Vad har hänt...

sen sist? Det har inte varit så många matcher denna helg i div 1 serierna. I elit spelades det tre matcher. Div 2 serierna var det däremot full fart i och så spelades det DJ18-SM.

En "Stockholmsövergång" i elitserien bekräftades också. Ida Linné lämnar Täby för Huddinge, vilket blir en välkommen förstärkning för laget. Huddinge som i helgen "bara" förlorade med 5-2 mot IKSU på bortaplan. Kanske är laget på G uppåt i tabellen. I de andra två matcherna Örebro - Falun (3-7) och Karlstad - KAIS Mora (2-8) blev det väl ganska normala resultat. Vi får se om Örebro som gjort det bra hittills orkar hålla i, de andra lagen kommer nog inte längre att underskatta laget iaf.

I Södermanlands div 2 series resultat under helgen tycker jag 3-3 mellan Torshälla och Onyx var oväntat. Jag trodde nog att Torshälla på hemmaplan skulle orka med att rå på Nyköpingstjejerna. Inger ref finns att läsa på hemmalagets hemsida så jag antar att besvikelsen är ganska stor, men ska man utläsa något av skottstatistiken (16-16) så var ju matchen så jämn som resultatet visar.
Gnesta på hemmais är svårslagna och det fick Strängnäs erfara. Förlust med 6-3 för Strängnästjejerna. Kul i den matchen är att en "gammal" bekanting från min tid i Hölö SK fortfarande lirar och gör det bra. Rutin spelar in när man går in och lägger en straff i mål  vid ställningen 4-3 och stänger matchen. Den tredje helgmatchen vanns mer programenligt av Trosa som slog Mesta med 6-2. Stephanie (som går på Igelsta) gör tre mål i den matchen.

Östergötlandstvåans helgmatcher var mellan Åby och Linköping Ungdom där hemmalaget kunde avgöra i slutminuterna med 6-5 målet. Jag är fortfarande lite osäker på om tjejerna från Åby är fisk eller fågel i årets serie. Visserligen tror jag att Ungdom är bättre i år än förra året men det borde Åby också kunna vara då laget bör vara under utveckling fortfarande.
Mjölby slog förra årets serievinnare IBF Linköping med 4-3 och ser ut att bli det lag som ska ta upp kampen med Solfjäderstaden om seriesegern. Att Mjölby går bra i år tror jag mycket beror på Karro Holms intåg i laget. Karro är en typisk målskytt (11 mål hittills) och jag har sagt det förr och säger det igen, hon borde spela div 1 innebandy med Linköping istället.

Linköping förlorade mot Fröjered med 8-5 i helgens div 1 match i mellersta serien. Laget låg under med 8-1 efter halva matchen och det är ju förstås ganska jobbigt att hämta in. Försvaret fanns tydligen bara med på "pappret" i denna match (man är fem som försvarar) och det ställde Fia och Linnéa inför en hopplös uppgift. Fröjered hade enligt David läst av hemmalaget och det lyckades han tydligen bra med.

Nu har laget (Linköping) spelat 6 matcher och det blandas fortfarande frisk i lagdelarna. Det blir många tankar hos tjejerna om varför de plötsligt ska byta kedja, gå från back till forward (eller tvärt om) eller blir bänkade. Detta kan göra att man tappar lite fokus på spelet och givetvis infinner sig en osäkerhet bland tjejerna. Men som sagt det finns väl en tanke bakom detta, hoppas jag, så att laget inte hamnar i samma jobbiga situation som förra säsongen (vilken jag givetvis bidrog till).

Telge åkte till Kumla för att spela DJ18 SM och de gjorde de galant. Gruppvinst utan att förlora någon match. Enda "plumpen" i protokollet var 1-1 mot Örebro, där deras målvakt tydligen hade gjort sin "livs match". Telge vann skotten med 25-12 i den matchen. Annars var det kul att höra hur bra D2 tjejerna hade varit i turneringen. Stöttepelarna var förstås D1 tjejerna där Erika i målet och framför allt Josephine visat framfötterna. Två tjejer som måste ligga väldigt nära en U-19 plats.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0