Jag börjar med ett...

referat från matchen mot Nykvarn. Jag kommer under dagen att komma med mer synpunkter om helgens innebandy.

Oavgjort mot Nykvarn.
Lördagens ”sex poängs match” slutade med att lagen fick ett poäng vardera. Nykvarn kom till spel med sitt nyförvärv den ”gamle” storspelaren Minna Heponiemi som givetvis tillfört laget rutin och stabilitet.

 Period 1:
Vid starten av matchen så var det kul att se 3 gamla Hölötjejer på plan. Lena och ”Ladan” i Nykvarn samt Emma R hos oss. Vi startade matchen på 3 femmor och gästerna gick på 2. Vi hade som mål att försöka pressa deras backar för att störa uppspelen från dem. Nykvarn börjar lite hetare och skapar en halvchans redan i första minuten. Efter 2.18 så skjuter Johanna Bjelkmark ett skott från väldigt liten vinkel som på något underligt sätt passerar Fia i målet. Assisten fick Sara ”Ladan” Ladstedt. Efter målet så byter lagen chanser utan att få till de där ”heta” chanserna. Men det känns som vi skapar lite mer än Nykvarn men efter 8.36  får ”Ladan” ett friläge som ”Hoka” (Karro Holm) genom ett slag på klubban avstyr. Straff och U2 på ”Hoka” för ”otillåtet slag”. Straffen tog Johanna Ottosson, som jag tyckte var deras bästa spelare för dagen, hand om. Hon började med att dra bollen bakåt (vilket domarna inte såg) försökte sig på en dragning men Fia var med och räddade. I PP som sedan följde skapade Nykvarn en het chans då Rebecca Heed sköt klockrent i stolpen. Vi ökar tempot och börjar skapa betydligt mer än gästerna under de sista 10 minuterna av perioden. Jennie har ett friläge där bollen tyvärr går utanför. Spelet har blivit betydligt tuffare, ”Jojjo” åker på en höfttackling och blir liggande (en solklar tvåa?) men reser sig och kämpar vidare. När det är en minut kvar av perioden trampar ”Hoka” snett och vrider sig i plågor, det ser inte alls bra ut och då hon börjat matchen strålande så känns det väldigt tråkigt. En mycket trevlig gest av Nykvarn är att de skickar över en sjukvårdsutbildad  som hjälper till med ”Hoka”. Periodpaus efter en period som Nykvarn leder men där vi varit minst lika bra.

 Period 2:
Perioden slutar mållös trots att det skapas många chanser där vi står för merparten. Istället för skadade ”Hoka” har vi satt in ”Häka” (Karro Hägglund) som redan i första bytet skapar en bra chans men bollen går utanför. Det är ett signum för våra skott i matchen, bollen träffar inte mål. Tre utvisningar är vad som ”fastnat” på matchprotokollet. 4.01 in i matchen får Helena Herrala en U2 för hands, men vi skapar ingen riktigt het chans i detta PP. Efter 13.53 så kommer en utvisning för oss som tyvärr var en riktig domartavla. Vi spelar säkert i 15 sekunder med bara fyra spelare på banan när jag upptäcker det och ”skriker” ut ”Häka” så byter samtidigt två backar, domaren ser att två kliver in på plan och en kliver av och blåser utan att först kolla hur många vi var på plan. Surt! Det blir bara box-play i 44 sekunder för efter 14.39 får Sarah Dahlström en U2 för ”fasthållning” i 4 mot 4 är vi starkare och skapar tryck mot Nykvarn utan att få in bollen. Periodpaus.

 Period 3:
Nykvarns sjukvårdare gjorde ett bra jobb för ”Hoka” känner sig redo för spel igen, vi gör ett byta då vi sätter in Hanna. Chanser skapas av båda lagen men jag tycker vi är lite bättre. Två mycket bra målvakter Szilvia Sari hos gästerna och Fia hos oss gör att det inte blir några mål. Efter 6.43 kommer oturligt ytterligare ett baklängesmål. I en trasslig situation framför vårat mål kan ”Ladan” få in bollen. Assisten får Minna Heponiemi. Vi tar en time-out efter 8.41, går ner på två femmor. Det känns som det ger resultat vi ökar trycket på Nykvarn och skapar lägen men träffar väldigt sällan mål. Efter 11.08 får vi en, som vi tyckte då, väldigt olycklig utvisning. Det är Hanna som får en U2 för ”låsning av klubba”. Vi har under hela säsongen varit väldigt bra i box-play och inte släppt in mål. Nu tar Rosa vårt box-play till ytterligare en dimension genom att genomföra matchens soloprestation.



Hon vinner boll i vår zon tar sig förbi två motståndare och sätter bollen i nättaket bakom en chanslös Szilvia. Tiden är då 12.15. Nytt hopp för oss och vi pressar på och skapar många chanser vid gästernas mål. In i sista minuten tar vi ut Fia och spelar 6 mot 5 och efter 19.45 så kommer en mycket rättvis kvittering. Camilla lägger in bollen på mål och Jennie kan med en backhand sätta bollen i mål.

 SD.
Fem minuter ”sudden” följer där vi som i hela matchen är snäppet bättre men det blir inga mål. Så matchen slutar med ett poäng till vardera lagen.

 Sammanfattningsvis:
En match som gällde mycket för båda lagen. Man skulle kunna tro att det därför skulle vara nervösa tjejer på banan men av nervositet syntes det inte mycket. Det var i mitt tycke en väldigt bra match med många bra prestationer. Hela laget gör en väldigt bra insats så alla ska ha mycket beröm. Det känns tryggt att vi har så många bra spelare både på plan och på bänken. Idag var alla med och peppade. De jag vill framhålla lite extra i denna match är Fia i målet, Anna på backen och ”Hoka” i anfallet.


Kommentarer
Postat av: David

Hade varit kul o höra dig coacha "Hoka" passa "Häka", hehe..:) Grym match verkar det ha varit med 2 av seriens toppmålvakter, hade x på matchen också i mitt tips ..:)

2010-01-24 @ 22:08:44
URL: http://innebandydavid.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0