I div 1 mellersta så vet.....

man nu vilka lag som får lämna ettan och vilket lag som får kvala till elitserien. Det blev faktiskt lite oväntat klart redan i näst sista omgången, då jag hade räknat med avgörande matcher i sista omgången. Att vi (Telge) vinner serien visste vi redan igår kväll men att vi ikväll hade facit på nedflyttningen var lite överraskande.

Fröjereds vinst över Hammarby på bortplan var väl inte helt oväntad och det blev en seger för tjejerna från Tidaholm med 5-3. David vågade inte följa med upp till huvudstaden då äldsta dottern varit magsjuk och han var rädd för att smitta ner laget. Tydligen klarade sig laget utan headcoach denna gång och stor segerorganisatör blev Angelica Högberg som assisterade till fyra av de fem målen.

Att Rönnby Ungdom på hemmaplan inte skulle rå på ett redan avsågat Råsunda förvånade mig dessto mer. Gunnar i Rönnby var i en kommentar på en tidigare blogg orolig för att vi och Hässelby inte skulle göra vårt bästa i sista omgången om striden gällande seriesegern var avgjord. Det hade vi givetvis inte en tanke på och det hade tydligen inte Råsunda heller. Bortalaget vann med 6-4 och den vinsten hade stor betydelse för utgången av bottenstriden. Skattkärr som skulle möta Köping senare på dagen visste om förutsättningarna. Poäng mot Köping och även de hade kontraktet klart. Det blev vinst för Skattkärr med 4-3 och även Skattkärr var klara för att stanna i ettan. Hur matchbilden såg ut får jag väl vänta med att få redan på tills Johnnys referat kommer men jag såg att skottstaistiken var 23-36 (9-8, 6-13, 8-15). Det var antagligen ett pressat Skattkärr som kunde vinna med knappast möjliga marginal.

Hagfors kunde innan dagens matcher bli inblandade i striden men i och med Rönnbys förlust så var man klara och matchen mot Farsta kunde spelas utan press. Det blev också en klar seger med hela 11-2. Dagens femte match mellan Täby och Linköping slutatde 2-2.

Sista omgången spelas alltså utan någon som helst streckdramatik och matcherna gäller tabellplaceringar och givetvis vill väl alla lagen hamna så högt upp som möjligt.

I norra serien så hade ju Sala chansen att säkra kvalplatsen i torsdags men Sten Sture ville annat och nu får vi vänta på kvalmotståndare från den serien tills på lördag då den gruppen slutspelas. Sala möter redan nedflyttningsklara Alunda och det skall väl gå vägen tycker jag. Alunda är förstås Upplands hopp att få ett lag till kvalserien men jag tror att Peter Blombergsson tjejer inte klarar av det. Sten Sture eller vad den nya klubben efter sammanslagningen med FBC Uppsala ska heta får vänta till nästa säsong.

I botten så kunde Skellefteå ha säkrat sin div ett plats genom vinst över IKSU Ungdom och vid förlust att även Boden förlorade sin match mot RIG. Nu förlorade Skellefteå (2-4) och Boden vann (5-4) så nu skiljer det bara en poäng till Skellefteås fördel inför sista omgången.

I "getingboet" div 1 södra fick vi några svar i helgens matcher. Två lag säkrade sin div 1 plats nästa säsong, Göteborg genom vinst över CL98 med 6-3 och Östra som på bortaplan slog Pixbo Ungdom med hela 9-1. Ett resultat som verkligen förvånar mig då jag anser att Pixbo är ett duktigt lag. Man undrar över lagets motivation en den matchen.

Nu är det tre lag som slåss för att klara sig kvar i serien, ett ska degraderas till tvåan. Älvstranden (28 p) förlorade mot Engelholm med 10-5, Engelholm har verkligen vaknat till så här i slutet av serien och tagit 13 poäng på de senaste 6 matcherna. Tyvärr var uppvaknandet lite sent. Södra Dal (27 p) förlorade mot Jönköping med 8-5 och det var ett väntat resultat. Vänersborg (27 p) förlorade på bortaplan med 7-2 mot ett hemmastarkt Olofström.

Även elitserien är nu färdigspelad och till kvalserien bidrar man med Örnsköldsvik som knaprade ihop 10 poäng, två sämre än Örebro.

Slutspelets lottades också där ettan får välja motståndare först sen tvåan o.s.v. man väljer alltså mellan de lag som hamnar på plast 5-8. Att IKSU som vann serien skulle välja Dalen var ingen överraskning. Det känns som om man har ett psykologiskt övertag i den matchserien och man slipper förstås också jobbiga resor till bortamatcherna. Tvåan KAIS Mora valde sen Endre och det var en liten överraskning för mig. Endre slog ju ut KAIS i förra årets slutspel och är väldigt jobbiga att möta på hemmaplan. Många hade nog väntat sig Falun som deras kvartsfinalmotståndare. Trean Pixbo var då inte sena att välja Falun vilket bäddar för en kvartsfinalserie mellan Rönnby och Djurgården. Så här motiverar klubbarna sina val på innerbandysajten.

Lite om div 2 serierna ska jag skriva om i nästa blogg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0