I fredagens matcher...

blev det väl inte helt rätt siffermässigt men jag tippade iaf rätt på vilket lag som skulle vinna.

Tuffast var det tydligen i Flen där Nykvarn "bara" vann med uddamålet. Lite hetsigt var det tydlingen då man ser alla utvisningar. T.o.m Micke Wasell får en två för "protest mot domslut", så jag får väl kolla med honom vad han tycker om matchen.
Att "Rockets" skulle vinna över Telges utvecklingslag var inte helt oväntat, men den lilla rapport jag fått av Tommy säger att vi (Telge) är på rätt väg. Alltså träning ger färdighet och att vi skapat en bra dialog med div 1 laget om att få flytta upp tjejer att "pröva på" deras träningar bådar gott inför framtiden.

I Östergötland var jag nära i mitt tips 8-3 till Solfjäderstaden, det blev 7-2. Inte så överraskande faktiskt och jag ser "Fjädern" som favoriter till seriesegern då både IBK Linköping och Åby inte direkt visat framfötterna i serien. Målrikt värre mellan KFUM och Finspång, antar att det var lite tuta kör innebandy i den matchen.

Så gott som....

spelledigt i div 1 mellersta denna helg. "Bara" matchen mellan Linköping och Fröjered som spelas. Har ju tippat 6-5 till LIBK, får se om det håller.

I veckan har det varit full fart i mellersta där som sagt Telge slog Rönnby med 6-2 efter bra spel i 1 och 1/2 period, sen kan man nog glömma resten. Inte Erikas strålande målvaktsspel förstås. Det känns så skönt att laget har två riktigt duktiga målvakter i Erika och Elin.

Hässelby ångar på och vann igen, denna gång mot Råsunda och återigen en uddamålsseger. Men att vinna med uddamålet är Köping ännu "bättre" på de tog sin fjärde på raken. Farsta var nära men en U5:a på slutet späckte det. Värmlandsderby mellan Hagfors och Skattkärr vanns av bortalaget också i denna match var en uddamålsseger.

Tabellen "haltar en del så riktigt hur lagen ligger till i serien är lite svårt att veta.

Både norra och södra har speluppehåll i helgen, men i södra spelades det två matcher igår där Olofström slog Engelholm med 7-5. Engelholm börjar ligga risigt till i tabellen. CL96 vann "smålandsderbyt" mot Östra genom att vinna med 4-2 på bortplan. Välbehövliga poäng för Kalmarlaget.

I div 2 Östergötland så spelas det för fullt denna helg. Boxholm som överraskande (iaf för mig) vann mot Åby förra omgången tar sig an Solfjäderstaden ikväll. Solfjädern har hemmamatch och jag tror inte Boxholm överraskar en gång till utan det blir hemmaseger med 8-3. Kvällen andra match spelas mellan KFUM Norrköping och Finspång Båda lagen har inför matchen 3 poäng men efter kvällen drabbning har KFUM 6 poäng. Det blir en vinst med 5-3.
På söndag möter Åby på hemmaplan Linköping Ungdom och i sin trånga hemmahall vinner Åby-tjejerna med 6-4.

I Södermanland så spelas det också kvällsmatcher då Telge U möter Södertälje. Får se hur väl Telge-tjejerna kan ge "Rockets" en match. Det hade varit intressant att se Telges U-18 lag i denna match men så blir inte fallet. Den andra matchen ikväll är mellan Flen och Nykvarn. Flen kommer inte att bereda "Nyken" några problem utan det blir en klar seger för bortalaget, 9-2 skulle jag kunna tro att slutresultatet blir.
Övriga matcher denna helg är Gnesta mot Strängnäs. Gnesta på hemmaplan är svårspelade men jag tippar Strängnässeger med uddamålet 3-4. Om Gnesta är svårspelade så är ju Strängnäs för mig svårtippade. Trosa/Edanö möter Mesta och vinner stort. Tips 11-3. Onyx möter Torshälla och där tror jag att Eskilstunalaget vinner med 7-2.

Det är också U-19 SM i Kumla (för vilken gång i ordningen?) för både Södertälje, Telge och Trosa på söndag. Övriga motståndare i den gruppen är Kumla och Örebro SK. Södertälje måste väl vara storfavoriter till gruppseger men sen kan det bli tight. Jag får väl hoppas att det blir två Sörmlandslag som går vidare.

Tippa skulle man...

visst göra också.

Täby - Hammarby   7-2
Ett av två derbyn i Stockholm ikväll. Hammarby överraskade i förra omgången genom att vinna mot Rönnby. Jag tror inte att Hammarby rår på Täby. Täby är alldeles för bra för det.

Hässelby - Råsunda   4-5
Jag tänkte åka och titta på detta "heta" derby. Tippar att Råsundas tuffa spel kan ställa till problem för hemmalaget. Hässelby är väl egentligen det bättre laget med kanske kan Råsunda få tjejerna lite ur balans.

Farsta - Köping   3-6
En match som Köping måste vinna om de ska vara med och kriga om seriesegern.

Hagfors - Skattkärr   5-3
Hagforsgjorde tydligen sin hittills bästa match i förra omgången mot Telge. Kan man upprepa det? Skattkärr har fortfarande mycket kvar att bevisa, det blir tight men Hagfors energi avgör.

Linköping - Fröjered   6-5
Linköping har inte imponerat och Fröjered har varit nära i flera av förlustmatcherna. Bloggarna Nille mot David, där jag tror Nille får skriva "segerbloggen".

Det blev en 6-2 seger...

över Rönnby Ungdom. Ingen match som går till historien men 3 poäng är alltid 3 poäng. Jag tror i och för sig att Rönnby gör en riktigt bra match och utan Erikas storspel i mål så kunde det slutat annorlunda. Rönnby skapade många heta lägen framför allt i tredje perioden. Annars i Telge så känns det som om laget har så mycket mer att ge, man går upp till en 5-0 ledning för att sen slå av på takten.

I Rönnby var Linda Amsköld duktig, fick en pratstund med henne efter matchen och hon tyckte det var skönt med en match då elitlaget haft ett speluppehåll. Sen vill man ju ställa upp när det är tunt med folk i laget sa hon. Mathilda By var också väldigt duktig och skapar mycket på egen hand. Truppen är tydligen ganska tunn och saknas några nyckelspelare, som det tydligen var mot Hammarby har man svårt. Det lag som man ställde upp med idag skulle slå Hammarby 10 gånger av 10.

Warberg har just nu en 3-1 ledning mot Södra Dal i början på tredje så det ser ut att kunna bli en välbehövlig seger för laget.

Såg att David tippat så får väl slänga in mitt tips imorgon bitti. Han var ruggigt nära att spika dagens match, men att tippa vinnare i Telges matcher kan ju inte vara så svårt. ;)

Match ikväll mot....

Rönnby Ungdom. Jag såg att laget hade förstärkts med By, Halling och Amsköld. Linda Amsköld är ju en gammal bekanting som jag hade i Sörmlandslaget under några år. Hon spelade på den tiden i Torshälla. Jag såg henne också mot Täby för några veckor sedan och då spelade hon i första line med bl.a Widar och det gjorde hon bra. Det kan bli något för Telges backar att jobba med.

Det är också en intressant match i södra mellan Warberg och Södra Dal. En måstematch för hemmalaget känns det som.

Vad händer på tisdag?


Söndagens matcher...

bjöd på några överraskande resultat.

I elitserien så vinner Huddinge mot KAIS i SD och Örebro tar poäng mot Täby. Jag tror inte det beror på att serien blivit jämnare utan mera det klassiska "motivation slår klass". Det är förstås jättekul att lagen i "botten" kan störa de andra lagen. Men som sagt hur bra är elitserien i jämnförelse med div 1 serierna. Skulle topplagen i ettan ha någon chans mot bottenlagen i serien?  Jag tror (sticker fram hakan) att Telge, Sala, Sten Sture, Hässelby och Jönköping skulle kunna spela jämt mot lagen i botten på serien.

I norra serien så tog FBC Uppsala viktiga poäng mot Dalen, Sala utan Backlund fick bara en 4-3 vinst i SD mot Boden och Sten Sture gick upp i serieledning genom en klar seger mot RIG med 8-2. Amanada Delgado Johansson gjorde fem nya poäng, vem ska stoppa henne i distriklags-SM?

Uppland är solklara favoriter i SM.

Södra seriens två söndagsmatcher gav segrar till Södra Dal och Älvstranden, helt enligt planerna(?).

I mellersta tar Hammarby sin första trepoängare genom seger mot Rönnby. Rönnby som hade både By och Halling med i laget räckte denna gång inte till. Kan tänkas det är vändningen för Bajen? Farsta slår Råsunda i derbyt och nu ser serien väldigt tight ut i botten. Sju lag där tre poäng skiljer.

Hässelby fortsätter att vinna och slår Linköping på bortaplan. Det blir intressant att se vad som händer i omgångarna framöver då det är många intressanta matcher.

Telge vinner med 6-2 på bortplan mot Hagfors. Bra ref finns att läsa:

http://www.laget.se/HAGFORSIFDAM/27213-nyhetsarkiv-item-1473099.html

och givetvis på Telges hemsida http://www.telgesibk.se/

Södermanlandstvåans enda söndagsmatch är mellan Nykvarn och Trosa/Edanö. En match som Nykvarn vinner komfortabelt med 8-2. En serie där det finns två lag som slåss om kvalplatsen, jag vågar inte tippa vilket som går segrande ur den striden. Iaf inte än :).

Östergötlands fyra stora blir mer och mer reducerade. IBF Linköping får bara två poäng i matchen mot LIBK Ungdom genom en SD vinst. Åby torska som sagt mot Boxholm. Solfjäderstaden ångar på och vinner lätt mot Finspång med hela 13-2, det känns som om Ted:s tjejer i "Fjädern" får räknas som favoriter till seriesegern.

Trean i Södermanland haltar och två lag är fortfarande obesegrade, Miners och Kvarnen som är två Nykvarnslag.

I Stockholm klev T/T över kvalstrecket och jag tror att de kommer att fortsätta ligga där.

Jag fick ett SMS...

Det fanns flera tillfällen i matchen mot Hagfors då det varit en lätt utväg att vika ner sig. Första baklängesmålet redan efter en minut. Slarv med boll mot ett hungrigt hemmalag som ger de där negativa tankarna näring: "Känns som om bussresan sitter i benen fortfarande? Och de känns riktigt heta, och planen så jäkla liten, och mycket folk på läktaren..."  
Eller inför sista perioden; efter en andra period då vi fastnat gång på gång i det hagforska säckförsvaret. Då hade det varit bekvämt att ge upp. Att sluta tro på att det är möjligt att vinna sex raka matcher i den här serien.  
Men det här laget har för många vinnarskallar för att släppa taget om en match, för mycket självförtroende för att inte våga spela sig ur ett pressat läge; och alldeles för mycket kvalité för att inte få utdelning till slut.
Det här var långt ifrån det vackraste vi skapat den här säsongen. Men i Hagfors vinner man inte vackert. 
Längst bak i bussen sitter nu två tränare som är väldigt nöjda med tre poäng i en av säsongens tuffaste bortamatcher. Och tack Hagfors för ett precis så tätt, tungt och intensivt motstånd som man väntar sig när man åker längst in i de värmländska skogarna.

Bara att köra på....

Telge fortsätter...

 att vinna i div 1 mellersta. Dagens resultat blev en 6-2 vinst över svåra Hagfors på bortaplan. Tyvärr kunde jag inte vara med och fira segern.  Kul att "Soffan"  (bilden) visade vägen med sitt sitt slit och mål. 
 
Det var väl det resultat som var väntat i en serie som kan bli tight . Hässelby slår Linköping, Råsunda förlorar mot Farsta och Hammarby vinner mot Rönnby.

Vi på G....

att vinna matchen i Hagfors. 5-2 en bit in i sista. Återkommer med kommentarer om dagen matcher.

I JAS (juniorallsvenskan)...

spelades det en match i fredagskväll mellan Södertälje och Linköping. Då jag (Igelstaviken) hade 14 killar med i Södertäljes trupp så var jag givetvis på plats. Det är alltid nyttigt att se killarna i sin "rätta" miljö. Nu var förstås inte alla med och spelade men man kan utläsa mycket av agerandet på bänken också. Södertälje inledde stark men kunde inte hålla stånd mot ett Linköping som var duktigt. Matchen förlorades med 8-5, de sista målen i öppen kasse. Kan bara säga att jag nog matchat kedjorna lite annorlunda, så det är väl tur för Södertälje att jag inte är iblandad. :)

När man inte kan....

åka med till Hagfors på grund av en krånglande mage får man väl blogga lite istället. Det hade givetvis varit kul att se Hagforsmatchen live och förhoppningsvis fått byta några ord med Johan men men... Två tjejer i laget, Jossan och Erika, ligger väldigt nära en U-19 plats som reserver. Thomas kanske är på plats och då hoppas jag att iaf Jossan får visa upp sin bästa sida. Om Erika får stå är väl ovisst då konkurrensen från Elin (U-19 värdsmästare förra säsongen) är stor. Erika stod ju förra matchen mot Hammarby och höll nollan och man kan inte begära mer av en målvakt.

Igår hände det saker i de olika serierna. I elitserien så blev det storvinster för Endre mot Örebro och för Täby mot Karlstad. Jag tycker det blir alldeles för stora siffror mellan lagen. Endre matchade vi jämt emot i en träningsmatch och jag vet att Hässelby slog Täby på försäsongen. Det känns underligt att bara ett lag får kliva ner från elitserien och att ett lag kvalar. I ett kval har givetvis elitlaget en stor fördel av att ha matchat i ett högre tempo än div 1 lagen.

Bottenmötet mellan Lockerud och Örnsköldsvik vanns av bortalaget med 8-6, ett trevligt ref finns att läsa på Davids blogg http://innebandydavid.blogg.se/

Pixbo nya serieledare och jag är inte så förvånad. Såg laget mot Djurgården och tyckte de var mycket bra. Johanna Dahlin på backen dominerade. Men hon är förstås från Södertälje.

I norra div 1 serien så vann Dalen på bortaplan över Sten Sture i SD. Amanda Johansson Delgado gör två nya mål för Sten Sture, bäva alla distriktslag i F-15. Givetvis så har hon understöd av ett annat slag i laget då det verkar som om Elin Rhöös har taget på sig lite av mentorskap för Amanda. Bättre mentor kan man nog inte få.

Målrikt mellan Sala (som är nya serieledare) och Skellefteå, matchen slutade 11-9 och spelades det försvarsspel över huvud taget? Salas förvärv av Madelene Backlund är en succé. Backlund har gjort 20 poäng på 5 matcher.

I södra så låg Jönköping under mot Engelholm med 5-0(!) efter första perioden. JIK lyckas vända matchen till en 9-7 vinst och det visar på stor moral och laganda. Det blir nog svårt att rubba JIK från seriesegern.
Firma Lilliehöök och Wickström såg till att Olofström fortfarande är med och jagar JIK. Två mål vardera i segermatchen (4-2) mot Göteborg.
Mitt eget "favoritlag" i södra, Pixbo vann mot Ingelstad/Växjö med 6-4. Kul är att trots noll poäng så har Ingelstad första och andra platsen i poängligan genom Helena Lindgren (16) och Stina Svensson (15).

I Östergötland (D2) så blev det en knallsensation (för mig) att Boxholm skulle slå Åby. 6-4 blev det till Boxholm och det var iaf kul att Camilla Pettersson producerade 2+1 i matchen. Den matchen var jag helt ute och cyklade i mitt tips. Jag hade utsett de "fyra stora" i Östergötland men det ser ut som om ett av lagen (Åby) har krympt.
Mjölby tog en programenlig seger mot KFUM Norrköping med 7-3 (tippade 6-3) där man hade 6-0 efter två perioder. Karro Holm var tremålsskytt och jag ser det som ett misstag att LIBK inte kunde behålla Karro.

Södermanlands div 2 serie vann Södertälje mot Torshälla med 4-3. En överraskande knapp seger men skottstatistiken talar om ett mastant övertag (33-14) om den nu stämmer. Kan ibland vara lite si och så med den statistiken.
Strängnäs slog "mitt" Telge med 7-4 och det är som jag sagt tidigare utbildning som gäller för Telge.
Onyx - Flen spelade 2-2 och där fick kaptenen i Flen matchstraff 1 i slutsekunderna. Jag såg namnen på de som dömde den matchen och de gillar att vara huvudfigurer i matcherna, inte leda matchen utan dominera matchen så det var kanske inte så konstigt.

I D3 Södermanland så vann programenligt Turinge Miners över Katrineholm med 5-1. Johanna orkade denna gång "bara" med ett mål, hur länge kommer hon att tycka detta är kul? Miners som värvat friskt inför denna säsong fortsätter tydligen att ringa runt till tjejer i andra klubbar. Fick en hint om att de ringt en i mitt lag (Telge) utan att först kontaktat oss som brukligt är. Nu ville hon vara med i vår utvecklingsstege så det blev ett nej. Jag hoppas att de goda relationerna som nu byggts upp mellan oss och Nykvarn inte ska raseras av Miners.

Kollade lite på Stockholms div 2 också. Det är efter inledningsomgångarna väldigt jämt i tabellen och ett toppmöte idag kan kanske ge en liten indikation. Älvsjö möter Duvbo, i en annan match idag så möter min favorit till seriesegern Tyresö/Trollbäcken Bele/Barkaby. Ytterligare funderingar om den serien kommer.

Nu är det dax att kolla hur det går idag, så jag återkommer. 

Lite av varje...

i denna blogg.
Jag tänkte börja med utnämningen av NIU-gymnasier. Det mullrar i leden ute i landet. Tre skolor har kommit till tals på Innebandymagazinets hemsida:

http://www.innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=109&aid=39514

http://www.innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=109&aid=39515

http://www.innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=109&aid=39518

tre bra inlägg, men alla talar förstås i egen sak. Kopparlundsgymnasiet skriver om skol-VM, men att vinna skol-SM är troligen svårare. Det intressanta är att "andra" idrotter" godkänner så många fler gymnasier. Vad grundar SIBF sina beslut på. Vi är ju störst.

Självklart ser jag det som ett konstigt beslut att de prioriterar Nyköping före oss. Ett helt oprövar gymnasium som jag vet hittills haft lite av "Kalle Anka undervisning" ska plötsligt vara bättre. Det är faktiskt inte många i innebandy-Sörmland som fattar vad det beslutet grundar sig på. Jag har pratat med många som undrar.

Klart är att vi på Igelstaviken kommer att köra vidare och med samma höga kvalitét som nu

Elitserien kör vidare med ett intressant "bottenmöte" mellan Lockerud och Örnsköldvik, två meriterade tränare som ska göra upp om segern. "Kotten" mot Örjan, vem vinner den fighten? Falun, Rönnby och Djurgården spelar inte denna helg, känns som ett rörigt upplägg på serien.

Amanda Larsson KAIS Mora i landslaget - hur kul som helst!

I div 1 norra så möter Sten Sture - Dalen i en toppmatch. Sten Sture på hemmaplan vinner den matchen tippar jag.  Det tredje laget av "de 3 stora" just nu, Sala spelar två matcher på hemmaplan mot Skellefteå och Boden vilket bör ge 6 poäng. 

I södra som har en "haltande" omgång vinner Jönköping sin match och Pixbo tar ett kliv upp i tabellen genom att slå Ingelstad/Växjö.

Sen har vi då mellersta serien som också haltar lite då Köping - Fröjered är flyttad till Dec. Det var ju lägligt för David som fått en dotter till (GRATTIS!!) men anledningen är att Fröjereds unga lag har många som spelar i New Body Cup för F-15 i helgen.

Jag har ju en tipstävlan (läs uppvisning) med Nille (Linköping) och David (Fröjered) som jag tänkte avsluta denna helg (bäst till 21 poäng). Ställningen inför sista(?) omgången är att David har 11 poäng, Nille 14 och jag 18. Känns rätt betryggande. Då det är en haltande omgång så får David bara tippa fyra av de fem matcher han kan tippa (vi tippar inte våra egna lag), han ska enligt det info jag fått välja bort matchen Hagfors - Telge som han anser svårtippad (?). Vad var det han hade?..11 p..OK?

Helgens matcher i mellersta och mitt tips:

Skattkärr - Täby   3-6
Skattkärr är skickliga på att försvara sig samtidigt som Täby kan anfalla. en intressant match som jag tror Görans tjejer vinner ganska klart, helt enkelt för att de är bättre offensivt,

Råsunda - Farsta   4-3
Ett derby, som det blr en del av i serien, där jag tror Råsunda kommer att gå segrande ur striden. Båda lagen är vana att spela/träna på parkettgolv, även om kvalitén mellan Solnahallens och Farstahallens är stor. Råsunda har den större tyngden tror jag och kommer därför att vinna denna täta fight.

Hammarby - Rönnby Ungdom   4-7
Hammarby har inte presterat hittills och får det svårt med Rönnby. Visserligen vet man inte om det kommer ner några tjejer från Rönnby elit men eftersom elitlaget är spelledigt kan man nog räkna med en och annan tjej från det laget.

Linköping - Hässelby   3-5
Det räcker inte med att Sara B producerar, man måste få ut mer av laget (Linköping). Hattandet hit och dit i lagets formationer ställer bara till osäkerhet. Hässelby har gjort det bra hittills och vinner även denna svåra match. Givetvis spelar det in att dottern inte är med i Linköping i denna match. ;)

Matchen jag inte (får) tippa är Hagfors mot Telge. Hagfors på hemmaplan är givetvis en svår match (som alla matcher i denna serie) men Telges rutin ska kunna fälla avgörande till lagets fördel. Hagfors har fördelen av att kunna kliva in och spela under förutsättning att allt annat än förlust är bonus. Tänkte faktiskt åka med ner och se matchen så det ska bli spännande. Hoppas Johan kan fixa kaffe och bulle åt mig. ;)

Jag fick en kommentar i ett av mina bloggar att "mera D2" skulle vara kul. Jag tror att det var en tjej från Ö-götland som skrev det. Jag skriver gärna om alla serier men samtidigt är det kul om ni kan tipsa mig om vad som händer i landet, jag publicerar inte allt om ni nu tror det. Jag tar till mig nyheter och försöker kolla upp men som sagt ni kan vara anonyma. Rent generellt är det jättekul och bra om jag kan få lite tips om de olika serierna.

Här kommer iaf lite om helgens matcher i Östergötland och Södermanland.

I Östergötland med fyra matcher, då det "bara" är 8 lag i serien, känns det som det egentligen är ytterligare "en dag på jobbet" matcher. Det var ju inte helt svårt att tippa förra omgången och denna omgång ser väl egentligen lika "lätt" ut.  Matchen som kan vara lite svårtippad är väl matchen mellan Mjölby och KFUM Norrköping. Men eftersom jag räknat in Mjölby i de "fyras gäng" i stället för KFUM så får jag väl tippa Mjölbyseger. Tips 6-3 till hemmalaget.
I övrigt tror jag Åby rår på Boxholm på bortaplan, Åby har en tunn trupp men så länge två femmor är på plan så vinner man en sådan här match. "Steve" jobbar på och kan nog tillslut få Boxholm att bli ett lag att räkna med.
Tips 3-6
Derby i Linköping mellan Ungdom och IBF där givetvis rutinen fäller avgörande. Visserligen saknas Yngvesson  men IBF vinner matchen med 5-2
Sista matchen i helgen är mellan Finspång och Solfjäderstaden och sannolikheten att Teds tjejer ska förlora denna matchen finns inte. Klar seger för Fjädern med 8-2

Södermanlandstvåan går vidare med full omgång.

Mesta möter Gnesta i en match som jag tror Gnesta vinner. Mesta har tyvärr inte rosat markanden denna säsong. Förra säsongen klarde laget sig kvar i tvåan med nöd och näppe, vi får se om de även i år hankar sig kvar för i botten kommer de att få slåss. Tips seger för Gnesta med 6-2
Strängnäs möter Telge U i en spännade match som jag inte tippar. Inte för att jag alltid träffar fel när det gäller hemmalagets matcher utan för att eget lag tippas ej. Vi kör på med utbildning och en femma är ju uppe och kör med D1 laget en gång i veckan, jag tror det kommer att ge resultat så småning om.
Rockets möter Torshälla som bara fick oavgjort mot Gnesta i förra omgången. Ett Gnesta som Rockets slog med 10-2.  Jocke i Torshälla tycket att de gjorde en "skitmatch" mot Gnesta och är säkert sugna på revanch och att visa att de är bättre än så. Jag har inte sett några laguppställningar i "IDA" så jag vet inte vilka som faller ifrån denna gång för arbete m. m. Tror nog att Södertälje går segrande ur denna match med ganska klara siffror. Tips 7-3
Onyx - Flen är en match där jag tror att Flen segrar. Onyx har visat dåliga resultat hittills och saknaden av tjejerna som "flydde" till Nykvarn är givetvis stor. Tips 4-2 till Flen.

Sist men inte minst är matchen mellan Nykvarn och Trosa/Edanö. Jag såg en träningsmatch mellan lagen där "Nyken" vann ganska klart, tror det var med 6-2. Undrar om det har hänt så mycket sen dess?  Jag antar att Ottosson fortfarande är skadad och det är förstås ett avbräck. Kedjan där hon spelade i var helt dominant i den matchen så det är klart att chans finns för Trosa. Men jag tror att Nykvarn har ett bättre material och vinner med  6-3

Än har vi inte.....

lagt ner innebandyn på Igelstavikens gy. Idag har det varit full rulle på innebandyn i skolan. Det som eleverna ser fram emot är givetvis skol-SM. Vi har som målsättning att gå längre än förra året vilket var ett besvikelsens år. Det vore ju kul om vi kunde  avsluta tiden som REK-gymnasium med några medaljer.

För vi blev ju inte ett NIU-gymnasium så hur framtiden ser ut är förstås osäker.

SIBF har förhoppningar om att det ska rulla på som vanligt för de gymnasier som inte blev NIU, men blir det verkligen så?

"SIBF anser att innebandygymnasierna bedriver en viktig verksamhet för innebandysverige. Vi vill att de gymnasieelever som vill ska få innebandyfördjupning på gymnasiet. Däremot kan inte alla elever få plats på de elitförberedande gymnasierna. Det innebär att vi hoppas att samtliga gymnasier med innebandyinriktning, drygt 90 st., fortsätter sin verksamhet på något sätt."

Nu var det förstås bara 57 gymnasier som sökte och utav dem var det 39 som hade så goda förutsättningar att de var med i NIU-beslutet.

Hela artikeln: http://www.innebandy.se/sv/Nyheter/2010-SIBF/Innebandygymnasier-efter-reformen/

Vi "övriga" gymnasier ska alltså få chansen att köra en innebandy/bredd-utbildning innehållande 200-300 poäng där de elever som har bäst betyg oavsett innebandykunskaper ska beredas plats. Av de poängen ska 100 vara teoritisk utbildning. Det är givetvis skillnad mot att kunna driva en utbildning på 500 poäng. Man kan göra det lätt för sig och räkna 1 poäng = 1 kurstimme. Om man kör som vi på Igelsta gör nu så har man "förbrukat" kurstimmarna under vårterminen i åk 2. Det innebär att eleverna inte kan få någon innebandy i åk 3 vilket kommer att vara det största problemet. Om man har haft en bra utveckling och är på väg mot elit så vad gör man då?

Jag vet av erfarenhet att det händer väldigt mycket i utvecklingen/motivationen under gymnasietiden och det är mer en regel än undantag att de som kommer in med störst talang inte går ut som den bästa innebandyspelaren. Att då inte få möjlighet att utvecklas också under det tredje gymnasieåret känns inte bra.

Mullsjö sägs lägga ner sin verksamhet/gymnasium och att eleverna får flytta in till Jönköpings gymnasieskolor
http://www.gracefloorball.se/?p=2648 och det finns säkert andra som liksom vi funderar över framtiden.

Själva utnämningarna av NIU ska jag inte kommentera denna gång men det känns lite konstigt att av de 12 gymnasier som ansågs ha så bra utbildning att de blev s.k. REK-gymnasier för något/några år sedan föll 8 bort.

Man får väl vara glad över de duktiga elever som gått på Igelstaviken och att man förhoppningsvis hjälpt dem en bit på vägen.


Lite om vad som....

hände i D2 serierna i helgen. Det blev som jag trodde i Östergötland, segrar för de "fyra stora" där jag har bytt ut KFUM Norrköping mot Mjölby. Kanske en lite överraskande knapp seger för Mjölby mot Linköping Ungdom, det blev "bara" 4-3. Karro Holm tvåmålskytt och det lär bli fler mål från hennes klubba. Solfjäderstaden, Åby och IBF Linköping är de andra "stora" som också vann i helgen. Helt enligt mitt tips.

I Södermanland vann som väntat Södertälje och Nykvarn stort. Trosa/Edanö fick jobba för 3-1 segern över Telge, iaf i den period som jag såg (sista). Det blev 0-0 i den och Telge skapade de också. Jag tycker att "vi" i Telge blir bättre och bättre för varje match, som sagt detta år fokuseras det på utbildning av tjejerna och där är vi på rätt spår.
Strängnäs som fått med fler tjejer i truppen klarade av Onyx galant. 5-1 blev slutresultatet och som vanligt när det gäller laget så tippar jag galet. Hade inte många rätt på det laget under förra säsongen. Evelina Lindholm gjorde 2 mål och börjar närma sig "syrran" i Rockets.
Gnesta tog överraskande en pinne mot Torshälla på bortaplan och det är väl så att man inte vet från match till match vilket lag Torshälla ställer upp med. Nu saknades bland annat Vartiainen och det påverkade säkert resultatet.

Jag själv var och såg matchen mellan Södertälje och Flen, som slutade 10-2 till hemmalaget. Rockets spelade runt och gjorde då och då ett mål men jag saknade den där riktigta geisten och glädjen i laget. Det kändes som om allt gick på rutin och att man "bara" gjorde sitt jobb, inget mer. Stötte även på Wasell och "bloggaren Jojjo" på läktaren och de var lite fundersamma hur jag kunde tro att Mesta skulle orka med att göra mål på "Nyken". Jag hade ju tippat 11-2 och de hade förstås rätt då resultatet blev 12-0.

Hann även med att se Telges D3 lag spela mot Katrineholm, som vann med 7-2. Johanna Stenberg var inblandad i det mesta för Katrineholm ( 1mål och 4 ass). Tycker nog att Telge inte var helt borta i matchen och som sagt utbildning är det som gäller.

Jag har sagt att jag skulle kommentera SM lottningen för distriktslag F/P-15 också. Det känns förstås inte lika spännande nu när man blivit entledigad från uppdraget i Stockholm så mina (15-16) år som deltagare i SM är väl avslutat. Här är iaf lite synpunkter.

På killsidan så ser grupp B med Stockholm, Västernorrland, Skåne, Västerbotten och Västmanland grym ut. Jag har sett lite av Stockholms träningstrupp och den ser riktigt bra ut så att Stockholm kommer med ett mycket bra lag är säkert.
De andra grupperna ser mer "humana" ut och att Värmland och Göteborg hamnat i mindre svåra grupper är väl ganska klart.

På tjejsidan så är mina stora favoriter Uppland i en grupp som det inte ska vålla dem några svårigheter att avancera från. Södermanland hamnade i en "het grupp med Gästrikland, Skåne, Östergötland och Skåne. Även Stockholm hamnade i en oviss grupp med Värmland, Göteborg, Västernorrland och Västmanland.

Tids nog kommer ett tips om hur det går i de olika grupperna.

Skottstatistiken 8-46...

säger väl det mesta om hur matchen (?) mellan Hammarby och Telge var. Ett totalt överlägset Telge som stundtals spelade bra och stundtals bara var på plan. Jag har sagt det förut och säger det igen...Hammarby får det svårt i årets div 1.



Pernilla gjorde två mål från sin backplats, men matchens snyggaste mål var Malin Linders passning till Åsa T. Där kan man snacka om en passning som skär rakt igen ett försvar.

8-0 till Telge blev slutresultatet och det var med mersmak. Här kommer ett ref. hämtat från Telges hemsida:

Hammarby IF IBF - Telge SIBK 0-8 (0-2, 0-4, 0-2) Skott 8-46 (2-8, 4-19, 2-19).

Publik 60.
Toppen mot botten och visst var det klassskillnad på spelet i de båda lagen.

Period 1.

Telgespelarna tar tag i spelet redan från första nedsläpp och släpper det aldrig. Hammarby skapar inte några farligheter alls under perioden.Hammarby får den första utvisningen men i power-play spelet så kammar Telge noll. Nästa utvisning är Telges men den blir också resultatlös och halva perioden har gått.
0-1 stänker Sandra Seth in i bortre burgaveln fint framspelad av Anna Sederström tid 13:45.
Camilla Reinholdsson får tre feta chanser men bollen vill inte in.
Anna Sederström slår en boll tvärs igenom Hammarbyförsvaret till Nadja Nielikäinen som inte missar det öppna målet fram till 0-2 tid 18:52.
Erika Johansson i Telge målet klistrar det sista skottet när periodsignalen ljuder.

Period 2.
0-3 kommer efter frislag det är Christelle Niva som serverar Pernilla Lövgren som förpassar bollen in i Hammarbymålet, tid 1:09.
Där efter kommer en av Hammarbys farligheter när Jennie Mannesten styr bollen tätt över ribban.
Camilla Reinholdsson kommer fri med Emelie Cohen i Hammarby målet men den sistnämnda räddar.
0-4 är riktigt vackert när Sara Ladstedt slår upp bollen i nättaket efter klapp, klapp spel av Åsa Tjusberg och Nadja Nielikäinen där Nadja levererar den sista passningen och i samband med målet så tar Hammarby timeout tid 5:54.
12:24 står klockan på när Åsa Tjusberg vinklar in bollen i mål, hon har smugit upp vid ena stolpen det här ser Malin Linder från sin backplats och kan med ett smörpass se till att Telge utökar sin ledning till 0-5.
Telges övertag spelmässigt fortsätter.
Christelle Niva hittar sin back kollega Pernilla Lövgren som tar ett par kliv in i banan innan hon skickar in 0-6.
Nadja Nielikäinen är den som har den farligaste chansen innan periodpausen.

Period 3.
Josephine Forsmark är den som står för framspelningarna till de första farligheterna i den tredje periodens inledning först serverar hon Sofie Karlsson som skjuter tätt över sedan är det Sandra Seth som säter bollen i stolpen.
Sedan har hon själv ett bra läge men en lika bra räddning av Emelie Cohen sätter P för den chansen.
Hammarby försöker att trycka på och skapar lite mer i den första delen av perioden.
Sara Ladstedt serverar Nadja Nielikäinen som väll inte får på världens skott men tillräckligt för att bollen skall hitta in i mål fram till 0-7.
Telge tar återigen initiativet i matchen och med drygt halva perioden spelad kan Camilla Reinholdsson med en backhand slå in 0-8 framspelad av Angelina Callin.
Lisa Hulting har ett par fina lägen men bollen vill inte in och Christelle Niva har ett par fina framspelningar till bland annat Camilla Reinholdsson som får den siste chansen.

I övrigt i div 1 mellersta så vann Köping knappt över Linköping. Jag såg inte matchen. Då dotra inte skulle spela så kändes avståndet till Köping från Södertälje alldeles för långt. Köping har vunnit med uddamålet de tre senaste matcherna och det är inte bara en tillfällighet. I laget finns spetskompetens som man utnyttjar på ett bra sätt. Linköping var i ledningen med 6-4 när det var 6 minuter kvar av matchen men kunde inte stänga den. Time-outen som man förbrukat tidigare i matchen kunde varit bra att ha när baklängesmålen började "trilla" in.
Fröjered var nära igen att ta poäng mot ett Stockholmslag, men fick känna sig besegrade med 3-4 mot Råsunda. Enligt David var man nära att fixa så att mitt tips (4-4) skulle slå in på slutet.

Att Täby skulle slå Hagfors (5-3) och Hässelby Farsta (4-3) var inga sensationer, men lite knappare än vad jag räknat med.
Där emot trodde jag inte Skattkärr skulle rå på Rönnby på bortplan. Bra jobbat Skattkärr!

I södra så verkar Warberg hittat sitt spel, det blev en övertygande seger mot Östra (7-1) idag. Det är visserligen 8 poäng upp till JIK så det finns lite att kämpa för. JIK slog IBF Göteborg med 7-4 men det var 1-4 7,11 in i sista perioden. Södra Dal fortsätter vinna nu blev det seger mot Älvstranden med 7-5. Att Engelholm skulle rå på Ingelstad/Växjö var väntat och kanske också Vänersborgs uddamålsseger mot CL96. Däremot så tycker jag det var överraskande stora siffror (7-2) mellan Olofström och Pixbo.

I norra har tre lag gått loss lite grann. Sten Sture, Sala och Dalen. Jag har fortfarande Sala som favoriter.

D2/D3 i Södermanland och D2 Östergötland återkommer jag till.

 


Hittade detta brev...

på Stockholms Innebandyförbunds hemsida, jag tycker det är mycket tänkvärt.

Hur tänker ni som skäller eller protesterar mot 15-åriga föreningsdomares domslut?

 

Jag är lagledare för ett F94-lag där vi under föregående år utbildade 4 föreningsdomare eftersom vi i laget tror att det är bra för tjejerna att utvecklas i en ledarroll, som ju ett domarskap är, men även för att det ger tjejerna en möjlighet att tjäna lite pengar.

 Idag är det inte längre någon av tjejerna som vill döma, och det är inte beroende på tidiga morgnar, för lite pengar eller tonårslättja.  Anledning är kort och gott att det finns ledare (tyvärr fler än en) som skäller ut föreningsdomare eller på annat sätt nedvärderar deras insats. Tjejerna har alla haft en gedigen innebandybakgrund trots sin ringa ålder så innebandymässigt är dessa inga duvungar.

Hur tänker ni ledare som skäller ut föreningsdomare eller på annat sätt nedvärderar deras insats?

Vad är det som gör att ni inte lyckas behålla era vuxna värderingar utan ger er på en 15-årig föreningsdomare, jag förstår det inte och jag vägrar vara del av en idrott där detta inta hanteras på ett kraftfullt vis.

Vi spelar matcher för att spelarna ska lära sig och utvecklas som innebandyspelare, varför tillåts inte föreningsdomare och vanliga domare att utvecklas på samma sätt?

Varför begär vi 100 % av domaren i alla lägen när vi själva eller våra spelare inte förväntas nå upp till 100 % . Varför inser ni inte, att en domare som tryggt, utan påhopp, får döma match efter match, kommer att utvecklas och lära sig. Dessutom vet jag, att hon vet om sina misstag utan att vi behöver påpeka dem för henne, precis som spelaren vet när man missar en klar målchans.

Att ställa sig som ledare i båset tillsammans med ett P99-00-01-lag som ju är framtidens manliga innebandyspelare och skälla ut domaren, förlöjliga eller förringa deras insatser, vad ger det för signaler, hur tror ni att killarna kommer att agera framöver vid ett domslut som går emot dem?

Tillsammans kommer ni säkert att lyckas skrämma bort massor av domare under er klättring i innebandyns åldersstege. Men är det så ni vill ha det? Knappast!

Som lagledare blir jag oerhört förbannad och ledsen då många bra ungdomar, i mitt fall tonårstjejer/spelare skräms iväg.  Jag vet att det ser likadant ut i många andra idrotter, men det innebär inte att vi som innebandyledare/föräldrar/publik och spelare inte har ett ansvar.

Inför nolltolerans mot domarangrepp oavsett nivå på domare!

Vågar ni som känner er träffade av ovanstående att höra av er till förbundet, för att skicka en ursäkt till dessa ivägskrämda föreningsdomare, eller bara för att bekänna, ”att ja, det kan nog ha hänt att jag har skällt på domare”.

 Jag tror att det är via er hjälp, ni som är en del av problemet, som vi kanske kan hitta lösningar. Det vill säga hur kan vi behålla dem som ni inte hittills har lyckats skrämma bort ;)

Känner ni inte igen bilden, Grattis!!

Då är det också bra om ni mailar till förbundet och förmedlar er bild, för kanske har ni löst det på ett sätt som vi alla kan behöva ta del av.

/Pia  Ahlgren

Lagledare Mariebergs SK F94

 


Vad händer i D2 serierna....

denna helg?

Om man ska gå på tidigare resultat i årets serie så ska det väl bara fyra stycken "en dag på jobbet" matcher i D2 Östergötland.

Linköping Ungdom möter Mjölby och det ska bli en säker vinst för bortalaget, jag tippar 3-7. Jag har ännu inte sett Hektor i Mjölbys laguppställning?

IBF Linköping möter Boxholm och inte kan väl Boxholm rubba Linköping? Tips 9-2

Solfjäderstaden möter KFUM Norrköping på hemmais och hade det varit förra säsongen hade jag trott på en tight match. I år vinner Solfjäderstaden den matchen lätt, tips 7-3

Åby - Finspång kan bara sluta på ett sätt, med en klar ÅBY vinst, det lär bli många mål i den matchen också. Tippar tvåsiffrigt för Åby 11-2

I Södermanland så finns det också några helt givna segrare, jag tänker då på Södertälje som möter Flen och Nykvarn som möter Mesta. Det kan bli tvåsiffrigt i båda matcherna. Nykvarn har ju Ottosson skadad och det sägs att det dröjer ett tag innan hon är med igen Men det ska inte ha någon betydelse i denna match då Mesta är alldeles för dåliga för att kunna rubba Nykvarn. Flen är visserligen obesegrade så här långt men har mött svagt motstånd hittills. Nu möter det ett mycket bättre lag så första förlusten kommer i helgen.

Telges D2-tjejer möter Trosa och det kan bli en jämn match. Jag hoppas givetvis det iaf. En femma har ju varit uppe och gnuggats på D1:s träningar och det bör höjt dem en del. Trosa har antar jag Johanna Johansson


borta då hon har stukat en fot. Maria Hellstrand har ju inte heller varit helt kry i veckan så vi får väl se om det kan påverka Trosa negativt.

Strängnäs - Onyx ser väl ut att sluta med en bortaseger och Torshälla ska väl slå Gnesta i kraft av sin rutin och hemmaplan.

Mitt tips som följer:
Nykvarn - Mesta   11-2
Södertälje - Flen   8-3
Strängnäs - Onyx   3-5
Torshälla - Gnesta   6-3
Telge - Trosa/Edanö hoppas på Telge seger.

I D3 Södermanland så möter Telges D3 lag Katrineholm. Katrineholm har i sitt lag Johanna Stenberg som förra säsongen spelade div 1 innebandy med Telge och då gjorde 18 poäng på 16 matcher. Det blir något att bita i för de unga tjejerna i hemmalaget.

Kvällen match var faktiskt en herrmatch, då jag var i Björkestahallen och såg derbyt mellan Nykvarn och Södertälje i div 1 mellersta. I laguppställningarna i den matchen fanns det 14 killar (7 i varje lag) som går eller gått på Igelstaviken. Alltid kul att se hur de fungerar i sina "hemmamiljöer". Nykvarn vann matchen med 10-5 och det var kanske något mål för stort men självklart rättvist.

Det blev att jag...

åkte på matchen Täby - Rönnby ikväll. En match som Rönnby vann med 4-2 och det kändes väl ganska rättvist om man ser till hela matchen. Det blev som det brukar ett jagande lag i tredje perioden och med lite flyt kunde hemmalaget kanske fått något mål till.

Kul att se Korsbäck som duktig back.

Fart var det iaf i matchen, båda lagen hade mycket spring i benen och det gjorde att lagen byte chanser matchen igenom.

En liten sen....

kommentar till söndagsmatcherna i förra omgången.

I mitt tips så råchansade jag på att Råsunda skulle kunna rå på Köping i Solnahallen. Nu gick inte det men målmässigt var man iaf väldigt nära, förlustsiffrorna blev 5-6. Alltså en tät match där  jag vet att Köping inte var helt nöjda med domarinsatsen. Råsunda har ett väldigt fysiskt spelsätt med inslag av "gränsöverträdelser" då och då. Har man då domare som inte ser vad som händer är det svårt att spela i Solnahallen. Jag såg också att Råsunda åkte på en U5:a och det var väl inte så överraskande att det var lagets lagkapten som fick den.

I Älvstrandshallen förlorade Hagfors mot Rönnby Ungdom i SD, med 6-7. Hagfors började matchen bra och hade en 3-0 ledning efter 12 minuter av första perioden. Laget ledde också med 6-4 när det var mindre än tre minuter kvar av matchen. Men kunde inte knyta till utan förlorade två poäng på 6-6 målet som kom när det var 28 sek kvar av matchen. I SD kunde sen Rönnby avgöra med ett mål när det var 3 sekunder kvar. I Rönnby spelade både Mathilda By och Alexandra Högberg som till vardags håller till i elitlaget.

Det verkar som om orutinen lyser lite igenom vid poängtappen. I matchen mot Linköping i premiäromgången var det 33 sek kvar av matchen när man förlorade den med 5-6 och mot Köping vände Köping med 3 mål i slutperioden även den förlorades med 5-6. Det är inte bara otur.

Nu till helgens matcher där i norra serien Upplandslagen och Sala från Västmanland kan ordna gruppresa till Umeå för de möter varsitt Umeålag. Intressantas är väl mötet mellan RIG och Sala där jag tror Sala kan få en tuff match.

I södra så är det verkligen upp till bevis för Warberg som möter Östra, en ny förlust och man är långt ifrån seriesegern. Östra har gått bra hittills så en tuff match blir det.
Olofström mot Pixbo är en annan match som jag tror det blir fart och fläkt i, Pixbo tillhör ett av mina favoritlag då jag gillar farten och tekniken de spelar med. Det taktiska kunnandet kan bli avgörande i matchen då Olofström har några spetsar som Pixbotjejerna måste få kontroll över, jag tänker då på Wickström - Lilliehöök. Såg att Pixbo enligt laguppställningen (som finns inlagd idag) bara tänkte köra med Anna Jönsson, men det tror jag inte räcker :). I bottenmötet mellan Ingelstad/Växjö och Engelholm så tror jag på hemmavinst, jag läste också att två "veteraner" synts till på Engelholms träningar. Juliana Jönsson och Caroline Böcker får se om de så småningom dyker upp i laguppställningen också.

I mellersta ska man ju tippa matcher också men eftersom jag har en betryggande ledning i tävlingen så känner jag ingen press på mig. Matchen jag inte tippar är förstås Telges bortamatch mot Hammarby men jag tror givetvis på en seger i den.

Annars är mitt tips i omgång 4 som följer:

Köping - Linköping   6-3
Köping är svåra i sin hemmahall, de har inte förlorat många matcher där. Linköping vet jag inte riktigt än om laget är fågel eller fisk. Det dribblas väldigt mellan olika konstalationer och det känns som om Rolle inte riktigt fått kläm på hur han vill formera laget.

Hässelby - Farsta   7-3
Ett derby är visserligen alltid lite vanskligt att tippa men de poäng Farsta kommer att ta i årets serie tar de nog på hemmaplan och sitt "parkettgolv". Hässelby har sett starka ut i serien hittills så jag tror inte Farsta kan stå emot farten som hemmalaget kommer att sätta upp.

Fröjered - Råsunda   4-4
Davids tjejer kan nog t.o.m vinna denna match. De får bara vara beredda på ett fysiskt spelande Råsunda. Tunga långa bortaresor kan också ligga Råsunda i fatet.

Rönnby Ungdom - Skattkärr   5-4
Rönnby har hemmaplan och det fäller avgörande. Skattkärr har inte imponerat hittills i serien och jag tror de får det tufft i Västerås. Man vet ju inte riktigt vad som skickas ner från elitlaget heller, men både Mathilda By och Alexandra Högberg finn med i laguppställningen i dagens elitseriematch mot Täby IS.

Täby FC - Hagfors   6-3
Täby har så mycket större rutin än Hagfors som får det svårt. Jag såg Täby mot Telge och det finns mycket kvalitét i laget. Jag tror inte Hagfors behöver bekymra sig om att de ska släppa in avgörande målet i slutsekunderna i denna match.

Ikväll ska jag försöka få till en blogg om Södermanland och Östergötland, kanske lite annat också.



Det har varit...

mycket nu ett tag så bloggandet har fått stå åt sidan. I morgon kommer en "vad som händer i helgen" blogg.

Jag ska också ta upp ved det kan innebära för Igelstaviken att skolverket signalerar för "lokala kurser" i specialidrott (tolkningsfråga?).

Lottningen till distriktskags SM för F/P-15 kommer också att kommenteras.

När det gäller tipset mellan David, Nille och mig så är ställningen efter 3 omgångar som följer:

Rosten 15
Nille 11
David 9

först till 21 är det som gäller.

Hur svårt kan de vara....

att lägga in händelserapporteringen från matchen Farsta - Linköping? Farsta kom visserligen in väldigt sent i div 1 familjen men det krävs lite mer av en klubb än att bara spela matcherna.

Skattkärr var inte tillfreds med organisationen runt deras match i Farstahallen. Mottagandet av ett bortlag måste vara mer professionellt var deras åsikt. Kanske hade de väntat sig samma mottagande som de själva har för bortalagen i sina hemmamatcher. Men det är inte många lag som har ett så bra och trevligt välkomnade som Karlstadsklubben.

Matchen mellan Farsta och Linköping vanns iaf av LIBK med 5-4 men det satt tydligen hårt åt i slutet. Det är alltid jobbigt att försvara sig då ett lag börjar "äta upp" ett försprång. Linköping är fortfarande obesegrade i serien liksom Hässelby och Telge. En riktigt bra värdemätare på Linköping blir det i nästa omgång då laget möter Köping på "bortais".

Hässelby fick hårt motstånd av Fröjered i sin lördagsmatch. Seger för hemmalaget med 3-2 efter det att Fröjered haft en 2-0 ledning efter första perioden. Även om det blev en förlust för Fröjered så måste det vara skönt att känna att man är med då man möter en av de tippade topplagen. Ett trevligt ref finns på Davids blogg http://innebandydavid.blogg.se/

Att Skattkärr skulle rå på Hammarby i sin hemmamatch var föga överraskande. En kalasstart med en 5-0 ledning efter första perioden avgjorde säkert matchen. Att de övriga två perioderna blev målmässigt jämnare är förståeligt. Jag tror Hammarby får det väldigt svårt att klara sig kvar i div 1. Men det är förstås många matcher kvar.

Själv åkte jag runt på Telges matcher. Första anhalt var D2 matchen mellan Telge och Gnesta. Vinst för Gnesta med 3-2, där tydligen Telge var nära att kvittera på slutet. Jag var tvungen att åka innan matchen var slut då jag skulle hjälpa till att coacha D3 matchen mot Turinge Miners. Att möta Gnesta i Frejahallen är inte lätt, jag vet det av erfarenhet under många års bortamatcher i den hallen. Tycker Telge gör en godkänd match, tjejerna är under "utbildning" och det finns förstås en hel del att jobba med. Men det finns energi och talang i laget.

Matchen i Björkestahallen visste jag på förhand skulle bli svår. Miners har plockat en del talanger från andra klubbar i Södermanland inför denna säsong och har ett talangfullt lag. Fokus i matchen ställde vi alltså på försvarsspelet och det kändes som vi lyckades riktigt bra. Visserligen blev det en förlust med 5-0 men om man ska jämnföra med föregående match mot dem (U-16 kvalet) så har vi gjort mer framsteg än vad de gjort.

Efter matchen blev det full fart mot Wasa Sporthall och D1 mötet med Täby FC. Kom till hallen när klockan stod (still) på 1.45 i andra perioden. Det var tekning och ställningen på tavlan 5-1 till Telge. Andra perioden gick sen helt till Telge som borde gjort en tre-fyra mål till och helt stängt matchen. 6-2 var ställningen efter andra och då såg det inte ut som om Täby skulle kunna göra något för att rubba ett mycket bra spelande hemmalag. Men tjusningen med innebandy är ju att det kan gå fort och efter några "skitmål" var Täby med i matchen igen. Laget hade bud på kvittering till 6-6 vid flera tillfällen i slutet innan "Jossan" kunde göra 7-5. Även det målet kan klassas som ett "skitmål".  Ref av matchen finns att läsa på http://www.telgesibk.se/ 

Vad har hänt med Warberg div 1 södra? Laget som på försäsongen gjorde många bra resultat och bland annat "krossade" elitlaget Lockerud i en träningsmatch har bara vunnit en match av fyra. Laget som efter försäsongens resultat seglade upp som storfavorit (iaf av mig) i serien måste snart upp till bevis. Man får nog inte tappa mer till JIK som ser starka ut. Södra ser för övrigt tight ut och lagen slår varandra "huller om buller". Ett lag som hittills gått bättre än vad jag trodde är Östra.

I norra är Sten Sture föga överraskande fullpoängare efter tre omgångar. Sala och Dalen möts idag i en viktig match.

I Södermanlands D2 serie är det en intressant match mellan Torshälla och Nykvarn. Vi i Telge (D2) mötte ju Torshälla i första omgången och ska de kunna matcha Nykvarn bör de nog höja sig ett snäpp. "Nykens" första-line med Persson - Ottosson - Bjelkmark har varit väldigt bra och kan Anna Vartiainen och CO få stopp på den så är mycket vunnet.

En av Östergötlands tuffa matcher i omgången var fredagsmatchen mellan Mjölby och Solfjäderstaden och den gick som jag trodde med en knapp seger för "Fjädern". Resultat 4-3 (jag tippade 5-3). Mjölby blir att räkna med i serien då man tydligen knutit "hemvändaren" Ronja Hector till klubben. Ronja väljer alltså att spela för Mjölby och inte Boxholm (moderklubben) som jag trodde.

Att Linköping Ungdom inte rådde på Boxholm i sin lördagsmatch var överraskande för mig. Åby möter KFUM idag i en spännande match.

I Östergötland så...

är det en spännande match ikväll. Mjölby som vunnit sina två första matcher möter Solfjäderstaden, det ska bli kul att se om Mjölby kan rå på även "Fjädern".



Kan Karro Holms återkomst till Mjölby ge laget segern även mot Solfjäderstaden? Jag tror inte det utan tippar 5-3 till bortalaget.

Den andra matchen som jag tycker är av intresse är mellan KFUM Norrköping och Åby. Två lag som räknar med att vara med och slåss om seriesegern. I Åby återfinns en annan Linköpingspelare från förra säsongen.



Kan Camilla Pettersson ge stadga åt unga Åby som möter ett väldigt rutinerat KFUM. Jag tror på seger för Åby med 4-3.

I de övriga matcherna möts Finspång och IBF Linköping och den matchen vinner Linköping såklart. 8-3 eller något sådant.

Boxholm tar emot Linköping Ungdom och det ryktas att Ronja Hector har flyttat hem från Jönköping men hon står inte med i laguppställningen. Ungdom vinner en tight match med 6-4.

I D2 Södermanland är det också en fredagsmatch, då Flen möter Strängnäs. Flen vann stort (7-1) över Mesta i första omgången medan Strängnäs förlorade med nästan samma siffror (2-7) mot Trosa/Edanö. Flen bör även vinna denna match då Strängnäs har många nya tjejer som inte prövat på D2-spel tidigare.

Övriga matcher i omgången är Gnesta mot Telge U, den tippar jag inte. Onyx - Mesta där det blir Nyköpingsvinst med uddamålet 4-3. "Toppmatchen" i omgången är mellan Torshälla och Nykvarn som jag tror Nykvarn vinner ganska lätt. Tips: 2-7

Om vi sen stiger upp en division så ser Södra ut som följer:

Även här en kvällsmatch då Ingelstad/Växjö tar emot Olofström. Ingelstad har tre raka förluster och får ikväll inkassera sin fjärde.

Göteborg slår Engelholm, Östra och Vänersborg kryssar, Warberg slår Älvstranden, Södra Dal slår CL96. Det återstår en match den mellan Pixbo Ungdom och Jönköping. Jönköping har gått som tåget och de vann stort i Kallsta open över Pixbo med 8-0 och ska man räkna med det resultatet så ska det bli en lätt seger för JIK. Men jag har för mig att Pixbo bara blev bättre och bättre ju längre säsongen gick förra året så kan man starta upp "spurten" snabbare i år så kan JIK få en riktig match. Jag tror det blir jämt men att JIK står som segrare tillslut.

I Norra är det en del lag som spelar matcher både lördag och söndag beroende på de långa avstånden i den serien. Den intressantaste matchen spelas i Sala mellan hemmalaget och Dalen. Båda lagen har full pott efter två omgångar och jag tror att Sala har det även efter denna omgång.

I "min" serie så är det tipstävling mot "Nille" och David som gäller. Den match som jag inte tippar är:



Det kommer att bli en spännande match där jag tror Telge för första gången i serien får möta ett lag som har förmåga att etablera spel i Telges zon. Det finns många skickliga forwards i Täby men "vi" har ju spelat mot lag som har haft skickliga forwards tidigare i år. Jag tänker på KAIS och Endre och det har ju gått bra.

Tyvärr missar jag början av matchen då jag återigen ska ställa mig i båset och ha en coachroll. Telges D3 lag ska spela mot Turinge Miners som inför denna säsong hårdsatsat (värvat friskt) på att vinna trean och även att gå långt i U-16 SM. Matchen blir säkert en bra utbildning i försvarsspel för våra tjejer. Det är som sagt att utbilda tjejerna som gäller denna säsong.

Här kommer matcherna jag ska tippa:

Farsta - Linköping   3-6
Farsta slog Skattkärr på hemmaplan i förra omgången och som jag bloggat om förut så blir parkettgolvet en överraskning för många lag. Linköping har väl inte direkt imponerat i sina två tidigare matcher iaf inte i de två perioderna mot Hammarby som jag såg. Men jag tror (hoppas) på en bortaseger.



Men "dotra" får väl hänga några så det blir "ordning på torpet".

Skattkärr - Hammarby   5-3
En match mellan två "nollpoängare". Jag tror Skattkärr är ett bättre lag och då de även har "hemmais" så ska de kunna ro hem tre poäng.

Hässelby - Fröjered   6-2
Hässelby har startat serien mycket bra och jag tror att Fröjered inte har så mycket att sätta emot i denna match. Ovanan med långa resor till match kommer att spela in och allt "nytt" med division 1 spel.
Tyvärr David, men åk upp ändå jag kan ju ha fel.  

Råsunda - Köping   5-4
En riktig chansning! Jag har sett Råsunda i två hemmamatcher och det är väl lite som i Farstahallen, parkettgolvet spelar in. Om man lyckas med att få stopp på speedkulorna i Köping så har man stora chanser att vinna matchen. Jag tror Råsundas ganska tuffa spel kommer att passa Köping illa.

Hagfors - Rönnby Ungdom   5-3
Hagfors vinner denna match pga sin hemmaplan. Det är där de kommer att plocka sina mesta poäng. Hallen ska enligt utsago vara trång och har man träningar i hallen så är det ju en stor fördel. Rönnby har "tappat" spelare till elitlaget och är inte lika starka som förra säsongen.

Jag såg på Grace att Mullsjö antagligen måste lägga ner sitt gymnasium då de inte blev ett NIU-gymnasium.
http://www.gracefloorball.se/?p=2648

 Tråkigt.

Innebandymagasinet har en artkel av magnus Fredriksson om att det är hela fyra lag som åker ur ettan.

http://www.innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=109&aid=39413

tänkvärd och jag håller helt med. Jag har svårt att tänka mig att alla de tolv lag som kvalar upp till ettan och nu spelar i tvåorna runt om Sverige är bättre än de som åker ur. Några lag finns det alltid som är duktiga men tolv?
Nu när man lyckats "tajta" till div 1 serierna så skulle man givetvis även gjort kvalet upp till ettan så att högst 6 lag skulle ta klivet upp. Med andra ord så skulle man gjort om även div 2 serierna i landet. Bra exempel är Örebro län/Västmanland och Dalarna/Gästrikland.

Samtidigt har försäsongsmatcherna visat att många div 1 lag slår lag från elitserien. Man kunde gått låtit tre lag åka ur elitserien och ersatt dem med segrarna i div 1 serierna. Jag tror inte elitserien skulle bli sämre av det.


När jag var i....

Solnahallen i söndags kom det fram en man och följande konversation utspelades:

"Är det du som är Rosten?"

"Japp"

"Jag läser din blogg, hur f-n hinner du med allt?"

Det var ju en fråga som jag inte direkt ställt mig själv. Sysslar ju med något som jag tycker är jäkligt kul. Men blir det för mycket?

En självsanering har startar så jag kanske inte behöver tänka på det. Träffade Peter Sirén idag (Stockholms Innebandyförbund) och fick beskedet att distriktslagsledarna inte hade förtroende för mig så mitt "liv" som stadslagsansvarig är härmed avslutat. Jag fick ett erbjudande att bli ansvarig för utbildning av spelare och ledare i verksamheten med då det rör sig om samma ledare så kändes det givetvis inte så inspirerande.

Har ju glömt att skriva om min att jag i fredagskväll tillbringade 4 timmar (med facit i hand alldeles i onödan) i Eriksdalshallen. Det var träning för både F/P-15 lagen. Killarna såg väldigt starka ut och måste vara heta medaljkandidater. Tjejerna hade väldigt bra fart under träningen men blev inte helt säker på laget, men Åsa och Andreas har några månader på sig så det blir säkert bra.

Samtidigt har ju SIBF börjar avvecklingen av innebandyverksamheten på Igelstaviken så snart kanske man är en glad pensionär.

Här kommer en kortis...

om de två matcherna jag tittat på idag.

Började med att bila ner till Linköping för att se hemmalaget spela mot Hammarby. Jag trodde på en ganska enkel seger för LIBK men så blev det inte. Visserligen hann jag bara med två perioder sen tröt tålamodet och längtan till Telges match blev för stor. När jag åkte ledde Linköping med 3-2 efter, vad jag tycker, ganska dåligt spel. Man kan förstås aldrig räkna bort Hammarby men jag tycker laget är sämre än förra säsongen. Saknaden efter "Malla" är nog stor då hon stod för mycket av det som producerades framåt.

Rolle i Linköping började ganska tidigt i matchen ändra om i formationer för att få bättre fart på laget utan att det egentligen blev någon effekt. Visst var laget snäppet bättre än motståndarna men det måste kunna bättre. Det ska verkligen bli intressant att se vad de kan göra mot Farsta nästa lördag.

Efter två så stack jag iväg mot Solnahallen för att se Telge möta Råsunda. Hade förstås ingen susning om att det var derby på Nationalarenan så det tog tid att hitta en parkeringsplats. När jag kom till matchen efter c:a 10 minuter så ledde Telge med 2-0. De hade tydligen fullständigt rullat ut Zunda i inledningsskedet fick jag höra. Men om det var mitt fel att Telge "gick i stå" när jag kom kan man fundera över. Det blev ganska snart 1-2 vilket höll sig perioden ut. I andra malde Råsunda på med sin "ryggsäcksinnebandy" och Telge gick snällt i fällan. Mycker dueller vid sargerna och en hel del stängningar. Domarna som jag aldrig sett tidigare (Stockholmsdomare?) hängde inte riktigt med utan tillät både det ena och andra. Ställningen var 3-3 efter två. Jag satt på läktaren och funderade på varför inte



Josephine Forsmark spelade, men det gjorde hon i tredje och så som hon spelade. Redan efter någon minut tunnlade hon en Råsundaspelare och fri med målvakten la hon behärskat in ledningsmålet. Men Råsunda gav inte upp utan fortsatte med sin innebandy. De kunde göra både 4-4 och 5-4 innan "Jossan" klev in i handlingen igen. Kvitteringen la hon upp i nättaket efter en fin passning från Malin H.  Helsén passade sen på att göra 6-5 innan Josephine fullbordade sitt "hat-tric". Matchen slutade efter mycket om och men med en Telge seger med 7-5.

Råsundas lagkapten Anna-maria Israelsson måste vara en spelare som man älskar att ha i sitt eget lag men hatar att ha som motståndare. En duktig spelare som ibland gör saker som inte tillhör min åsikt om hur innebandy ska spelas.

Hässelby vann tipsenligt över Rönnby och det gjorde att jag i tipstävlingen spikade alla fem tippade matcher. 5 poäng till mig alltså och 12 poäng efter två omgångar. David fick 3 och har nu 6, Nille 4 och har 7, man kanske ska stå över nästa tipsomgång?

Igår var jag i.....

båset som coach för första gången (och sista?) denna säsong. Det var Telges ungdomslag som matcha mot Torshälla i D2 Södermanland. Ett ungdomslag som verkligen levde upp till ordet, snittåldern låg på 16,3 år. Om det var ett orutinerat lag som vi ställde på benen så fanns det rutin i massor hos Torshälla, snittålder 24,5 år.

En intressant "debut" i Torshälla gjorde Anna Vartiainen som spelat för finska landslaget så sent som säsongen 08/09 och under förra året "härjade" i Endre. Jag tycker det är synd att en så bra spelare "harvar" i D2, jag hade gärna sett henne i Telges D1 lag denna säsong istället. ;)

Jag tyckte vi gjorde en väldigt bra match trots en förlust med 6-2. Vår fokusering höll i 52 minuter denna gång, de sista 8 minuterna spelade vi 0-4 och där visade det sig vilka som hade orutin/rutin.

Torshälla har som sagt många "äldre" som har svårt att komma loss till alla matcher så det fanns en del tjejer kvar på hemmaplan som är ett sparkapital. När laget kan ställa upp med alla sina spelare så tror jag de kan rubba vilket lag som helst i D2.

D2 i övrigt så slutade matchen mellan Södertälje och Gnesta med en väntad storvinst för "Rockets". 10-0 blev resultatet och jag, som såg nästan hela matchen, måste berömma Gnesta. Laget har inför denna säsong tappat både tränare och många spelare. Ändå tycker jag att de stundtals spelade riktigt bra och med stor energi. Deras lagkapten Emma Jakobsson var duktig.

Flen "tvåla" till Mesta med hela 7-1 och det var lite överraskande för mig. Flen har ju inte världens mest uppdaterade hemsida så vad som fanns att hämta i laget har varit höljt i dunkel. Nu väntar jag med spänning på nästa match för att se om laget är fågel eller fisk i årets serie.

Trosa Edanö vann med större siffror än jag trodde. 7-2 mot ett lite sargat Strängnäs, som tappat några av sina bättre spelare, ser bra ut. Matchen är inte händelse rapporterad så riktigt hur förloppet varit vet jag inte. Kan nog få lite info i morgon i skolan.

I Östergötlands D2-serie, som jag fortfarande följer av gammal vana, så har Mjölby startat väldigt bra. Seriepremiärens seger mot Åby med 11-4 imponerar. Laget har fått tillbaka Karro Holm från Linköping.





En väldigt duktig 93:a som jag matchade mycket förra året men som vid "Tottes" inträde istället för mig fick väldigt begränsat med speltid. Kanske det var en av anledningarna att hon valde att gå tillbaka till moderklubben Mjölby, när man är så ung är speltid det viktigaste.

Åby var alltså en besvikelse i första omgången och har nu chansen att revancera sig idag då man möter Solfjäderstaden. "Fjädern" startade upp seriespelet med att vinna över förra säsongens seriesegrare IBF Linköping med 5-3.

KFUM Norrköping som haft en "strulig" försäsong vann sin match mot Linköping Ungdom och kan nog vara att räkna med även i år.

Jag avvaktar dagens matcher innan jag kommenterar D2 serien vidare.

Vad hände i div 1 serierna då?

I norra serien tog Dalen sin andra seger genom vinsten över Ankarsvik med 6-3. Ankarsvik inkasserade därigenom sin andra förlust och är en av tre nollpoängare efter två omgångar.

RIG förlorade mot Sundsvall med uddamålet, 4-5, i sin hemmapremiär. Kul att "Södertäljetjejen" Matilda Sjödin fortsätter att producera, nu blev det 3 poäng.

Waberg i södra serien fortsätter att överraska negativt, ny förlust, nu mot JIK en av de verkliga konkurrenterna till seriesegern. Resultatet blev 3-0 till JIK. Även grannklubben i Jönköping vann. Östra slog  IBF Göteborg med 5-3 och det var inte helt väntat måste jag säga. Även Vänersborg vinner och det kanske är ett bevis för att förra säsongens div 1 västra inte var så dålig som många sa.

I "min" serie mellersta så vann Köping väldigt knappt mot Hagfors med 6-5, efter det att systrarna Lindgren klivit fram i tredje perioden och vänt matchen. Jag hade tippat en lite större seger för Köping.
Täby "kvaddade" Fröjered på bortaplan vann med 11-2. Ett enligt David (Fröjered) effektivt Täby som gjorde mål på sina chanser samtidigt som hemmalaget inte riktigt kom upp i sin normala nivå.
Tredje matchen som spelades igår var Farsta mot Skattkärr och där blev det Farstas första div 1 seger denna säsong. Jag trodde på en vinst för hemmalaget och att Skattkärr inte skulle känna sig bekväma med parkettgolvet i Farstahallen. Om det var så vet jag inte men jag tror att det iaf spelade in på resultatet. Det blir nog fler lag som får det svårt på det golvet.

Dagens matcher innebär för mig en resa till Linköping där laget tar emot Hammarby. En mycket trolig seger för hemmalaget. Men som sagt det är ju dotterns lag så det måste man väl se.



Kastar mig sen snabbt i bilen för att några timmar senare infinna mig i Solnahallen och se de två (förhoppningsvis hinner jag) sista perioderna mellan Råsunda och Telge. Om Linköpingsmatchen är avgjord tidigt (viket jag tror) kanske jag smiter innan matchen är slut.

I den tredje matchen i serien möter Hässelby på bortaplan Rönnby Ungdom. En match som jag tippat Hässelbyseger i.



En föreläsning som....

jag brukar ge handlar om balans i livet och återhämtning.

Vi kör på och tränar 3-4 gånger i veckan men hinner vi med i ekorrhjulet?

Något som jag under de senaste åren funderat mer och mer på är att tjejerna måste få balans i livet. Jag tror att det tapp vi har i 15-18 årsåldern mycket beror på att hjulet börjat "skeva". 



Ekrarna i hjulet kan vara:

Träning, Kost, Återhämtning, Skolan/Arbetet, Kompisar, Familjen, Pojkvän/flickvän samt det mentala.

Börjar ett av ekrarna gå sönder så skevar hela hjulet och övriga ekrar hur starka de än är kan inte hindra ett hjulbrott.

För att bli en duktig innebandtjej så är det inte bara det som presteras på innebandyplan som avgör utan att man kan få en balans i livet. Att man hinner återhämta sig och kan gå in i nästa uppgift utvilad och det behöver inte vara en innebandymatch utan kan vara en skoldag, en kompisträff m.m.



Ett bra sätt att kunna få kontroll på vad man kan och inte kan göra är att "använda silen".  Jag ska försöka ge exempel på hur jag tänker:

Du har en match på söndagen. En kompis frågar om du ska med på fest på lördag. Du häller "hänga med på fest" genom silen. "Hänga med på fest" fastnar givetvis i silen. En annan kompis frågar om du ska "hänga med på bio med tidig hemgång" . Du silar och det fastnar inte. Du kan gå på bio kvällen innan match om du är hemma tidigt.

Silen kan användas inte bara på innebandy utan allt kan silas. Vad kan du göra kvällen innan ett viktigt prov i skolan?

På Igelstaviken och innebandyn försöker jag få tjejerna/killarna att tänka på detta med balans och återhämtning. Väldigt viktigt är att man försöker planera och ligga några dagar före hela tiden så att man inte hamnar i "tidsnöd". När jag ska gå till en träning gäller det att jag är där även mentalt, både fysiskt och psykiskt, för att det ska bli en bra träning. Mina tankar kan inte vara på ett prov "jag inte hunnit plugga till" eller "grälet jag haft med poskvänen" för att ta några exempel.

Vi på Igelsta förlorade NIU-certifieringen till Nyköping på grund av att de skulle köra fler träningspass än oss. Jag tror fortfarande att det är viktigare att som vi försöka få balansen i livet fastrotat genom teorilektioner som utvecklar tjejerna och givetis även killarna till mer kompletta innebandyspelare.

Gärna synpunkter på detta.

Nu kör div 2 och 3....

i Södermanland igång denna helg. Det tar nog några omgångar innen man får koll på lagen, men att seriesegern står mellan Nykvarn och Södertälje är troligt. För övrigt möttes lagen i en träningsmatch i torsdags och segrare ur den prestigematchen klev Nykvarn fram. Ryktas om tufft och gnälligt på plan och i båsen.

I D2 spelas följande matcher:

Mesta - Flen, en match som jag tror kan gå hur som helst. Har ingen bra koll på något av lagen så jag tippar hemmavinst med 5-4.

Strängnäs - Trosa/Edanö, Strängnäs har tappat Jennifer Lindholm och Cecilia Asplund till Södertälje samt Sanra Andersson (mv) till Telge. Trosa däremot har fått väldigt många nya spelare som ska slussas in i laget. Trosa vinner matchen med 4-2

Södertälje - Gnesta, kan bara gå på ett sätt. Klar vinst till "Rockets". Det kan t.o.m bli tvåsiffrigt. Tips 11-2

Telge - Torshälla, jag ska varass i båset idag så det måste väl bli vinst. Skämt åsido, Telge har ett väldigt ungt lag (snittålder 16,3 år) där tjejerna ska skolas för att kunna ta klivet upp i representationslaget så småningom. Torshälla är rutinerat (snittålder 24,5 år) och har tydligen lyckars få Anna Variainen (varför inte Telges div 1 lag) att spela för dem. Anna har mycket ruitin och spelade så sent som förra säsongen med Endre. Tippar egentligen inte "mina" lags matcher men chansen för att Telge ska vinna uppskattar jag till 20%.

Nykvarn - Onyx, Nykvarn går för div 1 kval så ett Onyx (på dekis?) ska inte ställa till några problem. Tips 8-2

I D3 spelas en match:
Kvarnen - Katrineholm, Kvarnen är ett nystartat lag som inte verkar fått till det riktigt än. Katrineholm har fått tillbaka Johanna Stenbeck och det är tillräckligt för att vinna matchen. Tips 6-4 till Katrineholm.



Stackars ledare....

inom Gideonsbergs fotboll. Nu har klubben tagit ett absurt beslut att sparka Hanna och Frida. http://vlt.se/sport/fotboll/1.968544-gif-sparkar-stjarnduo

Kommentarer som ledarna hasplar ur sig i artikeln talar ju om vilka inskränkta människor man är. Jag tror inte ett ögonblick på att systrarna struntar i sina lagkamrater.  Däremot borde ledarna tänka på sina spelare istället för att vara så insnöade och bara se om sig själva.

Nu vet vi iaf att Hagfors får möta starkast möjliga Köping i helgen.

Mer om Hanna och Frida:

http://vlt.se/sport/fotboll/1.968752-lindgren-det-ar-lojligt-


Dax att tippa...

omgång 3 i div 1 mellersta.

En intressant omgång med många matcher där lagen inte mött varandra tidigare i seriesamanhang. Förra säsongen var det bara Rönnby Ungdom och Hässelby som spelade mot varandra. Många "nya" möten alltså.

Så här tror jag att det går:

Rönnby Ungdom - Hässelby   3-7
Rönnby slog Hässelby förra säsongen i sin hemmamatch med 6-5. Tror inte att en hemmavinst är möjlig denna gång. Hässelby är starkare än förra säsongen och har börjat serien bra med två vinster. Rönnby har tappat spelare till elitlaget som gör laget snäppet tunnare denna säsong.

Farsta - Skattkärr   4-3
Farsta som "ramlat" in i serien sent har väl inte de allra bästa förberedelserna för div 1. Men jag tror att de poäng man kommer att ta, det gör man på hemmaplan. Skattkärr känns inte lika heta i år och kommer definitivt inte att trivas på parkettgolvet i Farstahallen.

Köping - Hagfors   6-2
Här möts två "energi-lag" med mycket spring i benen. Köping är väldigt hemmastarka, de förlorar inte många matcher i Karlbergshallen. Spelar Frida och Hanna? Det verkar som om "isen är bruten" och att Köping struntar i fotbollens löjliga förbud till innebandyspel. Jag tror att de behövs då deras status på plan hjälper till att göra motståndarna osäkra. Mitt tips inkluderar alltså att systrarna Lindgren spelar.

Linköping - Hammarby   8-3
Jag har sett Hammarby i två matcher på senaste tiden och de har verkligen inte imponerat. I Linköpings premiärmatch lyckades man vinna med liten marginal. Spel på 5 forwards i slutet och ett sent vinstmål. Men mot Hammarby kommer det en trygg seger tror (och hoppas) jag. Lite tips med hjärtat är det.

Fröjered - Täby   2-4
Jag tror på en bortaseger i denna match (sorry David). Fröjered har inte hittills mött något lag som har den offensiva kvalitéten som Täby har. Jag vet om Täbys forwards styrka och unga orutinerade tjejer i Fröjered kommer troligen att springa bort sig ett antal gånger. Jag är fortfarande lite osäker på Täbys defensiv men mot Fröjered tror jag denhåller måttet. Fröjereds chans ligger i att de spelar med en nykomlings glädje att få delta i div 1 spel samt hemmahallen.

Jag tog ju en överlägsen ledning efter första tipprundan (mot David och Nille) och efter det här tipset känns det inte som om de har möjlighet att komma ikapp.

RSS 2.0