Söndagens matcher...

bjöd på några överraskande resultat.

I elitserien så vinner Huddinge mot KAIS i SD och Örebro tar poäng mot Täby. Jag tror inte det beror på att serien blivit jämnare utan mera det klassiska "motivation slår klass". Det är förstås jättekul att lagen i "botten" kan störa de andra lagen. Men som sagt hur bra är elitserien i jämnförelse med div 1 serierna. Skulle topplagen i ettan ha någon chans mot bottenlagen i serien?  Jag tror (sticker fram hakan) att Telge, Sala, Sten Sture, Hässelby och Jönköping skulle kunna spela jämt mot lagen i botten på serien.

I norra serien så tog FBC Uppsala viktiga poäng mot Dalen, Sala utan Backlund fick bara en 4-3 vinst i SD mot Boden och Sten Sture gick upp i serieledning genom en klar seger mot RIG med 8-2. Amanada Delgado Johansson gjorde fem nya poäng, vem ska stoppa henne i distriklags-SM?

Uppland är solklara favoriter i SM.

Södra seriens två söndagsmatcher gav segrar till Södra Dal och Älvstranden, helt enligt planerna(?).

I mellersta tar Hammarby sin första trepoängare genom seger mot Rönnby. Rönnby som hade både By och Halling med i laget räckte denna gång inte till. Kan tänkas det är vändningen för Bajen? Farsta slår Råsunda i derbyt och nu ser serien väldigt tight ut i botten. Sju lag där tre poäng skiljer.

Hässelby fortsätter att vinna och slår Linköping på bortaplan. Det blir intressant att se vad som händer i omgångarna framöver då det är många intressanta matcher.

Telge vinner med 6-2 på bortplan mot Hagfors. Bra ref finns att läsa:

http://www.laget.se/HAGFORSIFDAM/27213-nyhetsarkiv-item-1473099.html

och givetvis på Telges hemsida http://www.telgesibk.se/

Södermanlandstvåans enda söndagsmatch är mellan Nykvarn och Trosa/Edanö. En match som Nykvarn vinner komfortabelt med 8-2. En serie där det finns två lag som slåss om kvalplatsen, jag vågar inte tippa vilket som går segrande ur den striden. Iaf inte än :).

Östergötlands fyra stora blir mer och mer reducerade. IBF Linköping får bara två poäng i matchen mot LIBK Ungdom genom en SD vinst. Åby torska som sagt mot Boxholm. Solfjäderstaden ångar på och vinner lätt mot Finspång med hela 13-2, det känns som om Ted:s tjejer i "Fjädern" får räknas som favoriter till seriesegern.

Trean i Södermanland haltar och två lag är fortfarande obesegrade, Miners och Kvarnen som är två Nykvarnslag.

I Stockholm klev T/T över kvalstrecket och jag tror att de kommer att fortsätta ligga där.

Kommentarer
Postat av: Göran Svegeboe

Örebro var bättre än jag trodde. De kommer att hamna på betryggande avstånd till nedflyttning. Däremot är botten på Elitserien ganska dålig, och har varit i många år. Det är så stor turbulens i klubbarna att det kommer att fortsätta att vara så i många år till. Toppen i Div 1 är fullt i klass, och många gånger bättre, än det absoluta bottenskiktet i Elitserien. Självklart borde det vara enklare att ta sig upp...

2010-10-25 @ 18:47:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0