Åter igen....

en tidig morgon.

Nu var det dax för finalspel med tre ovissa kvartsfinaler och en med KAIS som storfavorit.

JIK mötte Huddinge och det blev en jämn match där tillslut Jönköping stod som segrare med 3-2. JIK har imponerat på mig under denna helg och måste nog rankas som ett lag för serieseger. Viktor och kompani har ett mycket bra material att jobba med och så förstås spetskompetens i Sara Anteryd.

Huddinge har jobbat upp sig undan för undan och de ska helt klart ge de andra lagen i nedre halvan (för där hamnar de) en kamp om nedflyttning och kval.

Det blev även en kvartsfinal mellan två elitlag då Karlstad mötte Lockerud. Seger med 4-3 för Karlstadtjejerna. Matchen var som resultatet visar jämn men hörde att Lockerud nog haft mest av spelet. Pratade med Kotten som inte var helt nöjd med att de fått 5 utvisningar och Karlstad inte någon.

Telge mötte CL96 och det blev tillslut en klar seger med 4-0. Den var också helt solklar även om CL inte saknade chanser. CL som är nykomlingar i södra div 1 serien kommer nog att skaka om många lag i serien.

Det var nog ingen som tvivlade på att KAIS skulle vinna sin kvart mot Sveiva och vinst blev det med hela 13-4. Det var hyfsat jämt målmässigt i två perioder då ställning var ”bara” 4-1 men 9-2 i sista visar på kvalité.

Det blev alltså semifinaler mellan Telge-Karlstad och KAIS-Jönköping.

Telge – Karlstad blev en mycket tät match som slutade 0-0. Även utvisningarna blev lika 2 för vardera laget. Jag tycker nog att Telge var lite bättre men båda lagen hade många målchanser och det var två duktiga målvakter som ”nollade” utespelarna. Även SD slutade mållöst och semin fick alltså avgöras på straffar där Anna Sederström (Telge) var den enda som gjorde mål och alltså vinst för Telge med 1-0.

KAIS hade ju gått fram som en slåttermaskin och kanske de skulle få motstånd från Jönköping som spelat mycket bra hela turneringen. Men det blev full fart från början och KAIS ledde med 3-0 redan innan tio minuter hade gått. Det var 4-0 efter första, 6-0 efter andra och hela 11-0 när matchen var slut.

Final alltså mellan KAIS och Telge vilket skulle visa sig bli en spännande final. Man vet ju inte om vinsten med 9-0 fanns i bakhuvudet på Moatjejerna men de var inte samma fart som i övriga matcher. Visserligen började det som det brukar redan 3,40 in i matchen kom KAIS första mål. Thérese Karlsson lyfte elegant upp bollen i nättaket efter lite slarv från Telge. Men Telge gav inte upp på något sätt och chanserna växlade mellan lagen. 6,24 in i matchen får vi en straff som Nadja gör 1-1 på. I sista matchminuten av första perioden kan Lina Arvidsson skjuta 2-1 till KAIS, det var ett passivt försvar som inte förmådde rensa bort bollen framför målet.

Andra perioden kom Telge lite närmare och nu var det jämt spel på planen. Man kanske trodde att Telge skulle tröttna men så var inte fallet, laget hade gått runt på alla sina 19 spelare under turneringen så krafter fanns det. Perioden sluttade mållös och det var alltså fortfarande ”Bara” 2-1 till KAIS inför sista perioden.

När KAIS kunde utnyttja en utvisning och göra 3-1 (Elin Reinestrand) efter nio och en halv minut så kändes det som tåget gått. Ett mål kanske man skulle kunna göra men två? Telge jobbade iaf på och 2-3 kom från Christelle Nivas klubba när det var 3 minuter kvar av matchen. I slutminuten satte Telge allt på ett kort och tog ut målvakten. Ett smart drag do Josephine Forsmark kunde kvittera då det endast var 2 sekunder kvar av matchen, jag har för mig att klockan stod på 19,59.

Ett mållöst SD följde men där Telge hade några bra chanser att vinna matchen, självklart hade KAIS också chanser men det hade man ju räknat med.

Finalen avgjordes alltså på straffar och matchvinnare blev Sara Kristoffersson och Anna Wijk, KAIS, både nyförvärv som satte sina straffar.

KAIS var helt klart turneringens bästa lag och jag tyckte det var jättekul att vi kunde bjuda på så bra motstånd i finalen.