Lördagens resultat.....

bjöd inte på särskilt många överraskningar. Iaf tycker inte jag det. Här kommer lite intryck.

Att Örebro på hemmaplan skulle rå på Karlstad var helt normalt. Karlstad har inte rosat marknaden under träningssäsongen. Sofia Atterfors var som vanligt den som klev fram med sina två mål (2-2, 3-2) i början på tredje perioden.

Huddinges seger mot Lockerud var väl inte direkt oväntad heller. Jag tror att hemmaplan kommer att ha en stor betydelse i matcherna mellan de lag som antagligen kommer att hamna på den undre halvan. Både Huddinge och Lockerud kommer att få bekänna färg i dagens matcher då de möter Pixbo (Huddinge) och Djurgården (Lockerud).

Rönnby gick upp i en 4-0 ledning i början på tredje innan Dalen började upphämtningen som räckte till slutresultatet 4-2. Dalen vann skotten men som sagt man ska få in bollen också. Duktiga Mathilda By som flyttats upp från Ungdom gjorde matchens och sitt första elitseriemål.

I Djurgården var det en annan elitseriedebutant, Malin "Malla" Andreasson som var premiärskytt. Sitt första (och absolut inte sista) gjorde hon redan efter 30 sekunder. Även elitseriedebutanten Therése Andersson gjorde mål för Djurgården.

Att Täby skulle vinna över Falun var väl inte helt oväntat det heller. Kanske att matchen gick till SD där nyförvärvet och "vinnarskallen" Ida Linné kunde avgöra. Enligt skottstatistiken var det Täby som dominerade.

KAIS:s seger över Endre var inte heller säskilt svårtippad. Seger med 4-1 varav två sena mål, antagligen i öppen kasse. Sara Kristoffersson gör två mål för sitt nya lag.

I "min serie" div 1 mellersta så slog Telge helt programmenligt Farsta med klara siffror. Jag var förstås där och kunde konstatera att siffrorna var i underkant. Det var en stor Telge dominans under hela matchen, självklart skapade Farsta en hel del vassa chanser på sina kontringar men som sagt 7-1 blev det.

Att Fröjered med nykomlingens entusiasm och energi skulle rå på Skattkärr som inte gått särskilt bra på försäsongen var inte heller så överraskande. Jag tror att Davids tjejer kan störa många lag på sin "hemma is".

Derbyt mellan Hässelby och Täby var tydligen en tight match där Hässelby kunde dra det längsta strået. Hässelby tar en time-out efter 11.28 in i tredje perioden vid ledning 5-2. Men när matchen börjar igen är det Täby som svarar med två snabba mål. Jennifer Stålhult gör två mål för sitt Täby i matchen.

Sala vinner över Umeå City i den norra serien. Madelene Backlund producerar från start och gör tre mål. Helena Lundqvist gör två mål för Sala och laget är mina favoriter till seriesegern.

Förra säsongens seriesegrare Sten Sture tar en imponerade 7-2 seger mot Skellefteå på bortaplan. Supertalangen och blott 15-åriga Amanda Johansson Delgado gör hela fyra mål i sin div 1 debut. Assisten till sitt första div 1 mål får hon från en annan 15-årig talang Elin Gabrielsson. Bäva alla andra distriktslag i F-15 SM där Uppland kommer att vara solklara favoriter.

I en tät match kan Uppsala vinna över Boden i SD. Matchvinnare blir Evelina Sparf.

Det resultat som överraskar mig är att Alunda rår på IKSU Ungdom och vinner med 4-3. Skottstatistiken visar en klar dominans för IKSU (32-21) men som sagt det är målen som räknas. Kul att Alunda kan vinna i sin div 1 premiär.

I gårdagens matcher i södra var det de fyra Smålandslagen som gjorde upp om poängen. Även här blev det två "väntade" lag som vann.

Östra vann på hemmaplan mot Ingelstad/Växjö med 9-4. Det tyder på att Ingelstad kommer att få det svårt i årets div 1, då Östra inte direkt imponerat på försäsongen. Rebecka Suneson gör tre mål och Boxholms (Östergötland) stora talang 16-åriga Ronja Hector gör mål i sin div 1 debut.

CL96 (Kalmar) kunde inte rå på Jönköping i sin hemmamatch. Inte heller det resultatet är särskilt förvånande då jag räknar Jönköping som en av favoriterna i södra serien. 5-2 till JIK slutar matchen och nyförvärvet från Lockerud Karin Didriksson gör de tre första målen för sin nya klubb Jönköping.

Jag har väldigt svårt att släppa det här med NIU-certifieringen och varför så många "inarbetade" gymnasieskolor (t.ex. Mullsjö och S:t Mikaelsskolan) inte fick förnyat förtroende. Många jag pratat med tror att det är ett "politiskt" beslut för att "skydda" RIG nu när det blir fritt intag till alla NIU-gymnasier.  Om det verkligen är så vill jag inte spekulera om men jag kan säga att RIG har en väldigt bra träningsmiljö och duktiga och kunniga instruktörer. Kanske skulle RIG:et ligga 50-70 mil söderut för att de skulle få de allra bästa att söka.

När det gäller "kampen" om NIU-certifieringen mellan Nyköping och "min" skola Igelstaviken är "hela" Södermanland väldigt förvånade över valet.




Kommentarer
Postat av: M

Det var väl inget märkligt med att Mullsjö inte fick NIU-platsen. Dom har bara tre program i sitt urval vilket och ställdes sannolikt mot Sandagymnasiet som har en bra mycket vassare miljö att erbjuda på vad det gäller studier och boende. Träningsmöjligheter och instruktörsmässigt ligger dom ungefär lika.

2010-09-27 @ 13:20:57
Postat av: Rosten

Hej "M". Jag vet att Sanda har en bra verksamhet och måste väl erkänna att jag inte hade 100% koll på Mullsjö. men det finns en hel del andra gy som inte fått förtroende iaf.

2010-09-27 @ 16:48:38
URL: http://rosten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0