Första steget mot....

elitserien börjar idag. Två kvalmatcher där Örebro åker ner till Blekinge för match mot Olofström och Västerås ger sig av till Uppsala för match mot Sten Sture.

Örebro får se upp med Olofströms "strikers" Louise Wickström och Malin Erdtman. Men det finns flera målgörare i laget som t.ex nyförvärvet Jenny Lilliehöök. Många av tjejerna i Olofström har spelat ihop länge och känner varandra väl, det kan tala för dem annars vet jag inte så mycket om laget men snittar man 8 mål per match så känns det som det är ett offensivt lag. Örebro har "gått som tåget" i västra och bara förlorat en match. Jag tycker de har ett jämnt lag med några spetsar och de spelar en "harmonisk" innebandy där de utnyttjar hela planen och är riktigt duktiga i spelvändningarna.

Lagen som vunnit div 1 västra de tre senaste säsongerna (KAIS; Västerås och Lockerud) har alla gått upp i elitserien. Ska den traditionen tala för Örebro?

I den andra kvalmatchen möter Sten Sture Västerås på hemmaplan och det finns mycket rutin i båda lagen. En hel del tjejer i Västerås har elitserierutin och de har en matchvinnare i Madelene Backlund som gjort hela 73 poäng i serien. Sten Sture som var mycket nära att ta steget upp redan förra säsongen måste brinna för revanch i detta kval. I laget finns "gamla Södertäljetjejen" Elin Rhöös som med sin rutin får bära ett tungt lass i kvalet. 

Jag tror på två väldigt jämna matcher och de som går vidare till kvalserien har stora chanser att ta sig upp i elit.

Tips:

Olofström - Örebro     5-5

Sten Sture - Västerås     6-4 

Nu när seriespelet börjar gå mot sitt slut startar nästa säsongs "Silly Season", jag hoppas kunna komma med en del nyheter där och har ni några "rykten" så får ni gärna slänga in en kommentar.

Kommentarer
Postat av: Rhöös

Heja Sten Sture!! :)



Riktigt målrik match där igår! Fick liverapporter från läktaren och där gick det undan! Hoppas matchen på söndag även den talar för Sten Sture och då skulle väl det sätta stopp för Västra seriens tåg upp i elitserien...



Roligt att hitta daminnebandyinlägg från både Linköping D2 och Div1 i samma blogg :)

2010-03-06 @ 11:52:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0