Nu ska jag åka...

till Linköping. Träning inför söndagens match. Tydligen fotografering också så vi får väl se hur det inverkar på träningen.

Om jag orkar så blir det div 2 tips i natt annars tar jag det i morgon. Första omgången ser rätt given ut tycker jag.

Träning i morgon för eleverna, vi kör lite "skollagsträning".

Full fart som ni ser!

Hittade denna intervjuv...

på en hemsida:

http://www.gavstaskola.uppsala.se/adidrott/reportage/goterosth.html


F/P-15 SM för...

distriktslag är nu lottad. 


Flickor

     
Grupp 1 Grupp 2 Grupp 3 Grupp 4
Uppland Gästrikland Stockholm Skåne
Göteborg Värmland Hälsingland Halland
Östergötland Västmanland Småland Södermanland
Västerbotten Västergötland Örebro Västernorrland
  Dalarna    

Pojkar

     
Grupp 1 Grupp 2 Grupp 3 Grupp 4
Gästrikland Södermanland Uppland Stockholm
Östergötland Västerbotten Örebro Göteborg
Småland Värmland Västernorrland Hälsingland
Skåne Bohuslän-Dals Dalarna Hallland
Västmanland Västergötland Gotland  





Finns en del tuffa grupper som tex:

F-15 Grupp 1: Uppland, Göteborg, Östergötland, Västerbotten. Där får "mina" tjejer från Linköping något att bita i. Anna Torstensson i Uppland kan ju bära det laget till ytterligare en triumf och Västerbotten/Göteborg är ju alltid duktiga.
Grupp 2 med Gästrikland. Värmland, Västmanland, Västergötland och Dalarna ser ju inte heller särskilt lätt ut. Många bra distrikt i den gruppen.

På P-15 sidan så ser gruppen: Gästrikland, Östergörland, Småland, Skåne och Västmanland klart svårast ut.

Jag har ju iaf fått några positiva kommentarer om mitt tippande, så jag får väl se.

Eleverna sprang Cooper idag (08.00), soligt och kallt. Några bra resultat och några lite sämre. "Linkan" är ju helt klart godkänd!

Tjejerna i Linköping har "klubbkväll" så det kan ju bli lite tunt på Studio Fitness, men i morgon är det träning och finslipning inför matchen mot Marstrand på söndag 17.00 - Härligt!

Ytterligare en tjej signade igår så nu är det bara pappersexercisen mellan klubbarna kvar.

Stadslagen F/P-15 ska köra tester på Bosön under november och avsluta (kanske) med matcher mot Uppland.

Om jag tippar- så kommer det på torsdag. Östra tänkte jag iaf tippa. Kanske ska ge mig på Sörmlands/Östergötlands div 2 premiär också.

När jag började tippa...

matcherna i serien så såg jag det själv som en kul grej som man skulle läsa med ett leende på läpparna och glimten i ögat.

Så fel jag hade!

Istället har ju en del tydligen känt sig förolämpade, blivit förnärmade och sura och använder mina oskyldiga små tips som "tändvätska".  Det var ju absolut inte min avsikt så nu slutar jag tippa matcherna. Så får ni vinna och förlora utan mina egentligen ganska träffsäkra tips. Hade nog fler rätt än fel iaf.


Nu har jag joggat...

runt tre varv i spåret och rensat bort de sista tankarna från fredagsmatchen. Jag tror att vi hamnade i en mental fälla som jag egentligen borde ha sett och åtgärdat.

Stockholms stadslag, som jag basar över, vinner många matcher (tror jag) på deras mentala inställning, som egentligen finns där automatiskt efter många års framgångar. De går in i varje match för att vinna den, medans många distrikt som de möter går in i matchen för att inte förlora den. Den lilla nyansskillnaden i den mentala inställningen är avgörande.

Samma sak hände med oss i fredags. Vi gick in till sista perioden för att inte förlora matchen. Örebro gick in för att vända matchen och vinna den. Det känns som om  resultatet talar för sig själv.

Vad tror ni? Kommentera gärna!

Nästa match för oss är borta mot Marstrand en söndagkväll 17.00 - HÄRLIGT!!

En lördag med...

många tankar har jag haft. Mycket energi har gått åt efter förlusten mot Örebro. Många tankar hit och dit om truppen, ledarna, organisation runt om. Det fanns en hel del som störde mig (positivt/negativt) redan innan match så fokuseringen låg ibland på helt fel saker. Det är lite som vi bör prata om i samband med träningen på måndag.

Lite om matchen då....

Vi började som vanligt med 2 backpar och tre kedjor. Vi får en kalasstart! 1-0 redan efter 42 sek då Wiman kan slå in bollen efter ett skott från Linnéa. Det var ett frislag framför mål som Jessica tog, hon petade bollen till Linnéa. Ett frislag behöver inte vara svårare än så. Efter 1.18 så "smäller" det igen. Wiman jobbar bakom deras mål, lägger in bollen till Lisa (förstås på rätt plats) som lite på halv-volley kan slå in bollen. Vi har matchen och när Örebro får en tvåa mitt i perioden så kommer 3-0. Vi är starka i PP. Emma R driver in i slottet släpper bollen bakom ryggen till Hanna och ytterligare ett PP-mål är ett faktum. 16.03 in i perioden gör "Jojjo" 4-0 efter ett backslarv i Örebro. Jag hade hoppats på att vi skulle hålla nollan perioden ut men Atterfors ville annat, 18.10 stod klockan på när reduceringen till 1-4 kom. Jag tror deras 3-målskytt (Nyman) från premiären passade.

Andra perioden blev helt annorlunda än den första. Ett taggat Örebro började kämpa och springa som "dårar" över hela planen. Jag måste prata med Peter om vad de dricker i pausen. En 2-4 reducering kom efter 11.07 och det taggade förstås gästerna ännu mer. Vi kan svara med att göra 5-2 målet när det är c:a 5 minuter kvar. Rosa var inblandad men tror det var ett självmål, saknar ju protokollet.

Tredje perioden och Örebrotjejerna har tydligen fått mer trolldryck av Peter i pausen. De kommer in och kämpar ner oss totalt. Målen trillar in och jag är inte med som coach heller. Missar att ta time-outen vid rätt tillfälle så det kvarstår en förvirring och ängslan hos oss. Vi gör en hel del inviduella misstag. Spelar med små marginaler och passar där vi inte ska göra det. Mer till tjejerna om det på måndag. Det är som sagt lättare att jaga än att bli jagad. Det som vi gjorde i premiärmatchen (jaga) fick vi emot oss i den här matchen. Perioden slutade alltså 0-5 och den "givna" segern försvann som en avlöning. Trots att vi gör Örebro bra med vårt spel så måste jag hylla dem för att de inte gav upp utan slet som djur för att vända matchen. Atterfors måste väl vara väldigt nöjd med sin insats.

Det är givetvis ingen katastrof att förlora en match, det är ju 16 kvar. Men att förlora en match som man lyckats jobba upp till en 5-2 ledning känns surt.

Det känns iaf som om jag (plus en del andra) analyserat färdigt och tar nu nya steg mot nästa match. Marstrand borta på söndagkväll 17.00, härligt!!

Idag ska jag försöka hinna med att se Nykvarn mot Vänersborg. Hade ju tänkt se derbyt mellan Huddinge och Balrog men ett uppdrag till Arlanda sätter käppar i hjulet.


Vad vore livet...

utan innebandy? Tomt och innehållslöst? Lösningen på gårdagens härdsmälta har jag kommit på. Nu gäller det att börja praktisera detta på träningarna. Vad det innebär tänker jag inte skriva om för att ge "facit" till fiender är ju inte vettigt.

Det känns som jag tippar bättre än coachar just nu, var ju rätt i alla matcher i västra idag förutom SD-vinsten för Skattkärr.

Min syn på matchen kommer jag att sätta mig ner och skriva i morgon bitti med en kopp kaffe bredvid mig. Det känns bäst så. Men jag måste redan nu lyfta på hatten för Örebro som gör en bra sista period med god hjälp av oss förstås.

I morgon mailas övergångspapret på det sista nyförvärvet ner till Göteborg (?)! En presentation av henne följer. Det är kanske dax att stänga truppen nu??

Såg att trion i Köping kommit igång och producerade så nu fick man en utmaning och hitta på en lösning på det problemet också. Men först gäller två hårda träningar i veckan och ett fyspass på Stuio Fitness för tjejerna.

Jag såg att Örjan hade "en dag på jobbet" med sitt Carlshamn så han sover iaf gott i natt.



En "mental härdsmälta"...

drabbade mig och laget i tredje perioden! 0-5 (5-7 i matchen) mot ett Örebro som visade upp ett stort hjärta.

Vad var det som hände? Vad lärde jag mig av perioden? Vad lärde sig laget av perioden? Vad ska vi göra så att det inte händer igen? Det finns mycket att fundera på under helgen både för mig och Niclas och spelarna i laget (även de som inte fick speltid). Även en tung förlust kan vändas till något positivt! 

Jag tycker förstås också att det var tråkigt att inte rapporteringen i IDA fungerade. Men den nya organisationen har lite inkörningsproblem som kommer att rättas till inför kommande hemmamatcher.

En djupare analys och kort refferat kommer när jag fått distans till det hela.

I veckan suckade jag över att vi återigen skulle spela en bortamatch (mot Marstrand) 17.00 en söndag. Men det är kanske att föredra så att man slipper få hela helgen förstörd och ligger sömnlös för en liten "sketen" vit plastbolls skull. :)

Äntligen har jag kunnat...

springa några varv. Det var ju ett tag sedan p.g.a en envis förkylning, är ju inte helt OK men hoppas det håller. Det blev iaf 5 km i ett "känna på" tempo.

Match ikväll mot Örebro som överaskade (iaf på mig) genom att vinna mot Köping. Jag får väl slå en signal till Anders och fråga vad som hände. De verkar ju ha en giftig målskytt i Anna Nyman som gjorde 3 i premiären. Attefors känner jag ju till sen tidigare men som tydligen gick poäng lös från första matchen. Det ska också bli kul att träffa Peter. Så får vi hoppas att trenden "inga poäng till Peter i Ljungsbro" håller i sig.

Träningen inför matchen (i onsdags) var det lite si och så med. Förra säsongen (i Bergs) fick ju alla som var friska spela men det är annorlunda i år. Truppen är bred och jämn så man måste jobba på träningarna för att förtjäna speltid.  Hur stor truppen kan vara är ju lite beroende på gruppen. Just nu så blir det lite rörigt när nya ansikten dyker upp på träningarna.

Jag hade ju lovar att dela ut "kex-choklad" efter våra matcher så här kommer utdelningen efter första matchen:



"Fia" vår målvakt (som även kan hantera klubba och boll) får tre kakor för en stabil insats med en som jag tror avgörande straffräddning.



Emma får två kakor för sitt slit och förmåga att skapa när hon har boll. Att hon dessutom bidrog med tre assist gör ju inte saken sämre.



En kaka till "Jojjo" vårt nyförvärv från Skattkärr som kliver in och bidrar stort till att vi vänder matchen i tredje.

Se detta utdelande som en kul grej, jag skulle väl kunna dela ut många kakor men som sagt dessa tre får premiäromgångens kakor.

Då har man sett...

SSK slå Linköping i hockey. Nice. Får väl passa på att reta Niclas i morgon. Det lär nog inte bli så många fler möjligheter men de har ju iaf vunnit en match.

Nu ska jag tippa andra omgången i västra:

Surte - Skattkärr     3-3
Två lag som kryssade i första omgången, där Skattkärr kunde ta hem en suddenvinst mot Nykvarn. Har inte mycket att gå på utom känslan att det blir 3-3 och så har ju David tippat det...:)

Kumla - Pixbo     5-3
Kumla är svåra att möta i Kumlahallen och det kommer Pixbo att få erfara. Tror att deras tjejer med elitserierutin kommer att vara den avgörande faktorn för Kumla.

Köping - Marstrand    6-2
Köping måste vara revanchsuget efter förlusten mot Örebro. Får de igång sitt tempofyllda spel så hänger inte Marstrand med.

Nykvarn - Vänersborg    3-5
Jag har ju sett Nykvarn i några matcher i år samt spelat mot Vänersborg så på det bygger jag mitt tips. Szilvia i målet kan ju förstås göra ytterligare en toppmatch och bära "Nyken" till en seger men jag tror Vänersborg vinner. Jag hoppas att jag får möjlighet att se matchen för jag tror den blir spännande.

Linköping - Örebro     X-X
Det blir en tuff utmaning för oss att möta Örebro. Jag har ju egentligen ingen susning om hur bra de är men att vinna över Köping imponerar på mig. Känns ju som om Peter har bättre koll på oss men han har ju förstås inte sett de nya tjejerna. Sen vet han förstås att Ljungsbro Sporthall inte är att leka med...:). Kan ju alltid hoppas att Davids tips slår in men han hade väl inte så många rätt i första omgången?

Man kan ju hoppas att det kommer att se ut så här vid ett flertal tillfällen:



Cooper-test
Mina elever suckar så fort jag nämner att vi ska köra testet. Själv skulle jag se det som ett utmärkt tillfälle att kontrollera min kondition. Innebandyspelare springer väl alrig 3000 meter på plan? Helt rätt, men innebandyspelare behöver syre till hjärnan i 3 X 20 minuter, annars kommer felbeslut och "yxpass".
Därför förstår jag inte de som "bara springer runt" utan att testa sin förmåga. Jag har ju elever som har sämre tid än en 59-årig man!!  Det ska bli intressant att se vilka som kommer under min tid när vi kör nästa vecka, jag tror väl alla gör det?

Tycker också det är kul att gamla Bergs-tjejen Amanda Larsson går så bra i KAIS Mora just nu, 8 poäng på två matcher är ju lysande!



Här kommer tipset inför...

helgens matcher. Jag börjar med div 1 östra:

Borlänge - Hagunda     2-6
Borlänge imponerade inte på mig i matchen mot Telge. Jag tror de kommer att få det svårt i serien i år. Hagunda fölorade bara med uddamålet mot Västerås i premiäromgången och det imponerade mer.

Hammarby - Telge    3-4
Premiäromgångens skräll (enligt mig) var Hammarbys förlust mot Hässelby. De har mycket att bevisa mot Telge som hade en enkel resa i första omgången. Trots bättre spel från Hammarby blir det en förlust till.

Råsunda - Hässleby     6-3
Återigen ett Stockholms derby och derbyn är ju alltid svårtippade. Men Råsunda ångar på och deras tyngd kan inte Hässelby stå emot. En säker Råsunda seger alltså.

Rönnby Undom - Vendelsö    4-3 i SD
3-3 efter full tid, sen avgör Rönnby i sudden. Vendelsö behöver några matcher till för att hålla i tre perioder. De kan mycket väl leda inför sista.

Västerås - Sala Silverstaden     4-7
En målrik match som Sala vinner för att de är bättre helt enkelt. Västerås imponerade inte i premiären medans Sala slog tillbaka Rännby ganska enkelt. Sala bör ju vinna om de ska ha Västerås bakom sig när serien är färdigspelad.

Återkommer i kväll om hur västra slutar i omg 2 samt lite tankar om Cooper-test.

Då var det dax...

att sätta sig i bilen och åka till träningen. 18 mil enkel resa...puh. Tyvärr återbud från den nya tjejen men det blir ju fler träningar. Lite finslipning inför matchen mot Örebro blir det. När jag kommer hem inatt så blir det att tippa...

Nu är det dax....

att börja se över vilka som ska få äran att representera skolan i innebandy. Jag har 36 killar och 23 tjejer som går med inriktning innebandy. Sen finns det ju en och annan till på skolan men det kan ju vara svårt att få in dem på våra träningar. De läser ju andra ämnen då.  Idag körde vi iaf första testet för killarna och tjejerna, lite annorlunda upplägg var det. Vi ville få dem att tänka taktiskt och bli delaktiga i hur vi ska spela. De kommer ju från olika klubbar med olika tankar om spelidé. På torsdag kör vi vidare och efter det blir det en utvärdering av Ronnie och mig.

I morgon ska jag köra en "mini" orientering med min klass, vi är i ett mycket begränsat område så det är ingen risk att någon springer vilse.  Sen bär det av till Linköping för träning och förberedelse inför matchen mot Örebro på fredagkväll. Återkommer till den matchen senare i veckan. Förhoppningsvis dyker det upp en ny tjej på träningen som jag tror kan bli en grym förstärkning.


Ett ord på vägen....

"Livet består inte av att ha bra kort på hand utan av att spela dem man har väl"

Då har jag varit....

på möte med Stockholms Innebandyförbund. Det var ett helt OK möte där vi diskuterade handlingsplaner, kontrakt och rekrytering av ledare bl. a.  Vi hade även en träff med F-15 och P-15 ledarna med lite snack om SM i Linköping. Vet att Johan T är lite intresserad av hur långt vi kommit med stadslagen och kan väl säga att man nu är nere på "små" träningstrupper. Känns ju helt OK när man sitter och ser vilka som ska leda lagen.



Danne Bron-Sundbom är ju en av ledarna för P-15



Daniel Holm och Tony Forsberg kommer att köra F-15



Hermine Dahlerus sköter allt om Stadslagen på kansliet och i bakgrunden Hanna Wiklund ledare för F-16.

Ett gäng med många meriter så kompetensen är hög inom ledargänget i Stockholm.

Nu till övriga resultat i div 1 västra:            Mitt tips

Skattkärr - Nykvarn 4-3 (SD)                     5-3

Nykvarn överaskade positivt eller var det Skattkärr som överaskade negativt? Hur som helst så gjorde Szilvia i Nykvarnsmålet en stormatch. Tre straffar till Skattkärr utdömdes också och det hör ju inte till vanligheten. Tydligen behöver laget öva för alla tre missades. Det ska bli intressant att titta på matchen mellan Nykvarn och (våra motståndare i helgen) Vänersborg på söndag. Det kommer att ge en liten hint om vad vi, Nykvarn och Vänersborgs status i serien.

Marstrand - Kumla 3-5                               3-6

En match som tydligen Kumla kunde vinna ganska lätt. Jag tror att Kumla kommer att hamna på övre halvan och Marstrand på den undre, men efter en match så kanske det är lite vågat att tippa så.

Örebro - Köping 5-2                                  3-8

Där var jag helt ute och cyklade i mitt tips, har jag överskattat Köping eller underskattat Örebro. jag tror mer på det första. Vi ska ju möta Örebro nu på fredag hemma i Ljungsbro så då får vi alltså återigen en tuff match. Men som sagt hemma i "trånga" Ljungsbro brukar vi vara svårslagna. 

Pixbo - Surte 3-3                                       3-4

Jag såg att en gammal "Rockets" bekant Maria Andersson kvitterade för Pixbo och det är ju en back som var mycket bra när hon spelade i Södertälje. Hon gjorde väl också en del landkamper om jag minns rätt. Det var tydligen en jämn match med i stort sett rättvist resultat.  


När det gäller Östergötlands div 2 såg jag att KFUM Norrköping torskade mot Onyx i en träningsmatch och det var väl inte särskilt imponerande. Jag tror inte att Onyx kommer tillhöra toppen i Södermanland detta år. Kristina Blomqvist som var deras stora spelare förra säsongen bor ju i Linköping nu och tränar med oss.

I div 1 östra tippade jag rätt på alla matcher (segrare) utom i matchen Hässelby - Hammarby som Hässelby vann. För mig är det en jätteskräll men som sagt en omgång avklarad och Hammarby kanske inte är bättre?
Borlänge hade en intressant 1-3-1 uppställning när Telge kör med två forwards högt upp i banan vid uppspel. Det var ju en ganska intressant uppställning som de höll fast i trots stora problem för backen. Telge körde ju över Borlänge utan att spela på topp, det ska nog Borlänge vara tacksamma för.  

I morgon är det innebandy på skolan där vi ska börja titta lite på hur skollagen ska formeras. Så det blir killar för sig och tjejer för sig.

Då var seriepremiären....

avklarad och det slutade ju på ett bra sätt. Vi får vara mycket nöjda med 2 poäng på "bortais" mot Vänersborg.

Här kommer en liten sammanfattning:
Vi visste från början att det skulle bli en mycket svår premiär för oss. Vänersborg är grymt starka på hemmaplan och förlorar sällan en hemmamatch.
Period 1
Matchen börjar i ett högt tempo och hemmalaget sätter från början en hård press på våra backar. Men vi lyckas spela förbi pressen och kan också ta ledningen med 1-0 efter 2.51. Premiärskytt i årets div 1 spel för oss blev Karolina Holm (nyförvärv från Mjölby) på passning från Emma Rosth. Karro blir alltså premiärskytt i sin första div 1 match och med tanke på att hon är 15 år så kommer vi att få se många mål från hennes klubba i framtiden. Drygt en halvminut senare tilldöms Vänersborg en straff ,men Sofia i målet väntar rutinerat ut straffskytten och vi behåller vår ledning. Boxplay följer som vi klarar galant. Efter 6.38 får vi en ny utvisning som vi även kan döda på ett bra sätt. Ställningen efter första perioden är således 1-0 till oss.
Period 2
Perioden går helt i Vänersborgs favör. Dom är 1:a, 2:a och 3:a på bollarna och vi agerar som nybörjare. Vad har hänt? Vi får vara glada att perioden "bara" slutar 3-0 till hemmalaget. Har vi verkligen åkt så långt bara för att vara åskådare? Den frågan ställer vi till tjejerna i periodpausen. Vi gör en del ändringar i kejorna också.
Period 3
Vi kommer in med en härlig inställning, nu är det kämpa som gäller, och vi får en lyckosam start. Redan efter 38 sekunder kan Rose-marie Nilsson klippa in 2-3 reduceringen på passning från ett annat nyförvärv Johanna "Jojje" Larsson (från Skattkärr). I deras nästa byte är det omvänd ordning på kvitteringen till 3-3. Johanna gör målet på passning från Rosa. Vännersborg som kört med en stenhård press i de två första perioderna börjar få svårt med tempot. Efter 5.26 kommer en utvisning för hemmalaget och vi får ett PP-läge. Vi är bra i PP och redan efter 11 sekunder så smäller det. Hanna Junland kan sätt upp bollen i nättaket efter ett fint pass från Emma Rosth. Nu är vi i ledningen igen och ska försöka ta med oss tre poäng hem. Det lyckas vi med tills det återstår drygt en minut av matchen (18.43). Då lyckas Vänersborg kvittera i spel 6-5 gör de ett tveksamt mål som jag anser skulle blivit bortdömt för ett slag i momentet innan. Men domaren dömer. Full tid och det är oavgjort vilket innebär 5 minuters SD.
Sudden Death
Redan efter 11 sekunder hittar domarna en tvåa på en hemmaspelare (luktade lite kompensation) för 4-4 målet. Som sagt vi är starka i PP och Lisa Eriksson kan avgöra matchen när klockan står på 2.00. I sin specialposition framför mål kan hon "peta" in returen på ett försök från Emma Rosth att göra en "köksvägen".
Sammanfattningsvis får vi vara mycket nöjda med 2 poäng så som matchen gestaltade sig. Vänersborg kommer inte att tappa många poäng på "hemmais" och kommer att tillhöra toppen i serien. Vi då? Det gäller att visa den inställning som vi hade i tredje perioden där vi verkligen kämpade oss in i matchen. Kanske kan "Bergs syndromet" från förra säsongen hålla i sig, då vi inte förlorade många trejeperioder.
Rosor i laget går till Sofia i målet, backarna som kämpar, Emma Rosth alltid farlig med boll och Johanna Larsson som kliver in och är en stor bidragande orsak till att vi vänder i tredje perioden.

Deras tränare David skriver i sin blogg att han var lite besviken på oss..men det är ju bättre med två poäng än ett...jag kontrar med att de var bra så länge de orkade...undrar om han säger samma sak efter matchen i Ljungsbro...kul iaf att bli väl bemött när man kommer dit..trevligt att träffa kollegor..och även att skoja lite....

Här kommer lite bilder från Vänersborg:













Fler bilder kanske kommer....

Kommer mer blogg om vad som hänt resultatmässigt i de olika serierna...måste ju kolla hur många rätt jag hade i första "tipsrundan" också.

Men nu är det Stockholms Innebandyförbund som gäller, möte angående stadslagsverksamheten. Nya kanslichefen har tydligen planer om den så vi får väl se om det passar in....återkommer om det och allt annat i kväll...förhoppningsvis

OVER AND OUT

Då har man sett...

två innebandymatcher idag och båda slutade med storsegrar till hemmalagen. Balrog gjorde processen kort med Dalen som var chanslösa. Firma Dahlerus - Lindström firade stora triumfer.

Telge kvaddade Borlänge i den andra matchen. Borlänge var numret för litet för Telge som egentligen inte gjorde någon bra match.

Jag skriver mer om innebandyresultaten på måndag för imorgon är det bussresa till Vänersborg och åter. Det blir många timmar. Som sagt en tuff inledning på serien men man ska ju möta alla lagen två gånger så det är ju bara att gilla läget. Jag har lagt upp en taktik som kommer att förvilla...;)

Johan Tillmar kommer att liverapportera från matchen på sin blogg: http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.5546246 så det är bara att hänga med....

Tippa är kanske inte...

min starka sida men denna gång spikade jag första matchen. Råsunda slog som jag tippade Vendelsö med 6-2. Det känns ju som ett normalt premiärresultat där ett rutinerat Råsunda möter ett premiärnervöst Vendelsö. Jag tror att när Vendelsö spelat in sig i ettan så kommer segrarna också

Jag var också inne och följde "live-rapporteringen" av matchen Linköping Ungdom - Södertälje Rockets som slutade 10-5. Det var alltså "min" klubb Linköping mot "mina elever" i Södertälje. Var mina sympatier låg är ju inte så svårt att gissa.



Det blev alltså platt fall för Tobbe och grabbarna. Men både Yousif (tränar på uttalet)



och Andreas

 

blev tvåmålsskyttar.

Jag har kollat runt lite på bloggar och det tippas en hel del. När det gäller våran match så går tipsen i Vänersborgs favör. David Karlsson tränare i Vänersborg skriver så här på sin blogg: http://innebandydavid.blogg.se/

Match 3. Vi själva då mot ett Linköping som går ut med en topp 3 målsättning medan vi själva inte går ut med någon officiell utan håller det inom laget vad vi har för mål. Tips 6-3, vi är grymt hemmastarka och har mycket bra självförtroende med 12 raka segrar i cupmatcher och en målskillnad på 51-6. På hemmaplan i år har vi slagit Huskvarna med 14-1 samt Marstrand med 9-2 så vi är starka hemma och tror på seger.

Så nu vet vi vad vi har att vänta. Vänersborg borta ser jag som en av de svåraste matcherna och det gäller att vi är med från början. Det ska i alla fall bli kul att serien drar igång. Tyvärr har vi drabbats av lite strul med övergångar och licenser så hur truppen ser ut vid matchstart är ännu inte klart.

Tyvärr så stoppade min envisa förkylning mig från att åka och kolla på internmatchen P-15 stadslaget, det blev horisontellt läge istället för läktarplats. Men idag så hoppas jag att jag orkar se två matcher Balrog - Dalen och Telge - Borlänge.


Så här slutar första...

omgången av div 1 östra:

Vendelsö - Råsunda     2-6
Råsunda har vi ju haft det det "stora" nöjet att träningsspela emot. Råsundas ruitin kommer att fälla avgörandet. Vendelsö har i princip ett helt nytt lag mot förra säsongen, så det komer att ta lite tid innan de kommer in i div 1 tempot.

Hässelby -Hammarby     2-7
Ytterligare ett Stockholmsderby i premiäromgången. Hammarby spelade bra i Sverigespelen vad jag har hört. Hässelby drabbas av premiärnerver.

Telge - Borlänge    6-3
Det har varir ganska tyst om Borlänges träningsspelande men de har i stort sätt samma lag som förra säsongen. Den var ju riktigt lyckad och några av tjejerna har ju elitserierutin från Falun. Telge har matchat hårt under försäsongen men vilan i helgen har gjort tjejerna spelsugna.

Hagunda - Västerås     4-8
Västerås måste visa redan från början vad "skåpet" ska stå. hagunda har gjort en hel del bra träningsresultat men räcker inte till mot Västerås.

Sala Silverstaden - Rönnby Ungdom    7-1
Det kommer att bli en klar seger för den stora seriefavoriten.


Sista träningen inför...

seriepremiären tycker jag var mycket bra. Det var praktisk teori hela träningen, d.v.s spel. Alla utom Sandra var på plats så vi var 21 + 2 med de tre som testar med oss för närvarande. Truppen kan alltså växa ytterligare så det kommer att bli stenhård konkurrens om platserna. Samtidigt har vi gjort klart med matcher mot lag i Östergötlands D2, så även de som inte får speltid i ettan kommer att få bra matcher.

 

Jag går ut "stenhårt" och tippar första omgången i vår serie:

Skattkärr - Nykvarn     5-3
Jag var inför säsongen osäker på Skattkärr men efter deras insats i "Kallsta Open" så lutar det åt en hemmaseger. Skattkärr ska tydligen vad jag har hört vara ett "tuta och kör"-gäng och den spelstilen tror jag inte passar Nykvarn som har en spelidé.

Marstrand - Kumla     3-6
Kumla var också de ett osäkert kort. Några tunga förluster framför allt poängmaskien Sofia Atterfors trodde jag skulle påverka mycket. Men det ser ut som om några starka nyförvärv framför allt försvarsmässigt har höjt laget.

Örebro - Köping     3-8
Får Köping igång sitt spel som bygger på snabbhet så har hemmalaget inte mycket att hämta. Örebro med många nyförvärv har hittills inte direkt imponerat men nu är det skarpt läge så vi får se vad de kan åstadkomma.

Pixbo Ungdom - Surte     3-4
Surtes lite äldre tjejer med rutin slår Pixbos ungdomars entusiasm. Fast derby är ju alltid derby så man vet aldrig.

Vänersborg - Linköping     X-X
Den matchen får ni läsa om på måndag.

I övrigt var det en del av eleverna som sprang Cooper idag och jag kan ju (tyvärr) konstatera att:



man är snabbare än vissa!

I morgon så spelar P-15 stadslaget en internmatch som jag hoppas jag kan kolla på, ska bli intressant att se hur Danne Bron-Sundbom och Ulf Svärd lyckats hittills.

Kanske det blir Telge - Borlänge (div 1 östra) på lördag också. Hur det går i den matchen och övriga i östra berättar jag i morgon.

 


Inte ens en ...

vägg mitt i hallen kunde stoppa tjejerna från att göra en positiv träning. Måndagens träning blev givetvis inte som jag tänkt mig på grund av väggen mitt i plan. Den praktiska delen av vårt prat om hur vi ska spela mot Vänersborg får vänta tills onsdag.  Jag tycker ändå att vi fick springa av oss en del och det var positiva miner hos tjejerna.

Tjejerna hade först ett möte där de pratade igen uppvärmningsförberedelser, bestämde spelarråd, vice kapten, uppladdning på resorna, mat m.m. Gruppen ser stark ut just nu men alla som kan FIRO-teorin (vilken jag ska dra för laget) vet att det kan ändra sig.

Jag ska senare i veckan tippa första omgången i div 1 serierna.

Idag på skolan så ska vi ha ett snack med tvåor och treor. Just nu ser det ut så här på många håll.



Inget ont om "Linkan" men bilden är en bra illustration.

Ett ord på vägen....

"Skogen skulle vara tyst om inga andra fåglar sjöng än de som sjunger bäst"

Lite problem med ....

hallen i Ljungsbro. Mellanväggen har hamnat i nedfällt läge och har så varit sen i fredags. Tydligen svårt att göra något åt?!? Men vi kör teori och försöker väl praktisera detta på halvplan. Det känns som om vi inte riktigt är klara med hur vi ska uppföra oss på plan. Hoppas att kvällens pass kommer att räta ut en del frågetecken.

Sverigespelen i Köping vanns av Hammarby som slog Hagunda i finalen. Vår seriekonkurrent Nykvarn förlorade sin kvart mor Hagunda (div 1 östra) med 4-0. Även Köping förlorade mot Hagunda i semin med 5-2. Andra resultat som berör seriekonkurrenter är Hässelby (div 1 östra) - Kumla 6-3 och Sala (div 1 östra) - Örebro 6-4. Marstrand har tydligen följt oss i spåret om dåligt genrep http://marstrandibk.blogg.se/.

Nykvarn ska plocka upp en tjej född 1995 till div 1 laget. Jag har för mig att när det var serieträff så höjdes det röster från det hållet om en åldergräns för att få spela i ett damlag och inte var gränsen 14 år......

För mig kan det vara okey att testa, bara man kommer ihåg att det är en 14-åring mentalt sätt och ingen dam. Även om prestationerna på plan är "dammässiga".

Ett dåligt genrep...

ska ju vara lika med en bra premiär. Vi får väl hoppas på det.

Genrepet mot Östra SK slutade med förlust 0-3 och det kunde blivit större men också mindre. För vi skapar chanser utan att göra mål. Att vi inte gör mål på våra chanser är det stora problemet just nu, det börjar sätta sig i huvudet på tjejerna. 

Vi har iaf några saker som vi måste få ordning på till klockan 17,00 söndagen den 20 september. Två träningar kvar och det kommer inte att bli så mycket övningar utan istället "praktisk teori" på plan.  Det som känns bra är att vi iaf vet vad vi ska göra för att få ordning på det hela.

Nu till något annat, jag pratade nyss med en nöjd Tommy, coach för Telges div 2 tjejer, som just spelat 4-4 mot Köping. Köping kommer ju garanterat att tillhöra toppen i vår serie så jag tycker det var starkt gjort. Matchen var förstås "bara" 2X20 och ingår i Sverigespelen som just nu spelas i Köping.

Igår kväll var...

jag och lyssnade lite på när Södermanland hade föreningsträff. Mötet var på Igelstavikens gy så jag var lite av "vaktmästare" och kollade så att allt funkade.

Bland annat så diskuterade man hur man ska få tjejer att fortsätta spela och inte lägga av så tidigt som nu. Man ansåg att det stora promlemet var att tjejerna klev upp i representationslag alldeles för tidigt coh därför hade "upplevt" det mesta innan 20-års åldern. En del tyckte t.o.m att man skulle sätta en åldersgräns - 16/18 år för att få spela i damlag!

Frågan är om det är en lösning, jag är tveksam av flera orsaker:
1. En av anledning till av unga tjejer flyttas upp är ju att annars kanske man inte skulle kunna ställa upp med något damlag.
2. Duktiga tjejer kan ju "stanna" i utvecklingen om de inte får nya utmaningar.
3. Jag tror mer på att tjejerna matchas för hårt och därför tröttnar, det är bättre se till att de bara spelar i ett lag.
4. Det måste vara väldigt svårt om bara ett distrikt genomför en sådan regel och jag tror att det är omöjligt att få med hela innebandysverige.

För övrigt så har "mittväggen" i Ljungsbro Sporthall pajat, så vår match i morgon mot Östra SK kan inte spelas där. Men vår duktiga lagledare Annette har såklart fixat en ny hall åt oss. Det blir match i Friidrottshallen istället.

Känns ju riktigt bra att det blir match för serien börjar ju nästa helg och det känns inte som om alla bitar är på plats än. 5-15 mot Råsunda svider så det är nog fokus på försvarsarbetet imorgon.

Jag har haft två fina dagar ute i naturen denna vecka (tor/fre). Skött om en "info station" där vi gått igenom vilket sjukvårdsmateriel man bör ha med sig när man knallar i skogarna. När jag pratade om att vitmossa kunde vara ett hjälpmedel när man la ett tryckförband vid en blödning så pekade ingen elev på vitmossan utan trodde mer på renlav.


Vitmossa


Det händer saker...

med lagen i alla serier så jag ska komma med en revidering av mitt tips tror jag.

Jag har ju lovat.....

lägga in några bilder från Bosön.



frukost, det finns ju lite "sparat" på tallrikarna.



två glada Telge-tjejer Emma och Jossan.



här var det inte lika glatt eller? Christoffer och Robin.

efter ett halv varv "morgon-jogg" så var det trötta killar. Niclas J, Linkan, Anton och Schüler


Man kanske ska revidera...

sitt tips hur det går i västra serien? Att vi i Linköping kommer högt upp tror jag fortfarande, trots storförlusten mot Råsunda. Vi har ett jämt och bra lag så det gäller bara att få ihop alla detaljer nu de sista veckorna.
Skattkärr imponerade ju i sin turnering "Kallsta open" med en oavgjort resultat mot elitlaget KAIS Mora (förlust på straffar) samt även oavgjort mot Telge.
Kumla har ju fått några bra tjejer efter mitt tips, ser också bättre ut än jag trodde.
Köping är väl på den nivå som jag tippat alltså i toppen.
Vänersborg har ju vunnit DM i V-götland efter finalvinst över Fröjered. Fröjered blir ju ett topplag i tvåan i år. Vet iaf att det blir en tuff seriepremiär för oss.
Örebro har gått sämre än vad jag väntade, men de har ju som vi ganska många nya så det tar ju lite tid att spela ihop laget.
Marstrand känns fortfarande som ett lag jag kan för lite om.
Surte likaså.
Pixbo Ungdom är tydligen ett ungt lag som får spelare efter det att elitlaget spikat truppen, kan bli vad som helst i serien.
Nykvarn har tappat en av sina stöttespelare sent på säsongen. Ska bli intressant att se om "Dala" kan vaska fram en ny "Ladan" ur truppen. Troligast är väl att Johanna Ottosson får försöka axla den manteln.

Vad säger man om dagens...

 match? 5 - 15 i baken och vi släpper in 15 mål! Visserligen vann vi tydligen skottstatistiken men vad hjälper det. "Zezzorna" från Stockholm var heltaggade idag kanske hjälpte jag till med det. I bloggen igår skrev jag om deras attityd och focusering på fel saker. Idag var focuseringen på boll, mål och motspelare. Kanske hade de lite flyt och "tur" men tur förtjänar man. 

Vi då? Inställning är något man måste ha med sig in på plan det kan man inte skapa under match. Jag hittade väl ett och annat som vi har två veckor på oss att arbeta med. 

Men egentligen var det väl bra att "skitmatchen" kom nu och inte under serien.  

Jag funderar på om...

man kan begära mätning av Jessicas naglar? Om de är helt OK får motståndarna en tvåa då? Ska vi innan varje match kolla naglarna på alla spelare, de kollar ju dobbarna på fotbollsskor.




Hur långa får naglarna vara? Regler om spetsiga eller? Provrivning?

Jag har letat i regelboken och inte hittat något om att ett lag har rätt att begära klippning eller tejpning av naglar i motståndarlaget. Det ska bli intressant att se hur domarna ska kontrollera att naglarna är åtgärdade. Tejpning kan ju bara göra känslan för klubba och hand sämre så det kommer inte på fråga. 

"Zunda zessor" kanske har långa naglar eller är de nervösa och biter på naglarna? Kanske är det läge för att begära kontroll av zezzornas naglar innan match 

Jaha, då var första...

matchen mot Råsunda avklarad. Slutställning 1-1 med mersmak för oss. Råsunda började på ett typiskt kaxigt Stockholmsvis med fräna närkamper och förvånade miner när domaren blåste. De snälla tjejer som spelade förra säsongen var som förbytta i Linköpingsdressen. Svaret blev ett aggresivt närkampsspel från vår sida också och då blev det istället gnäll från gästerna att domaren inte blåste.

Som coach är det ju bara bra när Råsunda lägger mer och mer energi på att klaga, de tappade spelet och vi var numret större i period två och tre.Vi var tuffare i varje läge och "Zunda zessornas" blå tröjor började skifta i rosa. Tillslut gick gnället ut på att Jessica i vårt lag hade för långa naglar!!!

Jag är verkligen nöjd med matchen för det var en match som liknade det spel som jag räknar med att det kommer vara i premiärmatchen. Tufft alltså. I morgon blir det en ny tuff match mot dom och med tre nya fräscha backar i laget så ska vi ge dom en ordentlig match. Jag tror på seger!

Vad vet jag om...

helgens motståndare Råsunda? Egentligen inte mycket. Någon hemsida med info (aktuell) existerar inte vad jag kan se så hur årets trupp ser ut har jag ingen susning om.

Det är ju iaf ett lag som spelat i div 1 i några år så rutinen bör ju finnas där. Placeringarna de senaste åren är 5-5-6-4. Känns alltså som ett typiskt mittenlag. De har en center och ledargestalt i Susan Garpensund, som jag har haft med i stadslaget för en herrans massa år sedan. De fanns i förra årets trupp även några "frächa" stadslagsspelare, jag känner igen Izabell Back och Jessika Kylås. Några andra har prövat på U-19 landslagsspel så jag tror att rutin saknas det inte i laget.

Förra säsongen såg jag deras match mot Telge och då spelade Råsunda en väldigt bra innebandy, tror de vann med 7-3. Jag har för mig att de gjorde en väldigt bra höst för att sen tappa på våren.

Men som sagt en ny säsong och kanske en ny trupp, det får väl helgens matcher visa. Jag hoppas att matcherna kommer ge oss några nya pusselbitar att sätta på plats. Tyvärr saknar jag en hel del backar till dagens (lördagen) match, då varken Camilla, Anna eller Linnea kan komma till spel även Emma Kinnhammar är ett osäkert kort. Där väntar jag besked nu på fm om förkylningen är på väg upp eller på väg ner.

Det är ju bara tre inplanerade träningsmatcher kvar innan seriepremiären och alla bitar är ju inte på plats än.

Jag har ju tippat Östergötalnds div 2 för ganska länge sedan mycket har hänt i lagen sen dess så jag kommer nog att komma med en uppdatering.


Hemkommen från matchen...

mellan Balrog och Endre. Resultat 4-4 efter en trevlig match. Jag träffade Tony så det blev en del snack om F-15 och DJ-17 inför denna säsong. F-15 har ju uttagningar i helgen och ska väl försöka komma ner så nära en träningstrupp som det bara går. Fick tips om en del väldigt duktiga från första uttagningen.

När det gäller DJ-17 så hade ju Balrog tre spelare med (Moa, Alexandra och Lisa) som bör gå in i truppen. Jag ska ju egentligen inte lägga mig i uttagningarna men de såg väldigt stabila ut alla tre. Lisa spelade center mellan Minne och Emelie och gjorde det jättebra.

Då har man avverkat...

Bosön med våra tvåor. Ett intensivt dygn är slut och det känns skönt!



Vi har faktiskt hunnit med en hel del. Vi körde igång med innebandy direkt och även om vi tog det ganska lugnt så



blev en och annan (Tobbe) omkullsprungen. Passet var på c:a 60 minuter och sen checkade vi in på "hotellet"




alltså ett av Bosöns vandrarhem. Kvällspasset innehöll fyra stationer frekvensstege, bålstabilitet, balans och löpskolning. 25 minuter på varje så det blev ganska mastigt. Rast vila och korvgrillning som kvällsaktivitet. Tyvärr kom det ett häftigt regn så vi blev inte så långvariga nere vid sjön.

Natt-ro infann sig så småningom men ett litet tal av mig om social kompetens och respekt för andra kändes viktigt att ta med eleverna.

Det var iaf uppställning 07,30 för en morgonjogg innan frukost.

 



Sen kändes det nog helt OK med frukost. Förmiddagens pass var MAQ-träning med käppar (innebandyklubbor), medicinboll, pilatusbollar och Daniel (elev) presenterade sin idrott som var kampsport.



Dagen på Bosön avslutades med lunch och fri hemgång.

En bra erfarenhet för killarna och tjejerna att få stifta bekantskap med Bosön. Förhoppningsvis kommer några att besöka det igen i samband med något landslagsläger.

Ikväll siktar jag på att se Balrog - Endre i Nykvarn. Tydligen inställda båtar från Gotland så det skulle bli sen (20,30) matchstart.

Lördagen och söndagen innebär dubbelmöte mot Råsunda. Återkommer om de matcherna. Vi har lite tunt på backsidan på lördag så vi får se hur vi löser det.


Ett ord på vägen...

"Förloraren - men inte segraren tror på tillfälligheter"

Friidrottshallen i staden....

Linköping får nytt golv. Synd bara att man inte fick reda på det INNAN man påbörjade resan.



Men det är klart-golvet i hallen var riktigt dåligt så alla förändringar bör ju bli till det bättre. Stämmningen bland tjejerna var iaf hur bra som helst de fixade lite speltid i en av Campushallarna sen gick de och gymma. Det känns bra att trots den dåliga starten på träningen så omvandla tjejerna det till ngt positivt.

Jag hann istället med att prata lite med vår nya målvakt Emma och en tjej från Västergötland som kände för att prova med oss. Nu blev det ju inte så mycket "prövning" utan det får anstå till nästa onsdag. Har även några tjejer till som vill komma och prova.

Det stora problemet just nu är att kunna ge alla i laget acceptabel speltid under hösten. Visst bra träningen är ju helt OK men inget går upp mot ren matchträning. Det blir mer nerv och focusering under en match. Vi (Linköping Ungdom) kommer att dra sig ur tvåan och helt satsa på serien DU (damutveckling). Tveksam till om det egentligen är damutveckling i den serien med det visar sig under säsongen. Tvåan och ett samarbete med Ungdom kändes som ett bra alternativ men krångliga "karensregler" gjorde det hela omöjligt. Tyvärr.

Vi får väl försöka fixa en massa träningsmatcher istället det måste ju bli ett lag spelledigt varje omgång i tvåan.

Jag hade föresten ett långt samtal med en av Ungdoms tränare när jag var på väg till träningen igår. Jag har en viss förståelse för deras synpunkter angående Ungdomslaget. Tror kanske att de underskattar sina tjejer en del men ska inte säga för mycket innan jag sett dom i aktion, vilket jag absolut tänker göra. Vi ska iaf ha ett möte där vi förhoppningsvis kan komma till en lösning som gagnar alla tjejer.

I helgen är det två träningsmatcher mot Råsunda som gäller, det känns som matcherna blir viktigare och viktigare är ju snart bara två veckor kvar till seriestart. I lördagens match kommer vi att sakna några backar men till söndagen ska alla friska och "hela" tjejer vara tillgängliga.

Idag och i morgon är det Bosön som gäller för våra specialidrotts-tvåor. En intressant miljö som de bör känna till och förhoppningsvis få uppleva i ngt landslagssammanhang i framtiden.




Är det inte så att...

en del elever vilar på helgen för att orka med skolan och en del vilar i skolan för att orka med helgen?

Ny-gammalt namn som...

ska hjälpa Daniel med Stockholms stadslag F-15. Det blir Tony Forsberg som även ansvarar för DJ-17 i år. Tony har ju stor rutin från stadslagsverksamheten och det känns som en bra "nödlösning" nu när Björn Welander var tvungen hoppa av. De har nästa uttagningar nu i helgen men tyvärr kan jag inte vara där och titta. Vi ska spela träningsmatcher mot Råsunda.

Fortfarande stora problem med ett samarbete. Jag trodde vi var nära en lösning men just nu känns det inte så. Man kan ju inte flytta spelare hur som helst mellan lag och det ställer krav på framförhållning. Kommunikationen mellan A-laget (div 1) och övriga lag har inte fungerat, där märks det verkligen att man bor 18 mil ifrån klubben.

Vad sysslar Svenskan med? Först är man ute och offentliggör vilka klubbar som inte betalt serieavgiften. Man sätter ett sista datum. Sen blev det tyst, man undrar om alla betalt nu? 

Ett glatt besked...

är att enligt signaturen "info" kommer både Vänersborg och Örebro till spel i serien.

RSS 2.0