Två matcher spelas...

i mellersta serien ikväll.

Fröjered möter Hagfors i Sparbankshallen i en match som betyder mycket för båda lagen. Fröjered har 15 poäng och vill nog gärna ta en tre-poängare så det kommer en bra bit från strecket och lämnar i så fall Hagfors sex poäng efter sig. Hagfors "kommer ikapp" Fröjered vid vinst och skulle få lite avstånd till det "förhatliga" strecket. I förra mötet mellan lagen vann Hagfors med 6-3 men jag tror att Fröjered har stora möjligheter att vända på det resultatet. Jag tippar vinst för hemmalaget med 5-3.

I den andra kvällsmatchen i serien så tar Köping emot Telge. Det känns som ytterligare en "sex poängs match" fast denna gång gäller det toppstriden. Köping vann övertygande mot Rönnby Ungdom med 9-3 där som vanligt systrarna Lindgren dominerade i målprotokollet. Rönnby hade i denna match inte heller tillgång till några elitspelare som givetvis påverkade resultatet. Även Telge visade god form i förra omgången med en solklar vinst över Farsta med 10-0. Man får även tillbaka de fem som var borta i den matchen så truppen ser betydligt bredare och starkare ut inför denna match. Jag tippar förstås inte matchen men givetvis är det en fördel att ha hemmaplan vid kvällsmatcher och slippa stressa från skola och jobb. Tyvärr kan jag inte följa med till matchen utan får förlita mig till SIBF:s matchrapportering.

I södra serien spelas det fyra matcher ikväll här kommer mitt tips:

Warberg - Engelholm   6-2
Södra Dal - Olofström   3-5
CL98 - Ingelstad/V   6-4
Vänersborg - Göteborg   4-5

Det är tydligen en ny tipstävling på G som börjar i januari. Ny i "gänget" är Johnny från Skattkärr. Tippar han lika bra som han skriver referat så kan han bli svår.

I dagens lokaltidning (Länstidningen) var det på sportsidorna, två helsidor om basket och inte än enda innebandynotis. Då bör man lägga märke till att det inte spelats någon match i basketen utan var alltså "på sidan om" reportage. Visserligen är Södertälje BBK väldigt duktiga på både herr och dam sidan och har en väldigt bred ungdomssatsning men det är många som spelar innebandy i Södertälje också. Ser på på senior och junior sidan så finns det fler lag i innebandy än basket.

Våra duktiga tjejer på skolan (Igelstaviken) fick i år inte möjlighet att vinna skol SM guld (som brukligt är) då turneringen blev inställd för att för få skolor anmält sig. I innebandyn spelas det många omgångar innan en SM vinnare är korad.

Kan snedvridningen i tidningen bero på att chefen för sporten är en "gammal" baskettjej?

Kommentarer
Postat av: eller

beror det på att innebandy folket inte skickar in något till länstidningen om vad som händer?

2010-12-21 @ 21:34:46
Postat av: Rosten

visst kan det vara en anledning, men inte hela sanningen tror jag.

2010-12-21 @ 22:21:54
URL: http://rosten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0