Ett matchreferat från...

matchen mor Surte orkar jag inte med. Tyvärr.  Arrangemanget helt OK, saknade visserligen kaffet. Men man kan ju inte få allt. Surte som lag helt OK. Domarna, tyvärr inte vad David lovat.

Ska det vara så...

svårt att skriva in DM-resultaten damer för Ö-götland.

Vi är ett lag i...

brygga, som man skulle säga på "brottarspråk". Vi har inte förmåga att prestera när det gäller och det  "låter som en bortförklaring" inget flytt. Två som jag ser det duktiga domare gör tre stora misstag under matchen mot Surte som har förödande konsekvenser för oss. Visst känns det tungt med detta oflyt då vi får två mål emot oss och möjligen ingen en straff med oss. Men Surte var inte dåliga och det är vi som inte kan komma upp till den nivå vi bör ligga på.

Nykvarn vann förstås mot Marstrand och både de och Surte har nu tre givna poäng mot Köping som , i mina ögon tyvärr, släppt systrarna Lindgren till Rönnby. Men det är bara att gilla läget och jag är säker på att de kommer att göra bra ifrån sig i elitserien.

Om jag inte fortsätter blogga så kommer jag iaf av avsluta med ett "testamente" .

För övrigt vann vi DM-kvarten idag med 11-0 mot Åtvidaberg, utan 10 som var med mot Surte och 3 borta av andra anledningar. Snacka om bred trupp. 

Nu är det tydligen klart...

att systrarna Lindgren lämnar Köping. Det kommer att innebära en hel del för bottenstriden i div 1 västra. Fördel Nykvarn och Surte med andra ord.

Hämtat från innebandymagazinet:

Nya succétvillingar i Rönnby

Susanna och Katarina Tuominen finns redan i Rönnby. Nu får de sällskap av ett nytt tvillingpar – Hanna och Frida Lindgren. Succétjejerna som toppar poängligan i division I provar nu på elitserien.

Det rör sig om två mycket talangfulla tjejer som förra säsongen var de stora spelarna (tillsammans med Madde Backlund) i Västmanlands framgångsrika SDF-SM-lag för 17-åringar. I år ligger de etta och tvåa i division I västras poängliga.

I och med att tvillingarnas Köping vann igår säkrades nytt kontrakt i en mycket jämn tabell. Och därmed öppnades dörren för Rönnby att låna tjejerna säsongen ut.

Fakta
Frida Lindgren
Född: 14 juli 1991.
Position: Forward.
Moderklubb: Forsby FF.
Poäng division I västra: 44 (27+17) på 15 matcher.

Hanna Lindgren
Född: 14 juli 1991.
Position: Center.
Moderklubb: Forsby FF.
Poäng division I västra: 36 (23+13) på 15 matcher.

Två matcher i helgen...

är det som gäller. Seriematch mot Surte på lördagen och DM kvart mot Åtvidaberg på söndagen. Fokus i första hand ligger givetvis på matchen mot Surte som kommer att bli en rysare. Mycket viktiga poäng att slåss om och vi måste som jag ser det ta tre poäng. Surte borta är ju inte direkt någon önskemotståndare men vill vi vara kvar i ettan så är det "upp till bevis". Visserligen saknar vi en del tjejer till denna match men med den bredd vi har i truppen så ska vi kunna vinna ändå.

Söndagens match mot Åtvidaberg känns (tyvärr) inte lika viktig. Visst åker vi ner för att vinna och det tror jag givetvis att vi gör. Många backar som lämnat återbud inför matchen men det är bara att gilla läget och pröva några forwards på backposition. Jag räknar att spela matchen på tre femmor.

I västra spelas ytterligare två matcher:
Nykvarn - Marstrand och det är ju tre givna poäng tiil "Nyken" jag  kan inte i min vildaste fantasi se hur de ska kunna förlora den matchen.
Skattkärr - Vänersborg är den andra matchen och den kan gälla en hel del. Förlorar Vänersborg så är de inblandad i "bottenstriden" igen. Inte heller Skattkärr kan känna sig trygga vid en förlust.

I östra så är det två matcher i helgen:
Västerås mot Hässelby och den vinner Västerås med 5-2, samt Hagunda mot Sala och där tror jag faktiskt på vinst för Hagunda med 4-3. Hagunda kämpar för att komma över strecket och Sala har inte rosat marknaden efter tränarbytet.

Östergötland har DM helg så serien vilar och i Södermanland så spelas det två matcher.
Torshälla möter Strängnäs och jag tippar vinst för bortalaget med 6-4, har ju tippat att Strängnäs ska förlora och de bara vinner får se hur de går nu när jag har dom som "favoriter". Den andra matchen är mellan "Rockets" och Trosa och den vinner Södertälje med god marginal. Tips 7-3. Intressant och se om nyförvärven tillför energi.

Avlutar med lite bilder från vår match mot Surte i höstas.







 



 

 


Köping slår Kumla...

och det är väl ett bra resultat för oss som krigar runt strecket. Men det kan också vara ett dåligt resultat för oss som mött Köping två gånger redan. Systrarna Lindgren är "hett" uppvaktade av Västerås, Falun och Rönnby. Jag tror inte att det är aktuellt med Västerås men att elitlagen vill få över dem innan "fönstret" stängs är säkert smickrande.
Det skulle iaf innebära en klar försämring av laget och ge t.ex Nykvarn en betydligt större chans till tre poäng. Vi får se vad som händer de närmaste dagarna.

Nu kommer mitt....

tips om hur det går i div 2 Östergötland:

IBF Linköping          40
Solfjäderstaden      39
KFUM Norrköping    38
Åby                          34
Mjölby                     22
Antvarden               14
Finspång                 13
Boxholm                  12
IBF Norrköping         1

Nyckelmatcher är:
omg 14 IBF Linköping - Åby där jag tror på IBF
omg 15 Åby - Mjölby där jag tror på Åby
omg 17 KFUM - Solfjäderstaden där mitt tips är Solfjäderstaden
omg 18 Mjölby - KFUM tippar KFUM
            Solfjäderstaden - Åby tips Solfjäderstaden

Som jag tror så handlar seriesegern om IBF eller KFUM, där det räcker för KFUM att ta full pott i resterande matcher. Gör dom det? Det är alltså KFUM som har "matchboll".


Tydligen inställd match..

i DM kvarten mellan KFUM och Solfjäderstaden. Men tipset står fast.

DM match i....

Östergötland mellan KFUM Norrköping och Solfjäderstaden ikväll. Då är det förstås damer jag skriver om och den matchen slutar med vinst för bortalaget med 5-3.

Snöovädret gör att jag och Danne stannar i Södertälje ikväll, så Nille får sköta träningen alldeles själv. Lite synd då det är en viktig träning inför ytterligare en "ödesmatch" denna gång mot Surte.

I morgon ska jag försöka mig på ett tips om hur div 2 Östergötland slutar.


Jaha, då har man...

sett en match i div 1 Östra. Telge slog Vendelsö med 12-2. Ett sömnpiller som alla kanske förstår. Hur bra är då lagen om man jämför med västra? Telge skulle förstås helt klart tillhöra toppen i västra men jag är inte helt säker på att man skulle slå Örebro. Iaf inte som Örebro spelade mot oss i senaste matchen. Lagen spelar ganska lika med fart och mycket diagonalpassningar. Däremot tycker jag Vendelsö är sämre än Marstrand.

Ikväll blir det...

att åka till Wasa Sporthall och se "mitt" Telge mot Vendelsö. Kul att se laguppställningen där det finns nio tjejer som går på skolan samt några som gått.



Pernilla och Sandra är två av dem som ska göra livet surt för Vendelsö ikväll.

Södertälje "Rockets" förstärker och breddar sin trupp inför kommande kval, om nu allt går som beräknat. Det är Telgetjejerna Johanna Norin och "Milla" Reinholdsson som skrivit på och de ska vara spelklara till helgen.



Johanna i Igelstavikens overall.

Jag såg att min vän David, http://innebandydavid.blogg.se/ börjat tippa slutställningen i div 1 västra. Han tippar att vi ska åka ur men det ska vi absolut inte göra.

Vi har iaf fortfarande....

avgörandet i egna händer, så länge vi har tre lag med mindre poäng. Söndagens matcher med segrar för Vänersborg och Pixbo var ju helt fel egentligen (missförstå mig rätt David) då de kunde "rycka" lite i tabellen.

Nu är det fyra tuffa omgångar kvar innan vi vet vilka två lag som ska följa med Marstrand till "nya" tvåan. Som det ser ut i tabellen och om man ser på vilka matcher som återstår så är det troliga att allt avgörs i sista omgången.

Marstrand är bonuspoäng för de lag som har de kvar. Örebro antar jag kommer att gå in i en tung period för att vara toppade till kvalet vilket kan innebära "trötta i benen tjejer" i de matcher som är kvar och en liten fördel för motståndarna.

Mer om västra serien kommer..............

I div 2 Östergötland så har det blivit ett riktigt getingbo om vilka som ska vinna serien efter helgens matcher. Fem omgångar återstår och fyra lag fightas om seriesegern.

Södermanlands tvåa ser Södertälje ut att ta hem enkelt. Det ryktas om några nya tjejer på väg in som förstärkning till stundande kval. Återkommer om det.


Vilken match ska....

man välja. Helst skulle jag vilja se matchen i Linköping mellan LIBK och Örebro men det är långt att åka och jag ska dit imorgon igen. Så det får bli en match i elitserien istället.

Det lutar åt Huddinge - Pixbo, lagom avstånd och bättre än att se Balrog - Skellefteå. Såg deras möte förra säsongen och det var nog en av de tråkigaste elitseriematcher jag sett. Trots avsaknad av en massa landslagsfolk vann Balrog stort. Täby har också hemmamatch mot Lockerud, men Lockerud såg jag mot Balrog. Pixbo har jag inte sett i år så det blir nog den matchen.

Det kommer att spelas en del intressanta matcher i olika serier idag så en reflektion kommer ikväll.

Jag börjar med ett...

referat från matchen mot Nykvarn. Jag kommer under dagen att komma med mer synpunkter om helgens innebandy.

Oavgjort mot Nykvarn.
Lördagens ”sex poängs match” slutade med att lagen fick ett poäng vardera. Nykvarn kom till spel med sitt nyförvärv den ”gamle” storspelaren Minna Heponiemi som givetvis tillfört laget rutin och stabilitet.

 Period 1:
Vid starten av matchen så var det kul att se 3 gamla Hölötjejer på plan. Lena och ”Ladan” i Nykvarn samt Emma R hos oss. Vi startade matchen på 3 femmor och gästerna gick på 2. Vi hade som mål att försöka pressa deras backar för att störa uppspelen från dem. Nykvarn börjar lite hetare och skapar en halvchans redan i första minuten. Efter 2.18 så skjuter Johanna Bjelkmark ett skott från väldigt liten vinkel som på något underligt sätt passerar Fia i målet. Assisten fick Sara ”Ladan” Ladstedt. Efter målet så byter lagen chanser utan att få till de där ”heta” chanserna. Men det känns som vi skapar lite mer än Nykvarn men efter 8.36  får ”Ladan” ett friläge som ”Hoka” (Karro Holm) genom ett slag på klubban avstyr. Straff och U2 på ”Hoka” för ”otillåtet slag”. Straffen tog Johanna Ottosson, som jag tyckte var deras bästa spelare för dagen, hand om. Hon började med att dra bollen bakåt (vilket domarna inte såg) försökte sig på en dragning men Fia var med och räddade. I PP som sedan följde skapade Nykvarn en het chans då Rebecca Heed sköt klockrent i stolpen. Vi ökar tempot och börjar skapa betydligt mer än gästerna under de sista 10 minuterna av perioden. Jennie har ett friläge där bollen tyvärr går utanför. Spelet har blivit betydligt tuffare, ”Jojjo” åker på en höfttackling och blir liggande (en solklar tvåa?) men reser sig och kämpar vidare. När det är en minut kvar av perioden trampar ”Hoka” snett och vrider sig i plågor, det ser inte alls bra ut och då hon börjat matchen strålande så känns det väldigt tråkigt. En mycket trevlig gest av Nykvarn är att de skickar över en sjukvårdsutbildad  som hjälper till med ”Hoka”. Periodpaus efter en period som Nykvarn leder men där vi varit minst lika bra.

 Period 2:
Perioden slutar mållös trots att det skapas många chanser där vi står för merparten. Istället för skadade ”Hoka” har vi satt in ”Häka” (Karro Hägglund) som redan i första bytet skapar en bra chans men bollen går utanför. Det är ett signum för våra skott i matchen, bollen träffar inte mål. Tre utvisningar är vad som ”fastnat” på matchprotokollet. 4.01 in i matchen får Helena Herrala en U2 för hands, men vi skapar ingen riktigt het chans i detta PP. Efter 13.53 så kommer en utvisning för oss som tyvärr var en riktig domartavla. Vi spelar säkert i 15 sekunder med bara fyra spelare på banan när jag upptäcker det och ”skriker” ut ”Häka” så byter samtidigt två backar, domaren ser att två kliver in på plan och en kliver av och blåser utan att först kolla hur många vi var på plan. Surt! Det blir bara box-play i 44 sekunder för efter 14.39 får Sarah Dahlström en U2 för ”fasthållning” i 4 mot 4 är vi starkare och skapar tryck mot Nykvarn utan att få in bollen. Periodpaus.

 Period 3:
Nykvarns sjukvårdare gjorde ett bra jobb för ”Hoka” känner sig redo för spel igen, vi gör ett byta då vi sätter in Hanna. Chanser skapas av båda lagen men jag tycker vi är lite bättre. Två mycket bra målvakter Szilvia Sari hos gästerna och Fia hos oss gör att det inte blir några mål. Efter 6.43 kommer oturligt ytterligare ett baklängesmål. I en trasslig situation framför vårat mål kan ”Ladan” få in bollen. Assisten får Minna Heponiemi. Vi tar en time-out efter 8.41, går ner på två femmor. Det känns som det ger resultat vi ökar trycket på Nykvarn och skapar lägen men träffar väldigt sällan mål. Efter 11.08 får vi en, som vi tyckte då, väldigt olycklig utvisning. Det är Hanna som får en U2 för ”låsning av klubba”. Vi har under hela säsongen varit väldigt bra i box-play och inte släppt in mål. Nu tar Rosa vårt box-play till ytterligare en dimension genom att genomföra matchens soloprestation.



Hon vinner boll i vår zon tar sig förbi två motståndare och sätter bollen i nättaket bakom en chanslös Szilvia. Tiden är då 12.15. Nytt hopp för oss och vi pressar på och skapar många chanser vid gästernas mål. In i sista minuten tar vi ut Fia och spelar 6 mot 5 och efter 19.45 så kommer en mycket rättvis kvittering. Camilla lägger in bollen på mål och Jennie kan med en backhand sätta bollen i mål.

 SD.
Fem minuter ”sudden” följer där vi som i hela matchen är snäppet bättre men det blir inga mål. Så matchen slutar med ett poäng till vardera lagen.

 Sammanfattningsvis:
En match som gällde mycket för båda lagen. Man skulle kunna tro att det därför skulle vara nervösa tjejer på banan men av nervositet syntes det inte mycket. Det var i mitt tycke en väldigt bra match med många bra prestationer. Hela laget gör en väldigt bra insats så alla ska ha mycket beröm. Det känns tryggt att vi har så många bra spelare både på plan och på bänken. Idag var alla med och peppade. De jag vill framhålla lite extra i denna match är Fia i målet, Anna på backen och ”Hoka” i anfallet.


Det blev "bara"...

en poäng mot Nykvarn. Det känns lite surt då jag tycker vi var bättre om man ser matchen som en helhet. Fast det var ju skönt att vända 0-2 till 2-2 under sista 10 minuterna. Lite mer om matchen och andra matcher kommer i morgon bitti.
En lite fundering bara, varför tar man en time-out (Örebro) efter 19.32 i 3:e perioden och man leder med 9-3?

I helgen är det .....

ytterligare en "rysaromgång" i div 1 västra. Det börjar bli så tätt mellan lagen så nu börjar man få lite "önskeresultat". Alla matcher i omgången är viktiga och det är förstås kul, spänningen är som sagt olidlig.

Våra motståndare har förstärkt med Jessica "Jesse" Andersson och Minna Heponiemi inför slutspurten. Det ska bli intressant och se vad de kan tillföra, men det är klart att namnen inger respekt. Det är alltså en "kniven på strupen" match och vinner vi den så har vi lite andrum och visst ska vi vinna.



MÅNGA SÅDANA HÄR SCENER VILL JAG SE PÅ LÖRDAG!!!

Örebro - Kumla är ett derby med mycket känslor, det finns en del Kumlaspelare i Örebro så jag tror det blir ett hett derby. Vilka jag hoppas vinner den matchen får ni gissa.

Marstrand - Surte är ännu ett "derby" där man alltid kan hoppas att Marstrand tar sin första tre-poängare i.

Vänersborg - Köping är en viktigare match för hemmalaget än bortalaget som har säkrat sitt kontrakt. Det lutar åt en hemmaseger.

Pixbo - Skattkärr där Pixbo jagar poäng mot ett lag som i princip är klara. Kan det sluta på något annat sätt än med en hemmaseger?

I Östra fick ju Telge lite häng på Västerås efter vinsten förra fredagen, men jag tror inte Västerås blir nervösa för det. Laget har så mycket kapacitet så det ska nog mycket till om de ska tappa seriesegern.
Helgen matcher är:
Rönnby - Västerås      3-4
är ju ett derby som troligen kan vara Västerås svåraste match mot seriesegern men jag tror Västerås grejer det, vinner matchen alltså.

Vendelsö - Hammarby     3-5
hemmalaget får ställa in sig på spel i tvåan nästa säsong. Hammarby sliter hund för att hålla sig kvar. Det fäller avgörandet i denna match. men ett Derby är alltid ett Derby.

Hässelby - Borlänge     7-3
Borlänge har fortfarande chansen att hänga kvar men de räcker inte till mot Hässelby som spelar på "hemmais".

Telge - Hagunda     6-2
Telge jagar Västerås och då är Hagunda ett lag som man måste slå. Det gör man!

Sala - Råsunda     2-6
Sala har inlett serien efter uppehållet på ett miserabelt sätt. Strul i ledarleden är nog en bidragande orsak. Råsunda vann tydligen skotten i första mötet med 30 - 9 men förlorade matchen. Revanchhungern är stor och jag tror de kommer att äta upp Salatjejerna.

I Östergötland går också serien mot ett avgörande. Följande matcher spelas i helgen:

Solfjäderstaden - Mjölby     6-3
Ska man var med i "snacket" så är en vinst ett måste för Bååtens tjejer. Jag tror att de klarar det men något mål blir i öppen kasse.

Boxholm - KFUM Norrköping     3-8
KFUM är inte borta ur serieseger snacket ännu men de har två matcher i helgen och båda måste isf vinnas. Boxholm slår de.

Åby - IBF Norrköping     7-2
Matchen kan bara sluta på ett sätt.

KFUM Norrköping - IBF Linköping     4-6
En het match med många "gamla" div 1 tjejer från Linköping IBK. Den större kvalitén finn i IBF och det fäller avgörandet. 

Tillslut så spelas följande matcher i tvåan Södermanland:
Trosa/Edanö - Onyx     4-3
Jag tror tjejerna från Trosa tar sina första poäng i den "nya" serien i helgen.

Torshälla - Södertälje     3-5
Södertälje är hungrigare och det visar sig genom en vinst.

Strängnäs - Telge     3-4
Sorry Strängnäs, tippar vinst för Telge. Men mina tips brukar ni ju inte bry er om!

Lottning för DJ/HJ-17 SM för distriktslag är gjord. En del intressanta grupper blev det både på tjej och killsidan. Stockholm hamnade i fem-lags grupper vilket som alltid stökar till programmet när det gäller resor, mat, vila men det är bara att gilla läget. 


D17 SDF-SM

 

Grupp A

Grupp B

 







 

Grupp C

Grupp D

 









H17 SDF-SM
 

Grupp A

Grupp B

 







 

Grupp C

Grupp D

 








Två väldigt bra...

träningar denna vecka, men hjälper det mot Nykvarn? Vi får se på lördag.

Jaha, då var det dax...

att summera helgen som var.

I västra var det som vanligt tighta matcher.

Kumla - Vänersborg slutade med seger för Kumla, enligt vad jag hört var det inte så mycket att säga om det. Små marginaler men en rättvis seger.

Köping - mot oss slutade också med seger för hemmalaget. Även där kan man inte direkt "protestera" mot resultatet. Köpings "duracel-tvillingar" var tungan på vågen som vanligt. Tvillingarna är tydligen inte lika trevliga i sitt snack på plan som de är utanför. En del av mina tjejer var riktigt besvikna då de tycker att de är väldigt duktiga.

Surte - Örebro slutade med en väntad bortaseger. Som vanligt är man "ödmjuka" i sin segersvit och gnäller, denna gång var det domarna som inte passade ledarskapet. Örebro är klart det bästa laget i serien och jag tycker man ska kunna vinna matcher utan att hitta fel på motståndare, arrangemang, domare m.m.

Nykvarn - Pixbo slutade med SD-vinst för Pixbo. Jag beundrar moralen i Nykvarn som efter nederlaget i Göteborg reser sig veckan efter och så när vinner mot Pixbo. "Dala" får gå upp på läktarn efter ett "utbrott" på ett domslut. Det är inte vanligt men visar samtidigt den press som vi tränare som slåss i botten har på oss. Det är inte många minuter just nu där tankarna inte går till lördagens match mot Nykvarn.

Skattkärr - Marstrand var ju inte direkt någon överraskning att hemmalaget vann.

Köping - Pixbo var tydligen en match där inget stämmde för hemmalaget och då kan siffrorna rinna iväg. Tyvärr drabbades vi lite av det dagen efter.

I östra har jag redan kommenterat Telges seger. Ett lag som verkar gjort bort sig med tränarbyte är Sala, ny förlust, denna gång mot ett Hammarby i poängnöd. Borlänge hakade på sin chans att hänga kvar i serien genom vinst mot "bottenkollegan" Vendelsö. Råsunda slog Rönnby, kanske tack vare "Garpens" hemkomst, vad vet jag? Hässelby säkrade definitivt spel i ettan nästa år genom att slå Hagunda.

I Södermanlands tvåa går Södertälje mot serieseger och kval. Det pratas om att några förstärkningar är på väg in i laget innan "övergångsfönstret" stängs. Mer om det senare när jag har allt bekräftat. Tuff kvalserie blir det iaf då Täby FC står för motståndet. I övrigt vann Telge mot Trosa och Onyx och Torshälla kryssade.

Tvåan i Östergötland hade en "seriefinal" i helgen och det var IBF Linköping som vann den matchen. Kommenterade lite i ett tidigare inlägg om IBF:s rutin och det var de rutinerade spelarna som klev fram och bidrog till segern. Segrar för Boxholm mot IBF Norrköping och Åby mot Antvarden, inte helt oväntade. Åby är fortfarande med och krigar i toppen. IBF Linköping har några viktiga matcher framför sig, KFUM Norrköping och Åby, vinner de dessa två så är nog seriesegern klar. Vi ska alltså inte räkna bort KFUM som fortfarande har chansen, men jag tror inte att intresset är så stort för div 1 spel i den klubben.

Till slut så ska Igelstaviken möta Celsiusskolan från Uppsala i nästa omgång. En jättetuff motståndare som varit med i slutspelet för skollag de sensta åren och jag tror vunnit två år i rad.



Men vi är inte så dåliga vi heller!

Börjar med ett ref..

från förlusten igår mot Köping. jag kommer senare att skriva mer om helgen matcher.

Återigen en förlust.

 

Söndagens match mot Köping visste vi skulle bli en svår match, men idag tyckte jag vi var riktigt nära..

Första perioden:
Vi startade som vanligt (numera) på tre hela femmor. Köping hade en hård lördagsmatch mot Pixbo i benen (trodde jag) så tanken var att försöka trötta ut motståndarna. Vi startar bra och jar ett bra tryck mot Köping. Följaktligen tar vi också ledningen efter 4.23 då Jojjo kan peta in bollen i en rörig situation fram för deras mål. Assist får Klinga. Efter 9.46 är det en likartat situation och Wiman kan göra 2-0.  En utvisning på Häka (Karolina Hägglund) efter 9.46 reder vi ut utan större problem. Systrarna Lindgren visste vi förstås var giftiga och det visade sig efter 14.28 då Hanna kunde reducera till 1-2 på pass från Frida. Bara 67 sekunder senare kunde Rosén (för dagen center) bryta in i slottet och sätta 3-1, snyggt. Vi går till vila med en ledning på 3-1 efter kanske vårt bästa spel i årets seriespel.

 Andra perioden:
Köping kommer in med en helt annan inställning och är mycket nära ett mål redan efter några sekunder. 1.08 in i perioden gör sen Hanna sitt andra mål för dagen, då hon kan springa in i slottet helt oattakerad och snyggt sätta bollen i mål. Vi kämpar på och nu är det kämpa, spelet från första perioden är som bortblåst allt ska göras på egen hand. Men efter 7.03 kommer iaf en snygg kombination från oss, Emma R passar Rosén som snabbt får bollen vidare till Hoka (Karolin Holm) som skjuter direkt och vi har 4-2. Glädjen varar dock inte längre än 35 sekunder då det blir reducering till 3-4 och det utan att Lindgrens är inblandade. Josefine Zakrisson får på ett kanonskott upp i nättaket från vänsterkanten utan chans för Fia i målet. Passningen kom från Sofie Karlsson. 13.20 in i matchen får vi en lite tveksam utvisning på Jessica för fasthållning. Jag tyckte det mer liknade en ”pardans” där båda höll i varandra lika mycket. Vi håller stången tills klockan står på 15.20 då Frida kan göra mål på pass från Linn Ekermalm. Pausvila med 4-4 och det känns inte helt OK.

 Tredje perioden:
Det börjar lite som de andra två ganska jämt spel med målchanser åt båda hållen. Men tyvärr släpper vi lite på fokuseringen och vips så har vi två mål i baken. En ”ödesminut” mellan 3.20 – 4.28 gör först Johanna Larsson 5-4 på egen hand och sen passar hon till Sofie Karlsson som kan göra 6-4. Nämnde Karlsson får en utvisning 6.05 in i matchen utan att vi kan skapa någon direkt farlighet. Sen var det dags för systrarna igen, den här gången var det Hanna på pass från Frida och det var 7-4 efter 10.10. I samband med målet tog vi time-out och gick ner på folk. Vår chans kom efter 13.05 då Frida fick en utvisning emot sig, men det blev bara en riktigt het chans i det PP:et. Efter 15.08 får Jessica sin andra utvisning för dagen då hon ”snackar” sig till en tvåa. Den utvisningen löser vi mycket bra. Vi drabbas återigen av en tveksam utvisning 18.36 in i perioden, det är Wiman som i en närkamp döms ut för obstruktion. I den box-playen gör vi något som Köping är bra på, mål i 4 mot 5. Rosa kan efter 19.56 göra 7-5, men vad hjälpte det matchen vinns av Köping.

 Sammanfattningsvis:
Vi gör en mycket bra första period som vi ska ta med oss till ”ödesmatchen” mot Nykvarn nästa helg. De andra två är stundtals bar men samtidigt så gör vi några individuella misstag som Köping utnyttjar på ett bra sätt.


26-6 på två...

matcher, så Pixbo är verkligen på G. 11-4 mot Köping på bortaplan imponerar stort. Det blir en svår match för Nykvarn i morgon. Pixbo har verkligen tightat till serien. Antar att Köping kommer revanchsugna till matchen mot oss också. Så det gäller att jobba och jobba.

SD-segrar för de...

två seriefavoriterna i Östergötlands tvåan. Är det nerver som börjar spela in? Solfjäderstaden vann i SD mot Finspång ett lag som de slog med 16-1 i början av serien. IBF Linköping fick även de nöja sig med en SD-vinst över Mjölby som de också slog klart (6-0) i första mötet.

På söndag möts lagen i en ren seriefinal och IBF kanske har en fördel av att vara mer rutinerade än Solfjäderstaden. Medelåldern ligger för IBF på runt 24 år och för Solfjäderstaden runt 18. Spännande blir det att få höra det resultatet. Åby ska man kanske inte räkna bort helt då de fortfarande har toppkänning och på söndag möter Antvarden som de bör slå.

Spänningen i div 1 östra är åter på topp tack vare Telges övertygande seger mot Västerås med 6-1. Telge har alltså fortfarande chansen till elitseriekval men Västerås har ju saken i egna händer, de leder med ett poäng plus en match mindra spelad. Kul att "mina" Igelstatjejer hade framträdande roller i matchen fyra mål kom från deras klubbor.



Sandra och Jossan var stark bidragande till 6-1 segern, Sandra 1+1 och Jossan 2+1 mål även av Jessica.
Att sedan Elin (fd Igelstaelev) storspelade i målet gör ju inte saken sämre.

Idag är det 3 intressanta matcher i västra som man får följa.


Nu ska man vara...

med i TV. Västra Mälardalens Television kommer att sända matchen mellan oss och Köping på söndag. Niclas och jag får inte glömma att fixa till håret innan vi åker dit.


Då är det klart...

att Minna Heponiemi och Jessica "Jejje" Andersson förstärker Nykvarn inför slutspurten i serien. Jessica är med redan på söndag mot Pixbo och Minna kommer med mot oss nästa lördag. Två bra spelare som kan tillföra "Nyken" rutin och trygghet.

Här kommer tipset inför...

helgens matcher i div 2 Östergötland. Det blir en intressant helg där de två stora favoriterna spelar matcher idag och på söndag. Det lag av IBF Linköping och Solfjäderstaden som vinner sina båda matcher (de möts på söndag) tror jag kommer att stå som seriesegrare.

Solfjäderstaden - Finspång     8-3
Full fart från början på "Fjädern" som ger en vinst utan några större problem.

Mjölby - IBF Linköping     3-6
Linköping har definitivt en svårare match än Solfjäderstaden. Men jag tror att det mer rutinerade IBF kammar hem segern.

Åby - Antvarden     8-3
Åby som är ett bra lag ska inta ha några problem med Antvarden, speciellt inte som man har "hemmais".

IBF Norrköping - Boxholm     2-5
Ronja Hector ser till att Boxholm vinner.

IBF Linköping - Solfjäderstaden     5-5
En match som kan sluta hur som helst. Att jag tippar ett kryss är väl egentligen bara för att komma lätt undan. Jag har haft Solfjädersraden som favorit till seriesegern från första början men tvekar lite efter sett IBF.  Jag tror de kan bli en jättespännande match och om inte vi spelat mot Köping på söndag så hade jag varit en given åskådare.

Lite om västra serien också. Där har vi en säker tre-poängare för Skattkärr mot Marstrand. Örebro möte Surte och jag får väl hålla på Örebro, då det är bäst för oss som slåss för att inte åka ur. Att Örebro vinner serien är väl klart så frågan är hur motiverade tjejerna är. Kumla möter Vänersborg och jag tror att Vänersborg som sett starka ut vinner den matchen. Pixbo och Köping dubblerar i helgen, först genom att möta varandra i en match som kan sluta hur som helst. Pixbo har verkligen hittat vinnarspåret och kan bli en svår nöt att knäcka för Köping.
På söndagen är det Nykvarn som står på tur för Pixbo och de kan räkna med en mycket tuffare match än i helgen som var. Ett litet tröttkört Pixbo mot ett laddat "Nyken" som har både hemmaplan och "Ladan" i denna match.
Vi själva åker till Köping för att försöka ta tre poäng. Man kan ju alltid hoppas på att Köping har Pixbomatchen i benen, men jag vet att Anders tycker laget har "cup-mentalitet" så jag räknar med ett Köping som har speed som vanligt.

Många "heta" matcher....

i de olika serierna till helgen.  Här kommer mitt tips.

Östra (div 1):

Västerås- Telge     4-5
En måste match för Telge om man ska fortsätta hota Västerås om seriesegern. Västerås slog Telge i förra mötet med uddamålet och jag tror på ett lika jämn match denna gång. Jag måste erkänna att tipset är lite med hjärtat.

Borlänge - Vendelsö     3-5
Ett bottenmöte där Vendelsö kommer taggat med en överraskande 6-6 match mot Sala senast. Vinst för något av lagen och man har häng runt strecket. Jag tror Vendelsö tar den chansen.

Hammarby - Sala     4-6
Stridigheter i Sala med sparkade tränare gjorde att det "bara" blev 6-6 mot Vendelsö. Hammarby är efter en bra start nere och slåss kring strecket. Sala tar revanch (på sig själva) genom att vinna matchen.

Råsunda - Rönnby Ungdom     5-5
Råsunda har två taka förluster och har därmed tappat tätkontakten. Rönnby vann senast mot Hässelby. Tror på en jämn match med ett kryss-resultat.

Hagunda - Hässelby     4-3
Hagunda krigar för att hålla sig kvar medans Hässelby har sitt på det torra. Den motivationsskillanden gör att Hagunda vinner.

Div 2 Södermanland:
"Nya" serien började förra veckan med några för mig överraskande resuktat. Telges stora förlust mot Torshälla och att Strängnäs skulle rå på Trosa.

Onyx - Torshälla     5-4
Jag tror på hemmaseger i denna match, Onyx är mer intresserade av att ta steget upp i ettan.

Telge - Trosa     5-3
Alltid osäkert vilka som ska spela för Telge. En del av Tommys tjejer har varit uppe och nosat på div 1 spel. Har inte koll på vilka som är spelklara men jag vet att det blir en del unga hungriga tjejer från D3-laget som spelar. Tror det kan fälla avgörandet. 

Södertälje - Strängnäs     5-2
Återigen tippar jag en förlust för Strängnäs, jag brukar ha fel där men inte denna gång. "Rockets" är jämnare och starkare.

Återkommer i em med Östergötland och lite kommentarer om västra.


Då har man varit...

prisutdelare i DJ och HJ DM Stockholm. I DJ finalen möttes två Täby lag där Täby FC vann och i HJ möttes Huddinge och Älvsjö, den matchen vann Huddinge.

Många stadslagsspelare (spelar/har spelat) var med i de fyra lagen. Men roligast var nog ändå 95-kedjan i Täby IS, Liza - Anna - Sofia, där jag valde Sofia till matchens lirare. Något för stadslaget F-15 nästa år. Men Täby har tydligen fler spelare som är bra så regeln 3+1 gör att det blir svårt för tränarna att ta ut spelarna.

Det är ju dags att utse tränare för F/P-15 lagen också, jag har några namn men inget är bestämt än.

Det ryktas att Nykvarn förstärker inför slutspurten i div 1 västra. Minna Heponiemi som spelade i Nykvarn och var den som till stor del såg till att laget gick upp i ettan är på väg in liksom Jessica Andersson från Strängnäs. Dessutom flyttar Sara "Ladan" Ladstedt hem igen från Umeå och dessa tre kan bli det som gör att Nykvarn stannar kvar i ettan.

Löjligt av Pixbo...

att plocka ut målvakten!! Jag läste följande på deras hemsida:

Period 3
Matchbilden ändras inte utan spelet rullar vidare på ungefär samma sätt som tidigare i matchen förutom ytterligare några mål kan vi notera att Pixbo avslutar med att plocka ut målvakt för att testa lite 6 mot 5 spel.
Vi gör många mål med många olika målgörare, denna dag spelar det ingen roll om man är back, center eller forward. Matchen slutar 15-2 en övertygande seger. I Pixbo utses Rebecca Skogsén till matchens spelare och i Nykvarn Moa Gustavsson.

Vad är det för mening att plocka ut målvakten och "testa" lite 6 mot 5 spel när man leder med 15-2? Det kan ju inte bli någon verklig test då tjejerna har 15-2 att luta sig emot, det är skillnad att försöka spela så när man ligger under och är under press.

Jag tycker det är att förnedra motståndarna genom att tala om "ni är så j-vla dåliga så vi behöver ingen målvakt". Jag vet att detta tilltag har hänt vid ett flertal tillfällen och jag blir lika sur varje gång jag läser/hör om detta tilltag.

Skitdåligt Pixbo!

Hoppas ni dräper dem på hemmaplan, heja Nyken!


Delvis har jag sett...

tre matcher idag. Jag började med "Rockets" mot Onyx en hyfsad match som hemmalaget tillslut vann med 3-1. Jag såg de två första perioderna och när jag gick var det 2-1, men jag trodde nog att Rockets skulle ro hem det hela.

Sedan åkte jag till Storängshallen i Huddinge för mötet mellan Huddinge och Täby. Kom efter första och då ledde Täby med 2-0. Tillslut blev det 8-1 till Täby. Huddinge var bättre än siffrorna visar men en storspelande målvakt i Täby höll siffrorna nere. Jag pratade även med några ledare i Täby angående stöd i form av träning för en spelare som flyttar ner till Linköping för att plugga. Kan bli ett kanontillskott inför nästa säsong, hoppas det iaf.

Avslutade dagen med matchen (hela) mellan Balrog och Lockerud. Vinst med 9-4 där Emelie Lindström gjorde 5+2 inte dåligt. Man pratar om att det är stor skillnad mellan tvåan och ettan men jag tror att skillnaden mellan elit och ettan är större. Lockerud som vann västra överlägset förra säsongen var totalt chanslösa och ändå tycker jag de var bättre spelmässigt än förra säsongen. Så Örebro behöver nog förstärka ordentligt om man tar klivet upp.

Division 1 västra....

blir en rysare om vilka lag som inte får fortsätta i "finrummet". I princip alla lag förutom serievinnarna Örebro kan dras in i bottenstriden. Köping och Skattkärr bör väl gå ganska säkra och om Vänersborg tar Örebro idag så känns det som om de också är nästan klara. Har tittat lite på återstående matcher och man bör nog få ihop en 25-26 poäng för att klara sig kvar. Nyckelmatcherna för lagen är mot nollpoängaren Marstrand, den får man nog inte förlora.

 Mitt tips denna vecka har ju inte varit särskilt bra. Strängnäs vinner mot Trosa och det är snart dax att titta på det laget, de överraskar mig hela tiden.
Boxholm slår Antvarden och där spelar som vanligt Ronja Hector en stor roll. Såg henne i Ditrikstslags-SM och hon imponerade. Sägs att hon sökt RIG.
Rönnby Ungdom tvålar till Hässelby så där var det feltippat av mig också. Jag hade ju rätt att Västerås och Torshälls skukke vinna men det blev betydligt större siffror än jag tänkt mig. Vad sysslar Telge med egentligen?


Skönt med tre poäng!!

Förhoppningsvis har vi kommit in i ”vinnarspåret” igen. Lördagens match ställer i alla fall hopp om en bra fortsättning på serien.

 

Period 1:

Bortalaget kom till spel med 9+1, så jag antog att de skulle gå runt på 3 backar och 2 kedjor vilket de också gjorde. Planen var därför att pressa på backarna för att få dem trötta. Vi satte alltså ”tokpress” från första början och vad händer? Redan efter 54 sek kan Marstrand ta ledningen. En långboll in framför vårt mål, där står Linn Asker och kan med en backhand på tennis slå in 0-1.Långbollen slogs av Emma Lagerkvist. Ingen direkt bra start på denna viktiga match. Men bara 13 sekunder senare kommer kvitteringen av Sandra som i en rörig situation framför deras mål är sist på bollen. Vi har sedan flera chanser att ta ledningen men det är motståndarna som gör mål istället. Lite tveksamhet bakom vårat mål och plötsligt får Rebecka Eliasson, som var Marstrands klart bästa spelare idag, bollen och sätter den i nättaket utan chans för Sofia. Det känns inte direkt oroligt utan vi jobbar på och dominerar matchen. Belöningen för slitet kommer efter13.19 då Jennie Söderstedt gör sitt första mål för Linköping IBK. Jennie kom in sent i truppen men med sin elitserierutin från Dalen kommer hon att tillföra laget mycket.



Vi jobbar på för att få in ytterligare mål men det är 2-2 efter första perioden.

 

Period 2:

Perioden startar på allra bästa sätt för oss, redan i första bytet går bollen som på ett snöre mellan Wiman – Klinga – Jennie som får öppet mål och alltså gör sitt andra mål för dagen. Tid 43 sekunder och det är naturligtvis en kalasstart för oss!





Vi ligger på och för splelet men Marstrands kontringar med långbollar skapar en del problem för oss. De är starka i en mot en spelet och störst problem har vi med Rebecka som på egen hand skapar en del heta chanser. 8.27 in i matchen får vi chansen att spela PP men trots bra rull på bollen så skapar vi inte någon riktigt bra chans då skotten täcks av bortalaget. Perioden börjar gå mot sitt slut och det verkar bli så att vi går till vila med en 3-2 ledning. Då kommer urladdningen efter 19.28 kan Sandra göra sitt andra mål för dagen på ett snyggt pass från Wiman och 19.59 kommer även 5-2, det är Klinga som gör målet på pass från Jennie. Det känns givetvis otroligt skönt att gå till vila med 5-2, då en visströtthet kan märkas hos motståndarna.

 

Period 3:

Vi pratar om vårt bättre närkampsspel i andra jämfört med första i periodpausen. Vi sa också att det var viktigt och inte ge Marstrand något mål så de skulle få vittring och piggna till. Det gör vi på ett bra sätt, efter 1.07 kan Emma R göra 6-2 på pass från Linnéa.
 7-2 kommer efter 2.26 denna gång passar Emma R till Karro Holm som stänker upp bollen i nättaket. Där kändes det som att vi definitivt stängde matchen. Vi jobbar på men drabbas efter 8.03 av en utvisning på Emelie R som gör att litet avbräck i stressen. Bra box av oss, tror inte Marstrand fick iväg ett enda skott. Slutresultatet fastställer Wiman på pass från Klinga, tiden är då 19.23. Det var säkert skönt att få göra det målet, jag tror Wiman hade 4-5 ribba och stolpe under matchen.

Sammanfattningsvis:

En klar seger för oss, jag har ingen skottstatistik med hörde något om 32-9 till oss. Hoppas denna match är en nystart inför slutspurten, det behövs säkert minst 7-9 poäng till för att vara på rätt sida om strecket. En eloge till Marstrand som trots kort om folk stred tappert och aldrig gav upp. Plus till alla tjejer i laget men extra plus till Camilla, Emma R, Wiman och Jennie.


Mitt tips i de...

olika seriernas matcher denna helg.

Div 1 Östra:

Borlänge - Västerås     2-9
Matchen mellan topp och botten kan bara sluta på ett sätt. Västerås är alldeles för starka för att ens vara i närheten av en förlust i denna match.

Rönnby Ungdom - Hässelby     3-5
Seriens överraskning för mig Hässelby vinner matchen men de får jobba hårt för vinsten.

Hammarby - Hagunda     4-4
En viktig streckmatch om vilket lag som ska ligga under strecket efter helgen. Jag tror det blir väldigt jämnt.

Vendelsö - Sala     3-9
Sala jagar Västerås och vinst är ett måste för att inte tappa tätkänningen. Laget är förstås bättre än Vendelsö så det ska inte vara några problem att ta tre poäng.

"Nya" div 2 Södermanland:
Sex lag ska kämpa om kvalplatsen till ettan och alla börjar om på noll poäng, det ska bli riktigt roligt att följa denna serie.

Trosa - Strängnäs     6-3
Höstens möte slutade med en Trosa seger och jag tror att det blir samma sak denna gång. Trosa blev bara bättre och bättre ju längre serien gick.

Torshälla - Telge     3-2
Torshälla vinner denna gång, höstens match var oavgjord. Telge saknar några spelare som varit uppe med div 1 laget och det tror jag avgör till Torshällas fördel.

Södertälje - Onyx     5-3
Höstens series etta mot tvåan. Höstens match slutade med vinst för Rockets och jag tippar att man vinner även denna gång. Några av tjejerna i Södertäljelaget matchades hårt under distriktslags-SM men bör ha återhämtat sig till denna match.

Östergötland div 2:

Boxholm - Antvarden     3-5
Jag har tyvärr inte sett mycket matcher i Östergötland så jag går på hur det såg ut under hösten och då vann Antvarden.

IBF Norrköping - Mjölby     2-7
Mjölby är ett bättre lag än IBF, så det blir en klar seger. Linn Burmans ankomst till Mjölbylaget tror jag kommer att ge energi.

KFUM Norrköping - Åby     5-3
Ett Norrköpingsderby där Åby något överraskande tog hem första mötet. Jag tror KFUM får revanch denna gång.


Man har lyckats fylla....

år under SM också. Ett minne blir förstås den "grattiskrigsdans" Stockholmskillarna firade av mig med efter SM-Guldet. Jag fick en kul present av mina kära hustru också, ett Nidendo Wii Sports. Jag antar att hon räknar med att slå mig i det men jag har redan nu, efter bara några timmars träning blivit fena på bowling.

Spännande matcher i...

västra serien till helgen.

Nykvarn är på resa till västkusten och möter både Surte och Pixbo. Tuffa bortamatcher för oss (Linköping) har jag räknat med i Götet och att då ta två samma helg känns mastigt. Jag tror Nyken får det tufft, mycket tufft men de har en lagmoral och sammanhållning som kan ge dem poäng. Men de får verkligen se upp för Pixbo som tycks kommit in i vinnarcirkeln.

Kumla mot Skattkärr är en match som kan sluta hur som helst , som många matcher i denna serie. Vinner Skattkärr så tror jag de är klara för div 1 nästa år. 22 poäng bör räcka.

Örebro tar emot Vänersborg som vunnit på slutet och känns som det formstarkaste laget (förutom Örebro) så det kan nog bli en tät fight mellan seriens just nu två bästa lag. Likadant där, vinst för Vänersborg och de kan känna sig ganska säkra på en fortsättning i div 1. Att motståndarna vinner serien har vi redan konstaterat.

För oss står Marstrand på programmet och det blir säkert inte lätt. Laget jagar fortfarande sina första poäng och jag tror att för varje match så kommer de närmare. För oss så känns det viktigt att i de sista matcherna ta poäng på hemmaplan, så vill tjejerna vara kvar och spela div 1 innebandy är det verkligen dax att visa det på lördag. Det blir givetvis därför en match med mycket nerver men det bör vi kunna hantera. Genrepet mot IBF (13-4) gav oss iaf vissa svar på hur vi ska formera oss.

Så var då SM för....

distriktslag F/P-15 avklarad. Efter fyra intensiva dagar i min andra hemstad Linköping så fick jag iaf ett guld med mig hem. Stockholms killar var i mitt tycke helt överlägsna andra lag och det blev fjärde raka guldet till oss.

Det är kanske dax att göra som i TV-pucken, ett norr och ett söder lag från Stockholm? Med den bredd som finns i distriktet så är det inte så konstigt att man dominerar, antal licecierade spelare är många mer än i de andra distrikten. Så det är inte av kaxighet jag funderar i dessa banor utan just på grund av distriktets storlek och därmed en så mycket större bredd.  

Ett lag som innehåller så mycket kvalitét består ju inte bara av spelarna utan Uffe och Danne har givetvis en jättestor del av framgångarna. Man klagar ibland inom distrikten på godtyckliga uttagningar men det jobb som de lagt ner på scouting utanför träffarna är enorm. Att de tagit ut det lag som var helt komplett när det gäller roller i laget har vi nu fått facit på.

Tre av sex spelare med i "all-star -team" säger väl det mesta och Joel Götz vår målvakt måste ha legat väldigt nära han också. Plus en del andra i laget också. Det är också kul att jag har några som sökt till skolan från vinnarlaget.

När det gäller tjejernas prestation så var de flesta under normal nivå. Jag kan inte minnas när det senast hände att Stockholm inte gick vidare från gruppspelet. När det gäller talang så var vi nog på en väldigt hög nivå men spelare som ville ta "skitjobbet" tror jag saknades lite. Ändå kan jag inte se att Daniel och Tony gjorde några fel i uttagningarna utan det var den mentala biten som inte riktigt fanns på plats i Linköping.

Men det var lite tvärs om i detta SM:et för tjejerna. När var det senast som Dalarna gick poänglösa från ett F-15 SM? Västerbotten gick inte heller vidare och samma sak med förra årets finalister Gästrikland.

Mycket bra prestationer av mina två andra distrikt Södermanland och Östergötland! Sörmlandstjejerna var besvikna till tårar efter semifinalförlusten mot Värmland men deras insats är hur bra som helst. Tyvärr måste en del spelare få mycket speltid i resan mot SM-Guld och en viss trötthet i semin var tydlig. Östergötland gjorde sitt bästa SM någonsin och som tränare i Linköping kunde jag konstatera att det finns många talanger i laget och det väntar antagligen större uppgifter för dem så småningom.

HÄLSINGLAND var väl iaf turneringens stora överraskning, vilken moral och kämpaglöd det fanns hos dessa tjejer, där deras lagkapten visade vägen med sin otroliga kämpaglöd. Av det jag såg i övrigt så tycker jag Skåne var det bästa laget jag såg i turneringen, de åkte ut i kvarten mot Småland efter straffar, men borde avgjort i tredje perioden som de ägde.

SM dagarna avslutdes för mig med en träningsmatch för mitt lag mot IBF Linköping. Kändes väldigt segt att efter fyra dagar bandy åka än en gång till Friidrottshallen för match 20,00 på kvällen. Jag möttes av sjungande tjejer som grattade mig på min "stora" dag och Camillas sambo hade gjort en jättefin "vepa" med bara fagra bilder på mig. Gott om tjejer hade jag också så det blev fyra femmor till matchen. Det var första matchen för vårt senaste tillskott Jennie Söderstedt och det såg väldigt bra ut i den formationen. Alla fyra femmorna producerade och det känns både roligt och lite jobbigt att komponera laget som ska matcha mot Marstrand på lördag.  Jag måste också säga att jag tycker det är väldigt synd att IBF:s bäste spelare för dagen, Susanne Gustafsson; valt div 2 spel framför div 1 spel.

Resultat: 13-4 till oss.

Tankar och tips inför matcher i de olika serierna kommer snart.

Mitt "förhållande" till Örebro SK kanske jag också ska ta upp lite senare, jag vet att många i Örebro är både är besvikna och konfunderade. Men om de bara tänker efter lite så tror jag de förstår orsaken. Överledaren i Örebro läns distriktslag är tillika tränare i laget ville ha ett samtal med mig som jag antar rörde sig om mitt s.k. "agg" till Örebro men tyvärr så hanns detta inte med så de får väl leva i ovisshet.

Generellt kan jag väl bara säga att det värsta jag vet är gnäll om ditt och datt som inte leder till något kontruktivt samt anonyma kommentarer på min blogg.

Killarna spelar .....

kvartsfinal i morgon kväll. Det är redan klart att det blir Göteborg och vi som går vidare från gruppen så morgondagens match gäller vem som ska vinna gruppen. Prestige är väl också något som ska räknas in i den matchen.



Danne peppar grabbarna.

Andra matchen för grabbarna var mot Halland och det var ett helt annat Stockholm som klev in i Ljungsbro Sporthall (?). Vinst med 5-0 efter att mycket aggresivt spel där de flesta närkamperna vanns. Många var bra i laget men "firma" Sjögren/Schmidt från Järfälla var lysande.

Tjejerna då? Jo hoppet lever kvar trots en ny oavgjord match. En till synes komfortabel 3-1 ledning förvandlades till ett 4-3 underläge men i spel 6 mot 5 kunde vi göra kvitteringsmålet. Jag tycker Stockholm förde matchen mot Örebro på samma sätt som de gjorde mot Hälsingland med det riktiga självförtroendet tycks saknas. det blir väldigt darrigt när några baklänges mål kommer. Ett litet möte ikväll med Minne hoppas jag kommer att göra susen. Hon har ju varit med i hetluften under några år så hon vet vad det innebär att "kriga" till sig poäng. Krig måste det bli mot Småland i morgon, det är seger som gäller.

Jag vill inte framhålla någon tjej ännu men hoppas att morgondagens match ska ge mig några namn.

För "mina" andra två distrikt går det bra iaf på tjejsidan. Både Östergötland och Södermanland är klara för kvartsfinaler. KUL!



Jag har just fått besked om att vi (Linköping IBK) kör en träningsmatch mot IBF den 6/1 så det blir en lång dag i Linköping med förhoppningsvis medaljer för Stockholm och en bra träningsmatch mot IBF Linköping.

Då var bloggen...

igång igen. Varit lite svårt att komma in några dagar. SM har alltså börjat och första matchen för Stokholms killar är avklarad. Visserligen en vinst mot Hälsingland men ett riktigt sömnpiller.Det är ju förstås inte lätt att spela match 08,00 så viss förståelse har jag men bättre takter måste till. 12,30 om 35 minuter så kliver tjejerna in i hetluften. Hälsingland är motståndare även för dem.

Jag har även hunnit med en tripp till min "hemmahall" Ljungsbro för att kolla Östergötlands tjejer mot Göteborg och där vann Ö-götland med 4-3. Var mest där för att "spana in" Östergötlands framtid på tjejfronten och några riktigt duktiga fanns det.

Igår såg jag Ö-götlands killar förlora mot Västmanland i en match som de lika gärna kunnat vunnit. Såg även Västmanlands tjejer slå Dalarna. Ska försöka komma med lite mer i kväll (om bloggen fungerar) där jag mer ingående kommenterar spelare i lagen

OJ vad många innebandymänniskor jag känner!

Innebandy-SM för

distriktslag F/P-15 i Linköping står på programmet. Jag kommer alltså att spendera några dagar i Linköping med att heja på Stockholm och kanske lite Södermanland och Östergötland.

Hoppas vi kan få ihop några träningar med damlaget också.

Jag tar med datorn och försöker blogga lite på kvällarna.

Det finns många....

positiva saker med innebandyn. T.ex alla nya och gamla människor man träffar. Sen finns det ju tyvärr även dryga och tråkiga människor.

David Karlsson

David är en av de trevliga "nya" som jag träffat under 2009.  Anders (Köping), Kumlagänget, Nykvarnsgänget är en del av helheten. Surte-Pixbo-Marstrand nya trevliga. Skattkärr får en stor guldstjärna för sitt mottagande, hur kul som helst. Örebro har ju förstås Peter.

Året som gått...

Januari:
började bra med ett guld och ett brons i Distriktslags-SM. Killarna var väldigt bra och blev bara bättre match för match. Jag fick några favoriter både bland killar och föräldrar. Tjejerna kunde ha presterar bättre, några som inte klev fram som de borde. Även där några favoriter. I stort ett jättekul SM.



Bergs IK var i princip klara för ett år till i ettan, vilket var kanon!



Körde hårt med intagningar till skolan. Mycket talang i 93:orna.

Februari:
många torskar med Berg, luften gick ur oss efter att vi var klara.

Mars:
funderade på vad jag skulle tillbringa säsongen 2009/2010.

April:
AIK och Balrog vann SM, jag var förstås på plats.
DJ/HJ SM för distriktslag i Nyköping gav ett guld och ett silver till Stockholm.



Maj:
turbulens i Linköping. Bergs damlag skulle läggas ner. Slet hårt för en fortsättning. Lösningen blev att vi "värvades" till Linköping IBK.

Juni, Juli Augusti:
Semester från innebandyn, fast ett visst lagbygge påbörjades. Med tanke på svårigheterna att få ett stabilt lag under säsongen 2008/2009 jagades det en hel del.

Klart med tränare för P-15, Uffe svärd och Danna Bron Sundbom blev klara.



September:
många nya i Linköping vilket var glädjande.




Jag hade stora förhoppningar.

Oktober:
hyfsad start i serien men sämre än väntat



November:
vad är felet? Vi underpresterar!



December:
vi måste kämpa för att hålla oss kvar i ettan!

Innebandy-VM, Sverige vann såklart. Min kollega i distriktslaget var en av de stora!



min stora favorit Sara Kristofersson visade att Vaara haft fel från börja


Varför bryr jag....

mig om vad andra tänker? Svaghet eller styrka?







 Jag har ju varit tränare m.m i 20 år så jag borde ju veta bäst. Har bestämt mig (med ålderns rätt) att vara tuffare i år. Passar det inte så skiter jag i det. Min fru (Liisa) säger jag fått åldersnoja, kan det vara så?

Jag ska nog börja varje inlägg med : "Det här är vad jag tycker...."

RSS 2.0