets" och.....

Täby i gårdagens matcher.

Det blev en tät och spännande match i Wasa Sporthall som jag förmodade. Vinst för Södertälje med 5-3 (jag tippade 5-4) efter en bra sista period för Rockets. Jag var ju inte själv på plats men läser man dagens LT så var det tydligen delade meningar mellan coacherna vilka som var bäst.

Matilda Sjödin gjorde tre mål för sitt Södertälje och Rebecca ett för Nykvarn, så visst har det betydelse om RIG-tjejerna finns på banan.

Nu är det alltså Rockets i "pool position" och Nykvarn tätt efter. Om inget lag "snurrar" på banan eller får maskinfel, dvs tappar poäng mot de andra fyra lagen, så avgörs loppet den 12:e mars i Björkestahallen.

Att Täby skulle rå på Råsunda i Solnahallen var väntat. Jag såg att Jennifer Stålhult var het och gjorde 5 mål, det blev 5 ass från Malin Söderbergs klubba ett radarpar som Telge får se upp med på söndag. Det är lite av en vinna eller försvinna match för Täby, förlust och man kommer inte ha något med seriesegern att göra.

Är det ett skämt eller inte, jag menar det nya golvet som är inlagt i Hovsjöhallen?



funderar på att åka dit och verkligen se det med egna ögon!

Vad det någon som sa något om "Tälje tokar"?

- det går inte att spela innebandy på det golvet.....

- men vi har ju inte lagt in linjerna än.....


Grace har kommit ut med ett nytt nummer. Läsvärt som vanligt förstås. Tyvärr blir det nu ett uppehåll då Göran måste sköta om familj, firma, Täby FC men framför allt sin hälsa. Det har varit väldigt inspirerande att få fungera som medhjälpare i tidningen så jag hoppas att Göran återkommer och att jag då får vara med och skriva lite.

Spänningen stiger i....

Södertälje och Nykvarn. Ikväll är det en toppmatch i D2 serien mellan Rockets och Nykvarn. Båda lagen gick igenom höstserien som ångvältar och avgörandet om seriesegern kom i seriens sista match. En tät drabbing som Nykvarn vann rättvist.

Men nu börjar man om på ny kula med vår-serien, dubbelmöten och effektiv speltid. Sex lag ska göra upp om kvalplatsen till div 1, men som jag ser det blir det en kamp mellan Södertälje och Nykvarn. Spännande att de ska mötas i första och sista matchomgången.

Vilka vinner då? Ja, jag tippade ju i en tidigare blogg att Södertälje skulle vinna med 5-4 och får väl stå fast vid det. Sjukdomar och skador krånglar till det för båda lagen, men Nykvarn verkar mest drabbade. Laguppställningen ser lite tunn ut för Nykvarn, man har inte lagt ut någon målvakt än (?) och Ottosson borta på grund av skada. Lovisa Frisk i målet för Södertälje är också ett osäkert kort, ringde sig sjuk idag till innebandyn på skolan och trodde inte hon kunde vara med i kvällen match. RIG-tjejerna Rebecca och Matilda saknas också i uppställningarna men både är med vad jag hört.

Tyvärr missar jag matchen ikväll (ska gratta en 19-åring) men hoppas få ett utförligt refferat i morgon när jag kommer till skolan.

Torshälla "kvaddade" Gnesta på bortplan och det är mycket bra att göra 17 mål i Frejahallen. Om Torshälla får fullt lag i matcherna mot Södertälje och Nykvarn kan de säkert skaka om båda lagen. Gnesta gjorde en bättre höst än vad jag hade förväntat mig då spelarförlusterna var många. Har luften gått ur laget nu när de kom med i A-serien?

Matchen som försvann är den som skulle spelats i lördags mellan Trosa och Onyx. Hittade inget om ändrat matchdatum men har nu fått höra att Onyx vill flytta matchen då de hade en (1) spelare med i Södermanlands F-15 lag som spelade SM i Karlstad. Tjejen är 13 år och har gjort 1+1 i serien för Onyx. Man kanske bet sig lite i tummen där då Trosa på så sätt hinner få med Amanda Eriksson i laget. Amanda återvänder till Trosa från höst-spel i Södertälje.

I Solnahallen kompletteras 14:e omgången i mellersta div 1 serien med matchen mellan Råsunda och Täby. Täby har spelat bra och har fått med en "nytänd" Moa Hedlund i laget. Förlust för Täby och det känns lite som om de blir avhängda från toppstriden.
Råsunda gjorde en bra match mot oss (Telge) i onsdags och kan de prestera samma spel ikväll så kan Täby få det jobbigt. Tror dock att Görans tjejer vinner matchen och bäddar därmed för en häftig match i helgen då Täby ska ta sig an Telge.

Men som sagt i innebandy kan tydligen vad som helst hända. Man säger att bollen är rund och det visade sig verkligen i helgen då Karlstad vann med 5-3 över Rönnby.



52 bollar fick Rönnby iväg på Karlstads mål medans Karlstad "bara" orkade med 15 skott, ändå vinner man. Det måste vara frustrerande för Rönnby att förlora en sådan match. Dagen efter skjuter IKSU 66 skott på Karlstadsmålet och gör 11 mål.

Västerbotten slår något överraskande Stockholm i P-15 finalen med 3-2. Det var några år sedan Stockholm inte vann P-15 guldet. Om vinsten var rättvis eller inte kan jag inte uttala mig om men Stockholm vann skotten med 26-11 och det visar väl i alla fall på ett stort spelövertag.

Smålands tjejer vann F-15 i stor stil och förlorde inte en match under SM:et. 4-0 visar ju på en klar finalseger.



Distriktslags SM närmar.....

sig slutet. Kvartsfinalerna är avverkade och idag går semi-finaler och finaler.

På tjejsidan är det tre "nya" distrikt i semifinalerna, Västmanland, Västerbotten och Dalarna. Det distrikt som även fanns med i semifinalen förra SM:et är Småland som ser starka ut. Det är visserligen inte helt lätt att tippa när man inte är på plats och sett hur matcherna ser ut men att tippa Småland som stora guldkandidater är inte särskillt vågat.

Den stora överraskningen för mig är att Uppland försvann redan i kvartsfinal mot Dalarna som med nöd och näppe klarde sig vidare från gruppspelet. En SD-förlust som måste svida ordentligt för det var inte bara jag som hade Uppland som slutsegrare i SM:et.

Södermanlands tjejer kunde inte upprepa förra årets lags bedrift att ta en medalj, det visar hur ovisst det är och hur svårt det är att klara sig vidare från gruppspelet. Att jämföra två olika uppsättningar är förstås svårt men inte känns det som om årets uppsättning ska vara så mycket sämre. Man kanske saknade några verkliga toppar som man hade förra året i Rebecca Heed Arvidsson och Matilda Sjödin som var etta och tvåa i poängligan.

Stockholms tjejer försvann redan i gruppspelet i år igen. Det känns som om man inte riktigt kan matcha övriga distrikt längre på grund av att man har "tre-regeln". Men som sagt svårt att veta när man inte sett laget live.

På killsidan är det två nya distrikt i semi mot förra året, Småland och Värmland. Stockholm och Göteborg var med förra året också. Som vanligt ser Stockholm starka ut och med den bredd de har i truppen så blir de mina favoriter till guldet. Bredden gör att Stockholm kan matcha sitt lag lite annorlunda än övriga lag. De behöver inte slita hårt på några killar på samma sätt som övriga distrikt där topparna får matchas mycket mer.

Jag tippar en tjej-final mellan Småland och Västmanland och en kill-final mellan Stockholm och Västernorrland.

Min innebandyupplevelse igår var en flickor B (födda 97/98) match mellan Telge och Flen. En match som Telges tjejer vann helt rättvist med 4-2. Det var kul att se att Telges tjejer försökte "tänka" innebandy och de hade ett överlägset passningsspel jämfört med Flen. Det finns många duktiga tjejer i laget men en som jag tycker stack ut lite extra var Kellie Boberg.

Jag har glömt att skriva om "rallarinnebandymatchen" som jag såg i fredagskväll. En match som Nykvarn tillslut lyckades vinna med 10-9. Lillån ledde efter 5 minuter med fyra noll och kanske en känsla om "säker seger" smög sig in i laget. Nykvarn gav inte upp och det var kul att se "mina" gamla elever göra bra insatser. Planens dominant var enligt mig Svec som spelade ett stort backspel.

Upp i topp på...

tipstävlingen redan från start!



Ledning med 2 poäng före Jonny (Skattkärr) och med 3 före David och Nille.

Omgången som sådan var ganska förutsägbar, det som störde ritningarna lite var förstås Hagfors seger över Köping. Men som sagt Hagfors på hemmais är svårspelade. Jag börjar förstås fundera på om Köping kommer att släppa systrarna Lindgren till eliten nu när det skiljer 9 poäng till serieledning. Antar att en del lag i serien går med den förhoppningen då Köping skulle bli betydligt mänskligare utan dem.

Telge slog Råsunda och ändå så känns det som om många inte var nöjda. Jag själv är/var en av dem som direkt efter matchen kände ett visst missnöje, men nu med lite distans till det hela måste erkänna att vi är starka även när vi inte spelar bra. Det blev lite för mycket bolltransport istället för det snabba "bollrull" vi spelar i våra bästa stunder. Men nu när det gått några dagar är jag väldigt nöjd med segern.

Linköping slog som väntat Hammarby. Sara Bergström matchades trots att hon hade ont i en fot. Kroppen sätt att säga till när något är fel är ju att tex sända ut signalen "smärta". Jag antar att Sara känner sin kropp så bra att hon vågar spela trots detta, hoppas bara att det inte försämrade skadan/det onda. Linköping är så bra att laget slagit Hammarby utan Sara på banan.

Hässelby vann (förstås) mot Rönnby som hade By och Halling med i laget.

Davids Fröjered förlorade som väntat mot Täby. Tydligen gick matchen i någon slags "hangar" om man ska tyda Davids ref: http://innebandydavid.blogg.se/  Några utvisningar i tredje gjorde att det "rann iväg" i målprotokollet.

Skattkärr vann efter SD mot Farsta med 5-4 och jag hade på känn att det skulle bli en jämn match (tippade 4-4).

Elitseriematcherna som gick i veckan vanns av Pixbo och IKSU. Jag var väldigt nära att spika Pixbos resultat mot Örebro, vinst med 7-2 där jag tippade 7-3. IKSU slog Rönnby med 4-2, där var mitt tips 5-4.

Jag var ganska nära i div 1 norras två hängmatcher för att få omgång 13 komplett. RIG slog Sundsvall och Dalen Ankarsvik. I och med den segern tog Dalen ett stort kliv från nedflyttningsstrecket. Det verka bli en kamp mellan 5 lag vilket som ska klara sig kvar i ettan. Där Skellefteå mot Sundsvall i nästa omgång blir en väldigt viktig match.

I södra tippade jag att Östra som är i stort poängbehov skulle slå Göteborg i SD, det blev 6-6 och ingen extrapoäng till Jönköpingstjejerna. Södra Dal slog som väntat Ingelstad/Växjö. Resultatet blev 7-2 där jag tippat 7-5 så helt borta var jag inte där heller.

Denna helg börjar "kriget" om kvalplatsen i Sörmlandstvåan. Sex lag ska göra upp om den i dubbelmöten:
Gnesta, Nykvarn, Onyx, Södertälje, Torshälla och Trosa/Edanö.
Två storfavoriter finns i Nykvarn och Södertälje, jag tror inget annat lag kan hota dessa två. Matcherna spelas med effektiv tid vilket gör att segrande lag i serien kommer bättre förberedd till kvalet. Det är bra!

Första omgången spelas enligt följande:

Trosa/Edanö - Onyx   6-4
Det var en tight match när lagen möttes i "höstserien" där Trosa vann med uddamålet (3-2). Vet inget om skade/sjuk läget i lagen men tror att Trosa är lite starkare än Onyx.

Gnesta - Torshälla  3-5
Gnesta har gjort en väldigt bra höst som gick vidare till vår A. Många unga tjejer lämnade klubben innan seriestart och jag är imponerad över att det gått så bra trots detta. Torshälla blandar och ger under hösten. Kan man ställa upp med sitt bästa lag så är man bra, men det brukar alltid saknas någon.

Södertälje - Nykvarn   5-4
Pratade med Micke i Nykvarn i går. Sa att jag inte skulle tippa matchen då den är helt öppen enligt mig. Men som sagt det blev ett tips i alla fall. Nykvarn har lite problem på skadefronten och det kan ställa till det i denna match. Båda lagen tar hem sina RIG-tjejer och där tror jag att Matilda i Södertälje betyder mer för dem än Rebecca igör för Nykvarn.

Tyvärr finns inga laguppställningar upplagda i någon av matcherna så lite svårt är det att tippa.

Jag återkommer under dagen med övriga serier i Södermanland, D2B och D3, samt distriktslags Sm m.m.


I veckan spelas det...

en hel del matcher i både elit och div 1.

Elitmatcherna är:
Pixbo mot Örebro där jag tror det blir en ganska lätt seger för Pixbo. Pixbo leder serien och har det att spela för. Örebro kan känna sig trygga för fortsatt spel i elitserien nästa säsong och jag tror inte de kan mobilisera det engagemang som skulle behövas för att slå Pixbo. Tips 7-3

På torsdag är det en toppmatch mellan IKSU och Rönnby. IKSU bör vinna den matchen så att laget inte tappar mark till lagen ovanför. Det gäller ju att komma bland de fyra första för att få fördelar av hemmaplan i slutspelet. 
Jag tror att IKSU vinner denna täta fight med 5-4.

I div 1 norra så spelas det två "hängmatcher" så att omgång 13 blir komplett.
Det är Sundsvall som tar emot RIG. Kul för RIG-tjejerna att få en match under lovet då jag antar att de flesta är hemma hos sina nära och kära. Hörde att RIG:arna ville flytta matchen men det ville inte Sundsvall. En mini-buss startar i Skåne och samlar sen upp tjejerna på vägen upp till Sundsvall. Jag tror att RIG är heta efter att få avbryta lovet och vinner matchen. Tips 3-6

Den andra matchen spelas mellan Ankarsvik och Dalen och den vinner förstås Dalen. Ankarsvik är hopplöst sist i tabellen medans Dalen spalar för att komma upp på mer säker mark. Tips 2-8

Det spelas också två matcher i södra serien där Ingelstad/Växjö tar emot Södra Dal. Södra Dal har gått sämre än vad jag förväntat i år men Växjötjejerna bör man väl slå? Jag tippar att de gör de så det blir 5-7

IFK Göteborg tar emot Östra från Jönköping och det känns som en oviss match. Östra är verkligen i behov av poäng och jag tror att de fixar två genom att vinna i SD. Tips 4-5

Mellersta serien har full omgång i morgon och jag tror att omgången är början på en ny "tipstävling", så här gäller det att skärpa sig.

Telge - Råsunda   X-X
Man behöver inte tippa sitt "eget" lag. Erika Tjusberg är med i laguppställningen och truppen ser komplett ut. Det är väl bara Sandra och Linn som fattas, båda dras ju med "långtids skador". Råsundas laguppställning saknas så hur deras lag ser ut vet jag inte.

Hässelby - Rönnby Ungdom   6-2
Hässelby jagar Telge i striden om förstaplatsen och vinner denna match ganska enkelt. Jag kan inte tänka mig att några elittjejer stannar hemma (laguppställning saknas) för att hjälpa Ungdom. De har ju en svår bortamatch mot IKSU den 6:e. Visserligen är Rönnby i stort poängbehov och jag antar att Rönnby gärna har ett lag kvar i ettan
men de släpper nog inga till denna match utan det blir väl isf till "sex poängs matcherna".

Täby - Fröjered   6-4
Fröjered fick storstryk i sin hemmamatch mot Täby (2-11) och jag vet att David i Fröjered var grymt imponerad över Täbys offensiva spel. Tror nog han tänker bakåt i denna match och försöker täta i slottet. Fröjered har förstås blivit bättre  sen den matchen men en lång resa bidrar till att det inte blir några poäng.

Skattkärr - Farsta   4-4
"Skattkärrsspelet" tror jag passar Farsta ganska bra. De kommer att få tid på sig att bygga upp sina anfall och slipper man farten så kan det gå bra. Skattkärr har inte direkt rosat markanden på slutet men har fortfarande ett betryggande avstånd till strecket.

Hammarby - Linköping   3-6
Hammarby har tagit 6 poäng på de tre sista matcherna och verkar vara på väg uppåt. Men Linköping är ett bättre lag och ska bara vinna denna match. Laget har ett mellanläge med 13 poäng upp till toppen och 11 ner till strecket så man kan spela avslappnat. 

Hagfors - Köping   5-8
Serien två "spring" lag så det blir full fart och många mål. Det var jämt målmässigt i första mötet (6-5 till Köping) mellan lagen och det kan bli det denna gång också. Men jag tror inte Hagfors får stopp på systrarna Lindgren så Köping rinner ifrån på slutet.

Det blev i Västergårdshallen...

jag tillbringade större delen av gårdagen. Minicup mellan fyra D2 lag från fyra olika distrikt var en intressant mix. Jag var nyfiken på hur unga Telge skulle stå sig i så kvalificerat motstånd som de skulle få från Forsby, Tullinge och Solfjäderstaden. Telge har haft en stigande utveckling under Tommy och Dannes ledning hittills denna säsong och det visade sig att de kunde bjuda på bra motstånd.

Första matchen mot Tullinge ledde de med 2-1 tills det bara var 14 sekunder kvar av matchen då en oturligt kvitteringsmål smet förbi en chanslös Erika.

I andra matchen mot Forsby blev det mer att bara försvara sig, då Forsby är ett riktigt bra lag. Resultatet blev till sist 5-1 till Forsby.

Sista matchen i gruppspelet var mot Solfjäderstaden från Östergötland och även i den matchen lyckades Telge spela oavgjort med resultatet 2-2.

Det finns mycket talang i Telge och utvecklingskurvan för många av spelarna pekar uppåt och det ska bli kul att följa tjejerna i vårserierna.

Erika Johansson (Mv) som inlånats från D1 laget var briljant och det var mycket hennes förtjänst att det blev så bra resultat som det blev.

Turneringen vanns av Forsby som slog Tullinge med 4-3 i finalen. I matchen om tredje/fjärde plats visade Solfjäderstaden varför man leder D2 serien i Östergötland och vann övertygande med 5-1.

bilden hämtad från Telges hemsida.

Turneringens bäste målvakt, back och forwards korades också och det blev från vänster på bilden:

Susanne Riutta (Forsby)  forward

Josefine Melander (Tullinge) back

Erika Johansson (Telge) målvakt

Summa sumarum en kul turnering som jag hoppas kan bli något av en tradition.

Jag han också med en snabbtur till Wasa där Södertälje mötte Tyresö/Trollbäcken i en träningsmatch. När jag åkte stod det 2-0 till Södertälje men jag fick höra att T/T vände på matchen och vann med 4-3.



Året 2010 som jag...

minns det. Då handla det förstås om innebandy och mig.

6:e januari:
Jag fyller 60 år och får ett SM guld i present av killarna i Stockholms stadslag. Finalvinst över Göteborg. Tyvärr "dippade" tjejerna i detta SM och gick inte vidare från gruppspelet. När hände det sist?

30:a januari:
Tung förlust för Linköping IBK på bortaplan med 5-2 mot Surte vilket gör att "vi" ligger väldigt risigt till i tabellen. Anledningen till förlusten beror (enligt mig) på att en tjej i laget "flippar ur" totalt på bussen när hon får reda på att hon inte ingår i det startande laget. Det stora störningsmomentet hinner vi inte reparera innan matchstart.

1:a februari:
I ett möte med "sportchefen" och ordförande innan träning i Ljungsbro Sporthall beslutar jag att kliva av tränaruppdraget. Givetvis var det detta som herrarna försökte framföra utan att komma till skott. Jag har många gånger efter det funderat på hur f-n jag orkade sitta och pendla mellan Södertälje och Linköping.

6:e mars:
Firade Liisas 50 årsdag med stort kalas på Torekällberget. Dottern Emma var inte med på kalaset utan var i Göteborg och spelade en helt avgörande match mot Pixbo. Vi fick ett glädjande SMS på kvällen att Linköping vann med 13-7 och klarade kontraktet.

16:e mars:
Förlust mot Celsiusskolan i skol SM för tjejerna. Efter att ha skjutit upp matchen några gånger då Celsius hade svårt att få med sina tjejer hade vi i princip hela förstafemman borta på speldagen. Det fick man för att man var snäll!

11:e april:
Distriktslags SM för DJ/HJ-17 i Nyköping. Tjejerna fixar ett SM guld till mig och killarna ett brons. Tjejerna tycker jag var helt överlägsna i SM:et och stod i en klass för sig. Killarna "dippade" tyvärr i semi mot Västerbotten.

17:e april:
Liisa och jag och såg SM finalerna, inbjudna av Stockholms Innebandyförbund. Vinster för Rönnby och Storvreta.

26:e april:
Efter mycket funderande hit och dit på vad jag skulle syssla med säsongen 2010/2011 tackade jag ja till Telges erbjudande att verka som sportchef för damverksamheten.

5:e september:
Var i Karlstad och såg Telge göra en kanonmatch mot KAIS Mora i finalen Kallsta Open. Förlust på straffar.

15:e september:
Chockbesked från Svenska Innebandyförbundet. SIBF hade rankat Nyköping före oss (Igelstaviken) när det gällde NIU-certifiernig. Vi var inte det enda REK-gymnasiet som fick ett negativt besked. Av 12 skolor som SIBF ansåg att de (innan NIU-certifieringen) kunde rekommendera som innebandygymnasier dög plötsligt bara 4 skolor!

21:a september:
Träffade Peter Sirén från Stockholms Innebandyförbund. Fick redan på att jag inte längre var aktuell som överledare för stadslagsverksamheten. Enligt Peter hade jag inte stadslagstränarnas förtroende. En sanning med viss modifikation.

14:e oktober:
Vi (Liisa och jag) var och såg Telges första och förhoppningsvis enda förlust. Matchen var mot Skattkärr och vi "passerade" Karlstad efter en väldigt trevlig herrgårds vistelse på Hennikehammar utanför Filipstad.

30:e november:
Igelstavikens killar gick vidare i skol SM som vi spelade i Wasa Sporthall.

8:e december:
Tjejerna åkte ur mot Celisus i år igen! Jodå, det fanns tjejer på "läktarn" detta SM också.

21:a december:
Telge slår Köping på bortplan och vi går till juluppehåll med en serieledning.

Givetvis finns det egentligen mycket mer att berätta men jag nöjer mig med detta. Innebandy är det ju "alla dar i veckan" på något sätt.

Innebandyn drar igång...

så sakteliga.

I morgon kommer jag att tillbringa en hel del tid i Västergårdshallen för att följa mini-turneringen som Tommy i Telges D2 lag ordnat. Att Telge kommer att få tuffa matcher är garanterat då de tre lag som kommer är väldigt duktiga.

Från Stockholms D2 serie kommer Tullinge som just nu ligger på tredje plats i den serien. Om laget vet jag inte så mycket mer än att Emma Liefvengren som går på Igelsta och spelat i Telge i många år finns där. Jag såg också att Josefine Melander som är en "gammal" stadslagstjej finns med i laguppställningen, men om de är med i morgon vet jag förstås inte.

Från Västmanland kommer Forsby som är serieledare (på bättre målskilland) i D2 serien för Västmanland/Örebro län. Såg att en gammal bekant från tiden i



var tränare för laget. Kul att se om han känner igen mig från den tiden. Han heter Jimmy Gunnstedt och jag kommer ihåg honom som en väldigt duktig spelare. Laget har en väldigt duktig spelare i Susanne Riutta som prövat på elitspel i Rönnby. Sussanne har gjort 38  (24 + 14) poäng på 11 matcher.

Appropå gamla bekanta så antar jag att Ted dyker upp som "chef" för Solfjäderstaden. Ytterligare en serieledare som kommer på besök, då man leder D2 serien i Östergötland. Man har till skillnad från Forby en bättre marginal till tvåan i serien (4 poäng). Solfjäderstaden har ett bra lag som varit med i toppen på D2 serien i flera år, så det är kanske är dax för laget att ta klivet upp i år.

Tvåan i den serien är IBF Linköping som i dagarna har presenterat ett nyförvärv som kan vara både fågel eller fisk.
Hon presenteras så här på hemsidan:

Spännande värvning till dam

Caroline Bleuer är forward och kommer att spela hos oss i IBF under våren. Hon anländer till Sverige i mitten av Januari. Caroline kommer från UHC Thun som spelar i Nationalliga B i Schweiz.

Vi vet egentligen ingenting om detta nyförvärv men det ska bli intressant det är säkert. Caroline är enligt vad vi kunnat få fram en fysisk och hårt jobbande forward som främst utmärker sig i defensiven.

Välkommen till IBF Caroline!

Det var egentligen ingen överraskning för mig då jag i högsta grad varit inblandad i denna övergång. Jag har haft kontakt med Andrea Schmutz som kom med en förfrågan om jag kunde hjälpa till att fixa en klubb åt Caroline som skulle flytta till Linköping och plugga. Andrea var ju målvakt i Kumla när laget spelade i div 1. 
Vi får väl se vad Caroline kan prestera men som Martin sa när jag pratade med honom om Caroline. "Är hon inte bra så får vi väl göra så att hon blir bra" Rätt inställning Martin!


RSS 2.0