Återigen blev det.....

en vinst. Vi har nu spelat sju matcher på vår väg mot seriepremiären. Efter förluster i de tre första matcherna har det nu blivit fyra vinster på raken. Det känns som vi är på rätt väg och att vår game-plan håller.

Lördagen var första gången som vi hade hela truppen samlad även om inte alla var redo för spel ännu.

Emelie (t.v) och Johanna (t.h) är ju två nyförvärv som kör rehab och tillsvidare är "bänknötare". Vickan och Karro vilar efter förkylningar men annars var alla med.

På bilden syns Wiman, Sandra, Lisa, Tessie, Klinga Jessica och Camilla.

Vi matchade mot IBF Linköping som ställde upp när Telge lämnade återbud. Då det var ett ganska sent återbud från Telge var det "snabba puckar" för att hitta en motståndare. IBF lyckades ragga ihop 9+1 till matchen vilket gjorde att de gav klartecken. Starkt jobbat IBF!!!

Matchen vann vi med 9-6 efter stundtals mycket bra spel men vi hade även en del svackor. Här kommer en liten sammanfattning:
Första perioden började vi bra med mål redan efter 1,37 då Sandra (framför mål) kunde peta in bollen på pass från Rosa (bakom mål). Det var en variant som de gjort mål på i tidigare matcher också. IBF bjöd på bra motstånd och trots att vi hade ett visst spelövertag så var deras kontringar farliga. 5,21 in i matchen kom kvitteringen genom Anna Rhöös (storasyster till Ina och Elin) på pass från Erika Kisbenedek (nyförvärv som IBF kommer att få mycket glädje av). Vi återtar ledningen genom Wiman (som fortsätter producera) på pass från Lisa, tiden var då 8,36. Gästerna kvitterar igen efter 11,38 då Erika gör målet på pass från Caroline Rosén. Vi fortsätter att föra spelet men samtidigt så försöker vi vid flera tillfällen chansbryta och det straffar sig. 14,48 så rullar IBF upp vårt försvar i en kontring. Ett snyggt anfall där Moa Ericsson är sist på bollen passningen står Malin Yngvesson för. Innan periodpaus hinner vi i alla fall med en kvittering, då Camilla får på ett bra skott i nättaket från sin backplats.

I pausen inför andra perioden pratar vi om att hålla ihop laget och inte spela så mycket på chans. Vi gör också en mycket bra period där vi är det klart bättre laget. Tre snygga mål i mitten av perioden gör ställningen till 6-3. Efter 10,27 gör Hanna 4-3 på pass från "Mjölby-Karro" där Karro snyggt släpper bollen bakom ryggen till Hanna. 5-3 gör Karro på ett snyggt pass från Emma R som skär rakt igenom IBF-försvaret tid 14,03, 26 sekunder senare trycker Wiman in sitt andra mål för dagen på pass från "radarkompisen" Lisa. I samma veva tar IBF en "time" och jag antar att det snackas om markeringsspelet i försvarszon. Vi går alltså till pausvila med en 6-3 ledning.
Tredje perioden är vår klart sämsta period. Det känns lite som vi återfaller i förra säsongens Bergssyndrom - "vi leder och kan ta det lite lugnt". Slappt försvarsspel där vi inte jobbar tillräckligt vilket också straffar sig. IBF kan göra 4-6 genom en "gammal" IBK:are Malin Yngvesson pass från Johanna Westling och tiden var 7,19. Malin gör även 5-6 då det gått 10,59 och denna gång passar Moa Ericsson. Fortfarande ingen i laget som tar i ordentligt vilket gör att gästerna kan göra 6-6 efter 13,47. Målet gör Johanna Westerling. Vi tar en time-out och talar om vad som gäller om man vill spela div 1 innebandy. De ville tjejerna och vi kan avsluta matchen med en mycket bättre inställning. Vi gör tre mål enligt följande, 17,01 Klinga (i PP), 18,00 Hanna på pass från Rosa (vi är inne i ett byte) och i samma byte kan Hanna fastställa slutresultatet till 9-6. Tid för det målet 18,44.

Sammanfattning:
Vi gör stundtals en bra match, framför allt då vår andra period. Stundtals blir vi ofokuserade, chansar i brytningarna, jobbar hem dåligt, litar på att lagkamraterna ska göra jobbet åt oss. Det kommer inte att hålla i serien! Vi är fortfarande inne i "try and error" vad det gäller formationerna men vi kommer för varje match närmare ett troligt startlag i seriepremiären. Vi har ju några som inte fått visa vad de går för men det finns fortfarande tid till det. Plus i den här matchen ger jag främst till Emma R som jag tyckte gjorde en bra match.

IBF kommer att tillhöra toppen i sin serie och det känns som de kan utmana Solfjäderstaden och KFUM Norrköping om seriesegern. Jag tror att de är de tre lagen som kommer att slåss om den. Malin Yngvesson var duktig (där fick jag något att tänka på) också Camilla Gåsvär i målet var duktig.

Till sist såg jag att två lag i vår serie, Vänersborg och Örebro, inte betalt anmälningsavgiften till SIBF. De har nu fått ett sista datum (31/8) då betalning ska ha skett annars blir de utslutna. Jag hoppas verkligen att det ordnar sig för det skulle vara tråkigt för serien och samtidigt måste det ju vara svårt för tjejerna att hitta alternativ så här sent.