Kvalet till div 1.....

startar i helgen. Lagen är uppdelade i 8 grupper och segraren i varje grupp flyttas upp till div 1. Lagen möts i en enkelserie så det gäller att vara på tå och ha lite medflyt från första början.

Det är ju alltid svårt att jämnföra serier, om man vunnit klart eller knappt spelar ju inte så stor roll i kvalet. Det kan nog vara en fördel att ha fått kämpa sig till segrarna.

Så här ser grupperna ut:
Lag med fet stil tror jag vinner gruppen.

Grupp 1
IBF Dalen
- Sundsvall IBF - Team Kalix IBK
Kalix (Norrbotten) vann sin serie överlägset, Dalen (Västerbotten) vann sin men med lite knappare marginal (3 p före Vindeln) och Sundsvall (Västernorrland Östra) kom två i sin 5 poäng efter Bollnäs/Alfta.

Grupp 2
Alunda IBF - Bollnäs/Alfta IBK - Gävle GIK
Alunda (Uppland) klev igenom serien med två oavgjorda och resten vinster, Bollnäs/Alfta (Västernorrland Östra) hade bara en förlust och Gävle (Dalarna/Gästrikland) slutade två i seien efter KAIS Mora 2 som inte kvalar.

Grupp 3
Ankarsvik BK - Forsby FF - IBF Falun Ungdom 
Ankarsvik (Västernorrland Nordvästra) inga förluster i serien (jag tror det är ett Sundsvallslag) - Forsby(Närke/Västmanland) kom tvåa i sin serie efter Rutin (som jag redan bloggat om) - Falun (Dalarna/Gästrikland) var alltså trea i sin.

Grupp 4
Endre IF Ungdom - Södertälje IBK - Täby FC
Endre (Gotland) vann sin serie överlägset men hur stort är motståndet på Gotland(?), Södertälje slutade också utan poängförlust och de har ett ungt och mycket lovande lag, jag har sett en hel del av deras matcher och Täby tappade inte heller några poäng i Stockholms serien och har imponerat. Laget innehåller en del tjejer med elitserierutin och måste räknas som favoriter. Men Görans tjejer har pressen på sig så det gäller att kunna hantera den.  Tror det blir en ren final den 5:e april. Hoppas på Rockets förstås.

Grupp 5
Fröjereds IF - Hagfors IF - IBK Rutin
Fröjered (Västergötland) vann utan någon förlust och är ju ett lag som var i ettan för några säsonger sedan, Hagfors (Värmland) förlustfria också och har ett ungt gäng som jag tror kvalade även förra året och blev då utslagna av Örebro som i år kvalar till elit. Rutin tror jag inte är så supermotiverade för att ta klivet upp i ettan då kanske de måste börja träna.

Grupp 6
Farsta IBK - IBF Linköping - Östra SK
Farsta (Stockholm) kom tvåa i serien och gör nu sitt tredje kval på raken. IBF Linköping (Östergötland) vann sin serie på målskillnad efter att ha öst in mål (27-0) i sista matchen. Östra (Småland) vann också sin serie på bättre målskillnad. Det är tre rutinerade lag med många tjejer som spelat i div 1. Linköping IBK har mött både IBF och Östra i träningsmatcher och då imponerade Östra på mig. Många tjejer som spelade i Husqvarna förra säsongen som då slutade tvåa i div 1 västra efter Lockerud. Hoppas på Linköping.

Grupp 7
IBK Göteborg - Ingelstad/Växjö 08 IBF - Tvååkers IBK
Göteborg (Göteborg) vann sin serie. Ingelstad (Småland) kom 3:a i sin, det är ett gammalt elitserielag men det var några säsonger sedan så jag tror inte det finns många spelare kvar sen den tiden, eller? Tvååker (Halland) vann klart i sin serie men om man ska se på DJ-SM för distriktslag så har Halland inte rosat marknaden de senaste åren. Svårtippad.

Grupp 8
CL98IC - FBC Lerum - IBK Landskrona
CL98 (Småland) är ett Kalmarlag som slutade på samma poäng som Östra i serien. Det finns rutin i laget som innehåller några som spelat i elitserien. Lerum har David bloggat om och det verkar vara ett ungt gäng. Landskrona har vunnit serien ganska övertygande och har en bra mix i laget.




Kommentarer
Postat av: Jersan

Ingelstad har kvar en del tjejer, bland annat Stina Svensson och Helena Lindgren som har gjort en hel del poäng. Dessa två hittar varandra i sömnen och det visade sig i första kvalmatchen, då jag tror dem gjorde de fyra sista målen tillsammans. Dem är svårslagna tillsammans =) Ville bara säga det.



Bra och rolig blogg förresten Göte =)

2010-03-22 @ 17:32:34
Postat av: Rosten

Hej Jersan!

Kul att du gillar bloggen. Det kan kanske bli så att Småland får upp 3 lag i div 1. Kan ju bli kul att kolla div 1 matcher när man nere i stugan i Torsås.

2010-03-22 @ 22:22:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0