Pappa Lindgren bestämmer....

sig för att trotsa fotbollstränaren och låter döttrarna spela mot Telge. När jag träffade Anders på kaffe med bulle timmarna innan match berättade han att Hanna och Frida var på väg till Södertälje. Ett sent beslut om att strunta i direktiven från fotbollen gjorde att de inte hann med spelarbussen utan skjutsades av morfar (tror jag) till matchen.

Ett mycket bra beslut tycker jag då det egentligen inte fanns något skäl till att de inte skulle spela innebandy. Samtidigt slipper man spekulationer, Köping kom med sina bästa spelare.



Matchreferat kommer på Telges hemsida så jag nöjer mig med några sammanfattande ord.
Det blev alltså vinst för oss med 5-2 och jag tycker segern känns helt rättvis. Vi spelade bättre helt enkelt. Visst var Köping farliga i sina spelvändningar men det etablerade spelet stod vi för.
Det var en fartfylld match med många skott på mål så båda målvakterna skötte sig. Ska jag dela ut några "Södertäljekringlor" så blir det till Nadja, Åsa och Helena. Men som sagt en  laginsats av Telge som vanligt. Vi hade på grund av sjukdommar och skador 5 borta men truppen är så bred och jämn att de spelar ingen roll vilka som spelar alla gör jobbet bra.


Tvillingarna Hanna och Frida....



foto Fanny Gunnarsson

Lindgren stoppas av Gideonsberg!!! Sytrarna är stöttespelare i Gideonsberg som ska kvala till ettan. Första kvalmatchen är NÄSTA helg och ändå ger fotbollen tjejerna spelförbud. Anledningen sägs vara att man kan tappa fokus på fotbollen om man deltar i andra sporter (läs innebandy). Man frågar sig hur det står till med utbildningen hos ledarna/tränarna i fotbollen.

Som sportchef för Telge skulle man väl egentligen jubla över detta besked, men jag blir bara förbannad. Det är ju tråkigt att Köping får komma till spel utan Frida och Hanna, visserligen är det bra lag som har en bred trupp men självklart så kommer de att saknas.

Jag undrar om de kommer att spela för Gideonsberg nästa år?

Fem rätt av.....

fem möjliga i mitt tips igår. Inte illa!

Jag fick ett SMS från David (Fröjered) igår kväll där han skrev om en publikvänlig match med många chanser för båda lagen. Sista Hagforsmålet i "öppen kasse".

Hässelby vann komfortabelt mot Hammarby. Fyra mål från Elisabeth Qvarfort:s klubba. 4-2 en bit in på tredje, då tar Hammarby "time-out", när matchen börjar igen så gör Hässelby 3 mål på två och en halv minut. Vad säger man på "time-outen"?

 Ingen "live-rapportering" från den matchen. Jag har för mig att det var likadant under Hammarbys matcher förra säsongen. Vad är problemet?

I södra tippade jag också rätt på segrarna. Hårdare än vad jag väntat mig i Växjö.

I kväll är det två matcher i södra, där IBF Göteborg möter Vänersborg och Olofström tar emot Södra Dal, vinster för hemmalagen tippar jag. 5-3 resp. 6-4.

Telge möter Köping i Wasa Sporthall 19,00 ikväll. Match mellan två lag som avser att finnas med i toppen. Båda lagen vann klart i premiäromgången. Telge har några borta p.g.a. skador och sjukdom men truppen är bred och man spelar ju alltid med det "bästa laget". Hur det går? Den matchen tippar jag inte.

Intressanta matcher...

som spelas ikväll. Nykomlingsmöte i Älvstrandshallen mellan Hagfors och Fröjered. Lagen hade tuffa kvalmatcher förra säsongen då Hagfors blev vinnare. Ska Fröjered få revanch ikväll? Jag tror att Hagfors drar det längsta strået och vinner med 5-3.
I Stockholm är det derby mellan Hammarby och Hässelby. Derby är ju alltid lite vanskligt att tippa men om man ska dömma efter vad lagen presterat hittills så blir det Hässelbyvinst. Tips 7-2 till Hässelby.

I den södra serien är det två Smålandsderbyn där Ingelstad/Växjö tar emot CL96 och stort derby i Jönköping mellan Jönköping och Östra. I Ängelholm möts Engelholm och Warberg.

Att CL96 vinner över Ingelstad är nog ganska säkert blir nog en hel del mål också. Tips 8-3 till CL. Båda Jönköpingslagen vann i första omgången men efter kvällens match är det bara JIK som är obesegrat. Tips 6-2 till JIK.
Warberg som är mångas favorit i södra förlorade lite överraskande (tycker jag) mot Olofström i första omgången. Det blir 3 poäng ikväll istället. Vinst mot Engelholm med 5-2.

Gårdagens match mellan Rönnby Ungdom och Farsta vann Rönnby med 6-3. Tilda Flodell (ny från Västerås) hade en grym kväll med 4 mål och 1 ass. Tilda är född 94 och var riktigt duktig i DJ-17 SM:et i Nyköping i våras.
Farsta vann skotten i matchen med 33-23, alltid något.

Jag såg förövrigt på SIBF:s hemsida att man utökat NIU-gymnasierna med Solna gy och Farsta gy. Så nu är det väl fulltecknat i Stockholmsområdet vilket jag antar inte gagnar oss på Igelstavikens gymnasium.

Trosa/Edanös nyförvärv..

uppe ifrån norr heter Moa Johansson. Det är D2 innebandy hon sysslat med i Boden.

Jag har sett...

två matcher idag. En div 1 match och en träningsmatch mellan två div 2 lag (Södermanland).

Div 1 matchen var mellan Råsunda och Hammarby en match som Råsunda vann med 4-1. En rättvis seger då hemmalaget var det lag som hade lite tanke och organisation i sitt spel. Hammarby sprang mest omkring och chansspelade. Om Farstahallen parkettgolv såg slitet ut så var parkettgolvet i Solnahallen "nybonat". Det kan bli ett snabbt spel på ett sådant golv men då fodras det att tjejerna har lite bollkontroll och det saknades i båda lagen. Spelet var alltså hafsigt och slafsigt. Ingen höjdarmatch med andra ord. Två lag som hamnar på den undre halvan om de fortsätter att spela som idag.

Träningsmatchen var mellan Nykvarn och Trosa/Edanö och den matchen vann "Nyken" med 6-2. Laget var bättre och hade en väldigt bra första line i Johanna Bjelkmark - Johanna Ottosson - Celina Persson som gjorde 5 av målen. Nykvarn hade också en tjej från Ungern med i laget och hon såg intressant ut och har potential att förstärka truppen.
I Trosa saknade jag några spelare så jag tror att laget kommar att vara starkare när serien börjar. Tydligen är en förstärkning från Boden på väg in i truppen, vad hon heter har jag inte fått kläm på ännu.

Så tippset där jag hade rätt på samtliga matcher plus ett resultat vilket skulle ge mig 7 poäng, David får 3 poäng och "Nille" får 3 poäng. Det känns lite ojämt så här redan efter första omgången.  Jag kanske bara ska tippa varannan omgång?  :)

Lördagens resultat.....

bjöd inte på särskilt många överraskningar. Iaf tycker inte jag det. Här kommer lite intryck.

Att Örebro på hemmaplan skulle rå på Karlstad var helt normalt. Karlstad har inte rosat marknaden under träningssäsongen. Sofia Atterfors var som vanligt den som klev fram med sina två mål (2-2, 3-2) i början på tredje perioden.

Huddinges seger mot Lockerud var väl inte direkt oväntad heller. Jag tror att hemmaplan kommer att ha en stor betydelse i matcherna mellan de lag som antagligen kommer att hamna på den undre halvan. Både Huddinge och Lockerud kommer att få bekänna färg i dagens matcher då de möter Pixbo (Huddinge) och Djurgården (Lockerud).

Rönnby gick upp i en 4-0 ledning i början på tredje innan Dalen började upphämtningen som räckte till slutresultatet 4-2. Dalen vann skotten men som sagt man ska få in bollen också. Duktiga Mathilda By som flyttats upp från Ungdom gjorde matchens och sitt första elitseriemål.

I Djurgården var det en annan elitseriedebutant, Malin "Malla" Andreasson som var premiärskytt. Sitt första (och absolut inte sista) gjorde hon redan efter 30 sekunder. Även elitseriedebutanten Therése Andersson gjorde mål för Djurgården.

Att Täby skulle vinna över Falun var väl inte helt oväntat det heller. Kanske att matchen gick till SD där nyförvärvet och "vinnarskallen" Ida Linné kunde avgöra. Enligt skottstatistiken var det Täby som dominerade.

KAIS:s seger över Endre var inte heller säskilt svårtippad. Seger med 4-1 varav två sena mål, antagligen i öppen kasse. Sara Kristoffersson gör två mål för sitt nya lag.

I "min serie" div 1 mellersta så slog Telge helt programmenligt Farsta med klara siffror. Jag var förstås där och kunde konstatera att siffrorna var i underkant. Det var en stor Telge dominans under hela matchen, självklart skapade Farsta en hel del vassa chanser på sina kontringar men som sagt 7-1 blev det.

Att Fröjered med nykomlingens entusiasm och energi skulle rå på Skattkärr som inte gått särskilt bra på försäsongen var inte heller så överraskande. Jag tror att Davids tjejer kan störa många lag på sin "hemma is".

Derbyt mellan Hässelby och Täby var tydligen en tight match där Hässelby kunde dra det längsta strået. Hässelby tar en time-out efter 11.28 in i tredje perioden vid ledning 5-2. Men när matchen börjar igen är det Täby som svarar med två snabba mål. Jennifer Stålhult gör två mål för sitt Täby i matchen.

Sala vinner över Umeå City i den norra serien. Madelene Backlund producerar från start och gör tre mål. Helena Lundqvist gör två mål för Sala och laget är mina favoriter till seriesegern.

Förra säsongens seriesegrare Sten Sture tar en imponerade 7-2 seger mot Skellefteå på bortaplan. Supertalangen och blott 15-åriga Amanda Johansson Delgado gör hela fyra mål i sin div 1 debut. Assisten till sitt första div 1 mål får hon från en annan 15-årig talang Elin Gabrielsson. Bäva alla andra distriktslag i F-15 SM där Uppland kommer att vara solklara favoriter.

I en tät match kan Uppsala vinna över Boden i SD. Matchvinnare blir Evelina Sparf.

Det resultat som överraskar mig är att Alunda rår på IKSU Ungdom och vinner med 4-3. Skottstatistiken visar en klar dominans för IKSU (32-21) men som sagt det är målen som räknas. Kul att Alunda kan vinna i sin div 1 premiär.

I gårdagens matcher i södra var det de fyra Smålandslagen som gjorde upp om poängen. Även här blev det två "väntade" lag som vann.

Östra vann på hemmaplan mot Ingelstad/Växjö med 9-4. Det tyder på att Ingelstad kommer att få det svårt i årets div 1, då Östra inte direkt imponerat på försäsongen. Rebecka Suneson gör tre mål och Boxholms (Östergötland) stora talang 16-åriga Ronja Hector gör mål i sin div 1 debut.

CL96 (Kalmar) kunde inte rå på Jönköping i sin hemmamatch. Inte heller det resultatet är särskilt förvånande då jag räknar Jönköping som en av favoriterna i södra serien. 5-2 till JIK slutar matchen och nyförvärvet från Lockerud Karin Didriksson gör de tre första målen för sin nya klubb Jönköping.

Jag har väldigt svårt att släppa det här med NIU-certifieringen och varför så många "inarbetade" gymnasieskolor (t.ex. Mullsjö och S:t Mikaelsskolan) inte fick förnyat förtroende. Många jag pratat med tror att det är ett "politiskt" beslut för att "skydda" RIG nu när det blir fritt intag till alla NIU-gymnasier.  Om det verkligen är så vill jag inte spekulera om men jag kan säga att RIG har en väldigt bra träningsmiljö och duktiga och kunniga instruktörer. Kanske skulle RIG:et ligga 50-70 mil söderut för att de skulle få de allra bästa att söka.

När det gäller "kampen" om NIU-certifieringen mellan Nyköping och "min" skola Igelstaviken är "hela" Södermanland väldigt förvånade över valet.




Det blev en...

bra start för Telge. En glasklar seger med 7-1 mot Farsta. Känns som det finns mycket mer att ge då spelet inte var på något sätt lysande. Farstahallen parkettgolv tillhör inte de bästa heller så med ett annat golv kunde det ha blivit två-siffrigt. Skotten 20-49 talar sitt tydliga språk.

Kedjan med Nadja - Åsa - Sandra var het och gjorde sex av de sju målen. Men även de andra två formationerna skapade chanser och nästa match kan de mycket väl kliva fram.

Farsta då? Ja de var inte dåliga utan de kan nog ställa till med problem för motståndarna, främst då i Farstahallen.

Jag såg att Hässelby vann över Täby med 5-4 i en som jag förmodar tät match. Jag får väl kolla med Göran H i veckan.  Resultatet gav alltså Hässelby 3 poäng och samma poäng fick jag i vår lilla "tipstävling"

Fröjered vann över Skattkärr med 6-3 och det var rättvist (enl. David) och inte helt oväntat tycker jag. Skattkärr imponerade inte på mig i Kallsta Open och har en hel del att jobba med. Ytterligare 1 poäng till mig.

Jag hann också med Eriksdalshallen och "nykomlingen" Djurgårdens match mot Pixbo. Seger för Pixbo med 6-5 och det var inte DIF som var dåliga utan Göteborgstjejerna som var överraskande bra. Snabba spelvändningar bäddade för det resultatet. Elin Tjärnström kommar att vara väldigt nyttig för Pixbo och Dahlin på en backplats var klippan i försvaret. Jag tror Pixbo kommer att hamna högt upp i tabellen om de kan hålla samma standard i fortsättningen.

I morgon blir det nog att kolla matchen Råsunda - Hammarby i Solnahallen och kanske svänger jag förbi Huddinge, som matchar mot Pixbo, på vägen hem till Södertälje.

 

 

 

 

 






Seriestart och NIU...

är det som jag tänkte blogga om idag.

Härligt att serierna äntligen drar igång! Nu är alla träningsmatcher historia och det är upp till bevis för lagen. En match i elitserien och två matcher i div 1 södra kör igång redan ikväll.

Ett spännande derby mellan Älvstranden och IBF Göteborg och match mellan Vänersborg och Pixbo Ungdom är matcherna i södra. I elitserien möts IKSU och Örnsköldsvik där det bör bli en klar seger för IKSU.

Jag tror att Göteborg står som segrare i den ena matchen och jag gillade Pixbos spel förra säsongen så kan de komma upp i den klassen så vinner de mot Vänersborg. Jag såg Pixbo i Kallsta open och då imponerade de inte men jag tror på laget ändå. Vänersborg har väl två av sina bättre skadade i Ida Fälth och Michelle Linhart.

I morgon kliver "mitt" Telge in i hetluften och motståndet står Farsta för.


laget som tog silver i Kallsta Open

Vi har ju sett riktigt vassa ut i träningsmatcherna så jag hoppas på en seger.

Farsta har ett rutinerat lag som inte springer bort sig så det blir nog tight. Systrarna Olsson (Hanna och Sara) har elitserierutin från Balrog och det finns fler som har rutin från elitserien.

Står sedan i valet och kvalet om jag ska se seriekonkurrenterna Hässelby och Täby FC som kör en derbymatch i Hässelbyhallen. Alternativet är elitseriematchen i Eriksdalshallen där "nykomlingen" Djurgården möter Pixbo.

Söndagens matcher att välja på är Djurgården - Lockerud, Huddinge - Pixbo eller Råsunda - Hammarby. Någon av dem blir det nog iaf. Om jag inte åker ner till Hagfors och kollar på dotterns match (LInköping) som möter nykomlingen Hagfors. Jag såg på Johans blogg att han ligger väldigt lågt och uppskattar laget chanser till c:a 20% att de ska rå på Linköping.

Johan har också bloggat om NIU-skolorna, där han blev en av REK-skolorna som drog en vinst i SIBF:s lotteri. För det känns verkligen som uttagningarna av vilka skolor som skulle få NIU-certifikat har lottats fram.

Jag kommer med ett längre inlägg i helgen.





8 av 12...

som Svenska Innebandyförbundet hade godkänt som rekomenderade (REK) innebandygymnasier föll bort när det skulle beslutas om NIU (Nationell Idrotts Utbildning) certifiering. Har man underkänt sig själva?

Jag såg att Torshälla (div 2 Södermanland) har fått en fin-fin förstärkning inför seriestarten. Anna Vartiainen med meriter både från elitserien och finska landslaget har skrivit på för klubben. Det kommer givetvis att höja statusen på laget men jag tror inte att Torshälla blir något hot för Nykvarn och Södertälje.

Linnea Andersson (mv) som stått i Telge (både D1 och D2) har signat för Södertälje.

Jag har fått ett ref från Anna Rhöös Östergötland:

IBF åkte till Jönköping igår (söndag) och mötte Östra igen. Även denna gång blev det med en skral trupp på 9 utespelare. Dock med två målvakter dagen till ära.

Det höll inte. Östra har höjt sig massor och IBF hade nog (enligt mig) ett svagare lag denna gång än i kvalet mot Östra då vi också hade en tunn trupp med flera bra spelare borta. Men denna gång hade Östra blivit jäkligt mycket effektivare. De sköt mycket mer och har grymt bra skott och effektivitet. Östra vann med 14-4 om jag inte minns fel! (Jag satt bara på läktaren och såg halva matchen men jag fick mig en ganska bra bild ändå) :)

Det känns som om laget varit "tunna" i många matcher nu på försäsongen. Hoppas det blir bättre till seriestarten.
Karro Holm ska tydligen lånas ut av Linköping till Mjölby, det skulle nog vara mycket bra för Mjölby som tycks ha ett väldigt ungt lag i år.

Här är några bilder från våran match i skol SM mot det nya NIU-gymnasiet i Södermanland. Jag tror vi vann med 7-1 (utan att förta oss).






lugn dag på jobbet för Lovisa....

Första omgången av...

div 1 mellersta spelas i helgen som kommer. David Karlsson (Fröjered) och jag har ju inlett en tävling där vi ska tippa resultaten i matcherna utom i de som "våra" lag deltar i, d.v.s. Fröjered och Telge.

En första omgång är ju alltid svårtippad då jag inte vet statusen på de olika lagen så man får gå lite på känn. Givetvis kommer tippningen att ge tändvätska till en del lag men det får man väl leva med.

Hoppas att alla har samma syn på detta som David och jag - att det är en kul grej.

Här kommer mitt tips:

Fröjered - Skattkärr    3-2
Nykomlingens ennergi och glädje över att få spela div 1 innebandy avgör saken. Hemmahall och råg i ryggen efter segern i genrepet mot Vänersborg bidrar också till segern.

Hässelby - Täby   5-4
Ett väldigt svårtippat derby. Lagen känner varandra väl och det som avgör är hemmahallen.

Köping - Rönnby   6-2
Kanske jag tippar lite för stora siffror. Rönnby är inte obekanta med hemmalagets vilja till snabba spelvändningar så det blir nog ett ganska defensivt Rönnby. Men att Köping vinner känns solklart.

Råsunda - Hammarby   3-1
Ytterligare ett derby som är svårtippat. Att jag tror på Råsunda beror mest på att Hammarby inte imponerade i genrepet mot Södertälje.

Hagfors - Linköping  1-4
Linköpings duktiga målvakt (vem som än står) gör att man håller Hagfors siffror nere. Tyngden och rutinen avgör denna match.

Det ska bli kul att serien äntligen startar. Jag antar att jag är före David med tipset så han får facit men det bjuder jag på....

Jag såg att min gamla kollega "Nille" (Linköping) hakar på tävlingen. Kul!!

Jag fick ett glatt....

samtal från David. Hans lag Fröjered hade slagit Vänersborg med 6-4 i genrepet. Ett bra resultat för laget som inte direkt rosat marknaden innan. Resultatet måste ge extra energi inför seriestarten mot Skattkärr.

Själv såg jag Hammarby få stryk av Södertälje med 4-3. Helt välförtjänt och Hammarby har en hel del att jobba med inför seriestarten.

Spioneri står på...

programmet idag. Jag tänkte åka till Wasa Sporthall och titta på matchen mellan "Rockets" och Hammarby. Hammarby är som vanligt lite "suddiga" så här inför premiären nästa vecka så det ska bli kul att få lite koll på laget.

Jag såg tre matcher i U-16 kvalet i Björkestahallen igår. Turinge Miners gick som väntat vidare men om man har ambitionerna att vara med på innebandyfesten så måste man höja sig betydligt. Telge skänkte bort sin plats för vidare avancemang till Visby genom att helt oförklarligt tappa allt efter en bra inledning.

Det som var glädjande var att jag såg mycket potential i Telge, tjejerna var bättre än vad jag förväntade mig så det finns hopp om laget. Det behövs fyllas på med några från laget till U-18 laget.

Att kolla upp det var en av anledningarna till att jag var där, en annan var att det alltid är kul att se tjejerna som går på Igelsta spela i sina klubblag där de är i sin "hemmamiljö".  För övrigt har jag tagit in en ny tjej i åk 1, Ellinor Karlqvist, som spelar i Göran Hagbergs Täby FC.

Gäller inte samarbetsavtalet för ungdoms-SM? Jag var inne på förbundets hemsida och hittade en del meningar som jag funderar på.

http://www.innebandy.se/sv/SIBF-info/Tavling---gamla-sidan/Regler-och-bestammelser/Samarbetsavtal/

samarbetsavtalet gäller bara seriespel

Vid samarbetsövergång från förening med högre divisionstillhörighet, exempelvis Elit till division 1, ska spelaren stå över en match för Division 1 laget och är sedan spelklar efter att korrekt registrering gjorts hos SIBF

kan inte delta i turneringar med samarbetsföreningen


Det verkar lite konstigt då jag antar att många föreningar gjort samarbetsavtal med tanke på just Ungdoms-SM för 16 och 18. Hur ska man kunna stå över en match om seriespelet inte börjat? Är Ungdoms-SM en turnering?

8 av 12 från SIBF rekommenderade gymnasier fick inte NIU certifikat. Har man gjort ett dåligt jobb när man bestämde REK-gymnasiet eller är man ute efter att skydda RIG?

I morgon ska David Karlsson och jag tippa första omgången av div 1 mellersta. Vi tippar inte matcherna med våra "egna" lag - Fröjered och Telge.

David lever med en missuppfattning att han är en bättre tippare än jag av någon konstig anledning.



Åkte till Eriksdalshallen...

igår för att kolla in P-15 killarnas träning. Det blir ett starkt (som vanligt) lag Stockholm skickar till SM. 44 grabbar kvar i truppen som ska bantas till 20. Det blir inte helt lätt för "Mackan" och "Figge" att ta ut truppen efter vad jag såg igår. Men det känns skönt att komma till hallen och se hur proffsigt de sköter det hela.


(foto från min kollektion)

kan det bli någon av de här valörerna för laget? Förutsättningarna finns absolut, jag såg många duktiga killar.

Grace har kommit ut med nr 3 av sin webbtidning:

http://multi.mediapaper.nu/?PubId=5AC61812E0B64EDA1172100140B578C7

där jag skrivit lite om de olika div 1 serierna. Det har varit en kul uppgift men dömm mig inte för hårt om jag missat något eller trampar någon på tåna.

"Oraklet från Igelstaviken" kallas jag för i tidningen och det är ju kul att skolans namn kommer med någonstans nu när SIBF inte vill ha oss med. Jag är fortfarande konfunderad över valet av Nyköping före oss.

Idag blir det att spendera några timmar i Björkestahallen för att se kvalspel U-16 för tjejer. Telge har lag med och det har också hårdsattsande Turinge Miners som värvat friskt för att få ihop ett lag som förhoppningsvis ska leda till SM-medalj. Vet att det iaf är en målsättning för laget.



Vi på Igelstavikens...

gymnasium har fått klart med att vi är NIU-skola för:

Basket
Fotboll
Ishockey
Rugby
Golf
Simning/simhopp

men inte innebandy...


det känns bittert.

Nu är det klart vilka....

skolor som blev godkända av Svenska Innebandyförbundet. Det blev en del oväntade val tycker jag. Självklart pratar jag lite i egen sak då "mitt" gymnasium, som varit ett REK, inte längre dög.  Det känns faktiskt lite konstigt att man väljer Nyköping före oss. Det var nämligen som skola i Södermanland vi bedömdes och då var konkurrenten Nyköping. Några kriterier som bedömdes:

l Erfarenhet av idrottsgymnasieverksamhet och möjlighet till samordning mellan idrotter 



det känns som vi ligger lite före Nyköping där. Med det här laget vann vi skol-SM och det finns de i detta lag som vunnit U-19 VM och de som vunnit SM guld. Vi har varit med i flera finalspel på tjejsidan och även tagit brons för killar. Vi har "fostrat" både landslagsmän/kvinnor och elitseriespelare.

När det gäller samordning så finns lagsporter som fotboll, ishockey och basket på skolan.
 
l Lärartäthet och instruktörernas utbildning 



Ronnie har ETU (elittränarutbildning) och jag har Block 4 samt 20 års erfarenhet på alla nivåer när det gäller träning. Så det känns inte som om Nyköping ligger före oss där heller.
 
l Programutbud

Vi har samtliga teoretiska program på Igelstaviken.
 
l Specialidrottsundervisningen ska bedrivas så att elevens färdighetsträning står i fokus

Vi kör två praktikpass i veckan för samtliga plus ett teoripass. Allt för att anpassa oss till skolverkets rekomendationer på att 300 poäng av utbildningen ska vara praktisk och 200 poäng ska vara teoretisk.

När det sen gäller upptagningsområde så är när det gäller P/F-15 lagen i Södermanland 60-80% av spelarna från Södertälje/Nykvarn och 5% från Nyköping. Detta har jag baserat på lagen från distrikslags SM 2008, 2009 och 2010.

Så lite konstigt val tycker jag man gjort på SIBF.

Nu är det ju inte bara vi som blivit "bortdömda" utan man kan väl nämna skolor som S:t Mikaelsskolan i Mora (som varit en stor konkurrent till RIG), Löfströmska i Sundbyberg, Solna gymnasium, Mullsjö med flera.

Jag tror inte att detta beslut gagnar innebandyns utveckling i Södertälje/Nykvarnsområdet.

Fortsättning följer.........


Just nu så...

spelar Linköping träningsmatch mot JIK, så jag hoppas snart ha ett resultat. Annars så händer inte så mycket just nu på lagsidan.

Jag har tillbringat två dagar på Bosön med skolans alla specialidrottstvåor c:a 80 st. Blandade idrotter men givetvis en hel del från innebandyn. Kul men samtdigt ganska jobbigt, vi körde innebandy, frekvensstege, koordination, löpskolning, MAQ, medicinboll och "par-fys". Många pass men alla tycktes trivas.

 
efter flera dagars breddläger som målvakt med U-19 kunde det vara kul att köra med klubba och boll tyckte Lovisa.


Hebbel och "Ahlan" kör test


full rulle på bl.a Alexandra

Tyvärr fick vi ett dystert besked idag från innebandyförbundet. Vi blev inget NIU-gymnasium, de prioterade Nyköping före oss. Ett mycket märkligt beslut tycker jag. De flesta och bästa ungdomarna kommer ju från Södertälje/Nykvarn. Det är ju bara att kolla på Södermanslagen.

Så vi får väl se vad som händer till hösten med intagningarna.


Jönköping vann med 4-3, trots ett spelövertag för Linköping i 2:a och 3:e allt enligt "Nille".

Då är man hemma....

igen från Linköping. Körde ner för att se matchen mellan Linköping och Solfjäderstaden i LIBK:s nya hemmaarena. Taskiga läktare men annars var hallen fin. Matchen var ingen höjdare och slutresultatet blev 5-3 till Linköping.

Hörde av David att Fröjered förlorat mot JIK med 5-1 men hade 1-1 efter två perioder. Bra tycker jag så det finns nog hopp för hans lag.

Läste detta på Endres blogg:

Match i går mot Telge i Södertälje. Vinst med 4-3 (4-0, 0-2, 0-1)
En mycket bra första period där vi verkligen spelade ut. Sedan var det två sämre perioder.

Kul med Josefin Holmert som gjorde två mål. Vid det första målet, snodde hon bollen på mittplan och drog till rakt upp i krysset. Snyggt!

Kan vi spela som i första i tre, då kommer det att gå bra.

Telge kaxade upp sig i andra och tredje. Dom är bra, jag har sagt det förut och vi har väl pumpat in lite självförtroende i dom. Dom kommer att gå långt.

Tack Telge för att ni ställde upp för en match och ettt bra motstånd.


14 dagar kvar...

till seriepremiären som sker mot Farsta.

Vi hade idag genrepet inför serien och på motståndarsidan stod elitlaget Endre. Endre pressade IKSU till fem matcher i semifinalspelet förra säsongen och är ett väldigt duktigt lag.

Vi hade redan möts en gång i år och det var i Go och Gla Cup i Nykvarn i augusti. Då var det en 2 X 20 match som vi lyckades vinna med 2-1 och tjejerna från ön var väl då inne i en tung träningsperiod så den riktiga snabbheten fanns inte i benen.

Nu var det alltså dax igen och det var också Endres genrep inför elitseriepremiären. Skulle vi kunna upprepa det fina spel vi hade mot KAiS i finalen nere i Karlstad? Hur starka var Endre nu?

Vi fick i alla fall ett svar redan i första perioden. Mot ett elitserielag kan man inte slarva bort bollen, de straffar en direkt! Endre började i ett högt tempo med mycket "bollrullning" och vi var inte riktigt med varken i kropp eller knopp. Innan det gått tre minuter var det 2-0 till bortalaget. Snabb bollrullning och mycket positionsbyte gjorde att vi inte riktigt fick kontroll över vårt försvarsspel. Så efter första perioden stod det 4-0 till Endre.


bild från Telges hemsida

Men det blev som Endre pratade om i periodpausen (berättat av Göran efter matchen), "så här tama kommer inte Telge ut till andra". Så blev inte fallet heller, det var en helt annan fart och inställning av Telge i andra perioden. Vi jämnade ut spelet mer och mer vann perioden med 2-0 genom mål av Lisa och Pernilla. Endre skapade förstås tryck och chanser de med men Erika i målet var väldigt duktig.


bild från Telges hemsida

Inför tredje var frågan skulle vi orka hänga med i Endres tempo och svaret var javisst. Jossan gjorde 3-4 och det var inte helt oförtjänt. Sista minuterna tog vi ut målvakten för att försöka göra om bedriften vi gjorde mot KAIS att kvittera. Det var väldigt nära att vi fick in en boll till men slutresultatet blev 3-4.


bild från Telges hemsida

I det stora hela så var det ett väldigt lyckat genrep för oss och vi ser fram emot premiären med tillförsikt. Att klara av att hålla så bra spel mot Endre är mycket bra. Även om Endre självklart hade mycket boll och förde matchen till stora delar så fungerar försvaret mycket bra.

bild från Telges hemsida

Jag hoppas också att Endre tyckte det var värt att ta färjan till "fastlandet" för att möta oss för vi tyckte det var jättekul att de ville möta oss.

Tack till Endre och jag önskar dem lycka till i serien.

På lördag...

så är det genrep både för Endre och oss (Telge).

Hittade detta på Endres blogg:

Blev imponerad av Telge när vi mötte dom för några veckor sedan. u har dom gjort det igen, imponerat. Spelade oavgjort mot KAIS i Kallsta open i finalen.Förlorade dock på straffar men det har man nog glömt idag, kanske?

Inte för inte att vi möter Telge i vår generalrepetition nu på lördag i Södertälje.

Det ska bli kul att möta ett spelande lag och jag tror verkligen att vi kan ge dem en rejäl fight.


Nu har man fått...

lite distans till Kallsta Open och kan väl konstatera att Telge gjorde en storstilad insats.



6 matcher på c:a 48 timmar är ju väldigt mycket men med den bredd och trupp vi har så klarade vi oss (nästan) från skador.

Det var "bara" Sandra som åkte på en känskada.



Vi spelade alltså 6 matcher mot väldigt bra motstånd och facit blev:
mot Uppsala vinst 6-2
mot KAIS Moraförlust 0-9
mot Göteborg vinst 5-1
mot CL96 vinst 4-0
mot Karlstad vinst på straffar, 0-0 efter full tid och SD
final mot KIAS fölust på straffar, 3-3 efter full tid och SD
klart godkänt!

Kul i finalen mot KAIS att vi såg ut att ha lika bra fys som dem. Mentalt starkt att kunna hämta upp ett 1-3 underläge på de sista tre minuterna.



så här mycket var det kvar av matchen då 3-3 kom upp på tavlan.

På lördag har vi sista genrepet inför seriestart då Endre kommer på besök till Wasa Sporthall.

Linköping vann i helgen som var med 5-2 över Östra, de kommer att få stor nytta av Sara Bergström i årets serie.

TT (Tyresö/Trollbäcken) slog Hammarby med 4-2 lite öevraskande även om jag tror TT kommer att bli ett topplag i "tunnelbaneserien" div 2 Stockholm.

Råsunda slog Södertälje "Rockets" med 7-3

Köping fick stryk av Rönnby med hela 10-3

Jag såg att "Nille" tippat div 2 Östergötland och den serien ser väl ganska given ut eller? Jag tror dock att Linköping Ungdom har stora chanser att komma högre upp än plats 4. Men då måste förstås de tjejer med div 1 rutin som är på G bli klara för spel.

Åter igen....

en tidig morgon.

Nu var det dax för finalspel med tre ovissa kvartsfinaler och en med KAIS som storfavorit.


JIK mötte Huddinge och det blev en jämn match där tillslut Jönköping stod som segrare med 3-2. JIK har imponerat på mig under denna helg och måste nog rankas som ett lag för serieseger. Viktor och kompani har ett mycket bra material att jobba med och så förstås spetskompetens i Sara Anteryd.

 
Huddinge har jobbat upp sig undan för undan och de ska helt klart ge de andra lagen i nedre halvan (för där hamnar de) en kamp om nedflyttning och kval.


Det blev även en kvartsfinal mellan två elitlag då Karlstad mötte Lockerud. Seger med 4-3 för Karlstadtjejerna. Matchen var som resultatet visar jämn men hörde att Lockerud nog haft mest av spelet. Pratade med Kotten som inte var helt nöjd med att de fått 5 utvisningar och Karlstad inte någon.


Telge mötte CL96 och det blev tillslut en klar seger med 4-0. Den var också helt solklar även om CL inte saknade chanser. CL som är nykomlingar i södra div 1 serien kommer nog att skaka om många lag i serien.

 
Det var nog ingen som tvivlade på att KAIS skulle vinna sin kvart mot Sveiva och vinst blev det med hela 13-4. Det var hyfsat jämt målmässigt i två perioder då ställning var ”bara” 4-1 men 9-2 i sista visar på kvalité.


Det blev alltså semifinaler mellan Telge-Karlstad och KAIS-Jönköping.


Telge – Karlstad blev en mycket tät match som slutade 0-0. Även utvisningarna blev lika 2 för vardera laget. Jag tycker nog att Telge var lite bättre men båda lagen hade många målchanser och det var två duktiga målvakter som ”nollade” utespelarna. Även SD slutade mållöst och semin fick alltså avgöras på straffar där Anna Sederström (Telge) var den enda som gjorde mål och alltså vinst för Telge med 1-0.


KAIS hade ju gått fram som en slåttermaskin och kanske de skulle få motstånd från Jönköping som spelat mycket bra hela turneringen. Men det blev full fart från början och KAIS ledde med 3-0 redan innan tio minuter hade gått. Det var 4-0 efter första, 6-0 efter andra och hela 11-0 när matchen var slut.


Final alltså mellan KAIS och Telge vilket skulle visa sig bli en spännande final. Man vet ju inte om vinsten med 9-0 fanns i bakhuvudet på Moatjejerna men de var inte samma fart som i övriga matcher. Visserligen började det som det brukar redan 3,40 in i matchen kom KAIS första mål. Thérese Karlsson lyfte elegant upp bollen i nättaket efter lite slarv från Telge. Men Telge gav inte upp på något sätt och chanserna växlade mellan lagen. 6,24 in i matchen får vi en straff som Nadja gör 1-1 på. I sista matchminuten av första perioden kan Lina Arvidsson skjuta 2-1 till KAIS, det var ett passivt försvar som inte förmådde rensa bort bollen framför målet.


Andra perioden kom Telge lite närmare och nu var det jämt spel på planen. Man kanske trodde att Telge skulle tröttna men så var inte fallet, laget hade gått runt på alla sina 19 spelare under turneringen så krafter fanns det. Perioden sluttade mållös och det var alltså fortfarande ”Bara” 2-1 till KAIS inför sista perioden.


När KAIS kunde utnyttja en utvisning och göra 3-1 (Elin Reinestrand) efter nio och en halv minut så kändes det som tåget gått. Ett mål kanske man skulle kunna göra men två? Telge jobbade iaf på och 2-3 kom från Christelle Nivas klubba när det var 3 minuter kvar av matchen. I slutminuten satte Telge allt på ett kort och tog ut målvakten. Ett smart drag do Josephine Forsmark kunde kvittera då det endast var 2 sekunder kvar av matchen, jag har för mig att klockan stod på 19,59.


Ett mållöst SD följde men där Telge hade några bra chanser att vinna matchen, självklart hade KAIS också chanser men det hade man ju räknat med.


Finalen avgjordes alltså på straffar och matchvinnare blev Sara Kristoffersson och Anna Wijk, KAIS, både nyförvärv som satte sina straffar.


KAIS var helt klart turneringens bästa lag och jag tyckte det var jättekul att vi kunde bjuda på så bra motstånd i finalen.

                                                                  GRATTIS till KAIS


Då var dag två.....

av Kallsta Open avklarad.

Turnering är lika med ”uppe med tuppen” då första matchkollen Hagfors mot CL96 hade matchstart 08,00.  Det var ju förstås en intressant match då Hagfors är med i samma serie som oss (Telge).

Det var en svängig match som tillslut slutade 3-3. Hagfors är en intressant nykomling i div 1 som säkert kommer att ställa till problem för de andra lagen. Jag saknade lite mer intensitet i närkampsspelet och det kan nog bli lagets akilleshäl. Men laget är ungt och har mycket talang och ett av nyförvärven Linnea Nilsson var riktigt bra.

I Kalmar som jag inte tyckte kom upp i den standard jag sett tidigare var det väl ingen som direkt utmärkte sig utan det är jämnheten som lagets varumärke.

Nästa match på programmet var ”mitt” Telge mot KAIS Mora. Nu var Sara Kristoffersson, Maria Boänges med så det kändes som ett komplett KAIS.  Så det skulle nog bli åka av och det blev det.

En första period som Telge stod upp bra i med bland annat stolpskott och ett misslyckat friläge stod det ”bara” 1-0 till dalatjejerna.

Men i andra kom den så kallade ”ketchup effekten” med sex mål av KAIS.  De ökade passningstempot och kunde göra många ganska enkla mål med instickare framför mål till helt omarkerade spelare. Räddade Elin första så fick de en andra och när hon räddade den också så blev det mål på tredje. En otacksam uppgift för en väldigt duktig målvakt. Jag såg att hon låg på en räddningsprocent på över 96.

I tredje nöjde sig Mora med att göra två mål så slutresultatet blev 9-0. Det klart bästa lag vi mött hittills tyckte Peter Nilsson (tränare i Telge) och då har vi mött både Endre och Djurgården.

Jag pratade lite med KAIS tränare Micko Holback efter matchen.

Jag råkade påstå att försvarsmässigt så såg det inte helt klockrent ut men med ett leende sa han ”vi har gjort i snitt över 10 mål på våra träningsmatcher, så vi har väl inte behövt försvara oss?”

Tanken är att matcha mot något  Juniorlag (killar)  för att jobba helt med försvaret.

När jag sa att de hittat en superkedja med Thérese Karlsson – Anna Wijk – Amanda Larsson  så svarade han ”den har funnits i mina tankar långt innan Anna var klar för oss”.

Jag ”tjuv-kikade” också lite på matcherna Nykvarn – Skattkärr som slutade 0-0 vilket är ett resultat som inte förekommer allt för ofta. Skattkärr är för mig fortfarande fågel/eller fisk i div 1 spelet.

Göteborg – Uppsala som slutade med en 4-0 seger för Gbg. Avgörandet skedde i 3:e perioden.

På eftermiddagen så var min huvudmatch Telge – Göteborg men innan dess hann jag se lite av Jönköping – Sten Sture  (7-2)  och i den matchen imponerade JIK verkligen. De måste vara en av seriefavoriterna i södra. Att Karlstad skulle vinna över Pixbo Ungdom var väl ingen sensation.

Matchen mellan Telge och Göteborg var ju min ”huvudmatch” och den lyckades Telge tillslut vinna med 5-1.

En tuff match som jag tycker att Telge vann helt rättvist. Bra i den matchen var Malin Hellsén och Helena Bergnest.

I morgon bitti så drar kvartsfinalerna igång och jag ska förstås vara på plats att se Telge möta CL96!! 

 


Det blev tillslut...

en klar seger mot FBC Uppsala. Resultat 6-2 med mersmak. Trevande inledning och och 1-1 efter första men i andra och tredje var det mycket Telge.

Uppsala hade glömt skriva upp en spelare så det blev matchstraff 1 och 5 min utvisning. Visst är det enligt regelboken men kan man inte vara lite mer humana i en sådan här turnering. Tjejen har ju åkt ända från Uppsala och sen får hon inte spela första matchen. Tråkigt. Självklart var det ett fel från Uppsala men skriv in tjejen och ge laget en tvåa, det hade räckt tycker jag.


KAIS Mora slog IBF Göteborg med samma siffror (6-2) och det blir kul att se dem mot Telge imorgon. Jag såg inte till Sara Kristoffersson annars var det många kända ansikten i laget.

Skattkärr förlorade mot Sveiva med 4-1 och det var nog inte väntat. De jag såg av matchen så var det Skattkärr som förde spelet men det är ju förstås målen som räknas.

Huddinge förlorade mot CL96 igen, de förlorade ju även i Go och Gla Cup för några veckor sedan. Siffrorna blev 2-1.

Hagfors vann stort mot Tunet så det blir väl första uppgiften imorgon 8,00 att kolla in seriekonkurrenten.


I övrigt hann jag inte se så mycket men resultaten kan ni följa på http://netsportonline.se/?page=main&tour=47&tab=34


Då blev det .....

Sala för Madelene Backlund. Till Sala får hon med sig målvakten Elin Lilja och backen Matilda Eriksson.

Idag blir det att resa till Karlstad och innebandy i helgen för hela slanten. Många bra lag och därmed spännande matcher. Jag hoppas hinna kolla våra konkurrenter Hagfors och Skattkärr lite grann.

Kanske hinner med en blogg ikväll om vad som hänt idag. Jag kanske också ska hjälpa Grace lite grann...

Två lag har lagt....

upp sina trupper i div 1 mellersta på SIBF:s hemsida. Det är Linköping och Telge (förstås). 18 spelare är namngivna i Linköpings trupp och 21 i Telges.

Jag körde ju LIBK förra säsongen och kan konstatera att några namn som jag matchade flitigt ännu inte står med.

Nu väntar jag på att de andra lägger ut sina trupper............

Vinner Sala Silverstaden kampen om Madelene Backlund


foto www.innebandy.se

som gjorde hela 73 poäng på 18 matcher för Västerås förra säsongen? Isf "slipper" vi henne i västra.

RSS 2.0