Det är lite av ett....

lotteri att möta Rönnby Ungdom vid rätt tillfälle. I helgen drog verkligen Råsunda nitlotten.

Då Rönnbys elitlag var spelledigt hade ungdom förstärkning av Weiss, By, Halling, Högberg och Jansson och det var helt avgörande för utgången av matchen.

Weiss 3 mål, By två mål och Halling ett mål, dessutom hade elittjejerna ass på fem av de sex målen.

Nästa helg så är det matcher för elitlaget så då kan Ungdom inte räkna med några förstärkningar. Alltså en vinstlott till Linköping som möter Ungdom nästa omgång.

Det ska bli intressant och se hur Rönnby resonerar omkring sitt U-lag. Laget riskerar att åka ur och efter 31:a jan kan man inte flytta spelare. Jag antar att man gärna vill ha ett lag i div 1 för att kunna få bra matcher för "bänken". Rönnby elit har som jag ser det ganska fullt upp ända fram tills dess. Skattkärr kan bli drabbat av en hord elitspelare i deras match mot Ungdom den 22/1.

I elitserien tog Huddinge viktiga poäng och kan väl räkna sig som klar för ytterligare en säsong. Örebro känns också som klara så nedflyttning plus kvalplats kommer att stå mellan Örnsköldsvik, Karlstad och Lockerud.

I toppen så finns Pixbo och de kommer säker att vara ett av semifinallagen.

Falun kan få det jobbigt att komma över strecket till slutspelsplatserna. SD-förlust mot Dalen och knapp seger mot Örnsköldsvik imponerar inte.

I Norra tog Sundsvall viktiga poäng mot Alunda medans Skellefteå förlorade hemma mot IKSU Ungdom. Stämmer skotten 35-14 i hemmafavör så måste det kännas tungt för Skellefteåtjejerna. Uppsala vann sin "måste" match mot Ankarsvik och Rig-tjejerna slog Boden.

Mellersta bjöd på en "liten" seriefinal som Telge vann i SD, har kommenterat den tidigare. Råsunda match mot Rönnby har jag också synpunkter på ovanför. Fröjered vann över ett sargat Hammarby vilket också var väntat.
Linköping förlorade i SD mot Täby och det var en riktigt bra match har jag fått höra. Bra Linköpingsspel utom i första som helt dominerades av Täby. Täby var iaf nöjda och de fanns dem som sa att det var Täbys bästa match på mycket länge. Det höjer givetvis Linköpings status också om det nu kan vara någon tröst. Hagfors slår Farsta i SD, bra gjort och det måste kännas skönt för värmländskorna och få avgöra i slutet. De är ju inte direkt vana med det. Trion i Köping såg till att det blev tre poäng mot Skattkärr.

I södra vann Jönköping stort mot Södra Dal och det finns nog inte någon som kan hota JIK från att vinna södra serien. Östra vann mot Pixbo och det var bra gjort efter en tids mindre bra insatser. CL98 fick inkassera en uddamåsförlust mot Göteborg där nyförvärven från Surte och Värnamo blev "tungan på vågen". Att Warberg skulle slå Ingelstad/Växjö var ingen överraskning men de fick jobba för segern. Ingelstad ledde ett tag i första perioden med 3-0.

Telge tog en fin fin seger mot Flen i div 2 Södermanland. Som jag sagt, vi blir bättre och bättre. Rockets vann över Trosa i en match som enligt protokollet verkade vara ganska tuff.

Linköping Ungdom vann sin första match i Östergötlands div 2 mot Finspång. Om det sen var Emmas förtjänst låter jag vara osagt, hoppade matchen på grund av vädret. Det kändes inte kul att sitta och åka milen till Finspång i söndags. IBF hänger på i toppen och Solfjädern hade inga större problem att slå Åby.

I morgon så kör Igelstavikens killar SM mot Huddinge gy och Jensen gy Sthlm.

HEJA IGELSTA!!!!

Enligt mig borde det....

ha varit tre poäng till Telge mot Hässelby. Jag såg visserligen bara sista perioden och då var det spel mot ett mål. Skotten på mål var 16 och minst lika många strax utanför talar om en total Telgedominans. Självklart stack Hässelby upp i några snabba spelvändningar, det är de mycket bra på. Men i stort så var det Telge för hela slanten.

Pratade lite med Tony F som sett hela matchen och han tyckte att det var jämt första halvan av första, andra halvan hade Hässelby men andra och tredje går i Telgefavör.

Michele Simpson i Hässelbymålet var strålande i sista (den period jag såg) men hade tydligen varit bra matchen igenom.

Nu vann Telge tillslut i SD och gick upp i serieledning på bättre målskillnad än Hässelby. Segerskytt Sara Ladstedt! Jag såg också att Köping slog Skattkärr och blir det vinst för Köping i den uppskjutna matchen mot Fröjered så har även de 26 poäng.

Det ser ut att bli lika dramatiskt i toppen som i botten på mellersta serien.

Självklart har inlägget lite enögd stämpel, men det bjuder jag på.

Här kommer tipset...

i helgen matcher i div 1 serierna.

Jag måste erkänna att det inte varit 100% rätt nu på slutet, kan de bero på nonchalans? Till och med David har ju haft fler rätt än jag. 

I elitserien är det hela 10 matcher denna helg och det finns några matcher som känns som mer viktiga än andra både för toppen och botten.

Trots att det är 10 matcher denna helg så spelar varken Rönnby eller IKSU, känns lite underligt med denna snefördelning då det efter omgångarna lördag/söndag finns lag som spelat 12 matcher och lag som spelat 8 matcher.

På Gotland är det ett "toppmöte" mellan Endre och Pixbo. Inget av lagen har lagt upp någon laguppställning i IDA än, det är verkligen svagt. Jag har för mig att dessa ska vara upplagda i god tid innan match. Försöker man mörka? Jag tror iaf att Endre klarar av Pixbo på hemmaplan och vinner en tät match med uddamålet. Det blir 5-4.

Djurgården möter Örebro och Karlstad och det ska väl bli sex säkra poäng till DIF? Täby möter Lockerud och Endre och spelar också hem sex poäng. Det tredje Stockholmslaget Huddinge har två väldigt avgörande matcher i helgen då man möter både Karlstad och Örebro i Storängshallen och sex poäng där och man är väl i princip klara för elitserien nästa säsong. Med det upplägg serien har så verkar det ju som om 3-4 vinster av 26 räcker.

Örnsköldsvik ska inte orsaka KAIS några problem. Matchen mellan Falun och Dalen är dessto mer oviss, det är dax för Falun att börja vinna om man ska hinna med att ta sig över slutspelsstrecket.

I den norra div 1 serien så spelas det fyra matcher. En match spelades på fredagskvällen mellan Umeå City och Dalen. Jag tippade att Dalen skulle vinna men ack vad fel jag hade. Det blev en storseger för Umeå med 8-2.
Det är fler matcher som där resultaten är viktiga när det gäller bottenstriden.

Kan det vara så att IDA krånglar? Det är en hel del matcher där inte laguppställningarna är upplagda!

Ankarsvik - Uppsala   2-7
Ankarsvik verkar vara en "räddningsplanka" för de övriga lagen så om Upsalatjejerna inte vinner den här matchen så kan det bli tungt i serien.

RIG - Boden   6-4
Rigtjejerna spelar avslappnat, Bodentjejerna måste kriga för att ta viktiga poäng. Slår motivation klass? Jag tror inte det i denna match.

Skellefteå - IKSU Ungdom   5-4
Skellefteå är i större poängbehov än IKSU och det är avgörande för matchen. Men den kan förstås få ett helt annat förlopp om IKSU elit som är spellediga flyttar ner spelare.

Sundsvall - Alunda   4-4
Ett riktigt viktigt "bottenmöte" där jag tror att lagen delar på poängen.

Fem matcher i södra serien där lördagsmatchen spelas mellan Älvstranden och Engelholm.  Älvstranden kan ta sig en bit från strecket om man vinner och det tror jag man gör. Engelholm har inte precis rosat markanden den enda vinsten i årets serie är mot bottenkollegan Ingelstad/Växjö. Tips 6-2 till hemmalaget

På söndagen spelas:

Östra - Pixbo   4-5
Östra verkar vara i en svacka och det är tvärtom med Pixbo som gått riktigt bra på slutet. Vilka av de unga tjejerna i Pixbo som är med på elitlagets turné vet jag inte men jag tror de vinner för det finns många tjejer i laget som är duktiga.

CL98 - IBF Göteborg   5-4
Viktig match för båda lagen. Om CL vinner är man i det närmaste ikapp Göteborg, vinner bortalaget så har man tagit ett stort kliv upp på "säker" mark.

Warberg - Ingelstad/Växjö   7-2
Warberg som gått mycket sämre än väntat hittills vinner klart över Ingelstad.  Visserligen vann laget överraskande mot Vänersborg i förra omgången men mot Warberg blir det noll poäng.

Södra Dal - Jönköping   3-4
Det vore förstås kul för serien om hemmalaget kunde vinna matchen men jag tror Jönköping är snäppet bättre. Självförtroendet måste ju vara på topp i laget och vinner man så kan man helt räkna bort hemmalaget som en konkurrent om seriesegern.

Det är full omgång i mellersta med sex matcher. Toppmatch mellan Hässelby och Telge i Hässelbyhallen idag. Tyvärr kommer jag nog att missa det mesta av matchen då jag har andra uppdrag som måste utföras. Men tänkte ta mig dit så fort jag bara kan förhoppningsvis till tredje perioden. Jag tippar förstås inte macthen men hoppas givetvis att Telgetjejerna är laddade och friska, vi är som alla lag inne i en tid då förkylningar och skador börjar ge sig till känna.

Om det är skador som gör att Hammarby åker ner till Tidaholm med bara 9 utespelare vet jag inte men jag saknar t.ex. Jullan Jernberg i truppen. Även Linköpings trupp mot Täby på söndagen ser tunn ut men det har hänt förr att man lägger in fler tjejer efterhand. Kanske ett sätt att förvilla, vad vet jag.

Fröjered - Hammarby   6-2
David tjejer drar upp ett tempo som inte Hammarbys tunna trupp orkar med i tre perioder. Viktig seger (?) för Fröjered som klättrar i tabellen.

Farsta - Hagfors   5-4
Jag har sagt det tidigare att jag tror Farsta höjer sig ett snäpp för varje match. Tvillingsystrarna Olsson (Sara och Hanna) var heta mot Täby senast enligt rapporter. Hemmaparketten är inte heller rolig att spela på för gästande lag och Hagfors unga tjejer kan tappa fokus när de kliver in på den. För rutinen finns hos Farsta med en medelålder på 25,3 år mot Hagfors 17,5 år.

Köping - Skattkärr   5-4
Vill Köping hänga på toppen så ska man vinna på hemmaplan mot Skattkärr. Skattkärr dippade verkligen i senaste omgången då man förlorade hemma mot Råsunda. Satt seger mot Telge kvar i huvudet på tjejerna?

Råsunda - Rönnby Ungdom   3-6
Råsunda spelar matchen i Råstaparkhallen och för alltså inte fördel av parkettgolvet i Solnahallen. Sist mot Linköping (2-6) gick det ju inte så bra i den hallen. Laget tog en viktig seger mot Skattkärr i förra omgången. Rönnby som får "hjälp" av 6 spelare från elitlaget (som var med i laget mot Pixbo) blir i och med det starka och
jag tror därför på bortaseger.

Linköping - Täby   5-4
Linköping gjorde en väldigt bra match mot Telge i förra omgången och förlorade med uddamålet, många tyckte att det var lite oförtjänt. Den sort av innebandy laget spelade då tror jag kan passa Täby väldigt illa och jag antar att man kommer att spela på samma sätt. Det fungerade ju bra. Jag är lite konfunderad över den laguppställning man har presenterat på IDA men som sagt det finns tid att "fylla på" med tjejer. Mitt resultat grundar sig på att de som spelade mot oss och gjorde det bra kommer att finnas med på plan på söndag.

I div 2 Södermanland spelas det två matcher i helgen. Trosa/Edanö tar emot Södertälje idag och det kan bli nog så tufft för Södertäljetjejerna. Trosa "värvar" friskt och senaste tillskottet är Janine Nikula som kommer från Telges D2 lag. Det börjar bli "trångt" i truppen för Trosa nu så det gäller att man får harmoni i laget. Rocketstjejerna har vunnit allt hittills och jag tror på seger även i denna match även om en del tjejers tankar redan är en vecka framåt. Men som sagt man kan få det tufft i Hedebyhallen. Mitt tips 4-6.

På söndagen åker Telge till Flen för match. Flen på hemmaplan är en väldigt tuff match så det gäller för Telge att vara på tå från början. Att fokusera på sitt spel och inte något annat. Heja Telge!!

I Östergötland så vann Mjölby stort mot Boxholm på fredagskvällen. Viktig vinst för laget så att de inte tappade ytterligare mark till Solfjäderstaden.

På söndag är det tre matcher i serien:

KFUM Norrköping - IBF Linköping   4-6
Om Linköping ska ha något med tätstriden att göra måste man vinna denna match. Tyvärr sakans laguppställningen så jag vet inte hur laget ser ut men en match mot KFUM brukar "locka" spelarna. Mycket rutin i KFUM men hur vältränade är man?

Solfjäderstaden - Åby   5-3
Här saknas hemmalagets laguppställning. Lite av en prestigematch som kan göra det svårt för hemmalaget. Åby har tycker jag gått sämre än väntat och vinner inte denna match heller.

Finspång - Linköping Ungdom   4-5
Linköping ungdom väntar på sin första seger, kan förstås vara svårt att få den på Finspångs hemmaplan men jag hoppas det. Varför jag gör det är förstås för att dottern Emma antagligen gör debut i Linköping. Saknar även här laguppställning. Men om jag får det bekräftat så blir det antagligen en resa till Finspång på söndag.

Matcher ikväll är...

i div 1 norra derby mellan Umeå City och Dalen. Umeå bör ju vinna den matchen för att ta sig en bit ifrån strecket. Men jag tror Dalen blir för svåra och vinner med 4-2

I Östergötland div 2 spelas det mellan Mjölby och Boxholm. En "måste" match för Mjölby om man vill ha häng på Solfjäderstaden. Jag tippar Mjölbyvinst med 6-3 trots att det verkar som Ronja Hektor inte kommer till spel.

Övriga matcher i helgen kommer det om imorgon.

Viktig match i div 1....

norra ikväll. Sala Silverstaden tar emot Sten Sture i Sala Sporthall i ett verkligt toppmöte. Vinner Sala ikväll så har man kopplat greppet om seriesegern i norra serien, man är då 5 poäng före Sten Sture.

Kan Sten Sture få stopp på firma Backlund - Lundqvist? Jag tror att chansen hade varit att matcha tvillingarna Rhöös (Elin och Ina) mot dem. Rutin har Elin och Ina i massor, de är tuffa och jag tror att de skulle kunnat få stopp på radarparet från Sala.

Sen hade jag tänkt mig att talangerna Amanda Delgado Johansson och Elin Gabrielsson skulle klivit fram och sett till att Sala hade fullt upp.

Men nu så är ju varken Elin Rhöös eller Amnada Delgado Johansson med i laguppställningen så allt talar för Sala.

Jag tror att det blir en hemmaseger med 7-4, alltså en ganska klar sådan och att Sala därmed ångar på mot en serieseger.

Det blev pisk för...

Pixbo i TV-mötet mot KAIS. Sluresultatet 7-13blev kanske några mål för stort, tex gjorde KAIS 2 mål på de sista 15 sekunderna.

Det var stundtals riktig "rallarinnebandy" där båda lagen satsade framåt och missade markeringar i försvarsspelet. Kul att se två lag som verkligen ville göra mål.

Johanna Dahlin i Pixbo väldigt bra och som jag ser det landslagsmässig. Vet inte hur det är med Coopertester m.m. men spela innebandy kan hon. Det var också kul att se två av Ungdoms spelare, Alica Fylke och Lisa Andebratt,  spela i matchen. Där har Pixbo verkligen ett sparkapital.

I KAIS dominerade kejdan Larsson-Wijk-Karlsson och det är väl bara en tidsfråga innan det är en landslagskedja också. När jag pratade med KAIS tränare Roger under Kallsta Open så sa han att den kedjan hade han plockat ihop redan innan Wijk var klar för laget.

Nu har jag avlutat...

mina funderinga om de tre div 1 serierna och skickat materialt till Grace Floorball Magazine.

Tog mig också friheten att tippa slutställning i norra och södra, men inte mellersta.

Inkasserade iaf två rätt på dagens matcher i mellersta, inga sensationer att Täby slog Farsta och att Köping slog Hammarby.

I Östergötland vann IBF Linköping i SD mot Solfjäderstaden och grusade lite Teds tankar om att gå loss ordentligt.

Nykvarn fick en storseger mot Strängnäs, resultatet blev hela 12-0. Är det Mickes blockutbildningar som ger resultat?

Elitseriens matcher igår.....

tippade jag helt rätt. Visserligen kanske inte siffrorna var exakta med i flera fall ganska nära. Kul att Pixbo leder serien, alltid roligt med nya lag i toppen. Dagens enda match i serien är den mellan Dalen och Karlstad och det skulle väl inte vara någon sensation om mitt tips med Dalen som segrare går in.

I Södermanlands div 2 spelades det 3 matcher igår och givetvis hade jag rätt vinnare i alla tre, resultatet i dagens match mellan Nykvarn och Strängnäs bör väl stämma med mitt tips som är Nykvarn som segrare.

I Östergötlands tvåa spikade jag nästan matchen mellan Boxholm och Finspång där jag hade 6-4, det blev 5-4. Däremot blev det omvänt mot mitt tips mellan Linköping och KFUM Norrköping, jag tippade 5-4 men det blev KFUM som vann i SD med det reultatet. Får se om mitt tips mellan IBF Linköping och Solfjäderstaden slår in, 4-7 kanske är att ta i. Matchen pågår så vi får se vad det blir.

Däremot blev det inga rätt (hittills) i div 1 mellersta, starkt gjort av Hässelby att vinna så klart över Hagfors på bortaplan och Skattkärr vad hände? Davids Fröjered tog viktiga poäng genom en bra slutforcering med två mål i slutet av matchen och därmed vinst med 7-5 mot Rönnby Ungdom.

I både norra och södra div 1 serierna var jag rejält ute och cyklade i några matcher, största överraskningen var Ingelstad som tog sina första seriepoäng.

En del kanske går och undrar varför jag inte utförligare har kommenterat matchen mellan Telge och Linköping. Anledningen har varit att jag egentligen inte vet vad som ska skrivas.
Att vi (Telge) är inne i en rejäl formsvacka är iaf klart. Just nu fungerar inte bollkontrollen, passningar och mottagningar är helt under isen. Även närkampsspelet var ibland obefintligt.

Jag tycker att det spel (lilla) som presterades under matchen stod vi för. Vi var det laget som hade lite tanke bakom våra anfall, jag menar att intentionerna till ett anfallsspel iaf fanns. Men det var inte många kombinationer som fungerade hela vägen ut.

Jag antar att Linköping inte heller är nöjda med sitt spel, om de också är i en svacka just nu har jag förstås svårt att bedömma. Det var inte många pass inom laget utan det blev ett chansspel där man satte farten i högsätet. Om man ska jämföra med fotbollen så är det "ett sparka spring spel" som man ägnade sig åt.

Men i en sån här match då inte mycket fungerar för något av lagen så kan ju resultatet bli hur som, även om jag tycker att vi vann fullt rättvist.

Vi vann matchen...

mot Linköping med 5-4.

Vad mer kan man begära?


I elitserien spelas...

det en hel del intressanta matcher denna helg.

Örnsköldsvik - Karlstad   5-4
Det är verkligen en "6 poängs match" som går av stapeln i Skyttis Arena. Båda lagen har lyckats knåpa ihop futtiga 3 poäng i serien. Jag tror att Örjans tjejer fixar ytterligare en 3:a i hemmaarenan.

Djurgården - Täby   7-5
Hett derby i Eriksdalshallen som jag tror att DIF kommer segrande ur. Det brukar vara jämna matcher mellan lagen men vanans makt är stor och Täby brukar inte få med sig så många poäng från dessa derbyn.

Lockerud - IKSU   2-8
IKSU är alldeles för bra för att förlora en sådan här match.

Rönnby - Pixbo   4-6
Spännande match mellan ettan och tvåan i serien som jag tror Pixbo vinner. Rönnby har visserligen sju raka segrar och har sett väldigt stabila ut, men sju raka segrar hade Telge också innan man förlorade.

Endre - Huddinge   6-2
Huddinge får vända hem från ön utan några poäng. Laget har varit lite upp och ner hittills men förlorade stort i förra omgången. Endre ger inte bort många poäng på hemmaplan.

Dalen - Karlstad   7-2 (på söndagen)
Efter sin förmoda urladdning och förlust mot Örnsköldsvik på lördagen orkar inte Karlstad tända till på nytt. Dalen som har en helt annan uppladdning, utan hotel och resor, vinner ganska lätt.

I södra serien så förlorade Warberg igår kväll mot Pixbo. Har tåget gått nu för mina favoriter till seriesegern som jag hade innan seriestart? Gapet upp kan bli (blir troligen) hela 11 poäng och det känns inte realistiskt att tro att Warberg ska kunna hämta upp det.

Idag så spelas följande matcher:

Ingelstad/Växjö - Vänersborg   4-6
Ingelstad har inte vunnit än och jag tror inte det blir idag heller. Vänersborg är inget dåligt lag och har ett grundspel som räcker långt. Ingelstad verkar vara alldeles för ojämna i truppen för att rå på Vänersborg.

Jönköping - Älvstranden   6-4
Jönköping har fått ett försprång i tabellen och detta vill de nog gärna behålla. Älvstranden "öste" in mål senast mot Östra men JIK:s försvarsspel har en annan dignitet.

Olofström - Östra   5-5
Olofström tillhör de lag som jagar Jönköping och borde för den skull vinna denna match. Men Östra är revanchsuget efter den dåliga insatsen mot Älvstranden och kniper en poäng.

Engelholm - CL98   3-4
En väldigt viktig match för båda lagen som slåss vid strecket. Jag tror "Jersan" och CO fixar en uddamålsseger till Kalmar.

IBF Göteborg - Södra Dal   4-5
En negativ överraskning i södra serien är Göteborg som på pappret har ett starkt lag. Södra Dal jagar JIK de också och en förlust skulle göra att laget halkar efter ordentligt. Trots att Göteborg vann stort sist och fått lite självförtroende tror jag att Södra Dal vinner men det blir tight.

I norra serien så spelas det fyra matcher i helgen:

RIG - Skellefteå   4-5
Bortalaget är i poängnöd och bör vinna. Motivation slår klass i detta möte.

Dalen - Boden   6-4
Dalen är det bättre laget och vinner. Boden får ta nya tag i nästa match.

Sten Sture - Sundsvall   6-2
Sten Sture har inte råd att förlora en sådan här match och gör det inte heller. Att få spela på hemmaplan och slippa resan är guld värd.

Sala - Ankarsvik   9-1
Kan bara sluta på ett sätt. Firma Lundqvist - Backlund kommer att ha lekstuga.

Jag tippade några....

matcher igår och det blev "nästan" full pott.

Umeå - IKSU   3-8  jag tippade 4-5
Pixbo - Warberg   7-5   jag tippade 5-4
Åby - Mjölby   5-6 (SD)   jag tippade 3-5

hyfsat tippat tycker jag.



I morgon är det....



dax för match!!!!

Sörmlandstvåan har denna...

helg tre givna segrare och en oviss  match.

Mesta - Torshälla   2-9
En solklar segrare finns i detta derby. Mesta är chanslösa mot Torshälla som ser ut att kunna ställa upp med fullt manskap.

Onyx - Södertälje   3-12
Frågan är förstås inte om "Rockets" vinner utan hur stor vinsten blir? Jag satsar friskt med ett tvåsiffrigt resultat för Södertäljetjejerna. Laget går på tre femmor och kommer att pumpa luften ur Onyx.

Trosa/Edanö - Gnesta   5-4
Ett prestigeladdat derby där många spelare samt tränare lämnade Gnesta inför denna säsong för att istället spela för Trosa. Jag tycker Gnesta har gjort det bra hittills med tanke på alla tjejer som lämnat laget men den här matchen vill Trosa inte förlora.

Nykvarn - Strängnäs   7-3
Det blir en ganska lätt seger för Nykvarn på Björkestahallens "is", för halt är det på golvet.

I Östergötland div 2 så...

spelas det en match ikväll mellan Åby och Mjölby. Vinner Åby den matchen så kan Solfjäderstaden gå loss ordentligt i denna omgång. Åby är alltid svårslagna på hemmaplan men jag tror Mjölby kämpar och ger allt för att inte tappa mer mark till "Fjädern". Tips 3-5

Övriga matcher i denna omgång är:

Boxholm - Finspång   6-4
Båda lagen har överraskat på mig med oväntade vinster. Finspång slog Mjölby i förra omgången men jag tror att Boxholm på hemmaplan vinner denna match.

IBF Linköping - Solfjäderstaden   4-7
Linköping kommer till spel med två femmor och det räcker inte mot ett tempostarkt Solfjäderstaden.

Linköping Ungdom - KFUM Norrköping   5-4
Jag tror att Linköping vinner denna match. Det är dax för laget att visa att det finns talanger för "påfyllnad" till div 1 laget.

Jag såg att David...

fortsätter tippa så då kör jag väl på jag med.

Att jag skulle vinna tävlingen mot David och Nille var väl inte direkt någon högoddsare.

Hagfors - Hässelby   5-4
Hagfors är bra på hemmaplan. Hässelby väntar på misstag för att sen kunna göra snabba spelvändningar. Jag tror inte det kommer att funka på Hagfors trånga hemmaplan.

Skattkärr - Råsunda   6-3
Skattkärr gjorde en mycket bra match mot oss (Telge). Råsunda förlorade klart mot Linköping och det sägs att det finns vissa problem inom laget. Några av lagets tongivande har en paus så Råsunda får det svårt mot hemmastarka Skattkärr.

Rönnby Ungdom - Fröjered   4-4
En svårtippad match där jag tror att Fröjered får vara väldigt nöjda med ett kryss. Visserligen kan Rönnby inte få ner några från elit då det laget har en mycket tunn trupp för tillfället men de som spelar är inte alls dåliga.

Täby - Farsta   5-3
Jag hade tippat en klarare seger för Täby om inte laget under veckorna som varit haft väldigt svårt med sjukdomar. Farsta blir, tror jag, bättre ju mer matcher de spelar.

Hammarby - Köping   2-8
Köping kommer att springa sönder Bajen i denna match. Resultatet kan bli ännu större i Köpings favör.

Telge - Linköping blir en intressant match som jag givetvis följer på plats i Wasa Sporthall. Telge förlorade senast mot Skattkärr efter att ha gjort en dålig match. Vi får se om det var en engångsföreteelse eller om laget är inne i en svacka. Linköping vann klart mot Råsunda efter fyra raka förluster. Har trenden vänt?

Två matcher som spelas i kväll är i norra serien Umeå City mot IKSU Ungdom där jag tror IKSU vinner med 5-4 och i den södra där Pixbo tar emot Warberg. Mitt tips är 4-3 till Pixbo.

Helt rätt på vinnare...

men resultatet blev inte helt rätt. Tipset var 5-3 men resultatet blev 7-5 till RIG.

Södertäljetjejen Matilda Sjödin firade tidig julafton med att göra 4 mål.

Ikväll är det två intressanta matcher i div 1 norra.

Uppsala tar emot Sala i Allianshallen. Uppsala gjorde en bra match mot Sten Sture och var nära en vinst, så vi får se om de rår på Sala. Det vore ju kul för tabellen om de vinner. Jag tippar att Uppsala vinner med 4-3.

Den andra matchen i serien spelas mellan de två sämst placerade lagen i tabellen. Ankarsvik möter Sundsvall i en derbymatch. Det är förmodlingen sista chansen för Ankarsvik att få lite häng på övriga lag i botten. Jag tippar att Sundsvall vinner med 6-4 


En match ikväll i....

norra div 1 serien mellan RIG och Umeå City. Det kommer att spelas om viktiga poäng, det lag som vinner tar ett stort kliv bort från strecket.

Jag tippar att RIG vinner med 6-3

I Stockholms tvåan trodde jag att T/T (Tyresö/Trollbäcken) skulle gå loss lite men det är forfarande väldigt jämt i den serien. Duvbo leder serien med Älvsjö och TT strax efter. Duvbo och TT spelade 4-4 i helgen match. 

Herrlandslaget är uttaget och det ser väl helt OK ut. Det finns ju alltid spelare som diskuteras men jag tror på det här laget. 

Snart dax för skol SM både för killar och tjejer, så det är bara att alla håller sig friska.

Blev intervjuad idag av Grace floorboll magazine angående NIU utnämningarna.  Katarina som frågade ut mig tyckte inte jag lät lika förbannad som de andra skolorna som blev ratade. Men som sagt jag har svårt att bli förbannad på något som jag inte begriper, dvs SIBF:s tankar då de valde bort oss till förmån för Nyköping. Det är tydligen inte bara jag som är konfunderad över den NIU-utnämningen utan det är många i Södermanland som är det.

Nu är det hög tid att ta sig ut till Wasa Sporthall och se Telges uppladdning inför matchen mot Linköping på lördag.


Skrällar eller är det...

resultat som kan komma en bit in i serierna. Helgens matcher i de olika serierna bjöd på några oväntade resultat men det kan finnas olika anledningar till resultaten.

I div 1 mellersta så höjde säkert många på ögonbrynen när de fick höra/läsa att Skattkärr hade slagit Telge med 5-2. Det finns en sliten klycha som säger: "för varje seger kommer man närmare en förlust" och det kan förstås bero på olika orsaker.

Den stora anledningen till att förlusten kom i Karlstad var förstås att man mötte ett Skattkärr som verkligen brann för att vinna denna match. Ett Skattkärr som jobbade och slet hela matchen och var verkligen diciplinerade i sitt försvarsarbete. Telge kommer till match med ett starkt lag, det var bara en sjuk från det tilltänkta startlaget. Men det som fattades (tror jag) var, efter sju raka segrar, en mental uppladdning. Man gjorde absolut inte en bra match men som sagt Skattkärr behöver inte skämmas för sin seger.

Jag hoppas och tror att Linköping i nästa match kommer att få "nöjet" att möta ett helt annat Telge.

En annan match i mellersta som inte fick ett resultat som man räknade med var Rönnbys 4-4 mot Täby. Där berodde det inte så mycket på att Täby vunnit alla matcher innan utan den enkla anledningen att sjukdomar ställt till det för laget. Dessutom är det två spelare med mycket rutin, systrarna Hedlund, som för närvarande inte spelar för laget, vi får väl hoppas att de kommer tillbaka.

Jag pratade lite med Göran Hagberg idag och han hade mycket berömmande ord att säga om sina motståndare. Snabbt spel som ställde till stora problem för Täby och en seger för Rönnby hade tydligen inte varit helt orättvist.

I Östergötland var jag helt ute och cyklade i mitt tips mellan Finspång och Mjölby, där jag hade tippat en kassaskåpssäker seger för gästerna. Men resultatet blev 7-5 till hemmalaget efter en 5-0 ledning som Mjölby hämtade upp men Finspång orkade vända igen och kunde sätta 7-5 målet i öppen kasse.

Att Hagfors skulle rå på Hammarby var inte direkt någon överraskning men kanske att siffrorna blev så pass stora.

Linköping slog ett "sargat" Råsunda med 6-2 och slapp att spela på parkettgolvet i Solnahallen. Tydligen har tre av de mest främträdnade spelarna i Råsunda, tagit en s.k. "time-out". Det kan bli avgörande för lagets chanser att hänga kvar i ettan.

Köping vann återigen en match med uddamålet nu kom vinstmålet i SD mot Hässelby som också varit ett uddamålsvinstslag. Ett SD-avgörande som kom efter en utvisning på en Hässelbyspelare, som vanligt hoppas jag att utvisningen var klockren. Det är annars väldigt tråkigt om domarnas bedömningar ska vara matchavgöranade i ett SD.

Att Fröjered skulle slå Farsta hade jag tippat så det var såklart inte oväntat för mig. Däremot tror jag att Farsta kommer att bli bättre och bättre ju längre säsongen går. Ett på pappret väldigt rutinerat lag som kom in sent i serien och kanske inte var helt förberett för div 1. Så Farstatjejerna kommer att spela sig i form.

I Östergötland (div 2) har Solfjäderstaden ryckt i tabellen och har en 4-poängsledning före Mjölby. En tredjedel av serien är spelad så än finns det många poäng att spela om. Men jag tror att Teds tjejer i "Fjädern" kommer att orka hela vägen ut.

I div 2 Södermanland vann Telge sin första match och det var förstås kul nu när D1 laget inte orkade med det. jag har sagt det tidigare och tror fortfarande på det: "Telges unga tjejer blir bättre och bättre för varje träning/match". 

Södertälje, Nykvarn och Trosa/Edanö tog väntade segerar mot Strängnäs, Gnesta och Onyx. Kanske en litet oväntad knapp seger för Trosatjejerna.

I södra har Jönköping gått loss i serien och leder med 5 poäng, det lutar åt serieseger för JIK.

I norra har Sala två poängs marginal ner till jagande Sten Sture som verkar vara det enda laget som kan ta upp kampen om seriesegern.


Grädden på moset skulle....

Hennickehammars Herrgård

det bli att se Telge slå Skattkärr.

Efter en väldigt trevlig week-end på Hennickhammars herrgård så åkte Liisa (min fru) och jag "vägen förbi" Karlstad för att se matchen Skattkärr mot Telge. Efter ett som vanligt väldigt trevligt bemötande av Skattkärrsgänget (kaffe och macka) blev jag "utsedd" av Per T att filma matchen. Det innebar givetvis att fokus var på filmningen och då är det svårt att samtidigt få en helhet av matchen. Jag kunde förstås konstatera att Telges tjejer var kvar i bussen (mentalt) i första perioden. Det stod 3-0 till hemmalaget efter första, jag funderade alvarligt på att stänga av kameran. Skattkärrs mål var inte ett resultat av något skönspel utan isället några "tillfällighetsmål". Men även om vi hade mer boll så var Skattkärr f-n så mer effeltiva.

I andra blev det lite bättre fart på tjejerna och vi hade stundtals spelet förlagt på Karlstadslagets planhalva vilket resulterade i två mål. Ställningen efter två perioder var alltså 3-2 i hemmafavör. Självklart trodde jag då att vi skulle kunna vända på matchen i tredje.

Men, men två snabba mål för Skattkärr gjorde att underläget hade växt till 2-5 efter c:a 6 minuter av tredje perioden. Tungt, tungt och när vi sen fick en U5:a (?) för hårt spel så var förstås uppförsbacken hur brant som helst. Vi försökte givetvis att forcera men den riktiga viljan fanns inte hos Telgetjejerna idag så man kunde bara konstatera att första förlusten kom i Karlstad.

Telge gjorde ingen bra match idag och jag kan inte se någon som höjde sig över mängden. Jag har alltid sagt att "motivation slår klass" och när Skattkärr hade båda idag så var det förstås inte lätt. Det kanske var så att Skattkärr "gjorde" Telge dåliga?

Jag brukar inte kommentera domarnas insatts så jag gör väl inte det den här gången heller, fast egentligen har jag stor lust till det.

Vi får väl hoppas att Linköping får "sota" för vår mindre bra insats idag och att vi visar upp det spel som jag vet vi kan.

Stort grattis till Skattkärr för en mycket bra genomförd match och tack igen för ert trevliga bemötande. Om inte matchen var "grädden på moset" så var iaf mottagandet det.

Mer om annat som hände i helgen kommer imorgon.

Avslutar med en länk till Skattkärrs ref (den här gången var de snabba ;) ). Jag tycker det är ett väldigt bra ref som jag håller med om.

http://www.laget.se/public_lag/public_popup.asp?name=SKATTKARRSIK_DAMLAG&id=45904&p1=referat&item=1868097

I elitserien är det...

några intressanta matcher i helgen.  Två heta matcher i Umeå i morgon lördag.

Dalen - Endre i Gammliahallen och IKSU - Djurgården i IKSU Sportcenter Arena, smart tycker jag att lägga matcherna nästan samtidigt (13,00 och 14,00). Jag tror att det blir bortasegrar i båda matcherna. I övrigt på lördagen så vinner Täby över Örnsköldsvik, Falun över Karlstad och Rönnby över Huddinge.

Rönnbys trupp börjar se tunn ut så det gäller att By och Halling kliver in i elitseriespelet nu.
Ida Linné gör debut för Huddinge i denna match, vi får se vad hon kan tillföra.

På söndagen så blir det bortasegrar i alla tre matcherna, KIAS vinner över Örebro, Täby slår Dalen och Endre slår Örnsköldsvik.

I norra div 1 serien är det ett "bottenmöte" mellan Ankarsvik och Alunda. Jag tror att Ankarsvik även efter denna match har noll poäng och har de det så är det nog helt kört att klara sig kvar trots att det återstår många omgångar. Tips 3-5

Sundsvall tar sig an serieledarna Sala och får förstås stryk. Tips 2-8

Boden möter IKSU Ungdom och båda lagen behöver poäng för att komma bort lite från stracket. Jag tror att Boden fixar två genom att vinna i SD. Tips 4-3

Ytterligare en streckmatch på söndagen då Skellefteå tar emot Umeå och tipset är seger för hemmalaget med 5-4.

Södra serien stora match är givetvis Jönköping mot Olofström. Ska JIK kunna "haka av" Olofström för en vinst ger dem ett förspång med 7 poäng. Jag tippar att JIK vinner med 4-3

Engelholm möte Pixbo och där tror (hoppas) jag att Pixbo vinner. Jag tippar 7-5

Att IBF Göteborg ska slå Ingelstad/Växjö är väl helt klart, jag tror det blir en ganska klar seger för hemmalaget. Tippar 7-3

Älvstranden möter Östra på söndagen, en match som kan kallas sex-poängs-match. Båda lagen har inför mötet 9 poäng och lite avstånd till det förhatliga strecket får förstås segraren. Tips Östra vinner med 6-5

Warberg verkar hittat formen från försäsongen och det ska väl innebära att man vinner bortamötet mot CL96. Om inte så tror jag att man kan sluta hoppas på serieseger.

Södra Dal möter Vänersborg på hemmaplan och bör vinna för att ha häng på Jönköping. Nu är inte Vänersborg en lätt motståndare så man får jobba för segern Tippar hemmavinst med 5-3

I div 2 Södermanland så är det fyra matcher som spelas och alla går på lördagen.

Gnesta - Nykvarn   2-6
Gnesta i trånga Frejahallen kan ställa till problem för Nykvarn. Något skönspel är inte att räkna med men Nykvarn är så mycket bättre att inte ens hallen ska kunna själpa laget.

Trosa/Edanö - Onyx   5-3
Det var inte helt väntat att Flen skulle kunna ta en pinne mot Trosa i sensta matchen men jag tror inte Onyx ska räkna med samm/eller bättre utdelning. Trosa är bättre.

Södertälje - Strängnäs   7-2
Södertälje är bättre helt enkelt och ska givetvis inte ha några problem att vinna över Strängnäs.

Telge - Mesta, Telgetjejerna blir bättre och bättre för varje träning/match. Ska första seger komma på lördag?

Div 2 Östergötland

Full omgång i helgen vilket innebär 4 matcher, det är "bara" 8 lag i denna serie.

Linköping Ungdom - Solfjäderstaden   3-5
Linköping har gått lite sämre än vad jag väntat mig så det blir inga poäng mot Solfjäderstaden. Bortalaget måste vinna för att hålla Mjölby efter sig i tabellen och det göt dom.

Boxholm - KFUM Norrköping   5-7
Boxholm har överraskat och ligger just nu före KFUM i tabellen. Jag ser att de "gamla" Bergstjejerna Jenny Andersson och Jenny Eriksson finns med i laget (KFUM). Det innebär rutin i massor. Efter helgen match så ligger KFUM före.

Finspång - Mjölby   2-8
Mjölby vinner enkelt över Finspång. Även om jag läst att Hektor var blek mot Linköping i DM så bidrar hon i denna match.

IBF Linköping - Åby   4-6
Tunn trupp som Linköping ställer på benen. Yngvesson saknas så det blir inga poäng för hemmalaget i matchen.


Tips blogg mot blogg...

är väl det som gäller idag.

Igår kväll kollade jag av Telge inför matchen mot Skattkärr på söndag och det ser som vanligt bra ut. Tjejerna tränade in några nya "trix" som jag tror kommer att ställa till problem för Karlstadslaget. Tänkte själv närvara för att heja fram Telge.

Tipset då i div 1 mellersta:

Skattkärr - Telge inte tippar utan bara tittar.

Fröjered - Farsta   5-3
Jag tror Davids tjejer tar en viktig hemmaseger i denna match. Farsta är bra på hemmaplan men hur är dom borta? Lång bussresa gör sitt till.

Köping - Hässelby   5-4
Viktig match för båda lagen. Köping bör vinna denna match om man vill vara med och kriga om seriesegern. Vid förlust är man minst 6 poäng bakom Hässelby. Köping har en match mindre spelad än Hässelby och vid förlust i den matchen är man 9 poäng bakom.

Råsunda - Linköping   6-4
Råstapark hallen är hemmaplan för Råsunda i denna match (jag skrev tidigare Solnahallen) men ett tips fick mig in i rätt hall. Trodde att Solnahallen inte skulle passa Linköping men som sagt Råstapark är ju ingen höjdare den heller. Tippar iaf Råsundaseger, visserligen saknar jag en del namn i hemmalagets laguppställning men de vinner ändå.

Rönnby Ungdom - Täby   2-7
Inga förstärkningar från elitlaget vad jag kunde se i Rönnbys uppställning, så der blir en klar vinst för Täby fast inte systrarna Hedlund är med. Förlorar Täby tror jag man är borta från toppstriden.

Hammarby - Hagfors   4-6
Rykten hör jag nästan varje dag om hur "illa" det är ställt med Hammarby. Jag tror dock inte det är så farligt utan laget kämpar på. Tror däremot att de inte räcker till mot Hagfors i denna match utan Värmlandstjejerna tar sin andra seger i serien.

På Igelstaviken har...

vi haft två bra pass i innebandy denna vecka. I tisdags körde vi gym och idag var det spel 3-3 på halvplan med 30 sek intervaller. Inställningen på alla som var med var mycket bra båda dagarna, men som sagt man kan se vilka som brinner lite extra för sin innebandy. De som har förmåga att hela tiden ge allt i alla moment.

Talang i all ära men har man inte den inre drivkraften så kommer det snart att visa sig att träningens betydelse är mycket större än talangens. 

Det börjar närma sig skol-SM också, där killarna fått "hemmaplan", vi arrangerar alltså och vi ska möta Huddingegymnasiet och Jensen Gymnasium. Ser hyfstar tufft ut men vi är bra i år.

Tjejerna ska åka till Uppsala och spela mot Celsiusskolan och Solna gym, två NIU-skolor så det blir väl svårt för oss förstås. Vi fick ju stryk av Celsius förra året så det finns revach att utkräva. 

I div 1 södra så spelades det två matcher igår där Pixbo kunde vinna derbyt mot IBF Göteborg med 6-5 i en tät match. Avgörande 6-5 målet kom 17,36 in i sista perioden. I den andra matchen SD-vann Vänersborg på hemmaplan med 5-4 mot Älvstranden. Tufft beslut av domarna att ta en U2 för slag 4,12 in i SD, på det PP som följde kunde Matilda Larsson göra mål. Hoppas domslutet var klockrent.

Ikväll så spelas det två derbyn i norra serien. Ett Uppsaladerby mellan Sten Sture och Uppsala. Uppsala har hittills gått sämre än vad jag förväntat mig men att man taggar till i ett derby är självklart. Det ser dock ut som om Sten Sture är bättre just nu så jag tippar hemmavinst med 5-3. 
Det andra derbyt äger rum uppe i Umeå mellan IBF Dalen och RIG. Mycket prestige i den matchen där Dalen just nu ligger tre poäng före RIG:et. Tippar att Dalen vinner med uddamålet, 4-3.

Ikväll blir det Wasa Sporthall för mig, måste kolla hur det ser ut inför matchen mot Skattkärr på söndag. 

Det är ju många matcher som ska tippas men det gör jag imorgon.

 

Östergötlands två bästa....

damlag möts i DM-finalen. Iaf om man ska gå efter hur det ser ut i tabeller och hur semifinalerna slutade. Det hade kanske varit intressantare om Mjölby och Solfjäderstaden möts i den ena semin och IBF och IBK i den andra. Men nu var inte lottningen så.

Det blir alltså en final mellan Linköping IBK och Solfjäderstaden.

Linköping IBK kom till spel med så gott som hela truppen, saknades gjorde "bara" Emma R, Johanna L och Ia K. Så Mjölbytjejerna fick alltså bästa möjliga motstånd. I Mjölby gjorde Ronja Hektor debut (?) tror jag, har inte hört att hon spelat någon match tidigare för laget. Jag fick lite SMS rapporter under matchens gång och det verkade inte direkt vara någon nerv i matchen. Det blev tillslut klara 9-4 till LIBK och det är väl den skillnaden det ska vara mellan div 1 och div 2 när serierna är igång.

I den andra semin var resultatet lite tightare, där vann Solfjäderstaden med 4-3 över IBF Linköping. Resultatet ser kanske "tätare" ut än hur det var på plan. Solfjäderstaden hade 4-0 när det var 7 minuter kvar av matchen och reduceringen till 3-4 för IBF kom när det var 4 sek kvar. Så det känns som om Solfjäderstaden hade kontroll över matchen.

I div 2 Södermanalnd så slutade söndagsmatchen mellan Flen och Trosa/Edanö med ett kryss, 4-4 blev resultatet. Jag trodde faktiskt att Trosatjejerna skulle rå på Flen men Flen är jobbiga att möta i Hammarvallen. Ingen händelserapportering finns från matchen så hur det såg ut målmässigt vet jag inte. Inte heller Trosa har hunnit med att skriva ref än.

Jag såg också att Turinge "Miners" fick sin första poängförlust i D3, då de spelade 3-3 mot Kvarnen i derbymatchen.

Jag har sneglat lite på Stockholms D2:a då ett visst intresse finns för vilka som ska möta Södermanlandssegraren i kval till div 1. Men serien har bara spelat 4-5 omgångar än och det är väldigt jämt i den. Tyresö/Trollbäcken som jag tror blir att av två lag som får kvala möter i nästa match Duvbo (2:a just nu) och det är en högintressant match. I topp just nu ligger Älvsjö och det är bra gjort då de tappat en del tjejer inför denna säsong. Bland annat har ju Linn Kihlström och Lisa Hulting valt att spela för "mitt" Telge.

Förkylningen gör att jag håller mig borta från Telges träningar (D 1-3 lagen) ett tag, vill inte smitta ner tjejerna inför helgen.

NIU min NIU....

då var det dax att skriva andra kapitlet i denna följetong. Fått besked från SIBF att ansökan ska vara inne i december för att kunna komma ifråga inför 2012.

Finns det något som säger att de ska gå bättre denna gång? Jag vet faktiskt inte, vi var ju helt godkända med ansökan vi hade inför 2011. Igelstaviken gallrades bort av kriterier som inte fanns angivna i ansökningsunderlaget. Vad är det som säger att detta inte händer igen?

Jag läste också på SIBF:s hemsida att prioriterade regioner var Norrbotten/Västerbotten, norra och centrala Stockholm, östra delen av Östergötland/Småland, Vänerområdet, centrala Göteborg och några till tror jag. Alltså långt ifrån Södertäljeregionen och 70-80% av ålderlicenserna i Södermanland.

Södertälje är en idrottsstad med elitlag i alla de "stora" bollsporterna, fotboll, basket och ishockey. Det var något som jag kände var till innebandyns nackdel då jag startade upp innebandyn på skolan för 8 år sedan. Man kände sig som en "katt bland hermelinerna" på våra idrottsmöten. Det har varit en tuff tid att kämpa för innebandyns anseende i staden men jag tycker att jag lyckades väldigt bra. 

Vi fick U-landslagsspelare på skolan, vi vann medaljer i SM för gymnasieskolor och blev den populäraste idrottsinriktningen i ansökningarna. När vi sen fick REK-status var det ingen inom idrotten i staden som längre ifrågasatte innebandyn.

Nu känns det verkligen som om vi (innebandyn) fått ta flera steg tillbaka.

För de andra nämda idrotterna blev skolan NIU-certifierad.





Ronnie Lindahl (ETU-utbildad) och jag har många bra idéer om hur vi ska utveckla innebandyn vidare. Det kändes som om vi har något riktigt bra på gång. Vi har (hade) kommit långt i vårt samarbete med Södermanlands innebandyförbund börjat föra samtal med klubbarna i staden om samarbete m.m.

Men det är solklart att vi ska ansöka. Vi kan inte slänga våra idéer i sjön, vi kan inte ställa alla lovande ungdomar utan en möjlighet att få kombinera utbildning och elitidrott. Risken är väl bara att distriktet kan få en förlorad årskull (F/P-95) i vilken det finns många lovande ungdomar.

Vi kör 2011 som ett lokalt gymnasium så det finns givetvis all anledning för 95:orna att söka till Igelstaviken och få ta del av våra kunskaper både inom idrott och utbildning.

Det blev visst lite...

fel i mina kommentarer angående matchen mellan Mesta och Södertälje. RIG:aren Matilda var hemma och spelade och då hon går på RIG så finns hon inte med i IDA för "Rockets". Konstigt tycker jag, bör väl gå att ordna? Men rätt ska vara rätt, så det blev 5+1 för Matilda och 1+6 för "Ahlan".

Jocke (Torshälla) har hört av sig och tycker att laget borde vunnit matchen. Tryggt spel och ledning med 3-1 när man oturligt fick Anna V skadad. Det ställde till det lite för laget. Men med några "panikmål" (enligt Jocke) kunde Strängnäs kvittera i slutet av matchen.

DM-fight ikväll mellan Mjölby och Linköping IBK, det ska verkligen bli intressant att få resultatet från den matchen. Jag tror att Linköping är taggade efter gårdagens förlust mot Skattkärr.

Viktig seger för...

Warberg i div 1 södra. Det var en "måste" match för laget som själva har som målsättning att vara med och slåss i toppen.

Man kan ställa sig frågan om Vänersborg var förberedda på match? 0-2 efter första perioden och skotten 2-9 ger en indikation om dålig inställning. Andra och tredje perioden var det mål och skottmässigt helt jämt.  Slutresultatet 5-3 till bortalaget gör att Warberg klättrar i tabellen och kanske har börjat jakten på Jönköping.

I "min" serie div 1 mellersta spelades det också en viktig match mellan två lag som innan denna match båda hade 9 poäng. Vid vinst så skulle vinnande lag ta ett steg från de andra lagen runt nedflyttningsstrecket. Skattkärr blev det lag som stod som vinnare med 4-2 över Linköping. Matchen var helt jämn om man studerar skottstatistiken men enligt ref på Skattkärrs hemsida så var hemmalaget lite bättre.

http://www.laget.se/public_lag/public_popup.asp?name=SKATTKARRSIK_DAMLAG&id=45904&p1=referat&item=1888038

I Södermanlands div 2 serie tog som väntat Södertälje en storseger mot Mesta. Jag hade tippat tvåsiffrigt resultat och det blev det med besked. 18-0 och en skottstatistik på 62-6 visar på en total dominans.



Terese "Ahlan" Ahlqvist firade "lilla julafton" med 5 mål och 2 ass, även Johanna Norin (i bakgrunden) gjorde poäng (1+1) i matchen. Båda tjejerna går givetvis på Igelsta.

I övrigt tippade jag fel denna gång. Onyx vann över Gnesta (6-2) och Strängnäs kryssade mot Torshälla (4-4).

Glädjande var att Telges D3 lag tog sin första seger i och med en 6-2 vinst över Trosa/Edanö.

Jag tänkte titta lite.....

på de olika serierna som nu iaf kommit en bit på vägen.

Elitserien:
Serien "haltar" lite då det ha spelats mellan 6-8 matcher för lagen. Pixbo leder serien vilket jag tycker är kul. Jag såg laget mot Djurgården och tycket de var riktigt bra. Dahlin som back är lagets "fältherre".

Rönnby kan förstås ta sig förbi då laget har två matcher mindre spelade. Rönnby är det enda laget i serien som hittills är obesegrade, sist vann man med uddamålet mot DIF på hemmaplan. Laget har fått skadeproblem då systrarna Tuominen verkar vara borta med knäskador. Jag antar att blickarna börjar dras västerut i länet mot ett annat tvillingpar i Köping.

I övrigt ser der väl ganska väntat ut i serien när det gäller vilka lag som är på slutspelsplats. Falun tror jag kommer att klättra i tabellen nu när skadade och mammalediga spelare är på G. Dalen ligger högt upp i tabellen och det har laget gjort bra. Det kommer säkerligen bli strid om de sista slutspelsplatserna. Det ska bli spännande att se om Linnés intåg i Huddinge kan höja laget. Att Lockerud, Karlstad och Örnsköldsvik får det jobbigt är helt klart.

Div 1 norra:
Sten Sture och Sala har gått loss lite och det bli säkert mellan de två lagen striden om seriesegerns kommer att stå. Dalens farmarlag i serien ligger trea steget före SIBF:s stolthet RIG i en efter de "två stora" mycket jämn serie. Det av mig tippade topplaget Uppsala har inlett överraskande svagt och det måste bli bättre fart på Anna Torstensson och c/o. Det enda lag som redan nu är rejält avhängt är Ankarsvik som är div 1 norras enda nollpoängare.

Div 1 södra:
Jönköping leder serien med 4 poäng och det ser verkligen bra ut för Victor Wolf och hans tjejer. Laget jagas av förra säsongens serievinnare Olofström och av Södra Dal. Warberg som jag tippade som trolig serievinnare har inlett serien minst sagt dåligt och är 11 poäng efter. Laget har en match mindre spelad och spelar idag en högintressant match mot Vänersborg som med sina "bara" fem matcher har chans att blanda sig i serietoppen.

Ingelstad/Växjö sladdar ordentligt och har inte tagit några poäng än. Det blir även i denna serie tight om vilka lag som ska hamna under det "förhatliga" strecket som ska förpassa hela 4 lag till div 2.

Div 1 mellersta:
Idag spelas en viktig match mellan Skattkärr och Linköping om vilket lag som ska ta ett steg ifrån de andra lagen runt nedflyttningstrecket. Skattkärr som inledde svagt har tydligen fått ordning på sina lagdelar medan det tydligen är tvärtom i Linköping. LInköping har tre matcher i rad utan poäng och vi får se om man kan vända trenden idag.

"Mitt" Telge och Hässelby har gått som tåget med bara vinster i korgen. Täby och Köping är de två lag som jag tror kommer att haka på toppduon. Vilka fyra lag som kommer att hamna under strecket är det helt omöjligt att veta. Men det kommer att bli många "sexpoängs" matcher framöver.

Div 2 Södermanland:
Toppduon är som väntat Nykvarn och Södertälje. En stor överraskning för mig är att Gnesta innehar tredjeplatsen. Mycket bra gjort av laget som inför säsongen förlorade många spelare till andra lag i serien. Trosa har häng på Gnesta men kan inte rubba "Nyken" eller "Rockets".

Torshälla hade jag trott skulle gå bättre, men har tydligen svårt att få ihop samma lag till matcherna då många är äldre och har jobb m. m som "stör". "Mitt" Telge är fortfarande utan poäng men jag tror på en vändning. Laget hade tjejer med till SM för DJ18 och där gjorde de riktigt bra ifrån sig. Kan de tjejerna bara visa vägen i matcherna så kommer poängen.

Efter juluppehållet så börjar den "rikiga" serien och då gäller det att vara bland de sex bästa.

Helgens matcher i serien är:

Mesta - Södertälje   1-13
Allt annat än tvåsiffrig seger för "Rockets" i denna match skulle jag förvånas mycket över.

Strängnäs - Torshälla   5-4
Jag tror att Strängnäs rår på Torshälla denna gång trots att Vatiainen står med i Torshällas laguppställning jag saknar däremot några andra spelare. Kanske inte bra för hemmalaget att jag tippar vinst då jag alltid brukar tippa fel på lagets matcher.

Onyx - Gnesta   3-3
Onyx gnetar till sig en poäng på "hemmais".

Flen - Trosa/Edanö   3-5
En riktigt oviss match där jag tror att Trosas jämnhet fäller avgörande.

Div 2 Östergötland:
Att Solfjäderstaden skulle ligga i toppen är ju inte överraskande men att laget i första hand jagas av Mjölby är det.
Det känns som om striden om seriesegern kommer att stå mellan dessa två lag. Nu när Mjölby fått med Ronja Hektor i laget så kommer det givetvis att göra laget ännu vassare. Duon Holm-Hektor kan bli något att bita i för övriga lag i serien.

Åby och Linköping har varit lite ojämna denna säsong och jag tror inte de "orkar" blanda sig i toppstriden. I botten ligger Linköping Ungdom något överraskande men det kommer de att ändra på.  


Vad har hänt...

sen sist? Det har inte varit så många matcher denna helg i div 1 serierna. I elit spelades det tre matcher. Div 2 serierna var det däremot full fart i och så spelades det DJ18-SM.

En "Stockholmsövergång" i elitserien bekräftades också. Ida Linné lämnar Täby för Huddinge, vilket blir en välkommen förstärkning för laget. Huddinge som i helgen "bara" förlorade med 5-2 mot IKSU på bortaplan. Kanske är laget på G uppåt i tabellen. I de andra två matcherna Örebro - Falun (3-7) och Karlstad - KAIS Mora (2-8) blev det väl ganska normala resultat. Vi får se om Örebro som gjort det bra hittills orkar hålla i, de andra lagen kommer nog inte längre att underskatta laget iaf.

I Södermanlands div 2 series resultat under helgen tycker jag 3-3 mellan Torshälla och Onyx var oväntat. Jag trodde nog att Torshälla på hemmaplan skulle orka med att rå på Nyköpingstjejerna. Inger ref finns att läsa på hemmalagets hemsida så jag antar att besvikelsen är ganska stor, men ska man utläsa något av skottstatistiken (16-16) så var ju matchen så jämn som resultatet visar.
Gnesta på hemmais är svårslagna och det fick Strängnäs erfara. Förlust med 6-3 för Strängnästjejerna. Kul i den matchen är att en "gammal" bekanting från min tid i Hölö SK fortfarande lirar och gör det bra. Rutin spelar in när man går in och lägger en straff i mål  vid ställningen 4-3 och stänger matchen. Den tredje helgmatchen vanns mer programenligt av Trosa som slog Mesta med 6-2. Stephanie (som går på Igelsta) gör tre mål i den matchen.

Östergötlandstvåans helgmatcher var mellan Åby och Linköping Ungdom där hemmalaget kunde avgöra i slutminuterna med 6-5 målet. Jag är fortfarande lite osäker på om tjejerna från Åby är fisk eller fågel i årets serie. Visserligen tror jag att Ungdom är bättre i år än förra året men det borde Åby också kunna vara då laget bör vara under utveckling fortfarande.
Mjölby slog förra årets serievinnare IBF Linköping med 4-3 och ser ut att bli det lag som ska ta upp kampen med Solfjäderstaden om seriesegern. Att Mjölby går bra i år tror jag mycket beror på Karro Holms intåg i laget. Karro är en typisk målskytt (11 mål hittills) och jag har sagt det förr och säger det igen, hon borde spela div 1 innebandy med Linköping istället.

Linköping förlorade mot Fröjered med 8-5 i helgens div 1 match i mellersta serien. Laget låg under med 8-1 efter halva matchen och det är ju förstås ganska jobbigt att hämta in. Försvaret fanns tydligen bara med på "pappret" i denna match (man är fem som försvarar) och det ställde Fia och Linnéa inför en hopplös uppgift. Fröjered hade enligt David läst av hemmalaget och det lyckades han tydligen bra med.

Nu har laget (Linköping) spelat 6 matcher och det blandas fortfarande frisk i lagdelarna. Det blir många tankar hos tjejerna om varför de plötsligt ska byta kedja, gå från back till forward (eller tvärt om) eller blir bänkade. Detta kan göra att man tappar lite fokus på spelet och givetvis infinner sig en osäkerhet bland tjejerna. Men som sagt det finns väl en tanke bakom detta, hoppas jag, så att laget inte hamnar i samma jobbiga situation som förra säsongen (vilken jag givetvis bidrog till).

Telge åkte till Kumla för att spela DJ18 SM och de gjorde de galant. Gruppvinst utan att förlora någon match. Enda "plumpen" i protokollet var 1-1 mot Örebro, där deras målvakt tydligen hade gjort sin "livs match". Telge vann skotten med 25-12 i den matchen. Annars var det kul att höra hur bra D2 tjejerna hade varit i turneringen. Stöttepelarna var förstås D1 tjejerna där Erika i målet och framför allt Josephine visat framfötterna. Två tjejer som måste ligga väldigt nära en U-19 plats.


RSS 2.0