Gott Nytt År...

önskar jag alla!



Sitter jag säker? Det var väl nära att jag trilla av några gånger under året.

Jag ser fram emot några väldigt spännande månader i innebandyn. Vilket lag vinner SM? Vilket/vilka lag åker ur elitserien? Vilka lag vinner div 1 serierna och får kvala? Vilka lag åker ur div 1? Vilka lag vinner div 2 serierna och går upp i div 1 alt. får kvala?

Många frågor som jag ska försöka tippa inom kort.

Vad som hände (mig) under 2010 kommer också inom kort. Jag kan säga att det under 2010 var både medgångar och motgångar.

Lugnet före stormen...

på innebandyfronten.  Julen hoppas jag varit bra för alla och att batterierna är laddade inför seriespelet.



det var i alla fall hyfsat med klappar från Tomten under våran gran.

Det fanns nyttiga saker också



så nu kan man sätta på teleslingan kolla på sport och samtidigt promenera, inte illa.

Många lag tar en behövligt "återhämtning" innan allvaret sätter igång. Det är ju nu i januari och februari som allt ska avgöras. Förhoppningsvis har alla lag möjlighet att ladda batterierna med mycket energi.

Vad man kan säga är väl att i elitserien är streckstriderna det intressanta. Kan Huddinge gå förbi Täby? Kan Falun blanda sig i striden? Kan Örnsköldsvik hålla undan för Karlstad och Lockerud? Kan Lockerud slippa sista platsen?

Jag avvaktar nog de första omgångarna i januari, kanske vi vet mer efter den 9:e.

I norra serien spelas det två "hängmatcher" den 5:e januari. Full omgång är det först den 15:e så det är ett långt uppehåll i norra serien. Sala Silverstaden vinner med största sannolikhet serien om man inte dippar som man gjorde förra säsongen men harmonin i truppen är nog bättre i år. Vilka lag som ska följa Ankarsvik ner i tvåan blir intressant att följa men att Alunda och Boden får det svårt är säkert.

Södra serien har Jönköping som vinnare, det kan man nog redan fastslå. Vilka lag som åker ur är lite mer osäkert då Östra fortfarande har kvar att möta lagen som ligger under dem i tabellen. Vinster där och man passerar Vänersborg i tabellen.

"Min" serie den mellersta kör full omgång den 5:e januari och är väl den serie som är mest oviss både när det gäller toppen och botten. Men då får de fyra under strecket börja vinna matcher mot de över strecket för det skiljer 4 poäng mellan Fröjered (ovanför) och Rönnby Ungdom (under).

Runt om i Sverige går det nu många förväntansfulla (kanske lite nervösa också) ungdomar födda 95/96 och väntar på distriktslags SM som går i Karlstad 5-8 januari. Vilka lag som står som segrare är det väldigt svårt att sia om då styrkan på de olika årskullarna varierar mellan distrikten. Men på pojksidan så måste man väl alltid räkna med Stockholm som alltid ligger i toppen. På flicksidan är mina stora favoriter Uppland som jag tror har kvar många som redan var med förra året i Linköping. Lagets stora "stjärnor" är Amanda Delgado-Johansson och Elin Gabrielsson som båda är ordinarie i Sten Stures div 1 lag.

Men SM är stort och nytt för många, det går fort på plan, det är tufft på plan och det är nervöst på plan så allt kan egentligen hända.

Det känns lite konstigt att jag kommer att missa detta nu när jag inte har några uppdrag i distriktslagsverksamheten längre. Jag tror att jag missat ett SM för F/P-15 och DJ/HJ-17 sen jag hoppade med 1995. Men det brukar ju vara mycket bra resultatservice på "nätet" så jag får väl hänga med där.


Härlig vinst över...

Köping igår kväll. Som väntat en tight match där Nadja klev in i 3:e perioden och avgjorde med sina två mål.

Per T sammanfattade matchen så här via SMS:
"Hela havet stormar-innebandy i 60 min. Ingen som sticker ut sett över hela matchen, men vi har många som kan gå in och avgöra. Idag var det Nadjas tur...."

Jag fick också en SMS rapport om att Köpings spelare och ledare var väldigt missnöjda med domarna som tydligen missat något just innan Nadja gjorde segermålet.  Men domarnas bedömningar brukar jämna ut sig i långa loppet. Jag tror inte Köpings ledare och spelare var särskilt missnöjda på domslutet i matchen mot Fröjered, då de tog en underlig tvåa på en Fröjeredsspelare när det var några minuter kvar av matchen. På det efterföljande PP:et så kunde Köping avgöra med att göra 6-5 målet.

Ett ref från Telges hemsida beskriver matchen så här:

D1 en tidig julklapp!
Köpings IBFK - Telge SIBK 4-5 (2-1, 2-2, 1-2) Skott 30-36 (14-18, 8-9, 8-9).

Publik 264.(170-80 på sin höjd)
Tuffast tänkbara bortamatch med en hejarklack som med pukor och cymbaler hejade på sitt Köping, TV sändning mm

Period 1.
Telge startar bra med ett ribbskot av Malin Hellsén i inledningen av matchen.
Frida Lindgren slänger in ett skott från kanten som Elin Jonsson i Telgemålet kan styra undan med handen men hon får tillbaka bollen lite senare av Hanna Lindgren och kan även då från kanten slänga in ett skott som letar sig in i det bortre krysset fram till 1-0.
Efter målet så radar Telge upp chanser Angelina Callin, Malin Hellsén och Josephine Forsmark har de vassaste chanserna men en storspelande målvakt i Therese Ellilä ser till att hålla tätt.
Elin Jonsson räddar ett friläge men när vi sedan inte får bort bollen så kan Julia Nilsson utöka ledningen till 2-0 framspelad av Sofie Karlsson, strax därefter så drabbas Telge av en utvisning men ett bar boxplayspel ser till att inte Köping drar ifrån målmässigt.
Angelina Callin reducerar till 2-1 när hon slänger in ett skott från kanten upp i bortre krysset framspelad av Emma Tällö.
Malin Hellsén har några riktigt bra lägen men Therese Ellilä står ivägen.

Period 2.
Bra start på perioden av Telge som trampar på direkt och skapar lägen och det är mycket kamp där ute på planen och inte så mycket skönspel.
Köping drabbas av en utvisning och Telge är inte sena att utnyttja det numerära överläget där Josephine Forsmark kan slå in kvitteringen 2-2 framspelad av Åsa Tjusberg.
Bara minuterna senare så kan Sandra Seth trycka in 2-3 målet fint framspelad av Nadja Nielikäinen.
Elin Jonsson får göra en kanonräddning på ett friläge för Köping och strax därefter så drabbas hemmalaget av ytterligare en utvisning men det är hemmalaget som kan kvittera till 3-3 i boxplay sedan Frida Lindgren vallat bollen via sargen fram till Sofie Karlsson som kan slå in bollen när Elin Jonsson inte hinner med i sidledsförflyttningen.
Telge skapa några riktigt bra lägen i det fortsatta powerplayet men kan den här gången inte utnyttja det numerära överläget.
Med bara minuten kvar så kommer ett riktigt klassmål det är Hanna Lindgren som hittar syster Frida som klappar till direkt och 4-3 sitter tätt, tätt intill stolpen.

Period 3.
Telge går ned på folk och det är Köping som ligger på i början på perioden innan Telge tar tag i både spelet och bollinnehavet och det ger resultat när Malin Linder hittar Nadja Nielikäinen med en passning som hon kan kvittera på till 4-4.
Fortsatt kamp ute på planen med ett övertag i spelet av Telge men med chanser åt båda håll.
Med fem minuter kvar av matchen så tar Köping timeout och det ger ett lite mer taggat Köping där Frida Lindgren har två chanser att avgöra men då plockar Elin Jonsson fram storspelet med både bra räddningar och bra utkast som sånär ger resultat.
Spelvändningarna avlöser varandra åt båda håll och med en och en halv minut kvar så kan Helena Bergnest spela fram till Nadja Nielikäinen som kan trycka in bollen fram till 4-5 i samband med målet så tar Telge sin timeout sedan håller bortalaget bara i bollen under resterande tid av matchen.
Nadja Nielikäinen vald till matchenslirare i Telge 

En mycket fin julklapp till alla i och runt laget.



I den andra matchen i serien vann Hagfors på bortaplan mot Fröjered med 4-3.
Jag pratade med David (tränare i Fröjered) efter matchen och han var besviken. Han tyckte att de hade matchen men 3 mål av Hagfors på drygt tre minuter i början av 3:e perioden blev ödesdigert. Trots mycket boll och stor press så lyckades man inte göra några mål. En bitter förlust!

I södra spelades det också matcher igår med ganska "normala" resultat, mitt tips inom parentes:
Vänersborg - Göteborg   3-3  (4-5)
Warberg - Engelholm   4-0  (6-2)
CL98 - Ingelstad/V   4-3  (6-4)
Södra Dal - Olofström   3-4  (3-5)

Matcher ikväll är i mellersta derbyt mellan Hässelby och Hammarby. Det skulle givetvis "smaka fågel" om Hammarby kunde vinna matchen men jag tror inte de rår på Hässelby som i mina ögon är ett mycket bättre lag. Visserligen har Hammarby vunnit två derbyn på slutet mot Farsta och Råsunda och visat att man vill vara kvar i div 1 men att möta Hässelby är något helt annat.
Tips: 6-3

I södra är det också ett derby då Jönköpingslagen Östra och Jönköping möts. JIK leder serien överlägset medans Östra kämpar i botten. Östra har färre spelade matcher än konkurrenterna så med vinster kan det plötsligt se mycket bättre ut. Jag tror dock inte de kan vinna över JIK så mitt tips blir 5-4 till JIK.

Ytterligare ett derby i kväll då Älvstranden möter Pixbo, ser ingen laguppställning för Pixbo så man vet inte riktigt om några elitspelare kliver ner. Men oavsett hjälp "uppe ifrån" eller inte så tror jag på en Pixboseger med 7-4

Två matcher spelas...

i mellersta serien ikväll.

Fröjered möter Hagfors i Sparbankshallen i en match som betyder mycket för båda lagen. Fröjered har 15 poäng och vill nog gärna ta en tre-poängare så det kommer en bra bit från strecket och lämnar i så fall Hagfors sex poäng efter sig. Hagfors "kommer ikapp" Fröjered vid vinst och skulle få lite avstånd till det "förhatliga" strecket. I förra mötet mellan lagen vann Hagfors med 6-3 men jag tror att Fröjered har stora möjligheter att vända på det resultatet. Jag tippar vinst för hemmalaget med 5-3.

I den andra kvällsmatchen i serien så tar Köping emot Telge. Det känns som ytterligare en "sex poängs match" fast denna gång gäller det toppstriden. Köping vann övertygande mot Rönnby Ungdom med 9-3 där som vanligt systrarna Lindgren dominerade i målprotokollet. Rönnby hade i denna match inte heller tillgång till några elitspelare som givetvis påverkade resultatet. Även Telge visade god form i förra omgången med en solklar vinst över Farsta med 10-0. Man får även tillbaka de fem som var borta i den matchen så truppen ser betydligt bredare och starkare ut inför denna match. Jag tippar förstås inte matchen men givetvis är det en fördel att ha hemmaplan vid kvällsmatcher och slippa stressa från skola och jobb. Tyvärr kan jag inte följa med till matchen utan får förlita mig till SIBF:s matchrapportering.

I södra serien spelas det fyra matcher ikväll här kommer mitt tips:

Warberg - Engelholm   6-2
Södra Dal - Olofström   3-5
CL98 - Ingelstad/V   6-4
Vänersborg - Göteborg   4-5

Det är tydligen en ny tipstävling på G som börjar i januari. Ny i "gänget" är Johnny från Skattkärr. Tippar han lika bra som han skriver referat så kan han bli svår.

I dagens lokaltidning (Länstidningen) var det på sportsidorna, två helsidor om basket och inte än enda innebandynotis. Då bör man lägga märke till att det inte spelats någon match i basketen utan var alltså "på sidan om" reportage. Visserligen är Södertälje BBK väldigt duktiga på både herr och dam sidan och har en väldigt bred ungdomssatsning men det är många som spelar innebandy i Södertälje också. Ser på på senior och junior sidan så finns det fler lag i innebandy än basket.

Våra duktiga tjejer på skolan (Igelstaviken) fick i år inte möjlighet att vinna skol SM guld (som brukligt är) då turneringen blev inställd för att för få skolor anmält sig. I innebandyn spelas det många omgångar innan en SM vinnare är korad.

Kan snedvridningen i tidningen bero på att chefen för sporten är en "gammal" baskettjej?

Att vi har lånat Erika...

från Djurgården är väl känt av de flesta nu. Det har ju stått både på hemsidor (t.o.m. SIBF:s), bloggar och i tidningar. Kruxet är bara att hon ännu inte finns med i IDA så vi kan göra en övergång. Jag skickade in alla handlingar den 10:e december klockan 9,11 men har ännu inte sett något resultat på det från SIBF. Det har nu gått 10 dagar.

När man sen ringer och snällt undrar vad som hänt möts man av misstänksamhet. Det är faktiskt inte första gången som övergångshandlingar "kommit på avvägar" på SIBF. Jag kommer i fortsättningen kräva ett mail/SMS som bekräftar att handlingarna kommit fram.

Det blev en hel...

del överraskande (för mig) resultat igår.

Att vi (Telge) skulle rå på Farsta på hemmaplan var något som jag hade räknat med och det gick ju väldigt bra. Matchen slutade 10-0 med bud på fler mål. Skärpan i avsluten var inte den bästa så det blev en hel del "missa mål skott" i öppna lägen. Farsta var också väldigt duktiga på att täcka skott och det var många skott som hamnade i "täcket".  Många sjuka/skadade backar gjorde också att Peter fick plocka upp D2-tjejen "Bella" Edström" och hon skötte sig riktigt bra.

Att Fröjered skulle förlora stort mot Skattkärr var inget jag trott. Skattkärr vann övertygande med 7-0 och enligt rapporter så var det helt i sin ordning. Kanske några mål för stort. När Skattkärr får till sin box och sitt snabba kontringsspel att fungera så är laget väldigt farligt, det fick ju vi i Telge erfara.

Linköpings seger mot Hagfors var iaf väntad. När jag åkte till Wasa Sporthall så ledde laget med 5-1 och det var 5 min kvar av matchen. Allt enligt rapporter på SIBF:s hemsida. Träffade folk i hallen och sa att "LIBK tar en stabil seger mot Hagfors" fick sen höra att slutresultat blev 5-4. Vad hände? Tydligen hade bortalaget en boll i stolpen i sista sekunderna också.

I södra vann Engelholm över Södra Dal och det hade jag inte väntat mig. Jag tror att Engelholm iaf får det svårt att nå över strecket då det är nio poäng upp till laget (Vänersborg) ovanför detta. Jag gick länge och surade över den "dåliga" rapporteringen från Ingelstads match mot Östra. Fick sen reda på att matchen var inställd p.g.a. takläckage". Inte lätt att rapoportera då. Kryss mellan Olofström och Warberg gynnar förstås Jönköping som nu leder serien med 12 poäng.

Norra seriens resultat var mera väntade. Att Sala skulle slå Umeå City med så stora siffror som 15-4 var kanske lite oväntat. Madelen Backlund gjorde 8 nya poäng och har nått 50 poäng på 11 matcher, stort. Sten Sture hade det tuffare mot Skellefteå och vann med uddamålet (4-3) genom två mål i slutperioden. Fem poäng upp till Sala känns som ett stort avstånd då Sala ser väldigt stabila ut.

Att Linköping Ungdom skulle slå Mjölby i div 2 Östergötland kom som en överraskning. Jag antar att man gottar sig åt det resultatet i Motala. Vinner Solfjäderstaden sin match idag mot KFUM Norrköping har man nio poäng upp på Mjölby. Hotet om seriesegern kommer isf från IBF Linköping.

Det är väldigt många...

matcher i de olika serierna. Om förra helgen var lugn så är denna helg dessto mer intensiv.

I elitserien så dras intresset till triangeldramat i botten, vilket lag ska åka ur och vilket ska få kvala. Striden står som jag ser det mellan Örnsköldsvik, Karlstad och Lockerud.

Karlstad möter i helgen både IKSU och Rönnby på hemmaplan och dessa möten lär inte inbringa några poäng till värmlandstjejerna. Örnsköldsvik tar emot Huddinge, som gått bättre än väntat, på hemmaplan och vinst där så tar man ett stort kliv från botten. Jag tror att man lyckas med att ta poäng i den matchen. Lockerud spelar även de på hemmais denna helg och möter KAIS och Falun. Det blir inte några poäng för Lockerud heller tror jag, KAIS är för bra och Falun måste vinna för att kunna få häng på sista slutspelsplatsen.

I norra är det matcher både lördag och söndag. Sala bör hålla undan i toppen med två vinster i helgen. När det gäller striden runt strecket så kan helgen matcher göra att det klarnar, då Dalen möter Sundsvall och en vinst där göra att man hamnar på säkrare mark.

I södra så "tjuvstartade" omgången med fredagsmatchen mellan Göteborg och Älvstranden. Kryss i matchen och resultatet 3-3 där Göteborg kunde kvittera när det bara var 40 sekunder kvar av matchen. Oavgjort är ett ganska vanligt resultat i derbyna mellan lagen.

Östra har en väldigt viktig bortamatchen mot Ingelstad/Växjö, vinst i den matchen och man är bara en poäng efter Vänersborg som ligger ovanför strecket. Jag tror att Jönköpingstjejerna grejar och vinner med 5-3.

Det andra Jönköpingslaget (JIK) tar emot CL96 från Kalmar och bör väl vinna den matchen ganska komfortabelt, tippar 7-3.

Matchen mellan Olofström och Warberg är mer oviss men jag tror på hemmaseger med uddamålet , 6-5 tippar jag.

Engelholm tar inga poäng mot Södra Dal utan det blir bortavinst med 6-3.

I "min" serie så tar Telge emot Farsta som förlorade mot Hammarby, vilket jag inte räknat med. Laget fick också en SD-förlust mot Rönnby i senaste matchen och det är inte särskilt optimalt att tappa så många poäng i "sex poängs matcherna".

Skattkärr möter Fröjered som var väldigt nära att ta poäng mot Köping i senaste matchen. Ett lite konstigt domslut i slutminuterna gjorde att Köping kunde sätta segermålet efter 19,11. Surt sa räven och David. Skattkärr har sen de vann över Telge fyra raka förluster och jag tror de får sin femte i helgen. Vinst till Fröjered med 5-4

Linköping som gått bra på slutet vinner hemma mot Hagfors med 6-4.

Spännande derby i Täby mellan hemmalaget och Hässelby. Hässelby drog de längsta trået i första mötet men nu blir det utjämnat då Täby vinner med 4-3

Rönnby Ungdom utan elithjälp får det svårt mot Köping och förlorar med 7-4.

Det spelas ett Stockholmsderby till då Hammarby möter Råsunda. Oviss match där jag tror på ett oavgjort resultat. Tips 4-4

I div 2 Östergötland så vann IBF Linköping fredagsmatchen mot Boxholm med hela 9-0 och laget har verkligen blandat sig i toppstriden. Ett nyförvärv kan vara på gång men om det är fågel eller fisk vet jag inte. Mer om det senare.

Mjölby möter Ungdom och den matchen ska man bara vinna om man vill vara med och kämpa om seriesegern. Tror också att man fixar det och vinner med 7-4.

Solfjäderstaden möter KFUM på bortaplan och vinner den matchen med 8-3.

Finspång - Åby slutar med en bortavinst, tips 2-7

Då har vi sökt...

NIU certifiering f.o.m 2012. Jag undrar om det går bättre denna gång, jag hoppas det men om man ska se till hur utfallet blev efter ansökningarna till 2011 kan man ju undra.
 Det fanns ju enligt innebandyförbundet vissa prioriterade områden inför denna ansökan och ett var norra/centrala Stockholm. Vad jag kan se så är det inget gymnasium i den regionen som sökt.

http://www.innebandy.se/sv/Nyheter/2010-Utveckling/24-skolor-ansoker-om-NIU-certifiering/

Med anledning av det så kan vi förstås ligga bra till, men även Vackstanäs har sökt förstås. Man kan också fundera över om Södermanlands innebandyförbund får yttra sig denna gång, det fick de tydligen inte inför ansökan till NIU 2011.

Multihallen ska tydligen också efter mycket om och men bli verklighet. Förslaget är tydligen att den ska byggas i anslutning till skolan (Igelstaviken). Jag har varit inne på kommunens hemsida och sökt om ett besked men hittar inget, det jag vet har jag läst i LT (Länstidningen).

Jag tror när jag får se att bygget startar.

Många matcher i de olika serierna denna helg, ska kolla runt lite och kommentera. Jag återkommer om det.

Får väl inte från gå...

att tippa matcherna som spelas.

Förra veckans matcher var det bra utdelning på. Ett resultat rätt, vinnare rätt på tre och nästan rätt på Köping mot Fröjered. Inte illa!

Kvällens matcher är i mellersta  ettan Farsta mot Rönnby. Jag såg med en snabbkoll att både Linda Amsköld och Petra Weis fanns med hos Rönnby, därför tror jag på Rönnbyseger. Kan vara så att Farsta drar en s.k. nitlott.
Tips: 4-7

I södra spelar Pixbo mot Vänersborg och ser att de tjejer som vandrat mellan div 1 och elit är med så det blir en Pixboseger.
Tips: 6-3

Kommer med en utförligare blogg i morgon om bland annat NIU och Multihall.

Inte många matcher .....

i div 1 serierna denna helg. Elitserien har uppehåll och höstserien i div 2 Södermanland är färdigspelad. Även div 2 Östergörland har spelledigt denna helg.

I norra så spelas det två matcher:
Umeå  City - Sundsvall   5-3
Trots att det är Sundsvall som har störst behov av poäng just nu tror jag på Umeå seger på hemmaplan.

IKSU Ungdom - Ankarsvik   6-2
Får Ungdom förstärkning från elitlaget? I och för sig bör man slå Ankarsvik utan elitspelare.  

I södra spelas det en match mellan:
Vänersborg - Olofström   5-4
Jag tror Vänersborg på hemmaplan kan rå på Olofström. Laget har stort behov av tre poäng för att kunna hålla sig en bit från strecket.

i mellersta så har jag ju redan tippat Hagfors - Råsunda i en tidigare blogg så här kommer tipset för de andra två matcherna:
Linköping - Skattkärr   5-3
Att Skattkärr har tre raka förluster efter vinsten mot oss (Telge) samt att Linköping sett starka ut på slutet får mitt tips att gå i hemmalagsfavör.

Fröjered - Köping   4-4
David vet hur Köping spelar efter förra säsongens matcher då han tränade Vänersborg. Kan han få Fröjered att stå upp mot Köpings fart så har de stora chanser till poäng. Jag tror på en poäng och ett resultatlöst SD.

Då var pappren klara för...

Erika Tjusbergs utlåning till oss från Djurgården. Erika har trots sina "bara" 22 år spelat många år i elitserien både i Södertälje Rockets och Balrog. Erika är U-19 värlsmästare och har SM-guld med Balrog. Utlåningen är till den 31/1 nästa år.


bilden från Djurgårdens hemsida

DIF, Erika och vi känner att det är en bra lösning för samtliga parter, då Erika som är tillbaka efter en knäoperation får en lite lugnare matchning än om hon skulle klivit direkt in i elitserien. Vi för givetvis en väldigt duktig back i våra matcher under januari och DIF får tillbaka en matchtränad back då slutspelet börjar.

I div 2 serierna...

så blev det väl ganska väntade resultat i helgen som var.

I Östergötland så drog Solfjäderstaden ifrån lite och leder nu med fyra poäng före IBF Linköping som gick förbi Mjölby. Det ser alltså ut som om det är två lag (IBF och Mjölby) som ska försöka komma ifatt ledande "Fjädern". Åby vann som väntat över KFUM Norrköping men är 5 poäng efter Mjölby så jag har svårt att tro att de ska kunna komma ikapp. Däremot tror jag att de kan ställa till det för de andra tre i toppen. Ungdom vann sin andra raka match men förlorar Emma som går tillbaka till LIBK för att försöka ta en plats i startlaget i januari.

Södermanland har spelat färdigt sin höst serie och nu väntar den "riktiga" serien (2A vår) för lagen. Dubbelmöte och effektiv tid, det ska verkligen bli intressant att följa den. Det blir Nykvarn, Södertälje, Torshälla, Trosa/Edanö, Gnesta och Onyx som spelar i den.  Blir det en tvekamp mellan Nykvarn och Rockets eller ska något annat lag blanda sig i? Får Trosa förstärkningar inför den serien, jag tror det.

Jag ska fundera lite på det sen kommer jag med ett tips.

Div 2B innehåller också sex lag, Strängnäs, Telge U, Flen, Mesta från "gamla" tvåan, samt Kvarnen och Turinge från div 3. Det ska bli kul att se hur Kvarnen och unga Turinge går i den serien.

Tjejerna i skollaget fick respass i första omgången av SM då Celsiusskolan blev för svåra. Förlust med 2-0 i en match som kunde lika gärna vunnits av oss med de siffrorna. Första matchen vi spelade vanns övertygande mot Solna med 7-2.

På Telges (div1) träning igår var det med en ny spelare som jag hoppas kunna presentera inom kort.


Helgens tippning var....

väl inte heltfel. Såklart fanns det några missar men i stort sett ger jag mig själv godkänt.

KAIS slog IKSU och kryssade mot Rönnby så där var det väl inte full pott i tippningen direkt. Att DIF skulle slå Huddinge och att Falun skulle förlora sina två helgmatcher mot Rönnby och IKSU gick ju in.

I norra serien så tippade jag 4-3 till IKSU mot RIG, det blev 4-4 inte så illa. Rätt segrare på Sten Sture, Sala, Uppsala och Skellefteå. I Bodens match hade jag inte ens rätt på motståndare så då kan det ju bara bli fel.

Södra seriens matcher kan man väl nästan säga var full pott. Ingelstad - Älvstranden tippade jag en tight match med uddamålsvinst för Älvstranden, det blev uddamålsvinst men först i SD. Annars tippade jag rätt vinnare i alla matcher och var faktiskt väldigt nära rätt resultat i matchen Pixbo - Södra Dal. Resultatet 6-3 och mitt tips 5-3.

I mellersta så var väl helgens överraskning att Hammarby rådde på Farsta. Julia "Jullan" Jernberg var åter med på plan och blev tungan på vågen med sin två mål och två ass. Kul för Bajen att hon åter är med. Ytterligare en förstärkning är att Erika Sjöberg återvänder från Djurgården.

Hässelby vann stort mot Skattkärr och det var en imponerade vinst på Skattkärrs hemmaplan. Laget får mycket beröm på Skattkärrs hemsida:

http://www.laget.se/public_lag/public_popup.asp?name=SKATTKARRSIK_DAMLAG&id=45904&p1=referat&item=1868100

och vi i Telge kan bara göra vårt för att hålla Hässelby bakom oss.

Som jag bloggat om tidigare så köpte Linköping en vinstlott när man fick möta Rönnby Ungdom denna helg. Elitlaget hade också matcher så ingen spelarhjälp från dem. Det blev en komfortabel seger för Östgötatjejerna och laget klev nu upp på säker mark.

Täby tog en väldigt meriterande seger mot Köping som nu tappade tre viktiga poäng i jakten på seriesegern. Men både Köping och givetvis också Täby är fortfarande heta kandidater till den.

Jag hade alltså tre rätt av fyra i mellersta.

Jag har tillbringat stora....

delar av dagen i Wasa Sporthall.

Först var det pretigematchen mellan "Rockets" och Nykvarn, en match som Nykvarn vann med 5-2. Sett till spelet var det inte direkt rättvisa siffror men "Nyken" gjorde förstås de två sista målen i "öppen kasse".

Jag tycker det var en jättebra div 2 match där det var högt tempo och fräna närkamper.

David och hans Fröjered kom tidigt till hallen och det var kul att "tjöta" lite med honom. Även han tyckte att D2 matchen var bra och var inte allför ledsen att behöva vänta på sitt lags entré och matchen mot oss. Pratade också med Rolle Pettersson (DIF) och vi får väl se vad det mynnar ut i.

Matchen mot Fröjered vann vi ganska stort, det blev 12-5 efter stundtals mycket bra spel. Tyvärr "dippar" vi lite ibland och gör inte jobbet helhjärtat, det måste vi förbättra. Jag antar att ett bra ref kommer snart på Telges hemsida så det överlåter jag åt dem.

Jag kan väl iaf säga att "Jossan" är klinisk när det gäller att sätta sina chanser och att det var kul att se Malin Linder skjuta (i mål) och inte bara passa. Att Sara Ladstedt börja göra poäng (3 idag) känns också skönt.

Jag tyckte Fröjered var en positiv överraskning och att David gjort ett bra jobb med laget. De försöker hela tiden spela innebandy och har tankar bakom sitt spel.

Angelica Högberg var väldigt duktig och jag tycker hon var bäst på plan, i henne har Fröjered en matchvinnare.

Vad som hänt i övrigt återkommer jag till i min nästa blogg.

Vilka vinner...vilka förlorar...

i helgens matcher? Det är ju en hel del spännande matcher i de olika seriena denna helg. Jag kör igenom och tippar!

I elitserien har KAIS Mora två tuffa matcher. De möter både IKSU och Rönnby.  Jag tror de förlorar mot IKSU men vinner över Rönnby.  Även Falun möter Rönnby och IKSU och där är det tosrk i båda matcherna.  Det är bonuspoäng om de tar några. Sen är det ett derby mellan DIF och Huddinge som DIF ska vinna 9 gånger av 10, tror inte det är den 10:e gången på söndag.

I norra div 1 så finns det några "säkra" matcher och några "ovissa". Ikväll så spelar IKSU Ungdom mot RIG och jag tror IKSU överraskar och vinner den matchen. Resultat 4-3

Säkra matcher är Sten Sture mot Ankarsvik som blir 8-2
Alunda mot Sala som slutar 3-7

Lite osäkert mellan Sundsvall och Uppsala men jag tror Uppsala vinner med 5-3

Boden slår IKSU på hemmaplan med uddamåler 5-4 och Skellefteå som tydligen hade stolpe ut i sin förra match tar revanch och slår Dalen men 5-3

I södra såär det många ovissa matcher.
Klart är att Jönköping slår Vänersborg med 7-4 och att Älvstranden på bortaplan besegrar Ingelstad/Växjö. Men de får det tufft "bara" uddamålet så segersiffrorna blir 5-4.

Mina små favoriter Pixbo hoppas jag vinner över Södra Dal men som sagt osvuret är bäst. Jag hoppas på 5-3.
Olofström bör slå CL98 på hemmais, tips 6-4 och jag tror att Warberg slår Göteborg med 7-5.

I min serie västra så tar vi emot Fröjered. Det ska bli kul att träffa David men bullen jag bjuder på kommer inte att vara en "segerbulle".

Skattkärr - Hässelby   5-6
Skattkärr har två raka förluster efter sin seger mot oss. Steg den tjejerna åt huvudet. De blev också anklagade i Köpings gästbok för brutalt spel. Det är absolut inte min uppfattning av laget. Jag såg bara tredje perioden mellan Hässelby och Telge och då var det (enögt?) stor Telgedominans. Fördelen/nackdelen med laget är att vem som kan kliva fram, inga stjärnor utan ett gediget lagspel. Hässelby är ju väldigt duktiga på att vinna med uddamålet.

Rönnby Ungdom - Linköping   3-6
Pratade med Göran (Täby) om deras match mot Linköping och han hade bara gott att säga om laget. Rönnby elit spelar samtidigt så ingen hjälp att få därifrån. Tror på en ganska lätt LIBK seger.

Täby - Köping   5-4
En "höjdarmatch" i serien. Vilka vill vara med och slåss i toppen? Jag tror faktiskt på Täby i denna match, man ska tydligen inte spela på parkettgolvet i Tibble, men som sagt Göran vet vilka som man ska hålla ögonen på.

Farsta - Hammarby   6-3
Derby i Farstahallen mellan hemmalaget och Hammarby. Hammarby är inte bra just nu och Farsta blir bara bättre och bättre. Solklar vinst för hemmalaget.

Hagfors - Råsunda   5-4
Hagfors unga tjejer vinner på hemmaplan tror jag. Visserligen kommer de att mötas av ett fysiskt splande Råsunda men trång hall och entusiasm fäller avgörandet.

I Östergötland div 2 så spelas det en lietn seriefinal ikväll. Se tidigare blogg. Tipset är faktiskt att Mjölby lyckas vinna över Solfjäderstaden med 5-4 på bortaplan.

Linköping Ungdom - Boxholm   6-3
"Min" Emma gjorde väl hyfsat ifrån sig i debuten. Alltid svårt att spela med tjejer man inte spelat eller tränat med. Det blir bättre denna match.

IBF Linköping - Finspång   7-2
IBF har lite häng på toppen och det släpper man inte i denna match. Det blir en klar seger!

Åby - KFUM Norrköping   6-4
Vad har hänt med Åby? Jag hade verkligen rankat dem högre i år. Men KFUM Norrköpings "veteraner" ska man väl iaf slå?

Div 2 Södermanland:

Ikväll spelar Torshälla mot Flen och den matchen vinner Toshälla med 7-4
Såg att Vatiainen skulle vara med och det är "tungan på vågen". Hon borde egentligen spela div 1 innebamdy med Telge ;)

Södertälje IBF - Nykvarn   6-5
En prestgematch av "guds nåde".  Nyken vann ganska enkelt i en träningsmatch nu på hösten men så enkelt blir det inte nu. Rockets är förvarnade om deras spel och Ove vet hur det ska tacklas. Ser man på trupperna i sin helhet så är hemmalagets jämnare. Dessutom går ju nio på Igelstaviken och det säger ju allt.
I Nykvarn har ju tydligen Szilvia (mv) ett tillfälligt (?) upphåll och det kan betyda mycket. Hon har gett mycket stadga åt försvaret.

Gnesta - Flen   5-3
Gnesta på hemmaplan är för många lag en "mardröm". Trånga ytor som passar Gnesta välgigt bra.

Strängnäs- Mesta   8-2
Matchen kan väl bara sluta på ett sätt eller hur?

Söndagens matcher i serien är mellan Telge och Onyx och Torshääa och Trosa /Edanö.
Teleg blir bara bätte och bättre om det sen räcker mot Onyx får vi se.

Torshälla - Trosa/Edanö   4-7
Jag tror att Trosas geist slår Torshälla i matchen. Som vanligt kan Torshälla ställa upp med "bästa laget" men som sagt det laget man ställer upp med är ju "bästalaget".

Seriefinaler i div 2...

Östergötland och Södermanland denna helg.

I Östergötland är det fredagsmatch mellan Solfjäderstaden och Mjölby. För Mjölby som kan "komma ikapp" "Fjädern" vid en vinst gäller det mycket. Laguppställningarna ger en indikation om att lagen verkligen satsar på de bästa man har, inte många "på bänken".

Jag ska fundera till i morgon på mitt tips, då jag kör tipset i stort för alla serier.

I Södermanland är det "matchen man gått och väntat på". Södertälje tar emot Nykvarn på hemmais på lördag klockan 12.00. Givetvis kommer jag att vara där och det finns förstås flera anledningar till det. Spännande match med många tjejer från "Rockets" som går på Igelsta, vi ska spela möt Fröjered klockan 15.00 och jag har ju lovat David en bulle (absolut inte en segerbulle).

Det ryktas i Nykvarnslaget om att Szilvia i målet för tillfället har lämnat laget, Rebecca M har tagit en time-out, Rebecca Heed Arvidsson från RIG plockats hem till matchen och att Turinge Miners målvakt Linda Karlsson tar över målvaktsposten.

Självklart kommer jag att "sticka fram näsan" och tippa denna prestigematch i morgon.


Öppet hus och SM....

flör killarna i skollaget. Vi gick vidare till andra omgången i SM genom segrar mot Jensen gy (13-1) och Huddinge gy (4-2).



Tobbe vår lagkapten bidrog med tre mål, men poängbäst var Jocke G och Andersin med 3 mål +4 ass vardera.

Riktigt kul att vinna och nu får vi se om tjejerna kan göra samma sak på onsdag då vi åker till Uppsala. Matcher mot Celsiusskolan och Solna gy.

Ikväll var det öppet hus på skolan och det var så där. Jag på innebandyn som brukar ligga på 50-70 intresserade hade 5 killar som kom på besök. Man får väl tacka SIBF så mycket för hjälpen. Trodde faktiskt inte att vårt avslag på NIU-ansökan skulle få så stor betydelse.  Det måste väl innebära att det blir ett j-la söktryck i Nyköping. Eller är Södermanland den stora förloraren?


RSS 2.0