Hur svårt kan de vara....

att lägga in händelserapporteringen från matchen Farsta - Linköping? Farsta kom visserligen in väldigt sent i div 1 familjen men det krävs lite mer av en klubb än att bara spela matcherna.

Skattkärr var inte tillfreds med organisationen runt deras match i Farstahallen. Mottagandet av ett bortlag måste vara mer professionellt var deras åsikt. Kanske hade de väntat sig samma mottagande som de själva har för bortalagen i sina hemmamatcher. Men det är inte många lag som har ett så bra och trevligt välkomnade som Karlstadsklubben.

Matchen mellan Farsta och Linköping vanns iaf av LIBK med 5-4 men det satt tydligen hårt åt i slutet. Det är alltid jobbigt att försvara sig då ett lag börjar "äta upp" ett försprång. Linköping är fortfarande obesegrade i serien liksom Hässelby och Telge. En riktigt bra värdemätare på Linköping blir det i nästa omgång då laget möter Köping på "bortais".

Hässelby fick hårt motstånd av Fröjered i sin lördagsmatch. Seger för hemmalaget med 3-2 efter det att Fröjered haft en 2-0 ledning efter första perioden. Även om det blev en förlust för Fröjered så måste det vara skönt att känna att man är med då man möter en av de tippade topplagen. Ett trevligt ref finns på Davids blogg http://innebandydavid.blogg.se/

Att Skattkärr skulle rå på Hammarby i sin hemmamatch var föga överraskande. En kalasstart med en 5-0 ledning efter första perioden avgjorde säkert matchen. Att de övriga två perioderna blev målmässigt jämnare är förståeligt. Jag tror Hammarby får det väldigt svårt att klara sig kvar i div 1. Men det är förstås många matcher kvar.

Själv åkte jag runt på Telges matcher. Första anhalt var D2 matchen mellan Telge och Gnesta. Vinst för Gnesta med 3-2, där tydligen Telge var nära att kvittera på slutet. Jag var tvungen att åka innan matchen var slut då jag skulle hjälpa till att coacha D3 matchen mot Turinge Miners. Att möta Gnesta i Frejahallen är inte lätt, jag vet det av erfarenhet under många års bortamatcher i den hallen. Tycker Telge gör en godkänd match, tjejerna är under "utbildning" och det finns förstås en hel del att jobba med. Men det finns energi och talang i laget.

Matchen i Björkestahallen visste jag på förhand skulle bli svår. Miners har plockat en del talanger från andra klubbar i Södermanland inför denna säsong och har ett talangfullt lag. Fokus i matchen ställde vi alltså på försvarsspelet och det kändes som vi lyckades riktigt bra. Visserligen blev det en förlust med 5-0 men om man ska jämnföra med föregående match mot dem (U-16 kvalet) så har vi gjort mer framsteg än vad de gjort.

Efter matchen blev det full fart mot Wasa Sporthall och D1 mötet med Täby FC. Kom till hallen när klockan stod (still) på 1.45 i andra perioden. Det var tekning och ställningen på tavlan 5-1 till Telge. Andra perioden gick sen helt till Telge som borde gjort en tre-fyra mål till och helt stängt matchen. 6-2 var ställningen efter andra och då såg det inte ut som om Täby skulle kunna göra något för att rubba ett mycket bra spelande hemmalag. Men tjusningen med innebandy är ju att det kan gå fort och efter några "skitmål" var Täby med i matchen igen. Laget hade bud på kvittering till 6-6 vid flera tillfällen i slutet innan "Jossan" kunde göra 7-5. Även det målet kan klassas som ett "skitmål".  Ref av matchen finns att läsa på http://www.telgesibk.se/

Vad har hänt med Warberg div 1 södra? Laget som på försäsongen gjorde många bra resultat och bland annat "krossade" elitlaget Lockerud i en träningsmatch har bara vunnit en match av fyra. Laget som efter försäsongens resultat seglade upp som storfavorit (iaf av mig) i serien måste snart upp till bevis. Man får nog inte tappa mer till JIK som ser starka ut. Södra ser för övrigt tight ut och lagen slår varandra "huller om buller". Ett lag som hittills gått bättre än vad jag trodde är Östra.

I norra är Sten Sture föga överraskande fullpoängare efter tre omgångar. Sala och Dalen möts idag i en viktig match.

I Södermanlands D2 serie är det en intressant match mellan Torshälla och Nykvarn. Vi i Telge (D2) mötte ju Torshälla i första omgången och ska de kunna matcha Nykvarn bör de nog höja sig ett snäpp. "Nykens" första-line med Persson - Ottosson - Bjelkmark har varit väldigt bra och kan Anna Vartiainen och CO få stopp på den så är mycket vunnet.

En av Östergötlands tuffa matcher i omgången var fredagsmatchen mellan Mjölby och Solfjäderstaden och den gick som jag trodde med en knapp seger för "Fjädern". Resultat 4-3 (jag tippade 5-3). Mjölby blir att räkna med i serien då man tydligen knutit "hemvändaren" Ronja Hector till klubben. Ronja väljer alltså att spela för Mjölby och inte Boxholm (moderklubben) som jag trodde.

Att Linköping Ungdom inte rådde på Boxholm i sin lördagsmatch var överraskande för mig. Åby möter KFUM idag i en spännande match.