Skönt med tre poäng!!

Förhoppningsvis har vi kommit in i ”vinnarspåret” igen. Lördagens match ställer i alla fall hopp om en bra fortsättning på serien.

Period 1:

Bortalaget kom till spel med 9+1, så jag antog att de skulle gå runt på 3 backar och 2 kedjor vilket de också gjorde. Planen var därför att pressa på backarna för att få dem trötta. Vi satte alltså ”tokpress” från första början och vad händer? Redan efter 54 sek kan Marstrand ta ledningen. En långboll in framför vårt mål, där står Linn Asker och kan med en backhand på tennis slå in 0-1.Långbollen slogs av Emma Lagerkvist. Ingen direkt bra start på denna viktiga match. Men bara 13 sekunder senare kommer kvitteringen av Sandra som i en rörig situation framför deras mål är sist på bollen. Vi har sedan flera chanser att ta ledningen men det är motståndarna som gör mål istället. Lite tveksamhet bakom vårat mål och plötsligt får Rebecka Eliasson, som var Marstrands klart bästa spelare idag, bollen och sätter den i nättaket utan chans för Sofia. Det känns inte direkt oroligt utan vi jobbar på och dominerar matchen. Belöningen för slitet kommer efter13.19 då Jennie Söderstedt gör sitt första mål för Linköping IBK. Jennie kom in sent i truppen men med sin elitserierutin från Dalen kommer hon att tillföra laget mycket.

Vi jobbar på för att få in ytterligare mål men det är 2-2 efter första perioden.

Period 2:

Perioden startar på allra bästa sätt för oss, redan i första bytet går bollen som på ett snöre mellan Wiman – Klinga – Jennie som får öppet mål och alltså gör sitt andra mål för dagen. Tid 43 sekunder och det är naturligtvis en kalasstart för oss!

Vi ligger på och för splelet men Marstrands kontringar med långbollar skapar en del problem för oss. De är starka i en mot en spelet och störst problem har vi med Rebecka som på egen hand skapar en del heta chanser. 8.27 in i matchen får vi chansen att spela PP men trots bra rull på bollen så skapar vi inte någon riktigt bra chans då skotten täcks av bortalaget. Perioden börjar gå mot sitt slut och det verkar bli så att vi går till vila med en 3-2 ledning. Då kommer urladdningen efter 19.28 kan Sandra göra sitt andra mål för dagen på ett snyggt pass från Wiman och 19.59 kommer även 5-2, det är Klinga som gör målet på pass från Jennie. Det känns givetvis otroligt skönt att gå till vila med 5-2, då en visströtthet kan märkas hos motståndarna.

Period 3:

Vi pratar om vårt bättre närkampsspel i andra jämfört med första i periodpausen. Vi sa också att det var viktigt och inte ge Marstrand något mål så de skulle få vittring och piggna till. Det gör vi på ett bra sätt, efter 1.07 kan Emma R göra 6-2 på pass från Linnéa.
 7-2 kommer efter 2.26 denna gång passar Emma R till Karro Holm som stänker upp bollen i nättaket. Där kändes det som att vi definitivt stängde matchen. Vi jobbar på men drabbas efter 8.03 av en utvisning på Emelie R som gör att litet avbräck i stressen. Bra box av oss, tror inte Marstrand fick iväg ett enda skott. Slutresultatet fastställer Wiman på pass från Klinga, tiden är då 19.23. Det var säkert skönt att få göra det målet, jag tror Wiman hade 4-5 ribba och stolpe under matchen.

Sammanfattningsvis:

En klar seger för oss, jag har ingen skottstatistik med hörde något om 32-9 till oss. Hoppas denna match är en nystart inför slutspurten, det behövs säkert minst 7-9 poäng till för att vara på rätt sida om strecket. En eloge till Marstrand som trots kort om folk stred tappert och aldrig gav upp. Plus till alla tjejer i laget men extra plus till Camilla, Emma R, Wiman och Jennie.