Hur starka blir...

Rönnby Ungdon i årets div 1 mellersta? Rönnby elit lyfter upp fyra spelare.

Ännu har inte DIF presenterat nyförvärvet, däremot har Moa skrivit på för ytterligare säsonger.

Sten Sture får...

tydligen en kanonförstärkning. Ina Rhöös lämnar Umeå och IKSU för Uppsala där hon fått jobb. Sannolikheten är förstås 100% att hon ansluter till syster Elins lag. Elin har ju signat för ytterligare spel i Sten Sture och hon valde alltså bort elitserien och Täby IS där hon varit och provtränat.

Täby har i dagarna fått klart med Kajsa Åkerman som fortsätter i klubben.

Djurgården gjorde igår kväll klart med en mycket bra spelare som jag hoppas kommer att få en "nytändning" i och med övergången dit. Egentligen vill man vara först med nyheten men jag har lovat att vänta tills Djurgården gör det hela officiellt.

Själv var jag nere i Linköping igår, skjutsade ner dottern för att hon skulle få träffa nya tränaren. Såg i vimlet av spelare två tjejer från Solfjäderstaden och en från Onyx. Vet inte om det är övergångar på G, men varför skulle de annars vara där? Jag hörde återigen ryktet att målvakten Linnéa Edstrand från KFUM Norrköping är aktuell för Linköping.

Gästboken på Södermanlands hemsida har haft en debatt om övergångar mellan div 2 klubbarna. Om det är bra eller dåligt att samla talangerna vet jag inte. En risk kan vara att Nyken och Rockets får så starka trupper att de kör på 70% i serien utan när de möter varandra (två matcher) förstås. Det var Telges dilemma för några år sedan, när man sen kom till kvalet och skulle ge 100 så var det svårt när man var van att vinna på "halvfart". I skottgluggen hamnade också Telge lite oförtjänt tycker jag då aktiv värvning av spelare till div 2 laget inte skett. Givetvis är spelare som vill utvecklas välkomna till laget och någon "utifrån" lär det väl bli.

Fröjered (div 1 mellersta)....

får nya tränare. Det är David Karlsson som som flyttar till Tidaholm (nytt jobb) och lämnar Vänersborg.



Jag har pratat med David och han ser tränaruppdraget i Fröjered som sin största utmaning hittills som tränare. Att forma och få de unga spelarna, många är 16-17 år, att bli ett div 1 lag med målsättning att slippa hamna på någon av de 4 (!) sista platserna blir en tuff uppgift. Vi pratade också lite om vem/vilka som får bära favoritskapet i mellersta och enades om att vänta tills efter "Silly Season".

Jag tycker det är kul att David, som jag lärt känna genom mitt uppdrag i Linköping, "stannar" kvar i "vår" serie så vi kan fortsätta snacka om lag, spelsystem, favoriter m.m.

Vad händer i Västerås? Det pratas om konkurs och nedläggning, hemsidan är stendöd och jag har hört att Michelle Linhart ska vara klar för Vänersborg. Michelle har jagats av elitserieklubben Rönnby. Det blir givetvis en kanonförstärkning för Vänersborg.

Kan det bli så att...

Turinge Miners får jobba för seriesegern i div 3 Södermanland? Innan jag pratade med Matilda och fick veta att Kvarnen fått ihop ett riktigt bra lag så trodde jag att seriesegern var vikt för Miners duktiga tjejer. Nu  när Kvarnen fått t.ex. Sara Berg, fd. svensk mästare i Balrog, med i laget så kan Miners verkligen få konkurrens om seriesegern. Det ska bli spännande att följa t. o. m. div 3 i år.

När jag ändå skriver om Miners så har jag hört att mitt förra inlägg om återhämtning feltolkats lite av klubben. Mina tankar rör givetvis helheten för alla tjejer oavsett i vilken klubb de spelar. Jag hade en föreläsning för DJ tjejerna i Stockholm och det visade sig att inte många hade grepp om helheten.

Annars har jag inget nytt när det gäller övergångar men, men man vet aldrig, jag väntar på några bekräftelser.

Inom de närmaste dagarna får jag definitivt besked om vilka elever som ska gå innebandy till hösten, spännande.

Tänker man kortsiktigt...

eller långsiktigt i Södermanland?

Just nu förs det en debatt i gästboken på Södermanlands hemsida. Frågan är ska man värva "hej vilt" eller låta tjejerna stanna i hemmaklubben så man får en jämnare och bredare div 2 serie.  

Senaste övergångarna är att systrarna Thorén, Ulrika och Annika samt Malin Gadd lämnar Onyx för spel i seriekonkurrenten Nykvarn. De kommer givetvis att tagga till truppen ytterligare så att konkurrens skapas i laguttagningarna. Tjerna byter iaf inte "ner sig" utan går tll ett lag i samma division.

Tankarna med Nykvarns "systerförening" Turinge Miners som också värvat spelare till sitt lag är tydligen att försöka vinna U-16 SM.

Vad jag är tveksam till är att man kanske sätter klubben framför tjejernas utveckling. Enligt vad jag hört så lockar man alltså med spel i div 3 (20 matcher), att få resa på cuper (7 st), deltaga i SM (kan bli tre helger) samt träningar (3 ggr/v). Därtill kommar att många av tjejerna kommer att spela i Sörmlandslaget vilket innebär många (allför många?) sammankomster under året. Ska man dessutom börja på gymnasiet (kanske en linje med innebandyinriktning) med allt det innebär så känns det som ett tufft program.

Återhämtning-vila är något som både tränare och föräldrar glömmer i sin iver att utveckla tjejerna och klubben. För man kan inte begära att en tjej på 15-16 år som älskar att spela innebandy ska ha den självinsikten.

Jag hörde förövrigt att Rikard Gårdman hoppar av som sportchef för Nykvarns damer för att istället träna klubbens mycket duktiga P-94 lag.

Div 1 klubben Vänersborg har tydligen ett riktigt bra nyförvärv på gång, en tjej som en del elitserieklubbar också jagat.

KFUM Norrköpings duktiga målvakt Linnéa Edstrand funderar enligt rykten på att prova div 1 spel för Linköping IBK.

Div 2 Södermanland...

tror jag blir en tvekamp om seriesegern mellan "Rockets" och "Nyken". Fick just reda på att tre mycket talangfulla tjejer (div 2) gjort klart med Nykvarn.

Vilket lag som vinner den kampen kan man kanske få ett svar på under Go och Gla cup i augusti. Det kommer att bli en mycket bra turnering (bra jobbat "Dala") med elitserielag (4 st), div 1 lag från södra och mellersta (6 st) samt ovan nämda div 2 lag.

Vad händer ute i

innebandyvärlden? Känns som det är lugnet före stormen. Trupperna bör väl spikas nu inför sommaruppehållet. Det går just nu väldigt många rykten både i div 1 och div 2.

Kan det vara så att Köping har en "KAIS:are" på G, då menar jag förstås inte en spelare från KAIS utan tänker på KAIS toppvärvningar av Sara och Anna.

Råsunda verkar tappa en hel del av tjejerna från förra säsongen. Ryktet säger att det är 8-9 tjejer som försvinner.

Linköping har ännu inte fått klartecken från Sara Bergström.

Hässelby jagar tjejer över hela Stockholm, men får de några napp?

Hammarby tappar ett av sina starkaste kort i Malin Andreasson som skrivit på för elitlaget Djurgården.

Hagfors har värvat systrarna Hultgren, Emma och Johanna, från Lesjöfors/Filipstad. Två unga talanger som de tror ska ta plats i div 1 laget. Hagfors kommer nog ha ett av seriens yngsta lag med en hel del tjejer födda 93-95.

I div 2 så har Nykvarn haft två bra spelare på "provträning". Jag såg också en tjej som testat elit förra säsongen vara med på Rockets träning idag.

Turinge Miners har...

värvat friskt bland 94/95 tjejerna i Södermanland. Sist in är Linda Karlsson målvakt från Telge IBK. Det ska bli intressant att följa denna satsning på fram för allt U-16 SM lag, som jag tror har varit det stora lockbetet som tjejerna svalt med hull och hår.

Annat som jag hört är 6-7 turneringar, träningar 3 gånger i veckan plus då 20 matcher i D3. Tufft och hårt program.

Men det beror ju förstås på vilken kvalitet D3 kommer att ha kommande säsong.

Jag tror också att några av tjejerna sökt innebandy hos mig på Igelstaviken, vilket inte kommer att göra säsongen lättare.

Igår körde jag träningen för Telge IBK ej att förväxla med "moderklubben" SIBK och jag fick höra på den träningen att det fanns ytterligare tjejer på väg från Telge till Miners.

Jag har svårt att förstå att man väljer bort ett D2-lag för att spela i D3 men tjejerna är förstås unga och har framtiden för sig.

Hoppas det blir kvalitet och inte bara kvantitet, spännande satsning är det..

Kan ryktet vara...

sant att Malin Yngvesson ska spela div 3 innebandy för Åtvidaberg? Boxholm förlorar sin talang Ronja Hektor till Östra, som i år ska spela i div 1 södra.

Linköping presenterar två fina nyförvärv inom kort.

Örebro får ett fint tillskott i Maiju Merikanto från Sala Silverstaden. Det är tydligen direktiv från finska landslagsledningen att ska man vara aktuell för landslaget så är det spel i elitserien som gäller.

Det kommer nog att...

bli tufft för Gnesta i div 2 säsongen som kommer. De har verkligen blivit "söndervärvade" i år. Jag tror jag kunde räkna till att åtta tjejer från de "etablerade" som spelade mer än 15 matcher förra säsongen försvinner till andra klubbar. Vendela Sälg nästa som försvinner, hon är klar för Turinge Miners. Miners tillhör Nykvarns IF och är tydligen deras satsning på ett F-16 lag. Jag ser inte heller ett byte från div 2 spel till div 3 spel som det optimala för tjejernas utveckling men det finns säkert någon bra tanke bakom detta. Nykvarn är en förening med bra organisation så det blir säkert bra, vi får se.

Samtidigt meddelar "Rockets att Jennifer Lindholm från Strängnäs är klar för klubben.



Det är givetvis en fin förstärkning och nu känns det som om det är stenhård konkurerens om platserna i laget. Det gynnar iaf träningarna.

I Östergötland har man valt att spela div 2 serien med åtta lag vilket skulle innebära 14 matcher. Känns lite tunnt tycker jag men om man tänker sig spela med trippelmöten blir det 21 matcher och lite tight att hinna med innan kvalen sätter igång.
Tittat runt lite på hemsidor och saknar en hel del namn i laguppställningarna. Om det beror på att de ska byta klubbar eller dåliga uppdateringar låter jag vara osagt. Men  Rhöös, Yngvesson, Ericsson Orrebring och Zetterström är namn jag saknar.

RSS 2.0