Hett Södertäljederby i Göteborg...

blir det klockan 12.30 idag.

Både Södertälje "Rockets" och Telge gick vidare från gårdagens gruppspel i DJ 18. Telge blev t.o.m. gruppsegrare genom en klar vinst över Lockerud (9-0) och en kryssmatch mot Pixbo (2-2). I matchen mot Lockerud var det kul att läsa att det var många poäng av "D2 tjejerna" (10 p) där Evelina Åberg avslutade målfabrikationen med ett äkta hat-trick.



I kryssmatchen mot Pixbo var det Josephine Forsmark från D1 laget som klev in och gjorde båda målen. Även assisten kom från D1-tjejer. Starkt att kryssa i den matchen!

Lockerud kom till spel i turneringen utan många av sina toppspelare som i stället fått i uppdrag att åka med elitlaget på "norrlandsturnen". Man "offrade" ett eventuellt SM guld i DJ 18 för att försöka jaga ikapp övriga bottenlag i elitserien. Det blev iaf en lyckad början på den jakten då man slog Örnsköldvik med 8-4 och tog sina tre första elitseriepoäng denna säsong. Fem mål och fyra ass från tjejerna som kunde varit med i Göteborg.

I den andra gruppen vann Lerum sina matcher mot Hagfors och Rockets, Rockets slog också Hagfors. Det blev alltså (något överraskande) Hagfors som inte gick till semi-finalspelet idag. Laget bestod till stordel av D1 tjejer och jag hade förväntat mig mer av det. Både Lerum (tvåa i Gbg-serien) och Rockets (etta i sin serie) är ju D2 lag. Kanske är det så att gapet mellan div 1 och toppen av div 2 inte är så stort?



Johanna Norin har hittills gjort tre mål för sitt Rockets, blir det mål i matchen mot Telge också?

Nu till derbyt som blir lite av en prestigematch mellan Södertäljelagen och den ligger på olika plan.

Coachduell mellan Peter Nilsson (Telge) och Ove Jonehed (Rockets). Två rutinerade coacher som gjort väldigt bra jobb med sina lag.

Vilka ska "glida omkring" på Igelstavikens gymnasium nästa vecka? Telge har 10 tjejer och Rockets 9 tjejer som går på skolan. Alla går inte på "innebandylinjen" men flertalet gör det.

Målvaktsduellen mellan Lovisa Frisk (U-19 landslaget) och Erika Johansson (1:a reserv till U-19) är ju också en "match i matchen".

Det blir ju även en match i matchen mellan



systrarna Lindholm där Jennifer spelar i Rockets och Sandra i Telge.

Hur det än går i matchen har Södertälje ett lag i finalen i kväll.

Även den andra semin bjuder på ett derby då Lerum och Pixbo möts. Där tror jag på en Pixboseger, så vi får se vilket lag från Södertälje de får möta.

Ångrar faktiskt att jag inte åkte ner till Göteborg men jag fick ju istället chansen att hjälpa Tommy då D3 laget mötte Katrineholm igår kväll. En match som vi vann med 8-2 efter ganska hafsigt spel. Vi hade fått hjälp av Nadja Nielikäinen från D1 laget som behövde lite matchning/träning. Nadja gjorde tre mål och ett ass och var förstås en stor bidragande orsak till segern. Inte bara genom sitt spel utan också som stöd för de mindre rutinerade D3-tjejerna och att hon satte lite tankar i motståndarna också. Emelin i målet gjorde också en väldigt bra match.

I Katrineholm blev jag imponerad av Isadora Freberg (96:a) som har en stor potential att bli riktigt bra. Det skulle vara kul att få "ta hand om henne" på Igelstaviken till ht 2012 då vi förhoppningsvis är ett NIU.

I elitserien så tog alltså Lockerud sina första poäng och har börjat jakten. Örebro "stal" en välbehövlig poäng från Endre och Karlstad förlorade mot Täby. Alltså fortfarande väldigt ovisst i botten. Täby bör ha tagit ett stort steg mot slutspel med sina tre poäng. Kampen om den åttonde slutspelsplatsen står mellan Dalen, Falun och Huddinge där det för närvarande är fördel Dalen.

Kommentarer
Postat av: Johan G

Skillnaden är nog inte större mellan toppen i tvåan och mitten i ettan än mellan en serieledare i ettan som strävar mot elitserien och ett reservlag till ett elitserielag under nedflyttningsstrecket i samma serie (1-1 med "sudden-seger"). :p Varje match är unik och prestationer går upp och ned. Lycka till i slutstriden. ;)

2011-02-14 @ 16:43:49
URL: http://jogus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0