Straffen var väl inte...

helt korrekt. Zorrostraff var det väl egentligen inte så att dra bollen bakåt handlade det inte om. Pixbo har filmat sina mål mot Telge:

http://www.youtube.com/pwevent#p/u/0/vbawfX7txYg

Visst är det väl hög klubba som gäller? 

Förseelser som leder till frislag

När en utespelare före eller efter tillslag av bollen för klubbladet över midjehöjd.
Hit räknas även skottfint. En hög framåtsving är dock tillåten om ingen annan spelare är i närhetenoch domarna bedömer att motståndarna inte störs. Med midjehöjd avses den nivå där spelarens midja befinner sig när han står upprätt.

Eller kan det bli utvisning på en straffläggare??

Förseelser som leder till 2 minuter lagstraff
När en utespelare med någon del av klubban eller med foten spelar bollen övermidjehöjd.

Det är visserligen en väldigt snygg straff men......


Kommentarer
Postat av: David

Pinsamt dåligt av båda domarna att missa den höga klubban..

2010-03-14 @ 10:14:22
Postat av: Peter

Är det ingen som noterat att den här tjejen dessutom har en speciell klubba just för sina zorrotricks. Direkt efter straffarna brukar hon springa till båset och byta klubba. Jag tittade på den vid ett av våra möten, den var hookad med den s.k. biljardbollsvarianten så man får en grop vid spetsen. Funderade på att begära mätning men var lite osäker på hur domarna skulle göra sin bedömning, kurvan på bladet är nog ok, det är just att man gjort overkan på bladet som är "brottet". Zone sålde såna klubbor förrut men var tydliga med att de var för lek eller träning, ej match.

2010-03-14 @ 12:01:20
Postat av: Peter

Och självklart, i stort sett alla såna här tricks är hög klubba och/eller att man drar bollen bakåt vid straff.

2010-03-14 @ 12:03:03
Postat av: Rosa

Nä ta bort dom där zorrofinterna, för dom kan ändå så sällan göra det under knähöjd utan dom kommer i midjehöjd. Hon gjorde ett zorromål mot oss oxå i sista matchen den var i midjehöjd den med.

2010-03-14 @ 19:34:13
Postat av: Conny

Tveklöst hög klubba...

2010-03-14 @ 19:57:57
Postat av: David

Det finns flera som kan zorra utan att ha klubban vid midjan dock.

2010-03-14 @ 22:04:41
Postat av: Henke

Vid en straff måste bollen vara i rullning eller rörelse framåt. Vid zorro-dragning så är ej bollen i rullning och tveksamt svårt att se om den är på väg framåt hela tiden. Men defenitivt hög klubba på denna straff.

2010-03-15 @ 10:27:54
Postat av: Rustan

Innebandypubliken älskar teknik och artisteri. Zorro-tekniken är just artisteri på hög nivå, och den skapar intresse för sporten långt utanför de inbitna fansens skara. Titta bara på antalet visningar på Pixbo-TV från Innebandysfesten i Landskrona. Det avsnittet som har absolut mest visningar är just den som innehåller Zorro-straffen.

I diskussionen om hög klubba så hoppas jag ni alla såg Alexander Nedes straff mot Warberg i matchen mellan Helsingborg och Warberg. Där kan vi verkligen tala om hög klubba!!!!!

En Zorro-straff som sker i landets högsta serie och bedöms av några av de bästa domarna vi har med en klubba som är avsevärt mycket högre än straffen som diskussionen här började med.

Vad hände?

Publiken jublade! Iallafall Helsingborgspubliken!! Straffen godkändes och jag njut av en bit innebandyartisteri!!

2010-03-15 @ 22:24:12
Postat av: Rosa

Ja vist det är väldigt kul att se, men reglerna kanske måste ändras om man nu ska kunna ha kvar Zorro eller så måste dommarna våga plåsa när det är hög klubba. För att få spelara till att träna på att zorra utan att göra det så högt. Ja visst det finns dom som gör det i rätt höjd, men det måste kunnas bedömas bättre än det gör nu? annars kan man ju lika gäran slå ihop innebandyn med freebandy.

2010-03-16 @ 17:06:28
Postat av: Rustan

Här är länken till Alexander Nedes Zorromål mot Warberg. Snacka om HÖG KLUBBA!!!http://www.google.se/url?q=http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DaDmcsApwdOI&ei=nyWhS-LlGoa04ga9vuyeDg&sa=X&oi=video_result&resnum=4&ct=thumbnail&ved=0CA0QuAIwAw&usg=AFQjCNHj8dfQq1LIB58JdFGyVhj5SWSl7A

2010-03-17 @ 20:14:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0