Tre nya poäng blev...

i dagens bortamatch mot Jönköping. Tre viktiga poäng som vi ska vara tacksamma för. Det hade inte varit orättvist med ett oavgjort resultat, om man ser till spelet, men vi var effektivare.

Vi vann första perioden med 3-2 men i den var det JIK som dominerade, det var lite ovana med parkettgolv som ställde till det för oss.

Nadja har just gjort 1-0 målet.

I andra så var spelet jämnare och även den perioden vann vi, så det stod 5-2 efter två perioder.

Malin Hellsén (28) har gjort 3-1 målet och kramas om av Sara Ladstedt som assisterade.

Det man tänkte inför sista där man satt på läktaren var att hoppas vi håller tätt första 10 så JIK blir stressade. Det var knappt man hunnit tänka tanken förrän det plötsligt stod 5-4. Men vi höll tätt resten av perioden och fick med oss tre poäng.

Vi var i denna match långt ifrån det spel vi hade mot Ö-vik och det var missnöjda miner hos många tjejer. För spelet förstås inte poängen.

Det kan göra ont att "träffa på" Pernilla "Brunken" Lövgren på plan.

Malin Hellsén och Nadja Nielikäinen kan iaf vara hyfsat nöjda med sin målproduktion, Malin (3) och Nadja (2).
Hos JIK var Lyck mest lyckosam med sina tre mål. Duktig i sitt spel framför motståndarmålet.

Väldigt ojämn bedömning av domarna som hade en del väldigt konstiga domslut.

LT skriver

I den andra kvalmatchen gjorde Sala processen kort med Ö-vik, hela 8-1 på bortplan imponerar. Ska bli spännande att få möta laget i nästa helg. Lundqvist gör fem mål, går hon att stoppa? Det lag som tar mest poäng i de två matcherna är nästan klara för elitserien.

Tror nog Peter och Per har planer på hur Sala ska stoppas.

Jag måste passa på att berömma D2 laget som i lördags vann igen. Match mot Turinge och en vinst med 6-4. Ett Turinge som vi fick mycket stryk av i höstas i en träningsmatch. Men sen dess har laget gjort stora framsteg och passerat Turinge. Bra i laget var Jessica Hellsén som med sina tre mål visade vägen för store syrran Malin. Debut gjorde också Lina Callin som visade upp ett stabilt backspel. De två har förstås div 1 meriter men jag skulle kunna räkna upp hela laget för alla är klassen bättre än i höstas.

I Turinge var Frida Lindbom väldigt duktig.