Det här är något...

från matchen igår.

http://www.kumlanytt.se/nyheter.php?subaction=showfull&id=1256950516&archive=&start_from=&ucat=8&


Att slå Kumla på...

på deras hammaplan är inte lätt. Därför känns gårdagens seger med 4-3 extra skön. Vi visste på förhand att det skulle bli en tight match och det stämde verkligen. Båda lagen gjorde sitt yttersta för vinst och matchen var så jämn som siffrorna visar.

Period 1:

Det rakt igenom en väldigt jämn period där båda lagen skapade farligheter,  bra målvakts och försvarsspel gjorde att det skulle dröja ända till 17,37 innan första målet kom. Det var lyckligtvis vi som kunde ta ledningen. Anna passade Lisa som sköt, bollen måste ha träffat en klubba för den fick en väldigt konstig bana, den gick över målvakten och ”ramlade” ner i bortre krysset. Men alla mål räknas. Klart det kändes skönt att gå till periodpaus med en ledning, men det som kändes bättre var att vi i denna period presterat ett spel som vi inte haft i de tidigare matcherna. Mera kombinationer och ett mycket bättre lagarbete i femmorna.

 

Period 2:

Spelet är fortfarande mycket jämnt. Efter 4,42 drabbas vi av en U2 för ”hårt spel”, det är Hanna som får gå och vila i (förhoppningsvis) två minuter. Vi är starka i boxplay och reder ut denna tvåa också, men 5 sekunder efter vi blivit fullt manskap kan Linnea Lund (duktig back i Kumla) kvittera. Assisten får Anette Lundin.




Spelet fortsätter att ”bölja” fram och tillbaka med lite mersmak för oss. Så när Kumla kan ta ledningen efter11 minuter (11,00) så känns det inte helt rättvist.  Malin Sydner lägger in bollen på mål där Emma K och Kumlas Marie Pettersson har en intensiv närkamp. Båda spelarna och bollen hamnar i mål och domaren bedömer att bollen är i målet innan spelarna. Surt. Men dagens Linköping stressar inte upp sig utan maler på. Vi får en gyllene chans till kvittering efter 13,32 då hemmalagets Malin Persson får en U2 för ”fasthållning”. Vi sätter press på Kumla men är lite för ivriga att komma till avslut så de riktigt heta chanserna skapar vi inte. Kvitteringen kommer istället när klockan står på 16,17. Lina skjuter från distans ett skott som målvakten inte kan hålla och Rosa är framme och petar in returen.






Vi går till pausvila och är fortfarande väldigt nöjda med spelet vi presterar.

 

Period 3:

Vi fortsätter med vårt fina spel och redan efter 1,54 kommer vårt ledningsmål. Det är Wiman som bågar in från sarghörnet och får på ett stenhårt skott i bortre krysset utan chans för deras målvakt. Snyggt. Tyvärr kommer det en ganska snabb kvittering, Anette Lundin lägger en långboll från eget försvar som på något sätt studsar igenom hela vårt försvar till en helt fri Malin Sydner som ensam med Sofia inte gör något misstag. Tiden är då 4,28. Men som sagt idag spelar vi bra och då brukar man även förtjäna lite tur. Under avdelningen annorlunda mål kan man sortera in vårt 4-3 mål. Rosa passar Sandra som skjuter och bollen får återigen en underlig bana som går över målvakten och hamnar i mål. Mycket likt vårt 1-0 mål. Efter 14,58 ”snackar” Wiman till sig en U2 för ”protest mot domslut” vilket ska läsas som ”protest mot ett uteblivit domslut”. Men vi är ju starka i box så det reder upp sig utan några större farligheter från Kumla. Kumla tar ut målvakten i slutet men vi spelar tight och försvarar oss bra.

 

Sammanfattningsvis:

En i stort rättvis seger där jag tycker vi var lite bättre. Spelet vi hade lovar gott inför framtiden. Vi kan gå på 3 femmor hela matchen vilket visar vilken bredd vi har i laget, då vi också har lika bra spelare på sidan om.

Bilderna är hämtade från http://eppa.bloggsida.se


Bättre och bättre....

dag för dag. Det blev en skön vinst idag. Har just kommit hem så referat och synpunkter blir i morgon bitti.

Måste bara säga att det är hur kul som helst att komma till Kumla. Man känner sig som hemma med alla goa människor som finns där.

Kom att tänka på .....

en sak. Hittills denna säsong har jag inte funderat på vilka som dömt oss. Det måste ju innebära att domarna varit bra, då jag inte ens kommer ihåg (glasklart) vilka som dömt matcherna. Att jag kom att tänka i de banorna just nu beror på att domarna som vi hade vid förra säsongens bortamöte mot Kumla fortfarande finns klart med i mitt minne.

När jag tänker tillbaka på mina 20 år som tränare så kanske det är ett 10-tal domarinsatser som etsats sig kvar i minnet, givetvis då som negativa minnen. Det bör ju innebära att i stort så gör domarna en mycket bra insats, att det sker feldomslut (enligt mig) i matcherna är ju inte så konstigt. Men som sagt riktigt dåliga domare har jag bara upplevt vid ett fåtal tillfällen.
 
Att spela matcher i Kumlahallen har för det mesta slutat i moll. Jag har varit där en del gånger framför allt när det gäller U-18 och U-16 spel och för det mesta har det inte slutat bra. Det är visserligen en trevlig atmosfär och jag känner igen många som finns på plats. Det är ju trevligt, kaffe och kaka serveras (inte alla som gör det) innan match så man känner sig välkommen. Men segrar? Dags att bryta trenden ikväll hoppas jag.

Man det blir förstås tufft, ett lag som slår Köping på deras hemmaplan imponerar.

Köping gjorde något som inget annat lag lyckats med, det att slå Nykvarn på deras hemmaplan. Tydligen en tuff och jämn match där "de tres gäng" återigen stod för det mesta. Av Köpings 33 mål har trion gjort 28. Surte - Vänersborg kryssade så jag väntar fortfarande på "lyftet" för Vänersborg. Jag vet att kapaciteten finns. I Skattkärr har Mikaela Målström klivit fram som den stora poänggöraren.



Då har man varit...

på Stockholms innebandyförbund och skrivit på kontraktet som överledare för stadslagen. Ikväll spelar F15 en träningsmatch som jag tyvärr missar då jag har träning i Linköping. Men jag är förhoppningsvis med nästa vecka då F/P-15 ska testas på Bosön. F-15 ska ju också passa på att träningsspela mot Uppland som också är på Bosön för tester. Det är SIBF som vill kolla statusen på distriktens tjejer och killar.

Slut på skavsåren i...

örat på allt tjat från eleverna om när skol-SM ska spelas. Jag fick lottningen till första omgången igår och vi spelar enligt följande:

Killarna är lottade i Pool 10 där också Farsta gymnasium och Vackstanäs ingår. Arrangerar gör Vacksta så man får väl hoppas att Richard fixar Björkesta eller Lillhaga så vi slipper spela i "trånga" Vackstanäs idrottshall. Vi bör väl ha en hyfsad chans att gå vidare från första omgången. Men jag trodde ju det förra året också och då visade det sig med all tydlighet att "motivation slår klass". Jag har ju 13 elever med i Södermanlands träningstrupp HJ 17 samt 91:or som håller hög klass.

Tjejerna är lottade i Pool 5 tillsammans med Nyköping, de har tydligen något gemensamt för alla gymnasieskolor, och John Bauer Linköping. Arrangör är Nyköping. Även här bör vi ha en god chans att gå vidare. Bland tjejerna finns det många som spelar div 1 innebandy och de flesta har väl varit med i Distrikslagen.

Pool-spelet ska spelas före jullovet.



Så nu är det bara att ladda

Det är mycket som...

kan påverka om man får ett positivt eller negativt förhållande till en spelare, ledare eller ett lag. En ful grej på plan, skitsnack som man hör från någon spelare eller ledare, man står ju ganska nära varandra i en del hallar. Allmänt osocialt uppträdande. Saker man läser i referat eller på någons blogg. Publik som bär sig illa åt, ja det finns egentligen massor av saker och det är ju så att första intrycket är väldigt svårt att sudda bort.

Jag vet ju att mina tankar på bloggen både retar och roar, jag försöker att vara så neutral som jag bara kan på bloggen. Att tippa matcher ser jag som en kul grej och jag kunde förstås inte i min vildaste fantasi ana att vissa ser mina tips som något nedvärderande.

Något som jag också lärt mig under åren är att inte försöka gå i svaromål på en blogg/gästbok allt man skriver där kan misstolkas och det blir alltså etter värre.

De kommentarer jag får är ibland inte så roliga att läsa, jag publicerar de som jag tycker är relevanta om en blogg jag skrivit. Men inte de som angriper personer (kollegor), spelare i mitt lag eller mina uppdragsgivare inom innebandyn.

När det gäller kvällsmatcher så kan det ställa till problem. Vi ska ju spela i Kumla 19,30 på torsdag en s.k. derbymatch enligt förbundet. Det är ju "bara" 12 mil (11,3) mellan Linköping och Kumla. Vi måste alltså komma iväg vid 16,30-tiden senast. På universitetet pågår många viktiga föreläsningar vid den tiden, vi har undervisande spelare också, spelare som är ute i yrkeslivet och har jobb där det är svårt att komma ifrån. Det är ju bara ett fåtal som har "höstlov". Vi är inte ensamma om problemet antar jag. Köping har ungefär lika långt till Nykvarn och den matchen spelas 19,00, Örebro spelar i Karlstad 19,45 och har lika långt de också och Vänersborg som har den kortaste resan (c:a 9 mil) ska ner till Göteborg (Surte) och spela match 20,00.

Men som sagt det är bara att gilla läget och vara nöjd. Men att publicera truppen i IDA 48 timmar innan match ser jag som en omöjlighet då vår onsdagsträning avgör vilka som kan/ska spela. Det blir kanske att utnyttja den lite konstiga regeln att RIG-elever kan spela i två lag.

Det ska iaf bli kul med match mot Kumla som (tyvärr) är svårslagna på hemmaplan och själv har jag väl en så där 18 mil att åka.




Lite tankar om...

div 2 Östergötland:

trots att Åby för tillfället leder serien så tror jag att Solfjäderstaden till slut står som seriesegrare. Mjölby var visserligen nära att ta poäng mot dom i förra omgången och dom är givetvis ett jagat byte. Alla motståndare kan gå in utan att känna någon press. Största hotet mot Solfjäderstaden tror jag inte är Åby utan IBF Linköping som har ett rutinerat lag som inte stressar upp sig. KFUM Norrköping är det fjärde laget som kommer att vara med i toppen. Möjligen kan Mjölby fortsätta att hota "de fyras gäng".  Genom sin höga målsättning har Solfjäderstaden satt en stor press på sig själva och det kan i och för sig vara ett hot det med.

Måste säga att jag...

gillar devisen på Kumlas lagblogg:

"Hellre ett kämpande lag som lirar ibland, än ett lirande lag som kämpar ibland".

Mina tankar om..

div 2 Södermanland.

Södertälje har hittills infriat förväntningarna. Jag tror att de går ganska ohotat mot seriesegern. Ett talangfullt lag som dessutom har några spetsar.

Onyx är för mig en klar överraskning i årets serie. De har inför säsongen tappat några starka kort men andra har klivit fram istället.

Torshälla har efter förlusten mot Strängnäs vunnit två och kryssat en. De är bland toppen av tabellen och kommer att förbli där.

Nykvarn U ligger högre upp än vad jag förväntat mig. Förstärkningarna från div 1 laget har ju förstås i hög grad påverkat resultaten.

Strängnäs är en klart positiv överraskning hittills. Vi får se om det håller säsongen ut.

Trosa Edanö har klarat sig ganska bra utan Minna. Jag såg dem mot Södertälje och då visade de upp ett spel som lovar gott i framtiden.

Telge är ju förstås den negativa överraskningen. Material finns för en topp placering men hittills har inte laget fått till det. Är det inställningen som brister?

Flen har en placering som förväntat.

Katrineholm är också på en för mig tippad plats.

Gnesta kan bättre och jag tror att de kommer att klättra i tabellen.


En liten reflektion...

över västra serien hittills.
Serien haltar då lagen spelat 4-6 matcher vilket jag tycker är tråkigt. Dessvärre kommer den väl inte att "komma ifatt" under detta år. Nykvarn spelar sin match i 4:e omgången 10 jan 2010.

Positiva lag, dvs lag som jag tycker har överraskat (iaf på mig):

Nykvarn har startat mycket starkt, tre vinster och en oavgjord. Vinsterna har kommit på hemmaplan där de är starka och trygga. Kan ju bli annat när de ska åka iväg till "okända planer" och spela. Har ju även nästa hemmamatch i Björkestahallen mot Köping på onsdag.

Skattkärr tycker jag också har startat serien starkt. Trots dagens förlust mot Vänersborg.

Kumla har ju börjat mycket bättre än förra säsongen. Jag trodde att spelarförlusterna till grannen skulle betyda mer än vad det tydligen har gjort. De har ju fått några starka nyförvärv som spetsat till truppen. Det ska bli spännande att möta dom på torsdag, ett kul gäng med trevliga ledare.

Si så där lag:

Köping har jag förväntat mig mer av. De lever högt på några spelare som måste vara på topp, då är de mycket bra. Det fick vi erfara i vår match. Det ska bli kul att se om de kan rubba Nykvarn på onsdag.

Surte som jag tycker har ett ganska starkt lag, men är lite ojämna. Varvar storsegrar (8-1 mot Marstrand) med storförluster.

Negativa överraskningar:

Vänersborg har inte kommit upp i förra säsongens resultat, har visserligen för mig att de startade ganska svagt då också för att sen komma på slutet. Vinsten idag mot Skattkärr kanske är vändningen.

Pixbo Ungdom är dom fisk eller fågel? De har inte ännu på sina fyra matcher visat vilket. Jag får nog avvakta några omgångar innan jag helt tar ställning. Vet att många sen förra säsongen flyttats upp till elit.

Marstrand är ju det laget som inlett svagast. Fem förluster på fem matcher.  Nästa omgångs match mot Pixbo blir alltså väldigt viktig.

Vi själva då?
Det känns som det finns mycket mer att hämta i truppen. Det har ju "droppat" in nya spelare under hela försäsongen vilket gjort att vi fortfarande inte är i "FIRO-cirkelns" slutfas. Men vi är på rätt väg och då blir vi starkare. Bredden på truppen gör att vi inte är känsliga för sjukdomar eller skador vilket kan vara viktigt i en lång serie.


Här kommer ett...

matchreferat från Surtematchen.



Wiman och Lisa på G

Period 1:

Vi har ju en bred trupp i år så många kan kliva in, det gjorde att vi hade bestämt oss för att sätta press på Surte över hela banan från första sekunden. Jag tror bortalaget blev lite överraskade av det. Deras backar tappade bollar i början och 1.54 in i matchen kunde Rosa snappa upp bollen och sätta upp den i nättaket när en av deras backar fumlade. Bra start och vi fortsätter köra hårt men kommer av oss när Emma K får en U2 för ”hands”, tiden var då 8.09. Vi har varit väldigt bra i box-play i år och denna match var inget undantag. Vi fick upp bollen bakom deras mål där Emma R kunde hålla i den. Varje försök från Surtespelarna att ta bollen ifrån henne gav oss ett frislag. Till slut var de så ”heta” att de åkte på en U2 (Malin Pettersson)  för avstånd. Tiden var då 8.52.



Sandra och Rosa

 Båda lagen skapade några chanser under de närmaste minuterna men inga riktigt heta. 12.24 in i matchen får vi ytterligare en U2 för ”hands”. Denna gång var det vår ”debutant” Jenni som fick gå och sätta sig på ”botbänken”. Jag tycker U2:an var lite tveksam, bollen träffade väldigt högt upp isf (axeln?). Men som sagt vi är bra på 4 mot 5 spel så inga större möjligheter för Surte denna gång. När sen bortalaget får en U2 (Carolina Björkner) för  ”obstruktion” så får vi chans i 5-4 spel. Tiden var då 16.21. Vi har varit lika bra i PP som box denna säsong och det visar sig då vi efter 17.44 kan göra 2-0. Det är Lisa framför målet som ”petar” in ett pass från Jessica.



Tyvärr tar vi ”periodpaus”



redan efter 19 minuter vilket gör att Surte hinner med att både reducera och kvittera i den sista minuten. Efter 19.03 kan Sofia Gävert göra 1-2 på pass från Jonna Leek och 39 sekunder senare kommer kvitteringen genom Sofie Lindberg på pass från Carolina Björkner. Så istället för en trygg 2-0 ledning i paus står det plötsligt 2-2.

 

Period 2:

Surte börjar perioden bra och har som taktik att lägga in bollar på mål för att försöka ”kötta” in dem. Det gör att det blir extra jobbigt för våra backar att hålla rent men vi klarar alla attacker. Därför känns det skönt när Wiman kan lirka in 3-2 efter 7.30. Passningen kommer från Lisa. Efter 11.47 kommer även 4-2, det är Rosa som sätter den på pass från Emma K.


Rosa får enn lätt vridning i sitt knä efter sitt 4-2 mål så det är både glädje och bekymmer hos medspelarna.

Surte ger ju förstås inte upp utan skapar en del chanser med sitt ”lägga in på mål” spel. Jenni får sin andra U2:a efter 17.26 för ”upprepade förseelser” men vi klarar den också utan några större problem.

 

Period 3:

Med Örebromatchen i starkt minne går vi ut i tredje för att fortsätta och spela offensivt och inte backa hem. Det fungerar bra och trots att Surte kan reducera till 3-4 efter 9.48 blir det aldrig någon oro i laget. Målet gör Maria Bardun på pass från Malin Pettersson. Vi går in efter reduceringen och kan 19 sekunder senare sätta 5-3.


Glädje efter 5-3 målet

Jenni får ett pass från Emma R som hon förvaltar väl genom att sätta upp bollen i nättaket. När det gått 13.26 tar Surte sin time-out och vi förbereder oss för en sitta forcering från dem. Men det känns som vi har kontroll över matchen och när de får en U2 för ”upprepade förseelser” efter 18.27 kan vi spela av matchen genom att hålla boll de sista minuterna.

 

Sammanfattningsvis:



Vi gör en kämpa match där alla går in med full energi. Det är alltså kollektivet som vinner så det blir plus till alla 20 tjejerna i truppen. Vi får denna säsong inget gratis utan måste fighta oss till målen. 

Jag återkommer till att kommentera mina tips som inte var helt korrekta denna helg men alla matcher är ju förstås inte spelade i skrivande stund.

Känns ju förstås bra att Telge ångar på i östra!


Tre sköna poäng...

fick vi med oss i dagen match mot Surte. Ska sätta mig i morgon bitti och skriva lite mer om matchen.
men här kommer några bilder:








I övrigt såg jag att våra motståndare på torsdag (Kumla) vann över Köping.
Mera innebandy i morgon bitti.


Kvällen har jag...

tillbringat i Eriksdalshallen. Träningskväll för stadslagen  F/P-15. Jag tänkte det var bäst att de fick se mig innan jag ska vara med dom på Bosön. Både tjejer och killar såg riktigt starka ut och en sak är klar vi blir klart giftiga i SM.

Träffade även Minne (Balrog) så lite nyheter fick jag av henne. Mer om det senare, nu ska jag försöka sova och ladda inför matchen i morgon mot Surte. Det är som vanligt, inget är givet men såklart hoppas jag och tror på en seger.

Så här tror jag ....

det går i helgens matcher i div 1 östra.

Vendelsö - Telge     2-7
Jag tror inte Vendelsö har något att sätta emot i denna match. Telge är ett bättre och jämnare lag.

Hässelby - Västerås     1-5
Hässelby har visserligen överaskat hittills i serien med sina 10 poäng. Men Västerås är för starka och ska de hänga med i toppstriden är vinst i sådana här matcher ett måste.

Rönnby - Borlänge     4-3
Två lag som har 3 poäng och alltså en viktig match för båda. Jag tror hemmaplan avgör.

Sala - Hagunda     6-1
Sala är solklara favoriter i matchen och bör vinna ganska lätt.

Som jag ser det en lättippad omgång på pappret iaf. Kanske får jag fel på resultatet men tror jag spikar alla 4 vinnarna.

Råsunda - Hammarby har ju redan spelat i denna omgång och det blev en 4-0 seger till Råsunda. Stark gjort att nolla Hammarby. Råsunda började ju även förra säsongen bra för att sen dippa på våren, men jag tror de håller bättre i år och är första utmanare till Sala om seriesegern.

Tänkte jag skulle...

tippa helgens matcher i div 2 Södermanland och Östergötland. Resultaten i mina tips har väl varit helt OK, kanske inte alla siffror rätt men vilka som vinner har suttit hyfsat.

Södermanland:

Telge - Onyx     4-3
Telge vinner matchen men får nog jobba för segern. Såg dom mot Torshälla och de hade mycket spel men skapade inte så mycket. Onyx har bara en förlust och det mot seriefavoriten "Rockets" med 1-3, de verkar ha ett tätt försvar med bara 4 insläppta mål på 3 matcher. De släpper alltså in lika många i denna match.

Trosa/Edanö - Flen     6-2
Minna fanns med i laguppställningen och jag räknar med att hon också spelar. Det räcker.

Strängnäs - Södertälje     2-6
Strängnäs har startat bättre än väntat men mot "Rockets" räcker de inte till. Tror att en del tjejer i laget redan förlorat matchen innan matchstart.

Torshälla - Gnesta    5-2
Åter en förlust för Gnesta. Laget spelar med hög press men ett rutinerat Torshälla går inte i den fällan.

Katrineholm - Nykvarn Ungdom     2-7
Förstärkta med duktiga div 1 tjejer gör att Nykvarn hämtar hem en klar vinst.

Östergötland:

Mjölby - Solfjäderstaden     3-8
Ett laddat bortalag kammar hem en enkel seger. Det är ju en måste match för Solfjäderstaden om serieseger drömmen ska gå i uppfyllelse man bör alltså vara motiverade.

IBF Linköping - KFUM Norrköping     6-3
Jag trodde på KFUM innan deras förlust mot ÅBY men har nu börjat tvivla. IBF är starka och vinner matchen och som vanligt är Yngvesson segerorganisatör. Hon visar sina gamla kompisar från Linköpingtiden i KFUM  (och kanske mig) att hon borde spelat div 1 innebandy.

IBF Norrköping - Åby     2-7
Ett derby som de unga tjejerna från ÅBY vinner. Fart och fläkt som tar musten ur hemmalaget.

Återkommer med tipset för div 1 östra.

Det rör på sig...

bland spelarna. Jenni Nyman kommer att göra debut för oss på lördag mot Surte, extra kul tycker Jenni som känner många av spelarna i det laget.

Jag såg på Kumlas hemsida att en gammal "urkumla spelare" Malin Sydner är tillbaka i laget efter sina år i Falun. Det tror jag blir ett lyft för laget.

Elin Jonsson flyttar hem till Telge efter en kort tid i Karlstad. Elin som blivit uttagen till landskamperna med U 19 är givetvis en förstärkning.

Idag var det mycket...

snack i skolan, framför allt med tjejerna. Vi tillhandahåller verktygen men ni får snickra - behöver ni fler verktyg så får ni säga till. Så löd budskapet och det kändes som tjejerna förstod att de är i högsta grad involverade i träningen för att den ska bli bra.


Alexandra och Johanna var två av tjejerna som fick budskapet.



Lovisa, Stephanie, "Ahlan" och "Soffan" var helt klart roade.



och Ronnie var tillsammans med mig "budbärare".

Det blev också lite snack om skollagen där vi känner att vi har en stor chans att gå långt i SM för gymnasieskolor.

När det gäller "mitt" lag Linköping så hade vi en jättebra träning igår. Spelet flöt på väldigt bra och jag hoppas vi kan behålla den rörligheten i matchen nu på lördag. Surte hemma är en viktig match då vi båda står på 5 poäng.
Fortfarande några sjuka och skadade men som sagt vi har en bred trupp.

Här kommer lite från..

vår match mot Nykvarn. Det blev en tung förlust.

Återigen fick vi en ”hedersamförlust

Är det något jag börjar bli trött på så är det hedersamma förluster. Matchen mot Nykvarn var alltså inget undantag.

 Första perioden var en jämn historia där båda lagen bytte chanser. Tyvärr kunde vi inte hålla perioden ut. När det var 17 sek kvar kunde Celina Persson, som var duktig i hemmalaget, göra 1-0 på pass från Helena Herrala.

 Andra perioden blev en ensidig historia. Nykvarn spelade och vi tittade på! De var både etta och tvåa på bollarna. I den femte matchminuten så hände nästan allt i mål väg. Efter 5.02 kan Celina göra 2-0 ass fick Johanna Ottosson. 19 sekunder senare gör vi 1-2 genom Rosa på pass från Wiman men 13 sekunder senare så kommer 1-3. Emma Dahlström gör det på ett skott från mittplan, mycket folk framför Sofia som är skymd. Ass fick Rebecca Heed Arvidsson. Nykvarn skapar fler chanser men det vi som tillslut kan göra ett mål. Karro Holm kliver in i slottet och sätter bollen i nättaket. Snyggt!

 Tredje perioden satsar vi mer framåt och försöker sätta en högre press. Det lyckas vi med ganska bra och skapar mer än vi gjort i de andra två perioderna. Reduceringen kommer när det gått 3.13. Emma R får ett långt utkast från Sofia, kommer fri med målvakten och lyckas få in 3-4 målet. Nykvarn skapar några heta chanser då vi nu ligger på men vi håller bollen borta från målet. De sista 5 minuterna har vi många bollar som studsar hit och dit framför Nykvarns mål utan att vi lyckas få in bollen. Bara under sista minuten har vi tre jättechanser men får inte träff på bollen.

 Sammanfattningsvis så är vi nära, mycket nära att få i alla fall oavgjort. Men vi har inte det rätta flytet. Vi gör nog vår bästa match defensivt men vi kan bättre. Backar och forwards hjälper varandra bättre, vi dubblar mer. Vi kunde också ”nolla” deras poängdrottning vilket var en av målsättningarna. Nykvarn är ett bra lag som just nu har ett medgångsflyt så vinsten för dem är det inte så mycket att säga om. Det var en match utan utvisningar men för den skull inte snäll. Det gavs och togs från båda lagen.

 Skottstatistik: 48-36 (17-10, 15-11, 16-15)  man får se det som lite kuriosa, men det måste ju vara kul för målvakterna att rädda skott som inte finns.

 Bra hos oss idag var många men ett extra plus till  Rosa och Linnéa.


Då var det snart...

dax för match. Nykvarn i Björkängshallen, en mycket svår match. "Nyken" har spelat två matcher hemma och vunnit båda på ett övertygande sätt, så de måste vara klara favoriter mot oss. Vi måste alltså spela på topp för att kunna få med oss några poäng i matchen.

Sara "Ladan" Ladstedt har ju varit dominant i de två matcher hon spelat och gjort 9 poäng. Så att få "stopp" på henne blir ju en utmaning, men det finns många i Nykvarn som kan kliva fram. Emmelie Johansson och Johanna Ottosson är två andra måltjuvar. Laget är samspelt och springer inte bort sig i defensiven, där Szilvia i målet är en säker sista utpost.

Vi då? Vi kommer med det bästa för dagen, några borta men så är det väl alltid. Som tur är har vi i år en bred trupp så oavsett frånvaro kan vi ställa upp med ett bra lag. Jag hoppas att vi kan ta oss upp på den nivå som jag vet att laget har kapacitet för, då har vi förhoppningsvis poäng med oss hem.

När det gäller IKSU:s 6 mot 5 spel i semifinalen tycker jag det är att håna motståndaren. Jag vet inte vad de har för motivering till detta men om det var för att testa spelet i en matchlik situation så tycker inte jag att det håller. En test som sker när man har en jättetrygg ledning med 11-2 sätter ju inte spelarna under någon som helst press att prestera. Är ju en skillnad att kliva in och spela när man ligger under och måste göra mål. Det testet kunde ju lika bra ske under en träning isf, skulle ge lika mycket.

Igår var jag och såg matchen mellan Telge och Torshälla en match som jag tippade fel på. 4-4 blev det. Där Telge hade ett större bollinnehav men Torshälla de klaraste målchanserna. Jag tippade fel på matchen Flen - Nykvarn också, Nykvarn vann och det var starkt gjort för Flen är tunga hemma.

I Östergötland vann IBF en komfortabel seger mot Mjölby och segerorganisatör var Malin Yngvesson. Åby hade det tufft mot Antvarden och min varning för Boiardt var ju berättigad.

Telge spelade hem en skön seger mot Hagunda, kul!

Förnedring eller inte?

Jag såg just IKSU vinna med 11-2 mot Tigers SJM i Europacup semifinalen. Resultat 11-2 och det var en övertygande seger där IKSU var överlägsna sina motståndare. I sista minuten tar IKSU ut sin målvakt och spelar alltså 6 mot 5 när man leder så stort. Är det att förnedra sina motståndare genom att säga "ni är så dåliga så vi behöver inte ens ha en målvakt mot er" eller är det ett bra sätt att träna 6 mot 5?


Håll till godo...

här kommer tipset i div 2 serierna:

Södermanland:

Flen - Nykvarn     5-3
Flen på "hemmais" är alltid jobbiga att möta. Unga Nykvarn får svårt att stå emot Flens fysiska spel. Även om man har med några div 1 spelare.

Strängnäs - Katrineholm     4-3
Strängnäs slog ju överaskande Torshälla i förra hemmamatchen. Kan man upprepa det mot ett Katrineholm som förlorade stort (15-1) mot Torshälla.Jag tror på vinst för hemmalaget.

Telge - Torshälla     6-4
Helgens toppfight. Båda lagen kom igen starkt i andra omgången efter första omgångens förluster. Jag tror att "hemmaplan" gör att Telge vinner. Får se om jag hinner se matchen, tror det blir en bra match.

Trosa/Edanö - Gnesta     4-2
Spelar Minna? Jag såg Trosa mot "Rockets" och de gjorde en bra match. Jag tror att Trosa är lite starkare än Gnesta.

Onyx - Södertälje     3-7
Södertälje ångar på och tar sin tredje seger i helgen.

Östergötland:

Boxholm - IBF Norrköping     4-2
Två "nollpoängare" hittils. Hemmaplan och Hektor fäller avgörandet.

IBF Linköping - Mjölby     6-3
IBF är vad jag tror ett jämnare och mer rutinerat lag och det fäller avgörandet. Vill man vara med och matcha Solfjäderstaden så är ju en seger ett måste och det klarar man av.

Antvarden - Åby     3-6
Åby:s unga talangfulla lag tar sin tredje seger denna helg. Möjligen kan Linda Boiardt ställa till det för Åby.

De tre sista (?) in....

i truppen. Här kommer nu en presentation av nytillkomna tjejer:

Namn: Julia Bohman-Ask
Ålder: 18 år
Position: Back
Tröja nr: 15
Klubb: Fröjered
Yrke: Studerar

Namn: Kristina "Blomman" Blomqvist
Ålder: 22 år
Tröja nr: 25
Position: Forward
Klubb: Onyx
Yrke: Studerar

Namn: Jenni Nyman
Ålder: 22 år
Tröja nr: 20
Position: Center
Klubb: Pixbo Wallenstam
Yrke: Studerar

Här kommer förstås ett litet tips som gäller div 1 östra:

Hagunda - Telge     3-5
Hagunda överaskade (iaf mig) genom att slå Hässelby på bortaplan. Kanske är de på G? Telge har två "smärtsamma" 5-6 förluster i de senaste matcherna. Tror de vänder trenden och vinner.

Borlänge - Hässelby     3-4
Borlänge har en vinst på 4 matcher och jag tror inte de rår på Hässelby heller. Visserligen kommer Hässelby med en förlust mot Hagunda i bagaget, men jag tror de fixar tre poäng i helgen.

Hammarby - Vendelsö     6-2
Hammarby är på G uppåt i tabellen och kommer inte att få några problem med Vendelsö trots att det är ett derby.

Råsunda - Sala     4-5
Toppmatch i östra. Kan egentligen sluta hur som helst men jag tror att Sala klarar sig från en etta i förlustkolumnen. Matchen börjar ju redan 11,30 så jag funderar på att åka och titta. Tror det blir en bra match mellan två bra lag.


Såg att Solfjäderstaden slog Finspång med 16-1 väntad vinst men kanske oväntat stora siffror.

I morgon bitti ska jag tippa Östergötland och Södermanlands div 2 omgång.

Derby...vadå??..

Vi hade en bra träning igår, 20 tjejer igång. Fart och fläkt hos alla. Emelie vaknade tidigare än väntat...



och gav klartecken. Nu kör vi igång. Kul!

Vi snackade om nästa match mot Nykvarn. Derby sa jag...och tjejerna såg ut som frågetecken (?).
"Men är det inte Nykvarn vi möter?"
 Där blir det ingen derbykänsla utan den får väl Emma, Danne och jag stå för. Hur som helst skönt med en match som man har nära till.
Mer tankar om matchen kommer senare i veckan. Men jag var inne på deras hemsida och läste att deras lagkapten "Herren" sa följande om matchen: 

"Om vi spelar som vi kan/ska och om Dala är på topp så har vi en liten chans att ta poäng, även i den matchen. Vi är starka hemma!!"

Det var ju att ligga väldigt lågt, som serien har börjat får väl Nykvarn iaf räkna sig som storfavoriter.

Mycket innebandy i....

helgen. Efter lördagens match mot Köping behövde jag rensa bort tankarna alltså blev det innebandy. ;)

Jag tänkte åka runt lite och titta på matcher där mina elever var med och spelade. Första matchen var Rockets mot Trosa Edanö i dam tvåan. Jag hade förstås förväntningar på att se Minna i Trosa Edanös färger, men tyvärr så var hon inte med. 6 elever var på plan så det var kul att se dom i en annan miljö än i skolan. Matchen som sådan var faktiskt riktigt kul att se, Trosa bjöd upp till kamp och de har börjat få en spelidé (undrar om det är Jonas förtjänst) men matchen vanns av Rockets med 6-4.

Sen stannade jag och såg (1 period) i H3 matchen Rockets - Oppeby. Pratade lite med några elever (7 som går just nu och 4 som gått) innan och de var inställda på en lätt match. Efter 1:a ledde Oppeby med 4-0 och vann tydligen till slut med 11-8. Det visade sig åter igen att inställning är A och O i denna sport.

Begav mig till Västergårdshallen för se Telge mot Linköping Ungdom i juniorallsvenskan. Kom ju på att jag givetvis skulle haft Linköpingsjackan på mig för det är ju "min" klubb just nu. Jag hade iaf 10 elever som spelade med i Telge. Det såg ju bra ut i början för dom med en 3-0 ledning i andra perioden men några olyckliga utvisningar vände matchen och Linköping kunde tillslut vinna med 7-3. Bäst på plan var Joacim Westling i Linköping.

Jag träffade också en del folk bland annat Peter (Telge) som berättade att Christelle Niva skrivit på för klubben.


Ett intressant nyförvärv som kan vara både fågel eller fisk. Har ingen koll på vad hon har utfört det sista året men hon kommer ursprungligen från Balrog och sist i Täby.  Deltog även i ett U19 VM för Finland där hon kom med i All Star Team om jag inte missminner mig. Det ska bli intressant att se vad hon kan tillföra. Peter berättade också att en tjej till var på G men ville inte berätta innan det var helt klart.

En hedersam förlust - finns det?

Lördagskvällens match mot Köping slutade med en 6-3 förlust. Hedersam? Nej, jag tycker inte det finns sådana, noll poäng är noll poäng. Däremot finns det vissa positiva saker som vi kan ta med från matchen och givetvis lära av de negativa. Spelmässigt var vi klart med i matchen och kanske till och med snäppet bättre. Vi vann skotten med 34-23 och framför allt andra och tredje var spelmässigt (offensivt) bra.

 

Period 1:

Matchen hinner knappt börja innan Köping får en U2 för otillåten trängning (tid 1.04), vi har hittills gjort mål i våra PP så det kändes som en bra start. Vi hade även pratat om deras förmåga att göra mål i 4 mot 5. När gästerna dessutom får ytterligare en utvisning för samma förseelse (tid 2.20) så väntar nog många på mål. Mål blev det men det är Köpings Frida Lindgren som gör det. Hon får utan att bli attackerad springa runt vårt mål, kliva in i slottet och sätta bollen lågt utan chans för Sofia i målet. Kalldusch!! Efter 6.10 kommer gästernas Sofie Karlsson fri i slottet och kan sätta 2-0, passning från Frida. Spelet så lång i matchen har varit fördel Köping med två träffar i stolpe och ribba. Vi skapar en del chanser men deras målvakt är duktig. Men vi går till paus med 0-2.

Skotten i första är 8-9

 

Period 2:

Startar som den första med en U2 för gästerna för ”otillåten trängning”. PP igen men vi skapar inte särskilt mycket i det. I en het situation framför Köpings mål tilldöms vi en straff när klockan står på 8.04. Klinga tar på sig ansvaret men tyvärr missar hon. Vi får istället spela PP och då händer det som inte får hända, efter 9.43 får gästerna göra 3-0 och återigen är det Frida som ställer till det för oss passar gör Emma Larsson. En period som vi är bättre i, vi vinner skotten med 10-4 och det är några kvalificerade räddningar av deras målvakt som gör att vi får gå till periodpaus mållösa.

 

Period 3:

Vi har gått ner på två femmor för att försöka skapa ett bättre tryck. Men  det är Köping som kan göra 4-0 på deras första riktiga anfall i perioden, tiden är 3.22 och Frida gör sitt tredje mål för dagen. Assisten kommer från Sofie Karlsson. Men vi ger inte upp och efter 6.35 kan Wiman göra 1-4 på pass från Klinga, det är en boll som ”sakta glider in i måååål”. Direkt på tekningen snor Emma R åt sig bollen kliver in i slottet och sätter 2-4, det gick bara fyra sekunder mellan målen. Köping tyckte (jag såg inte situationen) att domaren stått i vägen för en av deras spelare. Kanske kände de sig lite skyldiga för det kom en underlig U2 på oss bara 9 sekunder senare. På frislaget som Köping fick kunde de göra 2-5 genom Linn Ekermalm pass från Frida. Vi kämpar på och efter 12.34 kan Karro Holm göra 5-3 på ett smörpass från Emma R, snyggt. Vi får en ny chans i PP efter 15.09 då gästerna drabbas av en U2 för ”hårt spel”. Här får vi ett jätteläge, öppet mål men tyvärr missar vi. Det kändes lite som att vår chans att komma närmare försvann med den missen. Istället är det Köping som kan fastställa slutresultatet till 3-6 genom mål av Hanna Lindgren på pass från Linda Danielsson tiden var då 17.40.

 

Bra att domarna tar U2:or för sargtryckarna, även om jag sett värre än de som var i den här matchen som inte lett till utvisningar. Men samtidigt är det synd att man släpper alla slag som verkligen är de spelförstörande momenten i matchen. Detta drabbade givetvis båda lagen.

Jag återkommer med mer reflektioner senare och lite annat som jag utlovat.

 


Det blir en sen...

återkomst till Södertälje (som vanligt?) ikväll. Match mot Köping klockan 19.00 i Ljungsbro Sporthall, så man slipper iaf se fotbollen.

Programmet idag innehåller också fotografering i Linköping, tydligen både lag och individuella. 15.00 är det som gäller där så bilen måste ju gå från S-tälje vid 13-tiden. Efter fotograferingen ska vi samlas i Ljungsbro för en gemensam middag och uppladdning inför matchen. Kan vara ett bra sätt.

Vi har en del borta p.g.a. bröllop, varför gifter man sig den 10-10-09 hade väl varit bättre med 10-10-10. Barndop är det tydligen också.




Tre nyförvärv som inte är spelklara än. Det är ju tur nu att vi har en bred och bra trupp.



Jag går ju också och väntar på att Emelie ska "vakna" och komma igång efter sin knäoperation. Men vi ska inte ha bråttom utan det får ta den tid det tar.

Men jag hoppas ju förstås på många sådana här bilder ikväll

De flesta i truppen har väl fått sina Fate-pipe klubbor som de måste spela med enligt avtal. Men inte alla och det stör faktiskt mer än vad man tror. Det blir fokus på fel saker, en del säger att "tjejer tycker inte det är så viktigt" men då vet de inte vad de talar om. Material oavsett om det är klubbor eller kläder är givetvis lika viktigt för en tjej som för en kille.

Vad vet jag om Köping då? Ja, förra säsongen fick vi stryk ganska rejält i båda matcherna (5-1 och 7-1) så det gäller att vara på tå från början. Systrarna Hanna och Frida Lindgren samt Linn Ekermalm är väl de som ska "bära" laget men det finns många tjejer med kvalitét förutom dom.
Såg på laguppställningen att det bara var de tre som stod som forwards alla andra var tydligen backar. Vet att Anders skulle fixa lite med taktiken men det här verkar ju vara ganska defensivt. ;)
Jag tror att det kan bli en spännande match så passa på att gå till Sporthallen för fotbollen lär de (Sverige) iaf förlora (?).

I morgon ska jag presentera de senaste nyförvärven.

5-5 i en tidig seriefinal i Östgötatvåan. Verkade ha varit en spännande match, så mitt tips sprack där, men Mjölby - IBF Norrköping hade jag ju rätt på.


Här kommer mitt...

tips när det gäller div 1 östra:

Vendelsö - Borlänge     4-3
Jag tror att Vendelsö tar sin första 3 poängare i denna match.

Hässelby - Hagunda    5-3
Båda lagen har överraskat hittills. Hässelby positivt och Hagunda negativt. Tror att Hässelby efter helgens match fortfarande har en nolla i förlustkolumnen.

Telge - Västerås    6-4
Toppmatch som visar vilket lag som ska haka på Sala och Råsunda. Hemmaplan och bredare trupp talar för Telge.

Rönnby Ungdom - Råsunda     3-5
Råsunda ångar på, såg dom mot Telge och de är tunga att spela mot. Tror deras fysiska spel ger utslag i matchen.

Sala - Hammarby     4-3
Hammarby tog sin första tre-poängare förra helegn och kommer att stå kvar på det efter denna omgång. Sala på hemmaplan rår de inte på. 

I Sörmlands tvåan slutar det så här:

Flen - Strängnäs     4-4
Strängnäs överaskade verkligen i första omgången genom att besegra Torshälla. De kan nästa göra om bedriften denna omgång men når bara oavgjort.

Gnesta - Telge     3-6
Telge måste väl vara revanschsugna efter förlusten mot Södertälje. De får väl (?) tillbaka en del spelare till denna matchen.

Nykvarn Ungdom - Onyx     4-5
Oavgjort mot Trosa var en bra start för Nykvarn i serien. Ett ungt och lovande lag som kommer att ge många lag bekymmer. Onyx vann ganska lätt i första omgången och jag tror de vinner även denna match, men absolut inte lika lätt.

Södertälje - Trosa Edanö     6-3
Ska de vinna serien så måste man slå Trosa. Firma Ahlqvist-Sjödin fixar segern.

Torshälla - Katrineholm     6-2
Upp till bevis Torshälla att första omgångens förlust var "ett olycksfall i arbetet". Man bör rå på Katrineholm ganska lätt.


Då så slog man...

Nille igen i ett tips. Åby slog KFUM med 6-3, visserligen hade jag tippat 5-4 men jag trodde iaf på Åby. Tror att Gustafssons "avhopp" kommer att betyda mycket för Norrköping. De har visserligen fått Lundin som flyr Husqvarna. Såg också att Bergs gamle tränare "Steve" lämnat klubben, det var "ett gemensamt beslut mellan tränaren och styrelsen".
Jag passar på att tippa övriga matcher i Östergötlands tvåan:

Solfjäderstaden - IBF Linköping     3-5
Det kommer att bli en stentuff match där jag tror att IBF drar det längsta strået. "Fjädern" måste ju känna sig som favoriter då de har en glasklar målsättning - att ta sig till ettan. Favorittrycket kommer att hämma dem lite samt att IBF är ett riktigt duktigt lag med några spelare som har spetzkompetens. Det har jag märkt i våra träningsmatcher mot dem. Yngvesson avgör genom att sätta 5:an i öppen bur.

Mjölby - IBF Norköping     6-2
En match som Mjölby bör vinna komfortabelt. De har ett bättre lag helt enkelt och Ted börjar nog få ordning på laget.

Antvarden - Boxholm     3-4
Vet ju inte så mycket om de båda lagen men vet att Boxholm:s nr 77 är en duktig spelare. Född 94 och det är väl snart dax för större uppgifter för henne.

Jag bör väl tillägga att jag fortfarande har Solfjäderstaden som favoriter till serieseger.

Jag tippar Div 1 östra och Sörmlands tvåan ikväll

Oj, det är redan ...

dags att börja tippa! Såg på "Nilles" blogg att Åby spelar mot KFUM Norrköping redan ikväll. Gäller alltså div 2 Östergötland för den oinvigde. Han tippar KFUM-seger och har troligen fel (som vanligt). Jag sticker ut hakan och slår till med en Åby seger. Ungt och lovande lag mot rutin och tipset blir 5-4 till Åby.  Susanne Gustavsson har vad jag hört lagt av i KFUM så henne får de klara sig utan. Är ju förstås ett avbräck men ingen är ju oersättlig. Bara för de andra att kliva fram. Lycka till nu båda lagen!! 

Det tjatas om kex-choklad så här kommer de:

Örebromatchen (inte är det min coaching iaf):
1 1/2 kex till backarna som stred tappert, Linnéa, Emma K, Emelie T och Jessica.

Marstrandsmatchen:
3 kex till Camilla (slet hela matchen och visade att hon inte skulle sittta på bänken)
2 kex till Rosa (gjorde sin bästa match (hittills) i år)
1 kex till Wiman (för islossningen genom att med vilja trycka in 1-1 målet)


Träningsmatchen mot ...

IBF Linköping slutade med en 5-4 vinst. Härligt att få en sådan bra match, med mycket bra motstånd så att vi kan hålla igång alla spelare. Vi körde runt på alla spelare som var tillgängliga (18) samt att Emma I fick en match i målet. 2 av 3 nyförvärv var med i matchen (1 Fw och 1 B) och de gjorde bra ifrån sig. "Blomman" nätade två gånger och Julia stod för ett ass. Målen gjordes av:

1-0   Blomman ass Lisa
2-0   Karro Hä ass Emma K
3-0   Rosa ass Tessie
4-2   Blomman ass Wiman
5-4   Sandra ass Julia

Har tyvärr inget protokoll från matchen men Yngvesson och Hårte var väl inblandad i mycket hos IBF.
Som sagt en bra match med tempo, hoppas vi kan fixa fler träningsmatcher mot dom.

En lång resa slutade...

med en skön 9-3 seger. Att spela 17.00 en söndag är ganska jobbigt och blir matchen framflyttad till 17.30 känns det tyngre. Nu var det absolut inte Marstrands fel utan det var förseningar sen tidagre på dagen. Men man kanske skulle lägga matcher (i detta fall handboll/volleyboll) med bättre marginaler. Hallen som är ny var helt OK och efter vad jag hört ett lyft mot den gamla.
Här kommer ett referat och några bilder:

Period 1:


Vi börjar matchen lite trögt och Marstrand sätter en hög press på oss. De skapar en hel del chanser men Sofia i målet är med. Men efter 13.05 kan hemmalaget ta ledningen. Ett pass från högerkanten in framför mål styrs in, inte mycket för Sofia att göra på det målet. Efter 16.12 får vi en U2 på Karolina Hägglund för ”otillåten trängning”. Marstrand har svårt att skapa några direkta farligheter då vårt boxplay är mycket bra.




Vi går alltså till vila med 0-1 men det känns inte oroligt på något sätt.

 

Period 2:

Redan efter 1.19 kommer vår kvittering genom Wiman. Hon får ett pass från ”Klinga” trycker sig in framför mål ”köksvägen” och sätter upp bollen i nättaket. Stark jobbat! Det känns som vi håller på att ta över då det händer, inom loppet av 41 sekunder (3.19 och 4.02) går hemmalaget upp i en 3-1 ledning. Vi är inte riktigt på tå och då smäller det, ändå kändes det inte direkt oroligt varken hos oss ledare eller spelare.  Vi maler på och 2-3 kommer bara 1 minut efter deras mål. Det är Rosa som gör det på pass från ”Jojjo”. Nu tar vi över mer och mer och kvitteringen kommer efter 11.32. 


Jag citerar referat från Marstrand:

"3-3 målet, VAD HÄNDE !?  Marstrands forward gjorde ett felbeslut på offensiva planhalvan
och ger bort bollen till planens "lille" GIGANT Emma Rosth som tog bollen, drev upp på
offensivaplanhalvan (ingen Marstrands spelare gick på) sedan skottpassade hon till en fri
omarkerad Hanna Junland framför Marstrandsmålet som styrde in 3-3 bollen."

Efter 15.01 tar vi ledningen för första gången i matchen, det är Jessica som gör mål på pass från ”Klinga”.

Ytterligare ett citat från Marstrand:

"Innan perioden tog slut satte Linköping 3-4 genom ett av de snyggaste frislags varianterna jag någonsin sett."

Innan periodpaus får vi ytterligare en U2, denna gång är det Rosa som får den för ”låsning av klubba”. Men som sagt vi är starka i boxplay och reder ut det hela utan några större svårigheter.

 

Period 3:

Perioden börjar med att hemmalaget får en U2 då en spelare i laget sätter in en ”perfekt höfttackling” på Karro Holm då hon är på väg att springa sig fri. Om vi är duktiga i boxen så är vi minst lika bra i PP. Det tar 27 sek innan Hanna kan göra 5-3 på pass från ”Klinga”. Hittills har vi gjort mål i samtliga (4 st) PP vi haft i serien. Nu rinner det på Karro Holm kan göra 6-3 på pass från Emma R efter 3.27. 5.31 in i perioden kommer 7-3 av Sandra på pass från Rosa. Vi drabbas av två utvisningar 5.58  Emma K och 9.50 Camilla, båda för ”upprepade förseelser”. Men vi håller tätt och är nära några vassa kontringar. Efter 13.46 tar hemmalaget en ”time-out” och vi räknar med en högre press från deras sida. Vilket var rätt gissat, men samtidigt öppnar de sig bakåt och Sandra kan göra 8-3 på pass från Rosa när klockan står på 16.44. Slutresultatet 9-3 till oss fastställer Hanna på pass från Linnea. Ytterligare en frislagsvariant som går hem.

 






Sammanfattningsvis en rättvis seger där vi tog över matchen helt och hållet efter 1 och ½ period. Tycker det var en lagseger där många bidrog och det var en härlig stämning i laget matchen igenom.


Övrigt i serien då?

Nykvarn har börjat starkt och tog en väntad seger mot Surte. "Ladan dominerade i denna match också och det är kul för serien och Nykvarn så länge hon orkar pendla mellan Umeå och Nykvarn. Vi får se om hon även följer med på bortamatcherna. Roligt att "gamla" Hölö-tjejer för närvarande har viktiga roller i div 1 lag. "Ladan i Nykvarn, Nadja i Telge och Emma i Linköping.

Surte hade jag väntat mig mer av men det har ju "bara" gått tre omgångar av serien (vissa lag har spelat två).

Pixbo spelat två matcher - fågel eller fisk? De står över nästa omgång också så vad de står får vänta.

Örebro har jag tydligen underskattat, tre segrar och tabell topp. De får väl gälla som seriefavoriter från och med nu.

Köping en vinst och en förlust, det visar sig på lördag hur starka de är då de möter oss. Mer om den matchen senare.

Kumla bättre än vad jag väntat mig, spelar nästa match först den 17/10. Då i ett "stek hett" deby mot Örebro. Den matchen kan ge svar på en del.

Vänersborg en klar besvikelse så här långt. Tippat topplag av mig men har för mig att de startade serien ganska svagt förra säsongen också för att sedan komma starkt.

Marstrand är seriens enda nollpoängare efter tre (två) omgångar. De kommer att ta poäng men hur många? Kommer det att räcka till förnyat kontrakt?

Skattkärr har tre oavgjorde vid full tid plus SD-vinst i två av dem. Nästa match mot Marstrand borta blir väl en värdemätare på laget.

Vi själva då, förutom den mentala kolappsen i en period (0-5 mot Örebro) så ser det väl helt OK ut. Vi kommer mer och mer ju mer tid till att spela ihop laget vi får.
David (Vänersborg) skrev så här i sin blogg http://innebandydavid.blogg.se/:

Summering efter 3 matcher.

Det finns inga dåliga motståndare, div 1 västra är i år riktigt bra, klart bättre än ifjol då 2 nykomlingar har sett mycket bättre ut än Linköpings ihopslag som satsar på att vinna serien, det tror jag absolut inte de gör för vi har mött 2 lag som är klart bättre än dem.

För det första håller jag med om att det är en mycket jämn serie och man kan nog förlora 3-4 matcher och ändå vara med i toppstriden.
För det andra är vi inget hopslag utan en klubb som gått in i en ny regi.
För det tredje är det väl ingen mening att gå in i ett seriespel utan att försöka vinna, känns helt främmande för mig att säga t.ex. "vi satsar på att komma fyra i serien".
För det fjärde är det ju skönt att inte behöva ha favoritskapet när vi möter Nykvarn som är klart bättre än oss.

Ikväll är det en träningsmatch mot IBF Linköping där tre nyförvärv ska få chansen att visa framfötterna det ska bli mycket intressant att se. Vilka de är kommer jag meddela så fort alla papper är klara.


Det känns som om jag vann första ronden i "tippa div 2 Östergötland" eller hur "Nille" http://www.nillelana.blogspot.com/






 


Då har man varit...

på två matcher idag. Först såg jag Rockets slå Telge stort (11-3) i damtvån Södermanland. Inte mycket att säga om den matchen, Rockets var för dagen mycket bättre. Sjödin tog redan i första matchen steget mot skytteliga vinsten i serien. 4+4 blev dagens facit.

Sedan rask vidare till Telge - Råsunda en toppfight i div 1 östra. Det blev Råsunda vinst med 6-5. Rättvist? Njaa de gjorde som de brukar lägger in bollen på mål och "köttar" och det är de ju bra på. Tycker nog Telge spelar bättre innebandy men som sagt, man ska göra flest mål för att vinna matcherna. Annars var Nadja matchens behållning, klart bäst på plan.

I morgon bär det av till Kungälv för att möta Marstrand i en ny hall, ska bli spännande. http://www.gp.se/nyheter/bohuslan/1.215065-lyft-for-idrotten-i-kungalv

Det verka ju som inte ens hemmalaget har haft många träningstillfällen i hallen så det kanske inte är hemma favör så här i början av serien. Marstrand har nollat hittills i serien så de liksom vi är i stort behov av poäng. Jag vet ju inte så mycket om laget och hur de spelar men man ska ju alltid lita till sitt eget spel. jag hoppas på en trevlig match och hoppas att inte http://marstrandibk.blogg.se/ får rätt i sitt tips.

Det blir iaf en lång dag i morgon måste ju åka från Södertälje vid 9.00 och är väl inte hemma igen förrän 01.00, en vinst skulle ju förstås göra hemresan f-n så mycket lättare.

Omgång tre i...

östra serien slutar så här:

Västerås - Borlänge     6-2
Västerås hade det ju tight i sin premiärmatch mot Hagunda, medans Borlänge vann komfortabelt mot dom. Trots det tror jag att Västerås vinner. Jag såg Borlänge mot Telge och då imponerade de inte alls.

Hässelby - Rönnby Ungdom     4-3
Hässelby har startat serien bra som nykomling. 4 poäng efter två tuffa derbyn överraskar lite på mig. Rönnby förlorade planenligt mot Sala men slog Vendelsö ganska lätt.

Telge - Råsunda     6-4
Tror inte Råsunda kan upprepa förra säsongens utsplening av Telge som är starkare i år. Men jag har ju själv erfarenhet hur det är att möta ett taggat Råsunda så osvuret är förstås bäst. Nadja blir den som får vågskålen att väga över till Telges favör. Kommer antagligen att vara på plats för att kolla mitt lite osäkra tips.

Hagunda - Hammarby     3-5
Båda lagen står på noll poäng efter två omgångar vilket förvånar. Dags för Hammarby att ta tag i det nu och vinna. Det finns några tjejer där som måste kliva fram.

Sala - Vendelsö     7-2
Ska Sala vinna serien så är detta en match som bara "ska" vinnas. Vendelsö är nollpoängare efter 2 och kommer nog att så vara efter denna omgång också. Men det är ju inte denna match som ska vinnas för att hänga kvar i serien.

Nu ska jag fundera om jag ska ge mig på västra också. Är ju "bara" tre matcher denna gång som jag behöver tippa, då jag inte tippar min egen match och matchen Pixbo - Köping av någon för mig okänd anledning inte spelas förrän 20 december. Det kommer alltså att vara en "haltande" tabell ett bra tag framöver då även Nykvarn har flyttat fram en match.

Tanken slog mig att om något av lagen i de framflyttade matcherna lyckas få ett eller flera heta nyförvärv så kan ju det vara både matchavgörande och få konsekvenser för andra lag i serien. Men man kan ju förstås råka ut för skador m.m som också skulle kunna påverka resultaten.

Nu ska jag i alla fall...

tippa första omgången av div 2 Södermanland och Östergötland.

Södermanland:

Strängnäs - Torshälla     4-3
Ett resultat som jag garanterat hade tippat fel på. Jag trodde att Torshälla skulle vinna den matchen, men jag har hört att Strängnäs spelade med "hjärtat" och det hjälpte tydligen.  Kul med en "skräll" redan första omgången. Det rycktas om att Torshälla har ett starkt nyförvärv på G, men som sagt bara ryckten för mig. 

Telge - Södertälje     3-6
Ett derby där Telge tyvärr inte kan ställa upp med bästa laget. Södertälje har fått ett fint nyförvärv men jag vet inte om hon är spelklar till premiäromgången.

Trosa - Nykvarn     4-2
Trosa har större rutin och lite äldre tjejer som jag tror blir tungan på vågen. Vet inte om Minna är med men är hon det så är det inget snack om vilka som vinner.

Onyx - Flen     7-3
Onyx slog KFUM Norrköping i en träningsmatch för någon vecka sedan och det imponerar. KFUM räknas som en av seriefavoriterna i Östergötland i år med många duktiga nyförvärv från Linköping IBK (min nuvarande klubb). Deras bästa förra säsongen har i dagarna skrivit på för Linköping så det är ju en förlust. Flen har tappat en hel del tjejer till Katrineholm.

Katrineholm - Gnesta     3-4
Tror på Gnestaseger med uddamålet. Katrineholm förlorade stort mot en annan av seriefavoriterna i Östergötland. Gnesta har i dagarna förlorat en av sina bästa spelare men jag tror de har en homogenare trupp.


Östergötland:

Känns som en lätt omgång där jag skriver en allmän kommentar som passar in på alla matcher. De lag som jag tippar som segrare i premiäromgången ska vara bättre än motståndarna med tanke på trupper och fjolåret. Den match som är osäkrast isf är Boxholm - Mjölby men har kommer mitt tips.

Finspång - Åby     2-6

KFUM Norrköping - Antvaden     10-1

Boxholm - Mjölby     3-5

IBF Norrköping - Solfjäderstaden     2-8

Tips för div 1 serierna kanske kommer, jag har inte fattat beslut än om jag ska tippa eller inte. Men det är ju kul att flera hört av sig och tycker det ett roligt att läsa mina s.k. tips.

RSS 2.0