Nu är det 60....

"heta" minuter kvar för Linköping. Vinna eller försvinna det är frågan? Det ska inte vara någon omöjlighet att "kämpa ner" Pixbo på lördag.

Matchen mot Skattkärr ägde LIBK i de tio första minuterna av tredje annars tycker jag Skattkärr spelade lugnt och tryggt och var snäppet bättre. Fia gjorde några "den finns inte" räddningar. Jag måste säga att det är jobbigt att sitta på läktaren "och tycka".

Starkt av Nykvarn att våga ta ut målvakten i SD kunde gått hem.

Stort grattis till...

Sten Sture som trots en SD förlust mot FBC Uppsala vann div 1 Norra.



Inför hela 922 åskådare tog Sten Sture den poäng de behövde för att vinna serien. Båda lagen slutade på 40 p men Sten Sture hade en mycket bättre målskillnad.

Nu stundar kval mot Västerås och det känns som lite av derby det med.


Kan IBF Linköping...

ta in 22-24 mål på KFUM Norrköping på sina två matcher? Jag räknar då med att KFUM vinner sin sista match mot Mjölby med 4-6 plusmål. IBF har Boxholm idag och sist man möttes (DM-kvarten) blev det plus 7 och det bör man isf utöka med en +10 vinst idag. Gör man det så kan det gå. Kul att serien fortfarande är levande i och med krysset igår mellan KFUM - och Solfjäderstaden (2-2).

Då ska jag köra...

mitt tips inför helgen. Jag tror iaf att jag under säsongen har klart mer rätt än fel i mina tips. Mitt "boggie-team" är ju Strängnäs i div 2 Södermanland, inte många rätt när de spelar.

I tvåan Södermanland ska Södertälje säkra kvalplatsen denna helg. Jag tror inte att de får några större problem med Torshälla. Reinholdsson - Norin har gett stabilitet och fart samt att Matilda verkar kommit igång igen. Distriktslags SM slet hårt på henne men nu verkar hon ha återhämtat sig.
Det är konstigt att en stad (Eskilstuna) med 95,000 innevånare inte har ett enda flicklag i Sörmlandsserierna, innebandyn är verkligen på delis i Södermanlands största stad. Torshälla i mitten på div 2 A och Mesta sist i div 2 B. Tipset blir 6-2 till "Rockets".

Telge - Strängnäs slutar med en uddamålsvinst för Telge      6-5
Jag hoppas Tommy får ordning på det "gamla" gardet så att de hjälper till att försvara också. Såg dem mot Onyx och då producerade de 5 mål framåt men var samtidigt inne på 6 bakåt och det är förstås inte godkänt av dem. Unga tjejerna stred på bra och där finns det kämpaglädje.

Onyx - Trosa     6-4
Trosa är en liten gåta för mig, jag har sett dem spela några matcher och tyckt att de spelat bra men de förlorar iaf matcherna. Jag tror att seriositeten inte ligger på samma nivå bland alla tjejerna i laget.

I Östergötland spelas det en högintressant match mellan KFUM Norrköping och Solfjäderstaden. Vinst för KFUM och Solfjäderstaden är avsågat från seriesegern, detta gäller även Åby som kan sluta på samma poäng som KFUM men har mycket sämre målskillnad. Jag tippar att Solfjäderstaden tar sista chansen till serieseger genom att vinna med uddamålet, resultat 4-3. IBF Linköping som fortfarande har chansen att vinna serien möter Boxholm som de slog stort i DM-kvarten (12-5). Motivationen måste vara på topp hos IBF-tjejerna och när laget både har klass och motivation så ska det inte vara några problem. IBF Linköping -  Boxholm     11-4

Övriga matcher i helgen är:
Finspång - Mjölby     3-6
Antvarden - IBF Norrköping     7-3

I div 1 Östra slutar det så här i sista omgången:
Hammarby - Västerås     3-7
Råsunda - Borlänge     8-2
Rönnby Ungdom - Hagunda     6-3
Sala - Telge     4-5
Vendelsö - Hässelby     4-7

I div 1 Västra spelas det som jag sagt två viktiga matcher på söndag, då Kumla tar emot Nykvarn och Linköping tar sig an Skattkärr. Kumla åker ur om de förlorar och Nykvarn är klara för ettan om de vinner. Ska "firma" Ladstedt - Heponiemi fixa kontraktet åt Nykvarn eller kommer Kumla att vinna där Jessica Storm troligen är med nyss hemkommen från utlandsresa. Jag tippar att Nykvarn vinner matchen men först i SD så det kommer att få gå i "väntans tider" tills nästa helg om inte Linköping förlorar förstås. Tipset i Nykvarnsfavör 5-4 (SD).
Linköping spelar denna match i Sporthallen och det kan förstås vara både en för och en nackdel, de är inte intränade på golvet direkt så det ger ingen fördel. Däremot tror jag att den större planen kan gynna dem. De bör vara mycket mer motiverade än Skattkärr som redan är klara. "Totte" har ju fått ytterligare lite tid att lära in sig på tjejerna så det bör väl göra hans laguttagning lite lättare än innan matchen mot Kumla. Har de samma medflyt som i den matchen så slutar det med en seger. Självklart tror jag på en seger och det med 6-3 och skulle samtidigt Kumla slå Nykvarn så är Linköping klara för ettan nästa säsong.
Övriga matcher i serien är:
Lördagsmatchen Pixbo - Örebro    5-4 vilket skulle ge Örebro deras andra förlust i serien och att kunna gå igenom serien med bara två förluster är starkt gjort och skulle de vinna så är det förstås ännu större!

På söndag möter man (Örebro) Marstrand och det kan ju förstås bara sluta på ett sätt, med en storseger med runt 10 bollar. Tips 12-1
Vänersborg tar sig an det andra "lördagslaget" Pixbo och jag tror att Davids tjejer fixar ett oavgjort i den matchen 4-4 blir det.  

Några avgörande....

matcher i de olika serierna denna helg.

I div 1 norra spelas tre avgörande matcher. Seriefinal mellan Sten Sture (39 p) och FBC Uppsala (38 p), det kan bli ett hett derby där Sten Sture har lite fördel genom att ett oavgjort resultat räcker för serieseger. Även för bottenstriden spelas det två viktiga matcher. IKSU Ungdom - Boden (23 p) och Sävar (21 p) - Jemtland innebandy. Två lag är redan klara för nedflyttning Jemtland och Holmsund.

I div 1 södra är det klart både i topp och botten. Olofström vinner serien och Stansad, KFUM Malmö och Husqvarna åker ur.

Klart är det också i div 1 östra. Västerås vinner serien och Hagunda, Borlänge och Vendelsö får lämna div 1.

I  div 1 västra är det däremot fortfarande ovisst i botten. Surte, Linköping, Nykvarn och Kumla slåss om att undvika nerflytt till div 2.  Viktiga matcher i helgen är Kumla - Nykvarn och Linköping - Skattkärr. Då det inte blir klart denna helg då två uppskjutna matcher kommer att spelas nästa helg så är alternativen på vilka som ska ramla ur så många att det är bäst att vänta tills matcherna i helgen spelats. Nykvarn är definitivt klara om de slår Kumla, det är iaf klart.

Mina tips kommer senare idag.


Surte - Köping är nu...

flyttad till den 6:e med samma startid som Pixbo - Linköping. Nu får man för rättvisans skull hoppas att det går att flytta Kumla - Nykvarn till den dagen också.

Det är bara att hoppas att alla kan ställa upp med bästa lagen. Risken finns ju att man planerat in andra saker i tron att sista seriematchen skulle spelas nu på söndag.

Ryktet stämde....

uppskjutna matchen mellan Pixbo och Linköping spelas den 6:e mars klockan 16.30 i Wallenstamhallen.

Så skulle västra serien....

egentligen avgöras på söndag med gemensam start i sista omgången. Men enligt vad jag har hört så kommer inte matchen Pixbo - Linköping spelas förrän lördagen den 6:e mars. Det innebär att lagen kan få gå och vänta en vecka på om de är kvar i ettan eller inte.
 
Det finns förstås en del resultat som gör att matchen kan vara helt ointressant med tanke på utgången av serien.
Vinner Nykvarn och Surte på söndag samtidigt som Linköping förlorar (vilket givetvis inte får hända), alternativt att Surte förlorar och Nykvarn eller Kumla samt Linköping vinner då har matchen ingen betydelse för utgången av serien. Känns lite rörigt men tror att jag räknat rätt.


Tråkigt, tråkigt att ....

ledarna i Linköping inte "orkat" lägga in laguppställningen till DM matchen mot Solfjäderstaden. Det blev förstås en väntad vinst med 5-2. Men vilka var med och spelade? Vilka gjorde målen?

Matcher ikväll i

Östergötland:
DM-semin mellan Solfjäderstaden - Linköping IBK, är väl en match som LIBK bör vinna. LIBK ska väl komma med sista bästa lag antar jag, saknar laguppställning. Den uppskjutna matchen mot Pixbo ska väl också spelas i veckan och sen Skattkärr nästa helg så det blir mycket matcher i denna vecka. Jag tror det är bra för tränaren att lära känna tjejerna i spelsituationer och inte bara under träningar.

Seriematch är det också mellan IBF Linköping - Finspång. IBF ska väl vinna en sån match nio gånger av tio så man får väl hoppas att det inte är den tionde för då är chansen till serieseger borta.

För mig själv blir det nog Falun - Balrog på TV och sen OS.

Örebro ser till att det...

blir en spännande sista omgång i div 1 västra. Jag var och tittade på matchen mellan Nykvarn och Örebro och fick se en spännande match som Örebro tillslut kunde vinna med 5-4. Segern tycker jag var helt rättvis då bortalaget stod för det bästa spelet. De är väldigt duktiga på att använda ytorna över hela plan och skapade en hel del chanser på det. Men idag var inte skärpan och siktet helt inställt så det blev många skott utanför i bra lägen. Szilvia i Nykvarnsmålet var förstås som vanligt väldigt duktig och Örebro har också fått en bra målvakt i Emma Widar. Örebro backade hem istället för att sätta press på Nykvarns backar och det gjorde att de fick god tid på sig att spela upp bollarna. Jag antar att Örebro ville vara lite försiktiga då man kom till spel med 10 tjejer. 

Jag skrev i ett tidigare blogginlägg att Örebro skulle få tillfälle att träna markering på motståndarnas spetsspelare och det gick väl sisådär. Ladan 3 mål och 1 ass, Minna 1 mål och 1 ass och den duon hade bud på flera.
Bäst på plan i mitt tycke var Örebrobacken (?) Fanny Schulstad.

Det är nu också klart i div 1 östra att Hagunda följer Borlänge och Vendelsö ner i tvåan.

Jag måste säga att...

lagen i div 2 Östergötland (damer) är klart sämre på att rapportera resulteten än Sörmlandslagen.

Inställda matcher i....

div 1 västra gör att vi får vänta lite på facit för mina tips. Två matcher spelades iaf och Surte som var tvungna att vinna tog ett stort steg mot ett nytt kontrakt genom sin seger över Kumla. Kumla såg ut att ha en säker ledning med 3-1 när det var tio minuter kvar av matchen. Men på en "magisk" minut (10.32 - 11.43) gör Surte 3 mål och vänder matchen. Skattkärr tog en programenlig seger mot Köping med 6-3. Surte möter Köping på "hemmais" i sista omgången och ett sargat Köping ställer inte till några problem för dem.

Dagens enda match i serien är Nykvarn - Örebro där Örebro kommer till spel med "bara" två femmor. Vinst för Nykvarn och man har säkrat fortsatt spel i div 1. Vinner "Nyken" så kommer den inställda matchen idag mellan Pixbo och Linköping i princip vara en "måste" match för LIBK.

Själv var jag igår och såg matchen mellan Telge - Rönnby Ungdom som ett stundtals oinspirerat Telge förlorade med 7-4. Rönnby säkrade därmed kontraktet och Hagunda som idag spelar mot Råsunda har plötsligt fått en "ny" chans i och med Hammarbys onödiga (?) förlust mot Borlänge. Vinst idag och Uppsalatjejerna är bara två poäng bakom "Bajen".

Dagens match för mig blir troligen Nykvarn - Örebro, jag träffade "Ladan" igår och hon trodde till 100% på vinst och jag tror de har stora chanser. Hon var också nyfiken på vad jag skulle göra istället nu när Linköping är ett avslutat kapitel och jag har lovat henne att blogga om det så fort det är klart. ;)

Här kommer lite funderingar...

över helgens matcher. Omgången tjuvstartade redan igår med Telge - Onyx i Sörmlandstvåan. Mitt tips var 3-6 och delvis rätt hade jag. Onyx vann och skillnaden var tre mål. Resultatet var alltså 6-9. Matchen var mycket jämnare än siffrorna visar.
Övriga matcher i serien är:
Trosa - Södertälje      2-7
Södertälje är det klart bästa laget i serien och går mot ett kvalspel som kommer att bli riktigt intressant. Förvärven/lånen från Telge har gjort att laget nu har tre bra kedjor vilket kan visa sig bli avgörande.

Strängnäs - Torshälla     3-5
Strängnäs har överraskat på mig och har en vinst med 6-4 mot motståndarna i baggaget. Jag har väl hittills tippat fel på deras matcher så vi får väl se om jag har rätt denna gång.

I Östergötlands tvåan är alla fyra topplagen igång och det bör ge vinster för alla fyra.

Solfjäderstaden - Antvarden     8-2
Boxholm - Åby     3-6
IBF Norrköping - KFUM Norrköping     2-10
IBF Linköping - Fnspång     6-2

I div 1 östra spelas följande matcher:

Telge - Rönnby     5-4
Telge fick "bara" 3-3 mot Hässelby i förra omgången och har nu andraplatsen i serien att kämpa om. Rönnby behöver poäng för att hålla sig kvar. Trots att det bör innebära en större motivation hos bortalaget tror jag på Telge seger.

Borlänge - Hammarby     3-7
Hammarby är det bättre laget och bör vinna ganska lätt. Inget av lagen kan påverka sina tabellpositioner så det blir en match där det bättre laget vinner helt enkelt.

Västerås - Vendelsö     10-1
Även om hemmalaget redan är klara för kval så tror jag de vill vinna kvarstående matcher så de kommer till kvalet med en positiv "vinstkänsla". Vendelsö ska alttså inte ha en chans i denna match.

Hässelby - Sala     4-4
Hässelby är starka på hemmaplan och trots att Sala vänt en förlust trend så orkar Sala bara med oavgjort.

Hagunda - Råsunda     3-5
Hagunda skulle verkligen behöva poäng i denna match då det troligtvis inte räcker med en seger i sista matchen mot Rönnby. Stor favör till Rönnby i målskillnad. Råsunda vill säkert förbättra tabellplaceringen så mitt tips går till Råsunda.


Dramatiken om nedflyttningsplatserna i div 1 västra fortsätter. Som det ser ut nu så avgörs allt i sista omgången. Helgens matcher är:

Skattkärr - Köping     4-3
Skattkärr behöver en poäng till för att vara helt klara till nästa säsong. De tar den mot ett "sargat" Köping även om Köping kommer att kriga för sin heder.

Surte - Kumla     5-4
Surte måste ta poäng annars är de klara för div 2 men läget är väl likadant för Kumla även om en förlust inte är helt avgörande. Jag tror att hemmaplan kommer att fälla avgörandet, lång resa för Kumla och tidig matchstart (11.00). Åker Kumla ner redan på fredagen?

Marstrand - Vänersborg     2-8
Tre säkra poäng till Vänersborg även om en del säger att det är ett derby.

Nykvarn - Örebro     4-6
Med Minna i laget har Nykvarn höjt sig ett snäpp. Ladan har fått en radarkompis. Men Nykvarn står inte och faller med dem utan har fler spelare som kan kliva fram och avgöra. Matchen kan ses som ett jättebra genrep för Örebro då deras kvalmotståndare Olofström också har ett par spelare med "det där lite utöver det vanliga". Kan man stoppa Minna, Ladan och Johanna så kan man säkert stoppa kvalmotståndarnas toppar också.

Pixbo - Linköping     5-4
Hjärtat säger ett, förnuftet ett annat. Kliv fram och visa att jag har fel LIBK! Pixbo lever mycket på snabba spelvändningar och diagonalpass. Någon av deras duktiga har klivit upp till elit så kanske, kanske...
Man kan bara hoppas.


Tjuvstart på omg 7...

div 2 Södermanland ikväll. Telge tar emot Onyx och Onyx måste vinna för att hålla den minimala chansen att vinna serien vid liv. Träffade Tommy idag och han hade många sjuka i laget så jag går på vinst för Onyx.
Tips 6-3 till Nyköpingstjejerna.  Måste kolla om det händer något viktigt i OS ikväll annars blir det nog några timmar i Västergårdshallen.

Har varit och tittat på HJ-17:s  matcher mot Huddinge IBS och Älvsjö. En vinst och en förlust men jämt spel i båda. Det var träningstruppen som spelade så det var två olika lag som matchades och vad jag kunde bedöma så ska nog Mattias och Tommy få ihop ett slagkraftigt lag till SM i Nyköping.

I morgon kommer mina tankar om helgens matcher.

Nu börjar serierna....

lida mot sitt slut och det börjar klarna i vissa av div 1 serierna.

Div 1 södra:
Till kval Olofström som leder serien mycket klart och de har till och med hunnit spionera på sina kvalmotståndare Örebro som de möter i första kvalomgången.
Åker ur södra ettan gör Stansad, KFUM Malmö och Husqvarna.

Div 1 östra:
Västerås får anses som klara då de leder serien med 6 poäng och 30 plusmål före Telge när det är två omgångar kvar.
Ut åker Vendelsö, Borlänge och antingen Hagunda (15 p - 30 i målskillnad) eller Rönnby Ungdom (18 p + 1 i målskillnad). Lagen möts i sista omgången (2 kvar). Rönnby har ett extra poäng i målkvoten och de har likvärdiga motståndare i nästa omg. Telge - Rönnby och Hagunda - Råsunda så Hagunda bör ta pluspoäng i den omgången. Mitt tips är att Hagunda åker ur.

Div 1 norra:
Där slåss Sten Sture och FBC Uppsala om seriesegern. FBC har 38 p och 1 match kvar och Sten Sture 37 p men 2 matcher kvar. Det är alltså lite fördel för Sten Sture, lagen möts i sista omgången i ett hett derby som bör locka många åskådare till Fyrishov.
Klara för nedflyttning är Holmsund och Jemtland innebandy. För att slippa hamna på den  tredje nedflyttningsplatsen slåss Sävar (18 p 16 matcher), Boden (20 p 16 matcher) och IKSU Ungdom (22p men bara spelat 15 matcher) 
Mitt tips är att Sävar åker ur.

Div 1 västra:
Att Örebro skulle få kvala har ju varit klart sen länge.
Ut åker Marstrand. Sen trodde jag att det kanske skulle klarna lite om de andra två platserna efter helgens omg men fortfarande kan fyra lag följa Marstrand ner i tvåan.  I nästa omgång möts Surte - Kumla och förlorar Surte den matchen är de ur. Det är väl det ända som är helt säkert. Annars kan det fortfarande sluta hur som helst. Jag såg att matchstart i den matchen var 11.00 och det känns ju inte direkt optimalt för Kumla. Det är väl en 30 mil att åka så avgångstid för bussen ligger väl någonstans vid 6.30 på morgonen.
Jag varken vill eller vågar tippa utgången men såg att vännen David tippa Marstrand, Surte och Linköping. Han får gärna ha två av tre rätt.

Jag ska i min nästa blogg skriva lite om div 2 Södermanland/Östergötland.

Ikväll kör det ihop sig ordentligt, vilket ska jag välja av OS, Innebandy på TV eller live innebandy i form av en träningsmatch mellan HJ-17 och Huddinge?

Beslutet blev att åka...

ner till Ljungsbro och matchen LIBK - Kumla. Det blev en skön seger för Linköpingstjejerna med 4-2. Att sitta på läktarn och se LIBK spela var en ny men inte oangemän upplevelse. Man såg mycket på ett helt annat sätt.

Refferat från matchen kommer säkert någon i "staben" att skriva och de ska bli intressant att läsa vad de tycker om matchen.

Det var verkligen kul att se med vilken glöd tjejerna tog sig an matchen, det var kämpa i varje närkamp.

Det var två av de "äldre" tjejerna som visade vägen i matchen och att vi kunde knyta Jennie till klubben sent in på säsongen är ju väldigt skönt. Tycker hon var och har varit väldigt bra i matcherna hon spelat. När sen dottern kom in i matchen var hon också en stort bidragande orsak till resultatet.

Gav byte av tränare önska effekt då? Resultatmässigt ett klart JA och man fightades över hela banan på ett mycket bra sätt. Tjejerna hade tränat hårt på styrspelet och det kan gjort att de fått en annan trygghet när de vet vad de ska göra på plan. Styrspelet fungerade stundtals bra men fler än den som styr måste vara intensiva. Matchen var väldigt jämn och den hade kunnat slutet lite hur som egentligen. Jag tycker det var skön att se att laget fick det där "medflytet" vi saknat i matcherna.

Kul att träffa och snacka lite med Kumlafolket innan match.

Jag hade också ett snack med David på resan hem från Linköping och han var väldigt nöjd med deras första period mot Surte. De spelade "dröminnebandy" och ledde ett tag med 5-1. En skada på en spelare skapade oro i ledet och Surte började upphämtningen. När de var fem kvar så var det bara två mål upp för Vänersborg och han var förvånad att Surte inte satsade full ut genom att plocka målvakten på slutet.

Man får tacka Vänersborg för hjälpen och jag hoppas Köping kan "skrälla" mot Nykvarn idag.

Jag hoppas verkligen att Jenny kommer igång denna vecka för hon behövs i de sista två matcherna.

DET VAR IAF VÄLDIGT SKÖNT ATT TJEJERNA VANN!!!


Frågan är vilken....

hall man ska välja ikväll.

Ljungsbro Sporthall



och matchen mellan LIBK och Kumla. Vet inte om mina nerver håller för det. Men det är förstås klart - det är på läktarn man är experten.

eller...

Eriksdalshallen



där Stockholms DJ-17 lag har träning ikväll. Är förstås inte lika mycket nerv och spänning men klart intressant att se hur träningstruppen ser ut på plan.

Får väl fundera under dagen. Det blir iaf Stockholm Innebandy idag, jag har ett möte på förbundet.

Hur går det då...

i de andra serierna denna helg.

Div 1 östra:

Rönnby - Hammarby     5-4
Jag tror att hemmaplan fäller avgörande i denna match. Båda lagen vill nog ha poängen för att känna sig på den säkra sidan mot ett jagande Hagunda. Bortamatchen mot Hammarby, som då var lite på "dekis" vann Rönnby med 6-3.

Hässelby - Telge     3-6
Telge jagar fortfarande Västerås om förstaplatsen och har samtidigt revanch att utkräva från 8-9 förlusten när lagen möttes senast.

Råsunda - Västerås     4-3
Råsunda förlorade oväntat stort i förra mötet. De är säkert revanchsugna och en vinst för Råsunda skulle spetsa till tabellen ordentligt.

Sala - Borlänge     7-3
Sala bör vinna denna match ganska lätt. Hemmaplan och möte mot ett lag som inte har något att spela för.

Vendelsö - Hagunda     3-4
Detta är väl Hagundas sista chans att klamra sig kvar i ettan. De tar den med nöd och näppe mot ett Vendelsö som redan är klara för tvåan.

2:an i Södermanland:

Onyx - Strängnäs     3-5
Det blev en knapp vinst för Onyx förra helgen, jag tror att Strängnäs får revanch denna helg.

Torshälla - Trosa     4-3
Klar vinst för Torshälla på bortaplan, de vinner även hemma men det blir tuffare.

Södertälje - Telge     7-4
Det var ganska tufft i två perioder i Västergårdshallen, i Wasa går "Rockets" loss redan i första.


2:an Östergötland:

Antvarden - IBF Linköping     3-8
Det är ju bara en sak som gäller för IBF och det är vinst. Den "moroten" bör ge en klar seger.

Åby - Mjölby     5-3
Samma här, om man ska vara med och slåss om seriesegern så är en vinst över Mjölby ett måste. Jag tror däremot att Åby verkligen får jobba för segern, möjligen 5:e målet i tom kasse.

Finspång - IBF Norrköping     6-2
IBF Norrköping ska väl Finspång kunna slå ganska lätt på sin hemmaplan.

KFUM Norrköping - Boxholm     7-2
Boxholm är chanslösa i denna match. KFUM har seriesegern om de vinner sina matcher och denna vinner de iaf.

Stockholms stadslag...

HJ/DJ-17 har nu kommit ner på träningstrupper. Båda trupperna ser mycket intressanta ut med en hel del spelare från SSL/elit-serien. Nu har ledningarna c:a en månad kvar innan trupperna ska vara klara. Vem minns inte dessa glädjescener från Nyköping förra året:








Nadja är hemma i Sverige igen och ansluter till Telges trupp.

Jag träffade systrarna Lindgren idag



 och de var verkligen taggade inför spelet i Rönnby. Jag tror att de kommer att klara sig bra!

Är det inte konstigt...

att en sådan här liten sak påverkar mitt liv så mycket..........


Ödesmatcher i div 1...

västra väntar denna helg. Efter helgens matcher kan vi ha ett grepp om vilka lag som följer Marstrand ner i div 2. Men som sagt resultaten kan också bli så att det blir ännu mer ovisst. Två fredagsmatcher Linköping mot Kumla, Vänersborg mot Surte, två lördagsmatcher Köping - Nykvarn, Örebro - Skattkärr och en söndagsmatch Pixbo - Marstrand står på programmet.

Linköping - Kumla
Linköping med den nya huvudtränaren (Tobjörn "Totte" Johansson) har kört hårt under uppehållet och det rycktas om mycket bra träningar. Förhoppningsvis har tränarbytet haft avsedd effekt och tjejerna fått en nytändning. Hur bra uppfattning Johansson har hunnit skaffa över tjejerna i laget vet jag förstås inte men han har Niclas och Danne som kan bistå med tips. Hur laget formeras, speltaktik och antal femmor han startar med har jag ingen susning om så det ska bli spännande att följa matchen (troligen på plats) på fredagkväll. Jag vet att några "ordinarie " spelare är bortresta men truppen är bred. Kumla genrepade genom att spela DM-final mot Örebro i helgen, det blev förlust med 6-2 men det är att framsteg mot senaste mötet mellan lagen för några veckor sedan. Det rycktas om att laget har några skador men hur alvarlig det är vet jag faktiskt inte. Mitt tips (med hjärtat) blir hemmaseger med 5-3.

Vänersborg - Surte
Jag hoppas att "Davids tjejer" vinner denna match fast de egentligen inte är i poängnöd. Nästa vecka väntar ju "räddningsplankan" Marstrand och där tar de de nödvändiga poängen för att vara på den säkra sidan. Jag har hört att det ligger en hel del prestige i matchen och att Vänersborg inte gärna ser sig besegrade av Surte. Bortalaget kan förstås lyckas med sitt "lägga in bollar på mål" spel men mitt tips är hemmaseger med 6-4

Örebro - Skattkärr
Örebro har antagligen tränat ner sig lite för att vara på topp i stundande kvalspel. Visserligen visar vinsten i helgen över Kumla att man fortfarande är i "vinnarspåret" och en förlust är väl aldrig bra uppladdning. Skattkärr skulle behöva en poäng till för att vara helt säkra på div 1 spel även nästa säsong men jag tror inte de tar den poängen i denna match. Tips ytterligare en hemmaseger, 7-3

Köping - Nykvarn
Om man frågat mig för några veckor sedan hade jag sagt "klar fördel Köping". Nu efter systrarna Lindgrens flytt till Rönnby, Emma Larssons utlåning till Västerås och Minnas återkomst till Nykvarn så är det klar fördel Nykvarn istället. Vad som skulle kunna ställa till det för Nykvarn är att tjejerna i Köping vill visa att de minsann är ett bra lag utan "rymmlingarna" samt att de inte har för vana att förlora i hemmahallen. Men mitt tips går till Nykvarn som vinner med 6-2

Pixbo - Marstrand
Bortalget har tydligen tappat all glädje i sitt spel och kommer att bli krossade av ett formstarkt Pixbo Storseger för hemmalaget med hela 13-2 är mitt tips.

Ja då har man tippat serien igen då och antagligen hällt lite tändvätska på en del lags "lågor".

Håller ni med mig i tipset eller har ni andra förslag, kommentera gärna men inga dumheter tack.

Spännande helg att vänta i...

olika serierna. I div 1 västra är det en väldigt avgörande omgång. Där egentligen alla lag utom Örebro och Köping fortfarande kan åka ur ettan. Skattkärr och Vänersborg känner sig nog ganska säkra för det ska mycket till om de ska tappa alla återstående matcher.

Som jag ser det är det mellan Linköping, Surte, Kumla och Nykvarn som striden står om vilka två lag som ska åka ur tillsammans med Marstrand. Tänkte först tippa vilka som åker men det är för ovisst. Efter helgens matcher så ser man nog mer åt vilket håll det lutar.

Jag ska nu när jag inte är delaktig i västra längre tippa matcherna också. Jag har hittills i serierna jag tippar fler rätt än fel och det är jag nöjd med. Ska ta mig en funderare och kolla upp vissa saker så mitt tips kommer senare. Funderar också givetvis på om jag ska ta mig ner till Ljungsbro på fredag för att se matchen LIBK- Kumla.

Ikväll blir det nog Eriksdalshallen och DM-matcher.

Jag har föresten hittat mitt uppsagda kontrakt som jag hade med LIBK och där kunde jag läsa att man inte kunde bli "sparkad" p.g.a "sportslig målsättning" men vi var förstås helt överens om det hela.  :)

Det blev tydligen en...

SD seger för IBF Linköping mot Åby. Det innebär att det nu är fördel KFUM Norrköping i serien. Jag skrev att Linköping hade 26 poäng och det var fel 25 skulle det ha varit.  De har alltså 27 nu på 12 matcher, fyra matcher kvar som "bör" ge 12 poäng i "kassalådan" vilket gör att IBF hamnar på 39 poäng. Solfjäderstaden har tre matcher kvar och kan alltså också nå 39 poäng, men då har man att möta både KFUM Norrköping och Åby. Åby har också tre matcher kvar och kan högst nå 38 poäng. Norrköping har 29 poäng med fyra matcher kvar och kan alltså vinna serien på 41 poäng. I vinnarspåret efter denna omgång är alltså KFUM.

Fortsättning följer.....


Kvalspelet till div 1...

närmar sig, nu är det bara en månad kvar. Jag har kollat upp läget i mina distrikt, Stockholm där jag ansvarar för stadslagen och Södermanland där jag har tjejer som går på skolan samt mitt f.d. distrikt Östergörland som jag fortfarande "känner" för. 

Kvalet spelas i 3-lags grupper där (kallar den A-gruppen):
1:an i Stockholm, 1:an i Södermanland och 1:an Gotland spelar.

I den andra gruppen som är intressant (B-gruppen) spelar:
1:an i Småland/Blekinge, 1:an i Östergötland och 2:an i Stockholm. 

I grupp A är Täby FC redan klara, Endre Ungdom så gott som klara och mycket ska väl till för att hindra Södertälje IBK att vinna 2:an i Södermanland.

I grupp B är det mycket tightare. Striden i Småland/Blekinge står mellan Östra SK (Jönköping) och CL 98 (Kalmar). Båda lagen har 36 poäng men Östra har en mycket bättre målskillnad som blev förbättrad igår då Östra vann över CL med 9-2. Stockholmsseriens andraplats har just nu Farsta som har 3 poäng ner till Djurgården och kan utöka den till 6 idag om man vinner över Älvsjö. I Östergörland är det hur ovisst som helst fyra lag krigar just nu om seriesegern. Solfjäderstaden (13 matcher 30 p) och KFUM Norrköping (12 matcher 29 p) vann sina matcher igår och idag är det en nyckelmatch mellan IBF Linköping (11 matcher 26 p) och Åby (12 matcher 28 p). Vinner IBF den matchen så är man i vinnarspåret.

Jag ska försöka hinna med att kolla upp statusen på de olika lagen och återkommer i en senare blogg med detta.

Det där telefonsamtalet...

kunde förstås varit mer spännande än det var.

I dag var det basket...

som gällde och det i min favorit stad Örebro. Intensiteten i matcherna var väl inte så särskild hög. Det verkade som om de andra skolorna hade gett upp matcherna mot oss redan på förhand. Det skulle aldrig ske i skol-SM innebandy. Där är det krig.

Jag träffade också Markus från Örebrö SK så vi hann  sitta och "ljuga" lite innebandy. Örebro ska ju kvala mot Olofström och vad jag tror och tycker om kvalet återkommer jag till.

Helgen matcher slutar...

enligt följande:

Div 1 Östra:
Där är det två matcher denna helg, bland annat ett Stockholms derby.

Borlänge - Rönnby Ungdom     3-7
För Borlänges del är det sista chansen att haka på strecket. Rönnby har inte lyft upp någon till elitlaget då Ungdom fortfarande riskerar att åka ur och det vill man absolut inte. Ungdom är ett starkare lag än Borlänge och vinner ganska övertygande.

Hammarby - Råsunda     4-6
Råsunda missade att blanda sig i toppstriden genom sin förlust mot Västerås i veckan, men jag tror inte att de vill ha ytterligare en förlust denna vecka. Framför allt inte mot Hammarby!

Södermanlands tvåan spelar enligt följande:

Trosa/Edanö - Torshälla     6-4
Trosa är seriens ända nollpoängare men det är man inte efter kvällens match. Vinst mot ett Torshälla som verkar tappat sugen. Jag såg att Annelie Flink stod med i laguppställningen, kanske deras hemliga vapen. Spännande!

Telge - Södertälje     3-8
Telge har släppt två spelare till motståndarna och två som klivit upp i div 1 laget. Det är ju på pappret en försvagning men istället får Tommy ta in ett antal hungriga yngre tjejer. Men mot Södertälje räcker det inte utan det blir en lätt seger för "Rockets"

Strängnäs - Onyx     4-3
Tippar en ny Strängnäs vinst som i så fall fortfarande skugga Södertälje. Jag brukar ju tippa fel på Strängnäs men förra gången tippade jag rätt.

Tvåan i Östergötland:
Helgens matcher innehåller en het match och tre klara.

Mjölby - Antvarden     6-4
Ted`s Mjölby har väl inte riktigt nått målet att vara med och kriga i toppen. Men jag tror de vill avsluta snyggt och då är en seger mot Antvarden ett måste.

Finspång - KFUM Norrköping     3-9
KFUM krigar om första platsen och då ska man lätt slå Finspång.

Boxholm - Solfjäderstaden     3-8
Likadant som i ovanstående kommentar. Vill man vara med i slutstriden finns det inget annat än en seger.

IBF Linköping - Åby     4-3
Helgens "heta" drabbning. Åby har överraskat mig med att fortfarande vara serieledare. Visserligen har KFUM och IBF en match mindre spelad så de kan ju passera laget båda två. IBF känns som lite starkare med sin större rutin i sådana här matcher.


Basket kan de vara...

nästa steg i min karriär? Idag ska jag iaf ner till Örebro med skolan basketkillar för matcher i skol-SM. Det ska bli kul och göra något annat.

Ikväll kommer bloggen om hur det går i helgen i de olika serierna.

Funderar också över ett missat samtal jag såg i morse, funderar på vad de vill. Jag ska kolla upp det idag.

Så fel man kan ha...

8-2 till Västerås, Grattis nu är seriesegern så gott som klar och 3-1 till Solfjäderstaden mot KFUM.

Nu börjar jag bli riktigt...

irriterad över att styrelsen i LIBK inte har hört av sig till Danne! Kanske dax för mig att komma med en sammanfattning över min syn på LIBK. Då menar jag inte laget utan organisationen runt om.


I kväll är det en...

spännande och lite avgörande match i div 1 östra. Västerås möter Råsunda i en "hängmatch". Vinner V-ås så har de nog seriesegern "som i en liten ask" men vinner Råsunda så känns det som om det är tre lag som kommer att slåss. Västerås, Telge och Råsunda. Mitt tips är att Råsunda avgår med segern i kvällens match, resultat 5-4.

DM match i Östergötland (om vädret tillåter) mellan KFUM Norrköping och Solfjäderstaden. En prestigematch där lite mentalt inför avslutningen i serien kommer in. Tips KFUM vinst med 6-4.

Många som hört av sig angående mitt avslut i LIBK och mina synpunkter om detta. jag lägger "locket på" för att inte störa i detta avgörande skede av serien. Jag kommer givetvis att skriva vad jag tror om matcherna i serien men inget annat om LIBK. Hoppas den nya tränaren kan ingjuta trygghet i truppen efter veckans turbulens. Hörde att de skulle träna både onsdag, torsdag och söndag denna vecka. Jag antar att det är för att han ska få lite hum om truppen för det är inte mer träning dom behöver egentligen.

Ytterligare en blogg med åsikter:

http://tedstankar.blogg.se/

kan väl hålla med om ett och annat Ted skriver och han behöver absolut inte bekymra sig om att jag skulle behöva gå "arbetslös". ;)


Uttagningarna till skolan är avslutade och det blir en bred och stark grupp elever som kommer att godkännas.

På fredag ska jag försöka ta mig till Eriksdalshallen och uttagningarna till Stadslagen.

Man får väl försöka...

hitta ett nummer av Corren i morgon och läsa vad de skriver. Det här hittade jag på nätet:
http://www.corren.se/sport/innebandy/?articleId=5098387&date=&menuids=

Vännen David har också bloggat om det hela:
http://innebandydavid.blogg.se/

Jag hoppas att han inte har rätt när det gäller effekten, för jag vill verkligen att LIBK spelar i ettan även nästa säsong.

Jag har en kul sak att berätta om mitt kontrakt med LIBK (bara jag hittar det i röran) så det kommer förhoppningsvis senare.

Jag tycker det är väldigt underligt att de inte varit i kontakt med Danne, han hade väl ett eget kontrakt och inget "hängavtal" till mitt.

Måste säga att just nu i dag är det "all time high" på min blogg. Vad kan det bero på? ;)

Div 1 västra lite...

från ovan kan det bli på bloggen efter gårdagen. Med ett helikopter perspektiv kan jag nu se LIBK med andra ögon.  

Först vill jag tacka alla som skickat en kommentar med lite sympati. Sen undrar jag om du, Christian Svensson i Linköping, gjort det hela bättre.

Nu kan man alltså gå in lite mer med öppna ögon och inte vara så försiktig i sina analyser när det gäller div 1 västra. Det ska bli kul! Jag kanske till och med börjar tippa resultaten i de tre sista omgångarna. Jag kommer givetvis även att ge min syn på serien i sin helhet, kommentera Örebros chanser i kvalet, tippa div 1 östra, Södermanland och kanske även slutet på Östergötland. Vi får se.

Adjö Linköping IBK....

Jaha då har man fått sparken från laget. Det är givetvis med blandade känslor men jag hoppas verkligen det får rätt effekt och att tjejerna vinner resten. De är alldeles för bra för att "harva" i en div 2 Östergötland.

Första kommentaren kom från Ronnie Linddahl "det var f-n i mig på tiden"  :)


RSS 2.0