Jag kan väl börja...

med att kolla in norra och södra serien.
Vet inte så mycket om lagen men i södra så känns det ganska osäkert om hur det går.

Olofström som kvalade förra säsongen verkar tappa en hel del tjejer. Sara Fredriksson, Emelie Erdtman, Emma Torikka och Evelina Eng har redan skrivit på för andra klubbar och elitlaget Örnsköldsvik vill ha backen Klara Johnsson. Olofström är tydligen inte villiga att släppa henne då hon har kontrakt men sånt brukar lösa sig tillslut.

Göteborgslagens "silly season" är väl inte riktigt slut än så vilka som får ihop det i den stan är osäkert. Det ska bli intressant att se hur Pixbo Ungdom klarar sig i södra serien.

I Jönköping verkar det som om JIK har lite övertag på Östra, de har ju gjort "årets" div 1 värvning i och med att Sara Anteryd skrev på för klubben. De har även gjort klart med två Tranåstjejer Hannah Aronsson och Linnéa Wallén. Linnéa stod några matcher i U-19 för några år sedan men körde rehab under förra säsongen efter en knäskada. Maria Mitell (bilden) som gjorde ett speluppehåll förra säsongen men har erfarenhet från elitserien (Lockerud) har också skrivit på.

Mitell
foto från JIK:s hemsida


Det ryktas också att ytterligare en Lockerudsspelare Karin Didriksson som ska plugga i Jönköping är klar.
Även Östra har signat tjejer och den mest rutinerade är väl Josefin Calebsson som var skytterligadrottning i div 2 förra säsongen, då spelade hon för Mullsjö men har div 1 rutin från Linköping IBK.
Annars har några unga JIK-tjejer och Lilly Djurberg från Fröjered skrivit på för klubben.

Kalmarlaget  CL98 har värvat några lokala för mågor. Det fjärde smålandslaget Ingelstad har jag ingen koll på alls.

I Engelholm har det inte hänt mycket vad jag vet en duktig målvakt i Sara Ginstrup från Sten Sture har iaf skrivit på.

Warberg har fått en väldigt duktig målvakt i Elin Nordin


foto från Warbergs hemsida

som spelat för IKSU i elitserien.

Vänersborg som spelade i västra förra säsongen har förlorat Rebecca Melkersson till Lockerud. Andra förluster är Frida Gran och Maria Pettersson, men (enligt vad jag hört) fått Michelle Linhart från Västerås, och det är ju ett mycket bra nyförvärv. Tränaren David går till Fröjered, mer om det när mellersta kommer i bloggen.

Mycket kan förstås hända i augusti då det blir klart med vilka som kommer in på de olika skolorna. Många av lagen finns ju i städer med högskolor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0