Det var en...

kanonträning idag. Plus att vi äntligen hade två målvakter. Nu ser det mycket ljusare ut! Nu ska vi bara få ihop det med samarbetet.

Det finns två personer som jag snart hänger ut i min blogg.

Lite nyheter om....

våra seriekonkurrenter.

Surte har fått en fin förstärkning i Maria Lundblad som kommer från Örnsköldsvik och deras elitserielag.

Evelina Edström från Södertälje och Telge SIBK (div 1 östra) ska börja studera i Örebro. Kumla var den klubb som lyckades få henne att skriva på.

Nykvarn tappar Sara "Ladan" Ladstedt, som var en av lagets med framträdande spelare. Hon kommer att flytta till Umeå p.g.a studier.

Skattkärr tappar två spelare till Karlstad (elit), Emma Vieweg och Katarina Porth som tillsammans gjorde 28 poäng för Skattkärr i ettan.

Återigen blev det.....

en vinst. Vi har nu spelat sju matcher på vår väg mot seriepremiären. Efter förluster i de tre första matcherna har det nu blivit fyra vinster på raken. Det känns som vi är på rätt väg och att vår game-plan håller.

Lördagen var första gången som vi hade hela truppen samlad även om inte alla var redo för spel ännu.

Emelie (t.v) och Johanna (t.h) är ju två nyförvärv som kör rehab och tillsvidare är "bänknötare". Vickan och Karro vilar efter förkylningar men annars var alla med.

På bilden syns Wiman, Sandra, Lisa, Tessie, Klinga Jessica och Camilla.

Vi matchade mot IBF Linköping som ställde upp när Telge lämnade återbud. Då det var ett ganska sent återbud från Telge var det "snabba puckar" för att hitta en motståndare. IBF lyckades ragga ihop 9+1 till matchen vilket gjorde att de gav klartecken. Starkt jobbat IBF!!!

Matchen vann vi med 9-6 efter stundtals mycket bra spel men vi hade även en del svackor. Här kommer en liten sammanfattning:
Första perioden började vi bra med mål redan efter 1,37 då Sandra (framför mål) kunde peta in bollen på pass från Rosa (bakom mål). Det var en variant som de gjort mål på i tidigare matcher också. IBF bjöd på bra motstånd och trots att vi hade ett visst spelövertag så var deras kontringar farliga. 5,21 in i matchen kom kvitteringen genom Anna Rhöös (storasyster till Ina och Elin) på pass från Erika Kisbenedek (nyförvärv som IBF kommer att få mycket glädje av). Vi återtar ledningen genom Wiman (som fortsätter producera) på pass från Lisa, tiden var då 8,36. Gästerna kvitterar igen efter 11,38 då Erika gör målet på pass från Caroline Rosén. Vi fortsätter att föra spelet men samtidigt så försöker vi vid flera tillfällen chansbryta och det straffar sig. 14,48 så rullar IBF upp vårt försvar i en kontring. Ett snyggt anfall där Moa Ericsson är sist på bollen passningen står Malin Yngvesson för. Innan periodpaus hinner vi i alla fall med en kvittering, då Camilla får på ett bra skott i nättaket från sin backplats.

I pausen inför andra perioden pratar vi om att hålla ihop laget och inte spela så mycket på chans. Vi gör också en mycket bra period där vi är det klart bättre laget. Tre snygga mål i mitten av perioden gör ställningen till 6-3. Efter 10,27 gör Hanna 4-3 på pass från "Mjölby-Karro" där Karro snyggt släpper bollen bakom ryggen till Hanna. 5-3 gör Karro på ett snyggt pass från Emma R som skär rakt igenom IBF-försvaret tid 14,03, 26 sekunder senare trycker Wiman in sitt andra mål för dagen på pass från "radarkompisen" Lisa. I samma veva tar IBF en "time" och jag antar att det snackas om markeringsspelet i försvarszon. Vi går alltså till pausvila med en 6-3 ledning.
Tredje perioden är vår klart sämsta period. Det känns lite som vi återfaller i förra säsongens Bergssyndrom - "vi leder och kan ta det lite lugnt". Slappt försvarsspel där vi inte jobbar tillräckligt vilket också straffar sig. IBF kan göra 4-6 genom en "gammal" IBK:are Malin Yngvesson pass från Johanna Westling och tiden var 7,19. Malin gör även 5-6 då det gått 10,59 och denna gång passar Moa Ericsson. Fortfarande ingen i laget som tar i ordentligt vilket gör att gästerna kan göra 6-6 efter 13,47. Målet gör Johanna Westerling. Vi tar en time-out och talar om vad som gäller om man vill spela div 1 innebandy. De ville tjejerna och vi kan avsluta matchen med en mycket bättre inställning. Vi gör tre mål enligt följande, 17,01 Klinga (i PP), 18,00 Hanna på pass från Rosa (vi är inne i ett byte) och i samma byte kan Hanna fastställa slutresultatet till 9-6. Tid för det målet 18,44.

Sammanfattning:
Vi gör stundtals en bra match, framför allt då vår andra period. Stundtals blir vi ofokuserade, chansar i brytningarna, jobbar hem dåligt, litar på att lagkamraterna ska göra jobbet åt oss. Det kommer inte att hålla i serien! Vi är fortfarande inne i "try and error" vad det gäller formationerna men vi kommer för varje match närmare ett troligt startlag i seriepremiären. Vi har ju några som inte fått visa vad de går för men det finns fortfarande tid till det. Plus i den här matchen ger jag främst till Emma R som jag tyckte gjorde en bra match.

IBF kommer att tillhöra toppen i sin serie och det känns som de kan utmana Solfjäderstaden och KFUM Norrköping om seriesegern. Jag tror att de är de tre lagen som kommer att slåss om den. Malin Yngvesson var duktig (där fick jag något att tänka på) också Camilla Gåsvär i målet var duktig.

Till sist såg jag att två lag i vår serie, Vänersborg och Örebro, inte betalt anmälningsavgiften till SIBF. De har nu fått ett sista datum (31/8) då betalning ska ha skett annars blir de utslutna. Jag hoppas verkligen att det ordnar sig för det skulle vara tråkigt för serien och samtidigt måste det ju vara svårt för tjejerna att hitta alternativ så här sent.

Ett ord på vägen....

"Man är aldrig en förlorare förrän man slutar att försöka"

Nu kan det bli...

ganska ovisst vem som vinner tvåan i Östergötland. Både KFUM Norrköping och IBF Linköping har förstärkt sina trupper. Jag kan väl samtidigt tycka att det är slöseri på kunskap och talang att Susanne G spelar i tvåan och inte hos oss i ettan. Men om allt faller på plats har vi klart med en ersättare som gott och väl fyller upp hennes plats. Malin Yngvesson är ju det senaste tillskottet i IBF och fler kan det nog bli (?).

Vi själva ska ju ha en träningsmatch mot Telge på lördag men den har blivit lite oviss då sjukdom och skador härjar i Södertäljelaget. Besked om de kan skulle jag få torsdag kväll.

Det är andra saker på G inom klubben också men om det återkommer jag i nästa vecka, då definitivt beslut är fattat. Kan väl tala om att åsikter har jag om det.

Fick ett trevligt och spännande telefonsamtal igår. Det handlar om att "lilla jag" ska hålla en föreläsning hur det är att träna tjejer. Det är en tränarutbildning som avslutar med Innebandy-VM och då är det meningen att jag ska vara där och prata. Får ju frigång till VM på detta sätt också, hur kul som helst.

Då har jag kommit...

igång med innebandyn på skolan. Första "passet" var ett lektionssalspass. Lite papper att fylla i om nuvarande staus när det gäller lag/tränare/träningsmängd m.m. Vi gick också igenom lite nya saker inför läsåret. med ettorna körde jag en PP om att vara en "talang".

Skollaget när vi vann SM-guld (kan räkna till 7-8 tjejer som spelar/spelat i elitserien).

Vi är ju ett s.k. rekommenderat gymnasium och det ställer krav på oss. Vi kommer att köra en ännu mer individbaserad träning i år och även ha tuffare regler i allmänhet.

Jag har även funnit en lösning på stadslaget som känns väldigt bra. Det var ju väldigt bråttom då första uttagningarna är på lördag.

Ikväll är det träning i Linköping så det blir en 36-mila resa.

En liten hälsning till Sandviken

Jag såg matchen mellan...

Nykvarn och Telge igår. Den slutade 7-8 och hade en del riktigt roliga vändningar. Jag måste ringa Peter och få tips om vad han sa vid time-outen. Underläge 4-1 och efter time-outen så vänder Telge till 5-4 på c:a 5 minuter. Inte illa! Det känns som om "Dalas" gäng kan överaska i div 1 västra. Vet inte riktigt vad det är men de håller uppe spelet bra. Fast jag såg några detaljer som jag tror jag kan utnyttja i serien.  ;)

Hört ryckten om en förändring i truppen, vi får se om det är sant.

Oves Rockets slog Tommys Telge med 9-7 och det överaskade iaf mig. En viss Matilda gjorde 6 mål och det ska verkligen bli intressant att följa henne i år. Kan bli en häftig fight om vem som ska vinna Sörmlandstvåan. Finns nog inget annat lag som kan blanda sig i den striden.

Ett återbud på ledarsidan i Stockholm ställer till det nu när uttagningarna ska dra igång. Hoppas verkligen vi kan få en snabb lösning.

Det finns ett problem till som måste lösas och det tänker jag återkomma till.

Lördagen resa till....

Jönköping slutade med två vinster. Klistrar in matchrefferatet som jag skrev på Linköping Innebandys hemsida:

Wiman var "het" med fyra mål under lördagen.

Vi började matchandet i Idrottshuset Jönköping där vi mötte Jönköping IK. Laget är i år nykomlingar i div 1 södra och de flesta tjejerna i laget är födda på 90-talet. Detta brukar innebära mycket "spring i benen" vilket också visade sig vara sant. Full fart från början och hemmalaget tog också ledningen med 1-0 i den 9:e minuten. Vi kom mer och mer in i matchen men kvitteringen kom först efter 19,25 genom Lisa på pass från Klinga.

I andra perioden tar JIK åter igen ledningen efter en markeringsmiss. Kedjan Lisa-Klinga-Wiman är "heta" i matchen och 2-2 kommer genom Wiman. Tid 15,57. Vi hinner också med att ta ledningen innan periodpaus och nu är det Lisa som gör målet.

Tredje perioden börjar bra för oss och vi skapar chanser, 4-2 kommer också efter 5,06 genom Wiman på pass från Emma K. En viss trygghetskänsla infinner sig men den varar inte så länge då JIK gör 3-4 efter 6,20. Därefter byts det chanser men det känns som om vi har kontroll på matchen vilket också förstärks då Emma R kan göra 5-3 när det gått 15 minuter av matchen (14,56). Passningen kommer från Hanna. Jönköping kan reducera till 4-5 efter 16,51. Vi kan spela av matchen och vinner rättvist med 5-4.

Rast vila i 2,5 timme innan nästa match mot Mullsjö AIS i Sporthallen Huskvarna.

Mullsjö spelar i div 2 V-götland de siktar att vara med och slåss om seriesegern. Tyvärr har jag inget matchprotokoll från den matchen så det får bli lite minnesanteckningar. Vi börjar matchen på ett bättre sätt än i den första och spelar runt bollen i laget. Vi kan göra både 1-0 och 2-0 i perioden. Målen gör av Wiman och Tessie.

Andra perioden chockstartar vi med tre mål på de första fyra minuterna. Riktigt bra spel där Mullsjö får jaga boll. 3-0 gör Holm på pass från Hanna, 4-0 Wiman på pass från Lisa och 5-0 gör Hanna på pass från Emma R. Efter den urladdningen börjar en viss "mättnadskänsla" infinna sig i laget. Det kan ju vara så att första matchen höga tempo börjar sätta sig i både ben och huvud. Vi gör inga fler mål i matchen och det beror på att koncentrationen i avsluten var dålig samt en bra målvakt i Mullsjö. Däremot gör hemmalaget två mål och matchen slutar med vinst 5-2.

Sammanfattningsvis en nyttig resa. Vi åkte ned med "bara" 13 tjejer då 7 var borta av olika anledningar. Pusselbit efter pusselbit börjar falla på plats och vi höjer vår nivå match efter match. Sofia är stabil i målet som vanligt, backparet Emma K och Emelie gör bra ifrån sig och anfallsmässigt börjar det se mycket bra ut där jag ger Wiman ett extra plus.

I övrigt vet jag inte riktigt vad jag ska göra av lite medaljer

som jag har haft hängande över en stolsrygg. Någon som har ett bra tips?

Idag så spelar Tommys Telge mot Oves Rockets och det kan ju bli en intressant match, jag kanske ska åka dit eller så väljer jag Nykvarn mot Telge i Björkesta. Nykvarn är ju seriekonkurrent och man kan kanske hitta en eller annan svaghet i "Dalas gäng" ;)

När det gäller stadslaget F-15 så har det dykt upp ett problem som jag måste försöka lösa ganska snabbt. De har ju uttagningar nästa helg.

I veckan anländer Johanna Larsson och Linnea Almlöf till Linköping så förhoppningsvis kan vi snart räkna in dom på träningarna. Emelie Roséns knäoperation gick bra och nu väntar rehab innan hon är klar för spel vilket jag hoppas ska bli under oktober/november.

Då var det dax...

för träningsmatcher igen. I helgen åker vi ner till Jönköping/Huskvarna för två matcher. Vi ska möta div 1 kollegan Jönköping IK som ska spela i södra serien och Mullsjö som är ett div 2 lag i V-götland.

Jönköping är nykomlingar i etta och har (om jag fattat allt rätt) ett ungt lag. Det brukar innebära att det är mycket spring i benen på tjejerna så det artar sig nog till att bli en fartfylld match. Det är något vi behöver så jag ser fram emot matchen.

Mullsjö har ju fått en ny tränare i Thommy Edberg från Husqvarna och det ska bli intressant att se vad han hunnit åstadkomma med laget. Mullsjö siktar nog på att komma högt upp i serien (vinna?). Jag såg att de förlorat mot Solfjäderstaden så där får vi ju också en jämnförelse vad vi står själva.

Vad det gäller oss så är ju inte alla bitar på plats, vi kommer att fortsätta testa olika konstellationer i helgen också. Men det känns som om vi fått ett visst grepp om vilka backar/kejor vi ska spela med. Men fortfarande har ju inte alla tjejer landat i Linköping så fler tester är att vänta.

Vad det gäller våra seriekonkurrenter så har Marstrand (http://marstrandibk.blogg.se/) redan börjat finslipa försvarsspelet så de verkar ju vara tidigt ute. Köping såg jag spelat en träningsmatch mot Hagunda som är nykomlingar i östra, 4-4 blev resultatet. Nykvarn såg hyfsat bra ut i Go och Gla Cup så "Dalas" tjejer kan nog ge oss övriga i serien en och annan överaskning. Surte har slagit Warberg i en träningsmatch med 5-1.

Evelina Edström från Telge ska börja plugga i Örebro så där jobbas det för fullt från Kumla och Örebro för att knyta henne till laget. Väntar med spänning vem som signar henne. Telge tappar också sin mycket duktiga målvakt Elin Jonsson som ska börja plugga i Karlstad. Fått en nyfiken förfrågan om tjejen jag varit i kontakt med och kan väl säga så mycket att den är en spelskicklig center med viss elitserierutin.

Sten Sture känns som en väldigt stor seriefavorit i norra serien. Spelat jämt mot Balrog och vann övertygande mot(visserligen ett tröttkört) Telge. Pratade lite med Peter (tränare i Telge) och han var imponerad.

Jag är kallad till ett möte angående verksamheten i Stockholms stadslag, ny kanslichef = ny idéer. Vi får väl se vad det mynnar ut i hoppas bara att det blir till det bättre. Känner bara att arbetet mellan Hermine Dahlerus och mig funkat väldigt bra.

I skolan så drar det igång på allvar nästa vecka, inte så mycket innebandyspel men det blir kontroll över vilka lag/målsättningar m.m eleverna har. Känns som ett spännande år där jag tror vi kommer att kunna höja kunskapsnivån betydligt på varje elev - om eleven själv vill.

Ett ord på vägen...

"Viljan att vinna är inte på långt när så viktig som viljan att förbereda sig för att vinna"

Det blir en kort....

blogg ikväll. Kan väl bara meddela att jag i dag varit i kontakt med duktig innebandytjej som flyttat till Linköping för studier. Vi får väl se vad denna kontakt kan mynna ut i.

I morgon ska våra ettor komma till skolan för första dagen och jag ska hålla i lite "klassiska" teamövningar med några klasser. Innebandyeleverna får jag ta hand om i nästa vecka. Det blir en stor grupp som börjar detta år, vi är just nu 26 stycken killar och tjejer.

För övrigt så väntar....

jag med spänning på hur Niclas (www.nillelana.blogspot.com/) ska placera de fyra återstående lagen i Östergötlands dam tvåa. Fast jag tror jag har listat ut svaret redan nu.

Jag såg förövrigt att Solfjäderstaden slagit vår seriekonkurrent Örebro med 5-3. Så jag får väl ringa "Bååten" för att få lite inside...;)

Jaha...då har vi spelat....

Go och Gla Cup i Nykvarn. Resultatmässigt kanske ingen höjdare med 3 förluster och 1 vinst. Det positiva var att vi höjde oss ett snäpp för varje match. Samtidigt kommer vi ju för varje träningsmatch närmare det lag som ska starta i seriepremiären mot Vänersborg. Men vi saknar fortfarande tjejer som ännu inte fått visa sig i matcher och det är fortfarande en del tjejer som vill testa att komma in i truppen.

Matcherna då?
Vi började mot Huddinge och det blev en match där vi mest fick jaga boll. De hade ett betydligt högre tempo än oss så vi kom vid varje bollinehav i tidsnöd och fick inte igång något eget spel. Förlusten med 4-0 var det inte så mycket att protestrera mot, det kunde blivit mer. Sofia var duktig i målet och Anna gjorde en bra match på backen.

Huddinge kommer i är att få det kämpigt i elitserien och trion Varli, Tjusberg och Wiman får tillsammans med Emelie i målet dra ett tungt lass. En som kommer att kunna bidra med mycket är också Linda Englund som var duktig.

Nästa motståndare var Hässelby som är nykomling i div 1 östra. Vi började matchen på ett "snurrigt" sätt och var tex bara fyra på plan när de gjorde sitt fösta mål. Medans vi sprang omkring och funderade på vad som hände i vårt byte passade Hässelby på att göra två mål till. Efter det kom vi in i matchen och började skapa men hade 0-3 efter första perioden. Andra perioden dominerade vi ganska stort men lyckades "bara" göra ett mål genom Karro Hägglund på pass från Anna. Vi gjorde iaf en bättre match än den första.

Dags för lunch och det blev en ganska stressig historia. Vi hann knapp äta

innan det var dax att snabbt ta sig till hallen för tredje gruppspelsmatchen mot Telge. Telge var det andra träningsmatchen mot och lite närmare var vi än i den första. Dock förlust med 1-2 men vi var med i matchen och skapade en hel del chanser för kvittering. Målet gjorde Sandra på pass från Rosa.

Cupen avslutades med placeringsmatcher där fyror, treor, tvåor och ettor i de båda grupperna mötte varandra. Det var alltså dax för oss att möta fyran i den andra gruppen som var Telges div 2 lag. Kul att få träffa på min vän och gamla kollega Tommy

även om han var väldigt trött(?) när den här bilden togs före matchen. Vi gör vår bästa match i turneringen och har mycket bollinnehav. Samtidigt skönt att Rosa, Wiman och Lisa får göra våra mål i 3-1 vinsten.

Sammanfattningsvis var det en bra turnering när det gäller motstånd, vi kan bättre och det kommer vi att visa i framtida träningsmatcher. Man kan också konstatera att samtliga i vår grupp slog sin placeringsmotståndare så det bör ju innebära att vår grupp var starkare än den andra.

I övrigt kan man ju nämna att Balrog hade 8 utespelare i finalen mot Huddinge som de förlorade ganska stort. Det verkar som Balrog kommer att ha en ganska liten trupp till elitserien (5 var på landslagslägret på Gotland).

Snackade också med två tjejer om saker som kan bli överaskande nyheter i framtiden.

I morgon är det.....

Go och Gla cup i Nykvarn. Det ska bli intressant att se vem som vinner den, det är ju klart bra lag med.
Gruppindelning:

Lillhagagruppen                         Björkestagruppen
Huddinge IK (elit)                       Balrog B/S IK (elit)
Telge SIBK (div 1 östra)            Nykvarn (div 1 västra)
Hässelby IK (div 1 östra)          Vendelsö IK (div 1 östra)
Linköping IBK (div 1 västra)     Telge SIBK (div 2 Södermanland)

Huddinge måste väl anses vara favoriter till gruppvinst. Ska ju ha rutin och ett högre tempo i kroppen. Det ska bli kul att träffa "mina" gamla spelare Emelie, Åsa, Ranja och Malin. Sen har de ju några av tjejerna som var med i Nyköping och spelade i Stockholms stadslag.
Telge mötte vi ju i söndags och då var de bättre än oss, vi får se om vi kan stoppa Nadja och få revanch på dom. I de laget har jag ju haft så gott som alla tjejer i något samanhang.
Hässelby vet jag inte så mycket om, möjligt att Karin är med och det skulle ju vara kul att få se henne spela och inte bara träna stadslaget DJ-17.
Själva har vi fortfarande en hel del tjejer borta så det blir att blanda och ge i formationerna.

Balrog måste ju vara favoriter i den andra gruppen trots att de har tappat Johanna D och Sara B samt att en drös (5 ?) är med landslaget på Gotland. Det gör ju att det yngre gardet får speltid och det är ju bra. I Balrog har jag ju två gammla bekanta i Erika och Carro samt en del stadslagstjejer.
Nykvarn ska bli intressant att se (om jag nu hinner). Spännade att se laget mot div 1 motstånd utan Minna och Clara(?).
Även där finns ju en hel del bekanta sen Telge och Sörmlandslaget.
Vendelsö har ju tappat en hel del tjejer inför denna säsong (3 är väl med i Huddinge) så ett ganska nytt och oprövat lag ställer de på banan.
Telge (2) har jag som klara favoriter till serieseger i tvåan och Tommys tjejer kan nog ställa till det för både Nykvarn och Vendelsö. Tror inte de rår på Balrog och förstås finns det tjejer där också som är bekanta eller som jag ska ha i skolan till hösten.

Det känns som två ganska ovissa grupper efter gruppsegrarna Huddinge och Balrog som bör mötas i finalen. Sen vågar jag mig inte på att tippa de andra placeringsmatcherna.

Något för lagen i......

Sörmlandstvåan att bita i.

Minna Heponiemi till TEIBK Trosa Edanös damlag i division 2 får en rejäl förstärkning till den kommande säsongen. Det är Minna Heponiemi som väljer att återvända till sin moderklubb. Den 32-åriga vänsterfattade backen med landslagsmeriter i både fotboll och innebandy kommer att betyda mycket med sin rutin för det i övrigt mycket unga laget.

-Att Trosa Edanö har ett mycket intressant lag på gång samt föreningen får mycket beröm för sin organisation var faktorer som var avgörande att jag valde att komma "hem", kommenterar Minna själv.

"Jag gör hela tiden saker jag inte kan göra. Det är därför jag kan göra dem"

Våra "is-träningar" har...

börjat i och med träningen i går. Vi körde mycket pasningspel och teknik, vilket kommer att vara vår melodi några veckor framöver. Kanske blir det ett överaskande fyspass mitt i allt också ;). Glömde kameran men ska försöka föreviga någon av de kommande träningarna (läs: treeningarna). ;)

Lite om matchen i....

söndags. Nu har man fått lite distans till matchen och kan konstatera att vi egentligen gjorde en bra match rakt igenom. Vad jag då har tänkt igenom är de individuella insatserna. Som lag har vi ju inte spelat ihop något än utan det blir ju uppgiften i träningsmatcherna inför seriestarten. Det kan alltså bara bli bättre ur den synvinkeln.
Inviduellt då? Fia i målet gör en mycket bra insats, men det är vi ju bortskämda med förstås. Backarna gör ett bra jobb utan att vara särskilt samspelta än. Alla gör ett fullgott jobb och baklängesmålen som kommer beror ju mest på kommunikationsmissar vilket kan skyllas på ovanan med backkollegan. Jag kommer givetvis att pröva olika konstellationer i matcherna framöver. Framåt märktes det kanske mest att kedjeformationerna var nya (ingen kedja hade spelat ihop innan) och därför fattades det en del i passningsspelet. Potentialen finns, det är "bara" jobbet med att hitta rätt i kedjorna som återstår. Vi har ju fortfarande semestrar och studenter på väg in så truppen kommer ju att bli större och starkare.

Skolan har börjat och förberedelserna inför innebandyelevernas ankomst nästa vecka är i full gång. Det börjar på tisdag då 24 förväntansfulla elever kliver in genom porten för att få förmånen att utöva sin favoritidrott dvs spela innebandy på skoltid. Jag kan konstatera nu när intagningarna är klara att 16 av dem har meriter från distrikstlagen. Så det ser ju ut att kunna bli en stark årsklass och förhoppningsvis några tillskott till skollagen.

Sussane Gustavsson tog inte bara en time-out utan har lämnat Linköping Innebandy helt. Ny klubbadress blir tydligen KFUM Norrköping. Synd att en sån kompetent spelare väljer spel i tvåan istället för ettan men i och för sig hade jag inte henne med i min planering inför säsongen så det ställer inte till det för oss. Hon och många av de andra från LIBK går alltså till KFUM och det ska bli intressant att följa dem och vad de kan åstadkomma i den nya klubben.

Så var då första...

träningsmatchen avklarad. Efter en trevlig tillställning besegrades vi av Telge med 4-2. Trots att vi inte varit på "is" och tränat med klubba och boll såg det stundtals riktigt bra ut. Vi har ju inte spelat ihop något än så tjejerna var lite ovana med varandra men jag tycker att de löste detta problem på ett bra sätt. Det är iaf skönt att vi nu kommit igång på allvar.

Vi började matchen på bästa tänkbara sätt då Emma Rosth stänkte upp bollen i nättaket redan efter 24 sekunder. Passade gjorde Sandra Sundberg. Telge hade väl sedan mer av spelet men skapade inte de där riktigt vassa chanserna. Men efter 14.38 kunde Nadja Nielikäinen (återbördad från elitlaget Huddinge IK) göra 1-1 på passning från Lina Callin. 1-1 stod sig perioden ut med lite mersmak för Telge som också vann skotten med 12-5.

I andra perioden får vi mer av spelet och efter 12.45 tar vi ledningen. Nu är det den omvända ordningen Sandra gör mål och Emma passar (iaf enl protokollet, men jag tror inte hon var på plan). Men återigen kan Telge kvittera denna gång genom Johanna Stenberg alldeles på egen hand. Pausvila med resultatet 2-2 där matchen jämnats ut trots att det var en skottövervikt för Telge med 11-4 (?).

I tredje perioden kliver Nadja in och gör två mål (6.50 och 16.45) passning på det andra målet krediteras Josephine Forsmark. Skott 12-7.

Med facit i hand så syntes det att Telge varit inne i hall och tränat. Vi gör iaf en riktigt bra match och kommer att bli giftiga i år. Tycker att alla skötte sig bra med hårt jobb och tjejerna hade roligt vilket var en av målsättningarna med matchen.Några extra plus till Fia i mål som börjar säsongen som hon slutade förra - på ett strålade sätt.

Ett inte alltför nedslaget gäng efter första matchen för "nya" Linköping Innebandy.

Mer reflektioner om matchen kommer senare.

På söndag är det dags...

för match. Vi ska möta Telge i deras hemmahall klockan 17,00. Det blir ju inte direkt någon mjukstart för oss då vi inte än har kört något med klubba och boll och möter ett lag som hållit igång i några veckor. Men jag ser inte resultatet som det viktigaste utan det är att se hur vi fungerar på plan (individuellt och tillsammans). Vi är ju så gott som ett helt nytt lag.

Satt och funderade på hur många timmar man tillbringat i Wasa Sporthall som nu är en bortahall, det måste vara åtskilliga. Telge då? Har inte sett någon egentlig trupp än så jag har inte helt koll på vilka som tillhör D1 och vilka som tillhör D2. Misstänker att jag iaf har varit tränare/lärare/ledare (i klubblag, skola eller distriktslag) för de flesta som kommer till spel på söndag. Måste erkänna att det kommer att kännas lite konstigt att möta Telge men samtidigt jättekul.
En sak är ju iaf klart, jag har närmare till hallen än vad vissa tränare och spelare i Telge har.

"Det är bättre att vara förberedd på en möjlighet och inte få den - än att få en möjlighet och inte vara förberedd"

Johanna Larsson heter...

vårt senaste tillskott till damtruppen. Johanna har bekräftat att hon skriver på för Linköping Innebandy i och med att det är klart med studier i Linköping. Johanna spelade förra säsongen i seriekonkurrenten Skattkärr.

Såg till min stora förvåning att en av mina gamla adepter (både på gymnasiet och i Telge) Sara Berg som är nybliven mästare i Balrog slutar med innebandyn. http://www.innebandy.se/templates/page____126619.aspx Jag tycker det är jättesynd, då jag sett hur Sara utvecklas för varje år och absolut inte nått sitt max än. Det är bara att hoppas hon får suget tillbaka!

Skrev ju om två eventuella nyförvärv för några dagar sedan.  Kan väl tala om att det fortfarande finns hopp om den ena medans vi får gratulera KFUM Norrköping som tydligen får förmånen istället när det gäller den andra.  Som sagt KFUM blir att räkna med i årets div 2 Ö-götland.

Nästa vecka börjar vi äntligen på "is"  ska bli jättekul och eventuellt dyker det då upp någon/några nyinflyttade.