Sista omgången i div 1 och...

kvartsfinaler i elitserieslutspelet står på programmet denna helg.

I elitserien så spelas redan ikväll första kvartsfinalerna och jag tror det går så här:
Iksu - Dalen   6-3
Första matchen och dalen stretar emot bra, men har ingen chans att slå IKSU.
Rönnby - Djurgården   4-5
Äntligen slutspel säger "veteranerna" i Djurgården och tänder till lite extra och det räcker denna kväll.
KAIS - Endre   5-7
Ett heltänt bortalag överraskar KAIS, som nog räknar med att vinna på hemmaplan.
Pixbo - Falun   6-4
Pixbo vinner hemma sen får vi se hur det går på bortaplan.

I vår serie så är det äran och placeringar som gäller. Vilket lag som vinner serien är klart och samma med vilka som åker ner i tvåan. För oss gäller en bortamatch mot Fröjered. Veckan har varit fylld med återbud till träningarna på grund av skador, sjukdomar m. m. Det är förstås tur för oss att alla är på gång tillbaka så att förberdelserna inför kvalet nästa vecka blir så optimalt som det bara går. Vi åker alltså ner till Tidaholm med en lite stympad trupp. Kul är förstås att ett par D2 tjejer får chans att följa med och känna på uppladdning och (kanske) spel. Givetvis är det en trupp som är tillräckligt stark för att kunna matcha Fröjered och det är ju alltid skönt att starta uppladdningen inför kvalet med en vinst.

Köping möter Täby i en match om vilket lag som ska komma på tredje plats i serien och jag tror faktiskt att det blir Täby. Finns väl också en liten match om vilket lag som ska bli bästa Värmlandslag och Hagfors har den platsen just nu och kommer att behålla den.

Dessto mer spännande är vilket lag som ska följa med redan klara Sundsvall, Alunda och Ankarsvik ner i tvåan. Jag tänker då förstås på norra serien där striden står mellan Skellefteå och Boden. Båda lagen har matcher mot "likvärdiga" motståndare så jag tror att Skellefteå som just nu har en poäng till godo fixar det.
I toppen kan Sten Sture fortfarande vinna serien men då krävs det att Alunda kniper minst två poäng i matchen mot Sala samtidigt som Sten Sture vinner sin match mot Ankarsvik. Visst vinner Sten Sture men det gör Sala också och går alltså till kvalet.

Getingboet södra ska "utse" vilket lag av Vännersborg, Södra Dal och Älvstranden som ska förpassas ner till div 2. Det lag som jag tror ligger sämst till är Vänersborg som möter Jönköping. JIK är överlägsen serievinnare och har en nolla i förlustkolumnen, den vill de säkert behålla också när serien är slutspelad. Södra Dal möter Pixbo hemma i Lunds Idrottshall, ett (omotiverat?) Pixbo som förlorade stort (1-9) mot Östra i senste omgången. Södra Dal bör vara tillräckligt taggade för att vinna den matchen. Älvstranden tar emot tabelljumbon Ingelstad/Växjö och ska väl inte behöva förlora den matchen.

Prestigematch på lördag i div 2 Södermanland mellan Nykvarn och Södertälje. Södertälje är klara seriesegrare men Nykvarn vill nog visa att de kan slå laget. En bra genomkörare för "Rockets" inför kvalet. Trosa möter Onyx och jag tror på revanch för 4-6 nederlaget i förra matchen. Konstigt nog spelas inte sista omgången samtidigt så Gnesta - Torshälla möts först på söndag och den matchen vinner Torshälla.

I Östergötland så har man kommit till näst sista omgången och där finns det inte mycket att spela för heller. Att Solfjäderstaden vinner serien är klart och att IBF Linköping kommer tvåa är också klart. Mjölby och Åby slåss om tredjeplatsen. Boxholm kan också gå om Norrköping men det kanske inte avgörs förrän i sista omgången då lagen möter varandra. Intressantaste matchen denna helg är matchen mellan Mjölby och IBF Linköping. En match jag tror Linköping vinner då jag ser att Yngvesson står med i laguppställningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0