I helgen drar även kvalet...

till div 1 (damer) igång. Det känns overkligt att de tolv lag som får kliva upp ska vara bättre än t.ex de lag i div 1 serierna som slutade fyra från slutet. Jag tänker då på Vänersborg, Rönnby Ungdom och Boden.

Man åker alltså ur ettan trots att lagen snittat mer än 1 poäng per match. I elit klara man sig kvar om man snittar 0,5 poäng per match.

Självklart ska de lag som vinner sina div 2 serier få försöka kvala upp till ettan men jag tycker man ska låta fyran (åtminstone) i div 1 få ett försök att hänga kvar genom kval. Om man ser vad som hände med lagen som gick upp denna säsong, de var 11 lag där två var "friplatser" för lag som drog sig ur, så fick 6 vända tillbaka till tvåan. Av dessa lag hamnade 5 lag på de två sista platserna i serierna.

Vilka lag som kommer att gå upp genom kval har jag nog inte så värst koll på. Men brukligt är ju att de lag som vann Stockholmsserien går upp genom vinster mot Gotlandslaget. I år är det Endre Ungdom som ska försöka ändra på den (o)vanan, man möter Tyresö/Trollbäcken. Tvåan i Stockholm (Duvbo) möter Södertälje som vann Södermanlandsserien överlägset. Där tror jag förstås på tjejerna från "stan", jag har ju 9 tjejer som går på innebandylinjen hos mig (Igelstaviken).

Det vore förstås kul om Solfjäderstaden kunde vinna sitt kval mot Hovshaga (Småland) så det blir Östgöta-derbyn mot Linköping. Det skulle troligen locka en hel del publik.

 Nu när Kalmarlaget CL98 ramlade ur så ersätts de med Färjestaden som vann div 2 Småland och är en av fyra serievinnare som går direkt upp i ettan. Det blir alltså inga derbyn nästa säsong heller mellan de "arga" konkurrenterna. De andra tre som slipper kvalet är Ale, Jemtland Innebandy och Örebro SK Söder. Örebro SK Söder är ett "ungdomslag/farmarlag" till elitserielaget.

Det ska bli intressant att följa kvalet hur som helst.

Det är snart dax (ikväll) att ta turen ut till Wasa Sporthall och kolla upp läget för Telge. En del sjukdomar oroar. Var förbi en sväng igår kväll och såg när D1/D2/D3 körde ett gemensamt "friskis och svettis" pass ett lite avbrott från den ordinarie träningen.

Kvalet fortsätter på fredag då vi tar emot favoriterna Sala, det ska bli spännande att se om vi kan få hejd på "firman" i Sala. Kaxiga uttalanden från framför allt Lundqvist har gjort att en hel del personer lite runt om retat sig på laget. Men har man fog för att vara kaxig tycker jag man kan vara det fast det är lite osvenskt. Jag återkommer senare i veckan med mer funderingar och kommentarer (kanske om flera kaxiga uttalanden?).

Vårt D2 lag slipper att kvala för att hålla sig kvar i tvåan och det känns väldigt skönt. Överraskande så slog Kvarnen Strängnäs i sista matchen i serien och vi kunde "smita" förbi dem (Strängnäs).

Kommentarer
Postat av: David Karlsson

Ännu ett jävla u-lag som ska förstöra en kul div 1. Släng ut dem från seriespel o låt dem spela elitreserv i sina distrikt istället.

2011-03-22 @ 22:52:18
URL: http://innebandydavid.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vad har du för tankar runt ett lag som Torshälla,bör man forsätta ha ett lag i serien med så få spelare?

2011-03-23 @ 11:40:01
Postat av: Jocke Modh

Lite nyfiken på vem som har funderingar på oss i Torshälla blir man.

Jag förstår hur du tänker men ska vi se det rent krasst så lyckas vi ta en tredjeplats under våren med få spelare. Bara Rockets och Nykvarn som är tillräckligt starka för att straffa oss, och det ordentligt, för att vi går på få spelare.

Under hösten när vi var fler var vi med dem i respektive möte och förlorade knappt.

Ser ett större problem i kvalitetsskillnaden i serien. Ta som exempel D2A där de 6 bästa från D2 spelar och som ska ge jämnare matcher och bra förutsättningar för seriesegraren inför kvalet till D1.

Ledsen det blev långt Göte men jag försöker belysa att det finns större problem än att vi kom med få spelare till ett antal matcher, de vi har med oss är i regel riktigt duktiga.

2011-03-23 @ 15:22:03
Postat av: Rosten

Jag har inga åsikter om Torshällas div 2 lags vara eller inte vara. Det är som Jocke skriver, att de klarar sig relativt bra med den lilla trupp de har att tillgå. Ett större problem i Torshälla/Eskilstuna är att det inte finns något lag i flickor A, B och C. Återväxten är alltså liten (obefintlig) och det kan givetvis ställa till problem på sikt.

2011-03-23 @ 17:35:35
Postat av: Jocke Modh

Helt rätt Göte, det är ett stort problem och det har nu startats ett arbete för att få i gång flicklag i fler årskullar samt att se till att det startas lag varje år. Vi kan inte lita på att flickorna söker sig till oss själva och får sina föräldrar att starta lag.

Vi måste erbjuda något. Handbollen är så stark så ska vi konkurrera med dem så måste vi marknadsföra oss.

Men resultaten ser vi om kanske 10 år.

2011-03-23 @ 18:19:54
Postat av: Micke, seriekollega

David, sluta sprid dynga om utvecklingslagen. De flesta större föreningar med en vettig utvecklingstrappa behöver ha lag för talanger att utvecklas i. Götes egna förening är bl.a. en av många som också har lag i div.2/3. Jag förstår att det kan vara tufft art hitta spelare i Tidaholm men klanka inte ned på de föreningar som använder sitt "andralag" som en vettig utvecklingsmöjlighet.



Du verkar inte ha verkat i en större förening med dessa åsikter...

2011-03-23 @ 21:23:34
Postat av: David K

Micke det handlar om lag som utnyttjar systemet, säger inget om det hade funkat som det ska med reservspelare osv men både Pixbo och Rönnby har tagit med landslagsspelare för att vinna matcher och sådant förstör innebandyn det tycker alla jag pratat om förutom kanske de som bara ser till sitt eget hus. Om man har spelare som inte platsar kan man ju låna ut dem till grannklubbar mm det hade funkat fint. På de tio sista åren har x antal klubbar försvunnit och många har lagt ner på grund av att några storklubbar sugit upp spelarna och sedan ändå satt dem i sitt u-lag och det som hänt är att bredden försvunnit och innebandyn gått åt fel håll.

2011-03-24 @ 21:42:46
URL: http://innebandydavid.blogg.se/
Postat av: Micke

Ja framförallt Pixbo har ju missbrukat samarbetsavtalet totalt under många år, men jag gillar inte att du drar alla över samma kam. Det är fler som sköter sig än som inte gör det.



Jag hoppas du inte är allvarlig när du säger att en välskött större klubb ska skicka iväg sina unga spelare 15-18 år till andra föreningar på vinst eller förlust. I yngre åldrar är den sociala samhörigheten otroligt viktig för att behålla dem inom innebandyn. På tjejsidan finns inte den mängd spelare 15-18 år för att ha en egen serie, därmed spelar man seniorserie div.3/2/1 beroende på förening.



Mycket av din negativism ligger nog i att du inte sett problematiken som uppstår i en större förening, men jag förstår din åsikt då vissa klubbar missbrukar samarbetsavtalet för att klara sig kvar eller gå upp. Men snälla, kritisera individuella klubbar och inte begreppet utvecklingslag.

2011-03-25 @ 13:50:37
Postat av: Peter

Vill säga som Rosthen ang Torshällas himla tunna trupp, inga problem för de andra då man håller en bra klass ändå! Ett större problem i Sörmlands D2 är ju att de övriga lagen inte hänger med i utvecklingen som leds av lagen i Södertäljeområdet. Visst värvas det en del till dessa lag från övriga men jag tycker nog att man borde kunna hålla uppe nivån på ett annat sätt än idag i övriga delar av distriktet. Vill, som tidigare, hävda att de andra klubbarnas problem är inte att det värvas ensidigt utan det man borde jobba med är att öka engagemanget inom de egna leden och därigenom attrahera de egna talangerna att stanna kvar! Kolla i Telge, Rockets & Nykvarn, ett "överflöd" av ledare i damlagen, många funktionärer kring matcher mm mm.

Sorry Göte, himla långt blev det...

2011-03-25 @ 14:27:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0