Börjar med ett ref..

från förlusten igår mot Köping. jag kommer senare att skriva mer om helgen matcher.

Återigen en förlust.

Söndagens match mot Köping visste vi skulle bli en svår match, men idag tyckte jag vi var riktigt nära..

Första perioden:
Vi startade som vanligt (numera) på tre hela femmor. Köping hade en hård lördagsmatch mot Pixbo i benen (trodde jag) så tanken var att försöka trötta ut motståndarna. Vi startar bra och jar ett bra tryck mot Köping. Följaktligen tar vi också ledningen efter 4.23 då Jojjo kan peta in bollen i en rörig situation fram för deras mål. Assist får Klinga. Efter 9.46 är det en likartat situation och Wiman kan göra 2-0.  En utvisning på Häka (Karolina Hägglund) efter 9.46 reder vi ut utan större problem. Systrarna Lindgren visste vi förstås var giftiga och det visade sig efter 14.28 då Hanna kunde reducera till 1-2 på pass från Frida. Bara 67 sekunder senare kunde Rosén (för dagen center) bryta in i slottet och sätta 3-1, snyggt. Vi går till vila med en ledning på 3-1 efter kanske vårt bästa spel i årets seriespel.

Andra perioden:
Köping kommer in med en helt annan inställning och är mycket nära ett mål redan efter några sekunder. 1.08 in i perioden gör sen Hanna sitt andra mål för dagen, då hon kan springa in i slottet helt oattakerad och snyggt sätta bollen i mål. Vi kämpar på och nu är det kämpa, spelet från första perioden är som bortblåst allt ska göras på egen hand. Men efter 7.03 kommer iaf en snygg kombination från oss, Emma R passar Rosén som snabbt får bollen vidare till Hoka (Karolin Holm) som skjuter direkt och vi har 4-2. Glädjen varar dock inte längre än 35 sekunder då det blir reducering till 3-4 och det utan att Lindgrens är inblandade. Josefine Zakrisson får på ett kanonskott upp i nättaket från vänsterkanten utan chans för Fia i målet. Passningen kom från Sofie Karlsson. 13.20 in i matchen får vi en lite tveksam utvisning på Jessica för fasthållning. Jag tyckte det mer liknade en ”pardans” där båda höll i varandra lika mycket. Vi håller stången tills klockan står på 15.20 då Frida kan göra mål på pass från Linn Ekermalm. Pausvila med 4-4 och det känns inte helt OK.

Tredje perioden:
Det börjar lite som de andra två ganska jämt spel med målchanser åt båda hållen. Men tyvärr släpper vi lite på fokuseringen och vips så har vi två mål i baken. En ”ödesminut” mellan 3.20 – 4.28 gör först Johanna Larsson 5-4 på egen hand och sen passar hon till Sofie Karlsson som kan göra 6-4. Nämnde Karlsson får en utvisning 6.05 in i matchen utan att vi kan skapa någon direkt farlighet. Sen var det dags för systrarna igen, den här gången var det Hanna på pass från Frida och det var 7-4 efter 10.10. I samband med målet tog vi time-out och gick ner på folk. Vår chans kom efter 13.05 då Frida fick en utvisning emot sig, men det blev bara en riktigt het chans i det PP:et. Efter 15.08 får Jessica sin andra utvisning för dagen då hon ”snackar” sig till en tvåa. Den utvisningen löser vi mycket bra. Vi drabbas återigen av en tveksam utvisning 18.36 in i perioden, det är Wiman som i en närkamp döms ut för obstruktion. I den box-playen gör vi något som Köping är bra på, mål i 4 mot 5. Rosa kan efter 19.56 göra 7-5, men vad hjälpte det matchen vinns av Köping.

Sammanfattningsvis:
Vi gör en mycket bra första period som vi ska ta med oss till ”ödesmatchen” mot Nykvarn nästa helg. De andra två är stundtals bar men samtidigt så gör vi några individuella misstag som Köping utnyttjar på ett bra sätt.