Lokal TV-sändning av matchen...

mellan oss och Hässelby samt Södertälje "Rockets" H2 match mot Onyx. På lördag spelar vi mot Hässelby och kan då om allt går som de ska bli klara seriesegrare. Vinst och vi är sex poäng före inför sista omgången och därmed klara seriesegrare.  Matchen kommer att sändas i lokal-tv och det är givetvis ett bra sätt att få lite uppmärksamhet på innebandyn i Södertälje.

Södertälje (med c:a 80 tusen innevånare) är en idrottsstad som har många lag i högsta serierna. Men av tradition så är det ishockey (förhoppningsvis håller sig SSK kvar i elitserien), fotboll (Syrianska i allsvenskan och Assyriska i superettan) och basket (både herrar och damer i högsta)  som gäller i staden. All fokus från kommun ligger på dessa sporter och innebandyn ligger långt efter när det gäller att få möjlighet till samma träningsförhållanden som dessa idrotter.

Men vi är på gång, skulle Telge vinna serien och kvala upp till elitserien så måste något hända med hall för dem också, volleyboll på herrsidan är också på gång upp i elitserien detsamma gäller för SSK:s damer.

Vi kan verkligen visa upp att vi är en idrottsstad på lagsidan, men som sagt hallar saknas för att vi ska kunna bedriva en optimal verksamhet.

Därför skulle det vara bra för innebandyn om vi kunde ta steget upp i elitserien, men som sagt först är det Hässelby på lördag som gäller.

Det verkar som om jag ska vara "expertkommentator" och då gäller det ju att vara så neutral som bara det går. Klarar jag det? Självklart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0