Vilken härlig start på....

elitseriekvalet för oss.

Örnsköldsvik stod för första motståndet i vår "resa" mot elitserien. Ett Örnsköldsvik som kom näst sist i elitserien och som man trodde skulle ha ett snabbt bolltempo och snabba spelvändningar. Jag hade vid "kaffe och bulle" snacket innan matchen blivt förvarnad av Örjan att trots ett år i högsta serien var det ett orutinerat lag man ställde på banan. Inte många spelare som fanns kvar från "gamla" Ö-vik utan många nya som var hämtade från div 1 och div 2.  

Det syntes också redan från matchstart, lite ängsligt backade man hem och "väntade" på Telge. Ett Telge som i den här matchen satte fart från början och ville visa att div 1 lagen har klass. Trots ett markant övertag (skott 12-2) i första perioden så blev det "bara" ett mål.



Första målet av Sara Ladstedt efter ett mönsteranfall, passning från "Soffan" Karlsson.

I andra så blev övertaget ännu större (skott 19-4) och vi kunde dra ifrån och gå till paus med en 4-1 ledning. Gästerna bjöd på bättre motstånd i tredje och chansspelade lite, satte högre press och vann t.o.m skotten i denna period. Slutresultatet skrevs till 5-2 och så här tycker hemsidan om detta. På Länstidningens närupplaga kan man läsa följande även Allehanda i Övik har hunnit med en notis.

Vinst i första kvalmatchen blev alltså en väldigt bra start men det är fem matcher kvar. Vi är fortfarande obesegrade på hemmaplan och ska nu ner till Jönköping för att möta ett lag som inte heller det har förlorat hemma. Däremot blev det förlust i första matchen mot Sala med 5-2 inför ett fullsatt idrottshus. Lundqvist i Sala hade följande åsikt om Jönköping:

"De har någon som bara står stilla och försöker passa och två rightare som försöker skjuta. Det är liksom det dom har ungefär". Kaxiga ord efter en omgång från Salas sida som själva har två som gör alla målen. Så här "låter" det i Sala.

Nästa omgång är på söndag och då är förhoppningsvis Josephine Forsmark och Malin Linder "fit for fight". Anna Sederström får nog tyvärr vänta till nästa helg innan hon är frisk nog att förstärka laget.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0