Nu är det bara en...

dag kvar på jobbet, sen är det sommarlov till 11:e augusti. ;o) Det blir en soft dag med utflykt till ett hemligt ställe. Vi har fått ledtrådar vart vi ska men jag har ingen susning om vart.

Så nu kommer laget att få träna på egen hand till vecka 33 då vi kör igång igen med gemensam träning. Tror nog att de kan köra på Studio Fitness några tisdagar till, men jag har inte kollat med Micke om det. Vi (Niclas) får väl lägga in på hemsidan (den gamla) vad som gäller.

Jag funderar också på om det är några tjejer på väg in till Linköping och studier. Inte för att en tjej ringer och marknadsför sig (det skulle ju en kille göra) utan de sitter och väntar på att man ska ta kontakt. Så är det någon som vet något så tipsa gärna mig om det isf.

Skulle ju ringt en tjej från en Smålandsklubb som inte ska "HARVA" i trean men haft svårt med kontaktperson för att meddela om vårt intresse, man ska ju gå den rätta vägen annars tar det hus i helsike. Nu läste jag på att Båååten hade henne med mot oss och det var ju synd att jag inte visste det för det hade ju varit ett gyllene tillfälle att scouta. Fast jag hade ju fullt upp med att kolla hur mitt lag fungerade förstås.

Sommarlovet börjar med 3-4 veckor i Småland så det blir troligen inte något bloggande på ett tag. Inte mycket till teknik som fungerar i buschen vi har knappt bild på TV:n. Fast det är ju semester/sommarlov och då ska man väl klara sig utan några veckor. Men jag kommer att åka in till "byn" och kolla mail och blogg någon gång i veckan och är jag på hugget så kanske det blir någon kommentar. ;o)

Kom ihåg nu tjejer att ni sommartränar inte för min skull utan för er egen skull!

Ett ord på vägen....

"Om du tänker för länge på nästa steg, kommer du att tillbringa ditt liv stående på ett ben"

Det blev 2-1 till...

Solfjäderstaden. Visst syntes det att det var två månader sedan vi körde med klubba och boll. Visst syntes det att vi är inne i försäsongsträningen. Visst syntes det att vi inte spelat ihop förrut (vi var tvungna att dra en presentation innan matchen). Visst syntes det att vi kommer att bli vassa till seriestart. Visst syntes det att Solfjäderstaden var bättre än oss idag.

Vi körde enligt föjande:
Sofia i målet, fem backar som "snurrade" Anna B, Jessika I, Emma K, Sandra S och "lånet" från RIG Lina E.
Tre kedjor, Karro Hä - Klinga - Emma R, Karro Ho - Susanne G - Wiman och Rosa N - Hanna J - Lisa E

Jag hade först tänkt laborera lite med kedjeformationerna men beslöt tillslut att låta de vara intakta hela matchen.  Tyckte det såg hyfsat ut, ibland t.o.m bra men jag vet att det blir ännu bättre. Vi har ju inte pratat spelsystem, positioner m. m utan det var i princip "fritt valt arbete" idag.  Lisa stod rätt och gjorde målet och vi skapade en hel del chanser till utan att lyckas få in den.

Backarna fick ju en ganska otacksam uppgift då det var en ny back-kompis i varje byte. Men jag tyckte det såg bra ut i stort sett hela matchen oavsett vilka som var inne. Då fyra backar inte kom till spel idag av olika anledningar så ser det bra ut inför fortsättningen. 

I mål gör Fia en stabil insats (som vanligt). 

Solfjäderstaden ser stabila ut (tror de kört lite med klubba och boll) och kommer att vara (iaf min) storfavorit till seriesegern i div 2.  Matchen vann de rättvist och hade en hel del vassa chanser förutom de två målen de gjorde. Deras 2-2-1 är lurigt då de är duktiga på att hjälpa "ettan" men visst finns det lösningar även på detta. Men idag la vi inte ner någon energi på taktiken utan körde ett bra träningspass med mycket spring och det tackar vi Solfjäderstaden för att vi fick.

Jag kan väl tillägga att visst har de några tjejer som inte skulle "harva" i tvåan ;o).

Hur ser det ut bland...

våra konkurrenter i div 1 Västra? Om man letar på hemsidor får man ju inte veta så mycket, de är dåligt uppdaterade. Fast det är klart "man ska ju inte kasta sten när man sitter i glashus" för "vår nya" är ju inte mycket till hemsida den heller just nu. Men vi kommer nog snart igång med den. Lite matnyttigt finns det iaf att läsa:

Nykvarn (nykomling) har två nyförvärv från Södertälje Rockets, lovande tjejer men födda 93 så rutinen saknas. De har även fått en tjej från Norge som ska vara väldigt duktig. Tung förlust i Minna H (om hon nu slutar), henne blir det svårt att ersätta.

Vänersborg har förlängt med Melkersson och Beka, men ska köra öppna träningar nu och det luktar lite desperation tycker jag. Trupperna bör i möjligaste mån vara spikade nu.

Köping åker till Ungern för försäsong eller avslut? Känns ju inte som det optimala landet innebandymässigt men det kanske inte är det primära. Ser iaf ut att få behålla truppen och den var ju stark förra säsongen så ...

Marstrand (nykomling) har en kul blogg som jag följer, de ska presentera alla lagen med ett litet tips. Ska bli intressant att läsa vad de säger om oss.

Örebro (nykomling) har värvat friskt och bra så de blir att räkna med i år. Peters skilsmässa från Michael gör ju att tre tjejer följde med från Kumla där väl Atterfors är det starkaste kortet. De har även fått Linn Eriksson som spelat i U-19.

Kumla då, senast uppdaterades sidan i februari så man vet inte alls vad som är på G.

Surte är även det ett oskrivet kort tror att någon tjej är på väg bort(Pixbo).

Skattkärr har fått en del div 2 talanger från andra Värmlandklubbar.

Pixbo ungdom (nykomling) tror jag blir ett starkt lag med många unga tjejer som vill visa att de inte har så långt till elitserielaget.

Jag ska försöka våga mig på en tippad slutserietabell inom kort.  Fyra nykomlingar och två lag som förra året hamnade precis ovanför nedflyttningsstrecket (Surte och Kumla) gör att serien på pappret inte ser alltför stark ut. Men jag tror skenet bedrar och att det blir en tuff serie i år också. Jag ska ju även försöka tippa div 2 Östergötland men avvaktar även där. Det är ju bra att veta vad de "gamla" LIBK-tjejerna hamnar innan man tippar. De kommer att påverka den serien mycket.

Snart dax att bege sig till Motala för match mot Solfjäderstaden, ska bli ett kul avbrott i försäsongsträningen. Det ska även bli intressant att se vad vi kan göra för resultat med vårt nya lag, jag kommer kanske att laborera ganska ordentligt.  Tyvärr är ju inte alla på plats och en del sjuka men tre femmor ska jag väl kunna ställa upp med.  Hur det gick och hur jag spelade laget kommer i kväll/morgon. Är även nyfiken på Fjädern och en viss tjej som jag jagat förgäves inför denna säsong ;o).

Ett ord på vägen...

"Folk man inte snackar skit om - är det ingenting med"

Gugge, för din skull....

lägger jag in några bilder till.....


          

Nu drar jag....

till Småland imorgon så det blir inget bloggande på några dagar.


Laget ska förstås njuta av utsikten från toppen av Vallabacken, si så där en 10 gånger minst. Niclas kommer att köra hårt med tjejerna.



Annars är det ju student som gäller för en del i laget...GRATTIS på er...njut några dagar sen är det match!



Det ska bli spännande att se det "nya" laget mot Solfjädern. Vi kommer att ställa upp med så gott som full besättning, har redan snickrat ihop några intressanta backpar och kedjor. Det kommer även att delas ut "sommarprogrammet" på måndag till de som kört sin Cooper. Ni som missat får chansen i veckan som kommer.

Ett ord på vägen...

"Visst måste man tro på turen. Hur ska man annars förklara andra lags framgångar?"

Oj, oj, oj...

vad många besökare jag haft de sista dagarna! Inte visste jag att det var sååå intressant att läsa om mina Cooper-tester.
För övrigt sprang Söderström på 9,54 idag, inte illa. Inte många sek sämre än RIG:aren...eller hur Lina? ;o)

Cooper-testen gav....

ett som jag tycker bra resultat. Många presterade bättre än förväntat, så nu har de något att jobba med under sommaren för tiden i augusti ska ju vara bättre eller?  Finessen är ju den att intervalltiderna i "sommarprogrammet" baserar sig helt på varje tjejs inviduella tid. Men alla har ju inte sprungit än så vi får väl lägga in ett extra pass i nästa vecka ;o).

I morgon får vi se vad Mikael har hittat på för program på Studio Fitness, det blir säkert både roligt och jobbigt.

Det är ett Cooper-test som gäller i skolan också imorgon. Söderström ska försöka få bättre tid än Linkans 10.50 och det har han säkert chans till. Betygen ska sättas i morgon också, det gäller B och D - kurserna i Specialidrotten.

18 tjejer har givit klartecken till matchen mot Solfjäderstaden nästa måndag så det blir väl att köra med tre femmor, ska bli kul att se hur första matchen kommer att se ut.

Mental träning när jag...

var ute och motionerade.  Jag brukar ha väldigt svårt för att springa flera varv i "Östertäljespåret". Det är så lätt att känna sig nöjd efter två-tre varv, alltså 4-6 km. Men igår tänkte jag att jag skulle köra fem varv i spåret och inte känna efter vid varje varvning och jag lyckades för en gångs skull. Stort!

Tankarna under löpningen gick till laget förstås och hur vi ska kunna komma så väl förbereda som möjligt till seriestarten 19-20/9.  Då serien börjar tidigt och semestrar gör att det egentligen inte går att komma igång förrän i mitten av augusti med träningsmatcher så blir det ju inte så många helger att spela på. Vi har bokat in 6 träningsmatcher och en cup vilket känns helt OK.

Jag har ju tänkt att det var synd att vi inte anmälde oss till Kallsta Open men under mina rundor i spåret konstaterade jag att den var ganska tuff att spela två veckor (en helg) innan seriestart. Ett lag som KAIS Mora ska alltså spela 5 st 3X20 matcher under 44 timmar. Jag räknar då med att KAIS är så bra (de vann förra året) att de går till final. Det gäller nog att man planerat en bra återhämtning (för både kroppen och knoppen) veckan efter. Jag tror inte träningarna veckan efter Kallsta kan bli så kvalitativa som man borde få dom. Men..men..vad vet jag?

I morgon är det en Cooper-test för laget. Känns som en bra test då varje tjej kan få sina personliga tider de ska springa intervallerna på enligt sitt sommarprogram.

Såg i nätupplagan av Corren att LIBK ska satsa på ett eget hallbygge, ska bli intressant att följa om det förverkligas eller ej.

Till sist hittade jag detta http://dam.stensturebk.se/nyheter.php?id=4482 när jag var ute och surfade.

Backen är inte...

lika brant längre eller så har tjejerna fått bättre styrka. Det har varit en ganska tung vecka som tagit på krafterna. Passet på Studio Fitness var krävande (mycket bra). Backträningen ikväll gick som tåget och det var kul att både Amanda Larsson och Lina Elveroth var med och sparrade.

Nu är det Cooper-testen på måndag som de har att se fram emot. Fitness på tisdag och vår "kära" Vallabacke på torsdag.

Truppen är ju så gott som klar men några intressanta namn har dykt upp så vi får se vad som händer.

Vi har också en match mot Solfjäderstaden inplanerad den 15:e och det ska bli kul att se tjejerna hantera klubba och boll nu efter ett uppehåll på någon månad.

Följande har....

skrivit på för "nya" Linköping IBK. Fler namn kommer.

Mv:

Sofia Petersson            Bergs


Backar:

Linnéa Almlöf                Sten Sture
Anna Briland                  Linköping Ungdom
Jessica Ivarsson          Mjölby
Emma Kinnhammar    Bergs
Viktoria Oskarsson      Bergs
Camilla Petersson      Bergs
Emelie Rosén              Husqvarna
Emelie Trawtscenko   Bergs

Cf:
Susanne Gustavsson Linköping IBK
Hanna Junland             Bergs
Terese Klingstedt        Bergs
Sandra Sundberg        Linköping Ungdom

Fw:
Therese Bengtsson     Bergs
Lisa Eriksson               Bergs
Karolina Holm              Mjölby
Karolina Hägglund      Bergs
Rose-mari Nilsson     Linköping Ungdom
Emma Rosth                Bergs
Sara Wiman                 Linköping IBK

Lina Elveroth spelar ju för RIG Umeå men är numera registrerad för Linköpings IBK, Linas position är back.

Att ta ut en "line-up" är väl lite svårt än, även om jag redan nu har idéer om backpar och kedjor.


Bör kanske nämnas...

att tippad ställning i serien gäller hösten. Efter nyår görs ju serien om så det står skrivet i stjärnorna vilka lag som kommer att deltaga i den serien. Men att Telge, Rockets och Nykvarn är med och spelar om seriesegern är glasklart.

RSS 2.0