Norra div 1 serien börjar...

tighta till sig ordentligt. Efter att jag hade bedömt serien som nästan avgjord så öppnar det sig en hel del möjligheter om resultaten fortsätter överraska som i helgen. Dalen slåt tillbaka Sala med 4-3 och öppnar för Sten Sure att knappa in tre poäng. Men då går Umeå City och SD-vinner över laget efter det att Uppsalatjejerna haft en "betryggande" 4-1 ledning efter två perioder. Först missar Umeå en straff i SD genom att skjuta den i ribban men bara 36 sek senare lyckas men göra 5-4 målet. När sedan RIG vinner sin match så har man häng, om än lite, på de två topplagen. Även FBC Uppsala närmar sig.

I botten skulle både Skellefteå och Boden möta "räddningsplankan" Ankarsvik som innan helgen hade noll poäng. Men vad händer? Jo, Ankarsvik slår Boden med 7-6 på lördagen och följer upp det med en 5-4 vinst i SD mot Skellefteå på söndagen. Både Boden och Skellefteå mötte också Sundsvall i helgen och där gick det bättre Skellefteå SD-vann och Boden tog tre poäng. Det är fortfarande ovisst i botten också med lite fördel Skellefteå.

I södra serien vägrar Jönköping att förlora och fick med sig två poäng i helgen match mot Pixbo, genom en SD vinst med 3-2. Så att David och jag ska behöva vara sargvakter i kvalet är det förstås ingen risk för.

Runt nedflyttningsstrcket är det dessto mer ovisst. Det är lite svårt att se tendens när lagen spalat olika antal matcher men Östra och CL98 tog upp striden genom segrar i sina matcher. Det dröjer ända tills den 20 feb innan alla uppskjutna matcher spelats och alla lag har lika många matcher.


Toppmatch i "min" serie div 1 mellersta mellan Täby och Telge. En match som Täby tillslut lyckades vinna med 7-5 efter det att man gjort två mål alldeles i slutet (19,53 och 19,59). Egentligen blev ju det sista målet aldrig "riktigt" godkännt då domarna glömde att man skulle teka efter detta.

Jag måste erkänna att förlusten kändes inte riktigt helt OK, då jag (kanske enögd?) tyckte Telge var snäppet bättre rent spelmässigt. Men gör man inte mål på sina chanser och samtidigt släpper in 7 mål bakåt så vinner man inga matcher.

Jag bytte några ord med Samuel, Hässelbys tränare, som var nöjd efter matchen då de tack vare Täby-vinsten gick upp i serieledning. Givetvis spelade det in att man kunde vinna över Fröjered på lördagen. Starkt att vända ett 5-3 underläge under de sista fem minuterna och vinna med uddamålet 6-5. Jag tror det var Hässelbys 6 uddamålsseger så det är ju inte en tillfällighet att man vinner, laget kör som sagt ända in i kaklet i varje match.

Sen kan man förstås fundera på om det är bättre att bli jagad än att jagas. Jag tror att det kommer att avgöras i näst sista omgången då vi (Telge) tar emot Hässelby i Wasa Sporthall.

I bottenstriden tog både Rönnby Ungdom (vinst över Hagfors) och Hammarby (vinst över Skattkärr) viktiga poäng och det börjar brännans för Fröjered som såg ut att ligga på säkert avstånd för några omgångar sedan. Fröjered har en nyckelmatch mot Råsunda kommande helg.

I tipstävlingen gick det inte så bra för mig den här helgen så det blev nog tappad ledning även där, men resulatet i den får David hålla koll på.

Om vi blir en NIU-skola får vi vänta på denna veckan också då SIBF har skjutit upp beslutet till den 21 jan.

I morgon kommer det lite om hur och vad som hänt i Södermanland och Östergötland.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0