Matcher i helgen som...

kan vara intressanta. I elitserien så är det många "klara" matcher även denna helg och några som kan kallas "sex poängs matcher".

I går blev det storstryk för Lockerud mot Pixbo. Pisk med hela 15-1 och det verkar lite som om tjejerna från Mariestad har gett upp tanken på fortsatt elitseriespel. Kanske tankarna redan är i Göteborg för en del av dem och det stundande regionsslutspelet för DJ-18. Där har de iaf stora chanser till avancemang och slutspel.

I övrigt i omgång 21 så finns det lite nerv i vissa matcher:

Täby - Örnsköldsvik   7-4
Täby bara "måste" vinna för att vara med kring slutspelsstrecket. Samtidigt slåss Örnsköldsvik om att slippa kvala för att hålls sig kvar i serien. Jag tror att Täby vinner för att de är bättre samt har en fördel av parketten i Tibblehallen.

Falun - Örebro   6-5
Liksom Täby ska bara Falun vinna en sådan här match om de vill vara med. Örebro börjar ligga lite farligt nära kvalstrecket och har ju inte direkt odlad någon vinnarkultur i sina matcher.

Huddinge - IKSU   3-8
Huddinge har visserligen gått bra men mot IKSU ska man inte ha någon chans. IKSU spelar för en topp fyra plats och därmed favörer i slutspelet. En match som jag tror både Täby och Falun hoppas jag tippar rätt.

KAIS - Karlstad   9-2
Det kan lika gärna rinna iväg och bli två-siffrigt, så mycket bättre är hemmalaget.

Endre - Dalen   6-4
Endre vinner på hemmaplan i en match som inte har så mycket "streck-nerver".

På söndagen spelas omgång 22 och jag får se om det blir ett tips i morgon, kan ju vara bra att avvakta dagens matcher.

I norra div 1 serien är det fyra matcher i helgen där det ska bli intressant att se hur FBC Uppsala klarar sig utan tjejerna som flyttas över till Sten Sture. Samtidigt verkar det som om dessa tre inte är spelklara i helgens match  som Sten Sture har mot IKSU Ungdom. Sala känner förstås flåset från Uppsalalaget och har en tuff fight mot RIG idag.

FBC Uppsala - Umeå City   4-5
Sten Sture - IKSU Ungdom   4-3
Sala - RIG   6-4
Alunda - Dalen   3-6

I södra så spelas det några spännande matcher denna helg:

Östra - Warberg   6-5
Kan motivation slå klass? Jag tror att Östra har så mycket mer att spela för då de vid en seger verkligen har häng i streckstriden.

Södra Dal - Älvstranden   5-4
Ytterligare en väldigt viktig och oviss match. Både lagen bör vinna för att komma lite ifrån strecket. Mycket nerv alltså så jag tror favören av hemmaplan avgör.

Ingelstad - Engelholm   5-5
En match mellan två "körda" lag. Både åker med stor sannolikhet ur ettan och delar därför broderligt på poängen.

Göteborg - Jönköping   3-5
Det har varit nära att nollan i förlustkolumnen ska försvinna för Jönköping i några matcher. Kan bli så även i denna match. Givetvis så är saknaden av Sara Anteryd stor.

Pixbo - Olofström   6-3
Match om "andra plats" i serien efter Jönköping. Pixbo elitlag har inga matcher i helgen så det finns nog chans/risk för att en del av dem återfinns i laget.

Vänersborg - CL98   4-5
En väldigt viktig match som har stor betydelse för streckstriden. Jag tror att Kalmartjejerna drar det längsta strået. Varför jag tror det? Kanske för att man är smålänning till 50%. 

I div 2 serierna i Södermanland och Östergötland är det också full fart.
Intressant match i Wasa Sporthall mellan Södertälje "Rockets" och Torshälla. I Östergötland så är IBF Linköping mot Mjölby den intressantaste.

Södertälje - Torshälla   6-4
Torshälla saknar (som vanligt) några duktiga spelare, denna gång Vartiainen och Flink. De nya tjejerna från Skälby finns inte heller med än så det blir tungt att möta Södertälje. Södertälje kan "mala på" med tre jämna femmor och det blir tufft för bortalaget i en 3X20 match effektiv tid.

Trosa - Gnesta   7-3
Trosa fick oväntat mycket pisk av Torshälla förra helgen och måsta vara väldigt revanchsugna. Gnesta i sin tur har fått två stortorskar i sina första matcher i denna serie. Givetvis en prestigematch då många Gnestabor (både tränare och spelare) numera återfinns i Trosas lag.

Nykvarn - Onyx   8-3
Liksom Torshälla har ju Nykvarn en tunn trupp så det behövs inte många återbud för att det ska se illa ut. Ännu ingen laguppställning så det är ju lite ovisst vad laget har att tillgå. Men Onyx ska man bara klara av om man vill vara med och spela om seriesegern.

Östergötlands div 2 matcher spelas enligt följande:

Boxholm - Solfjäderstaden   3-8
Inga problem för Motala-tjejerna.

IBF Linköping - Mjölby   4-5
Kan Mjölby spela bort IBF från chansen till serieseger. Jag tror faktiskt det, så Fjädern kan ladda för kval efter helgens matcher.

Linköping Ungdom - Åby   5-4
Jag tror Ungdom vinner denna match då de har utvecklats och fått några spelare från D1 laget.

Finspång - KFUM Norrköping   3-6
En "debymatch" som jag tror KFUM vinner på sin rutin.

Kollade lite på hur det ser ut i serierna som ska bidra med kvallag till seriesegrarna i Södermanland och Östergötland. I Stockholmsserien så har Tyresö/Trollbäcken gått loss och de kvalar alltså mot Gotland. Tvåan i serien tar sig an Södermanland och vilket lag det blir är helt öppet. Fem lag finns inom en poäng så det är bara att avvakta, men jag tror att inget lag rår på Södermanlands seriesegrare.

Seriesegraren i Östergötland möter tvåan i Småland om jag minns rätt och den platsen har för tillfället Färjestaden. Färjestaden är ett ungt gäng som ramalde ut ettan förra säsongen och alltså är på väg att få kvala upp igen. Det kan nog bli en tuffare nöt än kvalmatchen för Södermanlandslaget.








Kommentarer
Postat av: Jocke Modh

Trodde att laget som står sist på raden är bortalag, vi som tänkte åka till Wasa idag. ;-)

2011-01-22 @ 08:40:22
Postat av: Rosten

Tack Jocke! Fixat det! ;)

2011-01-22 @ 08:45:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0