Nu är det bara två....

matcher kvar i de tre div 1 serierna och många frågor väntar fortfarande på ett svar. Vilka ska vinna serien och vilka tolv lag får lämna div 1? Så här ser det ut och kanske mitt tips hur det går.

I div 1 norra så finns det en "hängmatch" mellan IKSU Ungdom och Umeå City, men eftersom de båda lagen ligger på "trygg mark" så spelar den ingen roll egentligen. 

Sala Silverstaden ligger verkligen i guldläge och har fyra poäng ner till Sten Sture. Lagen möts nu på torsdag i Sala och hemmalaget behöver oavgjort för att kunna spela av sista omgången. Jag tror att det egentligen inte spelar någon roll om Sten Sture skulle lyckas vinna då Sala i sista matchen möter Alunda som redan nu är klara för div 2 spel nästa säsong. Jag hade Sala som seriefavorit redan när jag skrev om de olika div 1 serierna i Grace i höstas.
Firma Backlund - Lundqvist har dominerat serien och gjort osannolika 170 poäng tillsammans.

Madelene Backlund gjorde tre mål.
foto Sala Allehanda            foto Hans Godén (Sala Allehanda)

Backlund 91 (50-41)       Lundqvist 79 (62-17)
poäng                            poäng

De lag som kan stoppa dem o kvalet har stora chanser att vinna matcherna. Men man måste beundra dessa två tjejer, alla vet att de är de som producerar, alla försöker stoppa dem och ändå gör de poäng i match efter match.

I striden om att få lämna div 1 så  krigar Skellefteå och Boden om att få undvika den sista nedflyttningsplatsen. Klara för div 2 spel är Ankarsvik, Alunda och Sundsvall. Skellefteå hade kunnat säkra sin plats i denna omgång om de vunnit över RIG eller att Boden inte vann över Dalen men så blev det inte. Förlust för Skellefteå med 7-9 där Caroline Deutgen i RIG svarat får tre mål i sista perioden.

SONY DSCCaroline här i U-19 landlaget.

Det skiljer fyra poäng (till Skellefteås fördel) mellan lagen så Skellefteå har förstås stora möjlighetr att klara sig kvar. Jag tror de klarar av det och att det blir Boden som får följa med ner i tvåan.

Så här tippade jag serien i Grace efter 8 omgångar:
01.  Sala Silverstaden
02.  Sten Sture
03.  RIG Umeå
04.  FBC Uppsala
05.  IKSU Ungdom
06.  IBF Dalen
07.  Skellefteå
08.  Sundsvall
09.  Boden
10.  Umeå City
11.  Alunda
12.  Ankarsvik

Den stora missen var Umeå City som gått bättre än vad jag trodde.

I södra serien så har Jönköping varit klara sedan länge, mycket bra av dem och lite överraskande för mig. Jag såg visserligen att det fanns potential redan i Kallsta Open men min stora seriefavorit var Warberg som gick som "tåget" på försäsongen.
Vilket lag som ska följa med CL98, Engelholm och Ingelstad/Växjö är fortfarande väldigt ovisst. Det blir knall hårt och kommer inte att avgöras förrän i sista omgången tror jag. 

I helgen så kunde Södra dal tagit ett en trepoängare mot Göteborg men Linnie Ahlberg ville annat.


Linnie Ahlberg

När bara 7 sekunder återstod av matchen så kunde hon kvittera till 2-2 och ge Göteborg en värdefull poäng.

Jag ska försöka mig på ett tips:

Göteborg möter CL98 hemma (3 poäng), samt Warberg borta ( 0 poäng) så det slutar på 33 poäng.
Östra möter Pixbo borta (0 poäng) och Engelholm hemma (3 poäng) så de slutar på 32 poäng
Älvstarnden möter Engelholm hemma (3 poäng) och Ingelstad borta (3 poäng) så de slutar på 34 poäng.
Södra Dal möter Jönköping borta (0 poäng) och Pixbo hemma (1 poäng) så de slutar på 28 poäng
Vänersborg möter Olofström borta (0 poäng) och Jönköping hemma (0 poäng) så de sluta på 27 poäng

Vilket skulle göra att Vänersborg får spela i tvåan nästa säong. Man bör förstås tänka på att både Engelholm och Ingelstad gått bra på slutet samt att många av de andra lagen "bara" spelar om äran att komma tvåa i serien.
 Så här såg mitt tips ut i Grace efter åtta omgångar:

01 Jönköping
02 Pixbo
03 Olofström,
04 Warberg
05 Södra Dal
06 Göteborg
07 Älvstranden
08 Vänersborg
09 CL98
10 Östra
11 Engelholm
12 Ingelstad/Växjö

Lite mera missar i denna serie.

Sen har vi div 1 mellersta där striden om kvalplatsen står mellan oss (Telge) och Hässelby.  Vi möts i nästa omgång och givetvis så är vi lite i vinnarspåret. Tre poäng upp och 20 plusmål gör att vi egentligen "har råd" att förlora denna match men då måste vi vinna mot Fröjered i sista omgången.  Seger, SD-vinst eller oavgjort är givetvis att föredra. Jag tror att det är avgjort efter den matchen. Vi har inte förlorat någon hemmamatch i år och varför skulle vi då förlora den sista? Hässelby är ett väldigt bra lag, men det är vi också.

När det gäller vilka som ska flyttas ner till div 2 så får verkligen Stockholm en "påfyllning". Tre lag från stan spelar nästa år i tvåan då Råsunda, Fartsa och Hammarby är klara för nedflyttning. Om den förhatliga fjärde platsen står striden mellan Rönnby Ungdom, Fröjered och Skattkärr. Hagfors kan förstås också bli inblande i striden men med två "räddningsplankor" i Farsta (H) och Råsunda (B) så ska det inte vara något problem för laget.

Det svåraste programmet på pappret har Skattkärr som möter Köping (H) och Hässelby (B). Hur det går mellan lagen avstår jag från att tippa. Men så här ser sista omgångarna ut:

Skattkärr möter Köping (H) och Hässelby (B)
Fröjered möte Hammarby (B) och Telge (H)
Rönnby möter Råsunda (H) och Linköping (B)
På pappret har nog Rönnby det lättaste programmet.


Då åker man till...

Linköping för match mot LIBK. Det känns lite konstigt att skjutsa ner Emma för att se henne i motståndartröjan.

Det blir en tät fight och deet känns som det är väldigt viktiga poäng vi spelar om nu när Hässelby gjorde processen kort med Hagfors och vann med hela 8-1. Imponerade! Referat finns att läsa här.

Fröjered hade chansen att säkra div 1 platsen även nästa säsong genom vinst över Rönnby Ungdom men tyvärr för David gick mitt tips igenom, då jag hade tippat 4-5 som också blev slutresultatet. Lite om vad David tycker om matchen. Just nu ligger Skattkärr under strecket men kan "ordna" upp det idag om de vinner över Råsunda.

I södra slog Ingelstad Vänersborg med hela 6-1 och det måste vara en väldig missräkning för hemmalaget. Tre viktiga poäng som man tappar mot ett redan avsågat lag, gör att man ligger riktigt illa till i serien. Vet inte vad som gick snett men det känns som om Vänersborg fått något av en "mental härdsmälta".

Östra vann över Olofström i SD, två väldigt viktiga poäng för Jönköpingstjejerna.

Södra Dal mot Göteborg spelas idag och man behöver ju inte skriva längre att det är viktiga matcher södra då många lag är inblandade i bottenstriden. Även Älvstranden ligger och slåss om nytt div 1 kontrakt och de möter Jönköping. Blir en svår men inte helt omöjlig nöt att knäcka. Warberg möter Pixbo och det är två lag som har sitt på det torra. Jag tror att Pixbo vinner den matchen. Sista matchen i södra att skriva om är CL98 mot Engelholm, där skånskorna har vaknat till på slutet och tagit poäng. Jag tror att degör så även idag, det blir en trepoängare till bortalaget.

Ska Rockets definitivt säkra kvalplatsen idag? De möter Torshälla på bortplan ett hemmalag som enligt laguppställningen ser ovanligt komplett ut. Kan bli tufft men jag tror att Södertäljetjejerna vinner.
Derby mellan Gnesta och Trosa, ska Gnestatjejerna få revanch? Jag tror inte det utan det blir vinst för Trosa.

I Östergörland spelas det en match före och en match efter "huvudmatchen" mellan Linköping och Telge i Folkungahallen.
Ungdom möter Mjölby i "förmatchen" och jag tror de har stora chanser att vinna den som "evakueringsmatch" spelas IBF Linköping - Boxholm och den matchen vinner förstås IBF. Åby mot Finspång kan väl bara sluta på ett sätt?

Det börjar närma sig....

avgörandet i serierna. Det känns som om det blir viktigare matcher så här i slutet på serien men egentligen kan det man gjorde/inte gjorde i början på en serie vara helt avgörande. Tappade eller vunna poäng i början av serierna ser man inte tillbaka på utan man säger att det är nu som allt avgörs då avgörandet kanske var tappade poäng mot t.ex "bottenkollegor" i början. Hur som helst så spelas det såklart viktiga och för serien kanske avgörande matcher denna helg.

I elit möter idag Rönnby Lockerud och Karlstad möter Dalen. Rönnby slår Lockerud nio gånger av tio men bortalaget har vunnit på slutet och ser väl fortfarande en chans att nå ikapp Örnsköldsvik. Lockerud vann fem av de sex sista matcherna förra säsongen och har säkert det i minnet. Motivation slår klass är ju en gammal klyscha som fortfarande är gångbar. Rönnby vill säkert vara bland de fyra främsta för att få fördel i slutspelet så jag tror på en Rönnbyseger med 7-3.
Dalen börjar verkligen känna flåset från ett jagande Falun och vill man till slutspel så är Karlstad ett lag som man ska slå. Karlstad är fortfarande i riskzonen för att kanske inte åka ur direkt men att hamna på kvalplats då man har en match mer spelad än lagen under sig. Jag tror inte Karlstadtjejerna rår på Dalen i denna match men tight blir det, tips 4-5

I norra så känns det som klart vilka som åker ur och vilket lag som går till kvalet. Sala möter bottenlaget Ankarsvik och ska fårstås inte ha några som helst problem att vinna den matchen. Tippar seger för Sala med 8-3

Sundsvall har fortfarande chansen (om även väldigt liten) att klara sig kvar men den försvinner idag då jag tror de förlorar mot Sten Sture med 4-7

Boden har även de fortfarande chansen att slippa nedflyttning på bekostnad av Skellefteå i så fall. Båda lagen möter lag som egentligen inte har så mycket att spela för så jag tippar:
Skellefteå - RIG   4-6
Boden - Dalen   3-4
viket skulle innebära att Skellefteå klarar sig kvar i ettan.

Fröjered mot Rönnby ungdom är helgens verkliga nyckelmatch i mellersta. Vinst för hemmalaget och man är klara för spel i ettan även nästa säsong och skulle sen Skattkärr vinna på söndag så är bottenstriden avgjord och ungdom får kliva ner i tvåan. Men vinner Rönnby så blir det fortsatt strid om sista nedflyttningsplatsen. Väldigt svår match att tippa men jag tror det blir fortsatt strid om nedflyttningsplatsen genom att Ungdom vinner med uddamålet. Tips 4-5
Att Täby slår Farsta och att Köping slår Hammarby känns väl som ett helt realistiskt tips, intressantare är då förstås matchen mellan Hässelby och Hagfors. Skulle tjejerna från Värmland orka med att slå Hässelby så har vi ett verkligt slagläge i morgon mot Linköping och kan avgöra serien. Men tyvärr (för mig) tror jag inte Hagfors slår Hässelby utan det blir en förlust om än knapp.

Täby - Farsta   10-3
Köping - Hammarby   9-2
Hässelby - Hagfors   6-4

Gitingboet södra har förstås många viktiga matcher även denna helg och hur än resultaten går så är inget avgjort om vilket lag som får följa med Ingelstad, Engelholm och CL98 ner i tvåan.
Lördagens matcher är mellan Vänersborg och Ingelstad samt Östra som möter Olofström. Östra fick "bara" oavgjort mot Engelholm i veckan och tappade där två väldigt viktiga poäng. Nu tror jag att de kan ta lite revanch och slå Olofström idag med 6-5. Ingelstad ska väl vara en s.k. "räddningsplanka" och den tror jag Vänersborg tar till vara på. Hemmaplan är också en bidragande orsak. Vinst med 7-4

I Södermanland så spelas det en match i 2A mellan Onyx och Nykvarn. Trots att loppet måste kännas kört för Nykvarn så vinner man matchen med 7-3.

Solfjäderstaden kom snabbt igen efter förlusten mot Åby och vann över KFUM Norrköping med hela 8-0 i fredagsmatchen. Jag antar att Ted redan funderar på att ta en tripp till Tranås idag för att se laget (Tranås) spela mot Färjestaden.



Tung match i norra...

div 1 serien ikväll då Skellefteå tar emot Boden. Vinner Skellefteå så har man sju poäng ner till Boden och tre matcher kvar att spela. Det bör alltså vara klart om det blir vinst. Jag tror att man tack vare hemmaplan klarar av detta. Tips 6-4.

Jag såg att David på sin blogg tippar hur mellersta div 1 serien slutar och det är väl kul att han tror på oss (Telge). Men det är ju som ett hinderlopp vi har tre hinder kvar innan upploppet däribland en tung sista vattengrav som ska klaras. Jag har sett många löpare som haft det jobbigt på de sista hindrena men såklart har man sett andra som sprungit ifrån också.

Nästa match är Linköping borta och det är ingen lätt match. Visserligen så imponerade man inte direkt i förra helgens fight mot Råsunda men det verkar som laget höjer sig betydligt när de möter lagen som ligger högt upp i serien. Kanske för att man då slipper föra matcherna utan kan ägna sig åt försvar och snabba spelvändningar, som man är riktigt bra på.

Vi kan bara ta en match i taget och se hur långt det räcker.

Läste Heddas blogg där han skiver om NIU och att han (Linköping) fått in 14 spelare med distriktslagsmeriter på sin NIU-skola. Känns väl inte direkt så konstigt det har jag haft varje år på Igelsta, det sägs att det är svårare att komma med i vårat skollag än distriktslagen. Det som känns underligt i år är att inte veta alls vilka som sökt till skolan, vi får tydligen en hint om det i nästa vecka. Men trots att vi "bara" är ett lokalt gymnasium numera så är innebandyutbildningen minst av NIU-klass.

Det skulle vara intressant att få veta hur NIU-uttagningen i Nyköping ser ut.

20-0 ger inte direkt...

någon bra matcning för Södertälje innan kvalet, för kval ska det väl bli. Södertälje är ett komplett lag som maler ner sina motståndare och de har förstås en fördel av att man spelar effektiv tid. Till kvalet kan man också "plocka" hem Matilda från RIG och höjer kvalitén ytterligare på laget i och med det.

Sten Sture vann programenligt över Alunda men med lite mindre siffror än vad jag tippat, likaså vann Åby över KFUM med 8-6 efter att ha legat under med 4-0.

Ikväll spelas tre matcher i norra och en i södra. Sala tar emot Uppsala och ska väl vinna den matchen ganska enkelt. Viktig derbymatch i Sundsvall där Sundsvall möter Ankarsvik. Ankarsvik har vaknat till nu i slutet på serien och kan ikväll spela bort Sundsvall från alla tankar på fortsatt div 1 spel nästa säsong. Det är även ett derby i Umeå mellan City och RIG, där jag tror RIG vinner.

I södra kan Östra kliva över nedflyttningsstrecket om man vinner över Engelholm på bortaplan. Jag tror att man lyckas med det och vinner med uddamålet.

I Östergötlands div 2 serie är det också matcher ikväll. Där Boxholm tar emot Linköping Ungdom och där tror jag på bortaseger med 7-4. I den andra matchen möts Finspång och IBF Linköping och den kan bara sluta på ett sätt. Med bortavinst och siffrorna 9-3

Våran tipstävling vanns av Johnny så det är bara att gratulera, kul för en "Rockie" att kunna ta första platsen.


Vad händer i kvällens...

matcher? Det är tre matcher som jag tycker det finns intresse att skriva om. Alla är väl s.k. derbymatcher även om lagen som möts inte direkt ligger på samma ort.

I div 1 norra så ska Sten Sture haka på Sala genom att slå Alunda ikväll. Det ska inte vara några som helst problem anser jag. Alunda har inte direkt visat någon storform på sista tiden. Med stryk i senaste matchen mot Ankarsvik som ett "bottennapp". Tippar att det blir ganska stora siffror: 12-3

I div 2 A Södermanland så ligger "Rockets" verkligen i vinnarspåret efter Nykvarns överraskande (iaf för mig) förlust mot Trosa. Södertäljetjejerna som jag har på innebandynlinjen fick en lugn träning (teknik) i dag i skolan så att de kommer laddade till matchen mot Gnesta. Det ska inte vara några som helst problem för dem att vinna och som i matchen innan tippar jag stora siffror det blir 10-1

Jämnare lär det väl bli i Norrköping mellan KFUM och Åby. Åby kommer till match med gott självförtroende (antar jag) efter att ha besegrat Solfjäderstaden i senaste matchen. Tror även att de klarar av KFUM men siffrorna blir inte lika stora vinst med 6-4 för Åbytjejerna.

Det tätnar kring..

nedflyttningsstrecket även i div 1 mellersta då Rönnby Ungdom SD vinner över Täby. Nu blir det en fight mellan tre lag, Fröjered (24 p), Skattkärr (23 p) och Rönnby U (20 p) där Rönnby har klart bästa målskillnaden.

Det blir en viktig match nästa omgång (helg) mellan Fröjered och Rönnby U. Vinner Fröjered den så har man säkrat div 1 spel även nästa säsong. Skattkärr har Råsunda borta och med vinst i den matchen samtidigt som Fröjered vinner så är även Karlstadslaget klara för div 1 nästa säsong. Men skulle det gå på annat vis så blir det spännande sista omgångar. Skattkärrs ref från matchen mot oss finns nu på deras hemsida.

Sala vann stort över Sundsvall i norra serien, det blev 20-2 och firma Backlund - Lundqvist stod för hälften av målen. Fyra poängs ledning för Sala gentemot Sten Sture och fyra omgångar kvar, lagen möts i sista omgången. Jag har svårt att se något poängtapp för Sala innan den matchen. Största hotet skulle väl vara Uppsala men där har ju Sten Sture plockat deras tre toppspelare så den försvagningen kan nu slå tillbaka på dem.

I södra är det en viktig match på onsdag då Engelholm tar emot Östra (uppskjuten match från omg. 11) för att göra så att alla lag har spelat 19 matcher innan streckrysaren fortsätter de tre sista omgångarna. En seger för Östra där och det skulle se ljusare ut för Jönköpingslaget som just nu ligger under strecket.

I elitserien så tog Lockerud tre poäng mot Örebro men jag tror de får svårt att komma undan nedflyttning, men man ska aldrig säga aldrig. Som jag sagt tidigare så är det en skandal att 12 poäng av 78 möjliga troligen räcker för nytt elitseriekontrakt.

Klart i Södermanland blir det säkerligen nästa vecka då Rockets har tagit tillräckligt med poäng för säkrad kvalplats. Kommentarer från drabbningen igår mellan Nykvarn och Trosa finns att läsa på deras hemsidor. Det verkar som lagen är överens om att Nykvarn iaf förde matchen.

Efter gårdagens matcher växte...

gapet mellan Hässelby och oss. Vi (Telge) är nu tre poäng före och har väl ett "bonuspoäng" i målkvoten där vi har 20 plusmål mer än Hässelby. Jag har hört från många ledare i andra lag att "ni är det bästa laget i serien", men till slut är det ju så att det är laget som ligger först den 13:e mars vid 15-tiden som är det. Det blir den gamla klychan "en match i taget" så får vi se hur det slutar.

Våran match mot Skattkärr blev en vinst med 6-1 efter stundtals bra spel. Saknar fortfarande mer backskott, då jag vet att det finns skottkapacitet hos dem och så har vi ibland väldigt svårt att få in bollen i givna lägen. Erika fick förtroendet i målet och hade lite otur på deras mål annars var hon felfri. Ett ref finns att läsa här. Var inne på Skattkärrs hemsida men Johnny har inte hunnit med sitt ref än. Förlust för Johnny alltså men han har stora chanser att vinna tipstävlingen även om jag tog in lite med en "tre-poängare" med rätt resultat i matchen mellan Farsta och Fröjered (3-6). David har lagt in ett kort ref från den matchen.

Våra "huvudkonkurrent" Hässelby fick en SD-förlust mot Köping och den var väl inte helt oväntad. Köping är tunga att möta och som vanligt är att när man har ett PP så kontrar någon av systrarna Lindgren in ett mål. Denna gång var det Hanna som avgjorde matchen efter 1 min av SD då Linn Ekermalm satt utvisad. Jag tror att Köping gör mer mål i box-play än vad de släpper in. Nu får Hässelby lita på hjälp från något att lagen vi har kvar att möta som de skriver på sin hemsida.

Idag var det väl tänkt att jag skulle ner till Linköping och se matchen mot Råsunda. Men jag stannar hemma och kollar D2 laget istället, där Jessica Helsén och Sandra Lindholm gör debut. Har ju sett Linköping spela och tror inte jag hittar några nyheter i matchen. Det blir inte samma spel mot Råsunda som mot oss, för Råsunda blir nog en "mums-bit" för LIBK och vi tänkte nog vara lite mer svårtuggade nästa helg.

Är Södermanlands div 2A avgjord nu? Överraskande förlust för Nykvarn mot Trosa/Edanö. Wasell litade inte på hjälp från andra lag utan gick för seger vilket gjorde att Amanda kunde göra 4-3 målet i öppen kasse. Härlig gambling från Nykvarns sida som inte hjälpte denna gång. Tvåmålsskyttar blev tjejerna från innebandyn på skolan Amanda och Stephanie, kul. Har väl inte fått någon helhetsrapport från matchen men vad jag har hört så låg väl egentligen Nykvarn närmare en seger. Läser man i matchprotokollet så vann de skotten med hela 48-19.

Som "ett brev på posten" kom det förstås syrliga kommentarer från Trosahåll om min tidigare blogg där jag skrev att "Trosa var på dekis". Men det behövs mer än vinst i en match för att jag ska ändra på min uppfattning om att Trosa, med den trupp man har, har underpresterat denna säsong.

I div 1 norra så vann både Skellefteå och Boden sina matcher, så snacket om att "motivation slår klass" är nog inte helt taget ur luften. Alltså status Q mellan lagen.

Södra serien så tror jag att CL98 definitivt kan säga adjö till fortsatt div 1 spel efter förlusten mot Pixbo. Annars är det fortfarande väldigt ovisst vilket som ska bli det fjärde laget att kliva ner i tvåan. Avslutningen på serien blir en riktig rysare.

I elit tog Falun sista chansen att hänga på kring slutspelsstrecket genom sin seger över ett omotiverat (?) Djurgården. Viktig match idag mot Huddinge. Kan Lockerud ställa till det för Örebro idag eller ska Örebro säkra kontraktet?

Ut ur elitserien åker....

Lockerud, jag kan inte tänka mig något annat. Man har kvar att möta Örebro (H), Rönnby (B), Djurgården (H) och Huddinge (H). För att hålla sig kvar i serien så måste man ta sju poäng på dessa matcher och jag kan inte hitta de poängen.

Givetvis är det då under förutsättning att Ö-vik inte tar poäng i någon av sina tre återstående matcher. Ö-vik har tre tuffa matcher kvar på programmet då de möter Falun, Rönnby och IKSU alla på "hemmais". Jag tror inte det blir några poäng alls i de matcherna så kvalplatsen reserverar jag för laget. Förlusten förra helgen mot Lockerud var "spiken i kistan".

Det innebär att tre vinster på 26 matcher kan räcka för nytt kontrakt i serien. Det känns verkligen inte optimalt. Flytta ner de tre sista och låt seriesegrarna i div 1 få en direktplats och låt tvåorna i div 1 kvala mot de fjärde laget från botten i elitserien. Är man så pass bra att man vinner en div 1 serie så bör man få en elitplats.

Tänk om Jönköping som är överlägset bästa lag i södra skulle drabbas av några skador/sjukdomar på sina spetsspelare just under kvalet och inte få rätt förutsättningar att spela igenom det. Det skulle vara grymt!

Jag skrev i mina blogg igår att Junland skulle göra debut för Ungdom men vad fel jag hade, den debuten gjordes redan i matchen mot Norrköping.


bild från matchen mot Surte förra säsongen.

Det var en helt OK debut vad jag har fått höra, två mål och ett ass kom det från hennes klubba. I gårdagens match mot Finspång blev det inga poäng men det blev iaf vinst med 9-4. Mjölby vann programenligt över Boxholm med 6-3, jag tippade 7-3. Helt fel tips var det istället i matchen mellan Åby och Solfjäderstaden som vanns av Åby med 4-3.



I den matchen gjorde Camilla Pettersson (en annan "gammal" LIBK-spelare) två mål och bidrog i stor grad till segern. Men har Solfjäderstaden redan sina tankar i kvalet? Jag tycker att det är viktigt att få tjejerna fokuserade på varje match så man är mentalt förberedda när kvalet sätter igång, för dit går man även efter denna förlust. Vilket lag man möter är väl fortfarande öppet men att det blir antingen Hovshaga eller Färjestaden är ju klart. I den serien är det just nu "fördel" Hovshaga som seriesegrare och man skulle alltså få möta Färjestaden..

Fyra matcher i norra denna helg där det kan bli ett stort glapp mellan laget ovanför nedflyttningsstrecket och lagen under.  Skellefteå som ligger ovanför möter på bortaplan Umeå City och tror jag har en stor chans att vinna den matchen. Umeå är sedan länge klara och får ta sig an ett taggat (förmodar jag) Skellefteå. Boden som har fyra poäng upp till Skellefteå möter IKSU Ungdom och det är väl samma förutsättningar i den matchen, ett taggat lag möter ett lag som egentligen inte har så mycket att spela för. Det tredje laget i striden kring strecket Sundsvall reser ner till Sala för att möta Sala Silverstaden. I den matchen gör firma Backlund - Lundqvist processen kort med Sundsvall som inte har något att hämta. Fjärde matchen står mellan redan klara (?) nedflyttningslagen Alunda och Ankarsvik

I "täta-heta" södra är det en spännande omgång. Tufft kring nedflyttningsstrecket och därför många "sex poängs" matcher. Vilket av lagen som ska följa Ingelstad/Växjö, Engelholm och CL98 (troligen kört för dem) ned i tvåan avgörs nog inte förrän i sista omgången. I helgen så spelas det enligt följande:

Ingelstad/Växjö - IBF Göteborg, det känns som en "räddningsplanka" för Göteborg som bara "måste" vinna en sådan match. Inte helt lätt då Ingelstad samtidigt kan gå in och njuta över att kanske spela bort ett nervöst motståndarlag.

Pixbo - CL98, ett Pixbo som gått bra och har en bra känsla hos "ungdomarna" som spelade sig till innebandyfesten förra helgen. Jag tror tåget har gått för CL men sista halmstrået är väl denna match. Dessvärre för Kalmarlaget tror jag Pixbo är alldeles för starka. CL möter sedan Warberg på söndagen i Varberg. Det skulle förstås vara möjligt med två vinster och då är men med i matchen igen. Även Pixbo spelar en match på söndagen då de möter Engelholm och det är väl en match som "bara ska spelas av". Givetvis med en Pixboseger som resultat.

Vänersborg - Södra Dal är en "verklig" sex poängs match. Nerver utanpå tröjorna i båda lagen. Svår att tippa men hemmaplan ska väl iaf vara en favör?

Olofström - Jönköping är förstås en match som inte innehåller så särskilt mycket dramatik. Frågan är om Olofström kan "krossa" Jönköpings nolla i förlustkolumnen. Jag tror faktiskt det.

Östra - Älvstranden, ytterligare en match som gäller mycket. Östra har varit heta på slutet och jag tror de rår på Älvstranden.

Många intressanta matcher alltså och antagligen är vi inte så mycket klokare på hur det går i serien efter denna helg. Vi får nog vänta ytterligare några veckor.

I Södermanlands div 2A så är alla sex lagen igång i helgen.

Onyx - Torshälla   7-4
Torshälla kommer till spel med en tunn trupp (som vanligt) och orkar inte med tre gånger tjugo effektiv tid. Det står -1 framför många av Onyx tjejer i laguppställningen vad det nu kan innebära men jag antar att de iaf ska vara med på plan. Annars ser förstås deras trupp lika tunn ut.

Nykvarn - Trosa/Edanö   6-3
Trosa har gått mycket sämre än vad jag förväntade mig. Vad det beror på har jag väl lite humm om men inget konkret. Känns som laget är lite på dekis då de inte ens "orkar" lägga in truppen som ska spela. Nykvarn jagar förstås på och kan ju bara inte förlora, det har man inte råd med.

Södertälje - Gnesta   11-2
Inga trupper inlagda där heller så hur många spelare man har att tillgå är förstås okänt. Men Rockets har en bred och jämn trupp så Gnesta ska inte bli något problem för laget.


Fredagsmatcher och tippning...

står på programmet i denna blogg.

I elitserien är det två viktiga matcher ikväll, båda kan ha stor betydelse i nedflyttningsstriden. Lockerud tar sig an Karlstad hemma i Vadsbohallen och Örnsköldsvik möter Dalen på bortaplan.

Lockerud känns det som har sista chansen att hänga på de andra lagen och jag tror att man tar den. Jag tippar en hemmavinst med 6-4

Örnsköldsvik däremot tror jag förlorar mot Dalen. Tips: hemmaseger med 7-3

Östergötlands div 2 serie har tre matcher på programmet ikväll. Serien är ju avgjord men en intressant "debut" äger ju rum. Det är Hanna Junland som gör sin första match för Linköping Ungdom, rutin som kan vara till nytta för laget resten av serien. Matchen mot Finspång vinner man förstås klart, jag tippar 7-2 till ungdom.

Åby tror jag inte kan rubba Solfjäderstaden trots att man har favör av sin lilla hemmaplan. Bortaseger med 8-4

I matchen mellan Boxholm och Mjölby finns det lite "derbykänslor" som kan göra att det blir en tuff drabbning. Men Mjölby är bättre så de vinner med 6-3

I veckan vann IBF Linköping mot KFUM Norrköping med 5-4 i SD. Matchvinnare var Anna Rhöös som gjort come-back och hon gjorde därmed sitt första mål för säsongen. Nu väntar jag bara på att nyförvävet från Alplandet, Caroline Bleuer ska sätta sitt första mål. Kul att hon var så pass bra att hon "färgar" i laget, hon var ju ett osäkert kort som jag tipsade Martin om.

Det är kanske sista tipsomgången också då "Skattkärr Johnny" har knåpat ihop 19 poäng och alltså bara behöver två till för att komma till 21. Jag har 16 poäng har förstås chansen jag med.

Farsta - Fröjered   3-6
Farsta gjorde det bra förra omgången då man "stal" en poäng från Köping. Man gjorde det på Köpings hemmaplan så det var överraskande. Matchen mot Fröjered spelas i Högdalshallen och inte i Farstahallen vad jag kan se och det är nog ingen fördel för Farsta. Det var förstås länge sedan jag var i den hallen, jag körde många träningar och matcher med stadslaget där på 90-talet, så jag vet inte hur bra kvalitét det är i dagens läge på den. Men det är iaf inte parkettgolv.

Hässelby - Köping   4-7
Jag tror på en seger för bortlaget i denna match därför att det skulle gynna oss.  Med andra ord en "råchansning".

Linköping - Råsunda   6-2
En klar hemmavinst tror jag på. Råsunda är avsågade och Linköping ligger på säker mark. Det bör innebära att båda lagen spelar utan nerv och då känns Linköping som det bättre laget.

Täby - Rönnby Ungdom   4-5
Rönnby har fortfarande chansen att klara sig kvar. Visserligen är Täby ett bättre lag men motivation slår klass denna gång.

Hagfors - Hammarby   5-7
Inget lag har publicerat någon laguppställning så det är förstås svårt att veta vilka lag man ställer upp med. Det är fram för allt Hammarbys lag som är intressant, ställer man upp med sitt ordinarie lag så kan man ge Hagfors en fight. Laget är inte riktigt så dåligt som tabelläget visar. Nu när man är avsågade så kan man också spela ut utan nerver.



Själva möter vi Skattkärr och har revanch att utkräva. Jag tror inte det blir ett likadant bottennapp som i Karlstad i alla fall. Vi är starka (obesegrade) på hemmaplan. Jag kommer givetvis att vara på plats.

Det blev en skön seger....

för oss i skol SM. Vinst över duktiga Virginska skolan från Örebro coachad av Markus Eriksson. Kul som vanligt att träffas och få lite snack om både det ena och andra när det gäller innebandy förstås.

Matchen då? Jo den vann vi med 12-7 (1-1, 4-4, 7-2), det var först i tredje perioden som vi kunde gå loss. Men det kändes som om vi hade lite kontroll redan från början skott 40-21 (11-8,15-8,14-5) men marginalerna var inte riktigt med oss i två perioder. Jag tror vi hade 6 ramträffar under dessa två. Sen lossnade det ordentligt i tredje då vi även hade lite "flyt" med några mål. Många var bra idag och en del vet jag kan bättre så det finns alltså mer att ta ut av laget och det känns ju jäkligt bra.



dagens bästa i laget var Niclas "Nille" Johansson som var överallt på plan och även gjorde två viktiga mål (1-0 och 6-5).

Efter denna omgång i SM är det 8 lag kvar så nu är det bara att ladda baterierna, träna hårt så vi kan ta ett steg till i turneringen. Vi är ett jämt lag (nio olika målskyttar) och har även många duktiga som hamnade utanför laget denna gång men inget är ju "hugget i sten". Så alla har bara en sak att göra...jobba på!



Huddinge - DIF var söndagens

match för mig (och Liisa och Johanna). Det var ett tag sedan jag var på en elitmatch, tiden räcker tydligen inte till nu när man som sportchef har en hel del lag att försöka hinna med.

Huddinge som blev så totalt sågade av många, även jag hade mina funderingar på hur det skulle gå, visade DIF att med vilja och motivation kommer man långt. Jag tycker det var en välförkänt seger för Huddinge. DIF visade upp ett väldigt darrigt försvarsspel där forwards inte hjälpte till bakåt. Offensivt fanns det också en hel del att jobba med i Djurgården, men de kanske gjorde en mindre bra match har inte så mycket att jämnföra med denna säsong.

Emelie i Huddinges mål var väldigt bra i matchen och höll Huddinge kvar i matchen vid flera tillfällen. Det var iaf kul att äntligen få tid att se en elitmatch. Jag ska försöka få till det vid flera tillfällen under våren.

Rockets drog längsta strået i "Göteborgs derbyt" mot Telge. Seger med 2-1 där segermålet  som Lisa sköt tydligen krånglade sig in med hjälp av fötter och ben. Rockets fick därmed möta min storfavorit till segern i detta gruppspel Pixbo och det blev en förlust med 8-3.

Tänk att det fanns en tjej...

som sa "jag kan ta straffen".

Det var säsongen 96/97 och jag var ledare/tränare för Stockholms stadslag F-15. På den tiden gällde inte regeln "bara tre från samma lag", så laget hade en hel del tjejer från Högdalen. Högdalens damlag var bäst i Sverige och de hade även ett väldigt bra flicklag. Bland annat hade jag med en "superkedja" (Tina-Hanna-Åsa) från detta lag, trion hade redan fått vara med och träna några gånger med damlaget. Annars var det "norrort" med Järfälla, GAIK Väsby och Arlanda som bidrog med tjejer till laget.

Bland annat var en center från Arlanda uttagen, "Jasse" var det smeknamn vi hade på henne. Hon platsade förstås inte i "första linan" men var klar center i andra. Hon var väl inte den som hade bästa koll så något lagkaptens ämne var hon inte.

SM:et gick i Falun och det var samling en tidig morgon på Klarabergs viadukten. Spänd förväntan både bland tjejer och killar. Många hade varit där i väldigt god tid, så när vi skulle checka av trupperna så var givetvis alla på plats...utom Jasse. Sjuk? Skadad? Vi hade inte hört något och ingen tjej hade koll men hon hade varit med och lirat i helgen.

Det var bara att slå en signal till henne och följande korta samtal utspelade sig:

"Hej, Göte här. Det var samling för en kvart sedan"

"Hej, var det idag vi skulle åka?" 

"Japp, vi gör ett kort stopp i Stäket för att hämta upp material. Är du där följer du med annars får du vara hemma"

"Det är lugnt, jag har allt packat. Ringer brorsan".

Vi kom till Stäket och Jasse stod där och väntade. Att hon hade "packat allt" var en liten överdrift. Hon levde på lånade saker under hela turneringen, men skor och klubba var iaf med.

Turneringen gick väldigt bra, första linan producerade och vi hade en kalasmålvakt i "Lindis". Även hon var från Högdalen.

Det blev dax för semi mot ett väldigt duktigt Smålandslag. Tuff och hård match där vi ledde med 2-1 i sista perioden. Åsa hade just haft ett kanonskott i målets innerribba som domarna missade när vi fick en straff. Nu kunde vi stänga matchen. Frågande blickar till kedjan från Högdalen, men det blev bara negativa huvudskakningar från alla tre. Ingen vågade!

Då klev Jasse fram:

"Göte, jag kan lägga straffen"

"Bra, Jasse. Ta det bara lugnt"

"Jodå"

Hon går lugnt fram mot Smålands målvakt. Halva gänget på bänken håller för ögonen. När hon är c:a tre meter från målvakten  lägger hon upp bollen i målvaktens högra kryss med ett hårt dragskott. För skjuta kunde hon.

Stor glädje och "TV-puckshög".  Hon kommer till bänken och jag klappar om henne och säger:

"Inte visste jag att du var en sån rutinerad straffläggare"

Hon tittar på mig och säger:

"Jag har aldrig lagt en straff tidigare, tyckte bara att det skulle vara kul att testa".

Det tog ett tag innan pulsen gått ner från "maxpuls" och jag kunde andas normalt igen.

Vi vann matchen med 3-1 och vi vann även finalen mot Dalarna.


Hett Södertäljederby i Göteborg...

blir det klockan 12.30 idag.

Både Södertälje "Rockets" och Telge gick vidare från gårdagens gruppspel i DJ 18. Telge blev t.o.m. gruppsegrare genom en klar vinst över Lockerud (9-0) och en kryssmatch mot Pixbo (2-2). I matchen mot Lockerud var det kul att läsa att det var många poäng av "D2 tjejerna" (10 p) där Evelina Åberg avslutade målfabrikationen med ett äkta hat-trick.



I kryssmatchen mot Pixbo var det Josephine Forsmark från D1 laget som klev in och gjorde båda målen. Även assisten kom från D1-tjejer. Starkt att kryssa i den matchen!

Lockerud kom till spel i turneringen utan många av sina toppspelare som i stället fått i uppdrag att åka med elitlaget på "norrlandsturnen". Man "offrade" ett eventuellt SM guld i DJ 18 för att försöka jaga ikapp övriga bottenlag i elitserien. Det blev iaf en lyckad början på den jakten då man slog Örnsköldvik med 8-4 och tog sina tre första elitseriepoäng denna säsong. Fem mål och fyra ass från tjejerna som kunde varit med i Göteborg.

I den andra gruppen vann Lerum sina matcher mot Hagfors och Rockets, Rockets slog också Hagfors. Det blev alltså (något överraskande) Hagfors som inte gick till semi-finalspelet idag. Laget bestod till stordel av D1 tjejer och jag hade förväntat mig mer av det. Både Lerum (tvåa i Gbg-serien) och Rockets (etta i sin serie) är ju D2 lag. Kanske är det så att gapet mellan div 1 och toppen av div 2 inte är så stort?



Johanna Norin har hittills gjort tre mål för sitt Rockets, blir det mål i matchen mot Telge också?

Nu till derbyt som blir lite av en prestigematch mellan Södertäljelagen och den ligger på olika plan.

Coachduell mellan Peter Nilsson (Telge) och Ove Jonehed (Rockets). Två rutinerade coacher som gjort väldigt bra jobb med sina lag.

Vilka ska "glida omkring" på Igelstavikens gymnasium nästa vecka? Telge har 10 tjejer och Rockets 9 tjejer som går på skolan. Alla går inte på "innebandylinjen" men flertalet gör det.

Målvaktsduellen mellan Lovisa Frisk (U-19 landslaget) och Erika Johansson (1:a reserv till U-19) är ju också en "match i matchen".

Det blir ju även en match i matchen mellan



systrarna Lindholm där Jennifer spelar i Rockets och Sandra i Telge.

Hur det än går i matchen har Södertälje ett lag i finalen i kväll.

Även den andra semin bjuder på ett derby då Lerum och Pixbo möts. Där tror jag på en Pixboseger, så vi får se vilket lag från Södertälje de får möta.

Ångrar faktiskt att jag inte åkte ner till Göteborg men jag fick ju istället chansen att hjälpa Tommy då D3 laget mötte Katrineholm igår kväll. En match som vi vann med 8-2 efter ganska hafsigt spel. Vi hade fått hjälp av Nadja Nielikäinen från D1 laget som behövde lite matchning/träning. Nadja gjorde tre mål och ett ass och var förstås en stor bidragande orsak till segern. Inte bara genom sitt spel utan också som stöd för de mindre rutinerade D3-tjejerna och att hon satte lite tankar i motståndarna också. Emelin i målet gjorde också en väldigt bra match.

I Katrineholm blev jag imponerad av Isadora Freberg (96:a) som har en stor potential att bli riktigt bra. Det skulle vara kul att få "ta hand om henne" på Igelstaviken till ht 2012 då vi förhoppningsvis är ett NIU.

I elitserien så tog alltså Lockerud sina första poäng och har börjat jakten. Örebro "stal" en välbehövlig poäng från Endre och Karlstad förlorade mot Täby. Alltså fortfarande väldigt ovisst i botten. Täby bör ha tagit ett stort steg mot slutspel med sina tre poäng. Kampen om den åttonde slutspelsplatsen står mellan Dalen, Falun och Huddinge där det för närvarande är fördel Dalen.

Elitserien, DJ-18 och JAS...

kör för fullt i helgen.

I elitserien är det en hel del intressanta matcher. Vad händer i botten och kring slutspelsstrecket?

Örnsköldsvik tar emot Lockerud i en "måste" match. Vinst där och man tar ett steg mot förnyat kontrakt. Örebro möter Endre och laget är farligt nära kvalstrecket så en vinst skulle vara värdefull. Karlstad tar emot Täby, två lag som kämpar runt olika steck. Karlstad runt kvalstrecket och Täby runt slutspelsstrecket. Falun är också ett lag som kämpar runt slutspelsstrecket och laget har en svår bortamatch mot Rönnby. Även Dalen har match idag mot Pixbo. Det kan verkligen klarna kring strecken denna helg eller blir det resultat som gör det ännu mer ovisst?

I DJ-18 är det regionsslutspel denna helg och mitt Telge spelar i Göteborg (Härryda?) i en väldigt svår grupp som också innehåller Lockerud och Pixbo. Pixbo ställer upp med det bästa de kan spela med. Frontfigur blir väl Jennie Tikkanen nyförvärvet från IBF Göteborg och finska U-19 landslaget. Lockerud däremot tar med sina bästa på "norrlandsturnen" för elitlaget och är väl inte lika starka som i gruppspelet.

I den andra gruppen i västra regionen är "grannen" Södertälje Rockets med. De möter Hagfors och Lerum. Hagfors kommer med hela sitt div 1 lag förutom två spelare som passerat åldersstrecket för DJ-18.  Lerum är två i div 2 Göteborg och har en hel del spelare med från det laget. Rockets är också ett div 2 lag som leder Södermanlandsserien och har i princip hela laget med i Göteborg.

Jag tror att både Telge och Rockets har chans att få spela semifinaler på söndagen med sen är det nog stopp. Tippar en final mellan Pixbo och Hagfors som Pixbo vinner.

Södertäljes killar fick mycket pisk av Mullsjö i JAS. Enligt skotten var det jämt men resultatet 1-8 måste svida ordentligt. Jag får väl kolla med killarna på måndag i skolan vad som hände.

Nykvarn spelar i Växjö idag mot IBK Vöikers som enligt innebandymagazinet är favoriter i den matchen. Men "Nyken" slog i veckan ut Karlstad som var favoriter i den matchen så allt kan hända.

Jag får väl passa på att gratulera Solfjäderstaden till seriesegern i div 2 Östergötland. För jag kan inte tänka mig att något lag ska komma ikapp efter gårdagens resultat. "Fjädern" vann klart över IBF Linköping med 5-1 och fick lite hjälp av Åby som slog Mjölby med 7-4.

Jag hade missat dessa matcher så något tips blev det alltså inte men jag hade nog haft rätt på Solfjäderstaden men missat Åby.

Det lutar mot att Solfjäderstaden får möta Färjestaden i kvalet, kan bli nog så tufft.

Minne Dahlerus är en av...

de som skriver bra och läsvärda bloggar på innebandysajten. Bland annat har hon skrivit en blogg om när hon som "junis" kom till Högdalen och fick spela med storheter som Åsa "Kotten" Karlsson och Carina Rosell.

Minne hade iaf lite koll på de spelare hon skulle spela med, värre var det för en av Stockholms F15-tjejer för något år sedan.

Minne och jag, som fungerade som "överledare", satt och åt frukost på hotellet i Linköping under ett distriktslags SM för F/P-15. När vi satt där så kom en tjej från laget fram och satte sig vid vårat bord. Efter en stund tittade hon på Minne och frågade:

"Har du spelat innebandy?" (Jag har bestämt för mig att hon sa "har" och inte "spelar").

Minne svarade nästan lite "försynt":

"Jo, jag har prövat på det".

Då var jag tvungen att flika in:

"Du sitter faktiskt mitt emot Sveriges mesta landslagsspelare. Hon har flera VM-guld, Europa-cup guld och massor med SM guld".

Den tejen fick jag påminna om att hon skulle äta frukost också.

FBC Uppsala möter Sten Sture....

i en mycket intressant match på fredag. Klubbarna ska slås samman nästa säong och de har tydligen samtränat i veckan. Sten Sture jagar Sala Silverstaden och att vinna mot Uppsala är nog ett måste. Uppsalas tre mest framträdande spelare gick också över till Sten Sture innan "fönstret" stängdes den 31: januari.

Det har börjat pratas om läggmatch och det är förstås förståeligt efter samträningen. Otroligt klumpigt gjort av lagen. Vinner Sten Sture nu på fredag så kommer det givetvis att spekuleras om hur intresserade Uppsala var att vinna. Oavsett sammangående och samträning tror jag Sten Sture vinner matchen för att de är det bättre laget men det klumpiga agerandet mellan klubbarna bäddar ju för spekulationer om läggmatch.

Skulle Uppsala vinna så spelar de troligen bort Sten Sture från chansen att vinna serien, vilket härligt dilemma för de båda klubbarna.

Gårdagens match för oss slutade med en SD vinst över ett vad jag fått höra mycket bra spelande Rönnby Ungdom. Tufft försvarsspel och lite tur med några ribba/stolpe bäddade för en viktig poäng för Västeråslaget som nu jagar Fröjered ordentligt. Vad som hände under matchen finns det ett ref om på vår hemsida.

Div 1 omgångens matcher i södra och mellersta är i slutampen och Täby vann som väntat över Hammarby, 5-10 blev det och många mål som vanligt av offensiva Täby. Sex poäng av Sara Attermo imponerar men var Stålhult med? Inga poäng vad jag kunde se av henne.

Det blev en tung förlust för CL98 mot Östra så nu blir det verkligen tufft för Kalmarlaget att hålla sig kvar i ettan. Östra däremot tog chansen och klev upp över strecket.

Älvstranden slog Vänersborg i SD 8-7 efter det att Vänersborg hämtat upp ett underläge med 7-5 de sista minuterna.

Jag har själv varit och sett vårt DJ-18 lag spela mot Turinge Miners i div 2 B Södermanland. DJ18 laget ska till Göteborg i helgen för att spela regionsslutspel mot DJ18 giganterna Lockerud och Pixbo. Det blev en bra träningsmatch för laget som fick en ganska behaglig resa och vann tillslut med 7-2.  Det var verkligen kul att se



Sandra Lindholm göra sin första match efter knäskadan hon fick under Kallsta open i höstas.

Linköping klarade av...

Solfjäderstaden i DM finalen. Klar seger med 6-1 och enligt Nilles blogg kunde det blivit ännu större. Vad som Solfjäderstaden tyckte har ännu inte publicerats på deras hemsida, men det brukar alltid skilja lite på vad lagen tycker om matchen. Johan (Hagfors) och jag hade ju helt olika syn på våran match, men det är som det ska tycker jag.

Missade alltså matchen men vi fick istället besöka den icke spelande, sjuka dottern. Så det blev en resa till Linköping och absolut mycket mer tid att umgås på än vad som blivit fallet i Motala Sporthall.

Ikväll är det två matcher i mellersta, i morgon ytterligare två och sen blir omgång 18 komplett på torsdag med en match.

Fröjered och Linköping tjuvstartade omgången redan i lördags och det blev en (på pappret) relativt klar seger för Fröjered som alltså slog Linköping i båda mötena. Bra gjort! Hade ju förstås tippat bortaseger så noll poäng i den matchen.

Här kommer mitt tips för omgång 18:

Råsunda - Hässelby   3-8
För oss vore det ju bra om "Zunda" kunde skrälla men den chansen är väldigt liten. Man säger att "i ett derby kan allt hända" men Hässelby slår Råsunda 9 gånger av 10 och det är inte den tionde matchen ikväll.

Rönnby Ungdom  - Telge
Jag hade tänkt åka med till Västerås men det blev inte så. Vi har fått till stånd ett möte med kommunen ikväll och det "bör" jag vara med på. Jag har ju uttalat mig i tidningen angående höjningen av planhyror och som nybliven "media kändis" så är det bra om jag närvarar.

Hammarby - Täby   3-8
En lika dan match som den mellan Råsunda och Hässelby. Derby men 9 gånger av 10 regeln gäller i denna match också och som sagt inte den tionde.

Skattkärr - Hagfors   5-4
Ett dessto hetare derby i Värmland. Matchen kan förstås sluta hur som helst men något måste jag ju tippa och då blev det så här.

Köping - Farsta   12-3
Hemmalaget kommer att springa sönder Farsta tror jag och då rinner det iväg i målprotokollet. Men kan Farsta få hejd på Köpings spring så kan det bli mycket jämnare.

I södra har Olofström slagit Älvstranden med 4-3, vilket gör att Älvstranden inte fich något glapp till de andra lagen som slåss kring nedflyttningsstrecket.

I morgon är det några väldigt viktiga matcher i den serien. Älvstranden möter Vänersborg i en väldigt viktig 6-poängsmatch. Hur svår som helst att tippa men mitt försök blir seger för Älvstranden med 4-3
CL98 har sista chansen att haka på kring strecket i sitt möte med Östra. Har sagt att jag är smålänning till 50% och då Kalmar bara ligger 3-4 mil från mina "hemtrakter" så får jag väl hålla på CL98. Därför tippar jag 6-4 till hemmalaget.

Att Jönköping ska slå Ingelstad/Växjö är givet och lika säkert är det nog att Olofström slår Engelholm.

DM för hela slanten....

blev det i helgen, med tyngdpunkt på lördagen.

Började med att se våra 97/98:a tjejer spela mot Flen och visst blev det vinst. 8-4 efter en bra början och en lite sämre avslutning. Kan förstås vara svårt att hålla fokus när måkvakten blir skadad och en utespelare kliver in istället. Men Emelie visade sig vara riktigt duktig i målet också, innan hade hon visat att hon kunde göra mål och nu hur man räddar från mål. Som vanligt spelade laget en en innebandy med tanke inte mycket "slå och jaga boll" där inte.

Åkte vidare till Wasa Sporthall och fick se Rockets dominera stort både mot Trosa och Strängnäs. Stora siffror i både matcherna. Laget är jämt och maler ner sitt motstånd. Jag hann se en period mellan Nykvarn och Strängnäs (den vann Strängnäs med 2-1) innan det var dax för lite mat. Jag hörde senare när jag kom tillbaka att det blev kryss i matchen och det måste väl ses som en stor framgång för Strängnäs. Nykvarn var väl inte direkt heltaggade vad jag kunde se. Det såg väl lite bättre ut i matchen mot Trosa som vanns med 4-0 om jag minns rätt. Visserligen skapade Trosa en hel del men om man ska hänga med i matcherna måste man sätta sina chanser.

Dagen avslutade jag i Björkestahallen som "hjälp coach" åt Tommy och Flickor A laget. Det blev en 3-0 vinst över Onyx i första matchen för att sen spela 4-4 mot Nykvarn. Tjejerna i Nykvarn var betydligt yngre än oss men visade ingen som helst respekt utan körde med hög press hela matchen. Det lönade sig bra i denna match då tre av deras mål gjordes efter att de stressat våra backar till misstag. Vi gjorde visserligen en godkänd tredje period då vi vände underläge 1-3 till ledning 4-3 men ett "slött icke ingripande" gjorde att de kunde kvittera. Det var absolut inte oförtjänt på något vis.

Idag var det tänkt att jag skulle se DM finalen i Östergötland mellan Solfjäderstaden och Linköping. Men eftersom Emma inte skulle vara med så sjönk intresset för matchen från 100% till 0%. Det blev en resa till Linköping men den tillbringades på en helt annat plats än i en idrottshall.

Jag hann med att se två perioder av matchen mellan Telge och Flen i den andra DM-gruppen för damer innan resan till Linköping. Vi ledde med 9-0 när jag gick och det blev till slut 15-0 till oss. När den andra matchen mellan Telge och Onyx spelades satt jag i bilen på väg hem men fick ett SMS att vi vann med 7-2. Dess emellan hade Onyx slagit Flen med 4-3.

Så om jag fått ihop det på rätt sätt så möter vi Nykvarn i den ena semin (intressant) och Södertälje möter Onyx i den andra.

Att Lockerud ramlar...

ur elitserien bör väl vara helt klart. Jag har svårt att se att man ska komma ifatt lagen ovanför nedflyttningsstrecket. Vilket lag som däremot hamnar näst sist är väldigt ovisst, nu har även Örebro dragits in i den problematiken. Örebro har ju inte direkt odlat någon vinnarkultur efter oktober, bara förluster och det sätter sig givetvis i huvudet på tjejerna i laget. Både Ö-vik och Karlstad har vunnit matcher i år och har troligen en bättre känsla i lagen. Kanske sista omgångens match mellan Karlstad och Örebro blir helt avgörande?

I norra div 1 serien så är Ankarsvik och Alunda på väg ur och striden om vilka två som ska följa dem ner i tvåan står mellan Skellefteå, Boden och Sundsvall. Det är fördel Skellefteå om att undvika nedflyttning.

I mellersta ser ut att bli tre Stockholmslag som får ta steget ner i tvåan. Jag tror inte att varken Hammarby, Farsta eller Råsunda mäktar med att komma ikapp Rönnby Ungdom och Fröjered som är de två lag som får slåss för att undvika den fjärde nedflyttningsplatsen.

I södra åker Engelholm och Ingelstad/Växjö ur och CL98 ligger väldigt risigt till. Men sen är det knallhårt om vilket lag som ska slippa den fjärde platsen. Fyra lag (Östra, Vänersborg, Göteborg och Älvstranden) ligger runt strecket med 23 poäng. Även Södra Dal med 26 går ju inte helt säkert.

I Södermanland är det full fart i helgen då första omgången i DM med massor av matcher (gruppspel) skall avverkas. Så under lördagen blir det nog att pendla mellan Wasa Sporthall (damer) , Björkestahallen (Flickor A) och Västergårdshallen (Flickor B).

Jag var förresten uppe i Östertäljehallen ikväll och kollade när Emma T och Pernilla hjälpte F 97/98 med uppladdningen inför matcherna i morgon (Flickor B). Jag tror att det uppskattades av tjejerna att få sparring av D1 och känna på lite nya övningar.











Även i Östergötland spelas det DM, men där har man kommit till finalen, som spelas i Motala Sporthall mellan Solfjäderstaden och Linköping IBK. Gissa var jag hamnar på söndag em?

Måste väl också tippa första matchen i omgång 18 som spelas i morgon. De andra matcherna i omgången spelas under nästa vecka så de väntar jag med att tippa. Gick ganska uselt för mig i förra tipsomgången så det är väl till att skärpa sig.

Fröjered - Linköping   5-6
Jag tänkte först tippa hemmavinst men Linköping vill nog ha revanch för den "onödiga" förlusten på hemmaplan. Tror iaf att det blir en jämn tillställning.

Södertälje kommun höjer planhyrorna. Det har varit debatt i LT om att Telgebostäder ville höja med drygt 3%. Men vad är väl det? Kommunen "fläskar på" med en 20%-ig höjning, tror att det finns att läsa om det i morgondagens tidning.

Helgens bloggar kommer att innehålla mycket DM


Södermanlands HJ-17 lag...

till distriktslags SM i Umeå är uttaget. Kul att nio av dem går på Igelstavikens innebandylinje, känns som om vi har kvalitét utan att vara ett NIU-gymnasium.

Snart dax för skol SM för killarna också, match mot Virginska skolan från Örebro som är ett NIU, så då är det upp till bevis för oss.

I div 2 A Södermanland ångar Nykvarn på, lätt seger mot Torshälla i går kväll, resultat 12-5. Som vanligt var det en lite för tunn trupp från Torshällas sida endast 9 utespelare fanns att tillgå. Det är väl bra att man visar samma "ointresse" när man möter båda topplagen, Nykvarn och Södertälje, så att förlustsiffrorna blir i ungefär samma storlek.
Gnesta förlorade igen, denna gång mot Onyx och har inte tagit några poäng i den nya serien, gick luften ur efter höstomgången?

DM spelas i helgen det är pool-spel både i Västergårdshallen och i Björkestahallen så det blir väl att fara runt. Telges F97/98 lag laddar upp med träning på fredag och laget får då hjälp av Emma T och Pernilla från D1 laget att få upp tempot samt lite tips.

Jag har varit i Örebro idag på NIU/lokal variant träff för specialidrotter. Många bra synpunkter och funderingar kom fram på träffen.

Det är väl dax att tala om att vi på Igelstaviken kommer att köra på med innebandyn som vanligt även nästa år, fast då i en lokal variant. Men träningen kommer att i princip se ut som nu. Vi väntar också på besked från SIBF om NIU-certifiering för 2012 som skulle varit klart för någon vecka sen. Men nu så är det ändrat till 15 mars innan besked kommer. Man har tydligen fått in ansökan från skolor i fel distrikt och ska alltså "ragga" skolor i de av förbundet "prioriterade områderna".

För övrigt funderar jag på hur många ansökningar Södermanlands enda NIU gymnasium i Nyköping har fått?


RSS 2.0