Det är lite av ett....

lotteri att möta Rönnby Ungdom vid rätt tillfälle. I helgen drog verkligen Råsunda nitlotten.

Då Rönnbys elitlag var spelledigt hade ungdom förstärkning av Weiss, By, Halling, Högberg och Jansson och det var helt avgörande för utgången av matchen.

Weiss 3 mål, By två mål och Halling ett mål, dessutom hade elittjejerna ass på fem av de sex målen.

Nästa helg så är det matcher för elitlaget så då kan Ungdom inte räkna med några förstärkningar. Alltså en vinstlott till Linköping som möter Ungdom nästa omgång.

Det ska bli intressant och se hur Rönnby resonerar omkring sitt U-lag. Laget riskerar att åka ur och efter 31:a jan kan man inte flytta spelare. Jag antar att man gärna vill ha ett lag i div 1 för att kunna få bra matcher för "bänken". Rönnby elit har som jag ser det ganska fullt upp ända fram tills dess. Skattkärr kan bli drabbat av en hord elitspelare i deras match mot Ungdom den 22/1.

I elitserien tog Huddinge viktiga poäng och kan väl räkna sig som klar för ytterligare en säsong. Örebro känns också som klara så nedflyttning plus kvalplats kommer att stå mellan Örnsköldsvik, Karlstad och Lockerud.

I toppen så finns Pixbo och de kommer säker att vara ett av semifinallagen.

Falun kan få det jobbigt att komma över strecket till slutspelsplatserna. SD-förlust mot Dalen och knapp seger mot Örnsköldsvik imponerar inte.

I Norra tog Sundsvall viktiga poäng mot Alunda medans Skellefteå förlorade hemma mot IKSU Ungdom. Stämmer skotten 35-14 i hemmafavör så måste det kännas tungt för Skellefteåtjejerna. Uppsala vann sin "måste" match mot Ankarsvik och Rig-tjejerna slog Boden.

Mellersta bjöd på en "liten" seriefinal som Telge vann i SD, har kommenterat den tidigare. Råsunda match mot Rönnby har jag också synpunkter på ovanför. Fröjered vann över ett sargat Hammarby vilket också var väntat.
Linköping förlorade i SD mot Täby och det var en riktigt bra match har jag fått höra. Bra Linköpingsspel utom i första som helt dominerades av Täby. Täby var iaf nöjda och de fanns dem som sa att det var Täbys bästa match på mycket länge. Det höjer givetvis Linköpings status också om det nu kan vara någon tröst. Hagfors slår Farsta i SD, bra gjort och det måste kännas skönt för värmländskorna och få avgöra i slutet. De är ju inte direkt vana med det. Trion i Köping såg till att det blev tre poäng mot Skattkärr.

I södra vann Jönköping stort mot Södra Dal och det finns nog inte någon som kan hota JIK från att vinna södra serien. Östra vann mot Pixbo och det var bra gjort efter en tids mindre bra insatser. CL98 fick inkassera en uddamåsförlust mot Göteborg där nyförvärven från Surte och Värnamo blev "tungan på vågen". Att Warberg skulle slå Ingelstad/Växjö var ingen överraskning men de fick jobba för segern. Ingelstad ledde ett tag i första perioden med 3-0.

Telge tog en fin fin seger mot Flen i div 2 Södermanland. Som jag sagt, vi blir bättre och bättre. Rockets vann över Trosa i en match som enligt protokollet verkade vara ganska tuff.

Linköping Ungdom vann sin första match i Östergötlands div 2 mot Finspång. Om det sen var Emmas förtjänst låter jag vara osagt, hoppade matchen på grund av vädret. Det kändes inte kul att sitta och åka milen till Finspång i söndags. IBF hänger på i toppen och Solfjädern hade inga större problem att slå Åby.

I morgon så kör Igelstavikens killar SM mot Huddinge gy och Jensen gy Sthlm.

HEJA IGELSTA!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0