Suck! De tråkiga...

förlusterna fortsätter. Idag var det killarna på skolan som åkte ur SM. Efter en bra match mot Vackstanäs vinst 9-3 blev det respass mot Farsta. Torsk i SD med 7-6, tungt och tråkigt. Vi låg under med 3-6 efter första och jobba oss ikapp till 6-6 men som sagt...

Vi spelade ute på Vackstanäs vars plan är så liten att det är tveksamt om den håller mini-måtten för en spelplan. Bara man var över mittlinjen så hade man skotttillfälle och sköt bra gjorde Farsta. Synd att man lägger ett SM på en sådan liten plan, det gagnar ju inte spelande lag.

Vi blev också lite överraskade av den "nya" regeln. Vi trodde att oavgjort skulle räcka men så var inte fallet:OBS! En relativt nytillkommen regel: Match 3 gäller som en avgörande cupmatch då dessa två lag vunnit sina tidigare matcher. Med andra ord räknas inte målskillnad från tidigare matcher.

Match 1 Lag A – Lag B
Match 2 Lag C – Förloraren i match 1
Match 3 Segraren i match 1 – Lag C

och den är ju glasklar så det var ju inget att snacka om.


Ingen rast, ingen...

ro. I morgon fortsätter innebandyn med skol SM för killar. Match 9,30 mot Vacksta och sen en match mot Farsta Gy. Blir tufft som vanligt att derbyspela mot Vackstanäs som säkerligen kommer heltaggade till matchen. Skolan har ju innebandy på schemat så det finns många bra killar där. Även Farsta har innebandy på schemat och vad jag vet så finns det spelare som varit på breddläger U-19 på skolan.




"Linkan" och Andersin är två av killarna som ska försöka ta Igelstaviken vidare i SM.

På kvällen är det träning med Linköpingstjejerna och vi ska börja med ett möte. Jag har några saker som jag vill prata om.



Undrar om det kommer att se ut så här på trappan utanför hallen när jag kommer i morgon?

Trots den tunga förlusten mot Vänersborg får jag väl glädjas åt att Telge spetsade till Östra och att Köping spetsade till Västra (iaf lite).

4-0 i baken!!!

Tråkigt att förlora med så stora siffror när vi egentligen gör en bra match. Här kommer ett litet referat av matchen:

Period 1:
började i ett ganska högt tempo där vi bytte chanser med varandra. Vi går på tre femmor och alla spelar boll idag. Vänersborg var kanske lite mer på G i början men i stort sett var perioden väldigt jämn. Två bra målvakter håller båda nollan.


 Period 2:
spelet i perioden liknar den första med ett undantag 8 olycksminuter mellan 3.51 – 11.54 avgör matchen. Vänersborg lyckas under dessa minuter göra tre mål och tyvärr så är det individuella misstag som skapar alla målen. Vi går ner på två femmor för att försöka skapa ett bättre tempo men en bra målvakt i bortalaget ser till att vi är ”nollade” även efter andra.


Period 3:
vi har bytt lite folk i femmorna för att försöka få till en ändring men idag var inte marginalerna på vår sida och när deras målvakt dessutom storspelar så blir det inga mål för oss i tredje heller. Däremot gör bortalaget ett mål som känns lite tveksamt. I en sargduell mellan två Linköpingstjejer och en Vänersborgstjej faller plötsligt Vänersborgstjejen till golvet håller sig för huvudet och visar en tydlig huvudskada. Våra två tjejer tappar givetvis fokus och i det läget kan Vänersborg göra 4-0. Jag tycker domaren borde blåst av då det antagligen var en skada. Målet var givetvis inte på något sätt matchavgörande och tjejen kunde efter några minuter på egen hand gå till båset. Skönt att det inte var något allvarligt.


 Sammanfattningsvis:
att förlora med 4-0 känns lite bittert i en match där vi har lika mycket av spelet som gästerna. Det positiva med matchen var att vi rullade boll mycket bättre än vad vi gjort i andra matcher. Vi skapade mycket och fick många bra skottlägen. Det negativa är att vi skjuter över och utanför i de lägen som vi skapat.

Läs även Davids (Vänersborg) blogg: http://innebandydavid.blogg.se/

 Mer blogg kommer senare idag


Det roliga med....

div 1 västra är alla jämna matcher och att tabellen kan se annorlunda ut efter varje omgång. Återigen många ovissa och intressanta matcher.

Nykvarn - Skattkärr:
Nya hemmapoäng för Nykvarn eller vinner gästerna. Har ju gått lite trögt hemma för "Nyken" i de senaste matcherna. Ladan är med och det ger ju stabilitet och spetskompetens. Skattkärr var duktiga mot oss men då var det förstås på hemmaplan.

Surte - Pixbo:
Ska Surte öka marginalen ner till Pixbo och Marstrand eller är det äntligen Pixbos tur att ta poäng i serien?

Kumla - Marstrand:
Det är väl bara underskattning som kan fälla Kumla eller kan Marstrand som egentligen inte har något tryck på sig ta sina första poäng?

Köping - Örebro:
Köpings stora chans att komma närmare serieledarna. Kan de ta till vara på den, de brukar vara starka hemma. Örebro åker till match med en liten trupp, sjukdomar och skador?

Linköping - Vänersborg:
Förra säsongen slutade matchen i Ljungsbro 3-3. Kommer nog att bli en lika jämn match i år. Jag såg Vänersborg bortaspela mot Nykvarn och de spelade inte med samma självförtroende borta som hemma. Vinster i slutet gör att jag tror de kommer med bra känslor till matchen.



man får väl hoppas att de blir sådana scener man får se.

Här kommer...

veckans tips. Jag låg väl inte helt rätt i förra helgens tips, så det är skärpning denna vecka.

Div 1 Östra:

Borlänge - Råsunda     2-8
Den matchen kan bara sluta på ett sätt, med en solklar Råsunda seger. Det är Råsundas andra seriematch under november så de är självklart spelsugna. Borlänge kommer få det svårt att stanna kvar i div 1 och några poäng i denna match blir det inte.



"Garpen" en av "zessorna" har ju varit och specialtränat med Balrog så hon kommer absolut att vara på tå mot Borlänge.

Hässelby - Vendelsö     6-2
Vendelsö är väl seriens andra stora nedflyttnings kandidat och har 3 poäng hittills i serien. Hässelby förlorade senast mot Sala vilket kan anses normalt men tog i omgången före en fin skalp då Telge besegrades på bortaplan.  Hässelby ska alltså inte ha några problem att vinna matchen trots att det är ett derby.

Hagunda - Rönnby Ungdom     3-5
En viktig match för båda lagen. Vinst för Rönnby och de drar ifrån lite i bottenträsket, vinst för Hagunda och de är ikapp motståndarna. Rönnby har sett starkast ut på slutet och får därför mitt tips.

Västerås - Hammarby     6-4
Hammarby varvar bra med dåliga insatser. De verkar inte riktigt stabila i sitt spel. Västerås jagar Sala så en vinst känns som ett måste och jag tror de fixar det. Hemmaplan kan vara avgörande.

Telge - Sala     4-4
Jag tror (och hoppas) att Telge kan kriga till sig en poäng mot serieledarna. Telge har bra målvakter och kan man bara bli lite mer täta i försvaret så kan det egentligen gå hela vägen med en trepoängare. Det är ju serien målfarligaste lag som möts så det kan bli en underhållande innebandy i Wasa Sporthall.

Div 2 Södermanland.

Flen - Södertälje     3-5
Bortamatch mot Flen en fredagskväll tillhör inte favoriterna, det vet jag av egen erfarenhet. Södertälje har varit lite down de senaste matcherna och inte direkt övertygat. Flen är alltid tunga på hemmaplan och "Rockets" får se upp med systrarna Strömberg.

Södertälje - Katrineholm     6-1
Hemmaplan ger trygghet och Katrineholm är numret mindre än Flen. Så i denna match vinner Södertälje ganska komfortabelt.

Div 2 Östergötland

Boxholm - IBF Norrköping     6-3
En match mellan två nollpoängare i serien. Efter fredagens match så är det bara IBF som har noll poäng. Jag tror nämligen att Boxholm vinner matchen ganska enkelt. Så siffrorna kan bli större än vad jag tippar.


Igår var det en ...

liten träningsmatch mot F-15 Östergötland. Seger för oss med knappa 5-1 efter en ganska medioker tillställning från vår sida. Allt detta enligr rapporter då jag själv inte kunde närvara. Lite synd då man kunde fått en liten koll på F-15 innan SM. Inte för att vi (Stockholm) har dem i samma grupp men man kan mötas senare.  Stockholm tar ut sin trupp i morgon fredag.

Vi hade "öppet hus" på vår skola och man måste ju göra reklam för innebandyn.



Det kom en hel del "talanger" på besök så vi får se om de söker.

Snart är det...

innebandy VM för damerna och jag har fått den stora äran att prata (föreläsa) om att "träna och motivera tjejer" på ett tränarseminarium.

Nu när jag sitter och jobbar med min PowerPoint kommer jag att tänka på en talang som heter Emelie Wibron. Tjejen är 17 år och har vunnit Europacupen med IKSU, med i damlandslaget och kommer troligen att få ett VM-guld. IKSU har ju stora chanser att vinna SM och i maj kan hon vinna guld med U-19 landslaget. 17 år och kan redan vunnit alla stora titlar som går att vinna efter denna säsong. Hur motiverar man en sådan tjej att fortsätta med innebandyn i 10 år till - minst?

Nu när halva serien...

(div 1 västra) är färdigspelad så ska jag försöka mig på en alldeles egen analys.

Serien som sådan känns varken bättre eller sämre än förra säsongen, enda undantaget är väl att Marstrand tyvärr inte riktigt fått till det ännu. Annars var det ju ett lag (Lockerud) förra säsongen som gick loss tidigt och i år är det ju Örebro.

Nu har jag (Linköping) mött alla lag och här kommer mina funderingar lag för lag, jag tar dem efter tabellplacering.

Örebro:
Har överaskat stort tycker jag, tror inte ens att de själva hade räknat med att vara obesegrade efter halva serien. De kan väl redan nu räkna sig som seriesegrare, då jag tror alla "jagande" lag kommer ta poäng från varandra så även med några förluster kan de känna sig ganska säkra. Vi mötte dem i andra omgången och förlorade den matchen med 7-5, då imponerade de verkligen inte på mig utan vinsten berodde mest på många felbeslut från både mig och tjejerna. De hade verkligen medgång i sista perioden, de vann den med 5-0, men medgång (tur) får man inte utan det förtjänar man. Det känns som om den vågen fortsatt i matcherna och med vinst efter vinst växer givetvis självförtroendet och man vågar spela ut. Jag tror förstås att man under resten av serien kan åka på någon förlust men som sagt "Grattis till seriesegern".

Köping:
Jag hade ju tippat topp tre så de ligger på för mig en förväntad plats. Anders får säga (tycka) vad han vill men visst lever de högt på sina tre toppspelare systrarna Hanna och Frida Lindgren samt Linn Ekermalm. Dessa tre står ju för 3/4 av alla målen och har tillsammans producerat 57 poäng vilket är grymt bra. I vårt möte vann Köping med 6-3 där ovanstående trio gjorde 5 av 6 mål. Köping har bara spelat 8 matcher och vid vinst skulle de "bara" vara 7 poäng efter Örebro och med en vinst i nästa omgång mot Örebro kan de knappa in ytterligare så chansen finns förstås fortfarande.

Skattkärr:
Skattkärr har väl gått lite bättre än vad jag förväntade mig. De var ju riktigt illa ute förra säsongen och ryckten om svårigheter med trupp och tränare gjorde att jag tippade att de skulle ligga på nedre halvan. De har ju fått en matchvinnare i Mikaela Målström från Munkfors men det är förstås inte hela förklaringen. Laget spelar en snabb innebandy och är starka på "hemmais". Vi förlorade med 4-3 i vårt möte och efter vår helt bedrövliga 1:a period var vi klart med i matchen. Med lite flyt hade vi kunnat nått oavgjort.

Linköping:
Kommer en kommentar på sluttampen.

Kumla:



Är väl ungefär där jag förväntade mig, trots tunga förluster till Örebro. De har ju även fått några heta nyförvärv i Lundin, Storm och Sydner. Vår match mot Kumla slutade med en 4-3 vinst, där man tydligen tyckte vi var det "turligaste" laget de någonsin mött. Vi fick visserligen till två konstiga mål men chanserna som skapade målen kan man inte säga att det var tur.

Vänersborg:




Sämre än väntat men har efter en trög start börjat vinna matcher. Jag tror att det var samma förra säsongen, att efter en trög start kom laget igång. Vi vann vårt första möte mot dem med 5-4 i SD. Där det var vår slutforcering som avgjorde. Vi var (som i alla bortamatcher) väldigt tröga i första perioden för att sen så sakteliga komma in i matchen. De möter oss i nästa omgång på vår hemmaplan vilket lär bli en tight historia det med.

Nykvarn:
Har gjort det mycket bra hittills i serien. Flera av tjejerna har spelat ihop i många år och laget har ett bra grundspel som de är trygga i.  Laget har bara spelat 7 matcher så tabelläget kan ju egentligen vara bättre än vad det är just nu. Man har spelat 5 av 7 matcher på hemmaplan och där är man starka och trygga. Det är ju annorlunda att spela borta med bussresor och allt ovant.  Vi förlorade med uddamålet på deras hemmaplan men vi var riktigt nära att kvittera på slutet.

Surte:



Jag hade ju bara förra säsongen att gå på när jag tippade att de skulle vara på nedre halvan av tabellen. Då klarde de sig kvar i södra ettan med nöd och näppe. I vårt möte blev det vinst för oss med 5-3. Då tyckte jag de spelade ett rakt och ganska tufft "på mål" spel, där vår seger inte direkt var "glasklar".

Pixbo:
En negativ överaskning hittills. Laget är kanske lite beroende av vilka spelare som flyttas ner till matcherna från elit. Mot oss, vinst för oss med 5-4, kom de med en desimerad trupp utan några av sina bättre spelare. Ändå tycker jag att laget var bra, många duktiga unga tjejer med bra bollkontroll. Jag tror absolut att de kommer att klättra i tabellen. Laget har också bara spelat 7 matcher så det finns ju några poäng till som skulle kunna räknas in.

Marstrand:



Seriens enda nollpoängare. Jag tippade att de skulle hamna på nedre delen men trodde nog att de skulle fått ihop lite poäng vid "halvtid".  Vi mötte dem borta och kunde till slut vinna ganska komfortabelt med 9-3. Ett lag som jag tror kommer att få det svårt att vända trenden helt och hållet men att de vinner matcher tror jag. Med en vinst kommer lite självförtroende tillbaka och negativa tankar suddas bort. Kämpa på!

Linköping:



Vi har efter halva serien skrapat ihop 14 poäng, vilket är lite sämre än mina kalkyler. Förra säsongen (då Bergs) hade vi 16 poäng när serien vände (8 matcher). Vad vi hade då var det som hittills saknas i år, det där lilla flytet att vinna jämna matcher. Då hade jag en tunn trupp men det var en samling vinnarskallar som inte kunde lita på någon annan utan alla var tvungna att gå in med 100%. Vår målsättning var då att hålla oss kvar i ettan och när vi var klara så rasade vårt spel och det blev många förluster i slutet. Årets trupp är på pappret mycket starkare och framför allt större, svårigheten är ju att hitta rätt formationer. Vi har fått in spelare ganska sent så den riktiga harmonin finns inte än, men det kan ju bara bli bättre. Om man ska jämföra med förra säsongens Linköping så är vi två poäng bättre än vad de var när serien var slut.

Gå gärna in och läs Davids blogg (Vänersborg) http://innebandydavid.blogg.se/ där han skriver om västra serien.


Jag hade ju lovat...

en liten blogg om div 1 västra nu i "halvtid". Den kommer i morgon.

Linköping nästa som...

gäller ikväll. Jag har inte haft tid att skriva om västra men kanske sätter mig i natt när jag kommer hem. Har ju några timmar i bilen att fundera vad som hänt hittills.

Då har "folket" röstat...

fram vilken som är Östergötlands bästa innebandytjej! Röstningen var på Niclas blogg.

Resultatet blev:

1.  Kristin Zetterström  KFUM Norrköping
2.  Rose-Mari Nilsson  Linköping IBK
3.  Sofia Pettersson  Linköping IBK och Caroline Törnberg  Solfjäderstadens IBK
5.  Sara Wiman och Emma Rosth båda Linköping IBK
7.  Malin Yngvesson och Susanne Gustavsson  båda IBF Linköping
9. Moa Ericson och Johanna Karlsson båda IBF Linköping

Jag har inga kommentarer till den listan!!


Jag var på...

matchen mellan Nykvarn och Kumla igår. Matchen hade kunnat gått lite hur som helst men det blev Kumla som vann med 3-2 i SD. Nykvarn (nämner inga namn) hade en jättechans att ta tre poäng under ordinarie speltid men missade öppet mål. Dåligt tempo i matchen som berodde på två domare som var i överkant petiga och blåste sönder matchen. Kan ju inte bli något tempo när frislagen haglade.

Jag hann även med att se matchen i D2 mellan Södertälje och Nykvarn Ungdom. Anledningen var att jag hört att Nykvarnslaget skulle innehålla många talanger och det stämde. Södertälje hade jämt schå att vinna matchen och resultatet 6-2 är ganska missvisande. Visst var "Rockets" lite bättre men siffrorna var i överkant. Riktigt duktiga i Nykvarn var Moa Gustavsson och Amanda Örnesved. I Södertälje finns det ju några av "mina" elever och det är alltid kul att se att de sköter sig 2 mål vardera av Alexandra och "Ahlan"

Halva serien spelad (för de flesta) så jag kommer att under dagen, när jag får lite tid över, göra en resumé samt ge mina tankar om fortsättningen.

Jag fick följande...

fråga från en "läsare" av min blogg:

"Tänke också höra vad du tycker är en bra speltaktik? Du har väl massa erfarenheter och hur tror du ett lag ska spela för att vinna sm-guld"?

Det är ju inte lätt att svara på utan att veta vilka förutsättningar som finns. Spelarmaterial, vilket SM, och mycket mer.

Men en sak som verkligen var en mycket stor bidragande orsak till två SM-guld jag har, ett U-16 med Telge SIBK:s tjejer och ett Distrikstlags guld med Stockholm F-15 var följande:

Goda tankar ger ett vinnande lag!


 Vi vill vinna.
Med betoning på vi. Det är vinsten som räknas. Ju större desto roligare.

Stolthet är viktigt.
Inget stort åstadkoms utan engagemang och stolthet. Vi är stolta över lagets färger, symboler, historia, viktiga segrar, duktiga spelare och ledare.

Resultatmedvetenhet.
När matchen är slut vet alla hur den gick, var vi ligger i tabellen, hur många poäng vi måste ta nästa match för att vinna/leda serien. Och att vi just nu leder serien säger inget om hur det går i nästa match. Sannolikt blir det tufft, för att alla skärper sig extra när de möter serieledarna. Men visst ska vi vinna!

Olika roller respekteras.
Man vet om att alla är beroende av varandra och diskuterar inte vem som är viktigast i laget.

Misslyckande är okej.
Det viktigaste är att våga. För det säkraste sättet att aldrig missa ett skott är att aldrig skjuta.

Man peppar varandra.
Om någon i laget har en dålig dag och hänger med huvudet – eller rentav råkar göra självmål – så gnälls och skitsnackas det inte. Man försöker att snabbt lära av misstag och peppa varandra att fokusera framåt och att tillsammans ta sig ur problemet.

Taktik angår alla.
Före en match känner alla till taktiken, vad den går ut på och hur just man själv kan bidra.

Helheten är viktigast.
Visst är det bra om de enskilda spelarna i laget trivs och har roligt, men lagets intresse går ändå före individen. Det är själva förutsättningen för en team-anda: att det finns något som är större och viktigare än jag själv och som jag kan bidra till att vi når tillsammans. Den känslan ger både mening och tillhörighet.

Segrar firas – genast.
När laget har nått uppsatta mål eller vunnit viktiga matcher så firar man tillsammans. Alla är med, även reserverna som i och för sig hellre spelat än suttit på bänken, men gläds åt lagets framgångar.

Laget tränar tillsammans.
För att kunna bygga laganda är det viktigt att spelarna träffas både före, under och efter matcherna. Gemensam uppladdning och eftersnack svetsar samman och förhindrar revirtänkande.


Efter tre raka ....

vinster är vi nere på jorden igen. Här kommer ett referat från matchen:

Första perioden:
Det verkade som vi fortfarande satt på bussen mentalt och inställningsmässigt. Perioden dominerades totalt av hemmalaget och det var Sofia i målet (samt kanske någon där uppe) som räddade oss. Det var Fias många ”svettiga” räddningar samt en viss oförmåga från Skattkärr att sätta pricken över i:et som gjorde att det bara stod 1-0 till hemmalaget efter första perioden. Målet prickade Maria Frykenljung in efter 11.19

 Andra perioden:
Vi gjorde en del spelmässiga ändringar till andra perioden. Vi avvaktade mer vid bollförlust och försökte istället skära av uppspelen från backarna.  De fungerade bra och vi kunde vinna många bollar som slogs upp till våra backar. Efter 2.23 får Emma K en U2 för ”otillåtet slag” men vi är ju starka i box-play så den reder vi ut utan större svårigheter. Det är vi som skapar de hetaste chanserna under utvisningen. Vi är nu med i matchen på ett helt annat sätt trots detta så är det Skattkärr som utökar sin ledning till 2-0 efter 8.52. Ett snyggt mål där Johanna Karlsson hittar Mikaela Målström med en diagonalpassning genom vårt slott. Hon sätter bollen i nättaket utan chans för Fia. Men vi maler på med vårt spel och mitt i perioden kommer vår lyckominut. Efter 9.49 kan Jojjo vända runt i slottet och sätta reduceringen till 1-2. Karro Hägglund kan 42 sekunder senare kvittera efter en situation där man trodde målvakten hade bollen men Karro ”hittade” den och kunde peta in målet.

 Tredje perioden:
I periodpausen kändes det bra i laget, vi var absolut med i matchen igen. Så vi går ut till tredje med stora förhoppningar om en vinst. Kanske var vi lite för nöjda med vår andra period för Skattkärr tog genast ner oss på jorden igen. Två snabba mål i starten gjorde att vi återigen var tvungna att jaga ett tvåmålsunderläge. Målen gjorde Ida Nordqvist efter 1.23 och Sofie Lindell efter 2.32. Matchen är spelmässigt jämn men det är hemmalaget som skapar de klaraste målchanserna och Fia i målet får göra några ”räddningar som inte finns”. Vi får en gyllene chans att komma närmare i målprotokollet när Skattkärr får en U2 för ”felaktigt avstånd”. Utvisningen drabbar Ida Nordqvist och tiden är då 15.21. Vi skapar en del skottlägen men träffar tyvärr inte målet. När det är en och en halv minut kvar av matchen  (18.29) så drabbas lagen av en dubbelutvisning. Hemmalagets Sofie Lindell och Karro Hägglund hos oss åker båda ut för ”otillåten trängning”.  Vi tar ut målvakten för att spela 5 mot 4 och lyckas genom Jenni Nyman göra 3-4 tiden var då 19.13. Passningen kom från Emelie Rosén. Vi försöker också på en kvittering då dubbelutvisningen gör att vi fortfarande har 5 mot 4 spel. Tyvärr kommer vi inte närmare då Skattkärr rutinerat kan hålla bollen i spel i vår zon.

 Sammanfattningsvis:
Vi kunde med lite tur i slutet fått till ett oavgjort resultat med en i så fall oviss SD, men det hade varit orättvist. Skattkärr var för dagen ett bättre innebandylag än oss och hade mycket väl kunnat stängt matchen redan i första perioden. Det var många av oss som inte var i närheten av normal nivå och för att vinna så måste man vara bättre än normalt i denna jämna serie.



 Den enda som höjde sig över mängden var Sofia som visade att hon en klassmålvakt.


Man har ju diskuterat bra och dåliga emottaganden av bortalagen på matcherna och Skattkärr får fem stjärnor av fem. En trevlig pratstund med kaffe och bulle innan match med ledare och domare. Att man sen fick fylla i line-up på kollegieblockspapper och att det saknades direktiv om hur och när man skulle vara och inte vara på plan kändes bara helt OK. Det är för många som lägger ner mer energi på det än ett trevligt och vänligt bemötande. Bra jobbat Skattkärr!!

Idag bär det av till Nykvarn för att se deras match mot Kumla. Efter dagens match så har ju halva serien avverkats för de flesta lagen och jag tänkte då komma med en sammanfattning om vad som varit i serien och vad jag tror komma skall.


Då var det en...

liten resa till Karlstad som gäller. Tre nya poäng att kämpa om och kämpa ska vi göra så får vi se om det räcker.

Rätt tippat i fredagskvällen match vinst för Telge 5-4. Jag tippade förstås 6-4 men trodde inte ( ;=) ) att Nadja skulle missa straffen. Bra jobbat Telge!

Fått frågor om varför jag tagit bort kommentarer men jag känner inte för att min blogg ska bli ett debattforum. Däremot tar jag gärna ett snack med er som tycker ifall ni skriver hur jag ska nå er.

Helgens omgång i ....

div 1 östra tror jag slutar så här:

Rönnby Ungdom - Telge     4-6
Telge har ju varit starkare borta hittills. Efter förlusten mot Hässelby byter laget taktik och det kommer att fungera bättre.

Hammarby - Borlänge     5-2
Hammarby måste väl vara besvikna på sitt tabelläge och sina prestationer. Upp till bevis!

Råsunda - Hagunda     7-2
Råsundas tyngd kommer inte Hagunda att orka med. "Zessorna" är säkert också väldigt spelsugna efter sitt matchuppehåll.

Sala - Hässelby     4-2
Jag såg Hässelby på försäsongen och blev inte särskilt imponerad. Men laget har gjort en bra start i serien och Sala får jobba hårt för vinsten.

Vendelsö - Västerås     2-10
Vendelsö kommer inte att ha något att sätta emot Västerås. En stensäker tvåa.

I vår serie div 1 västra så spelas det många nya intressanta matcher. På lördagen spelar Köping - Surte, Pixbo - Vänersborg, Marstrand - Örebro och Skattkärr mot oss, söndagsmatchen är Nykvarn - Kumla.

Jag minns vår resa till Karlstad förra säsongen då i namnet Bergs IK. Vi var ju en väldigt tunn trupp det året och åkte dit med 1+9. Ganska omgående fick vi en skada och spelade nästan hela matchen med 8 utespelare.Vi hade 3-3 efter två perioder men orkade så klart inte hela matchen och förlorade med 7-3. I år startar vi på tre femmor så orka ska vi iaf. 4-3 målet förra gången gjordes av Johanna som i år får rikta in sig på att göra mål för oss mot sina forna klubbkamrater.

Såg att Martin tippat omgången http://marstrandibk.blogg.se/ och han brukar väl inte ha många rätt :=) så vi får väl se hur det går. Men jag håller med honom om några matcher.......

Div 2 tipset denna...

Vecka kommer här.

Östergötland:

Finspång - IBF Linköping     3-7
Finspång tog visseligen en storseger mot IBF Norrköping men det tror jag mer beror på svaghet hos IBF än styrka hos Finspång. Lätt Linköpingseger.

KFUM Norrköping - IBF Norrköping     8-2
Derby som KFUM vinner lätt.

Antvarden - Solfjäderstaden     3-9
Kan Solfjäderstaden behålla sitt finna spel sen söndagsmatchen mot oss (LIBK) så ska Antvarden bli en mumsbit.

Åby - Boxholm     6-2
Åbys unga tjejer vinner på hemmaplan. Inget snack om saken.

Södermanland:

Gnesta - Onyx     5-4
Jag tror att Gnesta äntligen tar sin första poäng i serien.

Torshälla - Trosa Edanö     4-5
En tuff match mellan två just nu bra lag. Trosa har seger mot Telge med sig och kommer att spela med självförtroende.

Strängnäs - Telge     3-5
Fortsätter att tippa Telgesegrar. Efter mötet i tisdags så kommer Telge till match med en bra inställning, vilket är ett måste om tipset ska gå in.

Södertälje - Nykvarn     7-1
Tror återigen att Nykvarn får undvara div 1 spelare och då räcker de unga laget inte riktigt till.

Katrineholm - Flen     5-4
Ett Sörmlandsderby som jag tror hemmaplan fäller avgörande i. En del gamla Flenstjejer i hemmalaget som vill visa att de fortfarande är bäst.

Jag återkommer med tipset div 1 östra samt kanske lite tankar om matcherna i västra.

Vi har ju en väldigt..

stor, bred och bra trupp i Linköping Innebandy. Så tankarna har ju varit att vi stänger truppen med undantag om det kommer någon med elitseriemeriter.
Nu har det kommit en ny tjej som tränar med oss.
Vi får se vad det kan leda till.


Det pågår ju en liten....

röstning på Niclas blogg om vem som är Östergötlands bästa innebandyspelare på damsidan. Det är ju förstås en kul grej..... Det är möjligt att jag ger en liten kommentar till resultatet senare men utan att förringa de spelare som är med i omröstningen så saknar jag Östergötlands bästa innebandyspelare i listan..;)

Annars börjar det att dra ihop sig till SM spel både för skolan och stadslaget. Tjejerna i skolan åker till Nyköping den 8:e december för att möta just Nyköping och John Bauer från Linköping. Med det lag som vi kan ställa på benen är givetvis målsättningen att gå vidare, men som sagt motivation slår klass så det gäller av vi taggar till. Killarna ska ut till Vackstanäs utanför Södertälje och spela mot dom och Farsta från Stockholm. En liten hall med en liten plan så jag vet inte om det gynnar eller missgynnar oss men vi får väl anpassa vårt spel och spelidé och gilla läget.

Stadslagen är ju inte klara än så det finns en del som nervöst väntar på sluttruppen. Men jag tycker att man ska vara stolt över att gått så här långt i uttagningarna för det är tufft att komma med i lagen. Vi har som sagt fått en bra lottning för båda lagen så spelschemat kan vi inte skylla på om det skulle gå dåligt. På fredag ska jag upp till förbundet så att Minne och jag kansätta oss och planera schemat för turneringen. Minne ska ju iväg på landslagsläger så det finna inte många dagar i december att planera på. Vi ska ju ha både träffar med lagen och träff med föräldrar innan vi åker ner.




Åtta rätt på tolv...

matcher blir det ju ingen utdelning på. Blev för mig några överaskande resultat, TelgeX2 och Hammarbys förluster hade jag inte räknat med.

När det gäller västra så var det ju också si och så med mina tankar om slutresultat. Nu till helgen så har man spelat halva serien, i alla fall för 6 av lagen så då är det väl dax för en summering nästa vecka.

Träning idag och trots några borta så var vi 20 på banan. Som sagt en bred och stark trupp som är på rätt väg. Vi har fortfarande detaljer att jobba med men jag tror att andra halvan av serien kommer att bli bättre för vår del. Vi har haft lite medgång i de senaste matcherna och jag hoppas den håller över lördagen också. Skattkärr i CAM arena är ingen lätt uppgift men i år kommer jag iaf med en mycket större trupp än förra säsongen (då Bergs IK).

Ytterligare en vinst...

med 5-4. Det blev resultatet i söndagens träningsmatch mot Solfjäderstaden. I en tät och ganska tuff match så kunde vi alltså till slut stå som segrare. Det var ett heltaggat hemmalag som vi mötte så det gällde för oss att vara på tå från första bytet. Vi gick runt på tre femmor i hela matchen och det är ett bevis på vår jämnhet i truppen. Borta från gårdagens match mot Pixbo var 5 tjejer. Karro Holm och Jessica var på DJ-17 uttagningar till Östergötlands distriktslag, vilket inte Solfjädestadens 92/93 tjejer var. Jenni, Emelie T och Jojjo fick också ledigt då matchen i första hand var till för att matcha de tjejer som inte fått någon eller lite speltid i div 1 matcherna.
Så för oss var det ett perfekt motstånd då "Fjädern" är väldigt duktiga och vi fick verkligen ta i för att vinna matchen.
Här kommer matchfakta:
Period 1.
13,36  1-0  Veronica Algerstam
15,40  1-1  Karolina Hägglund ass Emelie Rosén
16,00  U2   LIBK Camilla Pettersson (Otillåtet slag)
17,37  U2   LIBK Linnéa Almlöf (Felaktigt byte)
Vid det bytet blev det lite namnförväxling ;), Emma K var inne och jagade på topp och var på väg för att byta, så jag ropade Emma in! Jag menade Emma R men Emma K hörde ropet och trodde jag menade henne så hon vände och plötsligt hade vi en Emma för mycket på plan. Kanske får börja skrika efternamn?

Period 2.
03,46  2-1   Jonna Henrichsen ass Josefin Kuosmanen
11,08  2-2   Emma Rosth
16,46  3-2   Sara Persson ass Rebecca Bagge

Period 3.
05,06  3-3   Rose-Mari Nilsson
05,49  4-3   Lina Pettersson ass Jonna Henrichsen
08,09  U2    Solfjäderstaden Carolin Törnberg (Otillåtet slag)
10,12  4-4   Emma Rosth ass Sara Wiman
16,20  4-5   Emma Rosth ass Hanna Junland




Ett hat-tric blev det från Emmas klubba idag

Segertåget forsätter...

då vi tar vår tredje raka seger i matchen mot Pixbo. Här kommer ett referat:

Tredje raka segern.

I årets div 1 västra finns det inga lätta matcher. Pixbo ligger i botten på tabellen men vi visste att det för den skull inte bara var att hämta hem tre poäng.

 Period 1
Vi fick en smakstart då Hanna redan efter 54 sekunder kunde trycka in 1-0, assisterade gjorde Wiman. Efter målet skapade vi tryck för ytterligare ett mål men det blev istället Pixbo som gjorde det. 4.13 in i matchen kunde Ellinor Ebsworth ”promenera” in i slottet och skjuta ett välplacerat skott som Sofia inte kunde göra något åt. Pixbo hade då skapat en del chanser genom sitt rörliga anfallsspel.




Men Wiman, som var vår bästa spelare i matchen, kunde ge oss en ny ledning då hon efter prick sex minuter prickskött in 2-1. Hanna var den som stod för passningen. Ett scenario som hänt tidigare hände nu igen, det att vi direkt efter ett mål släpper in ett. Fjorton sekunder efter vårt mål får Victoria Wallenstam fritt fram i slottet och kan skjuta in kvitteringen till 2-2 assisterad av Thérése Larsson. Vi var väldigt passiva i det läget och Pixbos ”andra våg” ställde till problem för oss. Pixbo tog över matchen i andra delen av perioden och kunde helt logiskt ta ledningen efter 13.12. Thérése Larsson gjorde målet på passning från Alicia Fylke.

 Period 2.
Andra perioden började som den första slutade, med ett spelövertag för gästerna. De var lite hetare, lite snabbare och spelade lite bättre. Vi hade gjort en förändring inför andra perioden men det kändes som vi var tvungna att göra mer. Efter halva perioden går vi ner på två femmor och gör även en korrigering i backparen. Detta för att få upp tempot i vårt spel och det blev bättre. Sofia gör ett långt utkast till Karro Holm som kan trycka sig förbi sin back och med ett hårt skott i nättaket göra 3-3. Snyggt! Tiden var då 11.25.  Men vårt problem att hålla tätt efter ett eget mål visar sig återigen då Alicia Fylke på passning från Rebecca Skogsén kan ge gästerna ledningen bara 46 sekunder senare. Vi har efter ändringarna i laget i alla fall lyft upp spelet och kvitteringschansen kommer 18.26 in i perioden då Pixbos för dagen bästa spelare Thérése Larsson viftar med sin klubba och träffar Camilla i huvudet. Men vi är lite för ivriga i PP och går på tidiga avslut istället för att bolla runt till vi får ett klart läge och vi får gå till periodpaus med underläge 3-4.

 Period 3.
Vi kör nu på två femmor och det visar sig vara helt rätt. Vi har mer av spelet och försvarar oss bättre mot deras rörliga anfallsspel. Wiman kan på pass från Hanna kvittera till 4-4 efter 6.46 och nu är vi riktigt med i matchen. Efter 7.20 får bortalagets Ellinor Ebsworth en U2 för felaktigt avstånd. Det är en frislagsvariant som går hem. Vi har ju under serien varit ”heta” i PP och då vi denna gång vårdar bollen bättre och väntar på rätt tillfälle så kommer ledningsmålet. 1 sekund innan gästerna är fullt manskap så kan Wiman göra sitt tredje mål för dagen då hon framför mål kan ”kötta” in 5-4 målet. Passningen kommer från Jessica. Gästerna går hårt för en kvittering och vi tar en time-out 14.32 in i matchen. Vi säger åt tjejerna att inte jaga spelare utan att istället se till att vara på rätt plats i försvaret. Pixbo tar sin time-out efter 17.54 och vi räknar med att det kommer spela utan målvakt. Så blir det också men vid ett byte där de försöker få in målvakten igen så drabbas de av en U2 för felaktigt byte som Rebecca Skogsén får sitta av. Tiden är då 19.10. Vi spelar av sista minuten utan att gå för fler mål trots att de tar ut målvakten igen.

 Sammanfattningsvis en skön seger som verkligen satt hårt åt. Vi kommer inte upp i den nivå som jag vet finns i laget så det känns bra att vi kunde vinna. Pixbo är mycket bättre än vad tabelläget visar så jag tror att de kommer att klättra i tabellen. Plus idag till Sofia, backparet Linnea och Emelie R samt kedjan Wiman-Hanna-Jojjo



Två av segerorganisatörerna. Hanna 1+2 och Wiman 3+1




Emelie Rosén gör sin första match för de svarta och hon visar att vi kommer få mycket nytta av hennes spel.

Det spelades en hel del matcher i helgen som inte riktigt slutade som jag tippat (konstigt?). Jag kommer att försöka hinna med att kommentera detta senare.

Det blir en resa till Linköping (läs Motala) idag för en träningsfight mot Solfjäderstaden. Vi har ju en bred trupp och alla behöver matchning så det passar perfekt med denna match.


I morgon är det...

match mot Pixbo Wallenstam IBF. En tuff match som alla andra matcher i denna serie. Jag såg att det var ett ungt gäng som de ställer på benen stöttade av två f.d elitseriespelare. Får se om det tillkommer spelare laget är ju inte definitivt utan ändringar kan ju ske fortfarande.

Vi har ju blivit bättre och bättre för varje match så jag hoppas verkligen att vi kan visa upp oss från vår bästa sida.

Vi kommer antagligen att gå på tre hela femmor, det har vi absolut material till (med råge). En debutant i Linköpings färger finns med också, Emelie Rosén, som har sett väldigt bra ut på träningarna.

Många intressanta matcher i denna omgång och visst finns det några önskeresultat, vi får se om dem går i uppfyllelse.

Spelschemat till F/P-15 SM för distriktslag är klart och det ser för en gångs skull riktigt bra ut för Stockholm.







Jag såg för övrigt att IBK Linköping spelar matcher både i div 2 och utvecklingsserien samma dag och 13 tjejer ska tydligen dubblera. Det är ju en väldigt stor risk för skador i tredje perioden/andra matchen men Antvarden kanske är ett snällt lag.

Det blev många...

matcher att tippa denna gång. Jag börjar med div 1 Östra.

Borlänge - Sala     3-8
Tabellpositionerna talar för sig själv. Ska Sala vinna serien så är en sådan här match ett måste att vinna och jag tror inte Borlänge har mycket att sätta emot.

Hammarby - Rönnby Ungdom     4-3
Hammarby känns starkare och hemmaplan fäller avgörande.

Telge - Hässelby     6-3
Finns en del tjejer i Telge som bär på förkylning men jag tror att alla kan ställa upp mot Hässelby. Om Elin är spelklar så lär hon kliva in i målet, U19-landslagstjej som hon är.

Hagunda - Vendelsö     4-2
Hagunda tror jag tar sin andra trepoängare i denna match. Vendelsö har enligt ryktet förlorat ytterligare spelare.

Div 2 Södermanland

Här finns det en del mycket intressanta matcher så denna omgång har stor betydelse för tabellen.

Flen - Gnesta     4-4
Jag såg Flen spela mot Telge och då levde de mycket högt på två spelare, Johanna Alenius (mycket duktig) och Sandra Strömberg. Jag tror att fler måste kliva fram om det ska bli seger mot Gnesta.

Trosa Edanö - Telge     3-5
Det blir en tuff match för Telge då jag tror att Trosa mer och mer förlorar respekten för de "etablerade" lagen. Telge får väl med några tjejer som stod över mot Flen för att de deltagit i SM med Telge SIBK.

Onyx - Katrineholm     6-2
Här tror jag Onyx ganska enkelt slår Katrineholm.

Nykvarn Ungdom - Strängnäs     3-4
En jämn match där Nykvarn antagligen får vara utan div 1 spelare som har match samma dag. Visserligen bör man hinna hem till matchen men det är ju inte så smart att spela två matcher samma dag.

Södertälje - Torshälla     5-4
Södertälje har inte varit på topp den senaste tiden. Torshälla har däremot visat att de vill vara med och slåss om seriesegern. En jämn match där jag tror att coachningen blir avgörande.

Div 2 Östergötland.

Solfjäderstaden vilar denna helg så de kommer antagligen att tappa serieledningen tillfälligt. Vi ska matcha mot dem på söndag i en träningsmatch.

Mjölby - Åby     3-5
Mjölby förlorade oväntat (för mig iaf) mot Antvarden i förra omgången och jag tror att de får en ny förlust mot Åby. Åby har börjat serien starkt och deras unga lovande tjejer verkar ha tagit ytterligare ett steg i sin utveckling. Så jag tror det blir en (tillfällig?) serieledningen för dem.

IBF Linköping - Antvarden     6-2
IBF rår inte Antvarden på. En ganska bekväm seger för Linköping som med Susanne Gustavsson fått ytterligare spetskompetens.

Boxholm - KFUM Norrköping     3-7
Ett rutinerat KFUM vinner mot ett ungt Boxholm.

IBF Norrköping - Finspång     3-5
Vet inte så mycket om dessa lag men såg att Finspång slagit Antvarden med stora siffror så det får vara anledningen till tipset.

Div 1 Västra har denna helg många intressanta och ovissa matcher. Full omgång för en gångs skull och det ska bli spännande att se resultaten.

Jag är ju faktiskt....

ganska bra på att tippa. Bara ett fel i mitt tips för helgen som var och det var Antvarden som slog Mjölby.
Nästa omgång ser svår ut i Södermanland och lite lättare i Östergötland. Tips följer. När det gäller div 1 östra så ska jag nog kunna fixa alla rätt. Västra har jag ju slutat att tippa då folk inte kan skilja på skoj och allvar, men det är en del tuffa matcher i den serien också.

Själva ska vi ju möta Pixbo Ungdom och det är ju inte helt lätt.

Passar även på att gratta Minne till 100 landskamper! Stort!



Om jag ska kommentera...

lördagens resultat i tvåorna så är det väl matchen Antvarden - Mjölby som överraskade mig mest. Jag trodde nog att Mjölby skulle rå på Antvarden men icke sa Nicke. Jag är ju rätt så obekant med de olika hallarna i Östergötland så hur det är att spela i Antvardens hemmahall kan jag inte säga så mycket om. Men jag tror att det kan ha spelat in.

När det gäller tvåan i Södermanland så vann "Rockets" en knapp 4-3 seger mot Gnesta. Den hallen känner jag till däremot och vet att bortalagen för det mesta har svårt där. Om man ska se på matchhändelsrna så verkade det ha varit en tuff och grining match med många utvisningar. Södertäljetjejerna fick bl. a. två tiominuters för osportsligt och ett matchstraff (M1). Sen att Ove fick en tvåa har väl hänt förr, men jag tror det var ett tag sedan.

Tester och matcher...

var det som gällde för träningstrupperna F/P-15 i Stockholms stadslag. Samling på Bosön för tester och sedan match för tjejerna mot Uppland på kvällen. Den spelades också på Bosön. Killarna körde först tester och åkte sedan till Eriksdalshallen för en match mot Hässelby P93.

Uppland vann matchen, spelades 4X15, med 4-3. En jämn tillställning som kunde slutat lite hur som helst egentligen. Uppland spelade med sitt tilltänkta SM-lag (truppen uttagen) medan Stockholm gick runt på träningstruppen.



Jag tror nog att Daniel och Tony i alla fall fick svar på en del frågor om truppen.

Killarna match mot Hässelby slutade 6-6, en 3X15 match, efter fulltid var det straffar som gällde och dessa vann Stockholm med 2-1.



Uffe var nöjd med matchen som han fick coacha själv då Danne är med landslaget och spelar.

Här kommer lite bilder från Bosön:


















Seriespelet i div 2....

rullar på och här kommer mitt tips för helgens matcher:

Östergötland
Det spelas två matcher denna helg och jag kan inte tänka mig annat än att Mjölby och KFUM Norrköping står som segrare.

Antvarden - Mjölby     3-6

KFUM Norrköping - Finspång     8-2


Södermanland

Gnesta - Södertälje     3-7
På sin "trånga" hemmaplan kan Gnesta med sin hårda press hålla ställningarna i början men Rockets bredd ger utslag i långa loppet.

Strängnäs - Onyx     4-5
Strängnäs har börjat serien mycket bra och kan ge Onyx en riktig match. Men jag tror att Onyx till slut står som segrare.

Katrineholm - Trosa Edanö     2-4
Katrineholm är svårspelade på hemmaplan, men jag har sett Trosa i några matcher och tycker de har utvecklat sitt spel.

Telge - Flen     7-2
Någon gång ska det väl lossna för Telge som har material för en högre tabellposition.

Torshälla - Nykvarn U     6-2
Torshällas större tyngd och rutin fäller avgörande. Div 1 spelarna kan visserligen ställa till en del bekymmer för hemmalaget men jag tror inte att de räcker denna gång.

SM för skollagen .....

står på tur. Som jag redan skrivit så åker tjejerna till Nyköping för att möta Nyköping (sammanslagning av gymnasieskolorna där) och John Bauer från Linköping.  Så idag hade vi ett snack om hur vi skulle förbereda oss inför detta. Många vettiga saker kom fram och den plan som vi ska jobba efter känns väldigt bra.





Alla tjejer i laget spelar antingen på div 1 eller div 2 nivå, så det är en stark trupp vi kan ställa på benen.

Med killarna körde vi en liten match där Ronnie



coachade blå laget och jag det röda. Gissa vilket lag som vann?



Här kommer lite bilder från den matchen:









laget som förlorade



Andersin och Skjutar i det vinnande laget.



Telges div 1 lag plockar upp Sofia "Soffan" Karlsson från div 2 laget. Ett intressant drag då jag tror att "Soffan" kan, när hon blir varm i kläderna, bli en tillgång offensivt. Nadja kommer ju att försvinna efter jul (?) då hon ska ut och resa.

PÅ min kollega "Nilles" blogg http://www.nillelana.blogspot.com/ kan man nominera tjejer till en omröstning "vem är Östergötlands bästa innebandytjej". Jag tycker att alla som är intresserade ska nominera sin kandidat.

Själv vet jag ju vem som är det ;).

I morgon är det Bosön som gäller. Tester för F/P-15 stadslagen samt en match för F 15 mot Uppland. Det tillhör ju inte vanligheten att vi träningsmatcher mot andra distrikt men som man säger i reklamen.."plötsligt händer det".
Killarna matchar mot Hässelbys P93 i Eriksdalshallen i morgon så de kunde inte ta en match mot Uppland vilket var tänkt från början.


Vi var "bara"...

14 tjejer på träningen det var alltså 11 borta av olika anledningar men halsont verkar vara dominerade. I år tycker jag det är lite, hade det varit förra säsongen så hade det varit i princip fullt manskap. Konstigt att det kan skilja så mycket på bara en säsong.

Spelledigt i helgen så jag kommer nog att få lite abstinens.

Idag (torsdag) är det iaf innebandy på skolan där vi måste köra lite team-bilding med tjejerna.

Ansökningar inför nästa år börjar droppa in men är är det bara några stycken men det är duktiga som sökt.

Jag hade ju tippat 3-6 mellan Åby och IBF så det var ju "bara" fel på två mål och vem som dominera var förstås Yngvesson. Jag såg också att Gustavsson debuterade för IBF så nu har Solfjäderstaden fått en riktigt utmanare till seriesegern.

Måste ju tippa....

matchen mellan Åby och IBF Linköping också. Resultatet blir: 3-6

Äldre, större och starkare är anledningen.

Igår blev det en...

lång dag i innebandyns tecken. Då det var U16 och U18 SM i Södertälje hann jag med att titta på 29 av mina elever. Matcher som jag hann med (helt eller delvis) var Telge - Trosa Edanö (U18 tjejer), Tullinge - Telge (U16 killar), Södertälje - Telge (U16 tjejer), Södertälje - Linköping Ungdom (U16 killar), Telge - Täby (U18 tjejer) och Telge - Gnesta (U16 killar).  Var även och tittade på Huddinge - Endre i elit (3 f.d elever). I Täby fanns ju dessutom en del tjejer aktuella för Stadslagen samt att jag fick se min nuvarande klubbs U16-killar.

Var ju inne på att "prata" lite arrangemang och mål också. När det gäller arrangemang tycker jag att det viktigaste är hur man blir bemött som ledare/klubb. Ett vänligt bemötande med lite småsnack och kanske en kaffe gör ju att man känner sig välkommen. Om man sen får ett eller flera papper om när man ska vara på eller av plan innan match känns inte lika väsentligt. När det gäller hallar så är det ju, för de flesta föreningarna, en kommunal fråga.



Ljungsbro Sporthall är en väldigt sliten hall som det känns att kommunen Linköping inte bryr sig om särskilt mycket. Men jag känner inte att det är Linköpings Innebandy som har ansvaret för klotter m. m i hallen. Man kan kanske som hyresgäst klaga på hallen och hoppas på åtgärder men inget annat. Framför allt är det väl ganska väsentligt att man från Östergötlands innebandyförbund ser till att hallen är i bra skick till SM för distriktslag.

När det gäller mål så anser jag att det bara finns en kategori och det är mål. Sen kan ju förstås målen komma till på en rad olika sätt. Om man tex tar matchen mot Kumla så gör vi 4 mål, vår game-plan var att skjuta istället för att passa om vi var i slottet samt utnyttja skott från backarna. Tre mål kom efter skott i slottet och ett kom efter en retur efter ett backskott. Att sen två av målen fick en annorlunda bollbana efter täck av Kumlaförsvarare istället för att gå rakt i mål är det tur eller kanske skitmål? Jag kan bara konstatera att det står som mål i protokollet och inget annat.
Man skulle ju kunna analysera Kumlas tre mål och få det till turmål eller skitmål eller vad man nu kallar det, men samma där de står som mål i protokollet and thats it.

Efter lördagens slit...

med svärmors flytt. Bra fysträning kan rekommenderas. Så blir det innebandy idag. Det spelas både U16 och U18 i Södertälje samt elitmatch mellan Huddinge och Endre. 

Jag har under de senaste tiden följt bloggar, hemsidor och dyl. angående arrangemang och olika benämningar på mål. Jag kommer att ikväll lämna min syn på saken.

RSS 2.0