Stadslaget DJ-17 matchar....

ikväll mot Huddinge IK. Spännande att se laget nu när det är komplett så när på RIG-tjejerna. Minne och jag ska även gå igenom tidsschemat för SM med Tony och Carin. Hinner kanske skriva lite om matchen senare ikväll.

Silly Season...

börjar så smått att dra igång. En nyhet är på väg in, men då inte alla spelare i tränarens f.d lag är informerade så väntar jag.

Jag själv har haft ett mycket intressant samtal med en tränarkollega. Det kan bli en vändning och satsning som bör om allt går i lås leda direkt till elitserien. Mer om det i morgon.

Starkt jobbat av...

Södertälje IBK att slå div 1-lagen Telge och Nykvarn och därmed vinna DM för Södermanland. Rockets som kvalar till div 1 fick ett bra genrep i helgen via sina DM matcher mot div 1 lagen.



Johanna Norin i Rockets (och Igelstaviken) blev utsedd till "matchens lirare" i finalen mot Telge som Rockets vann med 3-1.

På Annandagen ska det avgöras om det blir dem eller Täby FC som tar steget upp. Jag tror att Oves tjejer går till matchen med gott självförtroende och positiva känslor.

Sten Sture gjorde det som behövdes för att fortfarande vara med i kampen om elitplatser genom att vinna på bortaplan mot Karlstad. Vinst i returmötet mot Örebro är ett måste annars är laget borta, så mycket står på spel på långfredagen.

Ytterligare ett Smålandslag är klart för ettan. Ingelstad från Växjö vann även andra kvalmatchen, nu mot Tvååker med 6-3. Övriga grupper avgörs först i sista omgången.

IBF Linköping förlorade mot Farsta och det känns som om Östra iom Farstas seger har guldläge att ta klivet upp. Det skulle innebära att alla tre Smålandslagen som kvalat tar steget upp. Östra möter Linköping i sista omgången och har fördel av hemmaplan.

Stadslaget HJ-17 är uttaget och det ser starkt ut. Fem 93:or finns med i truppen som ska försöka försvara guldet från förra SM:et.

Västergötlands DJ-17...

vann en träningsmatch mot Vänersborg med 7-4 (tror jag). Motivationen hos Vänersborg var tydligen inte helt på topp men det förringar inte DJ-lagets insatts. Resultatet känns igen - Östergötlands DJ slog ju Linköping IBK med samma siffror och kanske samma grad av motivation hos LIBK också?

Vad blev det egentligen mellan Nykvarn och Södermalands DJ? Vissa säger 3-3 och andra att signalen gått innan DJ gjorde mål, alltså 3-2 till Nykvarn.

Första laget att ta....

klivet upp i div 1 blev CL98 (Grupp 8). Vinst igår mot Lerum med 5-2 och Kalmar har ett div 1 lag. Idag kan det bli flera lag som gör CL sällskap. IBF Dalen tar emot Sundsvall och vinst för Sundsvall skulle innebära att de är klara för ettan. Jag tycker det skulle vara kul om de klarar Dalen då Umeå med omnejd redan har många div 1 lag.

I grupp 2 möter Alunda - Bollnäs/Alfta och den gruppen avgörs först nästa vecka. Tips är att Alunda vinner idag,

Grupp 3 kommer också att avgöras nästa vecka, Falun Ungdom och Forsby tippar jag att Falun vinner.

I Grupp 4 möttes Täby och Endre U igår. Det blev en klar Täby seger med 13-3 och Täby såg stabila ut (jag var där). Vårdade boll och hade ett mycket bra grundspel. Det blir en svår nöt att knäcka för Rockets i den avgörande matchen på annandagen.

Matchen igår i grupp 5 slutade med en Hagforsseger i SD. Fröjered har alltså spelat färdigt och har bara att hoppas på IBK Rutin. Rutin förlorade ju stort mot Fröjered (9-0) i sin första match men jag tror på betydligt hårdare motstånd mot Hagfors. Nu vet tjejerna att de "slipper" div 1 och kan gå för fullt i matchen.

IBF Linköping möter Farsta i sin första match i grupp 6. Östra vann klart mot Farsta i första omgången och vill IBF ha en avgörande match i nästa omgång så ska man besegra Farsta. Jag tror att det gör man också, så även där blir det raffel under påskhelgen.

I grupp 7 kan Ingelstad säkra div 1 platsen genon vinst mot Tvååker. Mitt tips är att Tvååker vinner och att gruppen avgörs nästa vecka.

I kvalet till Elit så tar Karlstad emot Sten Sture. Sten Sture har två förluster och skulle det bli en till idag så känns elitseien långt borta. Karlstad som jag räknade ut innan kvalet började har två segrar och 9-1 mot Örebro imponerar.



I DJ-17 Stadslaget är det nu....

helt klart att truppen blir komplett redan från början. Lisa, Alexandra och Moa som alla spelade igår i förlustmatchen mot Falun kommer nu att kunna vara med från början i Nyköping. Även om det var väldigt tråkigt att Balrog åkte ur så finns det alltså alltid något som kan vara positivt.

Jag var själv i Eriksdalshallen och höll möte med föräldrar till DJ/HJ Stadslagen, så jag hann bara se sista perioden i matchen. Domarna blåste inte för mycket utan man fick göra lite som man ville i närkamperna. Det kunde gått blivit några tvåor (år båda hållen) under den perioden jag såg. I sista sekunderna så var det en "klockren" nick på en Falutjej och hade man vågat ta en tvåa på den så hade matchen kunnat sluta annorlunda. Balrog är heta i PP och hade då fått börjat SD med fem mot fyra.

Jag hörde lite "rykten" som säger att det kan bli en intressant "Silly Season" i de tre elitklubbarna i Stockholm.

Örebro åkte på "stortorsk" mot Karlstad med hela 9-1 vilket var väldigt överraskande måste jag säga. Är det så att steget mellan botten elit och toppen div 1 är så här stort? Nu har iaf Sten Sture fortfarande chansen så det blir flera spännande matcher i kvalserien att vänta.

Kvalet till div 1 kör vidare idag med följande matcher:

Lerum - CL98 och vinner CL den matchen är man klara för ettan. Jag får väl tippa att "Jersan" avgör matchen! Det blir alltså 3-4, vinst för CL98.

Hagfors - Fröjered tror jag slutar med Hagforsseger och då skulle Värmlandslaget ha det väl förspänt för en div 1 plats.

Jag ska åka till Tibblehallen och se matchen mellan Täby FC och Endre Ungdom och allt annat än en vinst för Täby skulle vara en sensation. I den gruppen blir det en riktig rysare i nästa omgång då "Rockets" tar emot Täby i Wasa Sporthall.

Rockets genrepar denna helg med DM spel och 2-2 resultatet mot Telges div 2 lag imponerar ju inte men det blir en bra test i morgon bitti då Nykvarn står för motståndet.Resterande kvalmatcher går på söndag så de återkommer jag till.

Kvalspel och DM....

är vad som gäller i helgen.

Balrog möter Falun och Endre möter KAIS Mora i avgörande kvartsfinaler. Jag tror det blir två tuffa och tighta matcher där hemmalagen kommer att utgå som segrare.

Tyvärr kan jag inte vara i Botkyrkahallen då vi har föräldrarträff (DJ/HJ-17) i Eriksdalshallen ikväll. När det gäller dessa båda lag så är DJ laget klart:

Nr. Namn Pos Förening
93
44
3
4
14
6
11
16
21
18
10
22
7
19
15
17
24
9
8
12
Nelly Nyberg
Jennifer Öhlin
Therese Andersson
Irene Ardenstedt
Moa Tschöp
Amanda Mellberg 
Alexandra Rodriguez-Lundin
Ellinore Svensson
Natalie Hansson
Lisa Lundin
Julia Persson
Ida Ternvall
Louise Ekman
Malin Andreason
Moa Hedlund
Amanda Dahlin
Mikaela Jönsson
Caroline Deutgen
Pernilla Sandsund 
Erica Niklasson

M
M
B
B
B
B
B
B
C
C
C
C
F
F
F
F
F
F
F
F
Huddinge IK
Järfälla IBK
Högdalens AIS
Täby IS IBK
Balrog B/S IK
Täby IS IBF
Balrog B/S IK
Hammarby IF IBK
Täby IS IBK
Balrog B/S IK
Orminge W IBK/RIG
Bele Barkarby IF
Huddinge IK
Hammarby IF IBK
Täby FC
Täby IS IBK
Täby IS IBK
Bele Barkarby IF/RIG
Väsby IBK
Väsby IBK

Det känns som att Tony och Carin hittat en väldigt stark trupp till SM, frågetecken som kommer att rätas ut ikväll är ju hur mycket vi kan få tillgång till "Balrog-tjejerna" under SM.

Killarnas trupp kommer att offentliggöras ikväll men även där räknar jag med att vi får en stark trupp.

Kval till elitserien är det också. Karlstad tar emot Örebro och det laget som vinner den matchen har väldigt stora förutsättningar att ta klivet upp i elit. Jag har fått lite syrliga kommentarer om att jag inte tror på Örebro så den här gången tror jag att.......Karlstad vinner...;) . Örebro brukar ju vinna när jag tippar förlust för dem.

DM i Södermanland går av stapeln i helgen, kampen i damer bör stå mellan Telge och Nykvarn och mästare blir Telge. Herrarna DM tror jag står mellan Södertälje (Rockets), Torshälla och Nykvarn och mitt tips är Nykvarn.

Kvalet till div 1 återkommer jag till imorgon

Det såg riktigt....

bra för Stadslaget i matchen mot Hässelby. En klar vinst med 7-2 efter stundtals mycket bra spel. Med tanke på att det saknades en del tjejer bland annat från Balrog och RIG så tycker jag det ser mycket ljust ut inför SM. Nu har Tony och Carin det svåra beslutet att ta bort några tjejer och spika truppen.

Som sagt...SM för HJ/DJ.....

närmar sig och det börjar matchas flitigt. Södermanland DJ är i farten ikväll med match mot Nykvarn (fd div 1) och Stockholm DJ möter Hässelby (div 1). Killarna i Stockholm möter Bele Barkaby (div 3) i morgon. Jag ska åka och titta på DJ Stockholm ikväll, så det blir en liten rapport från den matchen. Södermanlands match får jag rapport om i morgon i skolan.

Falun ska ta chansen ikväll att förlänga kvartsfinalsspelet. Läste på idrottsmagazinet http://www.innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=105&aid=38178 att deras tränare inte direkt gillade Balrogs taktik. Det skulle inte jag heller göra om man förlorar.

SM för distriktslag...

börjar närma sig och igår var tre DJ-lag igång med träningsmatcher. Södermanalnd tog emot Östergötland och den matchen slutade 3-3.



Josephine Forsmark gjorde alla tre målen för Södermanland.

Stockholms DJ-tjejer spelade mot Balrog och även den matchen slutade 3-3. I Stadslaget fanns tjejerna från Täby och Balrog med och det såg riktigt bra ut säger coach Carin. Balrog spelade 6 mot 5 i slutet och det blev en sen kvittering för dem. Kvitteringsmålet kom efter 19.52.

Hässelby står för motståndet i nästa match som är i morgon (tisdag). Jag hoppas kunna komma loss.

Då har det spelats...

kval i helgen. Några ganska överraskande resultat, kanske inte vilka som vann utan mera att det blev knappa eller stora siffror.

Att Örebro skulle slå Sten Sture var inte helt överraskande men att det blev så stora siffror som 7-2 hade iaf inte jag väntat mig. Får se nu om Örebro kan fortsätta "traditionen" att segraren i västra tar steget upp i elit. Karlstad borta i nästa match och vinner man den så ligger laget i "vinnarspåret".

Det andra Örebrolaget som kvalspelade var IBK Rutin som krossades av Fröjered i kvalet till div 1. Siffrorna 9-0 var mer än väntat, men som jag skrev i ett tidigare blogginlägg: är Rutin motiverade att ta klivet upp i ettan?

Farsta - Östra slutade 2-6 och det känns mera som normalt. Jag har spelat mot Östra denna säsong (träningsmatch) och det finns mycket rutin och kvalitét i det laget.

Södertälje vann mot Endre med 7-6 och den knappa vinsten tror jag mest beror på kvalnervositet. Får väl kolla med tjejerna i morgon i skolan.

Tillslut så vann CL98 över Landskrona med 4-1 och har alltså fördel mot laget jag tippade skulle gå upp från den gruppen.

Spännande fortsättning följer nästa helg.


Är Karlstad bättre...

än vad jag trodde? Jag hade tippat Sten Sture som vinnare i första kvalmatchen men det blev Karlstadseger med 5-3



Sara Attermo på språng.

Örebro - Sten Sture blir nu en väldigt viktig match. Matchen spelas nu på söndag och det känns som en väldigt oviss match. Jag tippar SD vinst för Sten Sture.

Tänk hur det kan...

gå snett ibland. Jag kom att tänka på vår match mot Celsiusskolan. Det första datumet som var spikat ändrade jag på för att de hade 4 som inte kunde vara med. När sen matchen "äntligen" efter många om och men kunde spelas hade vi 4 borta....

Kvalmatch till elitserien...

ikväll, då Sten Sture möter Karlstad. Jag tror på en seger för tjejerna från Uppsala med 5-3. Antar också att Örebro tar tillfället i akt och kollar matchen.

Eliserien går in i tredje rundan av kvartsfinalerna. Det blir att åka till Botkyrkahallen och se Balrog - Falun. Sist jag var där tyckte jag att Falun var väl optimistiska i sin "press" på Balrog. Det blev många spelvändningar med tre mot två och två mot en kontringar. Falun är nog lite mer försiktiga ikväll. Men jag tror att Balrog vinner.

Rönnby och IKSU har möjlighet att spela sig klara för semi ikväll. IKSU gör det definitivt och Täby får svårt att rubba Rönnby på bortais. Om Täby förlorar så kan Natalie och Amanda ansluta till Stadslaget.

Endre tar sin andra seger mot KAIS Mora ikväll på sin hemmaplan men det blir väldigt tight.

Jag hörde att ....

Östergötlands DJ-17 slog Linköping IBK med 7-4 i en träningsmatch igår. Hur taggade var LIBK (?) eller kan det vara så att DJ-laget börjat hitta spelet? Jag såg att LIBK skulle vila nu och varken träna eller spela matcher, de kanske slutade redan igår :=)

Kvalet till div 1.....

startar i helgen. Lagen är uppdelade i 8 grupper och segraren i varje grupp flyttas upp till div 1. Lagen möts i en enkelserie så det gäller att vara på tå och ha lite medflyt från första början.

Det är ju alltid svårt att jämnföra serier, om man vunnit klart eller knappt spelar ju inte så stor roll i kvalet. Det kan nog vara en fördel att ha fått kämpa sig till segrarna.

Så här ser grupperna ut:
Lag med fet stil tror jag vinner gruppen.

Grupp 1
IBF Dalen
- Sundsvall IBF - Team Kalix IBK
Kalix (Norrbotten) vann sin serie överlägset, Dalen (Västerbotten) vann sin men med lite knappare marginal (3 p före Vindeln) och Sundsvall (Västernorrland Östra) kom två i sin 5 poäng efter Bollnäs/Alfta.

Grupp 2
Alunda IBF - Bollnäs/Alfta IBK - Gävle GIK
Alunda (Uppland) klev igenom serien med två oavgjorda och resten vinster, Bollnäs/Alfta (Västernorrland Östra) hade bara en förlust och Gävle (Dalarna/Gästrikland) slutade två i seien efter KAIS Mora 2 som inte kvalar.

Grupp 3
Ankarsvik BK - Forsby FF - IBF Falun Ungdom 
Ankarsvik (Västernorrland Nordvästra) inga förluster i serien (jag tror det är ett Sundsvallslag) - Forsby(Närke/Västmanland) kom tvåa i sin serie efter Rutin (som jag redan bloggat om) - Falun (Dalarna/Gästrikland) var alltså trea i sin.

Grupp 4
Endre IF Ungdom - Södertälje IBK - Täby FC
Endre (Gotland) vann sin serie överlägset men hur stort är motståndet på Gotland(?), Södertälje slutade också utan poängförlust och de har ett ungt och mycket lovande lag, jag har sett en hel del av deras matcher och Täby tappade inte heller några poäng i Stockholms serien och har imponerat. Laget innehåller en del tjejer med elitserierutin och måste räknas som favoriter. Men Görans tjejer har pressen på sig så det gäller att kunna hantera den.  Tror det blir en ren final den 5:e april. Hoppas på Rockets förstås.

Grupp 5
Fröjereds IF - Hagfors IF - IBK Rutin
Fröjered (Västergötland) vann utan någon förlust och är ju ett lag som var i ettan för några säsonger sedan, Hagfors (Värmland) förlustfria också och har ett ungt gäng som jag tror kvalade även förra året och blev då utslagna av Örebro som i år kvalar till elit. Rutin tror jag inte är så supermotiverade för att ta klivet upp i ettan då kanske de måste börja träna.

Grupp 6
Farsta IBK - IBF Linköping - Östra SK
Farsta (Stockholm) kom tvåa i serien och gör nu sitt tredje kval på raken. IBF Linköping (Östergötland) vann sin serie på målskillnad efter att ha öst in mål (27-0) i sista matchen. Östra (Småland) vann också sin serie på bättre målskillnad. Det är tre rutinerade lag med många tjejer som spelat i div 1. Linköping IBK har mött både IBF och Östra i träningsmatcher och då imponerade Östra på mig. Många tjejer som spelade i Husqvarna förra säsongen som då slutade tvåa i div 1 västra efter Lockerud. Hoppas på Linköping.

Grupp 7
IBK Göteborg - Ingelstad/Växjö 08 IBF - Tvååkers IBK
Göteborg (Göteborg) vann sin serie. Ingelstad (Småland) kom 3:a i sin, det är ett gammalt elitserielag men det var några säsonger sedan så jag tror inte det finns många spelare kvar sen den tiden, eller? Tvååker (Halland) vann klart i sin serie men om man ska se på DJ-SM för distriktslag så har Halland inte rosat marknaden de senaste åren. Svårtippad.

Grupp 8
CL98IC - FBC Lerum - IBK Landskrona
CL98 (Småland) är ett Kalmarlag som slutade på samma poäng som Östra i serien. Det finns rutin i laget som innehåller några som spelat i elitserien. Lerum har David bloggat om och det verkar vara ett ungt gäng. Landskrona har vunnit serien ganska övertygande och har en bra mix i laget.




Igår kväll så....

hade jag ett samtal med en ordförande. Det kan vara något på gång inför nästa säsong.

Det finns ett nytt....

innebandymagasin som skriver om tjejer. Jag såg att vi på Igelstaviken fanns med på ett hörn i tidningen, då de presenterar rek-gymnasier i innebandy.

www.gracefloorball.se/


Kvaltider i helgen och jag ska försöka mig på ett tips om vilka lag som tar klivet upp i ettan från de 8 olika kvalgrupperna. Fast det blir inte förrän i morgon.

IBK Rutin



är ett av lagen som ska kvala. Laget har en medelålder på  34,3 år, beräknat på de som spelat mer än 5 matcher, så att de valt rätt namn är det ingen tvekan om. Jag har alltid tyckt att tjejer slutar för tidigt med innebandyn så det är för den skull kul med laget. Vad som inte är lika roligt är att laget vunnit en div 2 serie (Närke/Västmanland) utan att bedriva någon träning. Enligt lagets hemsida så spelar de bara matcher. Jag ögnade igenom vilka som är med i laget och hittade iaf en "gammal" landslagsspelare i Anna Eklund.

Undrar hur stor motivationen är att ta steget upp i ettan?

Detta är hämtat från deras hemsida:
Vår målsättning är samma som tidigare, att ha roligt! Vi består av ett gäng gamla vinnarskallar, så vi ger inte upp i första taget (att vinna=ha kul). I bland lyser det igenom på matcherna att vi inte tränar (4 mot 5, 5 mot 4 tex), men pga de dyra hallhyrorna i Örebro samt att vi har en gemensam barnaskara på ca 25 barn så har vi valt att bara spela matcher. Vi petar russinen ur kakan kan man säga -)

I samma grupp har de tex Hagfors med en medelålder på 17,8 år, beräknat på de tjejer i laget som spelat 5 matcher eller mer.  Det är alltså en skillnad på 17 år i medelålder.

Min vän David (Vänersborg) skriver också om kvalet till div 1.

http://innebandydavid.blogg.se/

Det blev Celsiusskolan...

som gick vidare i SM.



det blev ett sent mål i matchen som avgjorde. Tyvärr blev det väl lite som jag befarat Sandra L sjuk och sena återbud från Sandar S och Jossan.  Mitt i allt detta fick vi Emma T skadad i början på andra.



så vi fick spela matchen utan 4 av de spelare vi hade räknat med skulle vara "bärare" av laget. Men som sagt det är bara att gilla läget och de som spelade gjorde det förbannat bra! Vår Strängnästjej Jennifer gjorde en kanonmatch och var väl dagens största överraskning. I Celsius var "framtidslöftet" Anna Torstensson nyttig och producerade 1+3 poäng samt Maria Scoeps 3+0.

Lite bilder från matchen:

















Säsongen börjar dra sig mot slutet och kvar att skriva om är:

SM-slutspletet

Kvalet till elit

Kvalet till div 1

Distrikslags-SM HJ/DJ17

Min syn på västra

Lite silly season

bland annat så det finns mycket att blogga om än.





Matchen vanns av...

Caperiotäby med 6-3. Det är inte så ofta jag går på herrmatcher men man kan konstatera att spelet är mycket mer fysiskt än under dammatcher. En annan stor skillnad är att nästan varje domslut måste diskuteras och kommenteras av spelarna. Lagen spelar för att inte släppa in mål istället för att försöka göra mål.

Framför mig på läktarn satt en man som visserligen sjöng nationalsången väldigt bra men resten av matchen var det bara klagosång från hans sida. Hur kul kan det vara att gå på match och tycka att allt som händer är "bara skit". Alla domslut som gick emot hans "kära" Balrog var såklart domartabbar. Orka säger jag bara!

Match i morgon....

mot Celsiusskolan Uppsala för mitt Igelstaviken. Celsiusskolan har väl vunnit SM de senaste åren så det blir en tuff nöt att knäcka. Jag antar att det är tjejer från Sten Sture och FBC Uppsala  som spelar i laget. men vi har också ett bra lag så vi ska bjuda upp till kamp.



Vi har förstås en del sjuka/skadade men det är bara att gilla läget.



Några osäkra på spel



Men en del klara för fight finns det ju också.










Ikväll bär det av till Tibblehallen för att se matchen mellan Täby och Rönnby. Man får kolla in några stadslagsspelare och såklart blir det intressant att se Tvillingarna Lindgren i sin nya miljö.



IBK vann....

DM-finalen mot IBF med 4-3 efter mål av



Emile när det återstod 1 sekund (4.59) av SD.

Segern satt hårt åt men var rättvis då LIBK hade det mesta av spelet. Det var väl ingen höjdarmatch direkt och trots det jämna resultatet så var det ingen nerv i matchen. IBK gick ner på två femmor efter sin time-out i tredje perioden tiden var då drygt 13 min så det fanns nog lite press i laget.

IBF saknade två av sina mest framträdande spelare i denna match (Yngvesson och Gustavsson) och det var kanske tur för IBK.

Bonusstraffen räddade (förstås) Fia.

Bra i IBF var Moa Ericsson och i IBK var Sara (varför fick hon sitta) Wiman het med två mål.

Det blev inget brons till Telge i SM, förlust mot Hovshaga med 5-3. Telge vann tydligen skotten med 48-21 (om det stämmer?) så resultatet speglar kanske inte matchen. Jag får väl kolla med tjejerna på måndag.

Jag trodde att Täby skulle fixa Engelholm  i F-16 klasssen med det blev förlust med 4-2.

Straffen var väl inte...

helt korrekt. Zorrostraff var det väl egentligen inte så att dra bollen bakåt handlade det inte om. Pixbo har filmat sina mål mot Telge:

http://www.youtube.com/pwevent#p/u/0/vbawfX7txYg

Visst är det väl hög klubba som gäller? 

Förseelser som leder till frislag

När en utespelare före eller efter tillslag av bollen för klubbladet över midjehöjd.
Hit räknas även skottfint. En hög framåtsving är dock tillåten om ingen annan spelare är i närhetenoch domarna bedömer att motståndarna inte störs. Med midjehöjd avses den nivå där spelarens midja befinner sig när han står upprätt.

Eller kan det bli utvisning på en straffläggare??

Förseelser som leder till 2 minuter lagstraff
När en utespelare med någon del av klubban eller med foten spelar bollen övermidjehöjd.

Det är visserligen en väldigt snygg straff men......


Idag är det...

DM-final i Östergötland. Spelplats Aluceum (konstigt namn?) i Finspång. Jag är inte så hemma när det gäller hallarna utanför Linköping men i den hallen vann jag DM-guld med Bergs för två år sedan. En stor hall som bör gynna IBK.

Jag tror att IBK kommer att vinna ganska komfortabelt då de har ett högre tempo i spelet. Glädjen av att ha klarat kontraktet med vinsten över Pixbo bör också spela in. IBF saknar Malin Yngvesson, om laguppställningen på ÖIBF:s hemsida stämmer, sin bästa målskytt denna säsong.

IBF har förstås "fördelen" att få lägga en straff under matchen men det kommer inte att påverka slutresultatet. Tror för övrigt att Fia fixar den, det brukar hon göra. Jag tycker det är en töntig regel som jag egentligen inte fattar vitsen med.

Telge förlorade sin semi i DJ-SM mot Pixbo. Förlust med 3-1 blev det efter att Pixbo i princip avgjort matchen då de bara 23 sekunder efter Telges reducering till 1-2 fick en straff som Lisa Andebratt zorrade in i mål. Kan man verkligen zorra utan att dra bollen bakåt? Hoppas bara att Telgetjejerna kan vinna idag så att de iaf kommer hem med ett brons. Jag tror de gör det!

Grattis till Södertälje IBK som med vinsten igår över Onyx (4-0) gick obesegrad genom "vår" serien. Nu stundar kval mot Endre Ungdom och Täby FC.

Balrog - Falun slutade....

med en klar seger med 10-4 för hemmalaget. Firma Dahlerus (4) och Lindström (3) gjorde tillsammans 7 mål. Det var kul att se Moa Tschöp och Lisa Lundin spela så bra. Båda hoppas jag kan vara med i Stockholms DJ-17.

Det var ett offensivt Falun som tappade många bollar på mittplan som Balrog smart utnyttjade i sina två mot en - tre mot två - lägen. Jag antar att det blir en helt annan match i Falun i nästa möte.

Jag såg också att systrarna Lindgren i Rönnby börjat producera, Frida två mål och Hanna två ass.

IKSU vinner med 17-2! I ett SM-slutspel.

DJ-17 vann sin match...

mot Djurgården igår, resultat 4-1. Laget saknade en hel del spelare som jag antar är högaktuella för laget. Men jag blev grymt imponerad av Julia Persson (RIG) som var matchens lirare. Det fanns en hel del andra tjejer som visade klass också men man såg att det var en "uttagningsmatch", lite smånervöst både här och där.

Ikväll blir det att åka och se Balrog - Falun, repris på finalen förra året. Jag har sett dem mötas en gång tidigare i år och då var det en bra match så jag hoppas det blir det ikväll också.

På söndag åker man till Finspång förstås och ser DM finalen i Östergötland. IBF Linköping som ska kvala mot div 1 får en bra sparringsmatch mot Linköping IBK. Jag såg att IBF saknade Yngvesson i laguppställningen och stämmer det så är det förstås ett stort avbräck. LIBK har tyvärr inte lagt in sin laguppställning så inga kommentarer där.
Det blir väl troligen sista resan till Östergötland för denna säsong och hur det blir nästa säsong vet jag inte riktigt. Men det är inte troligt att det blir tid att se så många matcher.

Det kan hända en del i kommande vecka när det gäller vad jag ska göra. Mitt "testamente" vad det gäller LIBK kanske jag skriver nästa vecka, vill nog att denna säsong ska vara klar först. ;)

Sista omgången i...

Sörmlandstvåan med två matcher i helgen, en spelades igår där Strängnäs slog Trosa med 6-3. Lite av en prestigematch blir det mellan Onyx och Södertälje där jag tror Onyx vill visa att man inte är så mycket sämre. Men jag tror Södertälje vinner med 6-3 och går obesegrade genom serien och med bra självförtroende tar sig an Endre Ungdom och Täby FC i kvalet. I den andra matchen möts Telge och Torshälla och ett oavgjort resultat är väl inte helt otänkbart. Jag tippar 4-4.

Telges U-18 lag åker till Landskrona för att försöka ta hem ett guld till klubben. De möter Pixbo i semi och det är egentligen ett div 1 möte mellan västra och östra serien. Telge genrepade mot Nykvarn i veckan och vann den övertygande med 7-1.

Östergötlands DJ-17 mötte ett reservbetonat Linköping IBK i en träningematch inför DJ SM i Nyköping. Vinst för LIBK med 7-6.

Själv tar jag mig till Stockholm ikväll för att se DJ laget möta Djurgården. Är väl inte så att alla tilltänkta är med, jag tror att elittjejerna från Balrog och Täby saknas, men det ska bli kul att se RIG:arna som jag tror ska vara med.

Jag har inte skrivit så...

mycket om elitserien, men som jag ser det är det en transportsträcka till slutspelet börjar.Nu är det dax för kvartsfinaler och de spelas i bäst av 5 för första gången vilket gör det hela mer rättvist. Kvartsfinalrundan ser ut så här:

IKSU - Örnsköldsvik - där allt annat än att IKSU går vidare skulle vara en sensation.
Endre - KAIS Mora - en mycket jämn matchserie att vänta, kanske lite fördel Endre med hemmaplan i avgörande?
Balrog - Falun - repris på förra säsongens SM-final. Jag tror det blir en tuff serie matcher men Balrog är ett lag som är "bäst när det gäller".
Rönnby - Täby - Rönnby måste väl ses som storfavoriter i denna matchserie.

Som ansvarig för Stockholms stadslag skulle det optimala vara att både Balrog och Täby åker ut i kvarten så vi kan använda lagens tjejer i laget utan att bli "störda" av semifinalspel. För Tony som har hand om stadslaget och dottern i Balrog är det att "sitta på två stolar". Men jag tror att han liksom jag hejar på Balrog och Täby.


Nu börjar det riktiga...

kvalet till elitserien. Örebro, Sten Sture och Karlstad ska mötas i dubbelmöten där de två första går till elitserien. Två lag går in i kvalet som vinnare och ett som förlorare (Karlstad). Jag tror att det blir Karlstad som får vika ner sig denna gång. Det skulle innebära att Örebro fortsätter "traditionen - "vinner man västra så går man till elitserien". Sten Sture har en organisation som enligt vad jag hört är elitseriemässig, undrar om det är samma med Örebro.

Det var ingen bra....

helg för Nykvarn.

Herrarna förlorade seriefinalen mot Westervik med 5-1 och får nu svårt att vinna serien.

Klubbens duktiga P-96:or förlorade sin kvartsfinal i Newbody Cup (SM för 96:or) mot Gårdarike med 3-1.

Damlaget åkte ur div 1 (utan att själva spela) då både Linköping och Surte vann sina "hängmatcher".

Ska Linköping (Östergötland) få...

ytterligare ett lag i div 1? Det kommer att avgöras i ett spännade kval mellan IBF, Farsta (2:a i Stockholm) och Östra SK (1:a i Småland).

Farsta som åkte ur div 1 säsongen 2006/2007 har efter det kvalat två gånger till div 1. Förlust 2007/2008 mot Telge och förlust 2008/2009 mot Nykvarn, alltså tredje gången gilt? Farsta är ett rutinerat lag med en medelålder runt 25 år. En hel del tjejer har varit uppe och "nosat" på elitserien. Skyttedrottning i år är Cecilia Eriksson med 28 poäng.

Östra SK vinner tvåan i Småland på bättre målskillnad än CL96 (om CL vinner sin sista match). Laget har till denna säsong fått många tjejer från Husqvarna med rutin från div 1 (Husqvarna slutade tvåa förra säsongen). Det är också ett lag med en relativt hög medelålder (runt 23 år). Skyttedrottning är Rebecka Sunesson (från Husqvarna denna säsong) med 40 poäng.

IBF Linköping fick en tight resa till seriesegern. De behövde göra många mål i sista matchen för att gå om KFUM Norrköping. Seger i sista matchen med 27-0!!, vilket innebar serieseger med 7 plusmål. Man kan ju ifrågasätta IBF Norrköpings seriositet när det kommer till en för serien så avgörande match med bara 7+1 spelare. Men det är inget som IBF har skuld i utan för dem var det bara att gilla läget och ösa på, vilket man gjorde med besked. Snittålder i laget ligger i paritet med de andra två så det är rutin rakt över i detta kval. Skyttedrottning blev inte helt oväntat Malin Yngvesson med 48 poäng. Stora syster Rhöös var näst bäst med 32 poäng.

Att tippa hur det går ska jag försöka med också, men det får vänta några dagar.

Det blev alltså...

IBF Linköping som vann div 2 Östergötland. Man slog IBF Norrköping med osannolika 27-0. Det är bara att gratulera till kvalplatsen.

Jag har ett väldigt segt internet ikväll så kommentarer till kvalet orkar jag inte med just nu. Men det kommer.

Det blir så att....

Östergötland iaf har ett lag i div 1 nästa år. 13-7 är en karamell att suga på ett tag, riktigt bra av LIBK-tjejerna att kunna prestera i sista och avgörande matchen. Jennie sena intåg i laget har varit en succé och jag är glad att jag inte lyssna på "olyckskorparna" om att sena värvningar bara skulle förstöra. Utan att veta så mycket om vad som hänt under februari så måste man väl säga att "Tottes" intåg har burit frukt. Nu får klubben se till att han fortsätter såklart, hört att det finns viss tveksamhet från hans sida.

Möjligen kommer jag att lite senare att ge min syn på laget och klubben.

Väntar med spänning på resultaten från tvåan i Ö-götland.

Södertälje säkrade en kvalplats till ettan genom sin vinst (8-1) över Strängnäs idag. Mer om det kvalet kommer.

Tycker synd att Nykvarns ramla ur ettan, tjejerna är alldeles för bra för att "harva" i tvåan.

Första steget mot....

elitserien börjar idag. Två kvalmatcher där Örebro åker ner till Blekinge för match mot Olofström och Västerås ger sig av till Uppsala för match mot Sten Sture.

Örebro får se upp med Olofströms "strikers" Louise Wickström och Malin Erdtman. Men det finns flera målgörare i laget som t.ex nyförvärvet Jenny Lilliehöök. Många av tjejerna i Olofström har spelat ihop länge och känner varandra väl, det kan tala för dem annars vet jag inte så mycket om laget men snittar man 8 mål per match så känns det som det är ett offensivt lag. Örebro har "gått som tåget" i västra och bara förlorat en match. Jag tycker de har ett jämnt lag med några spetsar och de spelar en "harmonisk" innebandy där de utnyttjar hela planen och är riktigt duktiga i spelvändningarna.

Lagen som vunnit div 1 västra de tre senaste säsongerna (KAIS; Västerås och Lockerud) har alla gått upp i elitserien. Ska den traditionen tala för Örebro?

I den andra kvalmatchen möter Sten Sture Västerås på hemmaplan och det finns mycket rutin i båda lagen. En hel del tjejer i Västerås har elitserierutin och de har en matchvinnare i Madelene Backlund som gjort hela 73 poäng i serien. Sten Sture som var mycket nära att ta steget upp redan förra säsongen måste brinna för revanch i detta kval. I laget finns "gamla Södertäljetjejen" Elin Rhöös som med sin rutin får bära ett tungt lass i kvalet. 

Jag tror på två väldigt jämna matcher och de som går vidare till kvalserien har stora chanser att ta sig upp i elit.

Tips:

Olofström - Örebro     5-5

Sten Sture - Västerås     6-4 

Nu när seriespelet börjar gå mot sitt slut startar nästa säsongs "Silly Season", jag hoppas kunna komma med en del nyheter där och har ni några "rykten" så får ni gärna slänga in en kommentar.

Det drar ihop sig...

till avgöranden i serierna.
Två matcher i div 1 västra på lördag:

Surte - Köping - den matchen tror jag Surte vinner. Jag tror inte Köping mäktar med att ta några poäng mot ett (antar jag) supermotiverat Surte. Vinst och de spelar vidare i div 1 nästa säsong.

Pixbo Ungdom - Linköping - motivation ska ju slå klass sägs det och då bör ju Linköping vinna matchen. Pixbo kan förstås bli tvåa i serien vid vinst men att ta chansen att hänga kvar måste vara mer motivationshöjande. Hjärtat tippar Linköping.

Jag kommer att i nästa vecka ge min syn på div 1 västra.

I Östergötland spelas sista omgången med följande matcher:
Boxholm - Åby (fredag) där mitt tips är Åbyseger med 7-3, vilket skulle göra att Åby har 35 poäng inför sista omgången på söndagen. KFUM Norrköping och IBF Linköping har 36.

Solfjäderstaden - Åby     Solfjäderstaden har 34 poäng och skulle om de vinner samtidigt som KFUM och IBF förlorar bli seriesegrare. Men det är bara en utopi både KFUM och IBF vinner sina matcher och jag tror Åby kan vinna också. Tips 3-4

Mjölby - KFUM Norrköping     3-7, det blir alltså 4 plusmål till KFUM som då har plus 74.

IBF Norrköping - IBF Linköping     2-16, vilket skulle ge Linköping 14 plus till sina tidigare 58 alltså plus 72.

Med andra ord skulle isf KFUM stå som seriesegrare med 2 plusmål till godo. Vi får se!

Matchen Boxholm - Finspång slutar 4-6.

I Södermanland spelas näst sista omgången med följande matcher:

Trosa - Telge     3-5

Torshälla - Onyx     3-5

Strängnäs - Södertälje     2-6

Södertälje skulle därmed säkra seriesegern och stundande kvalspel.







Jag kan förstås...

inte låta bli att tippa DM-semin mellan Åby och IBF Linköping. Vinst för IBF med 6-4!

Vem vinner tvåan....

i Östergötland?

KFUM Norrköping möter Mjölby och IBF Linköping möter IBF Norrköping. Både KFUM Norrköping och IBF Linköping spelar på bortplan. Har det någon betydelse? Jag tror att det kan ha betydelse för KFUM då Mjölby har tagit 13 av sina 19 poäng på hemmaplan. Att KFUM vinner tror jag men med hur många mål?

Linköping har 12 plusmål mindre inför sista omgången. Samma där att de vinner är väl givet, men med hur många mål? IBF Norrköping har haft en tunn trupp nu på slutet och det ska väl gynna Linköpingstjejerna. Kan Antvarden gör 11 kassar så skall väl Linköping kunna göra ännu mera.

Jag ska fundera några dagar sen ska jag tippa utgången av "dramat".

Kvalfull helg väntar...

serievinnarna i div 1 och Linköping/Surte.

Kvalet till elitserien börjar nu till helgen med dubbelmöte för Sten Sture - Västerås och Örebro - Olofström. Vinnarna i dessa går till en serie med dubbelmöten där även elitserielaget som hamnar på 13:e plats ingår. Just nu är det Karlstad som ligger på den platsen med 13 poäng, samma poäng har även Huddinge så helt klart är det inte vilket lag det blir som får kvala.

Karlstad har en match kvar då de möter Rönnby på bortaplan och det kommer säkert att sluta med en förlust för Karlstad.

Huddinge har två hemmamatcher kvar, de möter Falun och KAIS Mora och jag tror även att Huddinge får noll poäng i dessa matcher.

Eftersom Huddinge har en bättre målskillnad än Karlstad så skulle det innebära att Karlstad går till kvalserien.

Vilka två lag från ettan som hamnar i kvalserien ska jag försöka tippa i veckan.

Både Linköping och Surte har måstematcher på lördag. Surte möter Köping hemma och jag tror det blir tre poäng till Surte. Tipset hade kanske varit helt annorlunda om Köping ställt upp med de lag som spelat de flesta matcherna i serien med. Men som det är nu med tvillingarna Lindgren i Rönnby och Emma Larsson i Västerås så finns det inte på kartan att de ska kunna slå ett Surte som måste vara supermotiverade i denna match.

Linköpings chanser mot Pixbo ser jag som ganska stora. Det är ju samma här LIBK måste ju kriga för nytt kontrakt och kan (tror jag) "kämpa ner" Pixbo. 

Hur det går vet vi på lördagkväll.

I morgon är det möte på Stockholms innebandyförbund då vi ska träffa två kandidater till tränarjobben F-15 och P-15.  

RSS 2.0