I elitserien spelas...

det en hel del intressanta matcher denna helg.

Örnsköldsvik - Karlstad   5-4
Det är verkligen en "6 poängs match" som går av stapeln i Skyttis Arena. Båda lagen har lyckats knåpa ihop futtiga 3 poäng i serien. Jag tror att Örjans tjejer fixar ytterligare en 3:a i hemmaarenan.

Djurgården - Täby   7-5
Hett derby i Eriksdalshallen som jag tror att DIF kommer segrande ur. Det brukar vara jämna matcher mellan lagen men vanans makt är stor och Täby brukar inte få med sig så många poäng från dessa derbyn.

Lockerud - IKSU   2-8
IKSU är alldeles för bra för att förlora en sådan här match.

Rönnby - Pixbo   4-6
Spännande match mellan ettan och tvåan i serien som jag tror Pixbo vinner. Rönnby har visserligen sju raka segrar och har sett väldigt stabila ut, men sju raka segrar hade Telge också innan man förlorade.

Endre - Huddinge   6-2
Huddinge får vända hem från ön utan några poäng. Laget har varit lite upp och ner hittills men förlorade stort i förra omgången. Endre ger inte bort många poäng på hemmaplan.

Dalen - Karlstad   7-2 (på söndagen)
Efter sin förmoda urladdning och förlust mot Örnsköldsvik på lördagen orkar inte Karlstad tända till på nytt. Dalen som har en helt annan uppladdning, utan hotel och resor, vinner ganska lätt.

I södra serien så förlorade Warberg igår kväll mot Pixbo. Har tåget gått nu för mina favoriter till seriesegern som jag hade innan seriestart? Gapet upp kan bli (blir troligen) hela 11 poäng och det känns inte realistiskt att tro att Warberg ska kunna hämta upp det.

Idag så spelas följande matcher:

Ingelstad/Växjö - Vänersborg   4-6
Ingelstad har inte vunnit än och jag tror inte det blir idag heller. Vänersborg är inget dåligt lag och har ett grundspel som räcker långt. Ingelstad verkar vara alldeles för ojämna i truppen för att rå på Vänersborg.

Jönköping - Älvstranden   6-4
Jönköping har fått ett försprång i tabellen och detta vill de nog gärna behålla. Älvstranden "öste" in mål senast mot Östra men JIK:s försvarsspel har en annan dignitet.

Olofström - Östra   5-5
Olofström tillhör de lag som jagar Jönköping och borde för den skull vinna denna match. Men Östra är revanchsuget efter den dåliga insatsen mot Älvstranden och kniper en poäng.

Engelholm - CL98   3-4
En väldigt viktig match för båda lagen som slåss vid strecket. Jag tror "Jersan" och CO fixar en uddamålsseger till Kalmar.

IBF Göteborg - Södra Dal   4-5
En negativ överraskning i södra serien är Göteborg som på pappret har ett starkt lag. Södra Dal jagar JIK de också och en förlust skulle göra att laget halkar efter ordentligt. Trots att Göteborg vann stort sist och fått lite självförtroende tror jag att Södra Dal vinner men det blir tight.

I norra serien så spelas det fyra matcher i helgen:

RIG - Skellefteå   4-5
Bortalaget är i poängnöd och bör vinna. Motivation slår klass i detta möte.

Dalen - Boden   6-4
Dalen är det bättre laget och vinner. Boden får ta nya tag i nästa match.

Sten Sture - Sundsvall   6-2
Sten Sture har inte råd att förlora en sådan här match och gör det inte heller. Att få spela på hemmaplan och slippa resan är guld värd.

Sala - Ankarsvik   9-1
Kan bara sluta på ett sätt. Firma Lundqvist - Backlund kommer att ha lekstuga.

Kommentarer
Postat av: Koppen

Skaplig tippning Rönnby-Pixbo. Impad :)

2010-11-20 @ 16:26:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0