Ska Linköping (Östergötland) få...

ytterligare ett lag i div 1? Det kommer att avgöras i ett spännade kval mellan IBF, Farsta (2:a i Stockholm) och Östra SK (1:a i Småland).

Farsta som åkte ur div 1 säsongen 2006/2007 har efter det kvalat två gånger till div 1. Förlust 2007/2008 mot Telge och förlust 2008/2009 mot Nykvarn, alltså tredje gången gilt? Farsta är ett rutinerat lag med en medelålder runt 25 år. En hel del tjejer har varit uppe och "nosat" på elitserien. Skyttedrottning i år är Cecilia Eriksson med 28 poäng.

Östra SK vinner tvåan i Småland på bättre målskillnad än CL96 (om CL vinner sin sista match). Laget har till denna säsong fått många tjejer från Husqvarna med rutin från div 1 (Husqvarna slutade tvåa förra säsongen). Det är också ett lag med en relativt hög medelålder (runt 23 år). Skyttedrottning är Rebecka Sunesson (från Husqvarna denna säsong) med 40 poäng.

IBF Linköping fick en tight resa till seriesegern. De behövde göra många mål i sista matchen för att gå om KFUM Norrköping. Seger i sista matchen med 27-0!!, vilket innebar serieseger med 7 plusmål. Man kan ju ifrågasätta IBF Norrköpings seriositet när det kommer till en för serien så avgörande match med bara 7+1 spelare. Men det är inget som IBF har skuld i utan för dem var det bara att gilla läget och ösa på, vilket man gjorde med besked. Snittålder i laget ligger i paritet med de andra två så det är rutin rakt över i detta kval. Skyttedrottning blev inte helt oväntat Malin Yngvesson med 48 poäng. Stora syster Rhöös var näst bäst med 32 poäng.

Att tippa hur det går ska jag försöka med också, men det får vänta några dagar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0