Härlig vinst över...

Köping igår kväll. Som väntat en tight match där Nadja klev in i 3:e perioden och avgjorde med sina två mål.

Per T sammanfattade matchen så här via SMS:
"Hela havet stormar-innebandy i 60 min. Ingen som sticker ut sett över hela matchen, men vi har många som kan gå in och avgöra. Idag var det Nadjas tur...."

Jag fick också en SMS rapport om att Köpings spelare och ledare var väldigt missnöjda med domarna som tydligen missat något just innan Nadja gjorde segermålet.  Men domarnas bedömningar brukar jämna ut sig i långa loppet. Jag tror inte Köpings ledare och spelare var särskilt missnöjda på domslutet i matchen mot Fröjered, då de tog en underlig tvåa på en Fröjeredsspelare när det var några minuter kvar av matchen. På det efterföljande PP:et så kunde Köping avgöra med att göra 6-5 målet.

Ett ref från Telges hemsida beskriver matchen så här:

D1 en tidig julklapp!
Köpings IBFK - Telge SIBK 4-5 (2-1, 2-2, 1-2) Skott 30-36 (14-18, 8-9, 8-9).

Publik 264.(170-80 på sin höjd)
Tuffast tänkbara bortamatch med en hejarklack som med pukor och cymbaler hejade på sitt Köping, TV sändning mm

Period 1.
Telge startar bra med ett ribbskot av Malin Hellsén i inledningen av matchen.
Frida Lindgren slänger in ett skott från kanten som Elin Jonsson i Telgemålet kan styra undan med handen men hon får tillbaka bollen lite senare av Hanna Lindgren och kan även då från kanten slänga in ett skott som letar sig in i det bortre krysset fram till 1-0.
Efter målet så radar Telge upp chanser Angelina Callin, Malin Hellsén och Josephine Forsmark har de vassaste chanserna men en storspelande målvakt i Therese Ellilä ser till att hålla tätt.
Elin Jonsson räddar ett friläge men när vi sedan inte får bort bollen så kan Julia Nilsson utöka ledningen till 2-0 framspelad av Sofie Karlsson, strax därefter så drabbas Telge av en utvisning men ett bar boxplayspel ser till att inte Köping drar ifrån målmässigt.
Angelina Callin reducerar till 2-1 när hon slänger in ett skott från kanten upp i bortre krysset framspelad av Emma Tällö.
Malin Hellsén har några riktigt bra lägen men Therese Ellilä står ivägen.

Period 2.
Bra start på perioden av Telge som trampar på direkt och skapar lägen och det är mycket kamp där ute på planen och inte så mycket skönspel.
Köping drabbas av en utvisning och Telge är inte sena att utnyttja det numerära överläget där Josephine Forsmark kan slå in kvitteringen 2-2 framspelad av Åsa Tjusberg.
Bara minuterna senare så kan Sandra Seth trycka in 2-3 målet fint framspelad av Nadja Nielikäinen.
Elin Jonsson får göra en kanonräddning på ett friläge för Köping och strax därefter så drabbas hemmalaget av ytterligare en utvisning men det är hemmalaget som kan kvittera till 3-3 i boxplay sedan Frida Lindgren vallat bollen via sargen fram till Sofie Karlsson som kan slå in bollen när Elin Jonsson inte hinner med i sidledsförflyttningen.
Telge skapa några riktigt bra lägen i det fortsatta powerplayet men kan den här gången inte utnyttja det numerära överläget.
Med bara minuten kvar så kommer ett riktigt klassmål det är Hanna Lindgren som hittar syster Frida som klappar till direkt och 4-3 sitter tätt, tätt intill stolpen.

Period 3.
Telge går ned på folk och det är Köping som ligger på i början på perioden innan Telge tar tag i både spelet och bollinnehavet och det ger resultat när Malin Linder hittar Nadja Nielikäinen med en passning som hon kan kvittera på till 4-4.
Fortsatt kamp ute på planen med ett övertag i spelet av Telge men med chanser åt båda håll.
Med fem minuter kvar av matchen så tar Köping timeout och det ger ett lite mer taggat Köping där Frida Lindgren har två chanser att avgöra men då plockar Elin Jonsson fram storspelet med både bra räddningar och bra utkast som sånär ger resultat.
Spelvändningarna avlöser varandra åt båda håll och med en och en halv minut kvar så kan Helena Bergnest spela fram till Nadja Nielikäinen som kan trycka in bollen fram till 4-5 i samband med målet så tar Telge sin timeout sedan håller bortalaget bara i bollen under resterande tid av matchen.
Nadja Nielikäinen vald till matchenslirare i Telge

En mycket fin julklapp till alla i och runt laget.

I den andra matchen i serien vann Hagfors på bortaplan mot Fröjered med 4-3.
Jag pratade med David (tränare i Fröjered) efter matchen och han var besviken. Han tyckte att de hade matchen men 3 mål av Hagfors på drygt tre minuter i början av 3:e perioden blev ödesdigert. Trots mycket boll och stor press så lyckades man inte göra några mål. En bitter förlust!

I södra spelades det också matcher igår med ganska "normala" resultat, mitt tips inom parentes:
Vänersborg - Göteborg   3-3  (4-5)
Warberg - Engelholm   4-0  (6-2)
CL98 - Ingelstad/V   4-3  (6-4)
Södra Dal - Olofström   3-4  (3-5)

Matcher ikväll är i mellersta derbyt mellan Hässelby och Hammarby. Det skulle givetvis "smaka fågel" om Hammarby kunde vinna matchen men jag tror inte de rår på Hässelby som i mina ögon är ett mycket bättre lag. Visserligen har Hammarby vunnit två derbyn på slutet mot Farsta och Råsunda och visat att man vill vara kvar i div 1 men att möta Hässelby är något helt annat.
Tips: 6-3

I södra är det också ett derby då Jönköpingslagen Östra och Jönköping möts. JIK leder serien överlägset medans Östra kämpar i botten. Östra har färre spelade matcher än konkurrenterna så med vinster kan det plötsligt se mycket bättre ut. Jag tror dock inte de kan vinna över JIK så mitt tips blir 5-4 till JIK.

Ytterligare ett derby i kväll då Älvstranden möter Pixbo, ser ingen laguppställning för Pixbo så man vet inte riktigt om några elitspelare kliver ner. Men oavsett hjälp "uppe ifrån" eller inte så tror jag på en Pixboseger med 7-4