Än har vi inte.....

lagt ner innebandyn på Igelstavikens gy. Idag har det varit full rulle på innebandyn i skolan. Det som eleverna ser fram emot är givetvis skol-SM. Vi har som målsättning att gå längre än förra året vilket var ett besvikelsens år. Det vore ju kul om vi kunde  avsluta tiden som REK-gymnasium med några medaljer.

För vi blev ju inte ett NIU-gymnasium så hur framtiden ser ut är förstås osäker.

SIBF har förhoppningar om att det ska rulla på som vanligt för de gymnasier som inte blev NIU, men blir det verkligen så?

"SIBF anser att innebandygymnasierna bedriver en viktig verksamhet för innebandysverige. Vi vill att de gymnasieelever som vill ska få innebandyfördjupning på gymnasiet. Däremot kan inte alla elever få plats på de elitförberedande gymnasierna. Det innebär att vi hoppas att samtliga gymnasier med innebandyinriktning, drygt 90 st., fortsätter sin verksamhet på något sätt."

Nu var det förstås bara 57 gymnasier som sökte och utav dem var det 39 som hade så goda förutsättningar att de var med i NIU-beslutet.

Hela artikeln: http://www.innebandy.se/sv/Nyheter/2010-SIBF/Innebandygymnasier-efter-reformen/

Vi "övriga" gymnasier ska alltså få chansen att köra en innebandy/bredd-utbildning innehållande 200-300 poäng där de elever som har bäst betyg oavsett innebandykunskaper ska beredas plats. Av de poängen ska 100 vara teoritisk utbildning. Det är givetvis skillnad mot att kunna driva en utbildning på 500 poäng. Man kan göra det lätt för sig och räkna 1 poäng = 1 kurstimme. Om man kör som vi på Igelsta gör nu så har man "förbrukat" kurstimmarna under vårterminen i åk 2. Det innebär att eleverna inte kan få någon innebandy i åk 3 vilket kommer att vara det största problemet. Om man har haft en bra utveckling och är på väg mot elit så vad gör man då?

Jag vet av erfarenhet att det händer väldigt mycket i utvecklingen/motivationen under gymnasietiden och det är mer en regel än undantag att de som kommer in med störst talang inte går ut som den bästa innebandyspelaren. Att då inte få möjlighet att utvecklas också under det tredje gymnasieåret känns inte bra.

Mullsjö sägs lägga ner sin verksamhet/gymnasium och att eleverna får flytta in till Jönköpings gymnasieskolor
http://www.gracefloorball.se/?p=2648 och det finns säkert andra som liksom vi funderar över framtiden.

Själva utnämningarna av NIU ska jag inte kommentera denna gång men det känns lite konstigt att av de 12 gymnasier som ansågs ha så bra utbildning att de blev s.k. REK-gymnasier för något/några år sedan föll 8 bort.

Man får väl vara glad över de duktiga elever som gått på Igelstaviken och att man förhoppningsvis hjälpt dem en bit på vägen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0