Skottstatistiken 8-46...

säger väl det mesta om hur matchen (?) mellan Hammarby och Telge var. Ett totalt överlägset Telge som stundtals spelade bra och stundtals bara var på plan. Jag har sagt det förut och säger det igen...Hammarby får det svårt i årets div 1.

Pernilla gjorde två mål från sin backplats, men matchens snyggaste mål var Malin Linders passning till Åsa T. Där kan man snacka om en passning som skär rakt igen ett försvar.

8-0 till Telge blev slutresultatet och det var med mersmak. Här kommer ett ref. hämtat från Telges hemsida:

Hammarby IF IBF - Telge SIBK 0-8 (0-2, 0-4, 0-2) Skott 8-46 (2-8, 4-19, 2-19).

Publik 60.
Toppen mot botten och visst var det klassskillnad på spelet i de båda lagen.

Period 1.

Telgespelarna tar tag i spelet redan från första nedsläpp och släpper det aldrig. Hammarby skapar inte några farligheter alls under perioden.Hammarby får den första utvisningen men i power-play spelet så kammar Telge noll. Nästa utvisning är Telges men den blir också resultatlös och halva perioden har gått.
0-1 stänker Sandra Seth in i bortre burgaveln fint framspelad av Anna Sederström tid 13:45.
Camilla Reinholdsson får tre feta chanser men bollen vill inte in.
Anna Sederström slår en boll tvärs igenom Hammarbyförsvaret till Nadja Nielikäinen som inte missar det öppna målet fram till 0-2 tid 18:52.
Erika Johansson i Telge målet klistrar det sista skottet när periodsignalen ljuder.

Period 2.
0-3 kommer efter frislag det är Christelle Niva som serverar Pernilla Lövgren som förpassar bollen in i Hammarbymålet, tid 1:09.
Där efter kommer en av Hammarbys farligheter när Jennie Mannesten styr bollen tätt över ribban.
Camilla Reinholdsson kommer fri med Emelie Cohen i Hammarby målet men den sistnämnda räddar.
0-4 är riktigt vackert när Sara Ladstedt slår upp bollen i nättaket efter klapp, klapp spel av Åsa Tjusberg och Nadja Nielikäinen där Nadja levererar den sista passningen och i samband med målet så tar Hammarby timeout tid 5:54.
12:24 står klockan på när Åsa Tjusberg vinklar in bollen i mål, hon har smugit upp vid ena stolpen det här ser Malin Linder från sin backplats och kan med ett smörpass se till att Telge utökar sin ledning till 0-5.
Telges övertag spelmässigt fortsätter.
Christelle Niva hittar sin back kollega Pernilla Lövgren som tar ett par kliv in i banan innan hon skickar in 0-6.
Nadja Nielikäinen är den som har den farligaste chansen innan periodpausen.

Period 3.
Josephine Forsmark är den som står för framspelningarna till de första farligheterna i den tredje periodens inledning först serverar hon Sofie Karlsson som skjuter tätt över sedan är det Sandra Seth som säter bollen i stolpen.
Sedan har hon själv ett bra läge men en lika bra räddning av Emelie Cohen sätter P för den chansen.
Hammarby försöker att trycka på och skapar lite mer i den första delen av perioden.
Sara Ladstedt serverar Nadja Nielikäinen som väll inte får på världens skott men tillräckligt för att bollen skall hitta in i mål fram till 0-7.
Telge tar återigen initiativet i matchen och med drygt halva perioden spelad kan Camilla Reinholdsson med en backhand slå in 0-8 framspelad av Angelina Callin.
Lisa Hulting har ett par fina lägen men bollen vill inte in och Christelle Niva har ett par fina framspelningar till bland annat Camilla Reinholdsson som får den siste chansen.

I övrigt i div 1 mellersta så vann Köping knappt över Linköping. Jag såg inte matchen. Då dotra inte skulle spela så kändes avståndet till Köping från Södertälje alldeles för långt. Köping har vunnit med uddamålet de tre senaste matcherna och det är inte bara en tillfällighet. I laget finns spetskompetens som man utnyttjar på ett bra sätt. Linköping var i ledningen med 6-4 när det var 6 minuter kvar av matchen men kunde inte stänga den. Time-outen som man förbrukat tidigare i matchen kunde varit bra att ha när baklängesmålen började "trilla" in.
Fröjered var nära igen att ta poäng mot ett Stockholmslag, men fick känna sig besegrade med 3-4 mot Råsunda. Enligt David var man nära att fixa så att mitt tips (4-4) skulle slå in på slutet.

Att Täby skulle slå Hagfors (5-3) och Hässelby Farsta (4-3) var inga sensationer, men lite knappare än vad jag räknat med.
Där emot trodde jag inte Skattkärr skulle rå på Rönnby på bortplan. Bra jobbat Skattkärr!

I södra så verkar Warberg hittat sitt spel, det blev en övertygande seger mot Östra (7-1) idag. Det är visserligen 8 poäng upp till JIK så det finns lite att kämpa för. JIK slog IBF Göteborg med 7-4 men det var 1-4 7,11 in i sista perioden. Södra Dal fortsätter vinna nu blev det seger mot Älvstranden med 7-5. Att Engelholm skulle rå på Ingelstad/Växjö var väntat och kanske också Vänersborgs uddamålsseger mot CL96. Däremot så tycker jag det var överraskande stora siffror (7-2) mellan Olofström och Pixbo.

I norra har tre lag gått loss lite grann. Sten Sture, Sala och Dalen. Jag har fortfarande Sala som favoriter.

D2/D3 i Södermanland och D2 Östergötland återkommer jag till.