Det har varit full...

fart med Stockholms stadslag i helgen. Jag har hunnit med att se alla konstellationer F/P-15 och DJ/HJ-17. Kan säga att HJ ser grymt bra ut inför kommande SM, DJ har många bra men på breddlägret saknades det rätt många tjejer så omdömmet får vänta.
Jag hann bara med en grupp av både F/P-15 men jag såg några som jag absolut tror finns med till SM.

På läktaren i Sjöstadshallen hade jag ett lite snack med Minne Dahlerus och Tomas Davies om elitlagen i Stockholm. Som vanligt riktig "silly season" men det kommer säkert att bli en del heta övergångar vad det lät.

Joakim Borgqvist ny tränare i Huddinge, det kan bli riktigt bra.

Jag såg att Örebro värvat en back från Olofström



Sara Fredriksson och det måste vara ett välbehövlig förstärkning i försvaret. Men jag tror att några fler behövs annars kan det bli en tuff säsong i elit.

Tre Skövde-tjejer till Fröjered och en del ungt till Skattkärr är väl nya spelare som presenterats på deras hemsidor. Annars är det väldigt dålig uppdatering och om det beror på att man "mörkar" eller inte fått några nya vet jag inte.


Full fart i....

Stockholm för kommande DJ/HJ-17 och F/P-15. DJ/HJ har breddläger i helgen och jag kommer att medverka iaf på DJ i dag. Har ett teoripass om "helheten" och ska också vara med och köra träningar/match.

Hinner förbi en sväng till Liljeholmshallarna för att se uttagningarna till F-15 innan DJ.

HJ kör i morgon och P-15 kör både idag och i morgon.

I övrigt har Sundsvall fått erbjudande om att ersätta Ersboda i div 1 norra och geografiskt passar det ju in alldeles utmärkt. Vet inte om klubben har tackat ja.

Nykvarn värvar från...

Trosa/Edanö. Rebecca Markussen



stabil back i laget och skollaget (Igelstaviken) har bestämt sig för att spela för Nykvarn. En spelare som Nykvarn kommer att få mycket nytta av.

Räcker inte tjejerna....

till för alla lagen i Umeå? Umeå har två elitlag och hade fem lag i nya div 1. Där har det nu minskat till fyra lag då Ersboda meddelat att de drar sig ur. Vilket lag som ersätter är äänu inte klart, kan det bli så att man måste göra om serieindelningen? Vad händer om det lag som "står på tur" är ett lag från södra Sverige?

"Carro" Forsmark från Balrog väljer att spela med Huddinge, hon hade även ett erbjudande från "min" klubb Telge.

Atterfors stannar i Örebro som tur är för klubben, annars har man inte presenterat några nyförvärv och det måste nog till för att man ska kunna hålla sig kvar i elitserien.

Linköping har "lovat" att snart presentera sina nyförvärv, jag väntar med stor spänning på det.

Annars är det "stiltje" på hemsidorna.

KAIS Mora är heta

just nu. Efter supervärvningen av Kristoffersson från Falun så meddelar klubben att även Anna Wijk från IKSU skrivit på. Anna är en center som i år både tagit VM guld med A och U-19 landslaget. Detta gör att KAIS får stora förväntningar på sig i årets elitserie. Konkurrensen i laget blir nu stentuff på forwards/center sidan så vi får se om klubben kan behålla alla från förra säsongen.

Detta kan gynna en speciell klubb, vi får se.

Det måste vara årets...

värvning hittills. Sara Kristoffersson byter Falun mot KAIS Mora. Andra heta värvningar  under årets "Silly Season" är Endres värvning av Simone Berner från Schweiz. Simone blev utsedd till världens bästa 2008.

I div 1 så är förstås Sara Anteryds övergång till Jönköping och att systrarna Lindgren stannar i Köping spektakulärt. Nu väntar jag bara på att Linköping ska göra klart med Sara Bergström.

En sak som jag undrar över är varför man springer 30 baklänges på tid. Vad kan man få ut av det testet?

I morgon är det stort stadslagsmöte på StIBF, det ska bli spännande.


Bra eller dåligt...

med nya div 1 serierna och elitserien. Eliserien består av 14 lag inför säsongen och "bara" ett av de lagen åker ur. Samtidigt så måste segrarna i div 1 (3 st) + näst sista laget i elit kvala för att komma upp/stanna kvar i elit.

Jag tycker att har man vunnit en div 1 serie så bör man vara klar för elitserien. Detta skulle innebära att 3 lag skulle åka ur elit.

Samtidigt vet jag att det är stor skillnad på spel i elit och div 1. Jag har ju förmånen att bo så till att jag kan se mycket matcher både i elit och div 1. De nya div 1 serierna kommer förhoppningsvis göra gapet mindre då det kommer att bli väldigt tufft att vinna serierna. Det gör att seriesegrarna kommer bättre rustade för spel i elit.

Det som inte känns helt igenomtänkt är väl att fyra lag åker ur div 1 serierna. Jag tror nämligen att gapet mellan div 1 och div 2 serierna kommer att vara mycket större efter denna säsong. Tuffa matcher i div 1 men då div 2 inte ändras så kommer de att tappa sportsligt. Det finns alldeles för få lag som ligger på den höga nivå som krävs.
Man borde förstås ha minska ner på div 2 serierna samtidigt till 9 div 2 serier där segrarna gick upp ettan. Jag har full förståelse för att det inte blev så då det är ekonomin som styr och inte det sportsliga, men drömsenariet hade ju varit en helt ny serieindelning hela vägen.

Jag läste att Finspång/IBF Norrköping ska göra en satsning för att nå elitserien på damsidan (2014). Låter spännande men orealistiskt. Linköping IBK är nog det lag i Östergötland som har de största möjligheterna att nå dit. Man bör sätta sig ner och diskutera hur man ska utveckla innebandyn i länet föruttsättningslöst och utan att tänka för mycket på den egna klubben utan på att utveckla daminnebandyn istället.

Satsa på LIBK till elit, Åby och Solfjäderstaden till div 1.

Ett liknande samtal hoppas jag kan göras i Södertäljeregionen.

Jag pratade just med Nykvarns nya tränare Micke Wasell



som förståndigt nog kliver av Sörmlands DJ-17 för att helt kunna fokusera sig på uppdraget i Nykvarn. Det är aldrig en lätt uppgift att träna både ett lag och vara engagerad i DJ-17. Han hade "suttit på två stolar" då jag antar att många av Nykvarns duktiga tjejer även är aktuella för Sörmlandslaget. Han slipper förstås också "skitsnacket" som alltid kommer vid en uttagning.

Mera nyförvärv till...

Södertälje "Rockets". Systrarna Karlsson Lisa (bilden) och Anna lämnar Gnesta för Södertälje.



Jag vet samtidigt att två spelare inom den närmaste tiden skriver på för Nykvarn varav en av dem ska spela i div 3 (?) laget. Jag tror nog att båda så småning om kommer att spela div 2 innebandy denna säsong.

Ytterligare en tjej med Södertäljeanknytning har bytt klubb, jag återkommer om det när det blir offentligt.

Då kan man väl...

säga att försäsongen för Telge är startad. Möte först i klubblokalen och det var som att "komma hem" det var endast två tjejer som jag inte träffat förut och de var nyförvärven från Älvsjö Linn Kihlström (bilden) och Lisa Hulting

 


 

Efter mötet var det dax för fys-tester i Wasa Sporthall. Det så "älskade" Beep-testet var först på programmet och bäst blev inte Sandra utan det blev



"Soffan" Karlsson!

Övriga tester innehöll både styrka, snabbhet och koordination och jag blev impad över inställningen tjejerna hade.

Samtidigt som oss körde Södertälje på en planhalva. Jag såg två nya tjejer varav jag kan namnge en: Cecilia Asplund från Strängnäs, den andra tjejen är inte "officiell" ännu. Jag vet också att



Amanda Eriksson från Trosa/Edanö är klar för klubben. Ytterligare nyförvärv är på G så trots förlusten av Matilda Sjödin, som flyttar till Umeå för att gå på RIG, ser truppen mycket stark ut.

Jag såg att Nykvarn presenterar sina klara spelare inför nästa säsong och det saknas nog en del för att kunna ta upp striden om seriesegern med Södertälje.

Kan också konstatera att alla värvningsförsök inte lyckas. Vi får se vem som kommer att ångra sig mest. ;=)


Möten kan vara både...

givande, roliga eller tråkiga. Idag har jag haft ett "hemligt" möte som var givande, ett möte på skolan som var tråkigt och förhoppningsvis blir nästa möte idag roligt.

Det sista mötet för dagen är upptakstmöte för Telges div 1 lag. Efter mötet är det fystester i Wasa Sporthall och det är ju iaf roligt att sitta på läktarn och se tjejerna kör ett Beep-test.



Sandra lovade att vara "best i test" så det ska bli intressant att följa.

Upptaktsmöten och fystester är det många lag som kör just nu men frågan är hur många gör något vettigt av resultaten. Man ska ju inte bara testa för testandets skull utan det måste komma fram något av det hela också.

Såg att David (Vänersborg) skrev på sin blogg att klubben hade upptakt - utan honom. Undrar om det innebär klubbyte och isf vart?  Jag har mina funderingar.


Åter till verkligheten....

efter en skön, men regnig week-end i Småland.



Fick ett SMS:s om att Roland Andersson (Göteborg) blir ny huvudtränare för Linköping IBK (damer). Han har meriter från Pixbo, Älvstranden och Göteborgs DJ-17. Har också gått ETU så kunskap lär det väl finnas, blir säker bra för tjejerna att få någon som kommer "utifrån".

Telge har skrivit med Sanna Treijs som gjort ett uppehåll från innebandyn p.g.a. skador.

Hammarby tappar förmodlingen sin duktige forward Malin "Malla" Andreasson till elitserien. Om det blir Djurgården ellet Täby får framtiden utvisa.

Ranja Varli från Huddinge till Djurgården är ett hett tips.

Hanna och Frida....

stannar i Köping.



foto Fanny Gustavsson

Det är nu klart att Köping får behålla sina "duracell-tvillingar" till kommande säsong. Innebär det att Linn Ekermalm som Falun varit och ryckt i också stannar i klubben? Klart är att Köping i och med detta får att starkt lag som kommer att ställa till problem för lagen i div 1 mellersta.

Jag hade glömt en sak....



Nu var det gjort!!!

Länstidningen idag har....

en tre-spaltare om mitt nya uppdrag som sportchef i Telge SIBK. Det finns både sanningar och tveksamma tolkningar av vad jag sagt i den artikeln. Att jag blivit erbjuden tränarrollen i Täby IS är förstås fel, jag blev erbjuden en roll liknande den jag kommer att ha i Telge. Inget annat.

Djurgården blir en jätte intressant "nykomling" i elitserien. Enligt vad jag erfar kommer nästan alla från Balrog-tiden att spela för klubben. Jättelöftet Therese Andersson från Högdalen har skrivit på och fler är på väg bl .a två tjejer från Råsunda. Ny tränarkollega till Magnus hämtas från div 1 klubben Råsunda. Jeanette Giörtz har skrivit på och troligen kompletteras tränarstaben med ytterligare ett namn.

Hemsidor är ett måste tycker nog de flesta föreningar men hur uppdateras dom. En hemsida måste ju vara "levande" och uppdateras för att vara intressant. Dåliga uppdateringar gör givetvis det att rykten om spelare florerar och nu under "Silly Season" tycker jag det är kul om sidorna hänger med i det som händer inom klubben.

Jag har varit inne och surfat runt lite bland hemsidor i Östergötland för att försöka få en koll hur det ser ut inför nästa säsong. Jag måste säga att det var inte mycket "matnyttigt" man hittade.  

På div 1 laget Linköping IBK:s hemsida har Niclas skrivit om "säsongen som gått" och det var nog någon gång i mars, sen är det dött. Nu vet jag lite ändå ;) de har byggt upp en bra organisation runt laget och en ny huvudtränare ska vara klar. På spelarfronten har flera tjejer anmält sitt intresse för spel i klubben men LIBK har inte haft några "öppna träningar" så chansen för tjejerna att "känna på gänget" har inte funnits. Sara Bergström från Täby har inte bestämt sig än då hon känner en viss tvekan för att plugget ska göra det svårt att hinna med. Men är det något klubben är van vid så är det tjejer som har "tenta P". Jag tror (och hoppas) att hon spelar för LIBK i höst.

På div 2 fronten är det IBF Linköping, Åby och KFUM Norrköping som har någon form av uppdateringar. Åby verkar ligga långt fram i bygget av laget. Några nya från IBF Norrköping och några som flyttar, såg inga större sensationer på den hemsidan. Hos IBF och KFUM saknar jag några namn. KFUM har inte fått klart med sina Linköpingstjejer vad jag kunde se och i IBF saknade jag Malin Y ochh Anna R. Men som sagt uppdateringarna är ju inte de bästa.

Telge SIBK och Nykvarn är två sidor som har en bra uppdatering tycker jag och det vore ju kul om andra klubbar kunde lära av dem.

Då har en pusselbit...

fallit på plats.

http://www.telgesibk.se/

Efter mycket funderande hit och dit så har jag funnit att detta är vad jag vill göra.

Kommer att skriva lite om Djurgården (Balrog) och Östergötland lite senare.

Åter igen får vi...

ett bevis på att motivation slår klass.

Tanskan punakone nöyryytti Leijonia

Dansk seger över Finland med 4-1. Det ska bara inte kunna hända.

Man får väl puffa...

lite för Grace Floorball Magazine! Kul läsning om tjejinnebandyn.

http://multi.mediapaper.nu/?PubId=6F23074A57930D288E105B506F9ACD4B

Speciellt sidorna 36-40.


Nya namn i ....

Telge SIBK offentliggjorda.

Från Älvsjö kommer forwarden Lisa Hulting. Lisa gjorde 20 (15-5) poäng på 15 matcher i div 2.



Det andra namnet är Per Tjusberg som kliver in tillsammans med Peter som tränare i laget. Per har meriter som spelare från Pixbo i elitserien. Han har även varit med i lärarstaben på Hulebäcksgymnasiets innebandyklasser. Det är en jättebra förstärkning till Telges ledarstab.


Trosa/Edanö förstärker sitt...

lag inför säsongen med både tränare och tjejer från IFK Gnesta. Klart är att Jörgen Sjöström och Tobias Elveberg tränar laget och de får med sig Isabell Strömfalk, Sofia Mild och Stephanie Frögren Sjöström (bilden).





Vidare är också Ida Stålebring från Södertälje Rockets klar för klubben. 


Silly Season bland Södermanlands...

div 2 lag är i full gång. Tjejer far hit och dit och provspelar. En klubb som verkar tappa en del tjejer är IFK Gnesta där det verkar vara turbulent.

Nykvarn tappar en del av förra årets trupp, Ladan går ju till Telge, Rebecca Heed-Arvidsson försvinner till RIG och så har både Lisa Andersson och Emmelie Johansson aviserat speluppehåll. Ett nyförvärv presenteras på hemsidan och hon heter Sandra Ahtiainen och kommer från Gnesta. Samtidigt ska tydligen Melinda Melin från Telge IBK spela med deras div 3 lag om jag fattat allt rätt. Hon håller säkert i div 2 laget annars har hon väl "bytt ner" sig?

Trosa-Edanö får också några nya spelare men jag vet inte vad som är officiellt så jag ska kolla det först.

Rockets kan väl både förlora och få en del spelare, Matilda Sjödin har tydligen kommit in på RIG men om hon flyttar upp är väl inte helt klart.

I Telge är det för tillfället "full rulle" så hur det sätter sig vet man nog om några veckor. Klart är iaf att Emma Liefvengren går till Tullinge. Katrineholmstjejerna Johanna Stenberg och Stina Karlsson är tydligen trötta på att pendla så det är väl fullt möjligt att Katrineholm kan få ett par kanonförstärkningar. Men det ryktas även om att studier kan få Johanna att hamna på en annan ort.

Strängnäs har också några tjejer som varit inne i Södertälje och provat.

Hur det ser ut i de andra Sörmlandsklubbarna har jag ingen koll på för tillfället.

I div 1 så är det tydligen inte bara Köpings tvillingar Frida och Hanna som Falun är och rycker i utan även Linn Ekermann har kontaktats.

Jag väntar givetvis också med spänning att få en rapport från min "gamla" klubb LIBK hur det ser ut.

Täby FC har också haft några intressanta namn på provträning.

Det finns även en kommentar under min rubrik "4-4 i första matchen" vad som händer i Surte.


Bästa värvningen .....

hittills ibland div 1 lagen står Jönköping för.

Sara

Sara Anteryd från Elitlaget Endre är klar för klubben. Studier i Jönköping är anledning till övergången.

http://www.jik.se/nyhetsarkiv/damer/?newsitem=5646

Nu väntar jag på att Linköping ska meddela att Sara Bergström är klar för laget. Då har man en värvning i paritet med Jönköping.

4-4 i första matchen..

för Sverige i U-19 VM. Motståndare var grannen Finland som ledde både med 2-0, 3-1 och 4-2.

I Finland spelade en duktig back som heter Jenni Tikkanen som spelar i Surte till vardags. Hon måste ju vara väldigt intressant för klubbarna i Göteborg för jag kan inte tänka mig att hon spelar kvar i Surte. Linda Karlsson, Sofie Karlsson och Sofia Eliasson är tre Surtetjejer som det ryktas om att IBF Göteborg ska skriva kontrakt med. Men det finns väldigt många bra tjejer från Surte att "slåss om" som tex Caroline Björkner, Sandra Svensson, Maria Lindblad m.m. Det ska bli intressant att följa vad de hamnar.

Fröjered som fick en "gratis" plats i ettan har hittills kontrakt med 13 tjejer så de är på god väg att få ihop en bra trupp. Tror ändå de kommer att få en jobbig resa i div 1.

Vänersborg tappar vad jag hört tre av sina tjejer inför nästa säsong. Rebecka Melkersson som gjorde hela 15 mål på 17 matcher från sin backplats flyttar till Lockerud. Deras duktiga lagkapten Maria Pettersson ska tydligen sluta och Emma Gran hamnar utomlands nästa säsong, Spanien lockar och då blir det nog väldigt lite innebandy.

Linn Kihlström är nästa tjej som skrivit på för Telge. En center som spelat div 2 innebandy i Älvsjö och har väl som största merit att hon var med i Stadslaget och tog guld säsongen 07/08.


Jag läste en...

tänkvärd "blogg" om sammanslagningen i Uppsala. Såklart att det kan ställa till problem då förra säsongens etta och tvåa ska "gå och vänta på" att slås ihop efter den kommande säsongen.

Hur ska de göra när de möter varandra?

Ska man bestämma i förväg vilket lag som man ska satsa på? Det optimala är ju att ett av lagen tar klivet upp i elit redan kommande säsong. Då skulle man ju ha både ett elitlag och ett div 1 lag inför säsongen när sammanslagningen ska ske. 

En sammanslagning kan både lyckas och misslyckas och att låta tjejerna gå och vänta, hinna fundera under en hel säsong kanske inte är helt lyckat.


Jag såg att Skattkärr tappar Johanna Karlsson och Mikaela Målström till Karlstad.


Nadja Nielikäinen (30 p på 15 matcher) och Sandra Seth  (28 p på 18 matcher) har båda förlängt med Telge.

Provträningarna i Telge fortsätter och det var ytterligare ett intressant nam där i torsdags.


Storsatsning på damsidan...

i Uppsala.


 foto Peter Bohlin


 Ettan och tvåan i div 1 norra förra säsongen börjar ett samarbete som ska leda till en sammanslagning säsongen 2001/2012.

http://dam.stensturebk.se/nyheter.php?id=5164


Poängdrottning klar...

för Telge SIBK.

sara-ladstedt


Nu är det klart att Sara "Ladan" Ladstedt spelar för Telge nästa säsong. Sara gjorde 19 mål och 16 ass på 14 matcher förra säsongen för Nykvarn i div 1 västra. 

Ett bra initiativ...

i Jönköping där man börjar ett samarbete mellan Jönköping IK och Husqvarna IF. Samarbetet innebär att man ska kunna flytta tjejerna mellan de olika divisionerna allt för att de ska kunna spela på den nivå som passar bäst. Jönköping i div 1, Husqvarna i div 2 samt att båda klubbarna räknar med att kunna ställa upp med ett div 3 lag.

Det känns som ett prestigelöst samarbete som är till för tjejernas bästa. Jag hoppas att det kommer att fungera!

Victor Wolf, som jag känner sen han var ledare för Smålandslaget, kommer att bli ny tränare i Jönköping. Ett intressant "nyförvärv" som jag tror kan tillföra laget mycket.

Då var det klart....

att Balrogs damlag blir Djurgården. Det ska bli intressant att följa vilka som kommer att hamna laget. Bara namnet bör ju ha en viss attraktionskraft tycker jag. Snabbkoll i innebandymagazinet ger ju att en hel del tjejer är på väg att flytta in (hem) till Stockholm, så vi får se i vilket lag de hamnar. Jag vet också att det finns ett spännande alternativ till tränare för Djurgården. Förhandlingar med "Rolle" i veckan som kommer.

På tisdag börjar U-19 VM för tjejerna och allt annat än guld är väl en skräll.

Att tippa de nya div 1 serierna ska man väl försöka göra så småningom men man får avvakta ett tag tills man ser hur trupperna formeras. Det ser ut att bli tre jämna serier.


RSS 2.0