jaha....

"folk man inte snackar skit om är det ingenting med"

Grattis Nykvarn!

Det blev som jag trodde, Nykvarn tar plats i div 1. Detta efter en gediget spel i kvalmatchen mot Farsta.  7-4 tror jag det blev tillslut, några mål i öppen kasse på slutet.

Har Nykvarn något att göra i ettan? Svaret är att de kanske inte blir ett topplag direkt och jag tror att några nyförvärv behövs, men inte blir det något stryklag. Jag vet att det finns ett vasst 94/95-gäng på gång, men det är nog lite tidigt för dem att ta klivet upp i ettan. Om inte alla är som Johanna Larsson förstås, den tjejen kan bli hur bra som helst. Länge sedan jag såg ett så moget backspel hos en så ung tjej (född 95).

Grattis Södermanland? Såklart det är bra för distriktet att det kliver upp ytterligare ett lag i div 1, men det är ju lite synd att Nykvarn och Telge ligger så nära varandra geografiskt. Jag menar, visst är de ju de lag som har de bästa spelarna som kliver upp men det finns ju en och annan tjej i Södermanland som nog skulle vilja/kunna spela i div 1. Men det är långt från Katrineholm, Flen, Eskilstuna och Nyköping till Södertälje/Nykvarn och det hindrar ju dem kanske från att få chansen.

Stockholmsserien är den överreklamerad? Det sägs ju alltid att Stockholms div 2 serie ska vara så vass, men om man inte fick en friplats varje år (kval mot Gotland) så skulle det kanske inte vara så många Stockholmslag i div 1 östra.

Igår såg jag matchen mellan Rönnby Ungdom och Solfjäderstaden och "fjädern" som förlorade den matchen och missade div 1  skulle slå Farsta utan problem.

Återigen ett stort Grattis till "Nyken", det ska bli intressant att följa "den nya" silly season som nu kommer i och med Nykvarns div 1 plats.

Ny vecka...

"Om du tänker för länge på nästa steg, så kommer du att tillbringa livet stående på ett ben"

Nykvarns chans i morgon...

På måndagkväll kommer det att smälla i Björkestahallen! Vilket av Nykvarn och Farsta kommer att ta den näst sista platsen i div 1 nästa säsong. Sista får antingen Skellefteå eller Engelholm, de ska ju nästa helg spela om vilket lag som får följa med Lockerud upp till elitserien. Jag tror det bli Nykvarn och Skellefteå som kommer att spela div 1 innebandy nästa år. Nykvarn har hemmaplan och Minna Heponiemi, det har inte Farsta.

Tänkte infinna mig för att se matchen och alltså skippa träning i Linköping, träningar hinner jag med senare. Skulle ju vara GULD om man kunde få en VIP-plats på läktarn nere i hallen istället för "balkongen". Men, men, det gäller nog att vara ute i god tid. Kan bli en hel del folk. 

Tittat lite på hur div 1 serierna kan komma att se ut nästa år och det blir nog inga större ändringar utan det blir resor på 12 - 32 mil för Berg även nästa säsong. Kan ju bli intressant hur man på förbundet löser det om Engelholm blir ett div 1 lag. Kan bli "trångt" i södra serien och en plats "över" i den norra.  Men jag återkommer till hur jag tror serierna kommer att se ut.

Västra sägs ju vara den sämsta serien men seriesegraren har ju kvalat upp till elit de senste två åren. Starkt av Lockerud och jag hoppas att firma Ekeroth - Lundman kör i elit annars ser ju laget väldigt tunt ut. Bara för Bergs att satsa på serieseger och elitspel nästa säsong ;).  Får man (vi) bara ihop den trupp som är på G ser det väldigt lovande ut. Jag kommer med ett "Bergs inlägg" inom kort.


13 ynka sekunder...

var Solfjäderstaden från en div 1 plats! Den totala tomheten infann sig sen efter 1,47 in i "sudden" då Isabella Halling ,som spelade med Västerås i elitserien fram till januari i år, drog ner rullgardinen för "Fjädern". Jag tror jag vet hur "Jocke" kände sig efter matchen, jag var ju med om något liknade när Telge förlorade mot Bergs i kvalet för några år sedan. EN TOTAL TOMHET.

Matchen som sådan var jämn och skulle förstås bli slumpen som avgjorde, en rörig situation fram mål, bollen hamnar hos "Bella" mitt i slottet. Skottet var det inget fel på och inte mycket att göra för en mycket duktig målvakt i Solfjäderstaden. Rönnby tog ut målvakten i slutet av tredje perioden och Solfjäderstaden hade minst tre gyllene lägen att punktera matchen, men det ville sig inte. Minst en av dessa tillfällen var lite halvskumt, kanske skulle det varit en straff. Men det var ganska symtomatiskt för domarinsatsen denna kväll, ojämn bedömning och att det inte blev en enda utvisning i matchen är oförståeligt. Det var liksom inte den "vackraste" match jag sett, mycket slag och knuffar från båda lagen.

En del kanske undrar varför jag sitter och åker till Västerås för att se denna match - svaret kommer så småningom.

I morgon blir det en lugn dag utan innebandy på annat sätt än "Live match" på SIBF:s hemsida. Rönnby mot Pixbo om vem som ska få spela semi mot Balrog??. Tror IKSU väljer Falun och då vet jag vilket lag "Minne" helst vill möta i den andra semin.

då var fredagen avklarad

Möte med DJ och HJ i Åkersbergas Sporthall om stil och profil. Inget problem med dessa två lagen, båda har ju varit med förr i SM och vet vad det handlar om. Vi hade även möte med föräldrar om lite av varje, delade ut  "lite bra att veta" - papper plus en frågestund.

Båda lagen hade förstås träningar under tiden. Tjejerna tränade mycket uppspelsvarianter och det kändes som det fanns en större trygghet i laget idag. Killarna tränade PP och det såg grymt bra ut.

Calle och Micke var lyriska över matchen mot SSL laget Järfälla där HJ hade gjort en kanonmatch och enligt utsago från Järfälla - folk borde vunnit matchen.

Tråkigt att Niclas Maripuu tvingats lämna återbud till HJ-truppen. Ersättare blir Patrik Kareliusson från Huddinge IBS, jag hälsar honom välkommen in i truppen.

I morgon bär det av till Västerås och kvalmatchen Rönnby Ungdom - Solfjäderstaden.

Stockholms stadslag

Hade ju tänkt att jag skulle hinna med att se 2 perioder av matchen mellan HJ och Järfälla för att sen snabbt förflytta mig till Torvalla och kolla DJ:s sista period. Men det var ju en sak jag glömt...Stockholms trafiken. Åkte från hemmet i Södertälje 17,05 och satt i kö i Fredhällstunneln 18,10, då hade jag åkt c:a 2,5 mil. Om färden varit söderut mot "mitt" Bergs så hade jag vid den tiden passerat Norrköping och haft c:a 30 min kvar att åka. Med den farten som var skulle matchen i Jacobsbergs Sporthall varit slut innen jag anlänt (den började 18,00). Vände alltså i Hornsberg för att åka söderut till Torvalla (den vändningen kostade mig 30 kr i trängselavgift).

Kom iaf fram i god tid för att se hela DJ:s match mot Vendelsö. DJ saknade 4-5 spelare bl.a 3 RIG:are och Vendelsö hade en blandning div1/DJ. Resultat 8-2 till DJ efter stundtals bra spel men i det stora hela var det "socialspel" som gällde hellre ett pass för mycket...

SMS:ade till Calle för att få resultatet mellan HJ och Järfälla som enligt förhandsbesked skulle komma med ett A-lag. Nu vet jag inte riktigt hur det såg ut med det men resultatet 6-7 imponerar isf. Calle tyckte det var "en bra fight" och SMS:ar han det så stämmer det till 100%.

I morgon är det Åkersberga som gäller där Minne och jag ska informera spelare och föräldrar om Nyköping, samt köra lite  "stil och profil".

Vad händer framöver...

Torsdag:
spelar båda Stockholmslagen HJ och DJ matcher. HJ möter Järfälla och DJ möter Vendelsö. Jag skulle vilja se båda matcherna men HJ spelar 18.00 i Jacobsbergs Sporthall och DJ 19.10 i Torvalla Sporthall. Hinner se 2 perioder HJ och sen full fart till Torvalla. Känns lite som "examen" inför SM.
Fredag:
träning för båda lagen i Åkersberga. Ska köra "stil och profil" med båda lagen samt föräldrarmöte (lite stil och profil där också). Det är ju så att det en "Stockholmare" gör tolkas ju mycket värre än andra distrikt. Spelare, ledare och föräldrar måste sköta sig exemplariskt annars pratas det skit. Finns väl inget distrikt på läktarn som skulle heja på Stockholm i en match mot ett annat distrikt. Det var ju bara Södermanland som hejade fullt ut på Stockholm under åren i Sundsvall. Men då fanns ju f.d Sörmlandstjejer som Sara Berg, Åsa Tjusberg, Isabell Anderson, Ranja Varli och Carro Forsmark med i Stockholm. Stort tycker jag! Föräldrarna ska även få lite kostråd inför SM.
Lördag:
åker nog till Västerås för att se matchen mellan Rönnby Ungom och Solfjäderstaden. Varför kommenterar jag efter matchen ;)
Måndag:
"Nyken har match mot Farsta, jag är sugen som bara den att se den matchen, men samtidigt har vi ju träning (Bergs) i Linköping. Får se hur jag löser det, "Nille" kan ju köra den förstås. Styrelsen ville tydligen också ha ett möte men det prioriterar jag i så  fall bort.

Är det värt.....

att tillbringa 4 timmar i en bil på måndagskvällen för att träna 9 tjejer? Jag tycker inte det - vad tycker ni?

Slutspel och kval

SM
Var och såg Täby - Balrog igår. Väntad seger för Balrog som spelade stabilt efter att snabbt fått en 4-0 ledning. De var inte lika bra som i första matchen menTäby räckte inte riktigt till. Det som skiljer lagen mest åt är att Balrog har en större rutin och förmågan att utnyttja chanserna när de kommer. Täby är ett lag för framtiden och får de bara behålla sina spelare kommer de att vara Stockholms bästa lag inom några år.

Kval
Är ju intresserad av vilka lag som går upp i ettan och därmed kan påverka serieindelningen inför nästa säsong. Norrgruppen verkar ju vara spikad om nu Skellefteå inte lyckas i kvalet till elit och två förluster gör ju att det ser dystert ut för dem. Hagunda från Uppland är ju klara, Hässelby vann mot Hansa-Hoburg med 10-0 i första och det kan Gotländskorna inte vända på. Nykvarn slog Farsta med 2-1 och lite överaskad är jag. Tror nu att "Nyken" har stora chanser att fixa en div 1-plats hemma nästa måndag. Solfjäderstaden - Rönnby Ungdom 1-1 och det blir nog svårt för Östgöta-tjejerna att klara av bortamatchen, men tycker nog "vi" i Östergötland behöver ett lag till i div 1. Hagfors klarar av Örebro hemma och Fröjered har stora chanser att klara av Warberg. jag ska försöka "hjälpa till" med en serieindelning när alla lag är klara.

DJ/HJ turnering i Oxelösund
HJ-resultat:
Södermanland - Östergötland 2-7
Östergötland - Örebro län 6-1
Örebro län - Södermanland 2-2
Pratat lite med Södermanlands ledare och de sa att Östergötland var riktigt bra och har möjlighet att överaska lagen i SM. Örebro län körde "igelkott taktik" och köttade framför eget mål och Södermanland killar saknar lite stabilitet och behöver några som kliver fram i SM.
DJ-resultat
Södermanland - Östergötland 7-2
Östergötland - Örebro län 0-3
Örebro län - Södermanland 1-11
Södermanland som nästan bara består av Telge-tjejer är ju samspelta och kan bli farliga i SM. Östergötland har i mitt tycke en alldeles för ojämn trupp för att kunna hävda sig. Örebro län saknade några tjejer så reultaten är ju svårtolkade.

Silly season del 1

Varje år går det ryckten om spelare "hit och dit". Hört att Telge kan få en del nytillskott, nämner inga namn innan jag är helt säker. Men det rycktas om både elit och div 1 tjejer. Finns ju en hel del tjejer som just nu tillbringar sina träningar i hallar som ligger c:a 1,5 mil från Wasa Sporthall.
När det gäller "min" klubb Bergs IK, så har vi haft 2 öppna träningar denna vecka och vi får väl se vad det kan bli av det. 9 "nya" ansikten har iaf visat sig och ingen av dom vek ner sig. Befintlig trupp är ju ganska liten så det behövs nya friska inför nästa säsong. Vi ska fortsätta med öppna träningar några veckor till och samtidigt börja skriva kontrakt med både gamla och nya.
Hur hittar man tjejer som flyttar in för att studera? Har ni några tips så hör av er.


Tränarträff med DJ/HJ

Nu har Minne, Calle, Micke, Daniel, Stefan och jag gått igenom schemat för SM i Nyköping. Det blev ju lite ändringar från Minnes och mitt utkast. Det mesta ser tufft ut, inte mycket vila för våra tjejer och killar. Peter får ju en hel del att köra så det känns viktigt att lagen passar tiderna och att det upplagda tidsschemat som Södermanland gjort inte spricker. Som vanligt är ju inte Sthlm direkt gynnat av lottningen, men det är väl ngt som vi får ta (som vanligt). Killarna fick väl en ganska hyfsad lottning, men man kan ju fråga sig hur man kan lägga killarnas match mot Uppland 18,00 och sen kvarten 21,30. Det blir ju c:a 2 timmars vila mellan matcherna. Matchen mot Uppland lär ju vara en nyckelmatch.
Jag ser det så här:

Alt.1  Båda lagen måste kriga för att säkra avancemang = två trötta gäng som ska spela kvart.

Alt. 2  Ett lag är klart för kvart/ett måste vinna. Det klara laget kommer givetvis att spara ALLA nyckelspelare inför kvarten  och det ger det andra laget en stor chans att vinna.

Alt. 3  Båda lagen är klara för kvarten (att föredra) och spelar av matchen som en uppmjukning inför kvarten.

Alt. 4  Båda lagen är borta

Ska bli intressant att se vilket alternativ som kommer att spelas.

För tjejerna så är ju 7,30 matchen på fredagen ingen höjdare men det är ju lika för båda lagen. 3 matcher under dagen och en match i gruppspelet på lördagen. Om det går vägen på fredagen med 3 segrar och redan klara (?) så kan ju lördagen bli en behaglig resa med en match mitt på dagen och sen uppladdning inför kvarten.

DJ SM i Nyköping

Har ju sett tre av lagen som ska spela, Stockholm (träningstruppen), Södermanland och Östergötland. Om man ska gå på meriter så är Sthlm överlägset med sina 6 elitspelare. Södermanland som till  75% består av Telge tjejer med div 1 rutin måste ju rankas före Ö-götland med 4 tjejer med erfarenhet av div 1 spel.
Matcherna som jag sett är:
Sthlm - Råsunda 5-1.
Stockholm hade delat in laget i fyra femmor som spelade 1 och 1/2 period var. Underläge med 0-1 efter första halvan. Andra halvan dominerades totalt av Stockholm som gjorde 5-0 i den. Moa Hedlund och Jennie Welander var heta.
Ö-götland - Bergs 6-5.
Ett piggt Östergötland mot ett litet "hoprafs" i Bergs. Ganska jämt spel där DJ fick några enkla mål. Ingen som egentligen imponerade i Östgöta-laget men RIG-tjejen Elveroth måste kliva fram och se till att det blir stabilitet i försvaret som är den svaga punkten.
Ö-götland - Linköping IBF 2-8.
En helt berövlig match av DJ-laget. Oinspirerat spel inget hemjobb. Matchen måste verkligen "satt myror i huvudet" på Ted. Tränar man för mycket så att tjejerna tycker det är tråkigt? Den enda jag vill plusa i laget är Holm fråm Mjölby som iaf försökte hela matchen.
Södermanland - Nykvarn 5-6.
En match med uselt tempo. Nykvarn ska kvala till div 1 mot Farsta (troligtvis) och måste höja tempo betydligt om det ska gå vägen. Södermanland var lite loja och det tycktes som att matchen mer var ett måste än en bra träningsmatch.

Södermanland och Östergötland har ju hamnat i samma grupp, trots det ska man köra en träningsmatch bara veckorna innan SM. Hur klokt är det för det lag som förlorar den?

Stockholms stadslag DJ/HJ

Då var båda trupperna uttagna. Två starka trupper som kan (ska) gå långt i SM.

Tränarna för HJ säger: I jämnförelse med förra året (SM-guld) så ser truppen ungefär lika stark ut. Försvaret har två riktigt bra målvakter i Ausmaa och Engholm (Snellman får inrikta sig på bänken). På backsidan ska Schmidt dominera. Anfallsmässigt är det jämt men en skadad (just nu) Maripuu behövs nog för att få den ordentliga spetsen.

Tränarna för DJ säger: Lite osäkra är vi. Truppen måste bli samspelt (på och utför plan) på den korta tid som är kvar till SM. Notabelt är att det ingår hela 9 st 92:or. I övrigt har 6 tjejer prövat på elitserien och 8 spelar i div 1. Målvakterna är båda födda 92 och de måste kliva fram under SM, gör de det så är fianplats ingen omöjlighet.

Själv tippar jag minst semi för båda lagen.

Måste snart bestämma mig....

Hur ska jag göra inför nästa säsong. Just nu går alla som katten runt het gröt. Ingen frågar om jag ska stanna och just nu är det ju bra eftersom jag inte vet. Vill klubben ha mig kvar? Vill tjejerna ha mig kvar? Har fått en konkret förfrågan från en Stockholmsklubb och jag vet att det finns några till som är intresserade. Det som mest talar emot en fortsättning är ju förstås resorna och uppslutningen på träningarna. Det är jobbigt att åka 36 mil för att träffa ett tiotal tjejer. Kan man få en bred trupp där man måste "slåss" för att få spela så skulle det ju bli mer intressant att köra. Men, men innan mars är slut så måste jag ha bestämt mig. Bergs måste ju få en ärlig chans att hitta någon annan om beslutet skulle bli att jag slutar i Bergs.

Varför åkte Linköpings IBK ur "ettan"?

Jag har ju vid ett svagt ögonblick lovat att försöka ge ett svar på ovanstående rubrik. Men hur jag än funderat så är det för mig en liten gåta. Nu vet jag ju förstås väldigt lite om hur stämningen varit, hur träningarna sett ut, hur seriöst det är dagarna före match o s v. De matcher jag sett laget i är 3-4 st.

Jag har tänkt så här:

Truppen: Ser inte att kompetensen i den skulle vara så dålig att det skulle vara anledningen. Tycker de har en ganska jämn uppställning. Det jag är lite osäker på är målvakterna.

Tränarna: En ny från Småland och de andra gamla i laget. Om jag nu inte hittade något fel på truppen så kanske det är tränarstaben. I de matcher jag sett så har det varit ganska passivt coachande, framför allt från huvudtränaren. Hur träningarna varit upplagde vet jag ju inte.

Spelet: De har ju ett grundspel men jag tycker att kreaviteten i anfallszon saknas. Laget är ganska lätt att läsa av.

Träningarna: Laget har ju tränat 4 gånger i veckan har det sagts mig. Kvantiteten är det alltså inget fel på men hur har det varit med kvaliteten?. Jag har ju alltid tyckt att det är bättre att ha färre träningar med kvalitet (tänk inte på Bergs) än många utan. Sett kommentarer på bloggar som "suck ikväll är det träning" och den tjejen som tänker så presterar inte ngt på träningen det är iaf säkert.

Runt om: Ryktet går ju att det är många "lagfester" m.m. Träna 4 gånger i veckan, spela match och sen supa skallen av sig är ju inte direkt att rekomendera. Alkoholens nedbrytning av en fylla gör ju att de man byggt upp i muskler under veckan fort raseras.

Stämningen i truppen: Vet jag inget om överhuvudtaget så den frågan lämnar jag.

Jaha, vad fick jag ut av detta, inte mycket. Man kan nog se att det hela är en kombination av olika faktorer.
Vad tror ni?

Ibland förstår jag mig inte på tjejer

Fick ett SMS från den tjej i Bergs som blivit vald till årets överaskning. "Känner mig inte motiverad när säsongen är slut (kanske lite förståligt) och jag vet inte om jag ska fortsätta nästa säsong!! Vad handlar det om? Här kommer en tjej (född 92) som inte tidigare varit i närheten av att spela div 1 innebandy. Får massor av speltid. Gör det så bra att hon får utmärkelse. Sen kommer:  jag vet inte om jag ska fortsätta nästa säsong.  Fatta nada - är det för att jag är dum eller för att jag är kille?

Ö-götland DJ17 - Linköping 2-8

Vi ställde in träningen igår, då det var stor frånvaro. Istället passade jag på att kolla matchen mellan DJ17 och Linköping. Tänkte att jag skulle hitta några tjejer i DJ som skulle vara intressanta för Berg. Men tyvärr gjorde de en "skitmatch" verkade inte vara intresserade att spela. Kan bli för mycket DJ innan SM. Ibland kan det vara en fara att ta ut en trupp för tidigt då det insmyger sig en "jag är klar"-känsla vilket gör att man inte satsar 100%. Bra var iaf Holm från Mjölby. I Linköping som gick på två 5-or och var en blandning av div 1/2 var Cissi (tror jag hon heter) klart bäst. Hon bör tillfrågas om intresset att spela div 1 innebandy även nästa säsong.

Lite om Södermanland...

Nykvarn vann div 2 och ska kvala mot tvåan i Stockholm vilket blir något av Farsta/Hässelby/Djurgården. Vet inget om de lagen men jag tror "Nyken" har chans att gå upp. Men med vad? Just nu är det Minna Heponiemi som bär laget. Laget håller absolut inte div 1 klass. Behövs som jag ser  det c:a 10 nya för att det ska vara ngn mening med att spela i ettan. Kan ju bli lite Telge-tjejer över om man beslutar att bara satsa på ett div 1 lag nästa säsong.

Telge är i final i U19 där de ska möta RIG, det kan nog bli svårt men de har gjort ett bra SM. Har ju några tjejer från skolan med så det är kul.  Det ska bli intressant att se vad som händer med laget inför nästa säsong, det har varit lite gny bland spelarna om speltider - träningsflit.

Rockets bryter sig loss från Balrog och jag tror att det är en bra lösning.  Ett ungt lag som vinner tvåan nästa säsong och har stora chanser att gå upp.

Det är skillnad på tjejer och killar!

Läste just om arrangemanget vid DM-finalerna. Nedsläckt, rökmaskiner när killarna spelade, sen plockades allt bort för det var ju "bara" en final mellan tjejer efteråt. Tycker det var väldigt dåligt av Åby som klubb. Vad gav det för signaler till deras tjejer -  Ni är inte lika viktiga som killarna men det är ju kul att ni håller på. Vi får väl se om vi kan locka över några till en klubb som jag hoppas kommer att bry sig mer om tjejerna.

DM final

I morgon är det DM-final mot Linköping. Kan tyvärr inte vara med då Timo ska firas. Har ju inte varit särskilt många bra träningar innan finalen så vi får se hur det går. Linköping är nog jättetaggade, de har ju två förluster i år mot oss plus den i finalen förra säsongen. Såg i laguppställningen att deras klart bästa spelare inte stod med och är hon inte med så är det ju en klart nedköp för dom.


Stockholms DJ17 - Råsunda 5-1

Var och kollade tjejerna i tisdags, det såg bra ut framför allt sista 30 minuterna då DJ gjorde 5 mål. Duon Hedlund - Welander var heta och producerade 3 eller 4 mål. På söndag ska truppen spikas och det är nog inte helt lätt att plocka bort de sista tjejerna. Men Daniel och Stefan har bra koll. Det ska bli intressant och se truppen.

Match mot DJ17 Östergötland.

En träningsmatch där vi skulle få tillfälle att se vilka tjejer som kunde tänkas "förstärka" Bergs inför nästa säsong. Kan inte säga att jag blev särskilt imponerad av laget. Holm från Mjölby var bra plus en del andra som vi kanske ska fråga om de vill testa några träningar med oss. Sofia spelade ute och jag var nervös att hon skulle skada sig, hon klarade sig och gjorde ett mål också. Annars tog vi det väldigt lugnt medans DJ kämpade på och vann (rättvist?) med 6-5, tror jag det var. Hanna gjorde sin första träning på länge och det syntes att hon tappat en del, men kul att hon är tillbaka.

Stadslagen i Stockholm

Snart dax för SM DJ/HJ i Nyköping. Vi kör på hårt och trupperna vill jag ha den 8:e mars. Två kompetenta ledarpar i Micke/Calle för HJ och Daniel/Stefan för DJ gör att jag inte är särskilt oroad för kvaliteten på trupperna. Tyvärr "hoppar" HJ-ledarna av efter denna säsong med andra ord nya ledare för P94 ska till. Glädjande nog har jag fått klartecken från Ulf Svärd och Danne Bron-Sundbom som kommer att ta över. Vilken kille i 15-års åldern skulle inte vilja ha Danne, landlagspelare och (just nu) skytteligga etta som tränare. Det ska bli spännande att följa danne.

Serien är slutspelad.

Är jag nöjd? Ja, delvis - vi klarade oss kvar med marginal och det är beundransvärt med tanke på förutsättningarna. Men samtidigt kommer tanken smygande vad hade vi kunnat prestera med en försäsong som varit (i mitt tycke) okey? Vi har trots en försäsong som varit under all kritik, en trupp som egentligen varit lite tunn, framför allt i antal presterat en hel del. Vad i ligger denna framgång? Egentligen vet jag inte svaret, men jag tror att vi har en kvalitet som andra lag kanske saknade - mental styrka. Vi brydde oss inte så mycket om det trillade in ett eller annat mål - vi spelade vidare utan att fundera allt för mycket. Vi kom till avslut när vi kom upp i anfallszon. Vi hade en målvakt som räddade oss i många matcher. Vi hade ett gäng spelare som aldrig varit i närheten av en div 1 match tidigare som kliver in och "bara" spelar på. Vi har en "ålderstigen dam" som egentligen skulle slutat men som kliver in och gör en kanonsäsong. Det finns många som bör nämnas för alla framgångar vi haft. Kommer att ge en litet omdöme av alla spelare lite senare. Sist ett litet ord om vår konkurrent Linköping som (tyvärr) åkte ur div 1. Laget är för mig en gåta. Tränar 4 gånger i veckan, har en bred och (i mitt tycke) kompetent trupp, bra organisation. Varför åkte de ur? Jag hade tippat laget topp 3. Tror inte att de vet själva. jag ska försöka på en analys i senare inlägg. Solfjäderstaden ska kvala - mot Rönnby ungdom. Jag tror de får svårt, Rönnby är ett bra lag. Men plats för överaskningar finns ju. Som sagt återkommer med inlägg om: Linköping, Omdömen om spelare i Bergs, Hur jag ser på nästa säsong.
Håll till goda så länge

RSS 2.0