14 dagar kvar...

till seriepremiären som sker mot Farsta.

Vi hade idag genrepet inför serien och på motståndarsidan stod elitlaget Endre. Endre pressade IKSU till fem matcher i semifinalspelet förra säsongen och är ett väldigt duktigt lag.

Vi hade redan möts en gång i år och det var i Go och Gla Cup i Nykvarn i augusti. Då var det en 2 X 20 match som vi lyckades vinna med 2-1 och tjejerna från ön var väl då inne i en tung träningsperiod så den riktiga snabbheten fanns inte i benen.

Nu var det alltså dax igen och det var också Endres genrep inför elitseriepremiären. Skulle vi kunna upprepa det fina spel vi hade mot KAiS i finalen nere i Karlstad? Hur starka var Endre nu?

Vi fick i alla fall ett svar redan i första perioden. Mot ett elitserielag kan man inte slarva bort bollen, de straffar en direkt! Endre började i ett högt tempo med mycket "bollrullning" och vi var inte riktigt med varken i kropp eller knopp. Innan det gått tre minuter var det 2-0 till bortalaget. Snabb bollrullning och mycket positionsbyte gjorde att vi inte riktigt fick kontroll över vårt försvarsspel. Så efter första perioden stod det 4-0 till Endre.

bild från Telges hemsida

Men det blev som Endre pratade om i periodpausen (berättat av Göran efter matchen), "så här tama kommer inte Telge ut till andra". Så blev inte fallet heller, det var en helt annan fart och inställning av Telge i andra perioden. Vi jämnade ut spelet mer och mer vann perioden med 2-0 genom mål av Lisa och Pernilla. Endre skapade förstås tryck och chanser de med men Erika i målet var väldigt duktig.

Inför tredje var frågan skulle vi orka hänga med i Endres tempo och svaret var javisst. Jossan gjorde 3-4 och det var inte helt oförtjänt. Sista minuterna tog vi ut målvakten för att försöka göra om bedriften vi gjorde mot KAIS att kvittera. Det var väldigt nära att vi fick in en boll till men slutresultatet blev 3-4.

I det stora hela så var det ett väldigt lyckat genrep för oss och vi ser fram emot premiären med tillförsikt. Att klara av att hålla så bra spel mot Endre är mycket bra. Även om Endre självklart hade mycket boll och förde matchen till stora delar så fungerar försvaret mycket bra.

Jag hoppas också att Endre tyckte det var värt att ta färjan till "fastlandet" för att möta oss för vi tyckte det var jättekul att de ville möta oss.

Tack till Endre och jag önskar dem lycka till i serien.