Telge förstärker...

sitt lag med Nadja Nielikäinen (Huddinge) ,Isabell Andersson (Huddinge) och systrarna Helsén (Vendelsö) om jag fattat allt rätt.  Detta innebär att man mycket väl kan vara med och slåss om seriesegern. Forza Telge!

Vad som händer i Östergötland börjar det visst surra en hel del rykten om. Det jag vet är att jag kanske vet mer efter 1:a maj.

Pratade lite med Jocke B om "Fjäderns" ranking till en div 1 plats. SIBF:s tjänstemän räknar på ett sätt och Jocke på ett annat, det finns logik i båda så jag smiter undan utan att ta ställning.

Huskvarna ser ut att tappa en hel del tjejer till Östra, man spelar alltså hellre i div 2 än i div 1?

Det ryktas även om att Minna H har tackat nej till Nyken, mycket tråkigt för dom isf.

Det blir..

att vänta ett tag till. Mötet gick bra tycker jag men av olika anledningar kan jag tyvärr inte avslöja vad som komma skall...än... men det var iaf många mycket positiva tjejer som gick ifrån detta möte. Men jag vet att rykten kommer att sprida sig snabbt så min version kommer säkerligen inom kort. ;o) 

En nyhet som känns väldigt bra att kunna berätta om är att det nu är klart vilka som ska köra Stockholms F-15 säsongen 2009-2010. Daniel Holm fortsätter och går nu ner från DJ-17 till den yngre årsklassen. Hans partner i tränarrollen blir Björn Velander f.d tränare för Vendelsös damlag som han tagit upp i div 1. Konstellationen Holm/Velander blir riktigt intressant att följa och jag vet att de kommer att göra ett kanonjobb.

I morgon...

är det ett "superviktigt" möte i Ljungsbro efter träningen. Det kommer att bli intressant att höra reaktionerna om jag nu åker ner. Jag måste smälta detta ett tag, sen får vi se. Hur som helst i morgon kväll/natt kommar jag att berätta allt och även mina synpunkter på det hela.

Det blev..

Hammarby som fick den stora äran att hämta bucklan och Guld-medaljerna. Matchen fick avgöras på straffar och den pressen klarade Hammarbytjejerna bättre. Jag är väl lite fundersam på uttagningen av straffskyttar i Täby, men det är ju svårt att veta då man inte sitter i båset och hör snacket. Rent generellt tycker jag att i en sådant läge bör de tjejer som är s.k. etablerade och/eller de som varit "heta" i matchen ska ta ansvaret. Matchen som sådan tycker jag var hyfsad inte mer och Täby borde avgjort under ordinarie tid, men som sagt man måste göra ett mål mer än motståndarna i så fall.

I HJ vann Hässelby ganska klart. Kändes ibland som om lagen spelade i ett tempo som de inte riktigt behärskade. Men Hässelby hade en större förmåga att etablera spel när de var i anfallszon och tillslut fällde det avgörandet. Älvsjö gick mer på kontring och det var Hässleby som hade de spelare som kunde göra inviduellt avgörande insatser.

Idag blev det...

basketmatch mellan Telge och Solna. Kul att få lite omväxling, det är fortfarande mycket innebandy som snurrar i huvudet. Tyvärr förlorade tjejerna från Telge så Solna kan titulera sig Svenska Mästare. Det var iaf kul att se tjejerna som går på skolan (5-6 st).

Jag har ju sagt att det ska komma en blogg om Bergs men den får vänta någon dag till. Varför? Jo alla bitar är inte på plats om de nu kommer att hamna där. Vi får se om det blir ris eller ros i bloggen.

I morgon ska jag testa Igelstaloppets bana, iaf den del som ska springas över "Kusens backe", känns som den jobbiga delen. Sen är det Botkyrkahallen som gäller på kvällen. Finaler i "Mitt i cupen" för DJ och HJ. Jag ska vara prisutdelare så vi får se om det blir Täby IS eller Hammarby som får den stora äran att skaka hand med mig ;).


 

SM-finaler i Globen

Det blev som jag trodde, Balrog och AIK vann. Båda matcherna var ganska långsamma syntes att det gällde mycket.  Kändes att det var två rättvisa segrare jag tycker att både Balrog och AIK var snäppet bättre än Falun och Warberg. Det är iaf klart att Hermine i Balrog och Sara K i Falun borde vara jutna i ett landslag, att de inte är med ger litet av ett löjes skimmer över förbundskaptenen. Jidhe fick avsluta (?) sin karriär med ett SM guld och det bidrog han till i allra högsta grad.
Globengalans klimax var när vi stått i korvkö i en halvtimme och precis kommit fram för att beställa, då säger tjejen att hon är trött och inte tänker servera något mer. Vi försöker övertala henne att de bara är en kvart kvar till herrfinalen och det då skulle bli lugnare för henne, men hon vägrar, till slut får vi en deal att kille i kassan bredvid skulle ta varannan kö. Men då tog korven slut....
På måndag är det Bergs som gäller, så får vi se vad som händer.....


Åter till verkligheten....

Efter en skön Påsk så sitter man i Östertälje igen. Idag är det Globen som gäller, ska se båda finalerna. Sticker ut näsan och tippar Balrog och AIK som vinnare. Forza Stockholm. Skriver väl lite ikväll om mina iaktagelser i Globen. Annars är det inte mycket nytt, har ju varit isolerad i Norra Gullabo utan dator och bara sporadiskt fungerande mobil. Lite ryckten har jag hört i.a.f och ska under dagen försöka få besked om vad som är sant.

Inte bara Telge...

utan även Nykvarn har haft påhälsning av "provtränartjejerna". Var lite av det jag menade när jag i ett tidigare inlägg skrev om att Telge och Nykvarn låg i samma region. De konkurrerar om samma tjejer. Men vilka derbyn det kan bli nästa säsong ;).

Telge laddar....

...inför nästa säsong. Min gamla kollega Tommy Fransson kommer att gå in i Telge och ta hand om deras div 2 lag. Känns som en jättebra lösning för dessa tjejer. Finns nog en del som måste kliva av div 1. Gårdagens "öppna träning" besöktes bl.a. av Minna och Ladan från Nykvarn, systrarna Hellsén från Vendelsö, Nadja och Issa från Huddinge. Tror att även Bergnest var där samt ngn målvakt från AIK (rätta mig om jag har fel). Nu kommer nog inte alla att välja Telge men det ser ju ljust ut för Peter och Matte. Samtidigt kan det bli svårt att få en trupp klar nu innan sommaren vilket skulle vara att föredra.

Nu är det dax för påsk-lov så mitt bloggande gör (om jag inte kommer åt ngn dator) uppehåll några veckor, men jag hoppas ni tittar in för man vet aldrig....

Efter uppehållet kommer jag att föra upp BERGS IK på bloggen. Kan bli en spännande läsning.

Då var SM klart....

och det blev Silver till DJ och Guld till HJ. En klart godkänd insats av båda lagen. Jag är imponerad av den glädje som killarna visade upp, de tycker verkligen att det är kul att spela innebandy. De tre musketörernas ordspåk "en för alla - alla för en" stämmer jättebra in på truppen. Tjejerna hade lite mer prestationsångest och vågade inte spela ut i alla matcher. Men två duktiga lag är det som Stockholm (och jag) kan känna sig stolta över.

Perfekt boende och mat i toppklass gjorde ju inte saken sämre.

Vädret var också på topp utan på söndagsmorgonen då jag fick skippa min morgonjogg på grund av regn.

Arrangemanget helt perfekt, de kunde ju inte hjälpa att kondens i ishallen (lilla) ställde till det. Kyla och/eller värme, det är frågan som måste kluras ut till nästa SM.

Sämst var de (Sörmlänningar?) som buande när Frida Norström skulle lägga straffen. Tjejen är 17 år och ska göra en avgörande insats för sitt distrikt. Lågt tycker jag!

Snyggaste tröjan hade Challe som efter sitt mål mot Skåne visade hela läktarn tröjan med texten "Lennart Mikael Öhman".

Hedengran som får Stockholmspubliken att sjunga "Stockholm i mitt hjärta".

Peter (Stockholms chaffis) som har (om jag räknat rätt) 24 Guld, 10 silver och 13 brons! Stort!

Tack till Calle och Öhman som gjort ett jättejobb för Stockholm och som nu slutar när de är på topp!

Kul att träffa så många gamla bekanta men jag saknade Thommy, var du där?

Södermanland har målvakterna på tjejsidan - Lovisa all star mv i F15 och Elin i DJ17.

Vad många trevliga tjejer och killar det finns som spelar innebandy och vad bra ledare det finns. Framtiden tillhör innebandyn!



Torsdag kväll 22.45....

och allt är lugnt på rummen. Tjejerna ska ju väckas 05.00 så det var "natti natti" redan 22.00 för dom och solidariska som killarna är så tystnade de också då.

Jag var inne och såg tjuvstartarmatchen mellan Göteborg och Västernorrland. 6-3 till Göteborgarna efter stundtals hyfsat spel. Snabba spelvändningar var deras melodi. Båda spelade 2-1-2, men Gbg gjorde en sak som vi kan utnyttja, mer om det efter matchen mot oss..;).

Nu är det bara att ladda inför morgondagen....

Nu är det dax...

för Distriktslags SM så vi får väl se hur mycket jag kan blogga de närmaste dagarna. Tar iaf med datorn ifall jag hittar en uppkoppling.

Tjuvstart ikväll med DJ-matchen Göteborg - Västernorrland, samma grupp som Stockholm spelar i så det kanske hinns med lite "spioneri".  Men Stockholm kommer ju ner vid 19.30-tiden så det kommer ju att bli full fart med kvällsmål. Tidig "natti, natti" för båda lagen. Klockan 05.30 i morgon ska jag ha frukost klar för tjejerna, ska bli intressant och se hur mycket de får i sig vid den tiden. Jag antar att en "stödfrukost" måste vara med in till hallen.

Hur går det då? Är som vanligt jättesvårt att tippa, jag hoppas att både DJ och HJ spelar på söndagen då semi och finalerna spelas. Förutsättningarna finns absolut och ju längre en turnering pågår dessto större blir Stockholms chanser. Lagen har en större bredd och kan använda fler spelare under gruppspelet och därför inte slita lika hårt på sina toppspelare som andra distrikt brukar få göra.

Lite tudelad i min lojalitet är jag ju, ansvar för Stockholm som givetvis är prio 1, men samtidigt har jag 7 tjejer och 8 killar från min skola (innebandy-linjen) som spelar i Södermanland och 2 tjejer från min klubb som spelar i Östergötland. Så det är klart att man kommer följa de lagen också. Killarna börjar ju matcha mot Stockholm så inte får de det lätt pricis. ;)

Det ska iaf bli jättekul att åka till Nyköping och se mycket rolig innebandy, träffa folk och bara leva "innebandy" i 3 dagar.

Vi kanske syns i Nyköping gott folk!!

RSS 2.0