Spänningen stiger i....

Södertälje och Nykvarn. Ikväll är det en toppmatch i D2 serien mellan Rockets och Nykvarn. Båda lagen gick igenom höstserien som ångvältar och avgörandet om seriesegern kom i seriens sista match. En tät drabbing som Nykvarn vann rättvist.

Men nu börjar man om på ny kula med vår-serien, dubbelmöten och effektiv speltid. Sex lag ska göra upp om kvalplatsen till div 1, men som jag ser det blir det en kamp mellan Södertälje och Nykvarn. Spännande att de ska mötas i första och sista matchomgången.

Vilka vinner då? Ja, jag tippade ju i en tidigare blogg att Södertälje skulle vinna med 5-4 och får väl stå fast vid det. Sjukdomar och skador krånglar till det för båda lagen, men Nykvarn verkar mest drabbade. Laguppställningen ser lite tunn ut för Nykvarn, man har inte lagt ut någon målvakt än (?) och Ottosson borta på grund av skada. Lovisa Frisk i målet för Södertälje är också ett osäkert kort, ringde sig sjuk idag till innebandyn på skolan och trodde inte hon kunde vara med i kvällen match. RIG-tjejerna Rebecca och Matilda saknas också i uppställningarna men både är med vad jag hört.

Tyvärr missar jag matchen ikväll (ska gratta en 19-åring) men hoppas få ett utförligt refferat i morgon när jag kommer till skolan.

Torshälla "kvaddade" Gnesta på bortplan och det är mycket bra att göra 17 mål i Frejahallen. Om Torshälla får fullt lag i matcherna mot Södertälje och Nykvarn kan de säkert skaka om båda lagen. Gnesta gjorde en bättre höst än vad jag hade förväntat mig då spelarförlusterna var många. Har luften gått ur laget nu när de kom med i A-serien?

Matchen som försvann är den som skulle spelats i lördags mellan Trosa och Onyx. Hittade inget om ändrat matchdatum men har nu fått höra att Onyx vill flytta matchen då de hade en (1) spelare med i Södermanlands F-15 lag som spelade SM i Karlstad. Tjejen är 13 år och har gjort 1+1 i serien för Onyx. Man kanske bet sig lite i tummen där då Trosa på så sätt hinner få med Amanda Eriksson i laget. Amanda återvänder till Trosa från höst-spel i Södertälje.

I Solnahallen kompletteras 14:e omgången i mellersta div 1 serien med matchen mellan Råsunda och Täby. Täby har spelat bra och har fått med en "nytänd" Moa Hedlund i laget. Förlust för Täby och det känns lite som om de blir avhängda från toppstriden.
Råsunda gjorde en bra match mot oss (Telge) i onsdags och kan de prestera samma spel ikväll så kan Täby få det jobbigt. Tror dock att Görans tjejer vinner matchen och bäddar därmed för en häftig match i helgen då Täby ska ta sig an Telge.

Men som sagt i innebandy kan tydligen vad som helst hända. Man säger att bollen är rund och det visade sig verkligen i helgen då Karlstad vann med 5-3 över Rönnby.



52 bollar fick Rönnby iväg på Karlstads mål medans Karlstad "bara" orkade med 15 skott, ändå vinner man. Det måste vara frustrerande för Rönnby att förlora en sådan match. Dagen efter skjuter IKSU 66 skott på Karlstadsmålet och gör 11 mål.

Västerbotten slår något överraskande Stockholm i P-15 finalen med 3-2. Det var några år sedan Stockholm inte vann P-15 guldet. Om vinsten var rättvis eller inte kan jag inte uttala mig om men Stockholm vann skotten med 26-11 och det visar väl i alla fall på ett stort spelövertag.

Smålands tjejer vann F-15 i stor stil och förlorde inte en match under SM:et. 4-0 visar ju på en klar finalseger.



Kommentarer
Postat av: Rosa

västernorrland ska de vara Göte...ja de jag såg på nätet var det en jämn kamp men 2 ganska trötta lag. Men med lite övertag sthlm.

2011-01-11 @ 18:13:54
Postat av: Rosten

Självklart, Rosa! Blev visst lite fel. Antar att du blev nöjd över segern?

2011-01-11 @ 21:52:08
URL: http://rosten.blogg.se/
Postat av: Rosa

Ja inte lätt att hålla koll på alla distrikt. ;-)

Ja kul om det är lite spridning på vinsterna. Självklart är det kul att se att de finns lite talanger från sitt eget distrikt:-)

2011-01-12 @ 10:36:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0