Improviserad träningsmatch...

mellan Telge och Rockets i wasa ikväll. En bra idé att matcha mot varandra när man ska köra två-mål på träningen. Det var visserligen bara två perioder (2X15) men nyttigt.

Tänkte också lägga in lite fler bilder från vår upptakt i skolan, här kommer ett litet kollage.





och från ettornas staffet













Sen efter ettorna kom alla "cola" tvåor och treor....







det gamla hederliga dela genom att kasta kubbor...

och sen lite matchposer...















Jag kanske inte är världens bästa fotograf, men......




Då har vi kört...

igång innebandyn på skolan. Terminen började med lite tävlingar och spel. Kul att se så många sugna elever. Det blir spel på torsdag också för 2:or och 3or, för ettorna börjar vi med tema-dag kost.

Nästa vecka blir det tester för hela slanten.









Det blev ett JA...

från Farsta som nu kliver in i div 1 mellersta. Intressant med ytterligare ett Stockholmlag som jag nu måste kolla upp lite. Jag vet att de spelat några fighter och bland annat vunnit över "kollegan" Råsunda och Nykvarn. En förlust finns också med och det mot Gävle.

Laget har fått nyförvärv från Djurgården och TT mer om det kommer.

Mitt Telge slog Huddinge med 1-0 i helgens träningsmatch. Målet av Nadja Nielikäinen och storspel av målvakterna Erica och Elin.

David (Fröjered) var och kollade matchen mellan JIK och Linköping. Rättvis seger för Jönköpingstjejerna med 5-2.


Farsta har tre....

år i rad missat att kvala upp till ettan. Nu har man fått erbjudande om att överta Västerås plats i div 1 mellersta. Frågan är om man på den svarstid man fått (24,00 på söndag) hinner gå igenom om man har resurser för ettan.

Jag antar att om Farsta tackar nej så går frågan vidare till nästa lag i turordningen. Enligt vad jag hört så ska det vara Södertälje. Vi får se på måndag vad som hänt.

Vad händer med tjejerna i Västerås? Det är nästa fråga, det ska också bli intressant att följa. Alla tjejer är ju nu fria att gå vart de vill.

Telge placerade sig...

som tvåa i div 1 östra förra säsongen. Laget är relativt ung då de flesta ligger i spannet 18-20 år. Det är alltså ett lag som har stor utvecklingspotential.

Tränarstaben har utökats med Per Tjusberg som kommer att tillföra laget många nya idéer och kommer att bli ett bra komplement till Peter Nilsson. Matte Weilow kommer i år att focusera sig på målvakterna.

På målvaktssidan har en "rokad" gjorts mellan Telge och Rockets där Lovisa Frisk och Erica Johansson bytte platser. Lovisa, som ska på breddläger för U-19 spelar alltså i Rockets i år och Erica som ligger väldigt nära en U-19 plats hon också kommer att finnas i Telge.  Elin Jonsson, som vann VM med U-19 i våras är den hon får tampas med om platsen.

På backsidan finns alla förutom Stina Karlsson kvar sen förra säsongen. Ett starkt nyförvärv fick vi i veckan då Malin Linder skrev på. Malin spelade förra säsongen elitinnebandy i Huddinge IK.

Framåt ser det också mycket bra ut. Johanna Stenberg tröttnade visserligen på allt resstrul i sitt pendlande mellan Katrineholm och Södertälje men vi har stärkt upp med fina nyförvärv.
Namnkunnigast av dessa är väl Åsa Tjusberg som också hållit till i Huddinge de senaste säsongerna, Åsa är allround och kan spela på alla positioner (kanske inte målvakt). Ett annat fint nyförvärv är förstås Sara "Ladan" Ladstedt som gjorde 35 poäng på 14 matcher för Nykvarns i div 1 västra förra säsongen. Ytterligare två intressanta nyförvärv finns i Älvsjötjejerna Linn Kihlström och Lisa Hulting. Camilla Reinholdsson återkommer till laget efter att ha varit utlånad till Södertälje "Rockets" under våren.

Träningsmatcherna har varit ömsom vin ömsom vatten hittills. Vinsten mot Endre i helgen satt givetvis fint men även matchen mot DIF såg bra ut.

I helgen möter laget Huddinge och helgen efter bär det av till Karlstad för Kallsta open.


Västerås i konkurs!!!

Idag meddelades det att Västerås herr/dam elit går i konkurs. Det innebär att damlaget inte kommer att spela i div 1 mellersta denna säsong. Om någon annan klubb får erbjudande om den vakanta platsen vet jag inte just nu men vad jag hört så är det möjligt att så kommer att ske. De lag som står på tur ska tydligen vara ett lag som ligger rätt geografiskt sett.

Det ska bli spännande att se vad som händer med tjejerna i Västerås, vilka lag kommer att få övergångar. Köping, Sala, Rönnby och Västerås Ungdom är väl de lag som ligger bäst till. Men hur lätt är det att "plocka in" nya i ett lag som bör ligga långt fram i lagkänsla.


Idag så ska....

Västerås betala in avgifterna för lagen i SSL (herrar) och div 1 (damer). Jag hoppas verkligen de klarar av det. Idag ska jag också skriva om "mitt" lag i div 1 västra Telge SIBK. 

Telge SIBK förstärker...

sitt försvar.

Duktige backen Malin Linder som de senaste säsongerna spelat för elitserielaget Huddinge IK är klar för Telge. Malin är en spelskicklig back med ett bra skott som kommer att passa väldigt bra in i laget.

Jag är väldigt nöjd med att ro denna förstärkning i hamn.


Täby FC är en .......

intressant nykomling i ettan. Det finns en hel del rutin från elitserien i laget trots att tjejerna fortfarande är unga.

Framåt är laget väldigt bra med många kreativa spelare och laget har en hel del "notoriska" målskyttar. Laget har många väldigt bra forwards som systrarna Hedlund, Jennifer Stålhult samt nyförvärven Sara Attermo och Erika Niklasson. Den sistnämde är född 93 men kan utvecklas mycket under Görans ledning.

Försvarsmässigt finns det väl en del brister än men jag tror att Göran Hagberg har styrt upp det till seriestarten. En mycket bra back har de iaf i Fia Ununger.

Tips: det blir en placering på den övre halvan.

Då var Go och .......

Gla Cup till ända. Segrare blev Endre som ganska lätt slog Falun i finalen. Jag tror det var många trötta skallar och ben i Falun i den matchen då de hade en tuff semi mot Djurgården.

Annars syntes det ganska tydligt att träningen med klubba och boll inte riktigt satt hos lagen i denna turnering. Det var en hel del missade passningar och skott. Många lag höjde sig under turneringen gång och då främst Falun som inledde cupen med en medioker match mot Huddinge som de förlorade med 2-1. Samma förlustsiffror hade ju Endre mot Telge i sin första match, Telge blev alltså det lag som lyckades slå årets cup-segrare.

Fick ett samtal från David ifrån Varberg där "hans lag" (Fröjered) fått en lektion av div 1 kollegan i södra, det blev förlust med 14-4.

Linköping träningsspelade mot Solfjäderstaden (div 2 Östergötland) och låg under efter ordinarie tid (3 perioder) med 4-2 men kunde vända till vinst efter den 4:e med 6-4.

3 lag kvar att skriva om i mellersta, Täby blir nästa......

Go och Gla Cup...

i Nykvarn startade igår kväll. Matcherna spelas 2 X 20 effeltiv tid, så det är inte riktigt "hela" matcher. Jag hann med att se tre matcher:

Endre - Telge   1-2
En match där Endre (givetvis) hade mer boll men Telge spelade mycket bra försvarsspel och gav inte gotländskorna några ytor framför mål. Telges kontringar var vassa och de hade många bra anfall där de kunde etablera spel i Endres försvarszon. Telge behöver inte alls "skämmas" för segern.

Falun - Huddinge   1-2
En match mellan två elitserielag borde visat upp mer när det gäller fart. Matchen som sådan var ett "sömnpiller" i jämförelse med matchen innan. Det är två lag som jag tror kommer att husera på undre halvan av serien.

Förbundkapten Vaara hade tydligen skrivit ner Huddinge totalt i en artikel på Innebandymagazinets hemsida som nu är bortplockad (?). Jag hann tyvärr inte läsa den men fått den relaterad och ska verkligen en förbundkapten vara så negativ mot sin egen sport?

Djurgården - Nykvarn   8-2
Ett Djurgården från elit ska självklart vara många mål bättre än ett div 2 lag. Jag tycker Nykvarn gjorde en bra match och stod upp bra mot DIF.  Djurgården kom till spel med många backar så det var en hel del tjejer som spelade på ovana platser som forwards. Nykvarn blir mer och mer min favorit till att vinna div 2 Södermanland.

Idag blir det att titta på deras seriekonkurrent "Rockets" mot Telge bl.a. Lördagen kommer alltså att tillbringas i "metropolen" Nykvarn.

Skattkärr kom på....

andra plats i div 1 västra förra säsongen. Mycket tack vare ett bra försvarsspel och vassa kontringar. En annan orsak till 2:a platsen var nog systrarna Lindgrens övergång till Rönnby vilket gjorde att Köping "rasade" i tabellen under de sista omgångarna.

Anders Björklund gjorde ett bra arbete med truppen och det behövs nog att han är på "topp" även i år. Jag kunde räkna till 7 nya tjejer i truppen som kommer från klubbar i närheten och är födda på 90-talet (en 89:a). Lovande spelare där flera spelat i distriktslagen för Värmland och nu har möjlighet att ta ytterligare ett steg i sin utveckling.

Förluster är Johanna Karlsson och Mikaela Målström till Karlstad samt Aida Bengtsson som går till Lockerud.

Tips: undrehalvan, vi får se om tipset håller tippade ju helt fel på deras placering förra säsongen.

Ikväll kör Go och Gla Cup igång med många roliga matcher.

http://www.nykvarnsif.se/?page_id=4281

Rönnby Ungdom .....

hamnde förra säsongen på den nedre halvan av div 1 östra.

Hemsidan är dåligt uppdaterad så vilka nya som tillkommit är hölj i dunkel. Jag antar att man i möjligaste mån fyller på sina förluster med duktiga spelare från juniorleden. För "förluster" har man då tjejer flyttats upp till elitlaget.

Dessa är Maria Jansson (back), Kajsa Andgrim (back, Isabell Halling (fw) och Mathilda By (fw). Jag har sett dessa både i klubblag och distriktslag och de är spelare som har potential att utvecklas i elitserien.

Fyra tunga förluster som måste ersättas. Jag har svårt att tro att den kompetensen finns i egna leden så om inte man hittar några riktigt bra spelare "utifrån" får laget det svårt i år. 

Tips: laget kommer att få kriga på den undre halvan.

Råsunda är nog den...

klubb förutom Västerås som jag har minst koll på. Hemsidan ger inte mycket besked om hur truppen - nyförvärv - tappade spelare ser ut.

Vad jag vet är att Susan "Garpen" Garpensund flyttat till andra sidan jordklotet (Australien). Där har laget tappat en viktig pådrivare och duktig center. Andra förluster är förstås poänggörarna Lisa Johnsson och Josefin Nilsson som båda skrivit på för Djurgården.

Även deras tränare förra säsongen Jeanette Giörtz har skrivit på för DIF. Vilken som kommer att ta över efter henne vet jag inte.

Nyförvärv som jag vet om är två backar från Älvsjö.

Trots att laget kom trea förra säsongen tippar jag att de hamnar på undre halvan fast väldigt nära gränsen till övre.


Fröjered spelade...

mot Husqvarna (div 2 Småland) och resultatet blev 5-5. Kanske inte helt imponerande så David har nog lite att jobba med på träningslägret nästa helg.

Djurgården kommer att presentera ett nyförvärv nu i veckan. Jag vet att det är en duktig tjej... ;)

Köping slog Älvsjö (div 2 Sthlm) med 14-5

Telge spelade oavgjort...

1-1 i sin andra träningsmatch. Motståndet stod Nykvarn (div 2) för.

Telge har haft ett tvådagars läger som avslutades med en match mot Nykvarn. Det var ett heltaggat "Nyken" som klev in på banan och förde spelet under första perioden. Ett snyggt skott i nättaket (tror det var Johanna Ottosson) gjorde att Nykvarns ledde med 1-0 efter första perioden-

I andra och tredje blev det mer och mer Telge iaf när det gäller målchanser men Szilvia i målet gjorde en kanonmatch och släppte bara in ett mål. Det var Lisa Hulting som gjorde sitt första mål i Telge. 

Jag vet att Telge använde matchen till att träna in vissa moment och ett av dem lyckades de iaf väldigt bra med.

Innan matchen har jag haft Södertälje som favorit till seriesegern i div 2 Södermanland men efter "Nykens" match idag så blev det mycket mer ovisst.

Go och Gla Cup nästa helg ger kanske lite mer ledtrådar inför den tvekampen.

Micke Wasell har börjat sätta sin prägel på laget och det såg bra ut iaf idag. :)

Jag hörde också att Telges D2 lag spelat 3-3 mot IBF Linköping som var seriesegrare i div 2 Östergötland förra säsongen och det lovar också gott för framtiden i Telge. 

Linköping vann över...

Huddinge med 3-2 i dagens träningsmatch i Multihallen/Nyköping.

Nya ansikten i LIBK var Sara Bergström (Täby IS), Carolina Kaugesaar (Karlstad), Jonna Henrichsen (Solfjäderstaden), Emelie Ruohonen Lundin (Onyx) och Linnea Edström (KFUM Norrköping). Med fanns också några "påläggskalvar" från Ungdomslaget.

Huddinge förde i stort sätt hela matchen mest på grund av att LIBK backade hem och ställde upp på egen planhalva. Mycket bra målvaktsinsatser av Linnea och Sofia  var orsaken till att Huddinge "bara" gjorde två mål.

Sara visade att hon kommer att vara värdefull för Linköping, två mål från hennes klubba det tredje målet gjordes av Emelie Rosén.

Huddinge har under de senaste veckorna kört stenhård fys och inte varit på plan med klubba och boll vilket kan försvara deras ganska svaga insats.

Linköping kommer att bli starka i år och stämmer ryktet att Lisa Nerell (Täby) kommit in på skola i staden så har de chans att få en klasscenter.

Saknade en hel del av tjejerna som spelade förra säsongen.

Tips: laget kommer absolut på övre halvan i serien.

Träningsmatch idag i....

Wasa Sporthall mellan Södertälje "Rockets" (div 2) och Täby FC (div 1). Matchen vann Täby med 9-1.

Jämn match i 10 minuter sen tog Täby över mer och mer. Den stora skillnaden var närkampsspelet och passningstempot.

Sara Attermo visade att hon kommer att bli nyttig för Täby. Bäst på plan var Täbys back Fia Ununger.

Mer om Täby kommer senare på bloggen.

Nästa lag som....

ska kommenteras i div 1 mellersta är Linköping IBK. Men jag väntar tills efter helgen då jag på söndag ska se dem träningsspela mot Huddinge. "Nille" har ju på sin blogg skrivit att nya ansikten kommer att vara med. Jag såg att Jonna Henrichsen saknades i "Fjäderns" trupp på deras hemsida så jag antar att hon är en av de nya. Det ska bli intressant att kolla in vilka mer nya som finns i truppen på söndag.

Jag pratade med Johan Orrmo Trosa/Edanö häromdagen och fick höra att trots tunga förluster av Amanda Eriksson och sytrarna Markussen räknar de med att kunna ställa ett slagkraftigt lag på benen. Hela 10 nya tjejer har tillkommit och det gynnar framför allt konkurrensen.

Första träningsmatchen...

för Telge spelades igår och det blev en på pappret klar förlust. Sten Sture (läs systrarna Rhöös) vann med 4-0 (1-0,2-0,1-0). Spelmässigt tycker jag att Telge vann första perioden, Sten Sture den andra och i tredje dominerade Telge. En mycket bra målvakt i bortalaget och lite oförmåga att omsätta chanserna i mål gjorde att Telge nollades.

Det var ju Telges första match så lite syntes det att man inte var helt vana med positionerna i försvarsspelet. Laget gick på två backpar och tre kedjor och det blandades ganska friskt i kedjorna. Det märktes att förra årets poänggörare Nadja, Sandra och Jossan saknades.

I Sten Sture handlade det mycket om Ina och Elin Rhöös. Jag tror Ina gjorde två och Elin ett mål vem som gjorde Sten Stures sista vet jag inte.

Summa sumarum en bra uppstart för Telge mot ett duktigt och trevligt Sten Sture.


Då var alla papper...

klara och betalning gjord till SIBF. Det känns jättekul att Åsa Tjusberg valt att spela för oss denna säsong.

Åsa som jag känt i många år, även tränat i både lag och på skolan är en väldigt bra förstärkning.

De senaste säsongerna har hon spelat med Huddinge i elitserien.

Hon är allround och kan spela både back, cf och fw.

Nu börjar lagen att...

träningsmatcha. Det vore kul om ni kunde skicka in resultat till bloggen.

Jag vet att Djurgården mötte Täby FC igår. Resultat 11-5 till DIF. Malla Andréasson, ny från Hammarby, gjorde hela 5 mål en annan "nykomling" Ranja Varli var också duktig. Täby gjorde sitt första pass på "is" så jag tycker det ser lovande ut för dem.

Vinner Köping...

div 1 mellersta denna säsong? Jag vet att man i klubben har ställt målsättningen högt och visst finns det förutsättningar.

I och med att Hanna och Frida valde att gå tillbaka efter utlåningen till Rönnby så steg givetvis lagets chanser.

Man har även värvat en målskytt från Forby, Pernilla Karlsson, som gjorde 66 poäng i div 2 förra säsongen. Forby har även fått släppa ifrån sig en duktig back till laget.

Men man kanske ska avvakta med ytterligare funderingar kring laget, då det ikväll tydligen ska fattas ett beslut om Västerås vara eller icke vara. Köping lär nog ligga bra till för att få förstärkningar från den klubben om ett konkursbeslut fattas. Kan alltså bli mer att blogga om men redan nu står det klart att Köping måste räknas solklart att hamna på övre halvan.

I morgon ska jag berätta en nyhet om Telge också.

Även Hässelby SK IBK har...

nya tränare inför denna säsong. Samuel Rosenkvist (från Bele/Barkaby D2) och Jonas Engman (Sollentuna herrar) är de två som ska styra Hässelby.

Laget hamnade på 5:e plats i debutsäsongen (div 1 östra) och det var ett klart godkänt reultat. Hässelby har ett ganska ungt lag med en ålderskoncentration 18-20 år så tjejerna bör fortfarande vara under utveckling.

Nya i laget är Ida Ternvall (Bele/Barkaby) som var med och vann SM-guld med Stockholm i våras. En duktig tjej som jag tror Hässelby kommer att få stor nytta av. Ett annat nyförvärv är Sara Larsson från Järfälla. Klubben lånar också duktige målvakten Michele Simpson av Djurgården (Balrog).

En träningsmatch vet jag att laget spelat och det blev oavgjort mot Sten Sture (4-4).

Hässelby hade förra säsongen ett genomtänkt spelsystem som de lyckades väldigt bra med. Jag antar att många klubbar har läst av det inför denna säsong men mitt tips är att laget hamnar på övre halvan.

Hammarby IF levde lite...

farligt förra säsongen. Ett lag som var rankat högt i Östra var inte långt från att åka ur. En bra spurt räddade laget.

Årets upplaga är jag  lite osäkert på, finns viss info på hemsidan men inget direkt om nyförvärv och vilka som lämnat klubben.

Klart är att också Hammarby har en ny tränare i år, "Manne" Mannersten, som tränat Djurö/Vindö herrar. Vet inte så mycket om honom så tiden får bedöma honom.

Med lite uppkollning så har väl klubben några nyförvärv i Camilla Johansson (tillhört Balrog), Malin Gustavsson (tillhört Huddinge), Madeleine Markusson (Venelsö) Jennie Mannersten (Högdalen). Finns antagligen en del nya till, klubben brukar ha ganska hög omsättning på spelare.

Såklart finns det även tjejer som lämnat bland annat lagets poängdrottning förra säsongen, Malin "Malla" Andréasson 33 p, som skrivit på för Djurgården. En annan förlust är förstås Carolina Malmstedt som gått till Huddinge. Två kännbara förluster såklart. 

Hammarby har presenterat en trupp på sin hemsida och i den saknades det en hel del tjejer som spelade många matcher förra säsongen. Emelie Skotte, Lina Käck, Lisa van den Berg, Emelie Hallman och Erika Sjöberg om de ska spela för klubben, byta eller sluta vet jag inte.

Man har givetvis många bra spelare kvar också, Julia Jernberg, Sofia Aadli med flera. Ändå tror jag att det blir undre halvan även för Hammarby.
 

Hagfors IF är också....

nykomling i div 1. Laget (klubben) lever i symbios med gymnasiet i staden som har en innebandylinje (REK) där jag tror att många tjejer går/gått.

Tränaren för laget Johan Gustafsson är också lärare på gymnasiet. Jag kan tänka mig att laget är ett "mini RIG" vilket innebär ett ungt lag.


Johan Gustafsson

Ambitionen under sommaren har varit att bygga upp tjejernas fysik för att kunna stå emot det tuffare spelet i div 1 om man jämnför med div 2. Jag känner Johan sen alla våra REK-träffar i förbundets regi och vet att han ser mycket till ambition och motivation när det gäller tjejerna. Det kommer alltså att vara ett ungt, talangfullt och supermotiverat lag som kommer till spel i div 1.

Några nyförvärv är också presenterade och det intressantaste är en talang från Öland (Färjestaden) som flyttar till klubben för att gå på gymnasiet. Hon heter Caroline Persson spelar back och var kapten i Smålands distriktslag (F-15) förra säsongen. Andra distriktslagsspelare som signat är två Värmlandstjejer, målvakten Sandra Jansson och backen Jennie Olsson. Dessa tre tjejer är alltså födda 94. Två duktiga systrar Hultgren, Emma och Johanna har också skrivit på, de kommer från Lesjöfors.

Lagets bästa poänggörare och poängdrottning förra säsongen (div 2 Värmland) var Linnea Nilsson med 44 poäng, 39 poäng gjorde Sabina Bromander, Katrin Sjöberg och nyförvärvet Johanna Hultgren.

Det kommer antagligen vara seriens yngsta lag som Hagfors ställer på benen så det ska bli intressant att följa vad Johan kan göra med laget.

Jag tippar undre halvan för laget men som sagt all info om övriga lag finns ju inte än.

Tänkte jag skulle blogga...

lite om div 1 mellersta som ser ut att bli en tuff serie. Jag har varit ute och kollat runt lite på lagens hemsidor och vissa har inte mycket nytt att komma med.

Värst är nog Västerås hemsida som är helt död, vad händer i den klubben? Andra mer eller mindre intetsägande sidor är Linköpings och Täbys.

Men jag tänkte ta lagen i bokstavsordning och börjar alltså med Fröjereds IF.
Laget halkade in lite på ett bananskal då Surte drog sig ur. Laget hade förlorat i kvalet mot Hagfors IF i SD och föll alltså med minsta möjliga marginal.

David Karlsson är ny tränare i klubben och det ska bli intressant att se vad han kan göra med laget. David lärde jag känna när han tränade Vänersborg förra säsongen och det gjorde han klart godkänt.
Vad David själv tycker:
http://www.youtube.com/v/hnbl47GYnUc&color1=0x6699&color2=0x54abd6&hl=sv_SE&feature=player_embedded&fs=1

Laget består av ett gäng unga tjejer som har framtiden för sig frågan är bara om de hinner utvecklas tillräckligt mycket redan denna säsong för att hålla sig kvar.

Några nyförvärv från Skövde (4 st) och en hemvändare från Husqvarna kan man iaf presentera. En relativt tung förlust är givetvis Lilly Djurberg som gjorde 39 poäng för laget i div 2 förra säsongen. Jag tror hon har flyttat till Jönköping för studier.

Att laget troligtvis hamnar på den undre halvan är också ett tips från mig men då man ännu inte vet statusen på alla lag så kanske det är bäst att avvakta med tips om placeringar.

Det rör på sig...

fortfarande när det gäller spelarövergångar inom div 2 Södermanland. Klart är att två tjejer som kommit in på innebandyn på Igelstaviken byter klubbar.

Susanna Karlsson, back från Telegs div 2 lag, går till Södertälje/Rockets.

Sandra Andersson, mv i Strängnäs, byter till Telges div 2 lag.

Det ryktas även om att Sophie Bjurström flyttar från Telge till Trosa/Edanö. 

När det gäller Telges div lag så är två jätteförstärkningar på väg in. Jag hoppas kunna presentera iaf den ena i början på nästa vecka.

Som jag bloggat förut så ser div 1 mellersta väldigt stark ut och jag ska försöka mig på en analys om lagen trots att vissa hemsidor är så gått som nerlagda när det gäller info om nya spelare och de som slutar/byter klubbar. Jag förstår att man inte vill skriva om spelare som är på G men inte klara men i dagsläget bör man väl iaf ha truppen klar till 80% annars tror jag man är illa ute.

Min gamla "trätobroder" Dala i Nykvarn slutar och det tycker jag är väldigt synd.

Under förra säsongen...

försökte jag mig på att skriva om div 2 Östergötland. I år så finns det inte mycket som jag vet då min tid i det distriktet är förbi.

Det är iaf en intressant variant att "bara" ha åtta lag i div 2 och möta varandra tre gånger. Det kan ju bli lite avgörande vilka man får hemma i den 3:e matchen. 21 seriematcher ska hinnas med så det blir ett tight spelschema.

Vilka som slåss i toppen blir nog samma lag som förra säsongen.

Jag såg att Malin Yngvesson står med i truppen hos IBF Linköping så övergången till Åtvidaberg blev tydligen inte av. Några nya har droppat in i truppen och den enda jag egentligen saknar är Anna Rhöös. Men hon är ju aktiv på bloggen så det blir nog spel för henne också när alla bitar fallit på plats.

Solfjäderstaden tappar Caroline Törnberg som går till JIK då hon ska plugga i Jönköping? Jag vet att någon tjej också varit på Linköping IBK:s träningar men om det blir övergång är väl inte klart. Ingen koll på vilka nya som kommit in i truppen.

Åby unga tjejer har blivit ett år äldre och förhoppningsvis ett år bättre så de kan bli en het kandidat till seriesegern.

KFUM har mist sin tränare Rågher som ska köra Örebros herrar denna säsong. Hur det sen är med fd Linköpingstjejerna har jag ingen susning om men antar att de spelar vidare och gör de  det så finns laget med i toppen. Laget har fått Linda Boiardt som kan bli en rejäl förstärkning. Henne var jag intresserad av att få till Linköping när det begavs sig. Jag har även hört ett rykte om att en målvakt tränat med Linköping IBK.

platserna 5-6 är nog vikta för Linköping Ungdom och Mjölby och platserna 7-8 för Boxholm och Finspång.

Vad som händer med Linköping IBK är förstås spännande att följa. Niclas är hemlighetsfull om nya spelare samt eventuella förluster men det börjar nog närma sig ett beslut om trupp så tryggheten infinner sig. Träningen är ju igång och ett läger i Oxelösund är inbokat nästa helg med en avslutande träningsmatch mot Huddinge IK. Jag kanske kommer med lite synpunkter efter den matchen. ;)

Kan något annat lag....

hota Nykvarn eller Södertälje i div 2 Södermanland. Jag tror inte det utan seriesegern blir en kamp mellan dessa två lag.

Båda lagen har värvat friskt inför säsongen och har väl i stort fått ungefär likvärdiga nyförvärv. Men när det gäller förluster så har "Nyken" tappat några fler. Rockets stora förlust är förstås Matilda som försvinner till RIG i Umeå de har ytterligare några förluster men inga som var bärare av laget.

Nykvarn tappar också en tjej till RIG då Rebecca Heed-Arvidsson också kommit in på skolan. Den stora förlusten är förstås Sara "Ladan" Ladstedt som fortsätter spela div 1 innebandy men nu i Telge. Ett par till som spelade mycket förra säsongen har tydligen tagit en "time-out" så får vi se hur länge den varar.

Jag trodde efter förra säsongen att Onyx och Trosa/Edanö skulle kunna blanda sig i striden men tunga förluster för båda lagen gör att de nog får vara med och slåss om placeringarna 3 och nedåt.

Telge kommer att bygga ett nytt lag under Carinas ledning och utbildning för att så småning om kunna ta ytterligare ett kliv upp är viktigast.

Strängnäs tappar flera av de bästa så de får också inriktasig på att "börja om" med nya spelare

Gnesta är den stora förloraren i år, de har tappat en 6-7 spelare från förra året och får det nog jobbigt.

Flen vet jag inte så mycket om men inte blir det någon topplacering iaf.

Katrineholm får tillbaka Jojjo från Telge och jag antar att Stina också hänger på för det skulle ju vara synd om hon slutar. Det gör att Katrineholm iaf blir bättre än förra året sen får vi se hur långt det räcker.

Tillslut har vi Torshälla som är ett rutinerat gäng men om alla "orkar" köra vidare vet jag inte. Det var väl lite si och så förra året.

Det ska bli intressant att följa "Nyken" och "Rockets" i Go och Gla Cup, den kan nog ge en liten fingervisning om vilket lag som ser starkast ut.

Idag så ska Telge...

"gå på is" i Wasa Sporthall. Både D1 och D2/3 lagen kör sitt första pass inomhus efter sommaruppehållet. D1:an ska vad jag hört köra tester och när det gäller D2/3 så blir det internmatch. Vi ska väl så fort som möjligt ta ut starttrupperna för D2 och D3. Jag kommer givetvis att "hänga" i hallen och kolla hur det ser ut och se vilka som skött sommarträningen.

Förhoppningsvis kan jag inom kort presentera två nyförvärv till D2 laget och jag vill påpeka att vi inte värvat utan det är spelarna som sökt upp oss.

Jag ska också börja planera skolstarten när det gäller innebandyn, klart nu med vilka som fått klartecken för skolan sen får man se om det är någon som hoppar av i sista stund. Det ser iaf intressant ut med många duktiga tjejer och killar på väg in till skolan.

Jag hade väl tänkt skriva lite om div 1 norra också men det är ganska tomt på många hemsidor så jag kan väl bara konstatera att Sten Sture ser starka ut och får väl tillsammans med Uppsala bära favoritskapet i år också.

Såg att Sam Jonsson skrivit på för Linköping, så nu har jag två fd elever och en dotter att heja på i den klubben.

RSS 2.0